Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Saját készítésű KJK könyvek és egyéb írások
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
2011. május 1. 17:43 | Válasz erre | #61
Mer' én nem ezt kértem amúgy...
© Baldr
2011. május 1. 17:38 | Válasz erre | #60
Nem lehetne, hogy leírod valahol, hogy miként folyik egy ilyen? nagyon örülnék neki! [smiley]worship[/smiley] [smiley]vigyor2[/smiley]
2011. május 1. 17:16 | Válasz erre | #59
Király. :) Nem tudnál felrakni vmi tutorialszerűséget?
Hol laksz amúgy? Mert nekünk van oszlopos fúrógépünk...
© SzG
2011. május 1. 13:56 | Válasz erre | #58
Aha, hát elég profin nyomod, ahogy nézem, grat.

A szakmai dolgokhoz (2. bekezdés) nem tudok hozzászólni, beztos úgy van, ahogy mondod. :)

Az Új Vénusz tényleg a no comment kategória, főleg a sokat emlegetett Királyok kornája lett überratyi. De ezt talán nem kell részletezni. :)) Azért szerencsére a Mélység rabszolgáit még pl. nagyjából elfogadható minőségben adták ki, ez is valami.
© spd
2011. május 1. 12:15 | Válasz erre | #57
Csak a [url=http://spidersoft.uw.hu/new/html/gallery.php?curr_dir=7]kezdeti szárnypróbálgatások[/url]at fotóztam... majd ha az innen letöltött könyveket készítem, akkor töltök még fel képeket, lévén a szakemberek észrevételeit figyelembe véve már sok mindent másképp csinálok, mint tettem azt az elején.

(az itt fellelhető PDF-ek nem épp lasernyomtató-barát kialakításúak (kis felbontású szürkeárnyalatos képekből csak dither lesz laseren), úgyhogy alá kell őket vetni néhány batch processnek, hogy használhatóak legyenek... photozoom, kontrasztállítgatás meg ilyenek. Inkább a procinak nagy munka, nem nekem, bár a vektoros betűkhöz mérten még így is kicsit butácska a karakterek képe).

Gyerekfejjel még nem értettem, hogy amikor az Új vénusz átvette a stafétát a Rakétától a szép selymes, sűrű fehér papír helyett a legócskább s*ggtörlőpapírra és kb. oldalanként előforduló helyesírási hibákkal nyomva hogy a fenébe van képük jelentősen drágábban adni a könyveket, mint amazok... akkor még nem sejtettem, hogy errefelé fog menni a világ, hisz mindenki azt mondta, hogy majd milyen jó lesz nekünk... afenébe, majnem politizáltam!... :P
© SzG
2011. május 1. 11:54 | Válasz erre | #56
... illetve lehet, hogy némileg több embert érdekelne, de hogy mindenki rohanna a boltba könyvet venni, azaz hajlandó lenne 'pénzt' is áldozni a témára, azt kétlem, erre tényleg csak a fanatikusok lennének képesek, a többiek meg max. a warezolt cuccba néznek bele, ha x idő után kikerül valahová. :)

Amúgy meg ami az én könyvemet illeti, erről pötyögtem odalent (hátha még nem ismered, illetve nincs meg; önreklám rulz :D):
www.darkjk.atw.hu
Amúgy annyira jó biznisz a játékkönyvkiadás így maszek alapon, hogy már lassan két év telt el a Bizonytalanság börtönében megjelenése óta, és még mindig itt rohad belőle "pár" példány a sarokban. :))
© SzG
2011. május 1. 11:18 | Válasz erre | #55
Kíváncsi lennék ezekre a házilag összerakott könyvekre (talán más is). Nem tudnál dobni egy fényképet? :D

Ja, munkadíj + anyagköltség. Bár az előbbit nekem sikerült eléggé lecsökkentenem, lévén vannak a könyvgyártásban, illetve tördelésben-borítókészítésben-egyéb grafikai munkákban jártas ismerőseim, akik vagy ingyen vagy "bagóért" bevállaltak egy-egy "munkafázist", szóval inkább csak a konkrét nyomdai munkálatokat kellett megfizetnem.
Amúgy ez sem volt kis összeg, szóval én pl. nem is tudnám 819 forintért árulni a kész terméket. :) De amúgy a kiadók sem, sőt, ugyebár a "rendes" (meg nagyobb példányszámú) kiadás még több pénzbe kerül, szóval nyilván ezért is kérnek el manapság 2000-3000 Ft-t a könyvekért. (Na meg mert nyilván azért nem pont nullára akarják kihozni a projectet, szeretnének kicsit nyerni is a bizniszen - velem ellentétben például. Én már annak is örülök, ha a befektetett pénz visszajön. :D)
Amúgy nem, egyáltalán nem jó biznisz játékkönyveket kiadni, épp ezért se csinál ilyet egyetlen kiadó sem, manapság már nem lehet több ezret eladni egy ilyenből, de már lassan ott tartunk, hogy még pár százat sem. :) (A Delta Vision magus-os sorozata se teljesített alami jól, ahogy olvastam, pedig ott még egy népszerű, viszonylag jól eladható logóról-világról, illetve a legnagyobb olvasótáborral rendelkező magyar fantasy kiadóról van szó. Egy FF-könyv már a kutyát se érdekelné manapság 100-200 régi motoroson-fanatikuson kívül.)
© spd
2011. május 1. 08:56 | Válasz erre | #54
Igen, egyetlen példányt szoktam készíteni mindenből itthonra... több minek is lenne, megvan Word-ben, ha valami baja esne majd terem mégegy :)

Ha készítteted, akkor nyilván a munkadíj is jól megnyomja -- bár vannak gépek, amik szépen megvarrják és betáblázzák a könyvet, de közel sem annyi idő alatt (ráadásnak jóval magasabb rezsióradíjjal), mint egy puhaborítós ragasztott könyv esetében :)

100 példányban is adnak ki könyveket? o.O Gondolom az ilyen "A levéltetű tenyésztési módozatai" és hasonló, értékes tudományt adó és minden háztartásba szükséges kiadványokról írsz :)

Bár gondolom megcsappant példányszámban kelnek el a könyvek manapság, de egy játékkönyvnek olyan két-háromezret azért még így, válság idején is feltételeztem...

[url=http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/husz_ev_alatt_tizszeres_arak/2153263/]ez alapján[/url] a nettó átlagkereset 13-szorosára nőtt, 1990-ben egy KJK könyv asszem 63Ft-ba került, tehát ha most 819Ft-ba kerülne egy ilyen, és nem háromezerbe, akkor valszeg jóval többen hozzájutnának egy-egy eredeti példányhoz, sőt, még az is lehet, hogy még mindig jó biznisz lenne a hivatalosan lefordított és kiadott könyvekben. Persze lehet, hogy nem... Gyanítom a fentiekből kirívó különbözet nem az írók/fordítók bukszáját dagasztja, de erről Te többet tudnál mesélni...

ON. és bocs az eddigi OFF-ért...

Anno én is elkezdtem írni egy ilyen "lapozgatós könyvet" még C64-en... akkor voltam 12 éves, úgyhogy így utólag sejtem a színvonalat :D Majd előtúrom valamikor, hátha még működnek a régi lemezeim...
© SzG
2011. május 1. 07:46 | Válasz erre | #53
Ja, ha otthon rakod össze a könyvet, kb. 1 példányban, akkor biztos nem dobja meg igazán az anyagköltséget. :D Én most a rendes, minimum 100 példányos könyvkiadásról beszéltem, egy ilyennél sajna elég nagy "plusz teher" anyagi értelemben az úgymond exkluzív forma.

Nekem semmi bajom a ragasztott könyvekkel, nem kell azokat se feszítgetni, vagy hát ez változó, az enyémet pl. nem kell, anélkül is könnyen olvasható. (És még könyvjelző is van hozzá. :P)
Jó, a keménytáblás-vászontáblás, fűzött lapú kiadványok nyilván pöpecebbek, a polcon is jobban mutatnak azért. :)

Disney-könyv: nem, olyan '91 körüli lehet, tehát jócskán a Monarakh előtt jelent meg (az asszem 94-es). De mondjuk nem csoda, hogy nem találkoztál vele, elég ritka darab, meg gondolom nem is volt vmi túl sikeres, míg nem volt netem, én se láttam sehol. :)
© spd
2011. május 1. 07:40 | Válasz erre | #52
Az innen letöltött könyveket akarnám elolvasni, és monitoron azért se fogom :D Én, ha csinálom, akkor itthon maszekolom össze, így sokban nem érint a költség, lévén a munkadíjat nem kell számolni, egy ív szürkelemez meg nem valami drága :)

Én nem nagyon szeretem a ragasztott könyveket: tördösni kell a gerincét, állandóan feszíteni, ha dolgod adódik nem lehet csak úgy otthagyni, nem lehet/nem szoktak bele könyvejző szalagot készíteni (lévén a táblák nem tartják el a könyvtestet a polctól) -- nekem mindenképp jobban bejönnek a keménytáblás varrott testű könyvek, még ha elkészítésük időigényesebb és drágább is (vagy 100Ft-tal :D)

Szóval minimum álbordás kötés (ha már nem is valódi bordára kötött, mint a lentebbi képen), 200-220mm magasság mellett 3-4mm körüli táblavastagság -- még az is lehet, hogy lehetne több regényt is egy könyvbe tenni, mint az itt prezentált füzeteknél, lévén A5 méretben olyan 2-250 laptól kezd a keménytáblás könyvnek könyvformája lenni, az alatt aránytalanul vékony, vagy legalábbis kevésbé fantasy-s :).

(a Disney könyveit nem ismerem, a Monarakh titka volt az utolsó, amit megvásároltam annak idején... gondolom a Disney könyvei újabbkeletű dolgok lehetnek, pontosabban szólva nem találkoztam velük annak idején...)
© SzG
2011. május 1. 07:10 | Válasz erre | #51
Én anno gondolkoztam rajta, hogy A bizonytalanság börtönébent valami hasonló borítóval jelentetem meg (elég vagány lett volna + amúgy se sűrűn volt még keménytáblás lapozgatós, pláne nem nálunk), de ez kb. 30 százalékkal megnövelte volna a kiadási költséget (minimum), úgyhogy inkább letettem a dologról. :D
Amúgy szerintem nem nehezíti meg a lapozgatást, annyi, hogy egy ilyennél nem a borítóval együtt kell pörgetni a lapokat, hanem anélkül (amivel persze nem azt akarom mondani, hogy letéped a borítót olvasás előtt :D). Vagy hogy mondjam már, szóval csak a lapokat kell megfogni és pörgetni az egyik kezeddel (a másikkal meg nyilván tartod a könyvet a gerinc környékén valahol).
© spd
2011. május 1. 06:57 | Válasz erre | #50
Ilyet:
[img=http://zagor.hu/img/lexicon_o.jpg]ezt[/img]

:)
2011. május 1. 00:03 | Válasz erre | #49
Keménytáblás alatt azt érted, mint amilyen a Walt Disney lapozgatós könyvei?
© spd
2011. április 30. 21:47 | Válasz erre | #48
Sziasztok! Hirtelen nem találtam jobb helyet a témának... talán őrült ötletnek tűnik, de valaki találkozott (vagy próbált már készíteni és használni) keménytáblás játékkönyvet? Egy álbordával díszített könyvnek azért megvan a hangulata, a táblát lehet veretezni, meg minden effélék... nehezebb lapozni, ha egyszerre több oldalt kell ugrani (lévén a tábla miatt nemigazán lehet "odapörgetni" a kívánt szakaszhoz), emiatt valószínűleg kényelmetlen lenne, de hátha valaki már találkozott ilyennel, és hátha meglepő módon mégis jól használható ;) Ahogy ideolvasgattam sokan nagy rajongók vagytok, és sokféle könyvet ismertek, így még az is lehet, hogy létezik ilyen könyv.

Tapasztalatot, ötletet szívesen fogadok, előre is köszönöm :)
© SzG
2011. április 3. 08:41 | Válasz erre | #47
Zoolekának teljesen mindegy, hogy milyen nap van.
© Rozo
2011. április 2. 19:18 | Válasz erre | #46
Bolondok napja alkalmából bolondokat beszélt[smiley]nyes[/smiley][smiley]nyes[/smiley][smiley]nyes[/smiley]
© SzG
2011. április 1. 20:07 | Válasz erre | #45
Röhög a vakbelem.
© Gery
2011. április 1. 18:13 | Válasz erre | #44
Zoleeka megbetegedett...

jobbulást[smiley]nevetes2[/smiley][smiley]buck[/smiley]
2011. április 1. 17:02 | Válasz erre | #43
Április 1.?[smiley]conf[/smiley]
2011. április 1. 15:57 | Válasz erre | #42
Elolvastam vegre a Bizonytalansag Bortonebent es meg kell mondanom, hogy egy nagyon jo, izgalmas es dark konyv. [smiley]dumcsi[/smiley]
2010. augusztus 12. 09:20 | Válasz erre | #41
Ezért írtam a hosszú határidőt. Másrészt nem az a célom, hogy kiválasszunk egy nyertest, a többieket meg elküldjük melegebb éghajlatokra, hanem hogy legyen valami motiváció. Én pl. azért szeretem a határidőt, mert akkor van valami, ami arra késztet, hogy megcsináljam. Persze az sem baj, ha valaki kicsúszik, majd elkészül a következőre. :)
Igazából, ha mindenki folyamatosan tenné közre írásait az oldalon, akkor nem is lenne szükség pályázatra, vagy versenyre. Igen, fordítani való is van bőven, de szerintem elég jól haladunk, megengedhetjük magunknak, hogy időnkét saját ötleteink is legyenek. Másrészt a fordítónak is jó gyakorlás, ha írogat egy picit. Így érthetőek a szándékaim?
© Kamo
2010. augusztus 12. 02:45 | Válasz erre | #40
Anry, gyönyörűen fogalmaztál!
© Anry
2010. augusztus 11. 18:24 | Válasz erre | #39
Fogós kérdés. A jól megírt KJK tulajdonképpen olyan ,mint egy regény, vétek lenne összecsapni és időintervallumokban gondolkodni. Ami az értékelést illeti a pályaműveket mindenképpen névtelenül tenném közzé (bár mindenkinek van egyedi stílusa, már a hozzászólásokat illetően is, amiből valószínűsíteni lehetne ki a szerző). Igazából az én bajom az, hogy hasonló könyvet már igen régen próbáltam írni és mindig beletört a bicskám. Mindig valami nagyot alkotnék, aztán végül a falat eszi meg azt, aki be akarja kebelezni.. :-)
Időt kell adni ennek a dolognak, úgyis sok-sok lefordítani való könyv van még az FF sorozatból (szerencsére).. Mindenesetre támogatom az elképzeléseket (csak ne siettessük). Együtt is összedobhatnánk egy igazi nagy könyvet, a lehetőségek tárháza határtalan. :-)
Igazából én abban reménykedem, hogy bármily módon, de ez a közösség egyszer "kinövi" az oldalt és megtudhatom a virtuális világon kívül is, hogy kiknek köszönhetem, hogy egy régi álmom valóra vált és újra és újra átélhetem mindazt, ami 20 évvel ezelőtt izgalomban tartott..
2010. augusztus 11. 14:18 | Válasz erre | #38
Idő: igen, ezért kéne hosszabb határidő.
Verseny: egyetértek. Valami olyan megoldás kéne, ami nem minősíti le senki munkáját. (Nyilván itt a zsűri ízlésétől is függ a dolog, tehát ez igazságtalan is lenne), viszont lenne motiváció is. Az online mindet lejátsszuk dolog pl. tetszik.
© CatDog
2010. augusztus 11. 14:15 | Válasz erre | #37
Én nem tudom ez a "verseny" kifejezés olyan megkülönböztetést jelentene egyes írások között, ami persze jó, de ha valakinek gyengébb az irómánya, akkor neki biztos nem esne jól, hogy leminősítenék egy ilyen "verseny" címszó alatt. Szerintem az lenne a legjobb, mint a másik oldalon, hogy online lehetne játszani amatőr kalandokkal (persze nem tudom lenne e rá igény vagy sem) és ott a végén eldönteni tetszett e a közösségnek vagy sem. Bár nem tudom kinek mennyi ideje van, mert pl. én vmikor eltünök hetekre mert elhavazok, más nemtudom, hogy van vele lenne e ilyenre ideje, majd eldöntik a többiek.
2010. augusztus 11. 14:05 | Válasz erre | #36
Anry: passzolok, bocs, de elképzelésem sincs, miről van szó. Nem vagyok otthon ebben a játékos dologban.

CatDog: hát igen, ez megnehezíti a dolgot. Mindenesetre ha mégis begépeled, kíváncsian várom.

Anry és CatDog: ti benne lennétek a zagoros kjk versenyben? Vagy mi a véleményetek róla?

Killmaster: "még szép" - helyes, azért bevallom őszintén, a te közreműködésedre számítottam is. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.
© CatDog
2010. augusztus 11. 13:52 | Válasz erre | #35
SzG már nem is méltó rá kiesett a körből :D
© CatDog
2010. augusztus 11. 13:46 | Válasz erre | #34
Az csak azon múlik sajnos, hogy ezt még régen füzeteke írtam és bekellene gépelgetni, ami elég sok időmet venné el mivel 450 pontos kaland és elég vaskos írásról van szó.
© SzG
2010. augusztus 11. 13:45 | Válasz erre | #33
Hogy méltónak bizonyolunk-e rá avagy sem. [smiley]buck[/smiley]
© Anry
2010. augusztus 11. 13:44 | Válasz erre | #32
A hajnali vonat most kicsit előbb érkezett a kiírtnál. Észre sem vetted a fáradtságtól (az éjszakás műszak.. szokás szerint egy nyugodt perced sem volt), mint ahogy azt sem, hogy rajtad kívül nincsen rajta senki. Hanyatt dobva magad az ülésen hamar álomba szenderültél.

Ismét ott álltál a kis háznál az erdő közepén. Kopogtatás nélkül nyomtad le a kilincset és léptél be abba a szobába,ahol az a furcsa rongyokba öltözött, érdekes külsejű nő már várt rád. Mutasd a tenyeredet - mondta és hellyel kínált. Ujjaival éppen a vonalaidat rajzolgatta át és nagyokat hümmögött, amikor hirtelen felszisszenve hátraugrott, mintha izzó parázsba nyúlt volna. Arcvonásai eltorzultak és velőtrázóan üvölteni kezdett. Ahogy pánikba esve hátrált két kezével a fejéhez kapva, feldöntötte a háta mögött álló kis asztalkát. És akkor elszabadult a pokol. Az egész ház recsegni-ropogni kezdett, a szekrények feldőltek, a festmények leestek a falról és minden ripityára tört miközben a nő arca ijesztően megnyúlt és testével együtt tovább deformálódott. Te felugrottál és az ajtót feltépve rohantál bele az erdőbe. Csak a robajt hallottad, ahogy a ház magába roskadva összeomlik és elnyeli a föld. Halálra rémülve rohantál, ahogy a lábaid bírták, de a zaj csak tovább erősödött. Mintha az egész világ most akarna megsemmisülni..amikor felébredtél.

A szerelvény egy nagyot rándult aztán nem mozdult többet. Miközben dörzsölgetted a szemeidet, próbáltad kitalálni, hogy éppen hol is lehetsz. A piszkos ablakon keresztüli felismerést az is nehezítette, hogy odakint sűrű köd lepte a tájat. Végül sikerült megállapítanod, hogy már túlmentél az eddig általad ismert állomásokon. A fenébe is, jól elaludtam, - gondoltad magadban és miután kinyitottad az ajtót, leszálltál a vonatról. Az állomáson néhány rozsdás szerelvény időzött. Megkerested az állomás épületét, hogy némi információt nyerj, de teljesen kihaltnak tűnt az egész. A helység névtáblája hiányzott, a kirakott menetrend le nem szaggatott darabkái a nedvességtől olvashatatlanná áztak. Éppen a forgalmi irodába készültél volna benyitni, amikor a hátad mögött éktelen csikorgással elindult az a vonat, amivel érkeztél és elhagyta az állomást. Az épület mögött egy nagy virágágyást láttál, amit út vett körül körforgalommá alakítva azt. Kétoldalt néhány bezárt üzlet és valami világított. A pislákoló fény egy szemeteskosárból jött. Egy elemlámpa volt egy térképbe tekerve. Éppen új szerzeményeidet vizsgálgattad, amikor a veled szemben lévő élelmiszerüzletből furcsa zaj és csörömpölés egyre hangosodó egyvelege ütötte meg a füleidet. Alig indultál a hangok forrása felé, amikor valami kitörte a bolt bal oldali falát és vágtatva eliszkolt onnan. A hideg végigfutott a hátadon.. Mi volt ez? Nem tűnt emberinek.. - gondoltad magadban. Akkor még nem sejtetted mi vár rád..


Na ki mondja meg, hogy melyik a kedvenc játékom, amelynek a témájában írnék valamit?
2010. augusztus 11. 13:29 | Válasz erre | #31
"Lehet megosztom veletek is" Hmmm... és ez min múlik, pontosan?
2010. augusztus 11. 13:28 | Válasz erre | #30
Nekem tetszik az ötlet, lehetne verseny. Bár szerintem jobb lenne, ha nem a legjobbat egészítenék ki 400 pontra, hanem egyfajta "lapozgatós novellás" kötet lenne, az első három esetleg négy lapozgatóssal.
A zsűris kérdés azért ennyire nem egyszerű, nyilván aki részt vesz a versenyben, az nem értékelhet. Nekem a megkötés is szúrja picit a szemem. Nem lehet, hogy kjk jellegű? Elvégre nem is minden kjk játszódik a Titánon. Vagy rosszul tudom?
Mindenesetre ha marad a Titános megkötés, akkor szívesen jelentkeznék az elkészült darabok átrágására, véleményezésére. Ha elég a Titán-szerű világ, akkor írnék én is (ha a határidő teljesíthető).
© SzG
2010. augusztus 11. 13:12 | Válasz erre | #29
Önbizalomból nincs hiány. :)
© CatDog
2010. augusztus 11. 12:14 | Válasz erre | #28
Lélekörlő

Háttértörténet

A magány és kiszolgáltatottság . . . ez a tény, ami most a legjobban aggaszt. Egyedül állsz a domb lábánál és várod, hogy megtörténjen, amitől egész életedben a legjobban rettegtél. Ahogy a hold az égre szökken és bevilágítja a domb oldalt már tudod, nincs vissza út. Szíved hevesebben kezd verni, a pulzusod felgyorsul . . . majd képszakadás.

Mikor magadhoz térsz, csak sötétség és valami elképesztő bűz vesz körül. Végig tapogatod magad sérülést nem érzékelsz, sem fájdalmat, de azt nagyon jól tudod , elbuktál. Mikor már olyan közel volt célod valami megakadályozott benne, hogy beteljesítsd sorsodat.

Talán így akarták az Istenek, nyugtatod magadat, de a valóság más , sokkal elképesztőbb. Feltápászkodsz , szemeid lassan megszokják a sötétséget. Körülnézel vajon hová is keveredtél, szerencsédre látsz az egyik falon egy rég nem használt fáklyát, amit megtudsz gyújtani. A fáklya lángja kísértetiesen világítja be a helyiséget. Az állad is leesik a látványtól, ami eléd tárul, és mégis sikerült volna? – kérdezed magadtól. Egy barlang kellős közepén állsz, és elötted nem más van, mint amiért kockára tetted egész életed. Egy kis kőrakás kellős közepén. Kezeiddel remegve nyúlsz felé . . . újabb képszakadás.

Mikor magadhoz térsz, sajog a fejed. Egy ágyban ébredsz , körülötted emberek, kántálás hangját hallod. Érted imádkoznak. Egy magas öreg, kapor szakállú fickó lép az ágyad mellé , megszorítja kezed, majd hozzád szól:
Az Istenek veled voltak, barátom. Az, hogy túlélted, bizony nekik köszönhető. –Zavartan nézed vajon, miről is beszél neked, majd folytatja. ’Szóval nem is emlékszel semmire? –válladat megvonod , és magad elé nézel, fejedben kérdések cikáznak.

Ki vagyok én? Hol vagyok? Mi volt a célom? Kik ezek az emberek?

Vastag homály fedi a teljes múltad, emlékeid nincsenek. Ezek az emberek pedig itt, mint egy hős úgy kezelnek téged. Végre talpra tudsz állni és felkelsz ágyadból. Az ablakhoz lépsz kinézel és egy nagy öreg tölgyfát pillantasz meg. Kezed a fejedhez kapod, hirtelen éles fájdalom hasít belé. Az amit látsz egy régi emlék kép, egy kisgyermeket látsz hintázni a tölgyfa egyik ágán lévő kötélből sodort függőn. Feléd fordul a kis gyerek, ekkor rémülsz meg a legjobban. A kis gyerek egyik szeme kék a másik fekete. És igen rájössz ez te vagy jópár évvel ezelött. . . a jelenést egy hangos öröm ordítás töri meg.

Hát itt vagy Montur! Az ég szerelmére vagy 15 éve, hogy nyomod veszett! És most itt vagy velünk.

Lapozz az 1-es pontra, hogy beteljesítsd küldetésed, és feltárd ki is vagy valójában.

A legjobban sikerült kaland könyvem háttértörténete (ez már komoly mű) nagy baráti társaságban jobban tetszett, általában mindenkinek anno , mint az eredeti kjk könyvek. Lehet megosztom veletek is.
© killmaster (Savanyúhas)
2010. augusztus 11. 11:31 | Válasz erre | #27
Még szép! Van pár régi sztorim, amit ha kissé leporolok esélyes lehetek a dobogó bármely fokára! A 100 fejezetpont pedig azért lenne jó, mert a zsűrinek ugye át kell olvasnia minden egyes kalandot, ami valljuk be nem hálás feladat, pláne ha SZG kolléga-féle hexameterekben írnám meg az egészet! Nem a terjedelem az ami meghatároz egykjó kalandot véleményem szerint! A rövid sztorikból (100 fejezetpont) a zsűri le tudja vonni a megfelelő következtetéseket, és ezt ugye meg is kell ám írni... No de ki vállalja a zsűri szerepét?
© runner
2010. augusztus 11. 11:30 | Válasz erre | #26
Ha van rá igény, és jópár jelentkező, akkor lehetne "verseny".
Szerintem zsürinek a fórumozók kellenének, lehetne szavazni.
Lenne egy határídő, amire 100 pontos történetet kellene írni, a Titán világában játszodót.

Amelyik nyer, azt az író(k) kiegészíti(k) és ha elkészül a 400 pontos történet, akkor esetleg ilyen KJK stílusú könyvnek meg is lehetne csinálni.
A főhős Te vagy!
2010. augusztus 11. 09:55 | Válasz erre | #25
Igen, arra gondoltam, hogy mindenki sajátot ír. Azt hittem, ez egyértelmű, de mindegy. Most már az. A terjedelem szerintem pedig egyénfüggő. Lehet minimum-maximum határ, de szerintem mindegy. Amúgy a 100 fejezetpont szerintem is optimális.
Akkor ezek szerint te benne lennél Killmaster? Ha másik fórumon is felvetült, akkor biztos lesznek onnan is jelentkezők. Meg gondolom a fordítók között is akadnak páran.
© SzG
2010. augusztus 11. 09:34 | Válasz erre | #24
"ne,"
nem [smiley]beka3[/smiley]
© SzG
2010. augusztus 11. 09:33 | Válasz erre | #23
Szerintem Nimretil is erre gondolt, nem a közös melóra. :) Vagyis, hogy mindenki írjon egy saját lapozgatóst, aztán valaki (k) véleményezzék.
Amúgy mintha már korábban, Tomi fórumán is felvetődött volna ilyesmi, csak akkor jelentkezők hiányában nem lett semmi belőle (igaz, itt többen vagyunk, tehát nagyobb az esély rá, hgoy sikerül összehozni a dolgot, a "versenyt"). Különben nyilván jó ötlet, támagatom. Viszont valóban ne, teljes könyveket kellene írni, csak afféle "minikalandokat", mert ugye ezt így könnyebb is teljesíteni (= több jelentkező lesz valószínűleg), meg legalább nem terhelnénk le nagyon a "zsűrit". :)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. augusztus 11. 09:23 | Válasz erre | #22
Ezzel csak az a baj, hogy két dudás egy csárdában ritkán fér meg... Szeretem a saját ötleteimet magam megírni, olyan formában, ahogyan nekem tetszik, és nem másokhoz igazítva! Én is próbáltam már társakkal dolgozni, de a könyvírás nem kifejezetten csapatépítő tréning... Abban viszont benne lennék, hogy mindenki írjon egy saját kreálmányt, mondjuk 100 fejezetpontosat és egy pártatlan bíró véleményezné az írásokat. Pontozás döntene, és kategóriákat állítanánk föl; gondolok ilyenekre: eredetiség, külalak, tartalom, stb... No ehhez mit szóltok?
2010. augusztus 11. 08:12 | Válasz erre | #21
Tényleg, nem tudom mennyire van időtök/kedvetek, vagy egyáltalán mennyire értékelitek az ötletet, de azért előrukkolok vele:
Nem lehetne kihirdetni vmi Zagor.hu-s pályázatot? A résztvevők (már ha lenne elég jelentkező) összeraknának egy lapozgatóst, utána választanánk (pártatlan) bírókat, akik értékelnék őket. Vagy valami. Lényeg, hogy minél többen, minél értelmesebb dolgokat rakjunk össze. :)
© CatDog
2010. augusztus 9. 15:35 | Válasz erre | #20
Én is írtam több kalandot. Nálam a téma főleg a házakban való bolyongásokról szóltak, minnél brutálabb épületeket találtam ki. Első ilyen könyvem 1992-ben írtam nem fukarkodtam a fejezetpontokkal kapásból 400-at tűztem ki mint a nagyok :D Ebből az lett, hogy rövid fejezetpontok és maradt vagy 70-80, amit kitöltöttem nem elérhető írásokkal. A címe pedig nem más volt, mint a "Harc a gonoszok fészke ellen."

Másik nagy kedvencem pedig a labirintusok voltak ebből is írtam jó párat.

Ja és megírtam a Mortal Kombat első részének a lapozgatós könyv változatát amikor meg jelent a játék, akkor ötlöttem ki. Nem tudom, de ez valószínű az időben újítás volt nem? ilyenről nem tudok, hogy valaki írt volna e anno, hogy harcok menetét lehetett lebonyolítani lapozgatással. De valószínű nem tehát ha ezt nem tizenéves fejjel tettem volna akár még jól is kereshettem volna vele :D
© SzG
2010. július 31. 07:22 | Válasz erre | #19
... jellemzően ez utóbbi a leghagyományosabb egyébként, a többi elég elvont. #vigyor2]

Ami meg az irogatást illeti, hajrá Mindenki. [smiley]eljen[/smiley][
© SzG
2010. július 31. 07:17 | Válasz erre | #18
Nekem meg teljesen mindegy, csak jól legyen megírva. :)
A saját komolyabb (félkész) könyveim egyébként szinte mind egy fontosabb helyszínen játszódnak (pl. ház - erdő - kastély - piramis, ja és van egy újítónak gondolt rabirintusos is :)), valahogy erre áll rá az agyam úgymond, talán egy olyan akad, ahol több apróbb helyszínen is lehet (majd) kalandozni.
© Kamo
2010. július 31. 00:08 | Válasz erre | #17
Én inkább a nyitott tereket szerettem mindíg is... A labirintusokból elég volt nekem a Halállabirintus kétszer. :-D
2010. július 30. 22:45 | Válasz erre | #16
Tetszik az ötlet, hogy legyen választási lehetőség bőven. Bár nekem a labirintus nem jön be annyira.
2010. július 30. 22:42 | Válasz erre | #15
Érdeklődve várjuk őket.
© Anry
2010. július 30. 22:40 | Válasz erre | #14
Nekem is volt pár, sosem fejeztem be őket.Mindig többet akartam írni a 400. fejezetpontnál (jóval többet) és ráadásul csak labirintusba pakoltam őket (ez jött be a legjobban) meg aztán lehetőségek egész tárházát akartam felsorakoztatni minden fejezetpontnál, hogy ne mindig csak két-három dolgot lehessen csinálni..
© killmaster (Savanyúhas)
2010. július 30. 22:25 | Válasz erre | #13
Hasonló cipőben járok ezen a téren, mint SZG kolléga, azzal a külömbséggel, hogy én sok művemet be is fejeztem! Gyerekfejjel rengeteg jó kis sztorit írtam, mely kitalált világon játszódott, és a történetek gyakorta kapcsolódtak egymáshoz. Persze sokat koppintottam a nagy szerzőpárostól, de néha egészen egyedi dolgokat is sikerült belevinnem a történetekbe. Például a Halvedar hajó kincsében egy kincsvadász búvárt alakíthattál... Sajna ez a történet már nem áll rendelkezésemre, viszont van pár olyan történetem, amit szívesen megosztanék veletek. Sajnos kicsit le kell porolnom a történeteket, és digitalizálnom is kell, ami eltart majd egy ideig! Bár én inkább rövidebb történeteket kreáltam, 100-150 fejezetpontosokat, azért akadt bennük halálcsapda szép számmal...
© SzG
2010. július 30. 20:56 | Válasz erre | #12
[smiley]wink[/smiley]
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal