Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Saját készítésű KJK könyvek és egyéb írások
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567
2010. augusztus 11. 08:12 | Válasz erre | #21
Tényleg, nem tudom mennyire van időtök/kedvetek, vagy egyáltalán mennyire értékelitek az ötletet, de azért előrukkolok vele:
Nem lehetne kihirdetni vmi Zagor.hu-s pályázatot? A résztvevők (már ha lenne elég jelentkező) összeraknának egy lapozgatóst, utána választanánk (pártatlan) bírókat, akik értékelnék őket. Vagy valami. Lényeg, hogy minél többen, minél értelmesebb dolgokat rakjunk össze. :)
© CatDog
2010. augusztus 9. 15:35 | Válasz erre | #20
Én is írtam több kalandot. Nálam a téma főleg a házakban való bolyongásokról szóltak, minnél brutálabb épületeket találtam ki. Első ilyen könyvem 1992-ben írtam nem fukarkodtam a fejezetpontokkal kapásból 400-at tűztem ki mint a nagyok :D Ebből az lett, hogy rövid fejezetpontok és maradt vagy 70-80, amit kitöltöttem nem elérhető írásokkal. A címe pedig nem más volt, mint a "Harc a gonoszok fészke ellen."

Másik nagy kedvencem pedig a labirintusok voltak ebből is írtam jó párat.

Ja és megírtam a Mortal Kombat első részének a lapozgatós könyv változatát amikor meg jelent a játék, akkor ötlöttem ki. Nem tudom, de ez valószínű az időben újítás volt nem? ilyenről nem tudok, hogy valaki írt volna e anno, hogy harcok menetét lehetett lebonyolítani lapozgatással. De valószínű nem tehát ha ezt nem tizenéves fejjel tettem volna akár még jól is kereshettem volna vele :D
© SzG
2010. július 31. 07:22 | Válasz erre | #19
... jellemzően ez utóbbi a leghagyományosabb egyébként, a többi elég elvont. #vigyor2]

Ami meg az irogatást illeti, hajrá Mindenki. [smiley]eljen[/smiley][
© SzG
2010. július 31. 07:17 | Válasz erre | #18
Nekem meg teljesen mindegy, csak jól legyen megírva. :)
A saját komolyabb (félkész) könyveim egyébként szinte mind egy fontosabb helyszínen játszódnak (pl. ház - erdő - kastély - piramis, ja és van egy újítónak gondolt rabirintusos is :)), valahogy erre áll rá az agyam úgymond, talán egy olyan akad, ahol több apróbb helyszínen is lehet (majd) kalandozni.
© Kamo
2010. július 31. 00:08 | Válasz erre | #17
Én inkább a nyitott tereket szerettem mindíg is... A labirintusokból elég volt nekem a Halállabirintus kétszer. :-D
2010. július 30. 22:45 | Válasz erre | #16
Tetszik az ötlet, hogy legyen választási lehetőség bőven. Bár nekem a labirintus nem jön be annyira.
2010. július 30. 22:42 | Válasz erre | #15
Érdeklődve várjuk őket.
© Anry
2010. július 30. 22:40 | Válasz erre | #14
Nekem is volt pár, sosem fejeztem be őket.Mindig többet akartam írni a 400. fejezetpontnál (jóval többet) és ráadásul csak labirintusba pakoltam őket (ez jött be a legjobban) meg aztán lehetőségek egész tárházát akartam felsorakoztatni minden fejezetpontnál, hogy ne mindig csak két-három dolgot lehessen csinálni..
© killmaster (Savanyúhas)
2010. július 30. 22:25 | Válasz erre | #13
Hasonló cipőben járok ezen a téren, mint SZG kolléga, azzal a külömbséggel, hogy én sok művemet be is fejeztem! Gyerekfejjel rengeteg jó kis sztorit írtam, mely kitalált világon játszódott, és a történetek gyakorta kapcsolódtak egymáshoz. Persze sokat koppintottam a nagy szerzőpárostól, de néha egészen egyedi dolgokat is sikerült belevinnem a történetekbe. Például a Halvedar hajó kincsében egy kincsvadász búvárt alakíthattál... Sajna ez a történet már nem áll rendelkezésemre, viszont van pár olyan történetem, amit szívesen megosztanék veletek. Sajnos kicsit le kell porolnom a történeteket, és digitalizálnom is kell, ami eltart majd egy ideig! Bár én inkább rövidebb történeteket kreáltam, 100-150 fejezetpontosokat, azért akadt bennük halálcsapda szép számmal...
© SzG
2010. július 30. 20:56 | Válasz erre | #12
[smiley]wink[/smiley]
2010. július 30. 20:24 | Válasz erre | #11
http://kepfeltoltes.hu/100730/sukumvit_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2010. július 30. 20:06 | Válasz erre | #10
[smiley]nevetes1[/smiley]
© SzG
2010. július 30. 20:02 | Válasz erre | #9
Amúgy szerintem a "Sukomvit báró küldetése" cím is kissé debil. :)
© SzG
2010. július 30. 20:02 | Válasz erre | #8
Amúgy jó lett a borító. [smiley]nyes[/smiley][smiley]taps[/smiley]

A cím meg szerintem nem volt komoly már anno sem, vagy nem tudom már, de azt hiszem semmi normális nem jutott épp eszembe, és gondoltam jobb híján "kifordítom" a kedvenc játékkönyvem, a Tűzhegy varázslója címét. :)
© SzG
2010. július 30. 20:00 | Válasz erre | #7
"bocs SzG, nem akarlak megbántani vele"
Pedig ez bizony ölég nagy pofátlanság volt. Kifigurázni (MEG KIRÖHÖGNI!!) ezt a frenetikus, fantáziadús címet, aminek a kifundálásán gyerekfejjel napokig agyaltam, és amire akkor olyan nagyon büszke voltam... ez pimasság, ez vérlázító, a lelkembe gázoltál, örök harag, többé hozzád se szólok, elástad magad nálam egy életre.
2010. július 30. 19:49 | Válasz erre | #6
Nekem ez a Vízhegy mágusa nagyon bejön. :) Félholtra röhögtem magam, aztán összedobtam neki egy borítót:
http://kepfeltoltes.hu/100730/vizhegy_magusa_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Remélem tetszik. Meg bocs SzG, nem akarlak megbántani vele, de ez akkora nagy...
2010. július 30. 18:11 | Válasz erre | #5
"Vízhegy mágusa" [smiley]nevetes1[/smiley] Hát ez valami hatalmas.
7 évesen én is írtam füzetbe 40 pontos játékkönyvet. Később elfelejtettem, de valaki megtalálta, aztán egy ideig azzal szivattak. Képzelhetitek milyen lehetett. Még ceruzával írtam :).
© SzG
2010. július 30. 17:54 | Válasz erre | #4
Nahát, micsoda új topic. :)
Én is próbálkozok játékkönyvek irogatásával, ugye, bár én egyáltalán nem KJK-ban utazok, sőt, többnyire nem is fantasyban (legalábbis a kb. 5-6 félkész könyvem vagy vázlatom egyike se "színtiszta", főleg nem Livignstone-i fantasy; inkább amolyan horrorféleségekről van szó, meg elvontabb dark fantasykról, bár akad egy könnyedebb, kicsit meseszerű anyag is). Gyerekfejjel persze én is elkövettem pár KJK-koppintást, mindig épp azt másoltam le, amit olvastam, pl. a Halállabirintust, meg az Elátkozott házat, de volt egy "Vízhegy mágusa" címen futó csoda is, lehet találgatni, ez melyik original KJK-ra hajazott. :D A szabályok is hasonlóak voltak amúgy az efféléknél (én sosem fektettem nagy hangsúlyt ezekre, szabály-ügyben nem kísérleteztem, főleg nem gyerekként), meg néhány figura és esemény is visszaköszönt, bár azért persze a labirintusok felépítését átvariáltam, meg kiegészítettem az egészet a fantasztikus, 6-7 éves fejemből kipattant ötletekkel, el lehet képzelni, milyen igényesek voltak ezek mind. :D Még néhány akkor divatos, főleg amigás játékot is volt képem lemásolni... azért persze később, már olyan 10 éves korom felett néhány teljesen saját sztorit is sikerült kiagyalnom, olyan címekkel, mint pl. "A Zombi király barlangrendszere", meg "A végzetek labirintusai" (ez utóbbi egy három vékonyka füzetből álló sorozat volt, sok kis helyszínnel, erdő, bánya, torony, labirintus, és különböző társakat is magad mellé lehetett fogadni, a szabályok meg inkább a HK-ra hajaztak: ez már tán kevésbé volt félresikerült :)). Persze füzetbe írtam az összeset, bár a legtöbbet csak elkezdtem, összehoztam hozzájuk pár fejezetet, aztán annyi, nem volt türelmem befejezni egyiket sem. :) (Persze mindegyik legalább 400 pontos lett volna, sőt, tervezgettem ilyen nagyon megalomániás, több ezer pontos, több világon-helyszínen átívelő kalandokat is. :)) Tán ha párnak értem a végére amúgy összesen, de ezek is kb. 100 pontosak voltak. Nyilván teljesen értékelhetetlen "művekről" van szó, gyerkes stílus, 2 soros fejezetek, gagyi ötletek, bár néhány ilyet még azért őrzök valahol a szekrény mélyén, pl. tán a legelső, 6 éves korom körül elkövetett is megvan, valami 45 pontos csoda a 90-es évek elejéről, "Sukomvit báró küldetése" címmel azt hiszem, amit ráadásként saját kezűleg illusztráltam (sosem tudtam rajzolni, főleg nem 6-7 évesen, szóval no comment)... de inkább hagyjuk is. :D
Amúgy az ilyen próbálkozások nálam inkább olyan 14-15 éves korom környékéig tartottak, aztán inkább átálltam a novellaírásra. Olyan 20 éves koromban kezdtem el újra foglalkozni a témával, akkor írtam is egy egész komoly könyvet (ez az a bizonyos horror, ami meg is jelent egy éve), aztán megint volt pár év kihagyás, de tavaly ismét a "lovak közé csaptam" játékkönyvírás-ügyben, és sikerült is kifundálnom pár egész ígéretes vázlatot, némelyiket el is kezdtem (ezekre utaltam a hsz. elején), bár egyelőre még küzdök velük, meg "csapongok" köztük ide-oda, hol az egyikhez írok egy keveset, hol a másikhoz... befejezni még nem sikerült egyiket sem ezek közül. :) De elhatároztam, hogy az egyiknek már tényleg a végére érek az idén, mert ez így nem állapot... szóval igyekszem összekapni magam, és írni. :)

Ja, és ha már van ez a topic, akkor esetleg beszúrom már ide is a fent említett horror játékkönyvem honlapját, hátha akad még olyan az új tagok közül, aki nem látta, és esetleg vevő lenne az efféle komolyabb, kockamentes kalandokra:
www.darkjk.atw.hu

[smiley]beka3[/smiley]
2010. július 30. 17:24 | Válasz erre | #3
Vicces, de én is 13 évesen írtam egyet. :)
Rúna volt a címe, 400 fejezetpontos, tipikus kjk-s fantasy környezetben. Labirintusokkal, rejtvényekkel, szörnyekkel meg varázstárgyakkal telerakva. Lehetett varázsolni, voltak harci képességek. Helyenként tapasztalati pontokat lehetett kapni, meg párszor szintet léphetett a játékos.
Persze a történet, meg a szövegalkotás is olyan, mintha egy 12-13 éves gyerek írta volna, de ez azért van így, mert egy 12-13 éves gyerek írta. :)
Mai napig fenn van a gépemen. Most azért elég mókásnak tűnik.
A Rúna megírása után volt még egy halom ötletem, egybe bele is kezdtem. Aztán elmúlt a lapozgatós korszakom, valahogy elfelejtődött az egész. Mostanában vettem elő újra a témát, hogy rábukkantam az oldalra.
Úgy tervezem, ha befejezem a fordítást, belevágok az egyik ötletem megvalósításába. (A szerkezetén már erősen dolgozok.) Amúgy ha valaki szintén akar írni, szívesen társulok. Ha úgy van, szabályok terén is szívesen segítek (ha tudok). Korábban volt pár kidolgozott rendszerem, meg a játékkönyvek után saját szerepjáték szabályokat kezdtem kidolgozni, szóval valamennyire benne vagyok a témában.
© Kamo
2010. július 30. 16:39 | Válasz erre | #2
Én is írtam régebben egy-két könyvet, szintén 11-13 éves korom környékén...
Mirage Kommandó: ez volt az első, asszem 80 fejezetpontos. Arról szól, hogy egy városban ki kell építeni a biztonságot a rendelkezésre álló emberekből, plusz nyomozni kell egy főgonosz után, aki át akarja venni a hatalmat a város felett. Mind ez a jövőben játszódott.
A varázsló útja: Ez két rövidebb rész lett, szintén kb. 70-80 fejezetpontosak. Fantasy, melyben először egy sötét erdőn (á la Végzet erdeje) keresztül el kell jutnod a varázslóhoz, aki majd tanítani fog. A második részben meg egy küldetést hajtotok végre együtt, akkor már tudsz varázsolni is.
Aztán írtam sci-fi környezetben játszódót is, de ezek mind gyerekesek, mégis az alapötletekkel talán lehetne valamit csinálni. Jelenleg is dolgozom egy 400 fejezetpontos történeten, sajnos nagyon lassan haladok vele, eddig 17% kész. Fantasy környezet és FEJLŐDÉS lesz benne, mely nagyon fel tudja borítani az egyensúlyt, ezért sokáig kell még kísérleteznem a rendszert. Két napba tellett csak az, hogy a szabálykönyvet megalkottam, mert saját harci szabályokat, stb. akarok a saját történeteimhez. Amúgy szerintem ha páran összeállnánk, gyorsabban lehetne ilyet készíteni.
© runner
2010. július 30. 14:38 | Válasz erre | #1
Kérés volt egy ilyen téma nyitása.

Ide lehet ezekkel kapcsolatban írni, illetve kitenni linket, aki megosztaná írását.
Ha valakinek kell, elküldi nekem, és zagorra feltéve adok linket amin elérhető lenne.

Amúgy én 11-13 évesen írtam egy kalandot.
A Titokzatos bolygó címmel.
Persze béna lett így 30 éves fejjel, de jópofa.
Négyzethálos kis, A5-ös könyvbe írtam, és még térképet is készítettem hozzá.
[smiley]smile[/smiley]
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal1234567