Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Saját készítésű KJK könyvek és egyéb írások
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
2011. december 29. 16:39 | Válasz erre | #111
Én olvastam az eredeti angolt...na ott még rosszabb a szuperhiperfőmágussal a párviadal :D
© elefes
2011. december 29. 16:33 | Válasz erre | #110
Ez igaz, Jackson szépen kitalálta, hogyan lehet lemodellezni egy buta szörnyeteg gondolkodásmódját. A Királyok Koronájának a végére nem emlékszem, de hamarosan úgyis végigjátszom a gyönyörű Zagoros példányomat. :D
2011. december 29. 16:24 | Válasz erre | #109
Ezt aláírom, a Pusztító vége nem a legjobb, de mégis nagyságrendekkel jobb mint a Királyok Koronájának a vége...most őszintén, a szuperfőellenség egy 7 életerő pontos "alvilági démon", amit kétszer megcsapok (2 szerencsepróbával összejöhet) és már le is győztem...

A Pusztító abból a szempontból különleges, hogy a szörny perspektívájából közelíti meg a dolgokat, nem mehetsz akármerre, nem érted, mit mondanak neked stb. Ez azért eléggé egyedi lett, nemcsak azért mert kalandozó, lovag, mágus, 80-as szintű Paladin helyett mi vagyunk a szörnyeteg, hanem mert a könyv is olyan.
© elefes
2011. december 29. 16:06 | Válasz erre | #108
Hogy viselkednék? Én speciel nem vernék össze ész nélkül senkit sem. De ez csupán alkati kérdés. De szerintem egy jó KJK-nak nem a hentelés a lényege, hanem inkább a felderítés, nyomozás.
A Pusztító sem találta fel a spanyolviaszt, csupán szemléletet váltott. Kalandozóból szörny lettél. Fordított egyet a sémán. Gyakorlatilag az sem több továbbgondolásnál, bár kétségtelenül ötletes. Egyébként szerintem a Pusztító sem hibátlan, mert a legvégét nagyon összecsapta.
2011. december 29. 16:01 | Válasz erre | #107
Elég érdekes "egyedi" stílusa van. Én véleményeztem már félkész könyvet - nem pont kalandjátékkönyvet - és meg bírtam állni szándékos kötekedés nélkül. Neki valahogy nem jött össze...
Azt kijelenteni, hogy "mi már mindent láttunk", azért elég merész dolog :) A Pusztító előtt is kijelentették sokat, aztán hoppá...én különben se mondtam hogy spanyolviaszt kínálok,a kísértetházas könyveket Poe "találta fel" anno.
Egyébként te hogy kezelnéd, ha be lennél zárva egy bazinagy házba ahol mindenki az életedre tör? Szerintem összevernél mindenkit aki a közeledbe jön.
© elefes
2011. december 29. 15:36 | Válasz erre | #106
Félkész mű esetén semmilyen kritikáról nem beszélhetünk, se jogosról, se trollkodásról. Ellendrukker kommentjei a stílusodból adódtak, és főleg arra a lekezelő hozzáállásra reagáltak, ahogyan megszólaltál. Mert azért lásd be, nagyjából azt írtad, hogy "na, majd te megmutatod, ki itt a fszagyerek, lássatok csodát". Nem kell minket figyelmeztetni se, mert már ezzel lekezeled a leendő olvasóidat, mondván, hogy ilyet még nem láttatok. Meg merem előlegezni, hogy de, láttunk. Már mindent láttunk, újat mondani nem lehet, legfeljebb ügyesen és újszerűen ötvözni a már korábban megírt dolgokat.
Majd ha kész lesz, meglátjuk, elolvassuk, ha csodát látunk, elismerjük. De az előzetesed/figyelmeztetésed addig nem több hőzöngésnél.
2011. december 29. 15:25 | Válasz erre | #105
elefes, továbbra se öntömjénezésnek hanem inkább előzetesnek szántam, félig-meddig figyelmeztetésnek is, hogy a Ház az Örökkévalóság peremén nem épp kezdők számára készült. Ha ezek után egy FÉLKÉSZ művet ócsárol ilyen indokokkal, hogy "a kék háttér szar, a zöld jobbantetszik", akkor az natív trollkodás, nem jogos kritika. Ha nem tetszik a könyv ötlete, akkor nemtetszik, kész, nekem se tetszik az Országút harcosa meg a Vihargyilkos.

A halálpontokat nem úgy kell elképzelni, hogy minden második választási lehetőségnél meghalsz, hanem hogy sok az olyan lehetőség, amikor olyan választási lehetőség van, ami a halálodat okozhatja. Például, ha zajt csapsz és elkapnak, vagy csapdába sétálsz. Szóval nem szó szerint 300 halálpontot kell elképzelni (de 200 környékén megvan), hanem sok olyan lehetőséget, amibe belehalhatsz, ha nem vagy tisztában ezzel vagy azzal az infóval.

Éji fityok :D ez jó :) Nos, remekül rátapintottál a lényegre ám a modern fegyverekkel kapcsolatban. Ha a játékos beltéren akarja használni a grenade launchert, annak mindig halálpont lesz a vége, épp ezért csak és kizárólag odakint vagy tágas belső termekben lesz használható :) nem gondoltad, remélem, hogy a játékos terminátor módjára végigpirítja a teljes szörnykínálatot, átrobbantja a falat, oszt kész, végig is vitte a játékot :)
Ezt a szabályt nagyon hamar meg fogja tanulni a játékos...maradjon minél nagyobb kussban, és grenade launchert csak odakint. Egyébként elég tisztességesen el van rejtve a fegyver, és a lőszerről még nem is beszéltem :)
© [törölt felhasználó]
2011. december 29. 14:43 | Válasz erre | #104
© elefes
2011. december 29. 14:30 | Válasz erre | #103
Na, az ilyen nagymellényű öntömjénezésekből lesznek a csúfos pofára esések. Mindig.
Nem csak egy író, bármilyen alkotó számára alapvető kötelesség, hogy tisztelje az olvasóját. Az olvasó veszi meg a könyvedet: írhatsz te bármit, legyen bármilyen zseniális, ha a kutya se kíváncsi rá, az olyan, mintha nem is létezne. Nem te teszel neki szívességet, nem te részesíted kegyben, hogy elolvashatja A Művedet. Az olvasó tisztel meg téged. Ha ezek után egyáltalán érdekelni fogja.
2011. december 27. 16:47 | Válasz erre | #102
Először én is csak 400 pontost akartam,aztán eszembe jutott hogy fú még ezt meg azt bele lehetne írni, azokból újabb lehetőségek ágaztak ki...és a végén 600 fejezetpont lett.
Úgy vettem észre, a kerek százasok csak azoknál a könyveknél érdekesek, ahol 1 befejezés van. A Ház az Örökkévalóság pereménben viszont több befejezés is lesz.
2011. december 27. 16:38 | Válasz erre | #101
Üdv! Most járok a 60. pontnál. Hű, 600 pontot álmodni se merek, örülök ha első KJK könyvre meglesz a 300, de ki tudja. Fontos, hogy pont százasra végződjön? Én a Végzet erdejét tekintem példaképnek, (lesz erő, ügyesség meg szerencsepont, ennyi kb.)de nem tudom, hogy ezt most koppintásnak kiáltsam-e ki és bujdossak szégyenkabátban életem végéig...
© SzG
2011. december 27. 16:20 | Válasz erre | #100
Ja csak ennyi... Azt hittem valami komolyabb hasonlóság van esetleg ("ugyanaz a rendszer").
Ilyen alakítsd át a válasz betűit számokká elég sok helyen volt már, pl. zagorban is. :)
2011. december 27. 16:18 | Válasz erre | #99
A Sötét Álomban is betűkből kell kirakni a választ, és a megfelelő pontra lapozni, erre gondoltam. Szóval kb. ennyire "kopiztam"...láthatod milyen hülyeség.
© SzG
2011. december 27. 16:16 | Válasz erre | #98
Ha már meg lettem szólítva.

"Ennyi erővel Szlobó is kopizott a HK könyvekből, konkrétan a Sötét Álomból, mivel ott is ugyanez a rendszer van."
???
2011. december 27. 15:57 | Válasz erre | #97
Hát kéremszépen kis barátom, más a jogos bírálat, és más, amikor valaki a kákán is csomót keres. Szerintem ezeket a te kommentjeidet csak natúr trollkodásnak szántad, legalábbis nekem ez jön le, mert olyan triviális dolgokat ócsárolsz, amik másnak fel se tűnnének: "Nem jó ez a sör, me' fejenállva nem jó inni".

Ha nem hiszed el, hogy a könyv jelentős része már készen van, az a te bajod. Ha nagyon akarnám, mutatnék screenshotot, vagy bármi ilyesmit, de ahogy megismertelek, azokba is belekötnél helyből ("jujcika,de csúnya ez a times new roman betűtípus, én az arialt szeretem!"), úgyhogy inkább nem teszem.

Hogy honnan tudom? Én VÉGIGVITTEM a pusztítót, mellesleg már az RPG.HU-n is a Pusztítót elemezték X esztendeje. Nem végződött halálponttal, persze, csak éppen valahogy mindig olyan fejezetpontra jutottál, ami aztán az egyik halálpontra vitt. Vidd végig a Pusztítót, mert úgy látom, lövésed nincs arról, milyen nehéz is valójában.

A szándékos szopatás fogalma az olyan, mint amikor nem lehetett levágni a púpost a hídnál,vagy mikor szándékosan nincs egy olyan lehetőség felkínálva az adott helyzetben, ami kézenfekvő volna. Ami "lámaságot" te írtál, az kb. minden kalandjáték-könyvben előfordul, még a Pusztítóban is.

Tudom mi az a szlogen, valószínűleg jobban, mint te. Marhaságnak max. te találod, idáig senki más nem hisztizett miatta.

A következőhöz nem fűzök hozzá semmit. Trolololololo...

Hát mit mondjak, ez igen gyenge érv volt a teremtményeim ellen. Persze, mindenki kopizik mindenhonnét ,egyedül neked vannak eredeti ötleteid. Légyszíves mutasd már meg nekem, honnan kopiztam őket :) Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a Duke Nukem kopizza a Doomot, mert van benne shotgun...ez most direkt trollkodás volt vagy tényleg ilyen zizi vagy?

2012-t írunk, barátocskám, akinek van esze, az nem karddal meg pajzzsal hadakozik manapság, kivéve a szamuráLYkardos [sic] kokerókat persze. Modern világban élünk, és a modern világban tűzfegyverek vannak. Látom a Lázadók bolygójába meg a Robot Kommandóba már nem tudsz belekötni a lézerpuska meg a hangsugár ágyú miatt. Attól, hogy a kockatelep agyba-főbe WoWozik meg 80-as szintű Paladin, attól a magyar valóság még teljesen más lesz. A könyvem NEM a Titánon meg nem a WoW világban zajlik, hanem a Földön! Szövegértelmezést még gyakorold.

Kb. 7-8 éves korom óta KJK-zok, megvan az összes könyv, de biztos neked van igazad, én semmit nem tudok a KJK világáról :$ taníts mester!

Nem copyzom a szabályrendszert, mivel vannak benne alapvető változtatások. Mellesleg mesélj már, kis komám, te mit raknál ügyesség, életerő,és szerencse helyére? Páncélzatot? LALZ.

Szlobotól mikor nyúltam bármit is? Annyit mondtam hogy Szlobó inspirált a könyvével. Ennyi erővel Szlobó is kopizott a HK könyvekből, konkrétan a Sötét Álomból, mivel ott is ugyanez a rendszer van. Ez megint tömény trololololo.


Nos, egy félkész művet ócsárolni többnyire szakmabélik szoktak, úgyhogy elvárható, hogy legalább valami nagyon alapszintű KJK tudásuk legyen, ha már kritizálnak. A mezei olvasókhoz a kész könyv jut el, ha azt is fikázzák - akár őszintén, akár érdekből - akkor nemtudok mit csinálni, a borsólevest nem szeretheti mindenki. Az a gond, hogy mivel írói ambícióid nemigen vannak, így voltaképpen csak vaktöltélnyeket pufogtatsz, hogy hogyan mit kellene megírni...

Ha nem tűnt volna fel, ezelőtt már az RPG.hu-n is beszélgettem a többiekkel a könyvről, és te vagy az egyedüli, akinek ez nem tetszik. Nulla tudással összetrollkodtál itt valami oltogatás-félét, hogy csúnyarosszreactor, kopizás, fújmodernfegyverek, nekem ebből az jön le, hogy te ezerszer jobbat tudsz írni, a kisujjadban van már a következő nagy regény is, Stephen King meg Danielle Steel szégyellje össze magát. Ja, és hogy tömjénezem magam. Igen, a gameplay trailer videók egy játékról szintén tömjénezésnek vannak. A kopizás nálad valami fétis lehet...mint egy összeesküvés-elmélet gyártó :D Az Alone in the Dark kopizza az Addams Familyt, az Addams Family copyzza Lovecraftot, a Scooby Doo kopizza az Alone in the Darkot. Nem te vagy véletlenül SZPGamer a jewtuberól? Neki a mániája mindenféle nemlétező baromsággal ócsárolni a játékokat...

Mindent összevetve, előzetes alapján nem tetszett neked a könyv, erre elkezdtél fel-alá trollkodni, összeesküvés-elméleteket gyártani, és tök röhejes dolgokat fikázni. Ha nem tetszett, akkor írd azt, hogy neked ez nem jön be, és kész, move along. Nincs itt semmi látnivaló.

2011. december 27. 09:58 | Válasz erre | #96
"- A 600 fejezetpontból összesen 31 betöltetlen van még, és kb. 100-valamennyi, amennyi nincs szervesen összehegesztve a történettel."
Hiszi a piszi. Meg azért beszélsz mindig úgy, hogy ez LESZ benne, meg az LESZ benne és amaz... az egész ’ismertetőből', ami télleg inkább ötletelésnek tűnik, az jön le, hogy javarészt még csak a fejedben létezik a cucc. De tudod mit, nem érdekel, felőlem akár már az egész ott állhat a gépeden, most nem ez a lényeg.

„- A Pusztítónál is meghaltál minden második lapozás után, mégse nagyon lamentált emiatt senki.”
Honnan tudod? Másrészt a Pusztítónál nem végződött minden második fejezetpont kalandod véget érttel.

„Mellesleg, az én könyvemben nem lesz szándékos szopatás, amit Steve Jackson barátunk annyira szeret.”
Á, és az pl. nem szándékos szopatás, amikor (hogy az ismertetőtődből idézzek) valaki átvált az elején egy gombot, aztán a legvégén kiderül, hogy azt ott mégsem kellett volna, és elbukja az egészet egy ilyen lámaság miatt?

„- Nem a kísérteteket vered meg, hanem a ház lakóit például. Ez valahogy elkerülte a figyelmed, hogy pont hogy a hagyományos szellemhistóriás lényeket fogom kihagyni.”
De akkor miért ez a szlogen bmeg? Egyáltalán tudod mi az a szlogen? Ilyenekkel reklámozzák be a könyvet, ugye, esetleg még a borítóra is rákerül, gyakorlatilag ez foglalja össze a könyv lényegét. Tehát valszeg hamarabb fognak találkozni vele az olvasók, mint a ház tényleges lényeivel – ugyanolyan marhaságnak fogják találni tehát, mint én most. Mert ez önmagában értelmetlen.

„- A szamuráLY kardja szándékos volt, az RPG.hu-n rengeteg ilyennel találkoztam...varázsló kriptáLYa pl. Irónia, tudod.
- "darázsolás" = varázslás. Elég nehéz így ironizálni, ha külön meg kell még magyaráznom a poént.”
Marhajó poén volt mindkettő, röhög a vakbelünk. Máskor legalább tegyél ki egy szmájlit oda, ahol valami vicces van –ha már másképp nem tudod a tudtunkra adni, h az ott egy poén-, hogy tisztában legyünk vele, hol kell ene röhögni.

„- Szerintem ezek a lények mérföldekkel jobbak, mint a Létsorvasztó, a Csontdémon a kishableányos könyvből, vagy a "fulguriták" a Vihargyilkosból.”
„Hogyan lopjuk be magunkat a KJK-rajongók szívébe és reklámozzuk be a könyvünket vol. 363.”
Már a várom a „Livingstone? Az ki a tököm?”-jellegű megnyilvánulásokat.

„Persze aki a goblinorktrollcsontvázzombi-kombinációhoz van hozzászokva, annak nehéz lesz elfogadni, ha valaki egyedi szörnyet tervez a saját kalandjához. De sebaj, majd hozzászoksz :)”
Marha eredetik lesznek így név, meg ismertető alapján. Meg amúgy is, kb. mintha egy játékból copyztad volna ki őket, már a nevük is olyan…

„- A hugyozást poénnak szántam.”
Tényleg jó vicceid vannak, hallod-e.

„- A "Ház az Örökkévalóság peremén" című könyvem a jelenkorban játszódik, 2000 után. A kardos pajzsos kiszikaszabolás mostanában kiment a divatból.”
És ezt ki mondja? Te? És mire alapozod ezt az állítást? Ha nem vetted volna észre, kifejezetten divatba jött a fantasy az utóbbi kb. 10 évben, GYU, WOW, Trónok harca legújabban stb.
Mellesleg az Elátkozott ház sem fantasy környezetben játszódik, hanem mostanság, mégsincs benne gránátvető, meg káromkodáshegyek és mindenféle terrorista. Vajon miért? Talán, hogy az előző hozzászólókhoz kapcsolódjak, mert elvileg lapozgatósokról beszélünk, nem efpéesekről?

„A "Lázadók bolygója" c. műben lézerpuskák is vannak, ebbe is köss bele légyszíves :)”
Ja, vannak, de az legalább nem olyan, mintha egy duke nukemmel kevert elátkozott ház lenne.

„- A dialógusok legyenek életszerűek, és hosszabbak, és mellesleg, eléggé a valóság ellen szól, amikor minden szereplő úgy beszél, mint egy lexikon, még a goblinok meg az orkok is.”
Marhára képben lehetsz a kjk-kat, meg egyéb játékkönyveket illetően, ha ilyeneket irogatsz („még a goblinok is úgy beszélnek, mint egy lexikon” egy lexikon amúgy mióta tud beszélni?). Javaslom lapozz bele csak a titanba.

„- A KJK szabályrendszerének az alapja pont megfelelő egy ilyen kaliberű kiadáshoz. Belerakhatok én World of Warcraft szintű szabályozást is, teljesen mindegy, akkor meg amiatt lenne a hiszti, hogy túl van bonyolítva. Ez ízlés dolga - valaki szereti a borsólevest, valaki nem. Még almával sem. Sz'al ez elég gyenge érv volt a KJK-s szabályrendszer ellen.”
Hö? Arra próbáltam utalni, hogy annyira eredeti vagy, hogy még a szabályrendszert is copyzod. Arról senki sem beszélt, hogy egyszerű-e vagy bonyolult az, meg az.

"és Szlobo ötleteiből merítve, itt is meg kell jegyezni neveket és fogalmakat."
Már a Szlobót is nyúlod? Mondjuk a korábbiak után nem meglepő.

„EgyéPként [sic] neked hány kalandjáték-könyved van készen, hogy ennyire jobban tudod, mit hogyan kell? :)”
Ötszázkettő. Így jobb?
Itt nem rólam van szó Író Úr, hanem rólad.
Különben meg tudtommal nem kell ahhoz 10 megírt-kiadott könyv,
hogy valaki elmondhassa a véleményét pl. egy lapozgatósról. Vagy ez nálad alapkövetelmény? Csak akkor írhat valaki negatívumot a MŰVEDDEL kapcsolatban, ha amúgy maga is legalább olyan NAGY ÍRÓ, mint te, megközelíti a szintedet, az 'egyszerű', mezei olvasók, fórumozók inkább fogják be a szájukat, az ő véleményük nem érdekes, max. dicsérjenek, ugye?

Összefoglalva:
Idejöttél bereklámozni a könyvedet, ami valszeg kész sincs, talán csak terv, különben pedig, ahogy te is elismerted, történetileg az Elátkozott házra hajaz, játékmenetet tekintve az Alone in the darkra, az ellenfeleket-fegyvereket meg mintha egy fps-ből loptad volna, a szabályrendszert a kjk-ból, pár ötletet meg Szlobotól... szóval idejöttél ezzel a szépen innen-onnan összeszedegetett micsoda tervével-hírével, oldalas nagymonológokban tömjénezed, miközben odaszúrsz-vágsz a KJK-nak úgy zakumpakk, meg a korábbi játékkönyveknek...
Csodálkozol, hogy nem dobtuk magunkat hanyatt?
2011. december 27. 03:19 | Válasz erre | #95
Na már hiányoltam egy ilyen jellegű hozzászólást is erről az oldalról :) Úgy tűnik, megérkezett.

Szlobo, abszolút nem FPS-fílingje van/lesz a könyvnek, inkább Alone in the Dark, az mégiscsak közelebb áll hozzá, mint mondjuk a Doom. Itt nem a szokásos ajtó kinyit-szörny hentel-kincs összeszed játékmenet lesz, hanem annál jóval gazdagabb, és Szlobo ötleteiből merítve, itt is meg kell jegyezni neveket és fogalmakat. Van hely elég, ezenkívül van az embernek alap memóriája is, a különféle számtani műveletek igazából csak arra szolgálnak, hogy az értelmes történetszálak ne keveredjenek össze.

Na, és most jöjjön a válasz Ellendrukkernek is:

- A 600 fejezetpontból összesen 31 betöltetlen van még, és kb. 100-valamennyi, amennyi nincs szervesen összehegesztve a történettel.

- A Pusztítónál is meghaltál minden második lapozás után, mégse nagyon lamentált emiatt senki. Mellesleg, az én könyvemben nem lesz szándékos szopatás, amit Steve Jackson barátunk annyira szeret.

- Nem a kísérteteket vered meg, hanem a ház lakóit például. Ez valahogy elkerülte a figyelmed, hogy pont hogy a hagyományos szellemhistóriás lényeket fogom kihagyni.

- A szamuráLY kardja szándékos volt, az RPG.hu-n rengeteg ilyennel találkoztam...varázsló kriptáLYa pl. Irónia, tudod.

- "darázsolás" = varázslás. Elég nehéz így ironizálni, ha külön meg kell még magyaráznom a poént.

- Szerintem ezek a lények mérföldekkel jobbak, mint a Létsorvasztó, a Csontdémon a kishableányos könyvből, vagy a "fulguriták" a Vihargyilkosból. A terroristát pedig nem fejkendős dinamitrúddal meg géppityuval hadonászós alaknak kell mindig elkéBzelni [sic]. Van már grafikusom a könyvhöz, szóval ne izgulj, meglátod majd, miket eszeltem ki. Persze aki a goblinorktrollcsontvázzombi-kombinációhoz van hozzászokva, annak nehéz lesz elfogadni, ha valaki egyedi szörnyet tervez a saját kalandjához. De sebaj, majd hozzászoksz :)

- A hugyozást poénnak szántam.

- A "Ház az Örökkévalóság peremén" című könyvem a jelenkorban játszódik, 2000 után. A kardos pajzsos kiszikaszabolás mostanában kiment a divatból. A "Lázadók bolygója" c. műben lézerpuskák is vannak, ebbe is köss bele légyszíves :)

- A dialógusok legyenek életszerűek, és hosszabbak, és mellesleg, eléggé a valóság ellen szól, amikor minden szereplő úgy beszél, mint egy lexikon, még a goblinok meg az orkok is. A való életben az emberek nyakló nélkül káromkodnak és bazmegoznak, tetszik-nemtetszik, ki többet, ki kevesebbet. Ha ezzel akarsz szembemenni a könyvemben, ennyi erővel nullával is oszthatnál, kb. annyi értelme van.

- A KJK szabályrendszerének az alapja pont megfelelő egy ilyen kaliberű kiadáshoz. Belerakhatok én World of Warcraft szintű szabályozást is, teljesen mindegy, akkor meg amiatt lenne a hiszti, hogy túl van bonyolítva. Ez ízlés dolga - valaki szereti a borsólevest, valaki nem. Még almával sem. Sz'al ez elég gyenge érv volt a KJK-s szabályrendszer ellen.

EgyéPként [sic] neked hány kalandjáték-könyved van készen, hogy ennyire jobban tudod, mit hogyan kell? :)
2011. december 26. 22:04 | Válasz erre | #94
"akkor ne reklámozd ennyire a könyvedet! Értem ezalatt, hogy ez lesz benne, az lesz benne, ésatübbi. Ez túl erőszakos, és nagyon öntömjénes"

Da. Bár ez még inkább csak ötletelés lehet, azok szoktak ilyen hosszú ismertetőket írni a könyvükről, akik még neki se láttak rendesen, azok élik ki magukat ebben. Csak tervezgetik, szövik a légvárakat, így lesz, úgy lesz, amúgy lesz... aztán végül sehogy se lesz.
Kíváncsi lennék, hány fejezetet írt meg möszjő reactor a 600 ból.

„A fejezetek felét a halálpontok teszik ki”

= Töketlen katona. Bár az paródiakönyv volt, így ott még elment, vicces volt, de ez tudtommal nem az lesz, habár... mindenesetre roppantul élvedni fogjuk, szótakoztató lesz minden 2. lapozás után restartolni!

"Nem kell a gonosz kísértetektől félni, aki nálad gyengébb, meg kell verni!"

És egy kísértetet hogy versz meg?

"SzamuráLY kardjában"

J mint jajjjj...

"Aki szereti az ilyen "darázsolós" könyveket"

Mi a kuki az a "darázsolás"? Érthetőbben tessék fogalmazni, kérem, ez még nem a játékkönyve.

"a Silacoid, a Triscen Terrorista, vagy a Chryssalid Terrorista."

Ukrán terrorista nem lesz? Esetleg jugoszláv? Afganisztán? Etióp? Polinéz?
Csak hogy még a jelenleginél is változatosabb legyen a szörnylista, mert ez fontos ugyebár.

"a hugyozás hány életerő pontot állítana vajon vissza? :$"

Volt valami gyúk és rednek rampédsz, azokban 4-et állított vissza –ha budiban hugyoztál, amúgy mezőn talán csak kettőt-, legyen itt is ennyi, úgyis kb. hasonlóan magas szellemi színvonalon fog mozogni ez is. Remélem időnként itt is elfinghatjuk magunkat két jóízű káromkodás és harákolás között, és hányni is lehet majd benne, leokádni az ukrán terroristákat vagy norvégeket. Télleg, ez is lehetne egy fegyver, nem? Amihez lőszer se kell. Max. elegendő kaja és pia "hánytatónak". Esetleg a két ujjad, ha még van kettő, és nem vágták le a bosnyák terroristák.

"Fel lehet ám venni modern fegyvereket is, például grenade launchert"

Ez azzz, épp ilyen fegyver kell egy horror vagy fantasy játékkönyvbe, hányszor, de hányszor szidtam az írók különböző felmenőit, amiért számomra érthetetlen okból kisprólták a modern fegyvereket a műveikből… MIÉRT NEM ÍRTATOK BELE GRÁNÁTVETŐT, bsszátok meg, tettem fel mindig a költői kérdést habzó szájjal, hajamat tépve, két kockavetés között, AZZAL SOKKAL KÖNNYEBB DOLGOM LENNE!!!, hát most végre itt van, vagy lesz, imáim meghallgtásra találtak, gránátvetővel irthatom az ellent, hallelujza!

"életszerűek a dialógusok is..."
Az beztos. Olvasva itt a vagy ők verik ki belőled a szart vagy te őbelőlük-jellegű „kedvcsinálókat”, ebben egészen biztos vagyok.

"valamint irdatlan mennyiségű káromkodásra, trágár szavakra, és szlengre is úton-útfélen"

Mit hiányoltam eddig a játékkönyvekből vol. 2.

"kell némi eredetiség is, nem igaz?"

De, elkélne.

"A szabályrendszer javarészében KJK-s (ügyesség, életerő, szerencse, félelem), "

Lásd egyel fentebb.

"Vissza fogjátok még sírni a pusztítót"

Az biztos, de még a ketheri maffikákat és társaikat is.
© SzG
2011. december 26. 21:00 | Válasz erre | #93
Mármint itt nem feltétlenül arra gondoltam, hogy olyan, mintha mondjuk a doomot vagy a quaket kevernéd a blooddal, és ezt akarnád elátkozott házasra megírni, tehát nem másolásra gondoltam elsősorban, de szerintem tény, hogy FPS-jellegűnek tűnik. :)
© SzG
2011. december 26. 20:32 | Válasz erre | #92
A tervezett könyveddel kapcsolatban pedig: amikor a lenti ismertetőt olvastam (meg egy másikat még tán az RPG-n évekkel ezelőtt), rögtön az ugrott be, hogy olyan, mintha egy vér beli FPS-játékból akarnál lapozgatóst készíteni. Hogy ez jó-e és főleg lesz-e erre igény, azt nem tudom, majd elválik.
© SzG
2011. december 26. 20:26 | Válasz erre | #91
"Oké, van könnyű matekpélda is, de volt olyan is közte, hogy huhúú,csak néztem, hogy akkor most hova kell lapozni..."
Olyan van még, hogy a végefelé, amikor az egyik fontosabb szereplővel beszélgetsz (Wilburral, a kriptában), ki kell keresni pár nevet a könyv végén lévő táblázatból, összeadni a betűkhöz tartozó értékeket, és végül kivonni az összeredményből pl. még 50-et. De mondjuk ez is olyan, hogy szerintem egy második osztályos kisgyerek simán elboldogul vele. :) És pár helyen van ilyen, mint említettem.
Amúgy ezek nem "feladványok" vagy rejtvények, ezeknél csak simán számolni kell, ennyi. Az agyalósabb-logikázósabb részek (amik a könyv sava-borsát adják többek között) azok, ahol valamit csinálnod kell-valamit használnod kell, de ez nincs leírva, magadtól kell rájönnöd, max. egy halvány utalás van rá. Pl. faltörés a ház egy bizonyos pontján stb., titkosajtó keresés, nyílvesszőfaragás stb.
2011. december 26. 20:16 | Válasz erre | #90
Az addig rendben is van, csak ha lelősz minden poént még azelőtt, hogy megcsináltad volna véglegesre a művedet, akkor az nem lesz számodra jó...:(
2011. december 26. 18:03 | Válasz erre | #89
Ez nem reklámozás, inkább felkészítés azoknak, akiknek pl. gondjaik adódtak a Pusztítóval. Jó előre szólok mindenkinek, mielőtt le lennék hordva,hogy "de hát ezt nem mondtad, hogy..." Na érted :)
2011. december 26. 16:25 | Válasz erre | #88
Azért nem kell lelőni az összes poént!

Illetve, ha megengedsz nekem egy másik észrevételt - itt most különösképppen kihangsúlyozom, hogy semmiféle rossz szándék nincs bennem -, akkor ne reklámozd ennyire a könyvedet! Értem ezalatt, hogy ez lesz benne, az lesz benne, ésatübbi. Ez túl erőszakos, és nagyon öntömjénes. De lehet, hogy csak nekem.
2011. december 26. 16:24 | Válasz erre | #87
Ezen én is jót röhögtem:DD
2011. december 26. 16:15 | Válasz erre | #86
Oké, van könnyű matekpélda is, de volt olyan is közte, hogy huhúú,csak néztem, hogy akkor most hova kell lapozni...természetesen nem jó helyre kerültem, újra nekiállhattam a számolásnak, hatványozás-gyökvonás nélkül. Azért pár ilyen ide-oda számolgatásos feladvány rendesen feladta nekem a leckét.

Ami engem illet, a Ház az Örökkévalóság peremén-ben inkább betűrejtvények lesznek, hasonló mint a SzamuráLY kardjában [sic] a Tatsu feladványai, végülis nem a számolgatáson van a hangsúly, az csak a fejezetpontot adja ki, hogy hova kell lapozni, a lényeg úgyis az, hogy tudjam annak az illetőnek,vagy helynek a nevét, amire a könyv rákérdez, azt meg össze lehet rakni pozitív egész számokból is.

A lényeg, hogy dumálni kell mindenkivel, akivel csak lehet, és remélni, hogy hasznos infót ad. Aki meg nem akar dumálni, hát, meg kell ragadni a bontórudat, és ki kell verni belőle az információt! Aki szereti az ilyen "darázsolós" könyveket, mint a Rémület Útvesztője, vagy a négykötetes Királyok Koronája-mű, az nagyot fog koppanni...ez a könyv a jelenkorban játszódik, Magyarországon, nem lesz benne "darázsolás", inkább a jó öreg nyeszeb-kaszab, azaz jó alaposan el kell látni a baját mindenkinek, vagyis előbb ki kell faggatni, és utána ellátni a bajukat :)

Ami még különleges, az ellenségek jórészének itt lehetnek specialitásai...például, a Silacoidot nem lehet puszta kézzel megsebezni, a vámpírt csak szúrófegyverrel, a Myrmidon 2 sikeres támadással végezhet, satöbbi. Pont azért, hogy ne ilyen futószalagon gyártott kreatúrák legyenek az ellenfelek, mint a goblin-ork-csontváz-zoNbi-kísértet...U-NAL-MAS!!! Silacoid, Myrmidon, Triscen Terrorista! Na így már mindjárt más!
© SzG
2011. december 26. 14:37 | Válasz erre | #85
Reactor írta:

"Lesznek bőséggel rejtvények is, bár nem olyan durvák mint a Bizonytalanság Börtönében-ben, hogy ha van kulcsod, emeld négyzetre a számát, adj hozzá ötvenezret, vonj belőle köbgyököt, oszd el kettesalapúlogaritmus négyegészkilenctizeddel, és lapozz az eredményül kijött lapra..."

Idézet a Bizonytalanság börtönébenből:

"A pincekulcs száma: 41. Ha a későbbiek során használni akarod, add hozzá a kulcs számát ahhoz a fejezethez, ahol éppen állsz, és lapozz az így kapott pontra."
2011. december 26. 14:05 | Válasz erre | #84
El kell ismerni, kicsit túloztam :$ De tényleg roppant sok a halálpont, viszont a halálok jórészét el lehet kerülni pl. olvasgatással, vagy ha a Ház lakóiból kitapossuk az információt (szó szerint értendő), de tény, hogy a könyv bődületesen nehéz, már most az. Nem is annyira az ellenfelek, inkább az ilyen jellegű dolgok, hogy rengeteg a tárgy, egy része valóban kelleni fog, a többi csak ballasztnak jó, meg kapcsolókat kell átváltogatni, aztán a könyv végén derül ki, hogy hoppá, azt az utolsót mégsem kellett volna...

Lesznek bőséggel rejtvények is, bár nem olyan durvák mint a Bizonytalanság Börtönében-ben, hogy ha van kulcsod, emeld négyzetre a számát, adj hozzá ötvenezret, vonj belőle köbgyököt, oszd el kettesalapúlogaritmus négyegészkilenctizeddel, és lapozz az eredményül kijött lapra...na, ilyenek NEM lesznek, nem fogok matek feladatgyűjteményt csinálni a könyvemből (kulcsok azok persze lesznek), viszont pl. a Ház lakóinak a neve az fontos lesz, meg hogy ki mit mond, milyen információkat tudsz meg. A kalandlapon pont ezért lesz pont ekkora bazinagy hely kihagyva az információknak...

Ja, és ebben a Házban már nem lesznek kifelejtve a vizesblokkok se :) a hugyozás hány életerő pontot állítana vajon vissza? :$
2011. december 26. 08:09 | Válasz erre | #83
Sok sikert és kitartást hozzá!
Várom szeretettel!
:)

Bár, hogy egy 600 fps könyvből 300 halálpont... lehetnek akármilyen dialógusok, de szerintem csak elcseszi a könyvet. Akkor minden választási lehetőségnél lesz egy halálpont? De nem legyen igazam.
2011. december 26. 04:33 | Válasz erre | #82
Én még most is dolgozom az én KJK könyvemen - a címe "Ház az Örökkévalóság peremén" lesz majd. A nagysikerű Elátkozott Ház mintájára készül, hasonló, de mégis jóval nagyobb kaliberű szituáció rajzolódik majd ki menet közben, inkább Addams Family-jellegű mint Elátkozott Ház, bár még ez sem tükrözi a valóságot kellőképpen...kell némi eredetiség is, nem igaz?

A könyv szlogenje: "Nem kell a gonosz kísértetektől félni, aki nálad gyengébb, meg kell verni!" És a történések is ezt igazolják majd, lesz jópár ellenfél, emberi és nem emberi is, köztük rengeteg igen veszélyes és visszataszító szörnyeteg, mint pl. a Silacoid, a Triscen Terrorista, vagy a Chryssalid Terrorista. Szerencsére azonban fegyverekben se lesz hiány - a házban sokféle eszközt lehet majd fegyverként használni: kés, csőkulcs, kalapács, bontórúd...viszont meg lesznek különböztetve a fegyverek, ugyanis némelyik ellenfél ellen nemigen használ a kés, hanem csak az ütőfegyver, és fordítva. Fel lehet ám venni modern fegyvereket is, például grenade launchert, ami igen hatékony lehet bizonyos esetekben, ezenkívül a Ház igen nagy, hatalmas a bejárható terület (eddig 600 fejezetpontos a játék), és életszerűek a dialógusok is...

Na igen, a dialógok. Én nem tudom le 2 mondattal a beszélgetéseket, szóval készüljetek fel jó hosszú,terjengő fejezetpontokra, valamint irdatlan mennyiségű káromkodásra, trágár szavakra, és szlengre is úton-útfélen. A szabályrendszer javarészében KJK-s (ügyesség, életerő, szerencse, félelem), viszont a tárgyhordozást megváltoztattam teljesen - nem mindegy, hol tárolod a tárgyaidat, melyik kezedben mit viszel, vagy hogy mennyi tárgyat vihetsz magaddal táskával vagy anélkül. Ezenkívül a könyv nagyon nehéz lesz - visszasírjátok még a Pusztítót majd ez után a könyv után :D a felét kb. a halálpontok teszik ki, és ezt most tök komolyan mondom :D

Ha elkészül, egy biztos - elsőre senki nem fogja végigvinni...de szerintem még az ötezredik alkalommal sem :P
© [törölt felhasználó]
2011. december 22. 23:45 | Válasz erre | #81
2011. december 22. 20:34 | Válasz erre | #80
Köszi:)

Nekem a hivatalos FF oldalon lévő cikket adta be elsőnek.
2011. december 22. 19:48 | Válasz erre | #79
Igyekszem : ) A honlap címét pontosan nem tudom, de azt írtam be a google-ba, hogy how to write fighting fantasy, és az első találat.
2011. december 22. 18:31 | Válasz erre | #78
Én drukkolok neked, hajrá!
Meg tudnád adni a lent említett oldal címét?
2011. december 22. 11:41 | Válasz erre | #77
Szervusztok! Csaba vagyok, megkezdtem egy KJK könyv írását. Egy angol honlapon olvastam Steve Jackson és Ian Livingstone tanácsait a megírással kapcsolatban.
Elkészítettem egy vázlatot a cselekményről, pontokkal és azok elágazásaival jelöltem a lehetőségeket. Új ötleteket folyamatosan a vázlat mellé írom felfelé, többször végigjátszhatóra tervezem. A történet világa egy régebbi fantasy kiseposzom világában fog játszódni, 300-400 pontra saccolom a végére.
Jelenleg 30 pontnál járok, szépen haladok, Livingstonék szerint 5 héttől akár 9 hónapig is eltarthat egy effejta mű kivitelezése, drukkoljatok. Nektek is hajrá! : )
2011. október 26. 17:37 | Válasz erre | #76
Köszönöm, én is igyekszem majd, ha lesz mögöttem támogatás:)
Igen, 99.9%, hogy ilyet még senki sem használt ez ügyben. Azért nem száz, mert értelemszerűen nem ismerhetem az összeset. De magyarul nem láttam még ilyesmit.
© SzG
2011. október 26. 15:56 | Válasz erre | #75
Hajrá, nyomjad ezerrel :D

"teljesen új írói technika, melyet tudtommal még egy lapozgatós író se használt"
Na erre különösen kíváncsi leszek... :)
2011. október 24. 20:18 | Válasz erre | #74
Azt hiszem, hogy ez a legmegfelelőbb topic arra, hogy segítséget kérjek tőletek.

Én is szeretnék azok táborába tartozni, akik írtak már saját készítésű lapozgatóst. A baj csak az, hogy mindenképpen könyvben szeretném látni. Ez viszont nem olyan egyszerű. Ezért azt találtam ki, hogy valaki segítene elkészíteni az írásom pdf változatát - így valószínűleg már runner is szívesen kiadná, mert a munka nagy része meg lenne oldva.
Így most szeretnék egy olyan kedves, segítő embert találni, aki rendelkezik a szükséges pdf tudással, no meg képszerkesztési ismeretekkel. Természetesen csakis megfelelő kedvvel és szabadidővel.

Nagyon jól tudom, hogy ez rengeteg munka, de higgyétek el, nekem se lenne könnyű.
Viszont nézzük, hogy mit kínálok ezért cserébe:

1, új kaland
2, új író
3, epikus történet
4, nagyon sok és változatos helyszín
5, nem összecsapott fejezetek
6, legalább 400 fp, de határ a csillagos ég
7, rengeteg változatos feladvány - már aki szereti őket
8, teljesen új írói technika, melyet tudtommal még egy lapozgatós író se használt
9, a történet egy bizonyos része megtörtént eseményeken alapszik
10, az eddigi legvastagabb könyv lenne, még a Királyok Koronájától is vastagabb
11, sok extrával a végén, köztük egy tesztel, amelyből egyértelműen kiderül, hogy jó volt e a könyv, vagy nem
12, számos utalás a korábbi könyvekre

Köszönöm a figyelmet!
© spd
2011. május 2. 18:15 | Válasz erre | #73
ami kimaradt, és félreérthető: a bemásolt bekezdés még nyomtatás előtt (a PDF-ből kiszedett képből 200%-os nagyításban, valamint mellette hasonló méretben a photozoomos és kontrasztosított verzió), az alatta lévő mikroszkópos nézet pedig az ebből készült nyomatról készült. Természetesen nem fogom átgépelni az egész szöveget, az első sor végén az a teszt csak azért készült, hogy ugyanilyen méretben milyen *lenne* a nyomatminőség, ha a PDF-ben nem képek, hanem szöveg lenne. Elég jól látható, hogy a füzetek karakterei elég randák, ha nem küldöm keresztül a "folyamatokon". Valószínűleg 1200DPI-s nyomtatóval, vagy valami korszerűbb tintással jobb képet lehetne kicsiholni a dologból a sok hókuszpókusz nélkül is, de nekem csak ez a vénséges HP 6L van... viszont elég olcsón nyomtat, ami nem utolsó szempont: egy pártíz oldalas (pláne képek nélküli) könyvecske/novella esetén meg se fordul a fejemben, hogy majd jól elolvasom a monitoron, egyből megy a printerre :D
© spd
2011. május 2. 17:18 | Válasz erre | #72
[url=http://spidersoft.uw.hu/temp/photozoom.jpg]Ezen a képen[/url] látható, amiről beszéltem: első sorban a füzetek apró betűi, alatta egy könyv normális betűi. A képet 1:1-ben nézzétek, ne kicsinyítve ;)

A füzetek betűit még így sem sikerül szépre csinálni, de azért sokkal olvashatóbb, mint a javítás előtt. A könyv képe javítás után már teljesen jó, eltűnik a pöttyözés nagy része a betűk széléről.

(a fura színű képeket USB mikroszkóppal készítettem a lasernyomatról)
© spd
2011. május 2. 14:27 | Válasz erre | #71
Mielőtt félreértenétek: nagy örömmel veszem az itt közzétett anyagokat, és köszönöm szépen a rengeteg munkát, amit belefektettetek – valóban hiánypótló tevékenységet folytattok, hisz egy félbeszakadt, annak idején hőn vadászott könyvsorozat nálunk ki nem adott fejezeteit adjátok közzé, ami részint rengeteg munka, részint nagy áldozat…

Nekem egyedül a PDF-ekben lévő képek (az oldalak, ugye, és nem a fényképek) felbontása, mint "képminőség" hagy kívánnivalót maga után (96 DPI asszem), a tördeléssel és hasonszőrű dolgokkal semmi bajom. Annyi, hogy nyomtatásban hülyén néz ki egy kicsit a karakterek képe, bár feljavítva már nem vészes. Érthető az is, hogy hatalmas fileméreteket nem nagyon akartok megosztani, így kompromisszumot kellett kötni a letöltési időben (és tárhelyben) a minőség rovására...

Bár még nem olvastam egyik innen letöltött anyagot se, de úgy sejtem, hogy az Új vénuszosoktól azért nem nehéz kevesebb helyesírási hibával kiadni egy könyvet :D De ha annyi lesz benne is, hát istenem, emberek vagyunk...

SzG: kb. 1000Ft/140gr toner. Ebből kijön úgy 3.000 A4-es oldal... a papír már sokkal drágább: 800-1000Ft/500 ív :) A5 könyvben vagy megbarátkozol azzal, hogy hajlamos lesz behullámosodni, vagy jóval drágábban szerzel (nyomdában vágatsz pl) kereszt szálirányú lapokat. Ha keménytáblás könyvről van szó, akkor a tábla még olyan 2-300Ft. Annyira éppen nem sok...

Az sehol nem derül ki, hogy az itt árult könyvek mennyibe is kerülnek, hogy lehessen viszonyítási alapom. Nyilván nyomdában jobb minőséget tudnak készíteni, mint én, és nem is az a párszáz forint különbség a lényeg, már ha drágább egyáltalán – ez olyan, mint amikor megvásárolhatnád a krumplit boltba, de ahelyett a telked felét teleülteted vele… az a tiéd, te készítetted, így (még ha bizonyos szempontból rosszabb, és kompromisszumokkal telibb is, mint a profin előállított) jobb szemmel tekintesz rá. Én ilyen barkácsolós fajta vagyok, sajnos, be kell valljam...

(ha hazaérek küldök nyomatképeket, hogy mi az, ami miatt az ittenieket kicsit kozmetikázni kényszerülök. nem nyomdai minőség a cél, hanem a gördülékeny olvashatóság, amit többé-kevésbé sikerül elérnem ezzel a módszerrel...)
© cock
2011. május 2. 13:31 | Válasz erre | #70
Most kipróbáltam a photozoomot. Hmm tényleg jó, most momentán éppen másra is kell majd, úgyhogy spd nem jött hiába.

Köszönjük! [smiley]worship[/smiley]
© SzG
2011. május 2. 13:01 | Válasz erre | #69
Műhelytitok? :D
Pedig érdekelne, hogy kb. mennyiből lehet előállítani egy ilyet házilag.
2011. május 2. 12:02 | Válasz erre | #68
[smiley]nevetes2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. május 2. 10:03 | Válasz erre | #67
Nem tudom mi itt a gond a könyvek minőségével. A fordítás az egy dolog. Ja, hogy akadnak benne hibák, hát az volt eddigi kiadványokban is. Azért itt sokan örülnek még ennek is. Pedig ugye a Rakétások, az Új Vénusz, meg a Szukits nyilván hivatásosokat bízott meg, nem olyan amatőröket mint én.
Minőség. Egyedüli gondom ezzel a Visszatérés a Tűzhegybe című könyvvel van, annak a gerince hát megsínylette egy kissé itt létét, de használható állapotban van az is. A grafika meg a szöveg szerintem teljesen korrekt, de ha van valakinek jó tippje hogyan lehetne jobb ossza meg velünk!
Ha valaki házilag készít könyvet, hát tegye. Én nem sajnálom rá a nehezen összekuporgatott pénzecskémet, mert inkább erre költök mint cigire, piára meg nőkre! Itt olyan úgy sem lesz, hogy mindenkinek bejön valami, mert hát ahány fórumozó annyiféle vélemény. Megmondom őszintén én csodálom Runner és Firefox munkáját, mert egy könyvet összehozni nem kis munka, túl azon, hogy lefordítja az ember. Ha pedig valaki ezt jobban tudja megcsinálni, nosza rukkoljon elő vele...[smiley]free-fighting-smileys-451[/smiley]
© SzG
2011. május 2. 04:36 | Válasz erre | #66
spd: és kb. mennyiből tudsz kihozni egy könyvet?
© spd
2011. május 1. 23:06 | Válasz erre | #65
A nyomat 96DPI-s képekből nyilván nem lesz soha tűéles, de azért annyira nem is tragikus a helyzet: a képeket photozoomal (vektorizálással) felnagyítva, majd megfelelően élesítve már úgy-amennyire használható lesz a dolog, kb. olyan, mint amilyet egy tintás nyomtató tudott tíz éve... persze a füzetek aprócska betűi már közel sem olyan szépek, de olvashatóra azért ki lehet hozni.

Jah, a másik meg az, hogy én csak sajátmagamnak vagyok hajlandó készíteni nyomtatott formát, viszont magam is javarészt a netről tanultam a csínt meg a bínt, így bárki más is képes lenne az én eddigi utamat bejárni -- a kérdés csak az, hogy kinek éri meg kinyomtatgatni, varrogatni, ragasztgatni, táblázgatni, vagy ki dönt úgy, hogy inkább megrendeli. Én már csak hobbiból is a rögösebb utat választom, aztán ha nem találom járhatónak, marad a másik...
© spd
2011. május 1. 20:25 | Válasz erre | #64
A következő kötést végigfényképezgetem, és tutor-szerű alakba öntöm, no meg megnézettetem egy szakértővel, mert nagyon nem akarok hamis tanokat elétek terjeszteni. Addig is:
[url=http://mek.oszk.hu/03200/03235/03235.pdf]Jaschik Álmos: A könyvkötő mesterség[/url] (ingyenesen letölthető)

1922-es, így kicsit régi, de a mai napig működő dolgokat ír, bár bizonyos esetekben vannak korszerűbb és jelenleg egyszerűbben beszerezhető anyagok is. A témában vannak korszerűbb és modernebb nyelvezetű könyvek is, de nem találtam legális linket... amolyant meg nem postolok ide :)

PS: oszlopos fúrót már sikerült beszerezni -- ez is olyan dolog, ami nélkül mindaddig megvagy, amíg nem vásárolsz egyet :D
2011. május 1. 18:41 | Válasz erre | #63
Semmi gond. Jobb kétszer, mint egyszer sem. Legalább látja, hogy tényleg van rá igény.
© Baldr
2011. május 1. 18:33 | Válasz erre | #62
bocs, nem vettem észre...
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal