Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Saját készítésű KJK könyvek és egyéb írások
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2020. december 2. 15:52 | Válasz erre | #361
Úgy tudom, már évek óta dolgoznak a Deltánál egy új MAGUS-on, tehát régebb óta, hogy a Tuan elkezdte volna kiadni a DnD-s dolgokat, de lehet, hogy tévedek, azért annyira nem figyelem se a Delta, se a Tuan működését, lévén nem nagyon érdekelnek a kiadványaik. :)

Veszteségesnek biztos nem veszteséges a DnD, de hogy nem robbantanak vele bankot, az szerintem fix. Igen, talán a nullánál kicsit többre jönnek ki, mivel mégiscsak ez talán a legnépszerűbb RPG stb., de szerintem ennyi.
Persze lehet, hogy tévedek, és nagy biznisz ma az oldchool fantasy még nálunk is, és már például a Kaméleon is jól megszedte magát a Livingstone-könyvekkel. :)
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 15:41 | Válasz erre | #360
© SzG
2020. december 2. 15:37 | Válasz erre | #359
Konkrétan én se hiszem, hogy megvennék egy történelmi témájú lapozgatóst, mert eléggé távol áll tőlem a történelem, de biztos, hogy sokan megvennék, mert tényleg nagyon divatba jöttek a történelmi könyvek, pl. a Hunyadi meg az Anjouk, meg ezek több tízezres eladásokat produkálnak, ami azért elég durva így 2020 körül... Szóval egy ilyen lapozgatósra, ha jó lenne a promója, szerintem úgy vetődnének az emberek, "mint tyúk a takonyra". :D Plusz ha például magyar témájú, akkor még azt sem tartom kizártnak, hogy valamiféle állami támogatást meg promót is lehetne intézni a könyvre... Oké, nekem például nem biztos, hogy lenne gyomrom ehhez, de ez egy más kérdés... a lényeg, hogy nagyon "sikervárományos" szerintem egy komolyabb magyar történelmi témájú lapozgatós.

Lovecraftian nyomozós játékkönyv: na látod. :D Sokan vannak még így ezzel... ezért is írtam, hogy egy ilyen lehetne még "nagy dobás", minden szempontból.

"Ettől van újrajátszhatósági értékük, nem az egyszer végigjátszottam és megy vaterára, mert tudom az egyetlen helyes útvonalat kategória. Én pl. az összes KJK önyvemet eladtam már, mert one-shot játékok és nem motivál semmi, hogy újraolvassam őket."
Ebben egyetértek, én is így vagyok vele... mármint én nem adtam el a könyveimet, de tényleg nagyon nem jön be ez az "egyutas" megoldás. :) Ezért is próbáljuk a Vindgardia-könyveket máshogy felépíteni, ugye több alternatív útvonal, többféle választható karakter stb. Így érdemes többször is végigjátszani őket. Már a Végzet Prófétái is ilyen, úgyhogy ha még esetleg nem lapoztál bele, szerintem tedd meg. ;) (Bocs, nem tudtam kihagyni az önreklámot. :D)
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 15:24 | Válasz erre | #358
© SzG
2020. december 2. 15:22 | Válasz erre | #357
Egyébként biztos vagyok benne, hogy az új MAGUS se lesz komoly siker, se az új D&D. Meg egyáltalán, semmilyen kockázós fantasy játék. Oké, hogy kissé divatba jött ez a fajta stílus, de nem annyira, hogy ez elég legyen egy komolyabb sikerhez. A szélesebb tömegeket még mindig hidegen hagyja az egész, főleg nem fognak ilyesmire pénzt áldozni. Kb. egy nullszalldóhoz elég lehet a mostani retro-hullám, de ennyi. A Delta is így számol az új MAGUS-sal, ha jól tudom, inkább hobbiból meg "szerelemből" csinálják ezt a dolgot. Persze ez is tök jó, de szóval komoly sikerre senki ne számítson egy oldschool fantasy cucc kapcsán. Meg szerintem kiadói támogatásra se nagyon, mert a kiadók is maximum angol könyveket adnak ki ebből a klasszikus fantasyból, de azokból is egyre kevesebbet. Ha fantasy, akkor az urban fantasy a menő (tényleg, esetleg egy ilyen lapozgatós is talán sikeres lehetne).
© SzG
2020. december 2. 15:03 | Válasz erre | #356
Abban egyetértek, hogy egy különleges könyvre felfigyelhetnek a kiadók még nálunk is, de szerintem a két említett könyv nem ilyen. :) Főleg a Riders of Black Sun nem, elvégre az gyakorlatilag olyan, mint egy sötétebb hangulatú (mondjuk Jonathan Green által írt) Fighting Fantasy. Oké, én is szívesen elolvasnám, de nem hiszem, hogy ez nálunk túl széles tömegeket megmozgatna. :) És ezt gondolom a magyar kiadók is így gondolják, különben már lecsaptak volna rá, vagy legalább Szűcs Gyula lecsapott volna rá.. Mellesleg iszonyú vastag könyv is, ami szintén "hátrány" bizonyos szempontból, hiszen sokkal több pénzbe kerülne a megjelentetése egy kiadónak (bukás esetén óriásit bukna). Szóval én ennek vagy valami ehhez hasonlónak a magyar kiadását nagyjából kizárom, illetve ha mégis megtörténne a dolog, szinte biztos vagyok benne, hogy nem lenne átütő siker.
A Metal Heroes pedig egy paródia, ha nem tévedek. :) Igaz, mivel elég sok "metálarc" van az országban, talán még úgy-ahogy sikeres is lehetne... de hogy ez amúgy rádöbbentené-e az embereket, hogy a játékkönyves műfajban több van a KJK-nál, illetve ezután tényleg egyre több és egyre komolyabb, kimondottan felnőtteknek szóló játékkönyv jelenne-e meg, azt nem tudom. Szerintem nem. Ehhez valóban komoly, sőt, ha lehet, irodalmi stílusú könyvek kellenek-kellenének. Továbbra is azt mondom, hogy egy tényleg "történelmi regényszerű" játékkönyv kellene, vagy egy lovecrafti horror. Ezeknek lenne komolyabb esélye nálunk.
© [törölt felhasználó]
2020. december 2. 14:34 | Válasz erre | #355
© SzG
2020. december 2. 14:14 | Válasz erre | #354
Azt lehagytam, hogy a "sima" (vagy klasszikus) fantasyban én nem látok nagy potenciált ilyen szempontból. Retro ide vagy oda, szerintem egy ilyen könyvet már tényleg csak párszázan, vagy max. ezren vennének meg... de az ezer már tényleg a felső határ lehet, és csak egy Livingstone-könyvnél tartom TALÁN elképzelhetőnek, iszonyú jó marketinggel és szerencsével. Egy magyar szerző klasszikus fantasy játékkönyve biztos nem fog ennyi példányban elfogyni, de szerintem még ötszázban se, ha "fejen áll", akkor se. Szóval aki komolyabb sikert akar, az ne írjon klasszikus fantasyt. :) A Vindgardia-sorozatot mi is csak azért visszük, illetve próbáljuk vinni, mert imádjuk ezt a retro vonalat, ezen nőttünk fel ugye stb., amúgy nagy sikert meg országos áttörést nyilván mi sem várunk ettől.
Viszont az említett magyar történelmi témájú meg a lovecrafti weird/horror lapozgatóssal ez akár tényleg összejöhet, elképzelhetőnek tartok akár többezer eladott példányt is ezekből. Persze ehhez sok egyéb is kell még a könyveken kívül is, ahogy írtam, kapcsolatok, pénz, szerencse stb.
© SzG
2020. december 2. 13:33 | Válasz erre | #353
"eleve nem is nagyon vannak olyan írók nálunk"
Mármint itt a "profi" vagy "hivatásos" írókra gondoltam inkább, akik mögött van kiadó, meg akiknek vannak kapcsolataik... tehát akiknek nagy példányszámban, országosan terjesztik a könyveiket. Ők sajnos tényleg nem foglalkoznak komolyabb lapozgatósok írásával, pedig a legnagyobb lehetőségük nekik lenne változtatni az emberekben kialakult képen, tehát, hogy a lapozgatósok csak gyerekeknek valók (ami ugye nem igaz). A "hobbiíróknak", vagyis nektek, nekünk jóval kevesebb esélyünk van erre. De egyébként az ilyen "hobbiírókból" se tudok sokat, ugye vagy te (Salamon), van Killmaster, újabban Denko... meg vagyok én. És körülbelül ennyi. :) (Nimretil és Mannász Viktor, akiket még ismerek-ismerünk, már nem aktívak, és amúgy gyakran én sem.) Ez azért nem valami sok, és így eleve tényleg nem is lehet túl nagy kínálat a komolyabb lapozgatósokból.

A megoldás csak az lehet, ha egyelőre jobb híján mi próbálunk meg írni olyan könyveket, amik túlmutatnak a gyerekeknek szóló lapozgatósokon, illetve amik bebizonyítják, hogy igenis érdekes lehet egy ilyen mű a felnőttek számára is. Ha ez sikerült, és valahogy még azt is el tudjuk érni, hogy népszerűek legyenek/jól fogyjanak (végül is kapcsolatokkal + pénzzel + tényleg jó könyvekkel talán van erre némi esély), akkor az talán már okozhat némi változást, vagy legalábbis "pezsgést", és akkor elképzelhető, hogy idővel egyre többen kapnak kedvet a komolyabb lapozgatósok írásához...

Szerintem az "áttörésre" egyébként kétféle könyvnek lehet esélye: egy magyar történelmi témájú lapozgatósnak (a magyar történelmi kalandregények ugye eléggé népszerűek már egy ideje), meg egy "weird" vagy horror játékkönyvnek, lehetőleg lovecrafti beütéssel (mivel ez is elég menő manapság). Ezeket szerintem megfelelő kapcsolatokkal + pénzzel + némi szerencsével tényleg sikeressé lehet tenni.
© SzG
2020. december 2. 10:45 | Válasz erre | #352
Egyébként nem rossz az ötleted, bár a könyvek kiadása, majd eladása-terjesztése működik úgy is, ahogy én csináltam most a Végzet Prófétáival; tehát előre legyártok mondjuk 200 példányt, aztán a neten reklámozom (Facebook csoportok, "geek" oldalak, saját honlap stb.), fantasy szakboltokon meg árusítókon keresztül pedig eladom. Ez nekem tényleg bejött, a legyártott példányok gyakorlatilag elfogytak (oké, a pénz nem jött vissza teljesen, de eleve túl alacsonyra is lőttem be a könyv árát). Mindenesetre én ezt egy működő modellnek tartom, persze kell hozzá pénz + nyilván van munka a reklámozással stb. De valószínűleg egyre könnyebb lesz minden, ahogy lassan kialakul egy stabil olvasótábor. Szóval én a későbbiekben is így fogom kiadni/értékesíteni a könyveimet/könyveinket. Már ha túljutok a korona okozta mélyponton. :)
© SzG
2020. december 2. 10:28 | Válasz erre | #351
Szerintem a fő gond itt az, hogy eleve nem is nagyon vannak olyan írók nálunk, akik valamiféle komolyabb, pl. fantasy/sci-fi/horror stb. játékkönyvet írnának. Akiknek van valamennyi tehetségük az íráshoz, komolytalan, gyerekeknek vagy maximum tiniknek szóló műfajnak tartják a lapozgatósokat, illetve azt hiszik, hogy az egész interaktív műfajban csak annyi van körülbelül, amennyit Jackson és Livingstone kihozott belőle. Ezért vagy nem is foglalkoznak egyáltalán játékkönyvírással, vagy ha mégis, gyerekeknek szóló könyveket írnak, hiszen ez egy "gyerekműfaj". Szerintem ezen a helyzeten csak úgy lehetne változtatni, ha sikerülne egy tényleg kimondottan komoly, felnőtteknek szóló könyvet írnia valakinek, majd azt nagyon durván felfuttatni, legalább annyira, mint Bojti Anna az Állatkertes-könyvét. Ha így történne, akkor egyrészt kiderülne, hogy több van a műfajban (=nem csak tiniknek lehet lapozgatóst írni), másrészt igény is van rá az olvasók részéről. Ez valószínűleg komolyabb változtatásokat is elindítana, illetve többen is elkezdenének komolyabb játékkönyveket írni, akár még az "ismertebb" írók közül is.
Én a magam részéről annyit tudok tenni, hogy valamikor jövőre, ha túljutok a mostani mélyponton, megpróbálom kiadni újra a Bizonytalanság börtönébent (illetve annak egy átdolgozott, némileg finomított változatát, szebb képekkel, borítóval stb.), lehetőleg minél nagyobb példányszámban. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz az a könyv, amiről fent írtam, tehát ami valóban megragadja a felnőtt olvasókat + ami széles körben is sikeres lesz, de meglátjuk. Nyilván az lenne az ideális, ha más is próbálkozna hasonlóan komolyabb könyvekkel, csak mondjuk tényleg nem sok "jelentkezőt" látni.
2020. december 2. 10:20 | Válasz erre | #350
Igen, a költségek nyilván kérdésesek. Azért azt gondolom, hogy ha nem top minőségben adjuk ki a könyveket (hiszen a tartalom a lényeg), akkor kb. 3000 Ft-ért ki lehet hozni egyet. Illusztrációkkal, normális minőségben, kb. 200 példányban. De valóban, ennek utána kellene járni. (Kaméleonék szerintem - sok más mellett - ott rontották el a dolgot, hogy top minőséget akarnak, de emiatt túlságosan drága a könyv.)

Az ötletem magát a reklámozást és a terjesztést megoldaná - persze önmagát az oldalt bizony reklámozni kellene, hogy valóban az összes lapozgatós-fant be tudja csatornázni. A terjesztést szerintem a kiadó tudná csinálni - nyilván a terjesztési költséget is beleszámítva az árba.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 2. 09:33 | Válasz erre | #349
Jó az elképzelés, de erről az egész kálváriáról Szlobo kolléga tudna mesélni, hogy mennyibe kerül egy könyv kiadása, milyen nyomdai árak vannak, és mennyi példányt kell ahhoz kinyomtattatni, hogy nullán legyél legalább. A terjesztés sincs ám ingyen, és nagyon sok helyen kell reklámozni, hogy a "zagoron kívüli" világ is tudomást vegyen róla. Ehhez képest szűk a piac, és egy KJK kaland megítélése sem mindig pozitív, mert kinek a sci-fi kinek meg a dark horror jönne be igazán. Olyan meg nincs, hogy mindenki kedvére írj egy kalandot! A másik dolog, nem mindenki ad ki 4000-5000 forintokat egy könyvért, mert nem teheti meg anyagilag. Már pedig ha legális könyvkiadásról beszélünk ennyibe belekerülne biztosan. Marad a szürke zóna!
Ami a Magányos Farkas könyveket illeti azt kérdezném a gyűjtőktől, akik németül, angolul megvették már az új kiadványokat, mennyi hibajavítás történt az eredeti kalandokhoz képest? Mert itt-ott felüti a fejét a teljes logikátlanság és az "itt mire gondolt Joe Dever?" effektus. Tehát ha az első fejezetben kidöglött alattunk a ló, a következőben ne száguldjunk szélvészként egy hídon át lovon, anélkül hogy valahonnét egy másik állatot beszereztünk volna.
2020. december 2. 07:37 | Válasz erre | #348
Az eredeti gondolatmenetemben egy megoldást akartam felvetni a kereslet és a kínálat találkozására. Először is leszögezném, hogy legális könyvkiadásban gondolkodom, annak minden macerájával együtt. Eredetileg valamilyen közösségi finanszírozási formát akartam javasolni, de ez adózási szempontból elég bonyolult. Olyan megoldást keresek, ahol nem kell kiadó, hanem csak a vásárlók, az írók és a nyomda áll egymással kapcsolatban. A nyomdák ugyanis (pl. Könyvműhely, Underground stb.) vállalják a hivatalos kiadással járó egyéb kötelezettségeket.

[b]Tehát egy olyan üzleti modellt kéne találni, amely megoldja, hogy 1) a vásárlók igényei eljussanak az írókhoz, 2) a könyvekről szóló hírek eljussanak a vásárlókhoz, 3) a vásárlók pénze eljusson a nyomdához, végül 4) az elkészült könyvek eljussanak a vásárlókhoz.[/b]

Mindezekre egy amerikai társasjáték-kiadó, a GMT Games P500 rendszerét találtam a legjobbnak. Alább leírom, hogyan működik. (Ezen bővebben olvashattok róla: [url=https://www.gmtgames.com/t-GMTP500Details.aspx]GMT P500 leírás[/url])

Szóval a kiadó a honlapján meghirdeti a tervbe vett játékokat és bőséges leírást ad róluk. A vásárlók követhetik, hogyan fejlődik, alakul a játék, letölthetnek "playtest", azaz nem végleges térképeket, jelzőket, szabályokat, és kommentálhatják a folyamatot. Közben pedig előrendelést adhatnak a játékra, ami nem jár fizetési kötelezettséggel egyelőre. Ha az előrendelések száma elér egy bizonyos pontot (500 körül), akkor a kiadó jelzi, hogy a játék felkerült a kiadási listára. Itt folytatódik az előző folyamat, a játék halad előre. Azután egyszer eléri a "nyomdába ment" státuszt, amikor is a kiadó beszedi az előrendelőktől a játék árát, ami általában kedvezményes a végső árhoz képest. Végül a vásárlóknak kiküldik a rendelt játékot.

Szerintem ezt a modellt kéne alkalmazni, kis módosítással. Tehát:
1) kellene egy honlap / FB csoport stb., amin a lapozgatósok írói meghirdetik a készülő regényeiket, leírással, letölthető részlettel - ennek előnye, hogy egy helyre gyűjtené a keresletet és a kínálatot
2) az íróknak persze tisztában kell lenniük azzal, kb. mennyibe fog kerülni a könyv nyomtatott példánya - nyilván egy bizonyos példányszámban, ez legyen mondjuk 100 (ehhez előre konzultálniuk kell a nyomdával)
3) az érdeklődők bejelölhetnék azokat a könyveket, amelyeket az adott áron hajlandóak lennének megvenni; ha az érdeklődők száma egy könyvnél elérné a kritikus számot, a könyv nyomdába kerülne
5) ezen a ponton az érdeklődők elküldenék a könyv árát közvetlenül a kiadónak - azaz egyfajta webshopként működne az egész (ha mondjuk 100-nál több rendelés érkezne, a könyv annyival olcsóbb lenne)
6) a kiadó kiadná és valamilyen módon eljutna a könyv a vásárlókhoz

Ennyi lenne. Szerintetek mennyire lenne működőképes ez a rendszer? Nyilván az írónak ebből max. annyi haszna lehetne, hogy ingyenpéldányokat kapna - de hát gondolom senki nem lapozgatós-írásból akar megélni idehaza...
2020. december 2. 07:18 | Válasz erre | #347
A külföldi lapozgatósok magyar kiadásával két problémát látok:
- a jogdíjak miatt nagyon drága lesz és ez még tovább szűkíti a kicsiny keresletet,
- a fordítás szerintem legalább annyi fáradsággal jár (már persze egy viszonylag színvonalasabb kiadvány esetében), mint egy önálló lapozgatós megírása

Erre mindenképpen csak kiadó vállalkozhat - márpedig nem véletlen, hogy nem teszik. Illetve akik teszik, ld. kaméleonos könyvek, irtó drágán adják a könyveiket és a projekt jövője elég kérdésesnek tűnik.

Mondjuk egy Magányos Farkas-sorozatnak lehet, hogy lenne realitása, mert az még viszonylag ismert is idehaza. Hogy miért nem foglalkoznak vele kiadók, nem tudom. Talán azzal a gettóval lehet kapcsolatban, amiről korábban írtam, azaz nem tartják komoly / népszerű kiadványoknak a lapozgatósokat.
© [törölt felhasználó]
2020. december 1. 19:36 | Válasz erre | #346
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 1. 10:04 | Válasz erre | #345
Lapozgatósok íródnak, persze sajnálatos módon jellemzően nem magyar nyelven,mert hát "kicsi az ország nagy a bánat!" Sajnos az angol tudásom az olyan amilyen, fordításra még épp elmegy, persze volt olyan, hogy elakadtam bizonyos szövegeknél. Ami a magyar lapozgatósokat illeti, nem könnyű meghatározni mely célcsoportot célozza meg az író! Nyilván a gyerekek (9-12) évesek simán elvannak Anna lapozgatós könyvein. Ha nekem 9 évesen ilyet a kezembe adnak, hát (bár nem olvastam a könyvét) nyilván nem cseréltem volna el egy képregényemért sem. Már akkor is azok a mesék, történetek ragadtam meg inkább, amik kicsit fantazys jellegűek voltak. A Pál utcai lapozgatósba is beleolvastam, hát ízlés dolga. Én ilyen történetet sem írnék az biztos! Ha Firefox annak idején nem hívja fel a figyelmem a Magányos Farkas sorozatban rejlő potenciálra, valószínű neki sem kezdek a fordításának! Igaz ez a sorozat valamiért kevesebb embert érdekel, bár erről sincs igazából mérvadó visszajelzésem! (Vagy csak a papír alapú kalandokra van igazán igény, pedig a HTML verzió is egész jó!) Amit pedig Szlobo kollégával hoztunk össze, nos annak tényleg kellett reklám, mert többen nem is hallottak a Végzet prófétáiról! Már pedig ahol lehetett, ott Szlobo meghirdette, pont azért, hogy a lapozgatós könyvek iránt érdeklődők képben legyenek. Az egészet összefoglalva vannak lapozgatósok, magyar nyelűek is, de ha nincs kapcsolatod (mert egyes lapozgatós könyvek másképp aligha jöhettek volna ki annyira "bénácskák", vagy nincs hozzá tőkéd, mert hiába van jó kalandod, ha csak e-bookot tudsz belőle kreálni, nem lesz akkora siker. Látjátok a színváltósok hiába dobnak be mindent, ott sem úgy megy minden ahogy megálmodták. Az meg hogy Runner hogyan tudja ezt a kiadás dolgot megvalósítani, nos szerintem ez felér egy bibliai csodával, de ha már a csodákban sem hiszünk, akkor tényleg nem jönnek új KJK kalandok!
© [törölt felhasználó]
2020. november 30. 20:17 | Válasz erre | #344
2020. november 30. 13:49 | Válasz erre | #343
A következő egy gondolatkísérlet lenne, amit leírok.

Tehát azon merengek már egy ideje, hogy miért nem jelennek meg idehaza nagyobb számban lapozgatósok. A könyvesboltok tele vannak fantasyvel, sci-fivel és történelmi regényekkel stb., a spekulatív irodalom népszerűbb, mint valaha... lapozgatós meg nulla.

Vizsgáljuk meg a kereslet és a kínálat oldaláról a kérdést.

Tehát az első kérdés: van-e lapozgatósokra kereslet. Nem tudom, pontosan hány regisztrált tagja van a Zagornak, de ezzel és az internetes fórumok, videók közönségével együtt szerintem lehet min. 1000 ember, akiket aktívan érdekelnek a lapozgatósok. Hogy ennyiből hányan áldoznának rá pénzt, az nyilván sok mindentől függ. De pár százan úgy gondolom biztosan.

Ami a kínálatot illeti, ez még nehezebb kérdés. Szerintem vagyunk jó néhányan idehaza, akik próbáltunk / próbálunk lapozgatósokat írni, és talán még be lehetne vonni többeket is. Persze az kérdéses, hogy munka / család stb. mellett ki az, aki rendszeresen tudna ilyeneket írni.

Bár láthatólag elég sok az ismeretlen tényező, én mégis azt gondolom, hogy nem a kereslet vagy a kínálat hiánya az oka a lapozgatósok meg nem jelenésének, hanem inkább az, hogy a kettő nem tud találkozni. A folytatásban ezzel kapcsolatban vetnék fel dolgokat.

Mi a véleményetek az eddigiekről?
© SzG
2020. szeptember 21. 07:13 | Válasz erre | #342
Mivel sokakhoz még csak mostanság jutott el a Végzet Prófétái, ezért arra gondoltunk, hogy kitoljuk kicsit a könyv végén meghirdetett pályázatunk határidejét... hogy tényleg mindenkinek legyen lehetősége/ideje összehozni egy jó kis kalandot. :-) (Ahogy azt néhányan kértétek is.)

[b]A pályázatunk új határideje tehát 2021 február 28.
[/b]
Ihlettel teli őszi/téli hónapokat, valamint sok sikert kívánunk minden pályázónak! [smiley]awink[/smiley]
© SzG
2020. május 1. 06:56 | Válasz erre | #341
[smiley]confused[/smiley]

Igen, tényleg... elnézést mindenkitől.
(Először amúgy október 31 volt a határidő a felhívásban, de aztán Killmaster javaslatára inkább átírtam az októbert szeptemberre... de a napot elfelejtettem 31-ről 30-ra javítani. [smiley]pardon1[/smiley])

Akkor tehát még egyszer:

[b]Beküldési határidő[/b]:
2020. szeptember 30.
© dan
2020. május 1. 00:15 | Válasz erre | #340
Szept.=30nap.
Üdv:dan
© SzG
2020. április 30. 10:55 | Válasz erre | #339
Igen, ha a következő könyv tényleg a "Rémkirály birodalmában" lesz az év vége felé, ahogy tervezem, akkor abban az utolsó lapokon biztosan szerepelni fog a pályázók névsora, sőt, már az eredményhirdetés is. :)

BMX sorsolás konkrétan nem jutott eszembe :), viszont egy találkozó/KJK buli nem kizárt... és ha lesz ilyen, akkor nyilván azon lehet majd elsőként vásárolni a Gyíkkirály... akarom mondani a Rémkirály Birodalmában-ból. [smiley]nevetes1[/smiley]

"A felhívás jó, a könyv megvan, remélem lesz rá időm, hogy valamit hozzátegyek."
Köszi! Én is remélem, hogy "hozzá tudsz tenni valamit". :)
© Vikky
2020. április 30. 10:35 | Válasz erre | #338
És a beküldők listája megjelenik majd a következő könyv végén, mint anno a Gyíkkirályban? És lehet majd nyerni BMX kerékpárt? :D
A felhívás jó, a könyv megvan, remélem lesz rá időm, hogy valamit hozzátegyek.
© SzG
2020. április 30. 09:26 | Válasz erre | #337
[b]PÁLYÁZATI FELHÍVÁS![/b]


Ahogy tehát korábban utaltam rá itt a fórumon, a Végzet Prófétái című könyvünkben meghirdettem egy minikalandíró pályázatot is; mivel gondolom nem mindenkinek van meg a könyv, így közzéteszek pár részletet ebből a pályázati felhívásból, csak hogy mégis nagyjából képet kapjatok róla, miről is van szó.
Tehát, a részletek:


"Kedves Olvasónk, Játékostársunk!

Tetszett a történet? Szeretnéd esetleg velünk együtt bővíteni, színesíteni e könyv világát, Vindgardiat? Most itt a lehetőség!
Vegyél részt a pályázatunkon: írj egy saját történetet Vindgardia Hőseiről, és küldd el nekünk!
A legjobb két pályaművet megjelentetjük a sorozat egy későbbi kötetében, az írók pedig tiszteletpéldányt is kapnak a könyvből.

[b]Követelmények[/b]:
* Bármilyen történetet kitalálhatsz, de az eseményeknek a Végzet Prófétái után kell játszódnia, tehát azután, hogy a Hősök a "Kereskedő Tanyájában" elváltak egymástól. A kezdőhelyszínnek is Khalebornak kell lennie.

* A kalandban fontos szerepet kell kapnia egy csapatnak a Végzet Prófétáiból. Ezek listája a következő: ...
[i](Ezt a felsorolást most kihagyom, mert egyrészt kissé spoileres, másrészt a könyv ismerete nélkül egyébként sem vennétek hasznát a listának, hiszen nem tudnátok, hogy pontosan milyen például egy adott csapat.)
[/i]
* A kalandban szerepelnie kell egy mellékszereplőnek a Végzet Prófétáiból. Az egyszerűség kedvéért íme a lista: ...
[i](Ezt a felsorolást szintén kihagyom a fenti okok miatt.)
[/i]
* A kalandban szerepelnie kell egy istennek a Végzet Prófétáiban megemlítettek közül. Ezek a következők: ...
[i](Ezt a felsorolást szintén kihagyom a fenti okok miatt.)
[/i]
* A kalandban szerepelnie kell Khaleboron, mint kezdőhelyszínen kívül egy további helyszínnek is a Végzet Prófétáiból; ...
[i](Ezt a felsorolást szintén kihagyom a fenti okok miatt.)
[/i]
* A kalandnak a Végzet Prófétái szabályrendszerére kell épülnie, de sorspróbát nem kötelező tenned a történetbe, valamint esetleg a csapatok kezdőértékeit is megváltoztathatod. Kiegészítő szabályokat, például varázslatokat, képzettségeket/képességeket is írhatsz a rendszerhez, ha szeretnéd.
* A kalandnak száz fejezetpontosnak kell lennie (egy fejezetpont bármilyen hosszú lehet).

[b]Beküldési határidő[/b]:
2020. szeptember 30.

[b]Beküldési cím[/b]:
szlobodnik85@gmail.com

Tarts velünk, színesítsd tovább Te is Vindgardiat, és írd tovább Hőseinek történetét!

Jó alkotómunkát, valamint sok sikert kíván:
Szlobodnik Gábor és Takács László"


Hát, ennyit tudtam közzétenni a pályázat eredeti szövegéből. :) Remélem, ízelítőnek ennyi is elég.
Egyébként a kötelező csapaton, mellékszereplőn, istenen és helyszínen kívül bármilyen egyéb saját csapatot, mellékszereplőt, istent és helyszínt lehet szerepeltetni a műben, tehát minden pályázó nyugodtan szabadjára engedheti a fantáziáját, tényleg lényegében bármit ki lehet találni, és az említett kötelező elemeket/szereplőket is a saját képére formálhatja bárki.

Aki tehát érez magában kedvet és tehetséget az íráshoz, és szeretne beszállni az új fantasy világunk építésébe, az olvassa el a Végzet Prófétáit, majd írjon hozzá egy 100 fejezetpontos minikalandot, és küldje el nekem. A két legjobb pályamű valóban megjelenik majd a sorozat második vagy harmadik kötetében (valószínűleg inkább a harmadikban, mert a második a "Rémkirály birodalmában" című játékkönyvem lesz, már ha sikerül pár hónapon belül befejeznem; ha esetleg mégsem, akkor a második kötet fogja tartalmazni a legjobb két pályaművet).
© [törölt felhasználó]
2019. december 24. 15:38 | Válasz erre | #336
© killmaster (Savanyúhas)
2019. december 24. 15:23 | Válasz erre | #335
Szlobo kollégával kicsit átdolgoztuk a Végzet prófétáit! Lesz itt minden, ami korábban nem volt benne, de a végjáték, az kicsit grandiózusabb lett! (Ezt a részt Szlobo úr ihlette, én csak hozzátettem a magamét :-)Esküszöm akár 400 fejezetpontot is simán összeraktunk volna belőle, no de így elsőre ez is jelent majd némi kihívást. A fekete lovaggal ellentétben itt több alternatív útvonal is van, kissé szabadabbak a lehetőségek, ugyanakkor a siker az egyáltalán nem garantált! A "fekete péntek" hatására átneveztünk mindent, és ha minden jól megy, talán egy sorozatot is indítunk. De erről majd SZ.G mesél nektek, ha eljön az ideje. Addig is kellemes ünnepeket, és sok életerőt minden kalandornak!
© SzG
2019. december 24. 07:45 | Válasz erre | #334
Szuper!

Mi is épp mostanság leszünk kész Killmasterrel, tippre úgy a hét vége felé (már korábban szerettük volna befejezni, de aztán rájöttünk, hogy jobban is hozzá kell nyúlni a kalandhoz a tervezetthez képest). Utána még pár napig tesztelgetjük, aztán közzétesszük, remélhetőleg még január elején.

Egyébként kellemes ünnepeket minden kalandornak!
2019. december 23. 07:31 | Válasz erre | #333
Denko: a végső változatban pontelosztással határozzuk meg a tulajdonságokat.

Egyébként mondhatni, elkészültem. Napokon belül felkerülhet a mű. 250 oldal, 62 000 szó a végeredmény.
© [törölt felhasználó]
2019. december 21. 14:28 | Válasz erre | #332
© SzG
2019. december 19. 20:49 | Válasz erre | #331
2019. december 19. 18:36 | Válasz erre | #330
Gyors helyzetjelentés a készülő műről. SzG kolléga meggyőzött, hogy írjam át az egészet, eltávolítva belőle a KJK-ra utaló dolgokat. Így hát egy teljesen új szabályrendszer is készült. 4 tulajdonság lesz, Ügyesség, Erőnlét, Észlelés, illetve karaktertől függően Elhivatottság / Zenei tehetség. A Szerencse-pontokat a Lélek Pontok váltják fel, amelyekkel újra lehet dobni egy elrontott tulajdonságpróbát.

Elvileg napokon belül elkészülök, a javítás nagyja már megvan. Ki akarom nyomtatni és az egészet lejátszani minimum egyszer, hogy kiszűrjem, ha netán hiba maradt benne.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. december 8. 09:11 | Válasz erre | #329
Hűha! Nagyom komplex és ütős kalandnak ígérkezik az írásod. Látszik, hogy van benne munka, és a történeted is olvasmányos. Jó, hogy beletetted az időlimitet, így azért nem lesz végtelen történet az egész, sőt bár a területek bejárhatóak lesznek, azért ésszel kell közlekedni. Kicsit úgy, mint a Vértengerekben. Én a magam részéről betettem a sikervárományos kalandok listájához, türelmesen várom a premiert! (Na jó, igazság szerint nagyon beleolvasnék már...) [smiley]zen-reading[/smiley]
2019. december 8. 08:43 | Válasz erre | #328
Sziasztok!

FireFoX: igen, szerkezetében a Fabled Lands-ra hasonlít. Nekem nagyon tetszik az a sorozat (bár csak 2 kötet van meg), egyedül azt nem szeretem, hogy csomó kaland egy szomszédos országban (= egy másik könyvben) folytatódik, így gyakorlatilag az egész sorozatot meg kell venni.

No, mivel rákanyarodtam a célegyenesre, úgy döntöttem, [b]kedvcsinálónak közzéteszem a szabályokat és a háttértörténeteket. Itt tudjátok megnézni:[/b]

[url=https://drive.google.com/file/d/1BgfrzOi8ywHUNYWUdxd4nNVeqfrqgrqG/view?usp=sharing]Viszályok ideje - szabályok és háttértörténetek[/url]

Várom a véleményeket! :)
2019. november 18. 18:43 | Válasz erre | #327
Fabled Lands? [smiley]crazya[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 18. 13:13 | Válasz erre | #326
A Vérvadat gondolom a dungeon karbantartói, gondozói táplálják, mivel mesterségesen kialakított csapdákról, és betelepített élőlényekről van szó-mint egy cirkusz vagy állatkert, csak durvábban, és kicsit másképp-és hát nem árt ha a fenevadak, akiket nem mészároltak le a bajnokjelöltek, megérik a következő évadot is, így nem kell költséges újrabeszerzésekbe bocsátkozniuk.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 18. 12:55 | Válasz erre | #325
No hát akkor kalandra fel, kíváncsi lettem én is. Egy új kaland mindig új lehetőségeket tartogat egy vérbeli kalandornak. Sajnálom, hogy Sz.G eltűnt a porondról, talán egyszer visszatalál ide. 300 fejezetpontból már jó és teljes kaland összejöhet. No meg alternatív befejezések tárháza, hát ez is izgalmas. Meg sem állok a teljes sikerig! [smiley]crusader[/smiley]
2019. november 18. 06:16 | Válasz erre | #324
Mindenképp még az idén. Már az utolsó pontokat írom, azután már csak a szerkesztés és átnézés van hátra.
© [törölt felhasználó]
2019. november 17. 19:24 | Válasz erre | #323
2019. november 17. 18:34 | Válasz erre | #322
Sziasztok!

Hamarosan felkerül az oldalra egy saját készítésű lapozgatósom, ennek szeretnék némi előzetes hírverést csapni. [smiley]nezze[/smiley] A mű címe VISZÁLYOK IDEJE. 300 fejezetpont, de egy pont jóval hosszabb a megszokottaknál, mert olvasmányosabb a stílusa, és vannak benne párbeszédek is.

A Viszályok idejét még a SzG által meghirdetett 2013-as 1. lapozgatós-író versenyre készítettem, akkor még 200 pontos volt. Idén gondoltam, ha már ennyit melóztam vele anno, előveszem és kipofozgatom... ami olyan jól sikerült, hogy másfélszeresére bővült a terjedelem.

A könyv szerintem több dolog miatt is újszerű, bár a Titánon játszódik és többnyire a hagyományos KJK-szabályokat használja. Egyrészt két karakter, két küldetés közül lehet választani benne. Az egyik karakter Rheana (igen, neve is van [smiley]awink[/smiley]), egy papnő, aki bizonyos varázserejű tárgyakat keres, hogy megakadályozhasson vele egy kitörni készülő háborút. A másik karakter Talasin, egy bárd, aki nagy bajba kerül, emiatt jelentős összeget kell összegyűjtenie igen hamar, különben volt munkaadója, egy pszichopata gazember kinyírja a barátját.

Másodszor, a kaland nem lineáris, hanem tetszés szerint bejárhatunk egy egész országot. A helyszínek között random események történnek, a városokban bemehetünk a fogadóba, a piacra és egyéb helyekre, ahol sok-sok érdekes karakterrel összefuthatunk. Megvan persze a kihagyhatatlan föld alatti labirintus is. A két karakter saját epizódokkal is rendelkezik, amelyek előreviszik az ő történetét. Mindkét kalandnak számtalan lehetséges végkimenetele van a kudarctól a részsikeren át a teljes győzelemig.

A világot igyekeztem úgy ábrázolni a könyvemben, mint egy élő, valósághű környezetet, amely akkor is létezik, amikor a főszereplő éppen nincs ott, és ahol a szereplők valósághűen viselkednek. Pl. a dungeonban nem bukkannak fel olyan élőlények, akik nem lennének képesek ott megélni. (Mit eszik a Vérvad, amikor éppen nem jut kalandozóhoz?) [smiley]fejvakaras[/smiley]

Még sok mindent írhatnék róla, de hát úgyis a végeredmény a fontos, azt meg mindenki elolvashatja majd, mihelyt befejezem és felkerül ide!
© [törölt felhasználó]
2019. május 12. 08:22 | Válasz erre | #321
© twillight (Kövérorr)
2019. május 11. 14:48 | Válasz erre | #320
És egy minikaland:

1.

karaktered: Életerő: 21

Mr. Mxyztplk egy nap felbukkan, és egy kis trükkjébe "invitál". Szokás szerint a vicce életveszélyes.
Egy udvaron állsz, körben megmászhatatlan falak, szemben egy tucat ajtó, rajtuk számok és jelek.
Melyiket nyitod ki?

0 - sárkány
2 - pajzs
3 - vért
4 - kard
5 - csizma
6 - gyűrű
7 - korona

2.

Az ajtó mögött egy jókora pajzs van.
Ha becsukod az ajtót anélkül hogy érintenéd, lapozz vissza az 1-re, de többet nem választhatod ezt a lehetőséget.
Ha elteszed, miközben leveszed a helyéről megbotlasz, a pajzs ráesik a lábadra, veszítesz 2 Életerő Pontot.

3.

Az ajtó mögött egy furcsa zöld fémből készült vért van.
Ha becsukod az ajtót anélkül hogy érintenéd, lapozz vissza az 1-re, de többet nem választhatod ezt a lehetőséget.
Ha érte nyúlsz, áram csap a kezedbe, és veszítesz 3 Életerő Pontot.

4.

Az ajtó mögött egy jókora, de még egykezes kard van.
Ha becsukod az ajtót anélkül hogy érintenéd, lapozz vissza az 1-re, de többet nem választhatod ezt a lehetőséget.
Ha érte nyúlsz, ahogy csodálva megérinted a pengét, az megbillen és megvágja a kezed, jókora vágást ejtve a karodon. Vonj le 4 Életerő Pontot!

5.

Az ajtó mögött egy bőrcsizma van.
Ha becsukod az ajtót anélkül hogy érintenéd, lapozz vissza az 1-re, de többet nem választhatod ezt a lehetőséget.
Ha elveszed, a csizma hirtelen összeszorul a lábadon, nagy fájdalmat okozva. Vonj le 5 Életerő Pontot!

6.

Az ajtó mögött egy fagyűrű van.
Ha becsukod az ajtót anélkül hogy érintenéd, lapozz vissza az 1-re, de többet nem választhatod ezt a lehetőséget.
Ha felrakod, a gyűrű kiszívja testedből a vizet, veszítesz 6 Életerő Pontot.

7.

Az ajtó mögött egy ékszerekkel kirakott, arany korona van.
Ha becsukod az ajtót anélkül hogy érintenéd, lapozz vissza az 1-re, de többet nem választhatod ezt a lehetőséget.
Ha felteszed a koronát, de nem viseled AZ ÖSSZES TÖBBI tárgyat, lapozz a 8-ra.
Ellenkező esetben lapozz a 9-re.

8.

A korona mihelyst érinti a fejedet kiszívja belőled az életerőt. Zombiként teszed vissza a helyére, csukod be az ajtót, és nyitod ki a sárkány ajtaját, hogy megetesd.

9.

Amint a korona a fejedet érinti, felizzik. Testedet aranyló aura veszi körül. Minden sebed begyógyul. Már csak egyetlen ajtó van, így kinyitod a sárkányét.

10.

Bent egy,a mesékből előlépett tűzokádó sárkány fogad, legalább öt méter hosszú.

Ha nincs pajzsod, lapozz a 11-re.
Ha van pajzsod, de nincs csizmád, lapozz a 12-re.
Ha a fentiek megvannak, és nincs vérted, lapozz a 13-ra.
Ha a fentiek megvannak, és nincs gyűrűd, lapozz a 14-re.
Ha a fentiek megvannak, és nincs kardod, lapozz a 15-re.
Ha a fentiek megvannak, és nincs koronád, lapozz a 16-ra.
Ha a fentiek megvannak, lapozz a 17-re.


11.

A sárkány tüzet lehel a torkából. Ez az utolsó élményed.

12.

A sárkány tüzet lehel a torkából, te behúzódsz a pajzsod mögé. Mikor látja, hogy ez nem hatott, feléd csap a farkával. Elterülsz, és így már könnyű préda vagy.

13.

A sárkány tüzet lehel a torkából, te behúzódsz a pajzsod mögé. Mikor látja, hogy ez nem hatott, feléd csap a farkával. A csizmád működésbe lép, és egyszerűen átugrod a feléd lendülő végtagot. De a sárkány nem adja fel, karmaival kap utánad, amik félresöprik a pajzsod, és a húsodba vágnak. Kiszenvedsz.

14.

A sárkány tüzet lehel a torkából, te behúzódsz a pajzsod mögé. Mikor látja, hogy ez nem hatott, feléd csap a farkával. A csizmád működésbe lép, és egyszerűen átugrod a feléd lendülő végtagot. De a sárkány nem adja fel, karmaival kap utánad, félrecsapja pajzsodat, de végül mancsa lepattan varázslatos vértedről.
Ekkor savat köp rád, amiben gyorsan feloldódsz.

15.

A sárkány tüzet lehel a torkából, te behúzódsz a pajzsod mögé. Mikor látja, hogy ez nem hatott, feléd csap a farkával. A csizmád működésbe lép, és egyszerűen átugrod a feléd lendülő végtagot. De a sárkány nem adja fel, karmaival kap utánad, félrecsapja pajzsodat, de végül mancsa lepattan varázslatos vértedről.
Ekkor savat köp rád, de mielőtt a folyadék elérne, gyűrűd felszippantja az egészet. De most mihez kezdesz? Nem tudsz ártani a sárkánynak, az pedig előbb-utóbb kitalálja hogyan szabaduljon meg tőled.

16.

A sárkány tüzet lehel a torkából, te behúzódsz a pajzsod mögé. Mikor látja, hogy ez nem hatott, feléd csap a farkával. A csizmád működésbe lép, és egyszerűen átugrod a feléd lendülő végtagot. De a sárkány nem adja fel, karmaival kap utánad, félrecsapja pajzsodat, de végül mancsa lepattan varázslatos vértedről.
Ekkor savat köp rád, de mielőtt a folyadék elérne, gyűrűd felszippantja az egészet. Ellentámadásba lendülsz, és markolatig meríted belé a kardodat. A sárkány összerogy - egyenesen rád. Vesztesz 20 Életerő Pontot.
Ha még életben vagy, lapozz a 18-ra.

17.

Lapozz a 16-ra.

18.

A sárkány eltűnik, a helyén egy cetli marad. Mr. Mxyztplk megjelenik, te pedig a kezébe nyomod a cetlit: "Azt hiszem ezt Ön vesztette el" - mondod.
Ő ránéz, és elolvassa: "Klptzyx? Jajj nem!" - azzal az egész építmény, és Mr. Mxyztplk felszívódik a dimenzióba ahonnan jöttek, te pedig elindulsz a Daily Planetbe hogy eladd a sztoridat.
© twillight (Kövérorr)
2019. május 11. 12:41 | Válasz erre | #319
Sose fogom megírni, de hátha valakinek ötletet ad, ezért elmesélem.

Réges-régen terveztem egy 5-kötetes kalandot. Részleteibe nem mennék bele, had legyen meg a szabadság, de a tematikát elmondom.

Helszín: Khul
Különleges statok: afféle érdemérem-rendszer, vagy hit-pont
varázslás: KJV mintájára
fajok: 4-karú gyíkember (gigantikus anime-kardok hordozására), zombi (alacsony skill, közepes életerő, de a harcokban nem nagyon tudunk meghalni, csak tárgyakat veszítünk), meg amit akarunk. A 4. kötetre terveztem törpe mellékszálat, az ember az alap, elfből csinálhatunk íjász-varázslót - szóval ami eszünkbe jut.

intro: a Krpistaszökevény HKK mintájára egy vesztes csatából indulunk. Nem, nem haltunk meg, de mivel rabszolga-katona voltunk, mondhatni felszabadultunk. Ezzel a koncepcióval vagy kezdünk valamit, vagy nem, a cél hogy választható fajunk legyen.

1. kötet:
két útvonal lett volna, amik 2-4 ponton átjárhatóak lettek volna egymásba. A lényeg, hogy kulcstárgyakat minden útvonalon begyűjthetünk. Amúgy sima erdős-mezős kalandozás lett volna, ork faluval ahol gruusht ihatunk (csak a zombi élheti túl), nomád lovasokkal, folyón való átkeléssel, meg ami eszünkbe jut.
A fő kulcstárgy a kaland elején szerezhető meg, ami egy-egy varázsfegyver.
1-es útvonalon vagy minden pénzünket erre költjük (előtte dolgozhatunk ezt-azt a faluban), vagy sikerül elintézni a boltost és felkapjuk többek között ezt is. Ez nem akkora gond, mert nem kell legyilkolnunk feltétlenül, mert a fickó amatőr démonidéző, és a pincéjében mikor ki akar rabolni, beszippantja egy kapu.
2-es útvonalon valami gnómnak segíthetünk a kertjét megszálló vízköpő ellen, persze a kis nyavajás átver, és átkozott pengét kapunk - viszont a játékos köteles ezt használni, de csak ebben a könyvben. Jóval egyszerűbb megszerezni viszont cserébe, és a hátrány mindössze -1 Ü, vagy némi szerencse-korlátozás... Esetleg később megszabadulhatunk az átoktól és táposabb lehet.
A kaland vége, hogy bemész egy barlangba, ahol van egy teleportkő (a Titán említette ezeket, a kalandok sose használták),amit egy mágikus hártya véd - na az ezen való átkeléshez kell a varázsfegyver. Ha nincs, akkor befutnak a volt hadseregünk tulajdonosának emberei (fejvadászok, vagy katonák), letartóztatnak, és game over.

2. kötet:
a Káosz Pusztái közelében érkezünk, és még picit beljebb is kell mennünk, hogy újabb portálás után jussunk a harmadik kötetbe. A környezetet úgy képzeltem el, mint H.P. Lovecraft Szín az Űrből-jében. Csaták nem nagyon lettek volna, inkább veszélyelkerülés lett volna a lényeg - csapdák, ismeretlen dolgok... Lett volna egy ~fogadó is, pár NPC-vel, ott eltöltöttünk volna pár napot, közben a nagyja afféle Elátkozott Ház módjára megpróbált volna ottfogni, illetve egyesek akár feláldozni, vagy csak úgy megenni, de persze lett volna az a szerencsétlen aki mentene minket de elmenni nem tud/nem akar...

3. kötet:
a Fenevad Nyomában mintájára szörny után nyomozós kaland lett volna, azzal a fordulattal, hogy szép lassan elkezdjük gyanítani, mi követjük el a rémtetteket, mert megfertőzött minket a Káosz Pusztái. Ám a végén kiderül hogy szerencsére nem, valaki más a tettes.

4. kötet:
a kötet első felében felmászunk egy hegyre, keresve istenünk/istenek szentélyét, vagy hasonló flancság, a Hóboszorkány Barlangjai második felének stílusában.
Ha megcsináltuk, akkor egy olyan Világok Lovagi Tornáján kell résztvennünk mint a Szamuráj Kardjában. Nem nagyon szivattam volna a népet tárggyűjtéssel, inkább feladványokkal. A csatlakozás a "hőspontjaink" számától függött volna (valószínűleg rögtön a kinyitható ajtók is, de az végülis kit érdekel. Esetleg az ajtók felirata lett volna nyom melyikekbe kell bemenni).
Lett volna 3 kimenetel: ha túl kevés a hőspontunk, meg kell küzdeni istenünkkel (is), ha túl sok akkor hiába a győzelem mert istenünk közvetlen szolgájává választ és akkor ugye NPC leszünk. A köztes megoldásnál jöhet az 5. kötet.

5. kötet:
fogalmam sincs mi lett volna, de a végén elhagyjuk Khult, esetleg pár szigeteken végrehajtott állomás után "belelovaglunk a naplementébe" mondjuk valami leviatán hátán lovagolva.
© van20
2019. február 19. 08:11 | Válasz erre | #318
Sziasztok, nekem is elkészült egy saját kalandom. Nem vettem észre ezt a topikot, akit érdekel, az "eBook" témán belül írtam róla.
© PappA
2016. szeptember 3. 21:06 | Válasz erre | #317
Szia!
Én mindenképp kérnék az osztályomnak. Írtam, ill. fordítottam egyet én is, egy mini 30 oldalasat, s ha az tetszik a gyerkőknek, szívesen adnék nekik újat. goralbence_kukac_freemail-re kérhetek? :) Mivel tudom meghálálni?
2016. július 5. 09:23 | Válasz erre | #316
[smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley]
2016. május 31. 03:23 | Válasz erre | #315
Az enyém még készül, kibővült +100 fejezetponttal, és egy extra befejezéssel is, azonkívül kerítettem illusztrátort, ami a papírforma kiadásnál lesz majd ugye érdekes elsősorban. A szabályrendszer is kibővült, legyen némi karakterfejlődés is, plusz a lektoraim tanácsára került még több szereplő is a könyvbe. Azon ügyködöm, ne essek abba a hibába, mint amit Sang mester említett a F.E.A.R.-könyv kapcsán, hogy a szereplők mind élettelen papírkivágások. A legnehezebb rész a folyosók-szobák összekapcsolása, hogy a fontos tárgyak és a megfelelő tudás meglegyen, így sikerült minimalizálni az olyan eseteket, amiket Vatos-kalandora írt korábban. Mindenesetre, hogy ne legyen minden olyan egyszerű, pár plusz csapdácska is került még a műbe [smiley]eplus2[/smiley] [smiley]eplus2[/smiley] [smiley]eplus2[/smiley] Gondolkozok még egy üldözéses epizódon is [smiley]fantasy-mummy-33[/smiley] bár nem tudom, mennyire lenne célravezető.
© Peter
2015. szeptember 17. 22:48 | Válasz erre | #314
Üdv Mindenkinek !

Régen írtam ide, de látom hogy más is . Remélhetőleg nemcsak a magam nevében kérdezem, de mikor lesznek elérhetőek a saját írások ? Gondolom rajtam kívül mást is érdekelnének a kalandok. Szóval ha lehetséges tegyétek elérhetővé a dolgot, mert személy szerint gyakorlatilag ezért is nézem szinte napi rendszerességgel a ZAGOR.HU-t.
2015. május 27. 13:13 | Válasz erre | #313
De az a baj, hogy az én könyvem nem titánban játszódik, hanem egy saját világban amit még nem neveztem el :P Mondjuk lehet, hogy ezzel most nem tudok mit kezdeni, ha nincs ihlet bele kell törődni... Majd csak megjön egyszer [smiley]vigyor3[/smiley]
2015. május 27. 13:06 | Válasz erre | #312
Bocs már leesett :D
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal