Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
2016. október 24. 22:36 | Válasz erre | #522
Picit nyugodj le szerintem, kicsit túlreagáltad - fölösleges annyi mindent nagy betűvel kiemelned. Ráadásul szerintem még magadra is vetted azt, amit csak FireFoxnak mondtam, miszerint akad azért normálisabb/jobb könyv a HK sorozatban. Ez független attól, hogy meddig jutottál akkor a sorozatban. Az meg, hogy bizonyos dolgokban nem értünk egyet egy-egy könyv értékelésében, meg egy másik dolog, ami viszont nem baj, annak úgy kell lennie.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 24. 19:55 | Válasz erre | #521
[b]#11 Monarakh Titka[/b] **

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: a könyv inkább rendelkezik egy kalandmodul tulajdonságaival mint játékkönyvével, így a HK-kra egyébként is jellemző "ösztökélés" hogy a "történés" felé haladj különösen kifejezett érvényű, bármilyen magyartalannak hangozhat is ez a mondat.

[b][u]szabályrendszer[/u][/b]: Mágia, fajok nincsen, viszont puszta kézzel ütünk 3-at, ami az előző könyvekhez képest elég kemény. Sőt,a d6-os alapkardunkhoz képest is elég kényelmes.
Mindenesetre jobb nem veszkődni holmi kockákkal, az első boss már bizonyítja. Írj be mindenhova maximális értéket, a saját fegyvered sebezzen maximumot, az ellenfélé mindig minimumot - különben meghaltál. A sima szörnyek még okék lennének, bár ott is jellemző hogy ők biztosan megütnek, mi meg (maximális érték mellett) biztosan duplát sebzünk rajtuk.
Ja, és aranyból "végtelennel" kezdünk, nem 30-al.

[b]A történet részletei[/b]:
[b][u]az első ájulás[/u][/b]: a szöveg jelentős része értelmetlen lehet, mert olyan dolgokra hivatkozhat, amik lehet hogy nem történtek meg a karaktereddel. Ez a baj az alapkoncepcióval is: ahhoz hogy a történet megálljon, egyszerre kellene két helyen lenned, ami ugyebár lehetetlen, még ha repülsz is. De ugye ha nem találkoztál snekivel, akkor miért is gyanúsítanád magad...?
[b][u]bossok[/u][/b]: a nehézségi fok fordított (első a legerősebb, utolsó a leggyengébb), emiatt eléggé "fél könyv" érzetet kelt a végén. Sajnos tápolni nem lehet, sőt, egy kötelező artifacton kívül egyáltalán nincs is tárgy a könyvben! Ami meg van (a kötél) az úgyis használhatatlan, a második gyógyitalról meg annyit hogy nem "nem használod", hanem [i]eldobod[/i] bármit is mind a szöveg.

Nekem -5 Ép-vel és -4 Sz-el (kezdetihez képest) sikerült végeznem itt a háziszabályokkal.

PS: [meret=+5]Monarakhnak semmi köze Monarakhoz![/meret] Ez csak egy clickbait! Hamis reklám!

---------------

[b]#14 A káosz létsíkja[/b] **

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: Jó hír hogy a karaktert pont ugyanúgy dobáljuk mint az "első részben".
"Apró probléma" hogy a könyv nem emlékezik meg a karakteralkotásnál az előző könyvről, ez főleg a fegyver miatt lehet érdekes, nem mindegy ugye a sebzés.

[b][u]játékmenet[/u][/b]: látszik hogy ezt is ugyanaz írta mint az előzőt. Ennyi.
Ott viszont az ordas hiba, hogy a 277-en azt írja: "Ha 10 harci körből 6-ot a hegy nyer..." - Elnézést de [b]HK-BAN NEM LEHET KÖRÖKET NYERNI![/b] A FF-ben van olyan hogy vagy én sebzem, vagy ő sebez, ezzel egyikünk "nyeri" a kört, a HK-ban olyan van hogy én támadok, aztán ő támad, aztán én támadok, aztán megint ő (persze,persze, van kezdeményeződobás, de az ennél a kérdésnél lényegtelen).
Az sem jó megoldás hogy annyiszor sebezzen, mert max. 15-ös Véd lehet, amivel szemben neki van 13+2d6 (azaz ritka nagy pechje kell legyen egyetlen melléütéshez is).
Eszetlen sok a szerencsepróba is, és a könyv saját (tehát a Monarakhbanel használtakat nem ideszámítva) szerencsepróbáinál a 6. élet-halál kérdése. A Monarakhal együtt a 10. próba (maximális szerencsével onnan marad 2).

A 42-n nem 275-re, hanem 265-re kell lapozni.

[b]A történet részletei[/b]:
[b][u]A hadsereg[/u][/b]: sima Conan akcióregény.
[b][u]A város[/u][/b]: ha nem mész el először vásárolni akkor nem vásárolsz. Ha előbb mész varázslóért mint hátasért egyel többszerencsét használsz el.
[b][u]A démon[/u][/b]: a könyv saját 9. szerencsepróbájánál, a két könyv összesen 12. mínuszánál kapunk egy szerencsepróbát, amit ha elbuksz kapsz [i]MÉG EGY[/i] szerencsepróbát, amit ha elbuksz [u]meghaltál[/u]. És ez nem az utolsó próba.
Egyébként a hely "jobbra-mész-vagy-balra-mész" alapon működik, és tök idegesítő. A főellenfél meg #&@!!! Jó esetben 5 kört bírsz ki ellene, merthogy mindegy mit csináltál ő duplán sebez téged, te meg legfeljebb imádkozhatsz hogy duplán sebezzed őt. Rossz esetben a 2. körben meghalsz. Neked minimum szükséged van alapban 6 körre (5-re ha a "megfelelő" úton mentél), ha duplán sebzel 3-ra (2-re ha minden, de minden tökéletesen összejön). Szóval [i]statisztikailag[/i] van esélyed....
Ja: remélem a ficsúrt segítetted a barbár ellen, különben game over...

---------

A két könyv együtt: **. Az első könyv egy fél kaland, a második meg nyüzsög a szerkesztési hiányosságoktól. Nem mondom, meg van írva, de [i]csak egy út van[/i]. Akárhányszor döntenél vmit az nem változtat a világon semmit, gyakorlatilag azon a szinten van hogy "ha úgy döntesz nem vágod le a szörny fejét, meggondolod magad, visszamész, és levágod a szörny fejét". Ez hosszútávon idegesítő.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 23. 07:32 | Válasz erre | #520
Hé, ne rój fel olyasmit amiről még nem volt alkalmam írni! Az 1-10-et sikerült EDDIG elolvasni. És tényleg végigtoltam őket, bár erős volt a kísértés hogy csak beleolvassak némelyikbe a fejezetpontok kidolgozottságáért, aztán megnézzem a csaták nehézségét, és úgy írjak valamit.
Ezért is állok most, a Monarakh-Káosz páros van előkészítve.

Az meg ugyan igaz hogy az én ~elemzéseimben hajlamosak a negatívumok feltűnni, DE az is igaz hogy az olvasói is hajlamosak nem észrevenni mellettük a pozitívumokat!

[b]A HK-nak[/b] erősen j[b]avára lehet írni[/b] pl. bizonyos [b]koncepciós különbségeket[/b] a FF-hez (KJK-hoz) képest.
Amíg a FF szinte mindig az Egy Igaz Út koncepciójával dolgozott (ami miatt a könyvek jelentős részét át kellett nyálazni, így hosszabbnak tűntek mint amilyenek), a HK legtöbbször arra ment hogy ha brutálisan nehezen is, de többféle megoldással, többféle útvonalon is végig lehessen menni a könyveken. Emiatt sokszor tűntek rövidebbnek, kevésbé kidolgozottnak [i]bár az ellenkezője volt igaz[/i]. Kifejezetten bejövős hogy a kulcs-pontok elkerülhetetlenül szembejönnek, mindegy mit csinálunk.
Sajnos a HK-kiadás rendkívül hanyag is volt szemben az FF-el, mert míg az FF-nél látszik hogy legalább egyszer végigbogarászta valami lektor/szerkesztő, a HK-nál egyértelműen "legépeltük, mehet nyomdába" felkiáltással dolgoztak, így ordas hibák maradtak benne amik túlmutatnak az egyszeri "rossz helyre küld a fejezetpont, de hát elütés előfordul" gondon.

Ráadásul mivel európai/magyar a könyvek környezete/írói, könnyebb azonosítani a történet forrásait. Pl. a Monarakh titkának első pár fejezetpontjában találkozunk:
- Piroskával
- a Favágóval/Vadásszal
- és Rumcájsszal.
Korábban emlegettem Csipkerózsikát, Hófehérkét - nincs ezekkel semmi gond ha jól vannak felhasználva! (akkor van gond ha sima klisék, amik azért vannak átemelve hogy ne kelljen dolgozni)

Szintén később akartam, de nem annyira lesúlytó ám az eddigi véleményem sem. [b]Ezt olvasd el[/b]:


Pontozásos értékelés:
* pocsék
** ínséges időkre
*** a FF se mindig jobb
**** jó
***** kiváló

[b]A sötétség gyűrűje[/b] * (ha a szabályoknál megadná a sebzéseket, az már dobna rajta vmit. Sajna túl sok a sima jobbra-mész-balra-mész véletlenszerű döntés, de ha vki azt - meg hogy a szabályrendszer pofátlan nyúlás - tolerálja, nála kaphat 2 csillagot. Meg mert egyesek szerint "olyan darkos".)
[b]A kőtorony titka[/b] ** (lehetett volna bonyolultabb, ki kéne tisztítani pár ominózus fejezetpontot, de végülis szórakoztató, és van pár pillanat ami egyenesen eredeti. Fene, ha felrakjuk az oldalra, én vállalnám hogy feltérképezem és újraírom a problémás részeket, akkor nyerne még egy csillagot)

--------

[b]A fenevad nyomában[/b] ***** (azért fenntartom hogy az én háziszabályommal jobb)

--------

[b]Küzdelem az éj kövéért[/b] * (ekkora antiklimaxot még nem láttál.De várj, olvass tovább!)
[b]Küzdelem az éj kardjáért[/b]** (még egyel lejjebb!)
[b][meret=+3]Küzdelem az éj kövéért + Küzdelem az éj kardjáért[/meret][/b] *** (Mégiscsak Éj Trilógiája-kivonat, ÉS együtt a kettő már tisztességesen hosszú kaland [i]kifejezetten azok számára ajánlva[/i] akik a Varázsló Kriptája-nehézségű cuccokat kedvelik. Még "főellenség" is van.)
[b]Küzdelem az éj Könyvéért[/b] * (ez egyharmad könyv. Szvsz tényleg legalja.)

----------

A nagy féregfutam ****
Árnyékvilág *** (alapból potnvesztés hogy mégsem kompatibilis a Féregfutammal)
Cherubion hőse **
Kriptaszökevény ***

[b][u]Ezekkel általánsságban megéri foglalkozni.[/u][/b] A Cherubion... kicsit gyatrább lett főleg a vége miatt (és a loopot sem ártana kiszedni), de addig jól olvasható.

-------------
-------------

[u]A többiről még nem tudok nyilatkozni[/u], de [u]így talán már jobban látszik[/u] hogy nem annyira rettenetesek ezek szerintem sem.

A továbbiakban ezen túl az alábbi szekciókra bonatnám a sorozat maradékát AMIKET MÉG NEM OLVASTAM, ÍGY KÉRETIK NEM FELRÓNI HOGY MÉG NEM MONDTAM RÓLUK SEMMIT (rendesen átnyálaztam most már a szabályokat):

1) [b]faj nélküli könyvek[/b]: Monarakh... + Káosz..., Dimenziók Bajnoka, Shiwo
2) [b]felföldi ember / óriás / manó / oggun / tündér[/b]: Lidérccsapás, Sárkánykard, Szörnyek szigete, Boszorkányúrnő
3) [b]felföldi ember / óriás / manó / tündér[/b]: Arcnélküliek + Acélkorona, Sárkányölő, Mágusok tornya
4) [b]barbár / oggun / ork / tündér[/b]: legtöbb
5) [b]faj nélküli könyvek #2[/b]: A sárkány vére, A hit nevében, Rémálmok jönnek
6) [b]Nekropolisz[/b]
2016. október 21. 00:56 | Válasz erre | #519
Szerintem nyugodtan foglalkozhatsz a progikkal. Nem akarom bántani twilight-ot, de nem hiszem, hogy jó oldalról közelíti meg a dolgokat a kiértékeléseiben (olvastam mindet). Úgy látom, hogy inkább a negatív dolgokat emeli ki/nagyítja fel, ami meg tényleg pozitívum, azokat meg "természetesnek" veszi és megy tovább. Mintha az lenne, hogy "Ok, ezek jó, de lényegtelen, menjünk tovább." Természetesen a HK szériában nagyon sok rossz könyv van, de azért akad néhány jófajta darab is, esetleg gyöngyszem is. Ha nem a klasszikus Fenevad Nyomában-t akarnám mondani, akkor is ott van még a Shiwo, vagy a Monarakh Titka, Arcnélküliek vagy az újabbak közül a Hit Nevében. És még lenne pár pozitív példa. Ezek a könyvek a gyerekeknek/kamaszoknak készültek, többnyire az ő szemükkel kellene látni.
2016. október 20. 20:09 | Válasz erre | #518
Jó, de azért szerettem volna betenni őket a proggiba. Így már annyira nincs nagy kedvem ehhez.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2016. október 20. 10:28 | Válasz erre | #517
Szerintem egy olvasást megér mindegyik, legfeljebb jókat röhögsz rajtuk, mert hát bizony amikor még divat volt a lapozgatós könyvek olvasása, akkor bizony pörgettem én is épp eleget. Többet mint a tankönyveimet! Bármilyen furcsán is hangzik, amikor saját történeteket írtam, ezekből a könyvekből merítettem ihletet. Ha az ember a helyén kezeli ezeket a történeteket, és az ellenfél instant halált hal, még néha élvezhető is. Ezért tetszik különösen a Magányos Farkas sorozat szabályrendszere, mert ott egy gyengébb ellenfél is ejthet sebeket. Egyébként a HK sorozatban akadnak azért olvasható és kritikán aluli történetek, de ez igaz a KJK könyvekre is.
2016. október 19. 21:36 | Válasz erre | #516
Az elemzéseket olvasva egyre inkább elmegy a kedvem ezektől a könyvektől [smiley]shakehead[/smiley] Elkeserítő, hogy ennyire rosszak lettek. Pedig nekem van pár kellemes - igaz, homályba vesző - emlékem velük.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2016. október 19. 17:58 | Válasz erre | #515
[b]#8 Cherubion hőse[/b]

[b][u]szabályrendszer[/u][/b]: itt és a Kriptaszökevényben már nincsenek kasztok. Jöhetnek az eemsi mágusok!
Érdekesség, hogy a varázslatok könyve itt véglegesítődött, már ha a Kriptaszkevényig nézzük, de a faji statisztika nem.

A történet részletei:
[b][u]A falu[/u][/b]: a templom és a kocsma oké, de mit kéne venni a boltban? (tipp: [spoiler2]üveg füsttel - amennyiben tényleg mágikusnak számít - és Bivalynő fülbevalója[/spoiler2])
[b][u]A kérdések[/u][/b]: jobbra-mész-vagy-balra mész alapon működik, DE ha eltalálod a jó utat az ötletek jók, és a további út már nem a véletlenen múlik.
[b][u]A tűztündérek[/u][/b]: Először is előtte visszatérhetünk a faluba. Ahol a boltos akár fel is támad, persze totális amnéziával. A kérdéseknél meg az író/szerkesztő nem ismeri a magyar abc-t, és a kettős betűket két betűnek számolja. Az amúgy nyilvánvaló fejezetpontpazarlásból juthatott volna erre.
A gilfnek "varázstárgyat" kell adni. De az egyetlen amiről TUDJUK hogy varázstárgy, nem odaadandó... Muszály feltételezni hogy vmi mást is elfogad.
A próbánál a sima harcost érdemes választani, és ellőni rá a halálvarázslatot - nem tud ellene védekezni, és utána úgyis felgyógyulunk.
[b][u]A varázsló[/u][/b]: Ház? Város? Egyáltalán?
Szerintem ez egy elkezdett, de be nem fejezett regény lehetett, vagy valami. Olvasni jó, de piszok rövid, és gyakorlatilag egyik tárgy se jó semmire, és az egésznek nincs valahogy se füle-se farka.
Plusz én nem tudom ez javított kiadás-e vagy mi a szösz, de én ténbyleg úgy emlékszem az én példányomban elindulva a Sárga Úton [s]Smaragdvárosba[/s] végtelenszer vissza lehetett fordulni, és amikor felléptél rá bónuszstatokat kaptál. [i]Valaki emlékszik ilyemsire?[/i]
© twillight (Kövérorr)
2016. október 19. 15:15 | Válasz erre | #514
Végignyálaztam a könyveket az alapszabály-rendszereket keredsve, és nagyjából ezen kategóriákra lehet őket osztani:

#1 a Küzdelem-trilógia. Nyilván nem volt kéznél teszter, mert a Mágikus Alkalmazások egy rakás trágya. Mindegy, lépjünk.

#2 Cherubion: a választható fajok megjelentek, ezek a Cherubionon honos fajok (Éj/Hajnal/Alkony szériák). Alig 4 könyv tartozik ide (Féregfutam, Árnyékvilág, ... Hőse, Kriptaszökevény), látszik hogy a szabályok még nem fixálódtak, könyvről könyvre van vmi változás.
Ráadásul Cherubion-könyvek nem nagyon íródtak a későbbiekben, így "értelmetlen" volt azt a HK-n keresztült reklámozni, nyilván.

#3 KJK/FF-koppintások. Két darab: A Sötétség Gyűrűje, A Kőtorony Titka. Egyértelmű hogy egy ideig egyáltalán nem volt eldöntve hogy a sorozatnak általános szabályrendszert akarnak vagy sem, esetleg ez is afféle "mi tetszik az olvasónak" alapon történt kísérletezés (meg a jogi része, khm).

#4 A Fenevad Nyomában. Nem igazán izgat ez most milyen univerzum része, a szabályrendszere teljesen saját.

#5 faj nélküli kiadványok: okkal, ok nélkül, de előfordultak (Monarakh titka, Dimenziók bajnoka, A káosz létsíkja, Shiwo aholtak ura, acélkorona). Illetve a sorozat vége egyszerűen degenerálódott, és nyilván már a kutya se törődött ezzel (A sárkány vére, A hit nevében, Rémálmok jönnek).

#6 az összes többi. Felteszem a Skandar Graunos Worluk-világról van szó. Volt némi kavarás egy ponton mely fajok a választhatók, de az átfedés egyértelmű, felteszem ez volt a "végleges" rendszer.

#7 Nekropolisz: bármilyen hihetetlen az utolsó kötetnél megengedtek egy teljesen új fajcsoportot. Reménykedtek netán?
Ha meg igaz hogy a HK-t a MAGUS-ra cserélték volna, akkor nagy marhák, az a rendszer egyáltalán volt valaha népszerű? (Persze mi is kipróbáltuk, de hamar kerestünk inkább vmi mást.)
© twillight (Kövérorr)
2016. október 19. 14:31 | Válasz erre | #513
[b]#9 A kőtorony titka[/b]

[b][u]alaptörténet[/u][/b]: szerintem az Angus Dever Sziklatornyot és – főleg – a Tűzhegy... 2. felét akarták koppintani ide; ebbőla Tűzhegy... jött össze nagyjából. Persze a Halállabirintus 10Ks jutalmával egyetemben. No de hogy a megmentendő asszonyság neve Eszmeralda...

[b][u]szabályrendszer[/u][/b]: l. A Sötétség Gyűrűje, beleértve a „sors” hatásait is, kivéve hogy itt az alacsony érték a nyerő, mert folyton nagyobbat kell az értékednél dobni!

A történet megállói:
[b][u]az illúzióvarázsló[/u][/b]: jobbra-mész-vagy-balra-mészek után őkelme nem legyőzhetetlen (automatikusan bekapunk egy rakás sebzést, de egy kör után megmurdál), az első szörny amibe az úton botlottam sokkal idegesítőbb volt. Az viszont átkozott trollkodás hogy a kért dobófegyvereket a csata UTÁN találjuk meg.
[b][u]a lovag[/u][/b]: én arra mentem ahol a tündérek megdobtak a mérgezett tőrrel. Sajna a szöveg ITT kényszerít elhasználni azonnal (öltem volna vele a mágust), ráadásul elfelejtik közölni mégis mekkora a lovag téje! Úgy nehéz eltalálni a célt ha nincs céltábla... (egy-ujj-két-ujj-huszonegy-ujj szabállyal persze a probléma kiküszöbölhető). Maga a harc nem könnyű és várhatóan elég hosszú is, de túlélhető.
[b][u]a mágus[/u][/b]: a #&@ író MINDKÉT riasztót beszerelte! Híjnye! Ezen kívül betrollkodja asszem – nem biztos,a szöveg nem egyértelmű, bár sokat amúgyse számít mint kiderült – hogy a +2 sebzésed elveszik anélkül hogy használtad volna (hacsak balszerencsésen nem küzöttél egyet feleslegesen a kutyával).
[b][u]a torony[/u][/b]: 34-en miféle öreg fickó kérdése? Mindenesetre az opció értelmesen folytatódik, CSAKHOGY utána rossz (idővonalban korábbi) fejezetpontra irányít. De jöhet a Tűzhegy patkányemberének helyi mutációja után a labirintus. Ami eszetlen jobbra-mész-balra-mész kódorgás, a végére már el is felejtettem miért is vagyok úton. Támpont nincs, ellenben minden egyes random szörny kerülendő, mert 11-12 ügyességes mindegyik (azaz gyakorlatilag halálpont). A Meglepetés Ellenség meg aztán tényleg pofátlan trollkodás (NE írd fel a kalandlapodra a kristálygömböket!), hozzátéve hogy utána jön a Főellenség MINDENKÉPPEN, aki a – teljesen felgyógyult verziójú – klónod!!! Semmiféle bónusz vagy egyéb dolog NINCS a segítségedre itt! Tökéletes idiotizmus!

© twillight (Kövérorr)
2016. október 19. 08:54 | Válasz erre | #512
[b]#5 A Sötétség Gyűrűje[/b]

[b][u]alapkoncepció:[/u][/b] simán lenyúlták a KJK rendszerét és a Gyűrűk Ura alapját. Darmol Purgos büszke lenne.

[b][u]a történetről[/u][/b]: leginkább a klasszikus Disney-mesékre (Hófehérke, Csipkreózsika stb.) épít, illetve a Végzet Erdeje "ni, ott egy ház, bemész?" kliséjére.

[b][u]játékmenet[/u][/b]: a „sors” stattal annyira „nem érdemes csalni” hogy van ha „a dobott érték kisebb”, akkor MEGHALSZ. A legtöbb választás amúgy jobbra-mész-balra-mész, minden támpont nélkül, amik EGÉSZ HELYSZÍN MÉRETŰ halálcsapdákba vezetnek! Mindezt úgy, hogy elvileg az elején tudjuk merre, hova kell eljutnunk...

[b][u]megjegyzés[/u][/b]: fegyvereink sebzése ISMERETLEN, pontosabban a [u][i]167. fejezetponton[/i][/u] ismerhetők meg, ami egy vicc. A végén a lovag eléggé legyőzhetetlen (12 ügyesség, 25 életerő, 5 sebzés), a mágikus lácot meg a franc se keresi meg helyette. A varázsló is megatáp (10 ügyesség, 18 életerő, 4 sebzés), de ellene jobbra-mész-vagy-balra-mész alapon sikerült megtalálni az ellenszert (könnyű volt, mert két kikerülhetetlen, egymással szemben lévő ház egyikében van). A főboss meg egyszerűen öngyilkos lesz, lol.
© Anry
2016. október 18. 02:44 | Válasz erre | #511
Nekem a Sárkánykard. Egyszerűen annyira fos volt már akkor a színvonal, mintha írtak volna egy kurva szar regényt, de azt felszelték volna egy KJK-ra, hogy így még egyszer eladják. (ld. már rögtön az elejét, ahogy írtad is.. :D ). Aztán a Kristálykoponyával még volt egy belenézés, de áhhh... Belőlem nem is éltek volna meg, ha nem látom anno a Halál Seregeiben azt a terjedelmes listát azzal a rengeteg könyvvel,amit terveztek megjelentetni (és ami végül az itteni csapat gondozásában jelenhetett meg végül) és emiatt akkora volt a KJK éhségem, hogy megvettem ezeket a szarokat is. Szerencsére szintén az itteni csapat tevékeny munkájának köszönhetően az M. betűs lapozgatós könyvekkel már nem estem ebbe a hibába. :)
© [törölt felhasználó]
2016. október 17. 21:53 | Válasz erre | #510
© twillight (Kövérorr)
2016. október 17. 21:27 | Válasz erre | #509
[b]#3, A Nagy Féregfutam[/b]:

mivel ez megvan CD-n egyszer még rendesen végigtolom, így most csak gyorsan:
- végre vannak fajok és kasztok.
- ha jól emlékszem térkép birtokában végig lehet tolni.
- oké, "Halállabirintus koppintás". DE jól hozza az Éj Trilógiája hangulatot, így már nem is számít annak. Oké, sima labirintus-kódorgás, de annak jó.
- [b]karakteralkotás[/b]: vajon mennyit sebez egy varázsló tőre, és miért a varázslatlistából kell ezt megtudnom? És melyik ostoba harcos nyomul karddal ha lehet "csatacsillagja"?
- játékon kívüli kérdés: kiderült valaha az azénok, hhrgakok, meg akármik pontosan miből mutálódtak ki?
- mi a fene lehet az a normut (faj)? Miért nem keort írtak?
- végre van rendes varázslatok könyve. És a "védőmágiák"-nak is van néha "standard" alkalmazása.
- arra emlékszem a PC-verzióból hogy az elején z üregben a varázsló-akármi vmi iszonyú kegyetlen összecsapás (ki kell hagyni).
- az illusztrációk között kevés a "fura, és a fejezetpontok is egész korrekten meg vannakírva, nem rosszabb ez mint egy KJK.

-----------

[b]#6, Árnyékvilág[/b]

[u]Elvileg[/u] a Féregfutam folytatása-spinoffja-midquelje lenne, CSAKHOGY nem lehet áthozni a karaktert onnan. Ha megpróbálod, behalsz az első szörnytől, nagyon csúnyán beverik a fejed.
Amúgy egy Icewind Dale jellegű szörnyhentelős menet, ami miatt nekem önmagában sem igazán jött be (de azért képzeljük 12-14esen mit összenyáladzottunk a borítóra!). Nem rossz, csak abszolut mechanikus.

------------

[b]#7, A fenevad nyomában[/b]

Mind ismerjük, bla, bla, bla. [b][u]Előnye[/u][/b] a hosszú, jól kidolgozott fejezetpontok, [u][b]hátránya[/b][/u] a nem kellően átgondolt szabályrendszer.
Mire is gondolok: én anno szabályosan játszottam amennyire lehetett, értsd, dobáltam a kockát mint akit fizetnek érte (kivéve persze karakteralkotásnál). Sajnos [u]az első szörny[/u], ami az ágyban támad ránk, eszetlen táposra sikerült, vért hugyozol ha egyáltalá sikerül lenyomni (nagyon hiányzik a fegyver a csupasz öklünk helyett, ugye).
[u]A végén meg[/u] - jó powergamer módjára - annyi Bp-t szedünk össze, hogy sebezhetetlenek leszünk a főellenfélnek, úgy meg minek.
Namost én nem tudom mennyire voltamanno kreténke, de vmiért úgy jött le nekem hogy a bónuszpontok 1-1 arányban beválthatók [i]ha nincs kéznél mester[/i]. Így az ágyas-szörny máris kezelhetőbbé válik, és a főszörny ellen is kisebb izmokkal indulunk!
Én [u]javaslom ezt a háziszabályt[/u] mindenkinek.

------------

[b]#10, Kriptaszökevény[/b]

Nem akkora cucc, eléggé sablonos, de egynek elmegy.
[b][u]Ami miatt mégis[/u][/b] kincsként őrzöm az emlékét, az a próbamester vagy mi a végén. Az a nyomorult kis #&@ iszonyat táposan varázsolgat - ráadásul képes ellőni ránk a Halálvarázslatot! Ez úgy nagyjából azon a ponton az instant halált jelenti. És első végigjátszásra nálam be is jött. CSAKHOGY! Akkor esett le: [i]halálontúli lény vagyok én, a játékos![/i] A nyomorult kis disznó meg szakadjon meg, nem hat rám a varázslata (onnan meg már nem olyan vészesek az értékei)!

De annyira nem volt ez már nagy eresztés, hogy nálam ez (a 10. a sorozatban) volt az utolsó HK amit vettem.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 17. 18:42 | Válasz erre | #508
Negyedik könyv (a Küzdelem-trilógia befejező(?) része):

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: újra kell dobni az összes kezdeti értékett, ami nagy marhaság, hiszen ugyanazzal a karival jövünk mint már két könyvben. A Té-nél a dolog még elmegy, a többinél van a probléma. Ép-re nem kaptunk bónuszt eddig (bár szimulálhatunk egy alacsony kezdetit), a Vé-nél meg kaptunk ugyan bónuszt de azt mind tárgyakból. A szerencséről meg had ne mondjak semmit, 16 mint kezdőérték? Nem semmi. Égetni fogjuk a pontokat, vagy mi? (nem fogjuk) A mágiával szintén ott a gond (hogy a lángoló csontváz legyőzhetetlen volt) – bár szintén szimulálhatunk Bad Luckot. Az üdvözlendő azonban hogy a tárgyakat egyértelműen hozhatjuk magunkkal. Ja, és Az Éj Istene második felét toljuk a könyvben. Vagy ilyesmi. Alapfegyvered/sebzésed továbbra sincsen, és mivel az Éj kövében szerzett lézerpuska VÉGTELEN töltetű volt, értelmetlen tárakat találnunk hozzá!
[b]megjegyzés[/b]: oké, eddig nem tűnt fel a „ha té > 2*vé → 2*seb” szabály. Talán jobb is, lehet szétütötték volna a fejem, ne feledjük, cTé+2d6 a körönkénti Té (bár a Vém most olyan 20, annyira nem pocsék).

[b]A történet megállói[/b]:
[b][u]indulás[/u][/b]: az 5-30 Mp-nkből elveszítünk 10-et. Ezzel könnyedén levágódhatunk mínuszba :D Majd megtudjuk hogy mégsem veszítettük el az Éj Kövét, még ha anno odaadtuk is a xinafnak, akkor sem XD
[b][u]bóklászás a mocsárban[/u][/b]: elég rövid rész, és tökevidens, bár jobbra-mész-balra-mész alapú bóklászás bezavarhat. Két patetikus csatát kell letudnunk és feltápolódunk orrvérzésig, már ami az olyan kényelmetlenségeket illeti mint evés, ivás (nemm intha amúgy ezeknek jelentősége lenne). Megjegyzendő kérdés, vajon mi történik ha nincs nálunk élelem, de le kéne húzni a hátizsákból? Aztán jön egy én-megütlek-te-megütsz csata.
[b][u]bóklászás a Könyv szigetén[/u][/b]: jobbra mész vagy balra mész mindegy, egyszer csak ott a könyv, oszt annyi. Láma.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 17. 10:42 | Válasz erre | #507
Második könyv(?): [b]Küzdelem az éj kardjáért[/b]

[b]alapkoncepció[/b]: bár a szabályok nem említik, logikusnak tűnik hogy [i]az előző könyv értékeit áthozzuk[/i]. Sőt, [u]lehetetlen is anélkül játszani, ugyanis nélküle nincs alap sebzésünk![/u] Sajnos az idióta Mentális Alkalmazások Táblázata maradt.
A marhák amúgy a Harc az Éj Kövéért további olvasását javasolják, pedig ez már a második kötet játékkönyv-verziója!

[b]A történet megállói:[/b]
[u]út a keorokhoz[/u]: egy rakás „jobbra mész vagy balra mész” és egy opcionális csata után megérkeztek a békés mutánsokhoz.
[u]út arMegadownba[/u]: egy rakás fölösleges, hamis, könnyen kitalálható, vagy a könyv ismeretében egyértelmű választással később elértek egy gyakorlatilag megnyerhetetlen csatához. A legjobb esetben is veszítesz benne annyi Ép-t hogy meg kellett szerezned a három gyógyitalt, VAGY az előző könyvből elhasználni a fullheal italt. És ekkor megvan az előző könyvből a lézerpuska, az összes saját sebzésed maximális, és az összes elszenvedett sebzés minimális! ÉS megengeded magadnak hogy egy harci körben gyógyitalt igyál támadás helyett (a szabályok erről nem szólnak ahogy nézem). ÉS feltételezzük hogy a többi csapattag ellenfelei nem fordulnak ellened.
[u]végjáték[/u]: mehetsz lemészároltatni magad, vagy be a titkosajtón, amihez nem találtam az O-betűt. Azon túl ismét egy „ki sebzi halálra előbb a másikat, a védelmi érték csak viccnek van” csata következik. Esetleg egy „dobj 1-et vagy 6-ot, AZTÁN 4-et vagy 6-ot exploit. Btw, ha mész legyakni az egész várat kerülhetsz -4 manára, lol. Ja, hogy egyáltalán esély legyen túlélni a főellenfelet az a legjobb ha a 3*10 gyógyitalt használtad előzőleg, és most az előző könyv fullheal potionét tolod be. Bár mivel ezután vszínűleg pihenésnek számít (HA van folytatás), a sorrend lehet mindegy. Mindenesetre ez olyan [b][u]Varázsló Kriptája-vagy nehezebb könyv[/u][/b]...
© twillight (Kövérorr)
2016. október 17. 00:29 | Válasz erre | #506
No, ha már leszedtem időnként végigtolok egyet-egyet, sorban.

Első a Harc az Éj Kövéjéért:

[b]alapkoncepció[/b]: Éj Trilógiája promó. Semmi új → negatív.
[b]csaták[/b]: képtelenül nehezek, csak a fejezetpontokat bővítik, és minden extra cselekvéstől elveszi a fenyegetésük a kedvünket
[b]karakteralkotás[/b]: kidobod a karaktert, és kész. Te vagy Leon Silver ha tetszik, ha nem. Megjegyzem ez alapján LS maga volt a tökös-mákos.
[b]mágiahasználat[/b]: ez a "Mentális Alkalmazások Táblázat" olyan bükkfa-nyakatekert marhaság hogy remélem már a köv. kötetben megszabadultak tőle!

[b][u]A történet megállói[/u][/b]:
[b]Sang[/b]: teli van értelmetlen harc-fejezetpontokkal és egy dettó-értelmetlen looppal. Minden tárgyad elvész mikor elérsz Cholerhez?
[b]Choler[/b]: két rizikós csata árán némi statboosthoz juthatunk
[b]Melan[/b]: nyughass
[b]a dzsippben[/b]: ismerd a könyvet
[b]végjáték[/b]: anticlimax. Hosszan megy a nagy semmi. Gáz.

Az opcionális beszélgetések teljesen haszontalanok, csak a könyvbeli lore-t ismétlik, a kalandban nincs szerepük. Sőt, igazából egyáltalán nincs szerepe semminek, mert hosszas nem-csatázás után egy nem-végső-leszámolás végén egyszerűen elteleportálunk a sunyiba. Pedig már lézerpuskám is volt!
2016. október 15. 21:24 | Válasz erre | #505
Átjött mind a három. Örök hála! :)
© twillight (Kövérorr)
2016. október 15. 13:11 | Válasz erre | #504
"Most" küldtem el az 1-t. Végül 3 lesz belőle, annyiba fér be.
2016. október 15. 12:49 | Válasz erre | #503
Köszi előre is! Még nem jöttek meg, de szólok ha átjött. :)
© twillight (Kövérorr)
2016. október 15. 11:33 | Válasz erre | #502
Két gigányi anyag, így két óriáslevelet fogsz kapni. Szedd majd le mielőtt a rendszer automatikusan törli a csatolmányt.
2016. október 15. 08:31 | Válasz erre | #501
Jó lenne ha lejönne, de én nem vagyok fenn az ncore-on. :(
Elküldenéd, ha lejött?
© twillight (Kövérorr)
2016. október 13. 21:15 | Válasz erre | #500
Igaz, hazudik a link.

Az ncore-on viszont most is ott figyel. Megnézem mi van vele, ha nem jelzek egyebet, akkor nekem lejött 100%-ban.
© cock
2016. október 13. 20:26 | Válasz erre | #499
Álmodsz. Ncore-on van vagy volt fenn régebben, na azok tényleg pdfek. Leszedtem anno én is, de aztán letöröltem az egészet a picsába. Beleolvastam egy-két "remekműbe" és csak felidegesítettem magam.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 13. 19:58 | Válasz erre | #498
HK-könyvek pdf-ben:
[url=http://www.gamebooks.org/show_series.php?id=1015]mind az 58 rész[/url]
2016. október 13. 18:43 | Válasz erre | #497
Én is megköszönném, ha elküldenéd. :)

szodrai@citromail.hu
© Frex
2016. szeptember 23. 06:52 | Válasz erre | #496
Megtennéd esetleg hogy nekem is átküldöd? vagy bárki akinek megvan
teandrico@gmail.com
© rovdem
2016. szeptember 14. 01:20 | Válasz erre | #495
hali! valaki közületek elküldené nekem a HK sorozatokat pdfben? nagyon megköszönném. mail címem : zsilkapatrik@freemail.hu
2016. május 31. 15:04 | Válasz erre | #494
Nem biztos, én tuti nem fogom angolosítani magamat vagy a könyv címét csak így, alibizésből. Magyar lapozgatós is lehet igenis jó, és külföldi lapozgatós is lehet szar... (lásd Lopakodó Lelkek), az mondjuk tény, hogy a HK-sorozat nem volt a szívem csücske a rövidségük és a fejezetpont-pocséklás miatt.
© Anry
2016. május 31. 10:03 | Válasz erre | #493
Gyanítom, hogy szimplán felvállaltan magyarul a kutya sem vette volna meg.
2016. május 31. 03:33 | Válasz erre | #492
Sok bajom nincs a HK-kötetekkel, bár a Leon Silver-kalandok eléggé zagyvára sikerültek, az alapötlet jó volt, és külön érdekes, hogy a valóságba is kigyűrűzik a sztori. Nagyon szurkoltam, hogy Leon Silver és Clovia együtt maradjanak [smiley]papakacsint[/smiley] Az ilyen megoldásokon néztem nagyot, hogy elkezdődik a kaland, és akkor választhatsz - vagy hazamész, vagy megnézed, mi a rák fénylik a tóban...
Lehet hogy ez hülye kérdés, de miért van a 3. oldalon feltüntetve a könyv "eredeti" angol címe, és a fordító? Elvileg ezek a szerzők magyarok...
2015. december 6. 10:05 | Válasz erre | #491
Sziasztok
A harcos képzelet sorozat elemei esetleg letölthetőek még valahonnan (harcos_kepzelet.rar). Előre is köszönöm!
2015. szeptember 15. 12:19 | Válasz erre | #490
Én sem olvastam még mind...majd egyszer. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2015. augusztus 30. 13:37 | Válasz erre | #489
Azt hittem már mindenkinek meg van, akit érdekelt a dolog. Lehet én is előveszem valamelyiket nosztalgia faktorként. Az összeset még úgy sem olvastam...[smiley]wow3[/smiley]
2015. augusztus 30. 10:01 | Válasz erre | #488
Ha valaki elküldené a harcos képzelet köteteket pdf-ben nagyon megköszönném. bodioliver1984@gmail.com
2014. november 20. 09:43 | Válasz erre | #487
2014. november 19. 15:49 | Válasz erre | #486
Sziasztok :) ugy gondoltam ez segithet ha ebben a témában van kérdésetek http://wtwarrior.hu [url=http://www.wtwarrior.hu]Wt warrior[/url]
2014. november 2. 23:43 | Válasz erre | #485
Szevasztok.Érdeklődnék hogy Sopronban kinek lenne eladó példánya??
2014. október 14. 17:23 | Válasz erre | #484
Nekem is az egyik kedvencem volt a sorozatból. Emlékszem, mit összeszenvedtem, mire megtaláltam az erőt adó karszalagot. Az a tanulság, hogy ahhoz, hogy nagy hős legyél, mindenkit át kell baszni [smiley]taps[/smiley]
(Korábban L'Bastin)
2014. október 10. 14:47 | Válasz erre | #483
A története és a hangulata nagyon jó volt...annó, most nem tudom milyen, mert rég olvastam. És nem lehetett 5 perc alatt végig vinni, mint a vámpírosat. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2014. október 10. 08:09 | Válasz erre | #482
Nálam az Acélkorona a menő, a többivel ellentétben láttam benne fantáziát. Hozzáteszem meg van pdf-ben a teljes sorozat, de még nem olvastam mindet. Van pár kötet, amit olvastam korábban, de a sztorik összefolynak, így címet sem tudnék most írni, mi az, ami legalább az érdeklődés szikráját keltette bennem. Fiatalon persze én is másképp álltam a sorozathoz, ma már a legtöbbet csak megmosolygom. De az Acélkorona így a 3. X-en túl is klasszikus darab a sorozatban. (Hogy ti mit esztek a Fenevad Nyomában kalandon, az előttem rejtély, én már a dzsudzsu zombin röhögtem egy jót!)
2014. október 9. 23:21 | Válasz erre | #481
Biztos volt már kérdés többször is, de a nagy HK favorit \"Fenevad Nyomában\" (ami szerintem is a legjobb darabja a sorozatnak) könyvön kívül melyikeket szerettétek még?

Szerintem az Arcnélküliek és az Acélkorona mindenképp érdemes az olvasásra, illetve volt még több is amik régen kellemes pillanatokat okoztak: Árnyékvilág, Szörnyek szigete, Megmérgezve, Sárkánykard, Sötét álom :) A Cherubion hősében pedig emlékszem, hogy 4-ből 3-szor elrontottam a főellenség ellen a varázstárgyak használati sorrendjét. Nyilván a pallos az utolsó, de a Borzalom Szeme és a Prizma sorrendjét sosem tudtam megjegyezni. :) [smiley]vigyor2[/smiley]
(Korábban L'Bastin)
2014. augusztus 30. 09:55 | Válasz erre | #480
Köszönöm, tesóm megszerezte :) Hamarosan hozza. Kíváncsian várom :)
2014. augusztus 24. 17:37 | Válasz erre | #479
nCore-on fenn van az összes.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2014. augusztus 23. 23:54 | Válasz erre | #478
Sziasztok, a Fenevadat honnan tudnám letölteni? Köszönöm
2014. augusztus 13. 23:57 | Válasz erre | #477
Köszi az infót, sajnálom. :(
2014. augusztus 13. 22:49 | Válasz erre | #476
Egyszer régen fenn voltak, de elég sok galibát okoztak, úgyhogy leszedtük őket. Nincs tervbe véve, hogy ismét felkerüljenek.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2014. augusztus 13. 20:43 | Válasz erre | #475
Csak egy rövid kérdés, a Kaland játék Izgalom könyvek is felkerülnek valamikor?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaland_J%C3%A1t%C3%A9k_Izgalom
2014. július 14. 18:16 | Válasz erre | #474
A Fenevadat holnap fogom megvenni. IMÁDOM A VÉRFARKASOS HORROR KALANDOKAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))
2014. április 26. 19:13 | Válasz erre | #473
A Fenevad nyomában 1993. szep.6-án jelent meg, úgyhogy egy kicsit kicsúszott a tervezett augusztusi időpontból.
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal