Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
© Nheil
2017. február 19. 12:46 | Válasz erre | #572
Attól hogy te sosem értetted, más még értheti. Nem feltétlenül végigolvasni szeretném az összeset, csak szép lenne egyben látni az összeset és át lehetne bogarászni, mivel eredetiben csak a töredéke van meg és annyira meg nem érdekel, hogy időt és energiát arra fordítsak, hogy felkutassam ezeket fizikai formában, a pdf kiváló megoldás erre.

A zagoros pdf ek pedig jó minőségűek, természetes, hogy nem vehetik fel a versenyt egy valódi könyv olvasásával, de ettől még nosztalgiázásra, illetve olyan könyv elolvasására, ami kimaradt és más módon nem elérhető, teljesen megfelelőek, igaz, hogy nem jóa szemnek, de az ember annyi mindennel okoz magának ,rosszat, miért kéne ezen fennakadni.
Többek között ezért alakult ki ez a fórum, te meg leparasztvakítozod.
Hasonlít a stílusod killmasterre, a semmiből elkezdesz kizárólagosan megítélni másokat és kéretlenül tényeket közölni. Itt annyi történt, hogy szó esett arról, megvan-e esetleg valakinek az összes HK könyv pdf-ben, ez most komolyan annyira gáz egy ezzel is foglalkozó fórumon?
The city changes but the fools within are always the same.
© cock
2017. február 19. 12:23 | Válasz erre | #571
Sose értettem miért jó, ha ezek pdfben vannak. Ki az a mazochista, aki nekiáll ezeket pdfben olvasni? A pdf egyébként is elsősorban nyomtatásra való meg másodsorban mondjuk pl. játékkönyveknél sokkal összetettebb nyomdai kiadványok tárolására.
Szal. ha még egyben akarod viszontlátni a szemeidet pár év múlva, akkor vagy veszel ebook olvasót és akkor tökéletes valami ebook formátum is vagy megveszed a könyvet. Ennyi. Minden egyéb megoldás szó szerint parasztvakítás.
Ráadásul általában a pdfben tárolt játékkönyvek minősége nem alkalmas még nyomtatásra sem. Egy-két kivételtől eltektintve, amivel mondjuk a készítő dolgozott vagy 3 teljes napot. :)
© Nheil
2017. február 19. 08:55 | Válasz erre | #570
Én is pontosan ilyesmit szeretnék kérni, nosztalgiából jó lenne átfutni ezeket a nem túl minőségi kiadványokat, amik között néha azért akad egy-egy értékelhető darab is, gondolok itt elsősorban a mindenki által említett Fenevad nyomában-ra.

The city changes but the fools within are always the same.
© Vikky
2017. február 18. 23:32 | Válasz erre | #569
Ha kellenek könyv formában is, én pont most válnék meg jó pár darabtól...
2017. február 18. 18:27 | Válasz erre | #568
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Tudom hogy első beírásnak elég erős de
Eltudnátok küldeni vagy fel tudnátok tenni a teljes Harcos Képzelet köteteket (pdf lenne a legjobb). Előre is köszönöm!
U.i: Csodás az oldal, így tovább! Ez volt a gyerekkorom :(
© cock
2017. február 8. 10:01 | Válasz erre | #567
Hi!

Akinek esetleg kellene a Fenevad nyomában mobi formátumban:

[url=https://api.4shared.com/download/bAbBlti2ce]Fenevad[/url]
2017. január 31. 18:37 | Válasz erre | #566
Ő baja. [smiley]fantasy-34[/smiley]
© Ravnos
2017. január 31. 16:49 | Válasz erre | #565
Elégé úgy tűnik, hogy támadásnak vette![smiley]gun[/smiley]
© Ravnos
2017. január 31. 16:46 | Válasz erre | #564
Na most vagy vegyél szemüveget, vagy tanulj meg olvasni, mert egyikünk sem írta, hogy "SZAR" amit írsz!!!!!!
Én személy szerint azt írtam, hogy "kezd unalmassá válni", már elnézést de ez k.rvára messze áll a szar fogalmától.

"nyavajgás"?? Te kezdtél el sírni pár negatívum után, hogy hagyod az egészet, és utoljára jársz erre!!

"flame"?? Ahelyett, hogy visszakérdeztél volna.: mi a bajom?, miért unalmas? Fogtad magad és besértődve elhúztál. Arra már nem is reagáltál amit utána írtam.

"kretén"? Na erre inkább nem is reagálok!!

Hogy miért nem reagáltam előbb? Mert nem tetszettek a HK kötetek! Gondoltam, -na itt van egy srác, hátha jókat ír, kedvet kapok és utána nézek. De aztán ellaposodott a dolog. A miértjét meg is válaszoltam!

Azért reagáltam így, mert szerintem az 561-es hozzászólásod nem csak Dr Lecternek szólt. Hanem mindenkinek akit le kreténeztél. Te kretén!!![smiley]boxer[/smiley]
2017. január 30. 20:41 | Válasz erre | #563
Na jó, ez egyszer belemegyek ebbe, de csak 1 válasz erejéig - érzésem szerint nincs kivel beszélni, és tökéletesen meg vagy róla győződve, hogy csakis neked van igazad.

"én legalább csináltam valamit." - Aha, persze. Csak Te csináltál valamit, más senki. Akkor kérdem én: Killmaster sose csinált semmit? Vagy FireFox? Esetlg SzG? Vagy a többiek? (Talán még magamat is belevehetem.)

"Kritikát kösz szépen NEM kaptam" - pont, hogy abban a háeszben írtam le a véleményemet/meglátásomat azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetnél jobb. És hogy miért nem hamarabb? 1, már megbocsáss, de nem tudok mindig itt lenni, és azonnal elolvasni amiket írsz 2, néhány kritikád/véleményed/leírásod még kevés ahhoz, hogy pontos képet kapjon az ember, hogy most veled van a baj, vagy csak azért írtál annyit, mert szimplán a könyv rossz.

"csak nyavajgást hogy "ez sz*r"" - egy szóval nem mondtam, hogy sz.r, szerintem nagyon is normálisan fogalmaztam meg a gondolataimat. Ha gond van a szövegértéssel, arról nem én tehetek.

"amikor meg abbahagyom akkor meg jön a sok kis kretén" - csak azért kreténnek hívni valakit/valakiket, mert elmondták a véleményüket, és az belegázolt a lelki világodba? Nem tudom, mi erre a szabály, de ha az én fórumomon csinálná valaki ezt, vagy moderálnám az illetőt, vagy keményen figyelmeztetném. [smiley]ejnye1[/smiley]

" halott topicba." - bármilyen helyen, ahol igazi rajongók vannak (ha te is az vagy, akkor tudhatnád[smiley]beka3[/smiley]), nincs olyan, hogy "halott topic", előbb-utóbb majd ír bele valaki, és jön egy kis fellendülés. [smiley]nyes[/smiley]

"Senki nem kényszerített hogy olvassak, senki nem fizetett hogy minőséget írkáljak, igaz senki nem kényszerített arra sem másokat hogy elolvassák. Mégis gond lett belőle. És még én vagyok a hibás…." - erre csak annyit tudok mondani, hogy ez a tökéletes iskolapéldája annak, ha valaki még nem nőtt fel. Teljesen áthárítasz mindent másokra, és mosod kezeidet. Ezért is írtam, hogy nincs kivel beszélni...
© killmaster (Savanyúhas)
2017. január 30. 20:13 | Válasz erre | #562
Úgy tűnik még nem "alkonyodott" be teljesen, itt mindenki megtalálja a számítását, van aki excel táblázatban is! A térképezés helyett a HK-ban ténylegesen jobb a gráf, bár nem annyira kifejező. Egyébként itt nincsenek halott topicok, csak pihentetett dolgok...[smiley]eplus2[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2017. január 30. 18:20 | Válasz erre | #561
Zéró visszajelzés, aztán flame, meg nyavajgás. Kösz, de nem az én hozzáállásommal van a gond - én legalább csináltam valamit.

Kritikát kösz szépen NEM kaptam, csak nyavajgást hogy "ez sz*r". Már bocs, de pontosan mi a gond, és miért nem akkor szólsz AMIKOR gondod van? Miért 30 könyv után jelenik meg összesen annyi hogy "de ez sz*r, hagyd abba", amikor meg abbahagyom akkor meg jön a sok kis kretén hogy "de most miért hagyta abba, mekkora s*ggfej már".
Én részemről játszottam egy kicsit, és írtam róla egy [i]halott topic[/i]ba. [b]Senki nem kényszerített hogy olvassak, senki nem fizetett hogy minőséget írkáljak, igaz senki nem kényszerített arra sem másokat hogy elolvassák. Mégis gond lett belőle. És még én vagyok a hibás....[/b]

Kösz szépen, de had ne az én gondom legyen a továbbiakban.

-----------

Firefoxnak még:

- eszem ágában nem volt térképezni. Mégis kjinek jutott ilyesmi az eszébe? A célom annyi volt, megnézni mennyire pocsék a sorozat, érdemes lehet-e foglalkozni vele bármennyire (meglepő módon jobb mint a híre). Segítek: az 1-2 pontosokkal nem, a többivel talán érdemes szöszölni. Legalább a pdf már rendelkezésre áll.
- ja, volt ahol nem sikerült megtalálni egy-egy kulcstárgyat (mindig jeleztem). Nem nagyon rónék fel ilyesmit senkinek aki legalább 2 HK-t olvasott, lévén a "találd meg az egyetlen helyes utat" KJK-alapvetés helyett a "továbbmész, vagy megnézed mi az" metódust követik a könyvek. Rajzon hogy egyszerű legyen:

[img=http://i.imgur.com/Domj4cl.jpg]szerkezet[/img]

Egyedül az Eleven Falakhoz csináltam rendes térképet, egyébként az egy-ujj-két-ujj-huszonegy-ujj metódus remekül működött.

[spoiler][img=http://i.imgur.com/9BviI4K.jpg]térkép[/img][/spoiler]

- mindig ZÉRÓ-FAJúként játszottam, azaz a faj kiválasztása csak a könyv végén/kritikus ponton történt meg UTÓLAG.
Példaként egy karakterlap:

[img=http://i.imgur.com/oD9tDL3.jpg]karakterlap[/img]








© killmaster (Savanyúhas)
2017. január 29. 10:43 | Válasz erre | #560
Azért meg ne sirassátok! Eddig is meg volt a fórum az ilyen "szakbarbárok" nélkül, ezután is meg lesz! Még van olyan HK kötet a sorozatban, amibe talán bele sem olvastam, és biztosan nem alkonyat úr ajánlói miatt, csupán volt más elfoglaltságom is. Most épp egy saját kalandon ügyködöm, de erről majd később...
2017. január 28. 22:08 | Válasz erre | #559
Köszi az infót.
Hát, ha még neki áll feljebb, akkor nincs miről beszélni.
© [törölt felhasználó]
2017. január 28. 13:29 | Válasz erre | #558
2017. január 27. 23:46 | Válasz erre | #557
Én elolvastam mindet twillight - még ha sokszor nem volt jó, amiket írtál, és ezt most kivételesen ne vedd támadásnak. Abszolút egyetértek az alattam szólókkal, túl gyorsan írtál mindegyik könyvről, és egyik se volt túl részletes. Tényleg olyan se füle, se farka íze volt az egésznek. Egyébként meg többször is spoilereztél, de ez most nem releváns. Szóval ha nyugodt tempóban és kellő kitartással estél volna neki egy-egy könyvnek, akkor még jó is lehetett volna belőle. Úgyse foglalkoznak sokan a HK-kal, még egyedi is lehettél volna. A másik gond pedig az, és ez a nagyobb, hogy a hozzáállásoddal van egy kis baj. Elolvastam mindenki háeszét, hát azt kell mondjam, hogy egészen normális hangnemben kaptál negatív kritikákat, más fórumokon ennél sokkal durvábban fejezték volna ki magukat az emberek, de te egyből bevágtad a durcimurcit és leléptél. (Már ha tényleg megtetted.) Azon esetleg nem gondolkoztál el, hogy volt némi ráció is a kommentekben, nemcsak beszólás? Az meg hogy fizetnének neked ezért? Már megbocsáss, de ez így, ebben a formában vicc. És mielőtt még nekem támadnál, elárulom, hogy nem beszólások voltak a fenti sorok (bár nyugodtan megtehettem volna, ha már te is olyan hangnemben reagáltál vissza nekünk), nem is abba a topicba írtam.
2017. január 17. 20:52 | Válasz erre | #556
Nekem tetszettek, bár kicsit gyanús, hogy kimaradhattak dolgok az átrohanásokban. Nem tudok róla, hogy léteznének végigjátszások ezekhez a könyvekhez, és néhol azt is érezni, hogy kicsit ugrál a döntések között a fajok vagy útvonalak tekintetében, ami vicces, de végeredményben kicsit aggasztó, hogy kimaradhattak fontos dolgok, amik csak több napos elemzések, térképezések és olvasgatások után jöhetnek csak elő.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Ravnos
2017. január 17. 09:53 | Válasz erre | #555
Rövid kis reakció kedves twillight!

"Az meg, hogy a szövegértésetekkel probléma van had ne az én gondom legyen, az viszont igaz hogy átkozottul gyorsan letermeltem 31 könyvet. Tekintve hogy az átlag olvasó ÉVENTE olvas el EGY könyvet, az hihetetlenül sok. És naná hogy egy idő után a dolog repetitív! Hogy ne lenne az. Mégis mit vártál? Ez egy 60 tételes, nem túl jó sorozat."

Elsősorban én nem is értem, hogy miért kellet így végig rohannod a könyveken? Volt olyan, hogy naponta 4 könyvet is értékeltél, aztán másnap 3-at, majd megint 3-at! Minek ez a nagy sietség? Nekem is elmenne a kedvem, ha egymás után -egy napon belül- több rossz könyvet végig lapoznék. Ha naponta csak egy könyvet értékeltél volna, akkor még a rosszabbakra is lett volna időd. Nem csak annyi, hogy "égessük el mert egy szemét". De még a jobbnak titulált könyveknél is visszaesett a részletességed (sajnos), amikor 3-4 könyvön is végig "szaladtál". Ennek így nem sok értelme volt szerintem. Főleg, mert be is ismered, hogy rövid idő alatt végig toltál ennyi könyvet, és repetitív az egész! De megint jön a kérdés: Miért?

A másik. Ezeket a "könyveket" nem hasonlítanám össze egy normál könyvel. Mert lehet, hogy valaki csak 1 könyvet olvas el évente, de az mondjuk 3-400 oldal. Ezek a könyvek, ha kivesszük a képeket, és összehúzzuk a szöveget, jó ha van 70 oldal, na jó legyen 100.
Igen ez még így is sok, de legalább 30 oldal csak az, hogy lapozz ide-lapozz oda.

A végén meg mártirkodsz egy sort, hogy neked ezért nem fizetnek meg törlöd az egészet. Ez is mi már?
Hagyj magadnak időt egy könyvre! Mert az elején még érdekes volt amiket írtál, de sok helyen látszik, hogy elment a kedved, és ez átjön. (háttértörténetről alig írsz, alig van kifejtve mi szar mi nem...stb) Szóval ne csodálkozz, ha negatívumokat kapsz tőlünk!

© twillight (Kövérorr)
2017. január 17. 08:31 | Válasz erre | #554
Mint megmutattam nem, nem evidens.

És milyen lenne, ha olvastad amit írtam (hsz 500 és környéke) tudod hogy pdf.

Továbbra se tudom mi a bajod/bajotok, mármint a trollkodáson kívül.
Na mindegy, utoljára jártam erre.
© [törölt felhasználó]
2017. január 16. 22:14 | Válasz erre | #553
© twillight (Kövérorr)
2017. január 16. 21:27 | Válasz erre | #552
Konkrétan ennyit látok a könyvből:

[img=http://i.imgur.com/IGAUZIh.jpg]kőtorony[/img]

Namost itt konkrétan egyáltalán nincs ott hogy I.B. az B.J.
Az információ a borítón sem szerepel.
Az meg egyszerűen nem igaz hogy feltétlen B.J.-t takarná az I.B. álnév, lásd a Szellemjárás esetét, ahol konkrétan Alex R. Wermin alatt egyszerre publikált Bihon mellett Bihonné.

A Kriptaszökevény meg egész véletlen itt van a polcon, ha kívánod befotózom a szerkesztői adatok lapjait (a scannekben nincs fent), és átkozottul nincs odaírva épp kit takar az álnév.
Fent van az illusztrátor neve (Zubály S.), de azon kívül csak annyi hogy @Cherubion Kft. Feltételezésekbe viszont nem bocsátkozok.

Az meg, hogy a szövegértésetekkel probléma van had ne az én gondom legyen, az viszont igaz hogy átkozottul gyorsan letermeltem [b]31 könyvet[/b]. Tekintve hogy az átlag olvasó ÉVENTE olvas el EGY könyvet, az hihetetlenül sok. És naná hogy egy idő után a dolog repetitív! Hogy ne lenne az. Mégis mit vártál? Ez egy 60 tételes, nem túl jó sorozat.
[b]Btw, nyavajogni az megy. Az, hogy hogyan lehetne javítani a dolgokon, arról semmit nem mondtok.[/b] Nem vagyok ám köteles ide járni. Simán hagyom lógva a maradékot, úgyse olvassa el soha senki egyiket se (eddig se tették, miért változna a dolog a jövőben). Gondoltam teszek egy szivességet, készítek egy áttekintést, meg pár statisztikát hogy érdekesebb legyen (persze ha vkit izgat az olyasmi), de nem fizetnek érte, szóval ha szimplán útáljátok nem erőlködök. Törlöm az egészet a francba a gépemről ne foglalja a helyet. 4GB az 4 GB.
© [törölt felhasználó]
2017. január 16. 20:39 | Válasz erre | #551
© twillight (Kövérorr)
2017. január 16. 20:10 | Válasz erre | #550
#25-től #51-ig. Majd letömbösítem, és az úgy kevesebb hsz ha zavar. (25-30, az 6 könyv, minimum 1 hsz, 31-51 az 21 könyv, legalább 3 hsz).

Nem mintha bárki más [i]egyáltalán[/i] foglakozna a sorozattal, meg aztán nem kötelező ám olvasgatni semmit se.

[b][u]Amúgy roppant nagy segítség volt a hsz-ed abban hogy mit szeretnél látni róluk leírva.[/u][/b] Miért nem olvasol el párat és mondod el helyettem érdemes-e foglalkozni velük valamilyen szinten? Hogy hogyan állnak a szabályok? Mennyire játékkönyv és mennyire interaktív regény, vagy mennyire egyik sem az adott könyv? Hogy mennyire olvashatók az egyes fejezetpontok? Hogy mennyire nehéz vagy könnyű? Mi nehéz vagy könnyű benne?
Mert ugye ezt részemről mind igyekszem átadni. [b]Sajna nem mindig van mit.[/b] A [b]Viharűzők[/b]ben ([b]elfelejtettem lepontozni: **[/b]) érzésre 20 fejezetpont alatt csata-cucc-csata-cucc módon váltotta egymást az a pár fejezetpont ami a "sztori". Egyszerűen nincs mit írni róla. A Fejtörők Erdejéről sincs (nincs stílus, nincs történet, nincs érték).

Btw, természetesen igyekszem kerülni a totál spoilereket, ezek inkább kedvcsinálók egy gyors playthrough alapján, ugye.
Btw, btw, átlag fél képernyő ezekről szvsz elég jó mennyiségileg...

------------

Na, bónuszként összeszedtem az írókat és álneveket a sorozatból:

1) a) Bihon Tibor és Király Edit Robert Knight és Jeffrey Stone álnéven:
- küzdelem az éj kövéért
- küzdelem az éj kardjáért
- a nagy féregfutam
- küzdelem az éj könyvéért
- árnyékvilág
- cherubion hőse

1) b) Bihon Tibor Alex R. Wermin álnéven:
- lidérccsapás
- sárkánykard
- sárkányölő
- hősök ideje
- ork gyilkosok
- a kárhozat ura
- kristálykoponya
- halálvadász
- rémkirály
- trollok völgye
- a fekete lovag
- tűzevő

1) c) Bihon Tibor David H. Levinhood néven:
- viharűzők
- megmérgezve

1) d) Bihon Tibor, Király Edit, Megyaszi Georgina Gina Sheron, Alex R. Wermin álnéven:
- szellemjárás

1) e) Bihon Tibor Wallace G. Archer álnéven
- káoszaréna
- a halálon túli király

1) f) Bihon Tibor, Hüse Lajos David H. Levinhood álnéven:
- sötét herceg

2) Bihonné Király Edit Jonathan Greaves álnéven:
- lélektükör
- az 51. harcos

3) Kornya Zsolt Jim Caldwell álnéven:
- a fenevad nyomában

4) Boruzs János Ian Borouge álnéven:
- a sötétség gyűrűje

5) Zubály Sándor Garry Hamilton álnéven:
- monarakh titka
- a káosz létsíkja
- boszorkány úrnő
- arcnélküliek
- acélkorona
- a rettegés erdeje
- a sárkány vére
- rémálmok jönnek

6) Szikora Henrik Jay Henorex álnéven:
- shiwo, a holtak ura

7) a) Jakab Zsolt William MacGregor álnéven:
- a mágus küldetése
- sötét álom
- sólyomlovag
- létsíkok vándora

8) b) Jakab Zsolt William McGregor álnéven:
- az utolsó csepp
- árnyéksárkány
- jégmező harcosa
- a mocsár szörnyetege
- kínok kínja
- a hold sikolya

9) Vakulya Norbert Winston Northernlight álnéven:
- őserők ura
- eleven falak
- fejtörők erdeje

10) Mannász Viktor Victor Mannas álnéven:
- a hit nevében

11) Szabó Zsolt John S. Talbot álnéven:
- nekropolisz: a holtak birtoka

+1) ismeretlen Ian Borouge álnéven (Boruzs János?):
- a kőtorony titka

+2) ismeretlen Robert Knight álnéven (Bihon Tibor?):
- kriptaszökevény
- dimenziók bajnoka

+3) ismeretlen Alex R. Wermin álnéven (Bihon Tibor?):
- szörnyek szigete

+4) ismeretlen Jonathan Graves álnéven (Király Edit?):
- mágusok tornya

+5) ismeretlen Anthony Parker álnéven (???):
- a démon szeme

-------
-------

Újabb extra:

Soha meg nem jelent könyvek (némelyiket elég sokáig ígérték, én mindig az utolsó könyvet írom amiben emlegették őket):
- küzdelem a káosz szivéért (evidensen nem jelent meg)
- helikopterekkel sárkányok ellen (evidensen nem jelent meg)
- a démon ébredése (l. A Halálon Túli Király)
- a lidércek napja (l. nekropolisz: a holtak birtoka = evidensen nem jelent meg)
- gyíkbőrben (l. nekropolisz: a holtak birtoka = evidensen nem jelent meg)
- a papirusz rejtélye (l. nekropolisz: a holtak birtoka = evidensen nem jelent meg)
- istenek gyermeke (l. a sárkány vére)
- lehetséges hogy terveztek vminek még folytatást más könyvekben, hiszen #25-51 között egyáltalán nem olvastam a dolgokat, és ha vhol el van dugva egy Árnyékvilág-típusú dolog, hát passz. Csak hirtelen eszembe jutott ez a móka és gyorsan összeollóztam a belső borító alapján :)

Más címeken megjelent könyvek:
- rossz hely, rosszidő = dimenziók bajnoka
- holtak ura = shiwo,a holtak ura
- szellemkoponya = kristálykoponya
- nekropolisz = nekropolisz: a holtak birtoka
© Ravnos
2017. január 16. 19:39 | Válasz erre | #549
Hát ami Win98-on működött az nem túl sanszos, h újabb windowson menni fog, főleg ha az 8 és felfele!

Amúgy mennyi HK van még hátra?
Mert már bocsánat, de kezd uncsi lenni, hogy írsz is róluk vmit meg nem is, de inkább nem!
© twillight (Kövérorr)
2017. január 16. 18:24 | Válasz erre | #548
A tetvesbe. Itt van nálam a Nagy Féregfutam számítógépes változata, a CD el is indult, de a nyavajás nem fogadja el a biztonsági kódot a telepítéshez. WTF?
Win98on emlékszem még próbáltam játszani vele, akkor működött. So warum?
[smiley]c2063[/smiley]

-----------

[b][u]#24 Viharűzők [/u][/b]

Hm, a Karvaly utalás Földtengerre?

[b][u]illusztrációk[/u][/b]: egyediek. Vajon másokban is alkalmazták az illetőt, most miért őt alkalmazták, máskor miért nem stb.

[b][u]konklúzió[/u][/b]: rövid, unalmas. A választások jobbára jobbra-mész-vagy-balra-mész-egyik-irányban-táp-van választások, az egész könyv pedig valójábancsak egy rakás egymás utáni csata. Ahol egyes ellenfelek ráadásul tudnak varázsolni, te viszont nem tudod visszaszerezni a pontjaid (még úgy is sovány a dolog ha utasítás nélkül minden alvásnál visszaállítod a maxra).
Szvsz azt szeretem ha a varázslás vagy könnyű kiút nehéz helyzetből, vagy rendesen tudom folyamatosan castolni a cuccaimat.
Plusz igazán nincs szituáció, csak nyit-ajtó-öl-szörny-kincs-összeszed.
© twillight (Kövérorr)
2017. január 15. 18:39 | Válasz erre | #547
[b]#54 Eleven falak *[/b]

[b][u]alapötlet[/u][/b]: Nos, nem entek, hanem a borító alapján gargoyle-ok lesznek a címadók. Az első lépések után viszont egyértelmű hogy [b]Elátkozott Ház/Káosz fellegvára-klón[/b]. Mondjuk mindkét elképzelés téves, leginkább egy nagyon rossz Bajnokok Próbája a cucc. De ja, vannak egy helyen vízköpők.

[b][u]szabályok[/u][/b]: nos, a kardunk olyan mókás, hogy nem szerepel a sebzési táblázatban. De akkor minek van sebzési táblázat? (Amúgy D6/3+2)
Varázskönyvünk nincs, nem kell tehát aggódni hogy ellopják.

[b][u]lore[/u][/b]: a hutyu-tyu lovagrend a waka-waka kontinensen küzd a mityi-motyi démonokkal. Most már megint komolyan?
Ha aszondod ork, elf, esetleg hobbit, még kitalálom mit kéne elképzelnem. De ez?
Most így konkrétan pl. beütöttem valami-e a "gewru". Ezt kaptam:

[img=http://i.imgur.com/i7QqsUN.jpg]gewru[/img]

Valahogy nem vagyok meggyőződve arról hogy ez az ami nekem kell itt.
Btw, milyen démon az ami a pincében kujtorog? Egy démontól azt várnám hogy a) már mindenkit kiírtott b) testetlen szellemről van szó, azt meg hiába keresgélem.

A jó és egyben rossz hír, hogy oda-vissza járkálhatunk vmi labirintusban a'la Nagy Féregfutam. Vagy épp a Bizonytalanság Börtönében, csak itt egyik szobában se történik semmi a tökéletesen üres termek falainak leírásán kívül (berendezés sincs. Időnként oda van vetve hogy "teli van kígyókkal/pókokkal/kiscicákkal/órarúgó-gerincű-felpattanókkal", de semmi részlet vagy hangulat).

[b][u]a sasmaszk - oda és vissza[/u][/b]: oké, elmész, megszerzed, nem érdekel. Annyira elfoglal a nyers térképezés hogy ezen a ponton teljesen mechanikusan haladok, "majd a végén megnézem a csatákat is" felkiáltással (nem néztem meg).
Ennél mégis nagyobb gondom az eszetlen fejezetpontpazarlás ami a maszk megszerzése után kezdődik, ugyanis nem ám simán visszasétálunk - teljesen új fejezetpontokon kell végighaladnunk ugyanazon az úton amit egyszer már odafelé bejártunk! Az egyetlen újdonság, hogy ezen fejezetpontok nagyrésze instant halál (és valószínűleg [b]because reasons[/b] alapon). És az még a jobbik fele, mert egy idő után tényleg ugyanazokon az üres szobákon, ugyanazokkal a berendezési tárgyakkal caplatunk keresztül értelmetlenül. És aztán a csúcs: elkezdi keverni a kettőt! Mert miért ne! De olyan is van ám hogy egy egyajtós szobába KÉT ÚJ (és az eredeti) fejezetpontról is be lehet menni! wow!
Oh, egyébként [i]ne is álmodj róla[/i] hogy nem kell végigjárnod minden nyavajás fejezetpontot, mert tárgyak teremnek ott ahol korábban nem voltak...


-----------

Ha lehetne, egy pontra sem értékelném ezt a valamit. Gyűlöltem.

--------------
--------------

[b]#57 A fejtörők erdeje *[/b]

Mi lenne ha fognánk ezt a könyvet, meg Winstont, bedobnánk azerdőcskébe, [i]ÉS FELGYÚJTANÁNK AZ EGÉSZET[/i]?

Térképezzen ennyit az anyukád, tudod mit csinálj a manóiddal, és edd meg a Tigris és a Hölgyből lopott "feladványaidat"!
© twillight (Kövérorr)
2017. január 15. 12:23 | Válasz erre | #546
[b]#52 Őserők ura ***[/b]

[b][u]szabályok[/u][/b]: varázslatokkal, de fegyver nélkül indulunk.

[b][u]a halott világ[/u][/b]: fejezetpontpazarlás, mindentátkutatás, és a kérdés: ugyanaz írta ezt is mint a Sárkány Vérét? Nem, de az alapkoncepció gyakorlatilag ugyanaz (világok végiglátogatása, ott artifactok összebányászása).

[b][u]tűz[/u][/b]: elvileg meghatározott lenne milyen sorrendben kell haladnunk, hiszen a könyv azt mondja "melyik világgal tudsz megbirkózni annaksegítségével ami nálad van?" és induláskor, felszerelés és varázslatok híján csak egy marék robbanóporunk lehet.
Azonban több helyen ha nincs fagyvarázslatod meghaltál, illetve valami pegazusról is zagyvál, így minden logika ellenére előbb kellett volna a levegő ÉS a víz síkjára kolbászolni...?

[b][u]levegő[/u][/b]: ismét van egy pillanat ami egyszerűen "jobbra-mész-vagy-balra-mész" bármiféle ráutaló magatartás nélkül. Ez nem jó. Bár legalább következetes, a Vezető Lény jelenlétével együtt. Az viszont fájt, hogy megint egy nyomorult másvilági tárgyat kért számon rajtam. Ja, hogy annak nincs semmilyen jelentősége, a gyíkkal nem futunk össze a Holt Világon a síkokat járva.
Asszem az a bajom hogy mintha a karakterem rendelkezne olyan tudással, amiről én, a játékos nem tudok, de ami szükséges volna az eredményes játékhoz...
Itteni utolsó panaszom, hogy oké, megvan hogy 3 dolgot kell összeszedni. De az egyik szobából miért csak az exiten lehet kimenni, miért nem lehet visszamenni [i]még[/i] kutakodni? Ez designhiba.

[b][u]víz[/u][/b]: sajna semmilyen támpontot nem kaptam arra vonatkozólag a maradék két síkból melyiket kéne választanom, csak a tűz síkjának választható opciói alapján tippelek.
Szintén probléma, hogy eddig semmiféle manapótlást nem kaptunk, és semmi nem jelezte hogy ha "tekercsből" varázsolok akkor ne kéne manát költenem (ha AD&D alapú a könyv akkor nem kell), így erős karakteralkotási gondjaim vannak.
Hm, úgy tűnik rendesen szopok, egy föld-sík tárgyat kér számon rajtam (opcionális szerencsére). Várj, ott nem találtam semmi ilyesmit... Backtrack: a levegőn lehetett találni. De mondom, teljesen opcionális. Bár jobb ha jártunk már előtte valamelyik síkon, így van fölös varázstárgyunk.
Btw, úgy tűnik RL-szerencsével át lehet kolbászolni az összes síkon elsőként választva azt. És a koncepcióban bár vonzó hogy síkok kombinációiban látjuk hogy kel életre a Halott Világ, azért az eléggé fejezetpontpazarló, bár igazából van annyi ténykednivaló hogy [i]szinte[/i] észre sem vesszük. Kulcsszó a szinte, meg ugye legtöbbünkben ott munkál a rutin hogy kiszúrjuk az ilyesmit.

[b][u]föld[/u][/b]: [i]Meg akarom ölni[/i] azt a nyavajás gyíkot.
Ja, [spoiler]jöjjünk ide először, szerezzük meg a patkót. Utána menjünk a levegő síkjára és [i]kerüljük el[/i] a tornádót. Harmadszorra irány a tűz síkja, negyedszerre pedig hagyjuk a vízsíkját, mert ott kapunk gyógyulást.
Ha abszolut minimum Ép-vel toljuk, akkor a sorrend: föld, víz, levegő, tűz[/spoiler]

[b][u]the end[/u][/b]: úgy legyél biztos ahogy mondom: az a k*szott gyík-varázsló meg fog dögleni. Nem érdekel mit mond a könyv. Offscreen nyírom ki ha másként nem megy.
Lehangoló hogy nem nyírhatom ki élesbe a gyíkot. Vagy robbantok fel pár hadsereget. Vagy ilyesmi. Semmi tüzijáték a végére [smiley]confused[/smiley]

---------

A hippis new-age szöveg egy gyerek számára akár értékes környezetvédelmi duma is lehet, és valójában a szituációk érdekesek. Amitől vérzik a könyv az a szerkesztői munka hiánya amitől logikussá vált volna mikor mit kell tennünk.


min. max. Ép: 10, min. max. Ép hogy mindenképpen nyerhessünk: 19.
min. max. Mp: 17 - ez azt is jelenti, még tündérrel sem biztos hogy megnyerhetjük a könyvet!
4 szerencsepróba van, ebből minimum 2-t meg kell dobnunk, a maradék 2 tolható varázstárgyból. Btw, az a varázstárgy is lehangoló. Egyszerűen nincs annyi szerencsepróba hogy a hátránya releváns legyen.
© twillight (Kövérorr)
2017. január 15. 00:43 | Válasz erre | #545
Könyvek a duplasebzési szabály nélkül: Sötétség Gyűrűje / Kőtorony Titka, és minden a #18-al kezdve.
A Hit Nevébenben pedig van egy olyan szabály hogy ha 1-es Ké-t dob az ellen akkor abban a körben nem csinál semmit. Most komolyan, az összes nyamvadt alkalommal végig kellene nyálaznia az egyszeri játékosnak az összes nyomorult szabályoldalt, mert nincs egységesítve a rendszer (ihatsz-e csata közben gyógyitalt, sebzel-e duplánha Té > 2* Vé, és ki tudja még éppen mit találtak ki)?

Btw, a Rélmálmok...-hoz megtaláltam hol engedélyezi a gyógyital hörpölését csata közben.

[b]#23 A démon szeme **(*)[/b]

[b][u]háttértörténet[/u][/b]: Ugh, wassis, Cherubionon játszunk? Cherubionon mióta vannak orkok, tündérek (meg barbárok és oggunok)?

[b][u]bejutás[/u][/b]: oké, szvsz tök ellentétes a józan ésszel, de először írói szándék szerint menjünk a francba, nem a toronyba ami ugye kiindulópontul szolgálhat az [i]elköltözött[/i] questorról...
Mindegy, a lényeg hogy összefuthatunk vmi füvesemberrel, aki felajánl nekünk háromféle cuccost, 15, 20 és 30 aranyért. A szöveg külön közli hogy 1-1 adag van nála mindenből. Csak. Kizárólag. Pont annyi. Nekünk meg pont 20 aranyunk van, tehát nem értem a lelkesedést. Talán [i]ezüstöt[/i] akart írni a szerző? Nem mintha bármelyiket használni tudnánk (a gyógyfüvetesetleg, de ott meg sehol nem nyilatkozik mennyit gyógyítana).

[b][u]a torony[/u][/b]: elég okés hely, bár eléggé ad-hoc mi átkozott és mi táp.
Jó ha van 13 manánk minimum a gólem ellen.

[b][u]máshol[/u][/b]: a l00tolás tovább folytatódik, jó kalandor-ösztönökkel az egy-ujj-két-ujj-huszonegy-ujj módszerrel kitalálható mit fog kelleni összeharácsolnunk.

[b][u]a végső meglepetés[/u][/b]: mármint elég zagyva a vége, és elég hirtelen és antiklimatikusan is ér véget, pláne hogy a könyv fő nehézsége a nyavajás fejtörők (hála az internetnek, és hogy mind "klasszikus", azaz nem az író találta ki őket mind seperc alatt megoldhatók).
Megjegyzem KÖTELEZŐ volt rendelkezni a sikeres teljesítéshez minimum 12 manával mint abszolút minimum (13 azért erősen javasolt). Így a "legjobb" karakter hiába - valószínűleg - az ork, biztosabb oggun lenni.
© twillight (Kövérorr)
2017. január 14. 21:04 | Válasz erre | #544
Végignyálaztam itt a fórumot, és az jött ki a (még általam nem olvasott/értékelt) kötetek közül a legtöbben a Sötét Herceggel próbálkoztak, az Eleven Falakat pedig [i]senki[/i] nem olvasta, pedig vki végigpontozott mindent 1-51 között. A Káoszarénával küzdöttek még elég sokan, az Ork Gyilkosoknál pedig vannak reményeim hogy ha játéktechnikailag nem is de egyébként élvezhető lehet.
Egyébként a 26. könyv tűnik a lélektani határnak (ahol elfogytak az olvasók), de az 50-nél megpróbáltak visszakúszni (kevés sikerrel).
A Rettegés Erdeje viszont kifejezetten jó (közepes, vagy annál jobb) kritikákat kapott mindhárom értékelőtől. A 37-től 49-el bezáróan pedig gyakorlatilag senki nem olvasott semmit a sorozatból.
A mélypontért a Trollok Völgye és az 51. Harcos látszik versengeni.

----------

[b]#56 Rémálmok jönnek ***[/b]

[b][u]szabályok[/u][/b]: a "félbevágott" felszerelés-rovattal indulunk, azaz fegyver nincs többek között. Varázslás sincs. A vicc, hogy a Felszerelés rovat cuccait ígyis-úgyis elveszik tőlünk még az Előtörténetben.
[b]FONTOS[/b]: a duplasebzés szabályt ez a könyv nem tartalmazza! (a többinél evidenciának tartottam hogy tartalmazza mind).

hú, az egyik illusztráción van csöcs! -1 sin.

[b][u]a hajón[/u][/b]: Ez a rész [i]minek[/i] van a könyvben? kérdeztem első nekifutásra. Jó eséjjel belehalhatunk, sokkal egyszerűbb már az elején kidobatni magunkat a járgányról. Oké, vmi cuccost elvileg kaphatunk, de ki tudja jó lesz-e az vmire ezen a ponton. A könyv végeztével nálam megint felmerül a kérdés.
Valószínű Bug: ahol 3d6 vs Sz van, ott vélhetőleg vs Vé kellene legyen.
A csaták összességében megterhelők, de a lényeknek átlagos sebzési esélyt és átlagos sebzést feltételezve megoldhatók (magunknak természetesen minden maximum, és miénk a kezdeményezés). Ezekkel a feltételekkel 29 Ép-t veszítettem (utána gyógyulunk).

[b][u]hajótörés[/u][/b]: onnan lesz érdekes hogy a) először megöljük a bozótsárkányt, majd b) nagyon vigyázunk fel ne ébresszük utána a bozótsárkány. Mármint WTF?
Közben egyébként annyi cuccot kell összeszednünk mint egy Varázsló Kriptája/Hét Sárkánykígyó/Bajnokok Próbájában (na jó, annyit talán nem), és durván feltápolódunk amúgy különösebb veszélyhelyzet nélkül. Viszont a kaland stílusa kb. a KJK-k szokott szintje, szóval ennek jó értékelés néz ki.

[b][u]Nem-Darmol-Purgos a Nem-Brmngy-fldkpc vulkánban[/u][/b]: Uhm, emlegettem volt a Bajnokok Próbáját? Vegyük elő megint. Emlékeztek a "meghaltál ha ezt a szobát kinyitod" ajtóra? Na, itt is van olyan. Grrr.

[b][u]Valahol Másutt[/u][/b]: Khm, khm, az első döntésünk egy Abszolut Linearitás (lemondasz [i]az eddig nem használt[/i] tápról vagy meghaltál), khm, khm.
A lineartiás megmarad,és fogalmam sincs hol lehetne megszerezni a tűzköpő-italt (dehogynem tudom,csak logikátlan miért mennék arra, mikor kifejezetten szereztem egy tápot amikifejezetten megmondja hogy NEM ARRA köll menni) ami a fekete-bothoz lenne szükséges, aminek hiányában a boss elég kemény ellenfél, sőt, statisztikailag 50% alatti az esélyed, főleg mivel [b]a szabályzat a harc közbeni tárgyhasználatot sem említi[/b]. Ha el lehetne fogyasztgatni a két fullheal potiont az jelentősen felénk billentené a mérleget. Persze továbbra is feltételezve hogy mi maximálisat sebzünk, mert anélkül... Anélkül a csávó nagyon nagy. De végülis tökmindegy, mert ha nem szerezzük meg a botot akkor [i][u]MEGHALTUNK[/u][/i]. Viszont mivel azzal meg automatikusan győztünk, a dolog elég lehangoló. Ez nagy-nagy mínusz.
© twillight (Kövérorr)
2017. január 14. 15:19 | Válasz erre | #543
[b]A hit nevében **/****[/b]

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: Őszintén szólva az egyetlen lehetőség ha engem egy hit-es cuccalmeg akarsz venni ha a) minimum népírtást követ el a főszereplő b) a főszereplő a hagyományosan "gonosz" oldalnak dolgozik és jól megmenti az összes ork falut a "hősök"-től és hasonlók c) "valóságos" pap a főszereplő, tehát nem ért semmihez, de mégis mindenbe beleüti az orrát káoszt és pusztulást hozva.
Erről ennyit, lehet menni beszólni nekem. Itt lássuk a könyvet.

[b][u]szabályok[/u][/b]: elég fura értékeket írkálunk be a kalandlapra, és a szerencsénk fix érték. Varázsolás van, felteszem elvi szinten az AD&D perelhetne miattuk. Viszont cuki hogy (végre?) beletuszkolták Markyhennont. Aggasztó hogy a legtöbb varázslat tömegírtás.
Valószínű bug: "a tűz pajzsa" feltehetően többe kellene kerüljön mint a "lángpallos", mivel ugyanazt csinálja csak jobban. Hogy ilyesmi ugyanazérta költségért "soha nem lett népszerű", az vicc.

[b][u]a próbák[/u][/b]: namost a linearitás egy dolog, ki lehet azt is használni, l. a Sötétség elleni küzdelmet. Az meg megint egy másik ha a dolog semmiben nem függ sem a karaktered, sem a saját képességeidtől - szintén l. a Sötétség elleni küzdelmet. Később ez odáig megy hogy fej-vagy-írás alapon egyszerűen [i]meghalsz[/i].
Valószínű bug: a kasztválasztásnál ha harcos leszünk feltehetően nem "10-re esik vissza" a max manánk, hanem 10-el visszaesik, azaz -10-et kapunk rá. Btw, a "vakon válassz" megoldás itt kifejezetten zavaró, a szabályrendszerben kellett volna a dolgot ismertetni.

[b][u]hazafelé[/u][/b]: uhm, a "jobbra-mész-vagy-balra-mész dolog alapból idegesítő, de hogy ez még az Oroszlánszagú Richárd poénját is ellövi, miszerint minden irányban ugyanaz van, az már tényleg gáz.

[b][u]a démon[/u][/b]: ezen a ponton eldöntöttem hogy én ugyan nem leszek pap. Őrző alkasztú leszek, mert még ez a szerencsétlenség sem tud megütni maximális értékek mellett. Aztán látom hogy megint kapunk egy fullhealt, szóval tökmindegy-nek látszik amíg nem találkozol a következő résszel ahol már fáj papnak lenni. Mert szép dolog a gyógyulás, de a manát vhogy nem olyan könnyű pótolni, azk a varázslatok meg egyáltalán nem olyan frankók.

[b][u]a vér[/u][/b]: Tudjátok, a "mégiscsak levágod a szörny fejét" nem is tűnik olyan borzasztó erőltetettnek a "mégiscsak adományozol 5 aranyat az imádkozás mellett" [i]nagyon durva plot device[/i]hoz képest.
Hm, fura holdjuk van hogy egy nap csak egyszer kel föl. A mienk ugye napjában kétszer teszi...

[b][u]a démon[/u][/b]: Unalmas hogy már megint csak szerencsepróbákat dobálunk. A Nagy Fordulat meg a legrosszabb, legpaptetikusabb horrorklisé.


Végeredményben nem érzem hogy ez az interaktív regény ne illeszkedne a hasonlóan gáz Skandar Graun könyvek világába... Legalábbis a Káosz Szava első fele alapján pont oda illik.
A kasztokkal ad némi újrajátszhatóságot, és tagadhatatlan hogy mennyiségileg van mit olvasni, és amikor rájössz a Nagy Fordulatra (kb.a sztori harmada) az még egészen értékelhető is. Szóval nem olyan rossz minta híre, egyszer igenis olvasható.
© twillight (Kövérorr)
2017. január 11. 19:17 | Válasz erre | #542
[b]#53 A sárkány vére ***(**)[/b]

[b][u]Indulás[/u][/b]: egyértelműen van valamilyen fegyverünk, de a könyv nem árulja el micsoda. Feltehetőleg a Felszerelés rovat copy&paste elcsúszottés egy része levágódott. Btw,a 13-as fejezetponton kiderül hogy kardunk van. Feltehetően a d6-os fajta, de ezt csak gondolom.
Továbbá: bár ez a könyv fajok nélkül tolja, de a Káosz Világán, amiben a #31-55 könyvek. Ki tudja miért van ez így.

[b][u]A kripta[/u][/b]: Huh, a 241 miért veszi biztosra, hogy legalább egy szerencsepróbánk sikerült, pláne hogy előtte egyszer már tettünk próbát, azaz mindenképpen van esélye hogy nem sikerül a dobás!
A kapusorrend-választásnál meg irgum-burgum-szedte-vette, mert SEMMI KÖZE a kapott nyomoknak [i]SEMMIHEZ[/i]. Először is egyáltalán nincs erdő a választási lehetőségek között, sem gonosz-nevű, de a versikében szereplő sorrendet is a hajadra kenheted. A helyes sorrend: hegy (a túloldalon nem hegy van ám hanem erdő), sivatag, jégmező.

[b][u]hegy/erdő[/u][/b]: Tök logikátlan módon el kell indulni a nagy semmibe. Ott csak elérünk egy faluba, ahol jobbra-mész-vagy-balra-mész-ha-rossz-felé-mész-meghaltál alapon kell választanunk. Többek között rögtön megkapjuk az egyik keresett kulcsot, [i]amit aztán ismét megtalálunk[/i] majd a vár tövében.
A táp-vagy-infó encounter viszont tetszik (az információ valós érétkének hiánya már kevésbé). A "menj a semmibe mikor megmondták hogy biztonságban vagy" (illetve egy párpontos fejezetpontpazarlás) meg nem jön be.
Aztán ott van a boszorkány neve. Annál X*5 a képlet, és az eredmény 30, ahol azt mondja X = 9. Ugh. Amúgy az én tippem "gonosz" volt.

[b][u]A sivatag[/u][/b]: Tök jó kalandjaink vannak itt is, de vajon miért indulunk egy hegynyi szörnyeteg nyomába, az logikátlan. Btw, valakit rendesen inspirált a Birodalom Visszavág, eh (a jégvilágba belelesve is mondom)?
Btw, kár hogy a sólyomitalnak itt semmi jelentősége.

[b][u]nem-Hoth[/u][/b]: Nem vagyok benne biztos miért az a sorrend ami, illetve látok némi összefüggésta 3*3-al, de nem tudom ahhoz mi a többi sor megfejtése, különösen az elsőé.

[b][u]endboss[/u][/b]: sajna szegénya "mégis levágoda szörny fejét" effektustól szenved, de legyen. A befejezés ugyanis király. Kár, hogy a folytatás soha nem jelent meg.

Hát kérem ez bitang jó könyv lehetne, könnyen lehet egy lapon emlegethetnénk a Fenevaddal. Ha lett volna egy szerkesztő aki átfésüli és kijavíttatja amit kell.
Részemről az író tud fogalmazni, az ellenfelek nem legyőzhetetlenek, a szituációk pedig a kiadó legjobb fantasyjai szintjén mozognak. Érdemes lenne "újrafordítani".
© twillight (Kövérorr)
2017. január 8. 16:54 | Válasz erre | #541
[b]#58 Nekropolisz, a holtak birtoka ***[/b]

Hát először is bár a varázslatokat megváltoztatták, de attól még nem lettek teljesen újak.
Másodszor bár látszik hogy vki komolyan ki akart itt dolgozni mindent, de sikerült olyan otromba következetlenségeket elkövetnie mégis mint "titkolnod kell harci és varázstudásodat" szemben "XY lovagrend tutitagja vagy". Mármint WTF?

Szintén zavaróak a teleportálások. Az, hogy egy fejezetpont végén eldöntöd csinálsz valamit, pl. megváltod a jegyet, bemész a fürdőbe, lerakod a cuccaid, végigslattyogsz a termeken, megkeresed a szükséges ajtót - ez mind ki van hagyva, egyszerűen ott folytatódik a köv. fejezetpont hogy már kopogsz is. Persze stílusa válogatja. De ott van az idő múlása is, amiről megjegyezzük (szintén a fürdőház ominózus pontján), hogy "két időegységgel ezelőtt". Csakhogy semmi nem garantálja a 2 egységet, lehet hogy csak 1 telt el (ha nem vacakoltál - megjegyzem szükségtelenül - az üzenőbotokkal)!

A Vénk meglepően hasznos. Sajnos a varázserőnk már nem annyira, az a madár az 5-ön eléggé betesz neki. Szvsz a lándzsás karakterre szavazok.

Végső problémám, hogy - fel kell tételeznem - mikor végre lerázunk egy rakat orgyilkost [i]vissza kell mennünk a területükre ahonnan éppen kikísértek[/i], mert a harmadik talizmánt sajna nem találtam meg. Szerencsére nem is kötelező. Viszont "nem árt" a magas alap Vé, magas alap Mp és így tovább, így végül a legjobb induló karakter a kardos karakter lándzsával és pajzzsal.
Ja: a hátsó borító szövege teljesen kamu, alig van köze a tényleges történethez. Túl sok a kibontatlan lore (ki a Kard? kit érdekel egy lüke pap? kik a Feketeruhás Emberek és van-e agypirítójuk?). És hiányzik a történet vége, azaz elérni a Sziklakertbe Rhodinhoz (Discworld Noir utalás, lol).
Így nem tudok teljes szívvel emellé a történet mellé állni.
© [törölt felhasználó]
2017. január 8. 13:05 | Válasz erre | #540
© twillight (Kövérorr)
2017. január 8. 11:25 | Válasz erre | #539
Szabályrendszer összefoglaló #23-51:
úgy tűnik tökéletesen egységesítették a szabályokat mind a statok, fajok, varázslatok, és indulófelszerelés tekintetében.
A varázslatok listáját újraírták, de többségében még visszafejthető mik voltak a korábbi változatai a dolgoknak. Egyedül a "vakság" tűnt el nyomtalanul, azt lecserélték egy újabb instant sebzésre.

A külalakot is egységesítétték, az tovább kitartott mint a szabályrendszer ami az #52-től kisebb változtatásokat majd kapott, hzzátéve hogy ehhez az első lépés a Démon Szeme (#23) volt, aminek a külcsínye még egy picit eltérő.
Azonos fajokkal és szabályrendszerrel a #57 (A fejtörők erdeje) viszont majd ismét másként fogott kinézni, nyilván mert csak. Kit érdekel.

Mivel szeretek tömbökben haladni (úgy szvsz érdekesebb), az olvasási sorrendet sima kiadási sorrendről az alábbira módosítom:
1) nekropolisz
2) a sárkány vére, a hit nevében, rémálmok jönnek
3) a démon szeme, őserők ura, eleven falak, a fejtörők erdeje
4) #24-#51
© twillight (Kövérorr)
2017. január 8. 10:42 | Válasz erre | #538
@Grimmy, ne törd a buksid. Ha nem érted, hiába magyarázzuk.

[b]#22 Mágusok tornya *[/b]

[b][u]alapvető kérdés[/u][/b]: ha máris van varázserőnk, azaz tudjuk iányítani a manát, akkor miért az a történet hogy meg akarjuk tanulni irányítani a manát hogy legyen varázserőnk? Persze „ez csak kötözködés”, heh.

[u]MEGJEGYZÉS[/u]: ha számozás szerint nézzük őket, a Sárkányölővel (#19) kezdve nem 17 a 9 e van a Kezdeti Felszereléshez írva (a könyvek szerint általában valójában nincs is kezdőfelszerelésünk, double lol - mint ebben a könyvben is, triple lol), hanem 20 a 5 e.

[b][u]alapvető szerkezet[/u][/b]: az író "kissé erőszakos" abban hogy az általa elképzelt utat válaszd. Lehetne hogy a rossz döntések halálpontokhoz vezetnek, vagy a döntések alternatív eseményeken át érnek el a történet lépéseihez (pl. ha balra mész, ha jobbra mész az utcák megint egyesülnek, de mindkét választásnál más történik) - de itt inkább érzek pofonokat és korbácsot mint ösztökélést és terelgetést. Persze lehet hogy csak a hangulatom nem "megfelelő".

[b][u]alapvetően[/u][/b]: nem tetszett hogy egyetlen fejtörő,csata, vagy bármi fenyegetés és izgalom nélkül győztem. Üres szobákon kódorogtam végig, és úgy jelent meg a CONGRATULATION felirat. Alternatív útvonalak nincsenek, és olyan dolgoknak sincs jelentőség mint hogy szerzel-e lovat és tépsz mint az őrült. Nincs főellenfél, a "Mágusok Tornya" is áll összesen 1 emeletből, még a megatáp indulócuccunk elvesztésének sincs (valódi) jelentősége. Minden információt tálcán kapunk a tetejébe. Ez nekem kevés.
© [törölt felhasználó]
2017. január 1. 18:17 | Válasz erre | #537
© twillight (Kövérorr)
2017. január 1. 17:58 | Válasz erre | #536
[b]#19 Sárkányölő *[/b]

[b][u]dióhéjban[/u][/b]: Az addig oké hogy a templom már megint a jófiút játsza. Oké. Leszokhatnának róla, de legyen. Azonban ami már tűrhetetlen, hogy az egész könyv annyiból áll, hogy "figyelj, ha a sárkányt akarod, menj előre. Szóval, merre mész, jobbra, balra, vagy előre?"
És nagyjából ennyi is. Elmegyünk oda amit mondtak, megkérdezzük a törpéket hol a sárkány a helyi fogadóban vett ereklyével megvesztegetve el is árulják, láss csodát a beste ott is van, nosza gyakjuk le.
Amivel az egyetlen probléma, hogy a) előtte van 2 csata (legalább az elsőt hagyjuk ki szerencsével) b) a sárkány mindenképpen túl nagy. Azon kívül hogy eléggé megüthetetlen, hogy alapban duplát sebez, bizony 2d6 a sebzése, 80 az életereje, és ez ellen kellene kitartanunk így [i]MINIMUM[/i] 4 körig (megeleptésszerű támads: 40 seb, karddal megütöm: 8 seb, halálvarázs: 30 seb, marad 4 Ép-je) a vacak 34 Épnkkel.
Mondjuk kisakkoztam egy lehetőséget amivel esetleg túlélhető a dolog, bár elég jelentősen feszegeti a szabályok határait:
1. kör: a sárkányba ütünk 40-et (nem lehet kihagyni hogy a saját sebzésünk maximális legyen,cserébe az övé is mindig az ebbena menetben), ő üt belénk 24-et.
2. körben maxra gyógyulunk gyógyitallal, majd ő elereszt egy rothasztást (vagy bármi más 8 nanás varázslatot) amit mi kivédünk, majd indítunk egy fagysugarat amit ő blokkol. Marad 5 manája, ami pont arra elég hogy a ködpatkányt pőróbálgassa majd idézgetni és jól ne sikerüljön neki,így elveszít minden második kört.
3. üt belénk 24-et, mi rothasztjuk. Természetesen minden értékünk a lehetséges maximális.
4. mi megint rothasztjuk (30 mana elfogyott, nincs több). Ő nem csinál semmit (nem dobja ki a ködpatkányt).
5. [i]miénk a kezdeményezés[/i]. Ez fontos. Megisszuk a 12 Ép gyógyitalt a felszerelés-szekcióból, amivel a faji bónusz nélkül még csak 22 Ép-n tartanánk, ezért felföldi emberek (esetleg óriások) vagyunk és kész. Ő megüt, marad 4 Épnk. Neki még 10 van.
6. megütjük karddal, ő nem idéz ködpatkányt.
7. [i]miénk a kezdeményezés[/i]. Ez fontos. Mert aki előbb megüti most a másikat, az nyer. The End.
© twillight (Kövérorr)
2016. december 31. 01:20 | Válasz erre | #535
[b]#18 Arcnélküliek **[/b]

[b][u]az első lépések[/u][/b]: ha a jó utat választod, spórolsz 1 SZ-t. Ha ezt nem teszed, 99% hogy nem úszod meg élve. Btw, az „Arcnélküliek” az Trónok Harca-utalás?
[b][u]a szénégető[/u][/b]: igazából nem látom a dolog lényegét, csak azt hogy a már nagyon unalmas sablont használja: elárulod kivagy? Elsőnek lépsz a kunyhóba? (Nem szúrhatnám le azt akinél legközelebb ezt kérdezi?) Stb. Az extrém linearitás is elég egyértelmű, így az újrajátszási faktor igen alacsony: vagy túléled a kalandot, vagy lapozz vissza ahonnan odalapoztál ahol meghalsz, khm. Abból is rohadtul elegem van hogy bár mindenki rám vadászik elvileg, mindenkinek szépen be kell mutatkoznom hogy Én Natalya, a Titkos Rendből a Titkos Feladattal, Helló Idegen, Ez A Titkos Tudásom (Diablo 2 ref.). Az is hót unalmas hogy ha valamit lehet csinálni akkor azt meg KELL csinálni.
[b][u]irány a falu[/u][/b]: egyszer csak azt kérdezi a szöveg: van-e nálad élelmiszer? Az egyetlen probléma ezzel, hogy elveszíteni a Felszerelés 2 adagját nem tudtad, így ha nem kaptál is útközben, mindenképpen kellene lenni nálad élelemnek! A 284-en meg egyszerűen úgy DÖNTHETEK hogy rátaláltam az országútra? Hogy mik vannak! A linearitás pedig kezd idegesítő mértéket ölteni. Azt sem ártott volna közölni hogy EZ az a város amit kerestél... Pl. engedhetné hogy megkérdezzem a parasztokat!
[b][u]gyújtogatás[/u][/b]: elárulná vki miért az emeletet gyújtjuk fel, nem a földszintet?
[b][u]a központ[/u][/b]: nagyon-nagyon specifikus, és előre nem igazán kitalálható sorrendben kell a dolgaidat felhasználni. Valamint a szerencséd „ha nincs szerencséd meghaltál” alapon kell sokadik alkalommal használni, szóval ha nem manó, vagy tündér vagy, már temetheted is magad. Ezt konkrétan úgy kell elképzelni, hogy -11 szerencsél még meg kell dobnod egy próbát (azaz 3 szerencséről kerülsz 2 szerencsére ha a faji bónuszod +2 volt erre), és ha nincs szerencséd, akkor buktad az egészet.
[b][u]a főellenfél[/u][/b]: tetü harcos. Nyomj rá varázslatokat és annyi.

-------------

[b]Acélkorona **[/b]

Azt a kétpontot pusztán az író fogalmazási készsége miatt kapja, semmi másért. A történet tökéletesen lineáris, egyszerű, és jobbára pénzfeldobáson múlik.

[b][u]szabályok[/u][/b]: nem tudni hová lettek a faji módosítók,a mágiarendszer, vagy mi lett a korábbi felszerelésünkkel. A kardot pl. kifejezetten szeretném áthozni.
[b][u]az elfek[/u][/b]: végtelen szerencsét, és egy ismeretlen statú hátast kapunk (azvalahogy lemaradt a szövegből).
[b][u]a nomádok[/u][/b]: fegyver artifact. N ló/repülés ital, másik nép szövetsége. Ismeretlen honnan kéne repülés-utalunk legyen, tehát imádkozzunk hogy a lovat a méregszörny ne vágja ki alólunk. Kötelező egy másik népnél már szövetséget kötnünk, különben itt nem nyerünk. Ha megszerezzük akard-artifactot az jól jön a barbároknál.
[b][u]barbárok[/u][/b]: előny ha voltál az elfeknél. Ismeretlen honnan kéne legyen gyorsító-italunk, ismeretlen hogy az ismeretlen ital micsoda.
[b][u]a csata:[/u][/b] Szvsz nem nagy szám. Teljes csapattal feltehetően reálisan teljesíthető. Mivel folyton alukálunk a kaland során, és az Arcnélküliekből hozzuk a karaktert, a "főellenfél" nem egy nagy cucc, lőjük le varázslattal.


----

A két könyv együtt: **, de csak mert az író stílusa nem kritikán aluli. Miért nem ír az ilyen inkább hagymányos műfajban?
© twillight (Kövérorr)
2016. december 30. 15:38 | Válasz erre | #534
[b]#17 Boszorkány úrnő ****[/b]

Hát a nyelvtan elég botrányos de ezen sikoljunk át.
Azon már nehezebb lesz hogy az egyik főellen [i]időutazó[/i]. Szerintem itt már temetheted is magad. De ne szaladjunk ennyire előre: az átlag ellenfél Té-je szolíd, van esélye hogy nem talál el. A Vé-jük pedig alacsony, ha beírtuk a maxot valószínűleg duplán sebezzük minden körben.

Én elsőnek Ebola ellen indultam: Egy fura (és nyomdahiba miatt meglehetősen brutális, bár következményeiben lightos) szerencsepróba, valamint számos azt követő szerencsepróba után a könyv [i]emberként azonosít minket[/i]. Khm.
A sivatagi vezetőnél érdemes megjegyezni, hogy a pénzedért nem csak a vezetést, de hátast, felszerelést, minden kiegészítőt is megkapsz, ami azért már jobban hangzik.
De annál érdekesebb mikor ITT (feltéve HA elmész vásárolni) a könyv közli, hogy nem ám 17 a 9 e-d volt, hanem 30 a-d! Az azért úgy nem mindegy, pláne he előbb mentél vezetőt venni, aki 20 a-t kér, amit enélkül az infó nélkül ugyebár nem tudtál kifizetni alapesetként.
Azt sem árt tudni hogy KÉTSZER kell/lehet elmenned vásárolni: mielőtt és miután eladtad az ékkövet, különben buksz egy tápot. Mármint nem, mert [u]ugyanezeket[/u] megveszed a 20-as fejezetponton is, csak ezt nem mondják. Ahogy ott azt sem árulják el mennyi a fegyver sebzése (kit érdekel, legyen d6), és úgy tűnik mintha az új fegyver életerőt szívna minden csapással, ami nyilvánvalóan nem így van (az már a gyógyitalok hatása lenne).
A sivatagi átkelésnél hangyányival jobb esélyt adott az író ha a Té/Vé-t nézzük, DE a gond hogy jelentős életerőt adott az ellennek, és hát a sebzésszórás sem kedvező. Javaslom hagyjuk ki, inkább herdáljuk az aranyat (tök vonzó hogy questorként megveszünk mindent, felbérelünk mindenkit, nem kalandozóként magunknak kell mindent elvégezni!).
"Kisebb probléma", de feltehetően teoretikus, hogy a 2. városban automatikusan vásárolsz dolgokat. Felteszem ha rosszfelé mentél, akkor eddigre biztosította az író hogy elhalálozzál (ezt a teóriát erősíti a varázslóval való találkozás is, khm). Viszont a Sz-t itt is úgy herdáljuk mintha találhatnánk belőle bármikor egy zacskóval...
Viszont jó érzés hogy - szintén questorhoz méltóan - ellenfeleink automatice hullanak körülöttünk. És még lézerpisztolyunk is lesz!
Az viszont durva, amikor akármelyik-városban a következő hátas 318 a-ba kerül. Az fight.
Az pedig [i]kifejezetten[/i] érdekes, amikor az óriás a vállára kap. Mármint mivel [i]a választható fajok között ott az óriás[/i]... Nem mintha bárkinek javasolnám - az intenzív szerencsepróbálás miatt manó vagy tündér javasolt, és mivel nem kell igazán a mágia, a manó kerül az élre.
A találóskérdés rafinált utalás a Gyűrűk Urára.
Az 54-ről nem a 162-re, hanem a 167-re kell adott esetben lapozni.

A történet picit egyszerű, és meglehetősen lineáris. De nem [i]tűnik[/i] lineárisnak, nem igazán, a harcok megoldhatóak, és még a szerencse használata is így-úgy meg van oldva, még ha a végén 9 pontot el is használtam a sajátomból, 2-t pedig az NPC-jéből (tőle többet nem lehetett).
Ehhez jön hogy fogalmam sincs hol található a sárkányszobor.

De [b]ezt a könyvet a nyilvánvaló elírások kijavítása után bátran fel lehetne tenni az oldalra kijátszani.[/b]
© twillight (Kövérorr)
2016. december 26. 20:17 | Válasz erre | #533
[b]#15 Sárkánykard[/b] **

[b][u]szabályok[/u][/b]: úgy tűnik mostantól copy&paste. Varázstárgy-lista nincsen.
[b][u]indulás[/u][/b]: eldobhatunk magunktól jó néhány percet az olvasással, és jó pár aranyat a karakterünktől, de ez sehova nem fog vezetni. Irány a kocsma, ahol eszünkbe jut ami az egész világon a főmágusoknak sem, hogy ismerünk vmi faluvégi banyát aki pont meg tudná gyógyítani az őrültet aki tudja a megafegyver helyét amit mindenki keres. Khm. Sebaj, le is szurkolunk neki 50 aranyat. Mind a 17-ből amivel indultunk. Okéééé...
[b][u]az őrült[/u][/b]: nos, először is le kell gyaknunk pár farkast, vagy elkölteni 2 Sz-t. Inkább ez utóbbi lehetőségre voksolnék a szokásos harcrendszerbeli problémák miatt (a Vénk csak vicc, a Ténk legiten nem túl nagy). Érdekes tény, hogy farkaspoponyát NEM használhatunk a recepthez, pedig az adódna (így a harcon túl 1 Sz-t még el kell költenünk ott is).
[b][u]a töröttlábú[/u][/b]: úgy tűnik ebben a világban minden questor nyomorék (és minden nyomorék questor), akik piti „hozd el nekem X tárgyat” küldetésekkel traktálnak. Btw,az erdőben a „régi” utat válaszd, mert az „új” úton ugyanúgy megtalálod az”orkot”, csak nincs mellette a másik kifosztható hulla.
[b][u]a tó[/u][/b]: itt már sikerül egy nem létező varázstárgyunkat is becserélni vmi hasznosabbra. [i]Because Reasons[/i]. Majd egy random cselekvés után (B[i]ecause Reasons[/i]) megtudjuk hogy a kettős-betűk nem számítanak egy betűnek most sem, és The End, folyt köv. Anyád. Külön yo hír hogy a Sárkánykard ugyanolyan vacak d6-os fakard mint amivel a kalandodat kezdted...

------------

[b][u]#16 Szörnyek szigete[/u][/b] **

[b][u]a vért[/u][/b]: valószínűleg ha alapban nem jó felé mentél, már temetheted is magad. A vízesésnél ha a rossz irányba indulsz, már temetheted is magad, mert míg A Barlangból átmehetsz B barlangba beszívni egy kis sebzést, B barlangból nem mehetsz A Barlangba a Kötelező Cuccért.
[b][u]az anyasárkány[/u][/b]: szokásos túlméretes lény ami viccet csinál a Vé-ből (de legalább nem üt duplát, legalábbis maxos értéknél, és az előző könyvből hozott bónuszokkal nem), mi meg nem-biztos-de-talán-megütjük. Értsd: használj varázslatot. Optimális esetben nem is csinálunk mást, az optimális esethez viszont 30 Mp kell, azaz legyünk tündérek.
[b][u]a kaland még nem ért véget[/u][/b]: mert még ki kell fosztanunk a kincseskamrát. Különben meghaltál. [b]Because Reasons[/b]. Ott vár még a Szörnyek Szigetének Titkos Bossa – [b]Because Reasons[/b]. A Szigetnek, aminél sikeresen sikerült elkerülnöm gyakorlatilag mindent, és kb.10 fejezetponttal letudni a 300 fejezet terjedelmet. Gyógyulási lehetőség nincs előtte, a szerencsét is eléggé igénybe vettük, ő meg megint nem apróság. Ha jól számoltam 7 szerencsét használtam el (nem akarom tudni mi lett volna ha vmelyik nem sikerül), és minimálisat sebződve az Anyasárkánytól 14 Éps csökkenéssel számolhatok, amit mondjuk még visszagyógyulhattam. Valójában ez az alig 3 csata úgy kb. pont a teljesíthetőségen belül van. Nagyon hiányzik azonban a háttérinfó hogy tulajdonképpen mi volt ez az egész?

----------

Összességében a kettő együtt kiad ha soványan is egy kaland terjedelmet, és végre egy HK ami elvileg legiten is teljesíthető lehet. De megér ez összesen 3 csillagot?


© twillight (Kövérorr)
2016. december 26. 13:25 | Válasz erre | #532
[b]#13 Lidérccsapás[/b] ***(*)

[b][u]szabályok[/u][/b]:
[b]fajok[/b]: felismerhetőek a cherubion-lények, de elég sokat változtattak rajtuk (már nem Cherubionon vagyunk!)
[b]varázslatok[/b]: ééés ismét van pár változtatás (utoljára a varázslatok a #10 Kriptaszökevényben lettek piszkálva). Viszont a könyvekben amik ennek a fajait fogják használni, további változtatás ezen a téren nem történik)
[b]egyéb[/b]: sokat elárul hogy a scannelt példányban megpróbálták kitörölni a „minden szerencsepróba után vonj le egyet a szerencsédből” kitételt, lol. Valójában összesen 4 pontot költöttem, szóval itt nincs gond.
- Azt itt sikerült kiszúrni itt, hogy – idézem: „...ételed-italod HÁROM napra elegendő. … Induláskor az alábbi tárgyak vannak veled: … KÉT napi élelem és ital”.
- Varázstárgyakról fix lista van a szabályrendszer végén. Btw, ha van lehetőségünk szerencsepróbával elkerülni egy harcot – TEGYÜK MEG.
- A gyógyitalok képletét a szabályzat nem taglalja, nálam 7+d6/3 jön ki.

[b]alaptörténet[/b]:V(z)aC(z)a-k nekromanták (= vacak nekromanták!) abajgatják a népet, de neked nem velük kell harcolni, hanem az ellenvarázslatot fejlesztő mágusnak behúzott egyet az egyik kísérleti alany ([i]lidérccsapás, har-har-har[/i]) és köll az ellenszer.

[b]a történet részletei[/b]:
[b][u]indulás[/u][/b]: te vagy a [s]tizenharmadik[/s] tizenkettedik harcos, akit elküldenek trollsírt fosztogatni. Mondjuk én örültem volna egy térképnek, és szerintem az író (aki nem egy nagy szám) szvsz nem olvasta a szabályrendszert, úgy vág hozzánk kaját (amit szokás szerint nem fogunk használni) és pénzt (szintén nem jó semmire).
[b][u]a szellemvér[/u][/b]: az ehhez szükséges harc NAGYON durva. Az ellen fixen 10-et sebez, ami könnyen válhat a duplájává. Megütni pedig még max Té-vel sem garantált. Ehhez vegyük hozzá hogy a legyőzéséhez 4 kör szükséges, reménykedjünk tehát hogy az utolsó körben miénk a kezdeményezés, különben fajtól függetlenül(!) megnyúvadtunk. Btw, ha nem erre jöttél azonnal egy jobbra-mész-balra-mész-te-a-sziklát-keresed-erre-nincs-szikla választásnál, akkor nem szerezheted meg a cuccost!
[b][u]a kalapács[/u][/b]: a Vénk csak viccnek van természetesen. Szerencsére az első ellenfél nem sebez nagyon sokat. Sajna a mi sebzésünk sem túl jelentős azonban, bár ő legalább varázsolni nem tud. Annál inkább a közvetlen utána érkező varázsló, akinek sikerült végtelen manára szert tennie (szerencsére a mágiája nem szabály-kompatibilis). Ja, ő rögtön sebez még rajtunk instant is a 0. körben, trololol. Szóval én itt úgy döntöttem nekem kell az életerő, így legyünk Felföldi Ember. Lehetnénk óriás is, csak az a -5 Vé nagyon sok a duplasebzéses szabállyal. Ja, és az egyszerűség kedvéért nekem minden dobás maximálisan kedvező, neki meg minimálisan, így itt előttem egy Rothasztást, és a 2. körben kinyírtam. Természetesen a karakteralkotáskor kapott felszerelést IS használom teljes egészében. Így is alig 4 Épn lubickoltam. Megjegyzés:a kővé vált alak végtelen loop lehetőség, azaz végtelen gyógyital. Inkább ne éljünk vissza ezzel persze. MÓDOSÍTÁS: legyünk tündérrel. Ekkor elszlopáljuk a csta(k) előtt az ÖSSZES gyógyitalunkat. MÓDOSÍTÁS: előző módosítás törölve.
[b][u]a rejtvény[/u][/b]: a leghalványabb fogalmam sincs a megfejtésről. Addig sikerült visszafejteni hogy vagy egy 3 magánhangzós-2 mássalhangzós, vagy egy 2 magánhangzós-4 mássalhangzós szó a megfejtés. Utóbbi tűnik valószínűnek, pl. fatörzs, vagy vulkán, de csak tippelek mi lehet a valódi megfejtés.
[b][u]a trollkirály[/u][/b]: először is, a túrósnak kell a szellemvér és a kalapács, nem fogunk találkozni a bestiákkal (nem is akarunk, lehetetlenül magasak az értékeik). Ellenben találkozunk a trollkirállyal, akit egyértelműen le kéne halálvarázsolnunk (ezért kapunk egy extra fénytojást) – csak hát [i]az a nyavajás ELEVE HALOTT[/i], meg aztán egyedül a tündérnek lehet egyáltalán elég Mp-je egyáltalán castolni a cuccost!!! (mondjuk én nem tekeregtem el a banya után az orkbarlangokhoz, meg egyáltalán, lehet vhol adnak még bónuszokat). Normál harcban a szörnyike alapban duplát sebez, 4d6-ot, de ez mind nem számít, hiszen NEM TUDJUK MEGÜTNI HA BELEGEBEDÜNK SEM. Oké, annyi esélyünk lehet ütni amennyi a fajbónuszunk pozitívban, ami maximum 3. Tehát elég 10-et dobnunk minden körben... Megjegyzem ha működne a szituáció (tudnánk castolni halálvarázst) ez remek encounter lenne, de így egyszerűen kitépem a májam és felajánlom a Verem démonainak inkább!
Btw, ha élőholtságáról tudomást veszünk, akkor szükségünk lesz 26 manára ellene MINIMUM, és 4 körre. Ez csak úgy túlélhető (feltéve hogy korábban nem használtunk el fénytojást), ha óriás vagy felföldi ember vagyunk (és mint mondta óriásnak lenni szívás, azt meg a fene tudja ezen a ponton kell-e még majd sürgősen mana).
EDIT: ja, tökre meg is feledkeztem a banya szellemitaláról. Akkor nem szóltam.
[b][u]The Ending[/u][/b]: Mint kiderült nem kell. Mittoménhol, a dungeon mélyén ahová egy teleportvarázs után termettünk, simán megjelenik a "Congratulation" felirat.

----------

Hm, hm.
Alapvetően jól felbosszantott a könyv. A troll kiírtásának problémája, két beharangozott ellenfél teljes hiánya (ők ott lettek volna a trollnál, ez nyilvánvaló. Megfelelő sorrendben kellett volna végigjárni termeket kiírtva őket), és a harcrendszer szokásos problematikája (túl nagy a szórás a statokban legálisan dobva, a Vé mindenképpen csak viccnek van) nyilván negatívum - ám azokkal szemben ott van a nyilvánvalóan rakat [i]hasznos[/i] cumó, amikről jobbára nem csak elfeledkeztem de előre tudni kell minden nyavaját hogy tudjuk hol használjuk fel a tápokat ami azért úgy már megint problémás.

Talán csak pont jókor talált meg a könyv, de én adnék rá akár 4 csillagot is feltételezve a legjobbakat (én ugyan nem fogok flowchartpot gyártani hozzá!).
© twillight (Kövérorr)
2016. december 25. 23:12 | Válasz erre | #531
Részemről azt sem tudom miért nem kölcsönösen tiltottuk le egymást.

Azért vicces mikor nagynéha megnézem mit firkált össze a Mester, most épp olyanokat hogy "ha a Józsi mondja, akkor a Gravitáció Csak Egy Elmélet És Tudok Repülni Máris Kiugrom A Tizedikről", meg "ha Manci mondja, akkor engem nem is killmasternek hívnak".

De persze ez nem a "Beszólok XY-nak" topic...
© killmaster (Savanyúhas)
2016. december 21. 15:53 | Válasz erre | #530
Nem az számít, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja! Tudod a semmit is körbe lehet magyarázni úgy, hogy a végén az jöjjön ki, hogy ez valami. Egyébként nosztalgiafaktorral hébe-hóba én is beleolvasok néhány történetbe, némely halálleírás tényleg egész jó lett. Jobb mint maga a történet! Amikor saját sztorit írtam, volt olyan, hogy belelapoztam az egyikbe, és innét merítettem ihletet. Néha azért a szemétdombon is akad gyémánt félkrajcár...
2016. december 21. 15:38 | Válasz erre | #529
Arra kell gondoljak,hogy te nem tartod nagy becsben a lejjebb közölt kritikákat.:) A sorozatról annyit, hogy a sztártörténetet sem tartom egy igényes műnek, ezért az utolsó mondatoddal nagyjából egyetértek. Sajnálnám beleölni az időt, ezért nosztalgiajelleggel inkább itt olvasom el a benyomásokat.
© killmaster (Savanyúhas)
2016. december 21. 14:38 | Válasz erre | #528
És pont Mr.Alkonyat kritikáiból indulsz ki Balázs? [smiley]ejnye1[/smiley]Ennyi erővel beszerezheted pdf-n is őket, és elolvasod magad! Egyrészről akkor tudod is, hogy melyik történet ér néhány garast, és melyik az, amelyik kevesebbet ér, mint a papír amire nyomtatták. Másrészt szabályosan ezeket a könyveket eleve nem is lehet végigvinni, mert az írók messziről tettek rá, hogy ki mennyire szabályosan játszik. Eléggé gagyi a sorozat, de legalább magyar... [smiley]idiota[/smiley]
2016. december 20. 20:50 | Válasz erre | #527
Mindig is az volt a bajom ezekkel a kötetekkel, hogy a játékszabályok teljesen rosszak voltak, időnként teszteletlenek. Nekem a Féregfutam, A fenevad nyomában, Cherubion hőse, és az Arcnélküliek voltak meg. Még a népszerű Fenevad nyomában is ki tudott akasztani a hibáival. Nevezetesen volt egy olyan rész, ha jól emlékszem egy temető volt a helyszín, ahol az író nemes egyszerűséggel elfelejtette folytatni a művet. :) Az Arcnélküliekben pedig egymás után kb. tíz szerencsepróba volt, amivel "kissé" komplikálttá tették a végigjátszást, tekintve, hogy mindig csökkentetni kellet a szerencsepontok számát. Ezért szerettem mindig is jobban a Jackson-Livingstone rendszerű könyveket, a Harcos Képzelet sorozatot nem tartottam különösebben jónak. Természetesen ez teljesen szubjektív vélemény, sem az írókat, sem a rajongókat nem akarom megsérteni. Az a vicces, hogy így is végig fogom olvasni twillight kolléga beszámolóit, mert kíváncsi vagyok az ő benyomásaira is.
© twillight (Kövérorr)
2016. december 20. 08:06 | Válasz erre | #526
Csak szólok hogy bár mostanság mással ütöm el az időt, de nem adtam fel, jönni fog még a többi. Majd vmikor karácsony táján számíthattok a következőre.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 31. 11:15 | Válasz erre | #525
[b]#20 Shiwo, a holtak ura[/b] ***(*)

[b][u]szabályok[/u][/b]: ennézést, de mit fogok csináni a vrázserőmmel?

[b]A történet részletei[/b]:
[b][u]a hajón[/u][/b]: ha „elnyerted a kapitány tiszteletét” akkor MEGHALTÁL. Mondom miért: a max Téd 2d6+6. Ebből lejön d6+6, azaz a Téd 1-6 lesz mikor szembekerülsz a kapitánnyal, akinek a Véje 20. Namost nálam 3d6 legnagyobb eredménye 18, amivel még mindig nem tudom megütni! Szóval fenébe a statisztikával, mi mindig maximálisat dobunk (szerencsepróbánál minimálisat), a lények meg minimálisat. Különben meghaltunk, mert ha nem szívjuk be a d6+1 levonást, akkor nem jutunk egy kötelező infóhoz... Ja, egyébként a dolog ott válik igazán érdekessé, hogy a kapitányt PUSZTA KÉZZEL kell legyőzni (könnyen lehet a harci pont nem volt olyanegyértelmű ebben mint az utána következő), és természetesen minden körben automatikusan sérülést szenvedsz, a szörnyek egyszerűen nem tudnakkisebbet dobni mint a Véd. Ez viszont azt jelenti, a hajón elszenvedsz minimum 2+2*28 = 58 sebzést – a gyógyulás esélye nélkül! Mivel a maximális életerőd 34+(12-2) = 44...
Ez a rész amúgy nem annyira játékkönyv, mint interaktív regény. De míg a Bizonytalanság...-ban a cselekvések választékát jelentette ez, itt kockadobálásos harcokra korlátozódik.
[b][u]a városban[/u][/b]: Kharé mintájára készült, azzal a bónusszal hogy itt aztán addig keringhetünk körbe-körbe amíg nem szégyelljük. Amivel legfőképpen aza probléma hogy bár jelentős összeggel rendelkezünk (150+ a), nem nagyon van mire elverni, bármilyen bő a választék. Szintén probléma hogy bár 2 dologról tudjuk hogy meg kell lennie, hiába a frusztráló bolyongás hogy végre megtaláljuk őket, egy teljesen indokolatlan dologot MÉG követel tőlünk a könyv, aminek hiányában KALANDOD ITT VÉGET ÉR.
[b][u]az erdőben[/u][/b]: valójában egész fantáziadús, és az egyes helyszínek okosan is vannak megírva. A gond a helyszínek közti választás, ami egyszerű „jobbra-mész-vagy-balra-mész”, általában halál/semmi/táp felkiáltással, bármiféle utalás nélkül hogy melyik választás melyik. Ha életben maradunk, akkor azért nem számít sokat kaptunk-e tápot, nem lesz valódi hasznunkra.
[b][u]a kriptában[/u][/b]: a Vé megint csak dísznek van rajtunk. Annyit számít hogy valaki dupla sebzést szenved-e, vagy normált (természetesen a sebzések háziszabálya ebben a könyvben is él). Ééés folytatódik a jobbra-mész-balra-mész „móka”, ami kicsúcsosodik az ominózus pókhálóban, aminél minden egyéb lehetőség az egy-ujj-két-ujj-huszonegy-ujj szabályon kívül azonnali halál.
Probléma hogy sok a harc, a gyógyulási lehetőség viszont nemlétező. Remélhetőlega városban jártál a gyógyítónál mielőtt elmentl aludni, és a gyógyitalokat is megvetted, amik mind maximálisat gyógyítanak rajtad, te mindig maximálisat sebzel, az ellen meg mindig minimálisat...

Összességében jó VOLNA, de súlyos problémák is akadnak itt. 3-4 * között érdemelhet.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 30. 09:16 | Válasz erre | #524
[b]#12 Dimenziók Bajnoka[/b] **(*)

[b][u]alapötlet[/u][/b]: Terminátor a Középkorban. Mindenesetre nem ártott volna közölni pár alapvető információt, mint hogy telepata vagy, vagy hogy a famulusod az első adanbdó alkalommal föl akar robbantani!

[b][u]hiba[/u][/b]: a kwahanti penge sebzése nem kiszámítható. Ja,és az ékszerésznek eladható ékszereket csak azékszerész kinyírásával szerezhetjük meg (asszem).

[b]A történet megállói[/b]:
Hát itt van egy "kis" gondom. Oké, először odarongyolok a várhoz, szülök ruhát, berongyolok a kapun, kifosztok mindenkit, megveszek mindent (így a könvy [i]egyetlen[/i] csatája simán túlélhető), berongyolok a belső várba ... És itt hogyan is jutok be a toronyba, merthogy a kérdezősködés után nem volt lehetőségem bemászkálni?! Mert onnan oké, simán elmászkálok a törpékhez, akiktől besöpröm a szobrot (amiről onnan tudom hogy ezt kell megszerezni hogy a pap elmondta hogy néz ki - amit jól nem tudok összehasonlítani semmivel, mivel a háttértörténetben nem írtak róla egy fikarcnyit sem, és az agyparazita sem böfög megerősítést). Amúgy ja, legalább tökegyértelmű hol kéne kutatnom a lehetőséget.

A történet maga legfeljebb közepes, és sajnos a Terminátor a Középkorban-trilógia sokkal jobb. A cselekmény haladása sablonos, és bár legtöbbször "meggondolod magad és mégis levágod trófeának a szörny fejét", a toronyba tényleg problémás megtalálni a pontot ahol megengedik végre hogy bemenj (onnantól evidens).
A szerencsepróbák ismét nem kevesek, de annyira azért nem gáz. Természetesen az indulási értékeket nem kidobni kell, hanem a maximális lehetőséget beírni.
De még így is kénytelen vagyok elismerni hogy a borító rosszabb mint maga a könnyv, adok mondjuk ** és fél *-ot.
© twillight (Kövérorr)
2016. október 24. 22:42 | Válasz erre | #523
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal