Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 23. 16:21 | Válasz erre | #672
Tényleg kíváncsi lennék, hogy itt bárki hogyan tudná átírni úgy a HK könyveket, hogy azok szabályosan és élvezhetően végigvihetőek legyenek, no meg a történet se fulladjon totális unalomba. Értem én, hogy az FF sorozatnak is meg vannak a maguk kis hibái, de ha ennyire nem szeretitek a kötöttségeket, és szerettek kicsit alternatívabb dolgokat, utakat kipróbálni, miért nem kísérleteztek a Magányos Farkas sorozattal? Immáron az első hat kötet játszható, lapozni sem kell, online kocka is van, kalandlapot meg szerkesztetek hozzá wordben! Kevés kulcsfontosságú elemet kell megszerezni, és bár a történet helyenként lapos, azért jól el lehet vele szórakozni. A hibák minimálisak, és azokat is lehet orvosolni, ha szóltok. Vagy ha nem elég jó ez sem, nos akad több más sorozat, melyet ha lefordítotok lehet az lesz a tuti! Végül is a döntés a ti kezetekben van!
© twillight (Kövérorr)
2020. március 23. 12:56 | Válasz erre | #671
Nem zavar ha egy a végkifejlet. Kahré-ban egyetlen végkifejlet van, de a könyv legnagyobb részének semmi problémája.

De nézzünk egy Tűzhegyet: három út van, random böksz egyet, 33% eséllyel találod el amelyiken a Kulcstárgy van.
Halállabirintus: van alternatív út - ha arra mész kimarad egy Kulcstárgy.
Bajnokok Próbája: ha ne részletezzem.
A Varázsló Kriptája: alternatív út? Szabad bejárhatóság, mint a Robotkommandóban? Nincs.
Találkozás FEAR-rel: gratulálok, találtál egy nyomot. Ez pont nem a te képességedhez való, megszívtad, temetheted magad és a várost, mert rossz felé mentél, ezért nem a neked szánt nyomot találtad meg.

Had ne folytassam.

@SzG jól leírta mi a problémám.
© Vikky
2020. március 23. 12:34 | Válasz erre | #670
Egy jó ellenpéldák az egyutas könyvre: A Szamuráj Kardja, Bíbor Áradat, Skorpiók Mocsara és a Mélység Démonai. Persze ezeknek is van linearitásuk, de nem egy végkifejletes sztorik.
© SzG
2020. március 23. 06:48 | Válasz erre | #669
Szerintem nem a teljes FF-el van "probléma", inkább csak bizonyos könyvekkel... oké, elég sok könyvvel.
Mindenesetre e problémák azonosítása nem különösebben nehéz szerintem. Legalábbis én simán meg tudom nevezni, hogy 'nekem' mikkel van problémám, de talán más is.
Amikkel nekem gondom van:

* Sok könyvben valójában nincsenek alternatív utak, csak egyféleképpen lehet végigjátszani a kalandot. Kellenének valódi alternatív utak, már csak azért is, hogy akár egy sikeres végigjátszás után is legyen értelme újrajátszani a könyvet (alternatív utak hiányában nincs igazán értelme).
* Túl sok az "instant" halál. Túl sok a szükséges tárgy. Túl sok az erős ellenfél... Kevesebb kellene mindből, illetve jó lenne, ha több kisebb-nagyobb logikai feladat, rejtvény lenne a könyvekben, ha legalább részben ezek jelentenének a kihívást (mint a Bizonytalanságban... körülbelül. Vagy mint Nimretil Zagoros-történetében).
* Úgy összességében túl sok minden múlik a véletlenen, főleg persze a kockadobáláson (próbák, harcok). Holott nyilván az lenne az ideális, ha a játékos döntésein múlnának a dolgok. Tehát több döntési lehetőség kellene, és kevesebb kockahajigálás.
* A szabályrendszer sem az igazi. Például túl sokat számít még 1 ügyességpont plusz vagy mínusz is; és mivel általában nem csak 1 pont különbség van a küzdő felek között, így a legtöbb csata nagyon kiegyensúlyozatlan, az erősebb fél szinte biztosan győz. Egy HK-féle rendszer talán ebből a szempontból jobb, ott kisebb jelentősége van egyetlen pontnak (vagy a Magányos farkas rendszere is jó példa erre). Ezen kívül nyilván nagyon életszerűtlenek az olyasmik, hogy például fixen 2 életerőpontot sebez mindenki (nyilván külön sebzésszámítás kellene), meg hogy kajától gyógyulsz. :) (Nyilván gyógyitaltól vagy gyógyfüvektől kellene gyógyulnod, mint mondjuk a Tihor-féle könyvekben.)

+ Meg lehetne még nyilván említeni azt is, hogy sok könyvnek már az alaptörténete is túl egyszerű, túl sablonos (szimpla világmegváltás ugye), ráadásul általában később sincs benne semmilyen különösebb csavar vagy érdekesség. Plusz a főszereplő is gyakran egy szimpla, fiatal harcos. Nyilván jobb lenne, ha egyedibb történetek lennének + egyedibb főszereplők.
+ Az sem ártana, ha kevesebb életszerűtlen szituáció lenne, pl. nem lennének kereskedők egy labirintusban (mindenféle magyarázat nélkül ráadásul) stb. :)

Kb. ezekkel van problémám a legtöbb FF-könyv kapcsán. Ettől még persze sok bejön, főleg azok, amikre kevésbé jellemzőek a fentiek.

Egyébként a "Vindgardia Hősei" c. új sorozatunknál is igyekszem észben tartani a fentieket. Például a Végzet prófétáinak szerkesztésénél-átdolgozásánál is ügyeltem arra, hogy itt valóban legyenek alternatív utak, meg kevesebb legyen a szükséges tárgy meg az instant halál, meg a harcok jó része legalább elkerülhető legyen + a szabályrendszer is valamennyivel életszerűbb legyen + a történetben is legyen több csavar stb. A későbbiekben is igyekszem majd ezekre odafigyelni.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 22:46 | Válasz erre | #668
""A Bizonytalanság…-ban meg emlékeim szerint egyszerre 2-3 nyomot is követhettél azon kívül hogy az orrod után találomra elindulsz, szóval az messzemenően semennyire nem volt lineáris."
Úgy emlékszem, ez többnyire csak a látszat... Valójában összességében véve egy "egy igaz út" könyv ez is, ahogy te szoktad nevezni az ilyeneket, ha jól tudom." - az FF-ben ennyi szabadság sincsen.

Az FF-el masszív probléma van, és emiatt nem mindegy mit hogy hívunk. Meg kell próbálni azonosítani a problémát, vagy benneragadunk.
© SzG
2020. március 22. 21:50 | Válasz erre | #667
"Ha szabadon be lehet járni helyszíneket, az már játékkönyv az én fogalmaim szerint."
Hát... Szerintem nem feltétlenül, végül is a sztori összetettsége meg komolysága + a regényszerűbb, irodalmibb stílus teszi az interaktív regényt interaktív regénnyé. Legalábbis számomra. :)
(Egyébként én úgy emlékeztem, szabad bejárás ide vagy oda, te is interaktív regénynek nevezted a Bizonytalanság börtönébent.)

"A Bizonytalanság…-ban meg emlékeim szerint egyszerre 2-3 nyomot is követhettél azon kívül hogy az orrod után találomra elindulsz, szóval az messzemenően semennyire nem volt lineáris."
Úgy emlékszem, ez többnyire csak a látszat... Valójában összességében véve egy "egy igaz út" könyv ez is, ahogy te szoktad nevezni az ilyeneket, ha jól tudom.
De mindegy, a lényeg, hogy nagyon kötött a cselekmény. Viszont ennek ellenére is interaktív benyomást kelt az említett szabad bejárás + megoldandó feladok, rejtvények miatt, míg a Hit nevében nem.

"A Hit...-ről ismétlem: az egy regény, de olyan regény, aminél nem csak olvasol (jó esetben)."
Szerintem meg egyszerűen egy kicsit regényszerűbb történettel rendelkező, komolyabb, de 'nem' irodalmi stílusú játékkönyv. Ami viszont elég elhibázott módon a kelleténél jóval lineárisabb lett (ami nem volt szándékos egyébként, úgy tudom, az író részéről sem: ő is meglepődött rajta utólag, amikor kielemeztük, hogy valójában mennyire lineáris a könyve). Szóval én biztosan nem nevezném "interaktív regénynek" továbbra sem, de oké, nem fogjuk tudni meggyőzni egymást. De mondjuk nem is tudom, kell-e végül is, mert tényleg mindenki annak nevez egy könyvet, aminek akar. :)

Az Atlan fiait amúgy csak átfutottam, az lehetne éppen interaktív regény, mert az tényleg teljesen regényszerű sztorival + stílussal rendelkezik... csak éppen még annyira sem interaktív, mint a Hit nevében. :) Szóval az én értelmezésem szerint nem "interaktív regény", hanem mondjuk egy regény, ahol néhány résznek van alternatív változata.

"Azt mondani hogy a Hit... nem interaktív"
Jó, akkor maradjunk annyiban, hogy interaktív, de csak nagyon minimálisan. :) És ez nyilvánvalóan elhibázott dolog, és ahogy írtam, maga az író sem feltétlenül ilyennek akarta.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 21:25 | Válasz erre | #666
Na végre valami konstruktív.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 21:24 | Válasz erre | #665
Ha szabadon be lehet járni helyszíneket, az már játékkönyv az én fogalmaim szerint.

A Bizonytalanság...-ban meg emlékeim szerint egyszerre 2-3 nyomot is követhettél azon kívül hogy az orrod után találomra elindulsz, szóval az messzemenően semennyire nem volt lineáris.

A Hit...-ről ismétlem: az egy regény, de olyan regény, aminél nem csak olvasol (jó esetben). A rejtvény benne, hogy mikor milyen képességet (varázslatot) kell használni. Azután meg vagy kedvez a kocka, vagy nem.

Az Atlan Fiai is "interaktív regény", annak ellenére hogy ott kockadobás nincs, és a választásaidnak nincs jelentősége (aki olvasta, tudja miért). De nem játékkönyv mert nem szabadon bejárható, és nem rejtvénykönyv mert nem "találd meg a helyes utat" feladvány.

Azt mondani hogy a Hit... nem interaktív olyan mint azt mondani, a Doom (vagy Prince of Persia, vagy Super Mario, vagy stb. számítógépes játék) nem interaktív, hiszen csak előre mehetsz, miközben lelövöd a szörnyeket.
© SzG
2020. március 22. 21:15 | Válasz erre | #664
Mondjuk egyébként persze mindegy, mindenki annak nevez egy könyvet, aminek akar. :)

Egyébként a Sötét herceg átszerkesztését támogatom. Este én is belenéztem, és tényleg egy egész korrekt, stílusos, hangulatos kaland lenne, ha nem lehetne 10 perc alatt átrohanni rajta.
© SzG
2020. március 22. 20:59 | Válasz erre | #663
Hát, hogy őszinte legyek, a Hit nevébent én se igazán nevezném "interaktív regénynek". :) Regényszerűnek talán regényszerű (bár azért a stílusa lehetne irodalmibb, mert ahogy délután utaltam rá, jó pár dologról gyakorlatilag nincs is leírás a könyvben, vagy csak egészen minimális), de nem "interaktív".
Ami szerintem tényleg "interaktív" + "regény" is (vagy legalábbis regényszerű), az mondjuk a Fenevad nyomában vagy a Bizonytalanság börtönében. Persze az utóbbinál ugyanúgy iszonyú lineáris a cselekmény, de azzal, hogy szabadon be lehet járni a helyszíneket, valamint rejtvényeket kell megfejteni közben, mégis megvan az "interaktivitás" érzete, mint körülbelül egy számítógépes kalandjátékban. Tehát végül is teljesen rajtad múlik, hogy sikerrel teljesíted-e a játékot; nem azt érzed, hogy a készítő csak "végigrugdal" rajta. A Hit nevébennél viszont ezt érzed: hogy az író csak végigrugdal a könyvön, mert neked szinte semmi beleszólásod nincs semmibe (ugye itt még rejtvények sincsenek). Oké, dobálhatod a kockákat... de ez sem igazi "interaktivitás", mert nem rajtad múlik, hogy mi történik, hanem a szerencsén. :) Szóval én egy ilyen könyvet nem neveznék "interaktívnak".
Ettől még amúgy nem tartom rossz könyvnek a Hit nevébent (a top 10 HK-ban benne van nálam), de szerintem tényleg nem "interaktív regény".
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 20:25 | Válasz erre | #662
Interaktívvá az teszi, hogy nem pusztán (azaz passzívan) olvasod, hanem dobálod a kockát. Azaz a könyv aktivizálja az olvasót, hogy vegyen részt a történetben.

Érdekes amúgy a listád, és erősen vitatkoznék vele. A Sötét Herceg JELEN ÁLLAPOTÁBAN persze, fosh-halom. De megnézted elvileg miket kellene összeszedni? Ha azokon a fejezetpontokon mind végig kéne menni (ahogy talán szánták, csak a lustaság, vagy a határidő közbeszólt), akkor egy nagyon durva kalandot kapnánk.

Egyébként ha "Az, hogy választhatod az egyetlen kötelező irányt nem éppen interaktív." - akkor kb. egyetlen FF-kiadvány SEM üti meg a mércédet (kivéve pár olyat mint a Skorpiók Mocsara, vagy a Crimson Tide). Elvégre az FF-ekben a választás látszólagos, valójában nemlétező.

Amúgy a Fejtörők Erdejét forgattad? Mert nálam AZ verhetetlen, mert menthetetlen. Az nem fejezetpont, hogy 90% annyi, hogy északra, keletre, nyugatra, délre mész-e. Az Eleven Falakban még így-úgy elment a dolog a cím miatt...

Egyébként meg ne arról beszéljünk ami rossz, hanem ami lehet jó!
[b]Akár fogadhatunk is.[/b] Megmutatom hogy a Sötét Herceg lehetett volna jó - de gépeld be a megjelent szöveget és juttasd el hozzám legkésőbb április 30-ig. A júliusi találkozóra akkor összehozom.
© [törölt felhasználó]
2020. március 22. 19:57 | Válasz erre | #661
© SzG
2020. március 22. 13:27 | Válasz erre | #660
"Remélem a facebookon az ilyen névvel egyetlen profil pont az íróé, és rábólint hogy lehessen ilyet csinálni."
Szerintem ő az, bár én facebookon még sosem kerestem, e-mailben levelezgettünk. :)
Ha nem tudod elérni facebookon, esetleg megadom majd az e-mail címét.

"Ha úgy lesz, csináltatok egy pólót a szöveggel: "meggondolod magad és mégis levágod a szörny fejét".
[smiley]eplus2[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 13:16 | Válasz erre | #659
Részemről fenntartom, hogy A Hit Nevében inkább interaktív regény, mint játékkönyv. De nem is igen igyekszik másnak mutatni magát, szemben egy FF-el amik kb. mind rejtvénykönyvek, és NEM választhatod ki merre mész.
Ezt egyébként beleírtam a KJK-rendszerek c. esszémbe. Majd elő lesz adva a talákozón.

Viszont az AHN-nél nincs probléma a kijátszhatósággal, tehát rárakunk a három kasztra 3 jelvényt, max. fél óra alatt kipörgetjük, és tuti játékélmény. Térképezéssel, visszatöltéssel nem nagyon megy az idő ugye, pont a linearitás miatt.

Remélem a facebookon az ilyen névvel egyetlen profil pont az íróé, és rábólint hogy lehessen ilyet csinálni.
Ha úgy lesz, csináltatok egy pólót a szöveggel: "meggondolod magad és mégis levágod a szörny fejét".
© SzG
2020. március 22. 13:16 | Válasz erre | #658
"Amúgy-amúgy a Boszorkány Úrnőmről a szerzője tud, és eddig nem panaszkodott miatta. Mondjuk ahogy néztem besértődött, hogy egyáltalán, de a linket/doksit nem szedette le."
Zubály Sándor? És mit reagált konkrétan? Vagy honnan gondolod, hogy "besértődött"?
© SzG
2020. március 22. 13:03 | Válasz erre | #657
"A népek arra nem képesek, hogy fél év (most már egy év!) alatt 50 fejezetpontot összehozzanak."
Igen, tény, hogy nem túl aktívak a "népek" ilyen szempontból, de azért volt már sikeresnek mondható pályázat is az elmúlt kb. 10 évben, először ugye a Zagoros, aztán meg az enyém 2012-2013 felé. Mindkettőre három-három 200 fejezetpontos kaland érkezett be annak idején, és nem is akármilyenek. :) Mondjuk az igaz, hogy már az enyém óta is eltelt vagy 8 év, és azóta biztos romlott a helyzet, tehát valószínűleg még kevesebben érdeklődnek a lapozgatósok iránt, pláne még kevesebben vannak olyanok, akik írnának is effélét...
Na de majd kiderül, mert ahogy említettem, a Végzet prófétáiban is van egy pályázati felhívás... meglátjuk, arra hány mű érkezik be. Én azért legalább háromra most is számítok. :)

"Torrent meg nem szükséges a Boszrkány Úrnő simán google-docs-ban van fenn. Nem kell neki zagoros tárhely, elég ha kirakom ide a linket. Elérhető, nem szedik le, lehet olvasni."
Oké, hát ha neked ez elég. :) Nekem nem lenne az, főleg ha tényleg egy olyan könyvről lenne szó, amin sokat dolgoztam.

"A játékok közé kb. max. A Hit Nevében-t szeretném látni. Azzal még dolgozni se kéne, mármint a formátumbaöntésen kívül."
Én azért látok benne hibát, például nagyon lineáris egyrészt (de olyan mértékben, ami már zavaró: a 300 fejezetből 200 végén gyakorlatilag nincs választási lehetőség, ha jól emlékszem, és ahol van, ott is alig lehet befolyásolni az eseményeket), másrészt néhol kissé "vázlatos" a stílus, bizonyos helyszínekről és szereplőkről például alig van leírás, sőt, nincs is, ami azért a hangulatot eléggé lerontja. :) De amúgy igen, összességében nyilván a jobb könyvek közé tartozik.
Megjegyzem, Victor Mannastól is van nálam egy komplett könyv, ami szintén csak arra vár, hogy megjelenjen... remélhetőleg erre is sor fog kerülni az elkövetkező 1-2 évben. :)
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 12:44 | Válasz erre | #656
A népek arra nem képesek, hogy fél év (most már egy év!) alatt 50 fejezetpontot összehozzanak.

Torrent meg nem szükséges a Boszrkány Úrnő simán google-docs-ban van fenn. Nem kell neki zagoros tárhely, elég ha kirakom ide a [url=https://docs.google.com/document/d/1qOxrERGaZc1m5m-LwJHB3XJR_fDavDhu1S_15g1jGgU/edit?usp=sharing]linket[/url]. Elérhető, nem szedik le, lehet olvasni.

A játékok közé kb. max. A Hit Nevében-t szeretném látni. Azzal még dolgozni se kéne, mármint a formátumbaöntésen kívül.

Egyébként meg lehet hogy "sokminden van", de senki nem beszél róluk. Így visszaérkezünk a HK-khoz.
© SzG
2020. március 22. 12:42 | Válasz erre | #655
"Szerintem inkább egy teljesen új magyar sorozat beindítására-felfuttatására kellene fókuszálni"
Oké, nem bírom kihagyni az önreklámot itt sem :), szóval ugye már alakul is egy ilyen sorozat, mégpedig a "Vindgardia Hősei", amit Killmasterrel indítottunk be (és aminek az első kötete, a Végzet prófétái jövő héten már remélhetőleg TÉNYLEG hozzáférhetővé fog válni). Hozzánk is lehet majd csatlakozni íróként, a VP-ben találhattok is majd erre vonatkozóan egy pályázati felhívást.
© SzG
2020. március 22. 12:34 | Válasz erre | #654
Hát végül is attól függ, melyik könyvről van szó... van olyan, amit viszonylag kevés munkával aránylag elfogadható szintre lehetne hozni (talán a Féregfutam), de a legtöbbet szerintem alapvetően át kellene dolgozni/újra kellene írni, és egy ilyenhez nyilván ugyanúgy kellenek "ötletek meg ihlet", mint egy akár teljesen új könyvhöz. :)
És valóban ott van az is, amit említettem: még ha ki is pofoz az ember pár HK-t, nem biztos, hogy tud vele bármit is kezdeni, mert annak idején a Zagorra is "rászóltak", amikor közzétette a HK-t... le is kellett venni őket az oldalról ugye. Szóval könnyen elképzelhető, hogy például csak "fű alatt" lehetne terjeszteni az ilyen átdolgozott HK-kat, mondjuk torrent-oldalakon, de annak nem tudom, van-e különösebb értelme.
Szerintem inkább egy teljesen új magyar sorozat beindítására-felfuttatására kellene fókuszálni, a HK-t meg hagyni kellene, hogy feledésbe merüljön. :)
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 12:06 | Válasz erre | #653
A saját könyv teljesen másfajta meló. Önálló ötletek, meg ihlet, meg stílus kell.
Itt ezek adottak.

Amúgy szerintem túl lusták azok hogy komolyan kötöszködjenek. Úgyse veszi ezeket senki, tehát bevételük nincs belőle.

Amúgy-amúgy a Boszorkány Úrnőmről a szerzője tud, és eddig nem panaszkodott miatta. Mondjuk ahogy néztem besértődött, hogy egyáltalán, de a linket/doksit nem szedette le.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 12:01 | Válasz erre | #652
Van elképzelésem hogy kellene hozzákezdeni.

Néhány példa hogy meggyőzzem a népet:
- Az Éj Köve/Kardja: a történetet a könyvekhez kell igazítani, ami most van azt meg alternatív lehetőségként szerepeltetni. A bossokat hagynám statosítva, legyőzhetetlenül, de ugye a tűzcsontvázat le kéne tudni nyomni, amihez a hiper-varázslat-szabályt ki kell cserélni.
Természetesen az összes lény statjait felül kell bírálni.
A védekező táblázatnál a játékos számára az összes varázslat automatikusan sikerrel működik majd (az összes könyvben).
A manautánpótlást és gyógyulást ahol kell meg kell oldani.
A szerencsepróbákat elfogadható szintre kell mérsékelni.
- A Nagy Féregfutam: a mana/életerő feltöltése alap kérdés, a "melyik irányba mész" választásokat fel kell térképezni és újraírni. A lények statjait újraírni, a labirintust bejárhatóbbá tenni.
- Árnyékvilág: a meglévő anyag miatt ez nem folytatás, hanem prequel lenne, amiben a Féregfutam azén varázslójával tolnánk. Egyébként a szokásos problémák. Valószínűleg egy-két helyszínt/opciót újra kell írni.
- A Fenevad Nyomában: a tanulási rendszert újra kell húzni, és a lények értékeit kiigazítani. A varázslatrendszer memorizálós helyett AD&D sorcerer jelleget kapna.
- Kriptaszökevény: alap, hogy a lények harcértékeit felülvizsgáljuk. A kalandot meg fel kell térképezni hogy kellően izgalmassá lehessen alakítani.
- Szörnyek Szigete: nem ártana találkozni a szörnyekkel... Ez egy masszív újraírás lenne, ugyebár.
- az Ork Gyilkosok-at fel kell térképezni, le kell butítani mert túl sok az ötlet benne.
- Sötét Herceg: hát itt masszívan újra kell szerkeszteni a dolgokat, de kellő elszántsággal menthető, és kemény kihívást jelentő kalanddá válhat.

És mégpárat.
A Boszorkány Úrnő meg ugyebár kész.
A Fejtörők Erdeje meg menthetetlen szemét. Ha ki is javítanánk azt a kevés tartalmat amit szolgáltat (a manók következetesen mondjanak igazat/hazudjanak, ne tradicionális találóskérdések legyenek hanem valami értelmes), akkor se nyújtana semmi érdemlegeset.
© SzG
2020. március 22. 11:53 | Válasz erre | #651
Igen, nekem is eszembe jutott még évekkel ezelőtt, hogy mondjuk a Shiwo-t ki lehetne kicsit "pofozni", mert tényleg vannak benne jó részek meg a hangulata se rossz... Csak aztán rájöttem, hogy ez a "kipofozás" óriási munka lenne, gyakorlatilag az egész könyvet újra kellene írni (valóban kínosan amatőr benne szinte minden, ahogy mások is írták, meg ahogy én is kifejtettem itt pár éve)... Ennyit meg valószínűleg nem érne az egész, illetve egyszerűbb már akkor egy teljesen új könyvet írni egy ilyen komoly átdolgozás helyett. :) Másnak is inkább ezt javasolnám egyébként. Pláne, hogy egy átdolgozott HK-val úgyse nagyon lehetne mit kezdeni (még a netre való feltöltés is "cinkes" lenne a jogok miatt), ellentétben egy saját könyvvel, amit úgy tesz közzé-ad ki ki az ember, ahogy akar. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 22. 11:30 | Válasz erre | #650
Harcos Képzelet sorozatot javítgatni? Ehhez már nem is elhivatottság kell, sokkal inkább valamiféle szent őrület! Nem mondom, néha mikor elém kerül egy-egy kaland a sorozatból beleolvasok, de annyi más jobb kalandkönyv létezik, hogy túl sűrűn ez nem fordul elő. De ha valaki ezt is felvállalja, hát én csak kitartást tudok kívánni hozzá!
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 11:09 | Válasz erre | #649
Hát ez nem jött be, a CD nem olvasható már :(
© twillight (Kövérorr)
2020. március 22. 10:32 | Válasz erre | #648
Úgy volt, vmi 15-17éves srác írta, mondták neki jöjjön vissza később, aztán nem lett belőle semmi.

Btw, ha vkinek van szerkeszthető formában HK-ja, előfordulhat hogy vállalom a kaland kijavítását.

Sajnos a mindannyiunk által ismert csomag szövege nem kijelölhető, begépelni meg őszintén szólva sokáig tart, és annyi nekem már nem ér. A Boszorkány Úrnő kivételes eset volt.

Viszont megpróbálom kinyerni a Féregfutam szövegét a CD-verzióból, hátha azt úgy meg lehet oldani. Mondjuk ott ugye a teljes szabályrendszert is át kell írni...
2019. augusztus 7. 15:52 | Válasz erre | #647
Köszi ezt igy értetem :)
dum spiro spero!
© [törölt felhasználó]
2019. augusztus 7. 06:49 | Válasz erre | #646
2019. augusztus 7. 01:50 | Válasz erre | #645
Ez jó ötlet köszönet érte.
Egy kérdés te hátha tudod, van 4000 oldlas? Tudom elöször a sztandard itt 350 volt ami nemsoká márcsak 300 lett de álitólag volt egy 400 is ez igaz?
Köszi elöre is!!!
dum spiro spero!
2018. október 16. 23:16 | Válasz erre | #644
Mostanában nem volt időm új könyveket lejátszani, ezért csináltam egy TOP 10 listát Harcos Képzelet Könyvekből. Akit érdekel, megtekintheti.

https://velemenyes.blogspot.com/2018/10/vissza-multamba-kulonkiadas-top-10.html
2018. augusztus 3. 19:31 | Válasz erre | #643
Sziasztok! A lapozgatós fantasy könyvekről szóló szép gyerekkori emlékek fel-feltámadtak az utóbbi időszakban bennem (Országút harcosa, Végzet Erdeje, Küzdelem az Éj Kardjáért), ezért rákerestem arra a történetre, aminek a címére már nem is emlékeztem, és csak nyomokban volt meg a történet a fejemben (vérfarkas, nyomozás, fogadóban lakás, a főhős öntudatlan állapotai), és itt a fórumban segítséggel meg is találtam a Monarakh titkát.

Szerencsémre sikerült meg is vásárolnom, végig játszottam, és szégyen, nem szégyen, de engem még felnőtt fejjel is szórakoztatott, nyilván a maga szintjén.


Emlékszem mennyire szerettem végig feltérképezni a történeteket, az első sikeres végigjátszás után minden történetben végig olvastam minden lehetséges történet utat. Most is ezt fogom tenni. :)


Megvásároltam még a Fenevad nyomában-t is, meg letöltöttem innen a Vérfarkas üvöltését is, ígéretesek. :)
© twillight (Kövérorr)
2018. július 30. 01:39 | Válasz erre | #642
nCore

Vagy dobsz egy emailcímet privátba, mert még nem töröltem le őket.

Ja, és: [url=https://docs.google.com/document/d/1qOxrERGaZc1m5m-LwJHB3XJR_fDavDhu1S_15g1jGgU/edit?usp=sharing]ez egy javított változat a Boszorkány Úrnőre[/url]. By me.
Helyesírásellenőrző ráfutott, a kaland 2. fele még nincs véglegesen tesztelve, de nem kéne gond legyen vele.
© Sutheo
2018. július 29. 09:33 | Válasz erre | #641
A HarcosKépzelet könyveket(Küzdelem az Éj..., Cherubion Hőse, esetleg szerepjáték-verzió) kerestem letölthető verzióban...hol lehet, hol érdemes ilyet keresni? (google-ba beírtam de csak antikvár meg könyvesbolt került...)
© twillight (Kövérorr)
2018. július 15. 11:24 | Válasz erre | #640
Hibák korrigálásánál minden benne van:
- ellentétes előjelek kijavítása
- ellentmondó adatok korrigálása
- hiányzó adatok pótlása
- téves fejezetpont-hivatkozások korrigálása
- túlzott és indokolatlan nehézség kiiktatása (pl. az elején azoknál a szerencsepróbáknál)
- játékegyensúly megteremtése (egy dolog hogy folyton eladod-megveszed a hátasaidat, de 5 nyavajás aranyért szerencsepróbát dobni, mikor később nagyon fog kelleni a siker, az túlzás)
- loopok&Co lehetőség szerinti eltávolítása

Szóval a szokásos.
Ha minden jól megy, a találkozóra el is tudom vinni.
© twillight (Kövérorr)
2018. július 11. 21:06 | Válasz erre | #639
[u]Boszorkány Úrnő[/u]

Úgy tűnik elég sokan olvasták, legalábbis sokan írtak kommentet róla itt a fórumban.
A legtöbb kifogást úgy néz ki amiatt kapta mert kifejezetten jó cselekménye ellenére (bár volt akinek a sivatagon átkelés túl molyolós volt, hát ízlések és pofonok) komolyan ki kellett volna tisztázni hogy most mi is áll a karakterlapunkon (meg hogyan dobjuk a próbákat, meg a többi).

Mivel első alkalommal nekem nagyon bejött a téma, ahelyett hogy gyorsan letudnám és közölném a Helyes Utat és mindenki megfeledkezne róla a továbbiakban, én bevállalom hogy az egészet begépelem és kikalapálom hogy eltűnjenek belőle az ordító technikai hibák.
Mondjuk fogalmam sincs hogy kell linkesíteni a fejezetpontokat egymáshoz, és csili gépeim sincsenek az egész meggyorsítására (meg a könyv se áll a polcon), szóval tart ameddig tart alapon megy, és pláne nem várhatom hogy játszható formában felkerüljön az oldalra, de mindenesetre ez az oka hogy "kimaradt".
© twillight (Kövérorr)
2018. július 8. 23:41 | Válasz erre | #638
BOOT-szektor, William McGregor - a Varázslónő Története (II)
-----------------------------------------------------------------------

Asszem ha dobálnék, minden könyvben adnék magamnak egy új 12 Ép italt, ha elhasználtam, ha nem. Minimum.

[u]Kínok kínja[/u]

Bárgyú, bosszantó, bugyuta kaland, amiben nem csak elbukni lehet mert nem jó felé mentél (azt játékkönyveknél megszoktuk már), de konkrétan a szöveg is értelmetlenné válik tőle.
Hozzátéve hogy minden út és tárgy tökéletesen haszontalan, és hogy ez egy elég jellegtelen állomása egy többkötetes kalandnak (A mágus küldetése -> A mocsár szörnyetege -> Kínok kínja -> A Hold sikolya -> ??? (kiadatlan-megíratlan) -> Létsíkok vándora), hát ennyit ér.

[i]-5 a[/i]
fedezéket keresel
megadod magad
mi a késés oka?
hová vitték?
hol az a malom
bemész
csapóajtó
tovább
tovább
tovább
...
harc, farkasember: 35/16/17/D6, D6, 2D6
tovább
l00t
[b]láda[/b]
irány a kocsma
van-e ismerős?
[u]kirabolom a törpét[/u]
[b]gyűrű[/b]
lássuk a kádárt
...
[i]-1 Sz: ha fail: -7 Ép[/i]
...
harc, 3*tolvajcéh emberei: 22/14/12/D6
na mi van itt
megszólítod
nem (BUG: eléggé biztos vagyok benne hogy a 111-en az "elfgadom" opció rossz helyre irányít)
menjen csak előre
kihallgatod
vársz
vársz
vársz
keresel egy másik kijáratot
[i]-1 Sz: ha fail: harc[/i]
vársz
vársz
megtámadod
a törpéhez mész
nálad van
...
nesze
[i]-gyűrű[/i]
előre!
nálad van
[i]átadod a ládát[/i]
bemész
...
nem
[i]harc, démon nő: 28/16/15/D6, D6, D6:2, D6+3, D6+2, D6 (nincs varázsereje, tehát nem tud mit tenni egy halálvarázzsal. Alternatív: beleegyezel és vesztesz 2 Té-t)[/i]

[i]-5 Max Ép[/i]
tájékoztattak
[b]Le Fleur kardja (D6+3, 5 Té)[/b]
nem nyúlsz a másikhoz

*********************

[u]A Hold sikolya[/u]

Tökéletesen nyílegyenes, nagyon egyszerű, látszik rajta hogy egy játékalkalom, nem teljes kaland hosszúságú „történet”.
Aminek sosem írták meg a végét. Pontosabban feltehetően a végét megírták, csak a vége és az eközötti részt nem (a Létsíkok Vándora feltehetően ennek a karakternek az utolsó kalandja).

Szóval elég meh, meg akad néhány nyilvánvaló bug is (amit az olvasó menet közben kijavít magának), de ennyike.

No, legalább nem feledték el hogy ideje megadni a kard statjait. Mit mondjak, [u]nem valami ász.[/u]
harc, X*orkok: 21/12/10/D6 BUG: "Az 5 ork körülvesz, mindHÁRMAN megtámadnak." - Uhm, wut? Mindenesetre ez úgy hangzik, bepróbálhatjuk a [u]tűzlehelletet.[/u]
Á! A HÁTAM MÖGÖTT álló két ork nem támadott meg, mert arrafelé veszélyesebb vagyok! Stimmt. Respekt.
[b]BUG: 41: az idióta nem adott lehetőséget átkutatni az első három orkot, de akkor miért kérdi nálam van-e valami szaros gyűrű? Tudod mit? Nálam van.[/b]
a fiatalabbat
irány a kereskedőház
[b]köszke (50 a)[/b]
miért van az hogy ennél az írónál a rosszarcúak küldetését mindig el kell fogadni mert az a) jó lesz neked b) különben megdöglendsz?
[b]vámpírmedál[/b]
hello, kinek van füve?
hagyjátok békén
jöjj velem tünci
igazat mondasz
megtartod az orkokat is
veled van a tündibündi
bemész
továbbmész
megyek előre
jobbra
megnézed közelebbről
megnézed közelebbről
megérinted
[b]D6/2 Sz[/b]
jelzed hogy nem akarsz harcolni
lássuk honnan jött
fegyverem van, kincs kéne (ha fegyvert akarsz, az fagysugarat lő, de játékmechanikailag nincs integrálva. A koronát amúgy ugyanúgy megfogod kapni.)
[b]2,000 a[/b]
felteszed
[b]tündérherceg korona[/b]
megjavítod
[b]max Ép[/b]
tisztelegsz
voltál a másik barlangban
hátrahúzódsz
[i]átadod a koronát[/i] (alternatív: egy másodlagos fegyvert kapunk, ami alapban körönként 2 támadás. Mellesleg BUGos, nem levon Té-t, mert a Té az nem THAC0. Viszont ekkor egy keményebb csata vár rád, és nincs meg a következő rész, tehát semmi előnyöd nincs belőle.)
[b]csontkürt[/b]
...
segítesz
harc, vámpír: 20/23/20/2D6, csak minden 3. körben támad
kikerülöd
[i]-1 Sz, ha fail: harc[/i]
kikerülöd
[i]-1 Sz: ha fail: "eltűnsz"[/i]
...
vársz
mész velük
nálad a sárkány kürtje
folyt. köv.
© twillight (Kövérorr)
2018. július 8. 10:36 | Válasz erre | #637
Ahogy látom a Varázslónő Története még nem zárult le, a Kínok kínja (46) -> A Hold sikolya (48) -> ? (befejezetlen, cím nélküli) ? kötetek még hozzá tartoznak, megtévesztett hogy valami kardot lobogtat a Kín végén, meg hogy mindenütt lovagokat emleget.

Addigis:

BOOT-szektor, William McGregor - a Harcos Története
-----------------------------------------------------------------------

Tolvajunk nagyot öregedett valami szörny miatt, barbárunk meg ül valamelyik sarkvidéken. Harcosunknak 2 kaland jutott, 10 év távolsággal, ami azért szintén nem mindegy.

[u]Sötét álom[/u]

Fárasztó, leginkább jobbra-mész-balra-mész-ha-rossz-felé-mész-meghalsz kaland.
Sok a bug, illetve a tisztázatlan játékmechanika.

Nem az én dolgom.
Lássuk mit hagytak.
l00t
[i]-1 Sz: ha fail nem találsz semmit[/i]
enyim!
[b]pecsétgyűrű[/b]
északnyugat
vársz
44 (nem értettem miért nem jön ki, aztán láttam hogy a szerző inkább a táblázatot alakította át mint a fejezetszámozást)
[b]szelleműző kristály[/b]
ahol a kocsma, ott kezdődik a cselekmény
lovag
irány a belváros
[i]-1 a[/i]
nálam a pecsétgyűrű (BUG: bár elvihetted ládástul, itt biztosan az ujjadon viseled)
nos az úgy volt...
[i]-pecsétgyűrű[/i]
[b]ring of fire resistance[/b]
kivel?
húzol
[b]szedsz egy gyümölcsöt[/b]
hé, nyugi! van füved?
196
[b]Balagor[/b]
hallgatod
a templomba
[i]jelképes összeget adományozol[/i]
követed
alszol
[b]Falka, Gru Brangrun [/b](BUG: VISSZA megyek a templomba? És mindenfélét tudok már onnan? Minek ajánl fel lehetőséget ha a felajánlás bugnak minősül?)
irány a torony!
na húzzunk innen
benyitsz
na, lássunk is valamit
kiszabadítod az embert
[i]-1 Sz: ha fail: death[/i]
[b]Norm érme[/b]
[i]-1 Sz: ha fail: death[/i]
képek?
jobbra
belépsz a derengésbe
csak az halad előre, aki hátrafelé is megy ha kell
jobbra húzod
na most nézd meg mit csináltál...
[b]posztóvért + lábszárvédők[/b]
a másik irányba indulsz (bármerre is legyen)
irány az állvány
[b]lábszárvédők[/b]
mi van a vérttel?
piszkálnivaló!
nálad van
bemész
belenézel
[b]Grumgahrr[/b]
belenézel
...
[i]-Norm érme[/i]
D6 (BUG: semmiféle hatása nincs Normnak amúgy)
harc, lidérclord: 17/9/13/22/D6, a sebzése/2 felfelé kerekítve gyógyulja
[b]mellvért[/b]
l00t
[b]korona: a sebzésed felét felfelé kerekítve gyógyulod[/b]
gyerünk
[b]a farkasfejest[/b] (BUG: a vért és a kard megjelent, ez oké. No és a többi cucc?)
lássuk a főpapot ha már itt vagyunk
[b]5 Té, Vé
max Ép ital[/b]
lovagok: 22/13/14/D6+1
harc, 4*zsoldos: 19/10/9/D6
harc, 4*zombi: 16/9/8/D6:2+1, fantom: 22/12/14/D6+3
harc, boszorkánymester: 18/8/13/22, 1. körben automatikusan 3 Ép-t sebez
l00t
[b]max Mp ital[/b]
[b]láda[/b]
mész nevezni
vajon hányan indulnak?
harc, tyrion lannister: 24/15/19/D6, varázserőt nem használhatsz, a csata bármely fél 10 Épvesztéséig tart, a te sebzésed is D6 (lándzsa)
harc,[u] felteszem folytatás, bár a szöveg nem jelzi[/u], szóval lehet hogy varázslatos módon max Ép-ről kezd...: D6+1 a sebzése innentől
[i]-láda[/i]
[b]családi gyűrű[/b]

*********************

[u]Sólyomlovag[/u]

Nem egy nagy valami. De nem nagyon idegesített fel, így nem fogom sokat szidni.
Alapvetően mész előre, pár fejezetpontonként összeszedve néhány újabb tagot a csapatodba, de ez nem egy Halál Seregei.
Meg a csatákat se szerettem, mert vagy nagyon nagy aki jön, vagy nagyon sokan vannak.

10 évvel később járunk
[b]a káosz kardja[/b]
Mytherón!
megkérdem az őrséget hol a francban vagyok
irány a fogadós
hol a fenében vagyok?
irány a csuhás
Áspis?
igazat mondasz
vele mész
sirály!
[b]Huar: 18/13/12/15/D6[/b]
hm, fény?
hé, van füvetek?
mellesleg le kéne gyakni Áspist
többen jobb
[b]A nő: 18/10/14/16/D6, elsődlegesen varázslattal támad
A csatabárdos: 22/15/14/D6+3, nincs kezdeményezése
A törött orrú: 19/16/14/D6+1, csak minden második körben támad[/b]
aludni csak a gyengék szoktak!
veled vannak
megnézed
követed a nyomot
körülnézel
felnyitod
[b]elteszed a pálcát[/b] és megnézed a csapóajtót
kinyitod az ajtót
betöröd
húzzunk innen
jobbra
tovább
belépsz
tovább
belépsz
körülnézel
lerohansz
nem küzdöttem
harc, 4*katona: 16/12/13/D6
meg még mi nem kéne
...
Huarr velem van
hátsó ajtó
harc, Aspis: 25/16/17/28/D6+4
...
nincs nálad
[i]-1 Sz: ha fail: death[/i]
© twillight (Kövérorr)
2018. július 6. 18:00 | Válasz erre | #636
BOOT-szektor, William McGregor - a Varázslónő Története
-----------------------------------------------------------------------

Ugyanazt a karaktert használja, de független kalandokban. És egyedi módon a 2. történet készült harmadiknak.
Emiatt minden statom minden kaland elején a kezdőszintről indul, és kész.

[u]A mágus küldetése[/u]

Ez egy használhatatlan rakás tárgya. A könyv rendszere a SHIT: Szar, Hulladék, Idióta Turistacspda.
Semminek nincs értelme benne, és jobbára csak az idődet vesztegeti az író, hogy a végén még meg is alázzon egy ostoba befejezéssel.
Ráfognám hogy ostoba SJW-cucc, de bár az, nem attól rossz. Egyszerűen és tisztán riasztóan pocsék.
Úgy tűnik a tetejébe valami Magányos Farkas ripoff akart lenni, de a képzettségeknek semmi értelme, hiszen kikerülhetetlenek, és hasznuk sem igen van. Nem kéne automatikusan működni a képességeinknek? Vagy csak akkor szerencsperóbával használni őket ha rendelkezünk vele? Következetlen az egész.

[b]vakharc
rejtőzés[/b]
Gondrogba mész
[i]-2 a[/i]
az őrséghez mész
irány a szentély (mi a faszért mesél nekem démonimádó szektáról? Ha meg azok a vétkesek, miért lopták el simán a cuccom?)
[b]2*2D6Ép ital[/b]
irány az erdő [i](mennyi volt a fogadó költsége?)[/i]
[b]csapdakeresés[/b]
[i]-1 Sz: ha fail: buktál egy helyszínt[/i]
nem [u](mert nincs a könyvben)[/u]
harc: csáp: 10/13/10/0, ha kétszer egymás után eltalál meghaltál
nekifutsz
mész
jobbra
harc: őr: 18/13/12/D6
kiengeded őket
nem beszéled
velük mész

*******************

[u]A mocsár szörnyetege[/u]

Szánalmasan rövid kis kalandocska, ami nem használja ki a potenciálisan heroikus vége-helyzetet, és elfeledkezik a játékosra erőltetett „semmisítsd meg a fekete kardot” alküldetésről. Merthogy az a fránya kard akkor is nálad van ha nincsen. De akkor meg minek.
Ja, és a cím eléggé tákolmány. Ha elolvasod, rájössz.

A könyv javára írandó viszont két dolog:
– az író legalább fogalmazni tud, ha mesélni már nem is
– [u]megölhetjük Skandar Graunt. Nekem ez megér 10 fantáziaaranyat.[/u]

tehát a célom a mocsár, ezért mehetek a mocsár felé, vagy nem. Aha. De ha már felajánlottad, keresek nyomokat.
ennézést, mit? [i][u]És mennyi manáért?[/u] [/i]És miért nincs halvány fogalmam sem hol vagyok, mit csinálok? Mindegy, megyek jobbra ha a mocsár arra van.
ennézést, de nem balra vannak a törpök? Mit keresnek itt? Mindegy, hátha van füvük.
nincs nekem kérem alássan, tessenek látni kérem
kitör az általános amnézia, és mindenki azt hiszi a másik úton jöttem. De hé, én nem ellenkezek ha adni akarnak valamit!
azt varázsol amit akar, én becsületes vagyok, [u]ezt láthatják abból is hogy nő vagyok[/u]
nem vehetem elő ami nincs nálam, ugyebár?
hé, [b][u]mégiscsak nálam van a fekete kard![/u][/b] Na, druidavarázsló vagyok a javából, vagy nem vagyok druidavarázsló a javából? No mindegy, húzzunk innen, ezek is csak az időmet vesztegették.
első számú szabály: nem beszélünk a klubbról. Második számú szabály: nem beszlünk a klubbról. Harmadik számú szabály: nem megyünk vezető nélkül mocsárba.
[i]felbérelem Skandar Graunt (-10 a)[/i]
első számú szabály: nem beszélünk a klubbról. Második számú szabály: nem beszlünk a klubbról. Harmadik számú szabály: mindig a vezető megy előre
[i]-1 Sz: ha fail: bukod minden varázstárgyad, viszont nincs csata[/i]
harc, ork: 19/15/13/D6
no idefigyelj kötsög, én vagyok Darth Druida, és nem tetszik ez a hitetlen beszéd
harc, mocsári rém: 34/18/15/2D6
há' hooogyne, pont én ne jöttem vóna?
nem keresem én a bajt...
na húzzunk innen mielőtt kiszúrnak
na lássuk mi ez
csak semmi őrültség. Nézzünk nyugodtan körül.
nagyon szíp páncél az, és tisztára gáz hogy valaki így "elvesztette"
én? Én egy ujjal sem kérem, ártatlan vagyok!
látom itt nem látnak szívesen - vajon mi van az udvaron?
szerintem húzzunk innen. Elvégre hülye vagyok én? Ha most legyakok mindenkit, bukom az érte járó küldetés-expt!

*******************

[u]Létsíkok vándora[/u]

A híre ellenére én nem sétáltam be mindenhol ott nem lévő térkapukba. Nem is nagyon lehet, ugyanis az összeset questorok nyitogatják meg neked. Ami ötlet egyébként jó, folyton elkapnak-elengednek/megmentenek, de cserébe kérnek valamit...
De összességében ostoba, középszerű kaland, ám legalább nem bugos.

A kaland egyes pillanataiban a Creature of Havoc elejéhez hasonlóan kockával dobod ki merre mész. Az időnként előforduló számok ezeket a lehetséges megállókat jelölik.

49
jobbra
megvizsgálod
mész
mész
lemászol
kinyitod
D6: ha 5-6 pass, ha fail buktad a lehetőséget (pontosabban van egy loop hgy felmászol a titkosajtóhoz, visszamászol, újrapróbálod, [u]tehát a dobás értelmetlen[/u])
harc, bikafejű démon: 30/20/18/2D6
megszólítod
yo
[b]suicide dagger[/b]
titkosajtót keresel
[i]-1 Sz: ha fail: death[/i]
tovább piszmogsz
belépsz = 63
a vízhez
[b]max Ép[/b]
megtöltöd a kulacsod
[b]3D6 Ép ital[/b]
hé haver, van füved?
voltál (ha nem voltál, akkor "visszamész és mégis levágod a szörny fejét)
jobbra
utánamész
a folyosón mész
belépsz
hé haver, van füved?
há' hooogyne
[i](átadod az összes tárgyad)[/i]
...
[b](visszakapod az összes tárgyad)[/b]
bámészkodsz
csak állsz
elvagy
nem csinálsz semmit
chillin'
jó van má', megyek
[i]-1 Sz: ha fail harc: bestia: 25/23/20/2*D6[/i]
megadom magam!
le a csapóajtón
lecsúszol
[i]-D6/2 Ép[/i]
mész a fény felé
megnézed a falat
megnézed a domborművet
már láttad a falat
bedugod
kinyitod
leszúrod
harc, múmia: 26-2D6/17/14/15/D6:2, D6:2, D6
mindenbe beleegyezel, majd D6

5-6: 242
hagyod csináljon amit akar
harc, fejvadász: 23/17/16/2*D6
fosztogatsz
[b]themsey nyaklánc[/b]
magyarázkodsz
D6: 113 vagy 85

1-2: 113
megnézed
kopogsz
lépcső
könyvtár
csak olvasgatsz
D6: 242 vagy 85

3-4: 85
húzol a francba
nem találtál
nem találkoztál
harc, kutya: 12/7/8/2*(D6:2+1)
tettél egy ígéretet
rugrat szívébe szúrod
megvárod őket
© twillight (Kövérorr)
2018. július 6. 11:45 | Válasz erre | #635
Jó szemed van, és jogos az észrevétel.
De azzal külön terveim vannak. Remélem megéri majd a törődést.

BOOT-szektor, William McGregor - a Barbár Története
------------------------------------------------------------------

[u]A jégmező harcosa[/u]

Meglepően jól kidolgozott kaland alternatív utakkal, kellően nagy téttel, eltalált atmoszférával.

A kiadvány gyenge pontja a kissé összecsapott befejezés (le lehetett volna játszani az összecsapást attól függően kit tudsz megidézni: óriásokat, barbárokat, a sámánt, a saját törzsed), valamint a felvezetéssel rendelkező de csattanó nélküli események (kezdve a gigamágusokkal való találkozással, ami megint erőforrásvesztés nyereség nélkül, vagy mikor az alakváltó sámán elküld megvizsgálni a hajót, mire azonnal úgy döntünk az túl nagy fáradtság).
De ezek csak nüanszok az egészben.

fent
megnézed
lelövöd ([b]Íj - ezek szerint[/b])
mit lehetne tenni hogy elkerüljem a szerencsepróbát?
jégóriások
kikerülöd
[i]-2 Ép[/i]
nem a te dolgod
hé haver, van füved?
az óriásokhoz mész, emlékszel?
[b]csontkürt[/b]
irány a baglyok
felmászol
figyeled őket
továbbmész
nem nézted végig
harc, óriásbagoly: 28/16/12/D6:3, D6:3, D6
[b]csőr[/b]
nekem is van
sólymok
gejzíres föld
harc, 2*kardfogú párduc: 25/15/16/D6
barlang
kutat
[b]D6 Sz ital
2D6 Ép ital
ring of fire protection[/b]
továbbmész
[i]-1 Sz: ha fail: van tűzellenállás gyűrűd[/i]
vársz
nincs olyanod
vársz
nem tudsz te semmit
természetesen nem
harc, smaragd piton: 25/13/17/D6:3 + 50% D6+1
irány a falu
lássuk a főnököt
ez még kérdés? persze hogy hazudok!
irány a torony
sámán: ki?
[i]-2D6 Ép[/i]
átvizsgálod
benyomod a karokat
lejárat
kék
harc, kígyómágus: 30/8/14/27/D6:2, 1. körben sebez D6+3-at
fosztogatsz
van kürtöd
© dan
2018. július 5. 22:30 | Válasz erre | #634
Kénytelen voltam írni,mert úgy láttam,Garry Hamilton:Boszorkány úrnője mintha kimaradt volna.
Üdv:dan
© twillight (Kövérorr)
2018. július 5. 20:50 | Válasz erre | #633
BOOT-szektor, William McGregor
-------------------------------------

Tippem szerint Álnév a Dragonlance-t (Sárkánydárda Krónikák)vette alapul, persze Raistlin nélkül. És a papnő az inkább varázslónő itt. Azért kifejezetten nő a Mágus Küldetése fő alakja.
Mellé a többi karakter (harcos, tolvaj, barbár) miatt feltételezem hogy onnan a koncepció.

Amúgy olvastam azt a trilógiát, a Gyűrűk Ura-koppintásokba esik az "epic fantasy akarok lenni" műfajban. E a trilógia száraz mint az aszalt fűrészpor szvsz.
Nos, a Dühös Kard (A Hős Legendája, eredeti címen Kereső, de szvsz Dühös Kard és kész) meg szexista ponyva. Ez persze nem jelenti hogy az író ne kereste volna degeszre magát vele.

No, de először nézzük a Tolvaj Történetét:

[u]Az utolsó csepp[/u]

Mi vagyunk Józsi, akinél az első csepp az utolsó is volt: mikor apucit leváltotta egy trónkövetelő (bárddal, lol) azonnal feliratkozott a ... Nos, meglepő lenne ha ott végzett volna ahol Azzur Nagyúr, de annyi eszünk van hogy ne az arcunkat tetováltassuk tele, szóval mondjuk beléptünk a Triádba. Akiknek a főnöke a főellenség, mert az úgy kényelmes, vagy valami. Amúgy az író később kihoz ebből valamit, szóval EZÉRT nem kárhoztatom. Ötletei is vannak. Csak hát rövid, unalmas, az íróra jellemzően fura szerkezetű (a The Creature of Havoc csinált eredetileg olyat hogy ha balra mész akkor levágod a történet jelentős részét, bár ott ennek volt értelme – eme könyv javára írandó viszont hogy itt nem halsz ebbe bele), ráadásul ha a narratívát nézem, nem hogy hova kell lapozni ha ez/ha az, hanem hogy a szövegben leírt események mennyire stimmelnek), akkor totálisan teljesíthetetlen, mert egy vagy-vagy választásnál MINDKÉT tárgyat fel kéne vennem (rögtön az elején ha a hosszabb úton megyek a kürtöt és a repülés gyűrűjét).

legyen a susnyás
hé haver, van füved?
továbbmész
észak
átmész
hé haver, van füved?
hogy mi?
nyugat
megnézed
Pipás Finggal mész
kit?
tó!
fáck
[i]-1 Sz: ha fail odamész a csónakhoz, visszajössz a fához és újradobod.[/i]
bemászol
berontasz
bemész az ajtón
nem jártál
harc, orgyilkos: 24/17/17/D6, az első körben kétszer támad
...
folyt köv.

*******************

[u]Árnyéksárkány[/u]

Nem azt mondom nincsenek jó ötletei Álnévnek. De pocsék kalandmester, mert nem érti hogy a játékosokat jutalmazni is kell valamivel miközben költik az erőforrásaikat.
Különösen fontos eme kompenzáció a játékkönyveknél, ahol egy szörny megölése ellentétben az AD&D-vel nem jelent atomatikusan:
– exp-t és potenciális szintlépést, ami tartalmaz javuló karakterértékeket is
– aranyat
– a szörnyből kihulló tárgyakat.

Így az ő könyveiben arra kényszerülünk hogy gyáva, esetleg [u]nihilisztikus karaktert[/u] játszunk aki mindent megtesz hogy elkerüljön minden érintkezést a világgal a Bosson kívül.

Nem tudom útálni ezt a könyvet még a jobbra-mész-balra-mész választásaival és szerencsepróbáival együtt sem (utóbbiakkal az Egy Igaz Úton nemigen találkozunk szerencsére), de a kivitelezést kevéssé tudom értékelni.

BUG: 162: miféle nyilvesszőm? (mindegy, nem járunk arra, és nem kérdezi van-e nálunk csak megadja)

javasolt faj: [b]tündér maximum manával.[/b]
nyet
leszarod
a tóparton maradsz
megnézed
no akkó' lesz szex, vagy mi?
én csak szexet akartam, ez meg a problémáival traktál - kösz nem
nem érdekel
nincs
[i]-1 Sz: ha fail: be kell járnod a helyszínt[/i]
együttműködsz
igazolod magad
meredek
kosár
borospince
[u]bemászol
kimászol[/u]
harc, árnyéksárkány: 40/18/18/D6+2, minden 3. körben 4D6 évet "sebez" rajtad (fizikai sebzés nincs). 24-ről indulsz, ha eléred a 70-et meghalsz. Ideális esetben tolunk egy fagysugarat és egy halálvarázst oszt jónapot.
© twillight (Kövérorr)
2018. július 5. 14:09 | Válasz erre | #632
William McGregor könyvecskéiről kiderült hogy a legtöbb folytatása egymásnak, nevezetesen:

Sötét Álom (27) -> Sólyomlovag (30)
Az utolsó csepp (35) -> Árnyéksárkány (37)
A mágus küldetése (25) -> A mocsár szörnyetege (42) -> Létsíkok vándora (33)
Kínok kínja (46) -> A Hold sikolya (48) -> ? (befejezetlen, cím nélküli)

Egyedül A Jégmező Harcosa tetszik önálló könyvnek.
És persze ezek az infók gyorsan lettek összebogarászva, mert egy infóba véletlenül botlottam bele, megnéztem az eleje/végét a köteteknek. Szóval előfordulhat hogy valamelyik harcosos kötetek még összekapcsolódnak végül.
© twillight (Kövérorr)
2018. július 3. 14:16 | Válasz erre | #631
BOOT-szektor, Alex R. Wermin, 45-50
---------------------------------------------------

[u]A fekete lovag[/u]

Először is úgy tűnik ezt nem sikerült elszúrnia Mr. Álnévnek. Nem nagyon.
Természetesen teli van looppal, és [u]én eskü átnéztem mindegy egyes fejezetpontot, de csak 2 fekete követ találtam 3 helyett.[/u]
Ez azonban túl sokat nem számít, bár a végén megúszhatunk 2 kellemetlen csatát – de azok valószínűleg nem megnyerhetetlenek. Ja, természetesen maximális értékekkel kell játszani, és én számoltam 38 elköltött manát, tehát az ork kiesik. Megint. A barbár szintén.

A főellenség a klónunk, tehát akkorra illik ellőni az összes manánk (vagy tartalékoljunk 4-et, és mondjuk azt hogy sose dobja ki a varázsnyilat, bár logikus lenne ha a szabály úgy szólna, csak azt próbálja varázsolni amire van manája...). Felgyógyulnunk nem nagyon kell érthető okból előtte. Jó pont, hogy bár az értékeink megegyeznek, előnyre tehetünk szert a gyorsítás itallal (vagy valami gyógyulással, ha csata közben csináljuk).

Mivel iszonyat kemény harcok jönnek, kell minden összeszedhető táp (ha nem számolunk a loopokkal persze), így a kaland extrém lineárissá válik.

PS: a Főellenfél megint a Corum Krónikájából van lopva (A Kardok Királynője, Gainorherceg, az eszeveszett).

PPS: bár a kaland végül kimondottan tetszett (hacsak nem buktam meg matekból), az folyamatosan fájt, hogy képtelen konzekvensen implementálni hogy GONOSZ VAGYUNK. Különösen nem értem hogy ha megszivatom az elején azt a gnómot ami konkrétan meg akart ölni, miért néznek rám csúnyán az istenek.
Vagy mikor olyanokat mond hogy "arra a gonoszt érzed, nem kéne arra menni" - khm, ha az gonosz, és én is gonosz vagyok, akkor az ott nem SZÖVETSÉGES?

[b]vért (6 Vé)
max Ép ital[/b]
istálló
követed
leszarod (btw, most, hogy az egyetlen lehetséges információforrásomtól megszabadultam, merre kéne indulnom, he?)
kelet
odamész
ha nem, hát nem
oké
harc, gadlicon: 31/31/31/D6, D6, 2D6 (1. kör: empátia pajzs, 2. kör fagysugár) [i](-12 mana)[/i]
[b]-3 sebződés karpánt[/b]
követed
elmondod mi van
még kérdezel
csak úgy fecsegsz
[b]10 Ép[/b]
yep, halott kereskedő
megnézed hova szállnak
megvárod míg elszállnak
[b]fagytól védő gyűrű
gyorsítás varázsital[/b]
nyugat * (itt az egyik kő. A másik északon, balra menve található. Szintén nem megyünk el érte, mivel a 3. kő nem létezik, és mindkét helyen harcolnunk kéne)
átugratsz
a folyó mentén mész
folyással szemben haladsz
továbbmész
felmászol
2D6 vs 8 (ha fail: visszamész odáig ahol átjöttél, és visszajössz újabb kísérletre)
[b]2*3D6 Ép ital[/b]
átkelsz
van lovad
észak
tovább
dolmen?
lekaparod a mohát
sárga
elpakolsz
lemész
feltolod
jobbra
kihallgatod őket
segítesz megegyezni
megszólítod őket
te akarod a kardot
csellel
[i]-1 Sz: ha fail: harc[/i]
[b]karc (2D6, ha 12 akkor még dobhatsz)[/b]
[i]-kard (d6+2)[/i]
visszamész a felszínre
a feketét
körülnézel
[b]telekinézis gyűrű[/b]
lemászol
ugrassz
észak ***
harc, rondellan: 29/31/28/2D6, [i]minden 2. körben maradandó -2 Té/Vé. [/i]Felteszem itt elhasználunk 30 Mp-t halálvarázsra. Vagy ne, mert kell a mana! [i]Akkor 2 villámcsapás (-26 Mp)[/i]
továbbmész
[i]cast semlegesítés (-38 Mp)[/i]
[i]-1 Sz, ha fail: death[/i]
körbenézel
kifeszíted a rejtekajtót
mész befelé
kimész
megküzdesz vele
felemeled
[b]oltalmazó gyűrű (10 Vé)
fegyverolaj (+2 sebzés)
30 Ép ital[/b]
megérintesz egy ép szimbólumot
elkerülöd
harc, brutális fickó: 39/36/40/22/3D6+4?, csak védekezik varázslattal
sprint a trónhoz
felemeled a rostélyt
harc, a klónod (1. kör: gyorsítás varázsital)

***[u]HA meglenne a 3 fekete kő[/u], akkor észak helyett irány dél
balra
van három köved
belépsz
van fagyvédő gyűrűd
sprint a trónhoz
felemeled a rostélyt
harc, a klónod (1. kör: gyorsítás varázsital)


*******************
*******************

[u]Tűzevő[/u]

Elfogadhatatlanul primitív, gyakorlatilag minden fejezetponton logikátlanságot tartalmazó, ultrarövid, majdnem-legyőzhetetlen főellenség-szerűséggel megvert tákolmány.
Kevesebb mint egy óra alatt végigtolja bárki.
A városban „bóklászás” abszolute mechanikus (bemész a boltba, tárgylista, kimész a boltból / bemész a …-ba, megkérded tudnak-e az óriásról, kimész), ráadásul értelmetlen is, mert:
a) a megvehető tárgyakra nem lesz szükségünk
b) egyszerűen nincs pénzünk megvenni bármit is. Többek között mivel BUG.

Javasolt tündér maximális manával, és 31-32 Ép-vel. A másik lehetőség hogy egyáltalán nem érdekelnek az értékeink.

feltételeket szabsz
[b]dupla pénzt és előleget[/b] [u]BUG: hol az ELŐLEG? Nem nagyon érdekel mit kapok a kaland végén (amíg az tetemes összeg) de jó lenne KEZDŐFELSZERELÉS. Esetleg előre megkapjuk a teljes 200 aranyat, csak az író nem tud fogalmazni??[/u]
mész a kocsmába
vársz
mész
***piac
***te is veszel olyat
***há' hooogyne
***alkudozol
***[i]-1 a[/i]
***[b]Ragyás[/b]
***[b]altató füvek[/b]
vásárolni mész ([u]BUG: a zsebemben 20a 5 e csörög, köszi szépen. Persze mindez akkor, ha nem költöttem belőle (l. fent), és nem kaptam előleget (l. fentebb)[/u])
varázstárgy?
mész
irány a sárkánytanya
varázstárgy?
[i]-1 e[/i] ([u]BUG: azt kérdi van-e legalább 30 a-m. Kimaradtam valamiből? Aztán arra hivatkozik hogy a tanácstól bizony kaptál pénzt. Esetleg elárulod nekem is mennyit?[/u])
na húzzál előttem
[u]varázstárgylista: 293. Nagyon vicces. Nagyon vicces.[/u] Egyébként [b][u]esszenciaitalt (max Mp)[/u][/b] veszünk 60 a-ért, meg [b]gyógyitalt (2D6 Ép)[/b] ha még arra is futja. Vagy nem veszünk semmit, és már rég elindulhattunk volna.
mész a francba
sbart felé mész
átvágsz rajta
balra
nem érdekel
nem érdekel
balra
beszállsz a csónakba
szétnézel a környéken
a hegyekhez mész
menedéket keresel
megpróbálod máshol
elfogod
[i]-1 Sz: ha fail: harc[/i]
az óriás?
Ragyás?
társaid?
elég a kérdésekből
mész a tanácshoz

Befejezésnek két alternatíva kínálkozik, attól függően mekkora előleget sikerült kicsikarnunk:

#1
ha 0 előleget kaptunk:
elszaladsz
6D6 vs 20 (kb. 51.6% esély)

#2
ha elég előleget kaptunk, akkor harc, óriás: 99 Ép, 4D6 sebzés. A többi stat érdektelen, mi nem tudjuk megütni, ő mindig eltalál, túlütés nincs.
Az 1., 4., 7. és 8 körben miénk a kezdeményezés. Ő minden a harcra leosztva átlagosan pontosan 12-t sebez körönként.
tevékenységünk:
1. kör: empátiapajzs
2. kör: villámcsapás
3. kör: villámcsapás
4. kör: empátiapajzs
5. kör: 12 Ép ital hörpintése
6. kör: esszenciaital hörpintése
7. kör: empátiapajzs
8. kör: halálvarázs
összes sebződés: 30
összes kiosztott sebzés: 102

Lássuk be: jobban jársz ha futsz. De elvi szinten nem lehetetlen, csak igen valószínűtlen.
© twillight (Kövérorr)
2018. július 2. 18:54 | Válasz erre | #630
BOOT-szektor, Alex R. Wermin, 40-44
---------------------------------------------------

[u]Halálvadász[/u]

Ez nem egy könyv, nem egy játék, ez egy bughalmaz.
A fő irány pl. egy halálcsapda-loop, természetesen a legtöbb minden loopolható. A többi dolog is ilyen-olyan okból nem működik, nem teljesíthető, nem bejárható.
Következzen az Egy Igaz Út, ami nem attól az, hanem mert minden mást felfalt a bug:

[b]kard (3D6)[/b] [i](a D6-os helyett)[/i]
[b]süllyedés elleni nyaklánc
vízalatti légzés homlokpánt
csuklóvédő (gyíkember illúzió*2)
gyógyital (4D6)
vért (5 Vé)
sisak (4 Vé, 3 Té, 10 Mp)[/b]
nyugat
gyakjunk
harc, szarvas gyík: 13/22/10/D6:2+1
kelet
hasra vágod magad
a másikat
harc, gyíkember: 22/14/20/D6
[b]alkarvédő (10 Vé)[/b]
harc, chaprix + lovas: 55/30/11/D6+6, 19/20/18/D6
[b]öv (5 Té)[/b]
követed
hello?
belépsz
balra
megvizsgálod
rálépsz a deszkára
belépsz

*******************
*******************

[u]Rémkirály[/u]

A könyv a már kiadáskor elfeledett Látogató a Sötétségből-t dolgozza fel.
És az álnévtől szokatlan módon nem lenne pocsék sem, csak a vége totál gagyiba fullad.
Amúgy sem egy nagy szám, klisé és randomgerenátor mindenhol, de legalább tisztességesen fel van építve (lehet tudni merre kell menni).

Az írótól megszokottan loop van mindenhol, és van egy csúnya loop-bug a 207-en. Miután ott választottuk, nem a 207-re kell visszalapozni hanem a 72-re. A dolog opcionális, és semmi szükségünk rá, mert csatánk az nem lesz, de akkor is.
Egyébként ez hiányzik a végéből: egy jó kis csata. Vagy így, vagy úgy.

megpróbálod az üreget
[b]kulcs[/b]
visszamész
megpróbálod kinyitni
megpróbálod távolról
fegyverrel (mármint fizikailag)
[i]-1 Sz: ha fail: harc[/i]
van kulcsod
mész
sivatag
vársz
vársz
kelet
átvizsgálod
kinyitod az üveget
teljesen
207
a gyűrűt
[b]repülés gyűrűje[/b]
kész vagy
visszamész a kapuhoz
mocsár
észak
mész
elkerülöd
[b]kék medalion (10 Mp)[/b]
visszamész a kapuhoz
dél
megnézed
adsz
[b]kulcs[/b]
hagyod
öhm...
miért ne
visszamész a kapuhoz
van
mező
van
troll
a vár?
otthagyod
parasztok
kit érdekelnek
próbáljunk bejutni
van repülésgyűrű
vársz
mész
kopogsz
bocsi, de...

lássuk
vársz
megiszod
[b]max Ép, Sz, Mp[/b]
hello?
én ugyan nem
csináljuk ba'meg!

*******************
*******************

[u]Trollok völgye[/u]

Ismét egy igénytelen fos, gödör alja könyv. Vagy trollkodás, vagy totális kóklerség.
A könyv amúgyis egy nagy semmi, de hogy két kulcstárgy simán az ölünkbe pottyan, a harmadikhoz viszont nyilvánvaló ostobaságot kell tennünk, az valami elképesztően igénytelen és az olvasó szivatása.

[b]vért (5 Vé)
gyorsítás ital (2 támadás körönként)
max Ép ital[/b]
vársz
trollok völgye?
az életed
északra
felmászol
lássuk a keresztet
baszogatod
kulcs?
[i]-1 Sz: ha fail, próbáld újra[/i]
[b]gyűrű: tűzimmunitás, dupla sebződés fagytól, ha felveszed nem veheted le[/b]
továbbmész
leszakítod
visszateszed
[b]aranykalapács[/b]
trollok völgye?
irány a híd
rálépsz
fight! híd őre: 44/29/17/2D6
[b]max Sz
gyémántvéső[/b]
továbbmész
[u]szopjál le, akkor is keletre megyek[/u]
jobbra
[b]szedsz gombát[/b]
[i]-gombák[/i]

fel a hátára
kockáztatsz
-1 Sz: ha fail az olyanm intha a fák felé mentél volna(***)
[i][u]villámcsapás (7 Mp)[/u][/i]
nálad van



***fáck
***felgyújtod az erdőt
***megkerülöd
***nálad van
***harc, hangyaharcos: 60/30/40/40 (kibaszott legyőzhetetlen szar)
© twillight (Kövérorr)
2018. július 1. 21:59 | Válasz erre | #629
BOOT-szektor, Alex R. Wermin, harminc-
---------------------------------------------------

[u]Ork gyilkosok[/u]

Kalandmodulnak ígéretes, játékkönyvnek eléggé haszontalan. Kitérképezni mi lehetséges és mi nem a könyvben adott lehetőségekből elég érdekes "játék" volt. Mint atomgliches játékot próbálni végigvinni. Van egyfajta varázsa, de egy patchnek örülnénk inkább.

A könyv tartalmazhatna alternatív útvonalakat, alternatív befejezéseket, és egy csomó mindent, de össze van csapva az érdektelenségig.
Kezdve azzal hogy az író folyamatosan hazudik (azt mondja a szörnyek A útvonalon vannak, pedig B útvonalon, azt mondja X megoldás veszélyes de Z megoldás az), folytatva azzal hogy a legtöbb lehetőség kihasználhatatlan (mert pénz kéne, de az nincs az egész könyvben, pontosabban van, de onnan már nem fordulhatsz vissza elkölteni), egészen egy teljes beígért helyszínig ami végül teljesen kimaradt, bezárólag azzal hogy a végek az ork táborban totálisan összekeveredtek, egyszerűen olyan mintha nyomdahibás terméket vittél volna haza, de ezt reményed sincs kicseréltetni egy helyes példányra.

A magyar könyvkiadás szégyene ez a kiadvány.

a bölcshöz mész
utánanézel
leselkedsz
felállsz
alku!
9
kérdezz csak
125
[b]rézkesztyű (6 Vé)[/b]
elmondod mi van
mész a francba
jaja, tündérke megvolt
[b]pókok palástja (falmászás)[/b]

innen 2 megoldás lehetséges anélkül hogy bebuggolnál:

#1
mész a véreskezűekhez
nem voltál a mocsárnál
megnézed
segítesz
a térdre kényszerültnek
ráveszed hogy segítsen
akkor a terv...
nekem jó
[i]nekiadod a rézkesztyűt[/i]
bementek
harc, sámán: 24/13/27/28/D6:2
harc: gothar: 23/17/22+6/D6 vs taghoran: 43/24/29/D6+3. legyünk őszinték, halálvarázsra nem lesz manád. 1. kör: empátia pajzs, 2. kör: erősítés, 3. kör: gyengítés, aztán ezeket fenntartani
[i]ha veszít: -1 Sz: ha fail: death[/i]

#2
segítségért mész
a szörnyfejűekhez
besétálsz a táborba
alszol
nem raksz tüzet
harc, yassar: 40/22/21/2D6
[b]yassarfej
2 Ép[/b]
[i]ajándékba adod a yassarfejet[/i]
juttassanak be
várod a hadicselt
harc, thagonar: 43/24/29/D6+3


*****************************
*****************************

[u]A kárhozat ura[/u]

Igénytelen, félkész, összecsapott munka.

A sztori, a fogalmazás, meg ilyesmi az éppen jó, de ez nem novella lenne, hanem játékkönyv. Az meg az olvasó részvételéről szól. Ebben meg olyan nincs.

[i]-kard (d6)[/i]
[b]kard (D6+3, 2 Té)
2*2D6 Ép ital[/b]
északra
megnézed
vársz
vársz
hűséges maradsz
[b]zsebre rakod a gyűrűt[/b]
biztonsági intézkedsz (BUG: feltételezi hogy jártál a szikla tetején)
az erdőbe (BUG: loopolja a fényoszlopot)
szaporára veszed
meghúzódsz egy szikla tövében
vársz
átadod
kösz nem
kárhozat ura? (BUG: feltételezi hogy nem váltottál urat)
követed a nyomokat
besétálsz
odamész
beszéltél a kőemberrel
a főnökhöz
kárhozat ura?
nincs egyszarvúd
kéne
beszéltél a kőemberrel
[i]-páncél[/i]
[b]egyszarvú[/b]
[i]elvágod az egyszarvú torkát[/i]
[b]unikornisszarv[/b]
elmondod
bemész a kapun
van szarvad
jobbra
felveszed a páncélt
"Ray, ha valaki azt kérdezi tőled, isten vagy-e"
[b]páncél (8 Vé, minden Ép-vesztésből 2 maradandó)[/b]
nincs
[i]cast: ellenvarázs[/i]
beszélsz vele
...

******************
******************

[u]Kristálykoponya[/u]

Extrém lineáris kaland, amiben az álnév összes hibája továbbra is megvan, de ezt nem sikerült a játszhatatlanságig elrontania.
Persze ha induláskor nincs legalább 28 manád, már temetheted is magad.

Ja, amúgy a könyv MEGOLDHATATLAN, ugyanis a rémember elfelejtette emlékeztetni (pardon the pun) a szerkesztőséget hogy neki 3 kérdést kell föltenni.

A könyv amúgy elég unalmas is, kivéve ha olvastad a Corum Kardjait (1. Könyv: A Kard Lovagja), ugyanis a történet nagyjából annak az omage-a, ezért nálam elég jól szerepel ahhoz képest.

[b]buzogány (D6+1)
teleportpálca[/b]
odarohansz
kitérsz
[i]-1 Sz: ha fail: -3D6 Ép, ha pass: -2 Ép[/i]
lefelé
[i]-1 fáklya[/i]
oltár
[b]tekercs (elűzetés)[/b]
[b]szobor (-3Té/Vé, 1-el rosszabb kezdeményezés)[/b]
visszamész
karzat
***mész az ajtóhoz
***[i]-szobor[/i]
***l00t?
megnézed
elveszed az üvegcsét
[b]lebegés varázsital[/b]
lemész a karzatról
lássuk az ajtót
megpróbálod kinyitni
[i]-2D6 Ép[/i]
[i]cast semlegesítés (-12 Mp)[/i]
kinyitod
felmész
folytatod
[i]-elűzetés
-1 Sz: ha fail: -9 Ép[/i]
[b]elveszed a könyvet (beszéd a holtakkal)[/b]
elteszed az üvegcséket
[b]2*15 Ép[/b]
most a kulcsot
valami izével
[i]-1 fáklya[/i]
[b]köpeny (10 Vé)
homlokpánt (10 Mp)
pálca (10*15 dmg)[/b] (BUG: itt felajnánlja kinyitni a ládát amit éppen kinyitottunk. És persze semmi nincs védve a looptól.)
elmész
kimész az ajtón (BUG: 14-en nem ajánlja hogy felmásszak)
felmászol (BUG: 11-en nem "ha sikerült idetolnod egy tárgyat", hanem "ha megpróbálsz idetolni egy tárgyat")
[i]-lebegés ital[/i]
odamész a hullához
[i]cast: beszélgetés a holtakkal (BUG: költség?)[/i]
[i]cast: Kril pajzsa (-4 Mp) (16)[/i]
a vízhez mész
beszélsz vele
tőlem oké
[b]kőkoponya[/b]
[b]shimosusi[/b]
balra
vársz
vársz
bemész
[b]???[/b] (itt két kőkoponyát és a szobrot lehet felhasználni. A második koponya itt van a környéken, de harcolni kell érte, így hagyjuk)
150 BUG: az egyetlen mód a kulcsszó ismeretére segíteni neki. És egyébként semmi garancia rá hogy segítettünk is neki.)
okééé
bekopogtatsz
esetleg kristálykoponya?
[b]n: aranygólem, n: gólemek könyve[/b]
mész a rémkirályhoz
jobbra
fáklya
egyenest
jobbra
egyenest
csak az elágazásig mész
egyenest
jobbra
egyenest
kivársz
72
[b]kirstálygömb (2)[/b]
109
[b]kirstálygömb (1)[/b]
147 (BUG: NINCS HARMADIK KÉRDÉS)
[b]kirstálygömb (3)[/b]
ez volt a harmadik kérdés (BUG: mi van ha nem tudtuk mindhárom kérdést? Az van, hogy az író elfelejtette a "nem tudom" lehetőségekre a büntetést beleírni!)
[i]-kristálygömbök[/i]
kérnél valamit
[b]a gólemek könyve[/b]
bekopogsz
esetleg a nőt?
[u]ronda? akkor hagyjuk.[/u]
legyen (BUG: de, hallgattam.)
nyet
vársz
vársz
[u]-1 Sz: ha fail: death[/u]
[u]cast: semlegesítés (28)[/u]
harc, varázsló: 25/22/19/50/D6:3*3 (TISZTÁZATLAN: a fickó védi a pálcából lőtt tűzgolyóimat?)
meg a nagy faszt
[b]kard (3D6)[/b]
[i]-buzogány[/i]
204
megnézed a rikkantást
hello?
belépsz
megnézed
nem érdekel
elbújsz
megkerülöd
nálad a gólemkönyv
© twillight (Kövérorr)
2018. június 30. 21:38 | Válasz erre | #628
Mivel ezek a hsz-ek méga gyengébb könyveknél is elég hosszúak (már csak 2 álnév van, nem sokat várok tőlük), maradnék a 2-3 könyv/poszt tartalomnál, nem mennék fel 5-re. Így még 7+1 poszt amibe belefér az egész.
© twillight (Kövérorr)
2018. június 30. 18:39 | Válasz erre | #627
BOOT-szektor, Alex R. Wermin, huszon-
---------------------------------------------------

[u]Megmérgezve[/u]

Jó lenne, jó lenne, csak nem írták meg rendesen (elvileg a Csavarról mindenhol kapnunk kéne utalást, de nincs semmi).
Meg fura, hogy visszamehetek és megölhetem a questort, csak mert olyanom van.
A legnagyobb probléma a pénz, amiből egyszerűen nincs elég, és egyetlen forrásból lehet extrához jutni. Amíg keresgéltem alternatívát, addig egy rakás felszerelést kiguberáltam, amiknek viszont a kaland teljesíthetőségéhez semmi köze.
BUG: egyes helyekre csak egyes helyekről lehet eljutni, holott mindössze az infó kéne. Illetve az egyik helyre így úgy is el lehet jutni hogy pusztán a felkutatandó neve, de nem megtalálásának módja van a birtokunkban – ekkor nem egyértelmű mehetünk-e megkeresni őket.
Slusszpoénként nekem a végén lévő deus ex machina sem tetszik. Jobb lett volna a történet nélküle.

Szóval ez egy jó kaland LENNE, de rövidnek TŰNIK, mivel nem fejezték be rendesen a munkát rajta.

templomba mész (Nézzétek, semmi bajom ha egy fantasyban isteni csodákat lehet venni minden sarkon. De nagy kérés lenne hogy ne két tmeplom és az álomember közül kelljen választani, hanem egy kórház, egy tmeplom és az álomomber közül?)
a névtelenbe
kihallgatod őket
[i]-1SZ: ha fail: harc[/i]
mégis a Naptemplomba mész
a főatyával akarsz beszélni
[b]ellopod a gyógyitalt (max Ép)[/b]
az álombéli gyógyítót keresed
meghúzódsz
hallgatózol
a kocsmároshoz mész
[i]kifizeted (-3 a)[/i]
mész a gyógyítás házába
[i]viktátort játszol (-1 a)[/i]
a csajt keresed
[b]1. nap: -12 Ép, 2. nap: -12 Ép, 3. nap: -12 Ép, halál[/b]
[b]kell: vérpatkányvér, lich csont, kétfejű sárkány szarva[/b]
mész
kalandort bérelsz
a gnómot
[i]-5 a[/i]
lich?
[b]Kopár temető[/b]
elhagyod a fogadót
[i]-12 Ép
-12 Ép ital[/i]
mész a Kopárba
körbejárod
a hátsó kaput használod
megnézed a kriptát
engedelmeskedsz
üzlet?
pontosabban?
ha hozzáadom ezeket...?
de a méreg...
elárulod a nevet
[b]lich csont[/b]
kihátrálsz
visszatérsz Aliannához
nem adsz neki semmit
harc, Al-Diana: 24/17/21/27/D6:2+1

*************
*************

[u]Hősök ideje[/u]

Tucatkaland, amit egy rutinos GM lerögtönöz egy spontán partihoz. Nem kiadásra termett.

A kaland főbb gyengeségei:
– az író nem olvasta el a Felszerelés-rovatot, így a Kulcstárgy mindenképpen nálunk lesz
– elég sok múlik a véletlen döntésen
– az ellenség varázsereje mindig probléma. Fizikailag még valahogy összehozzuk a dolgot, de megint kiütközik a HK-rendszer nagy gyengesége, hogy nemigen lehet mit tenni a varázslatokkal. Nagyot sebeznek, képtelenség visszagyógyulni őket, az ellenvarázs általában nem jön létre így csak a pontjainkat pazaroljuk.

A fogalmazási készség elég botrányos. Valamint szerintem a grafikák számítógéppel készültek, és hű de rondák!

vásárolsz
hello?
ötlet? (BUG:a kocsmában nem "megduplázhatod" a vagyonod, hanem megnyolcszorozhatod. Persze ennek kicsi az esélye (50% alatti))
[b]10% árengedmény[/b]
[b][i]árúkészlet: 207[/i][/b] (BUG: az árúk minőségében és árában elég sok az anomália. A használt kard jobb és olcsóbb mint az új, a közepes pajzs feleannyi mint a kis pajzs...)
útnak indulsz
irány norbagara
bemész a városba
[i]-1 e[/i]
irány a templom (egyfelől templom, másfelől erőltetett hogy ezért ide be kell jönnünk)
vársz
homály?
áldás pls
jaaa, hooogyne (nem azt kérdezi fizettél-e, hanem hogy [i]azt mondod[/i] fizettél-e)
[b]papi áldás[/b]
beljebb mész
felderíted
odamész
maradsz
utánanézel
belépsz
kiszabadítod
[u]183: "a varázserődet sem sajnálod"?[/u]
[b]köpeny (-3 sebződés élőholtaktól)
gyűrű (10 Mp)[/b]
jobb
jobb
követed
ja
szólsz neki
továbbmész
le
megpróbálod a hidat
[i]-1 Sz: ha fail: death[/i]
a hágóhoz
letáborozol
[b]5 Ép[/b]
megkerülöd
jobbra
odasietsz
[b]karózd le[/b]
bemész
van rajtad papi áldás
a kapuhoz mész
mondod amit a manó javasolt
nem mozdulsz
a gyilokjáróra mész
ugrasz
hagyjuk
átkutatod
[b]karó[/b] (de minek?)
kinyitod az ajtót
beszélsz velük
homály?
a kastély ura?
otthagyod őket
az épület többi részét nézed meg
összetöröd
belépsz
nem használtál
harc, vámpír: 40/29/23/42/D6+1
van karód ("Emellett néhány hasznos holmi lapul a hátizsákodban,amikre nap, mint nap szükséged lehet (facövekek...)")
© twillight (Kövérorr)
2018. június 30. 09:04 | Válasz erre | #626
BOOT-szektor, Wallace G. Archer
-----------------------------------

Ebben a két könyvben a szokásosnál turbósabbak az értékeink. Viszont nemigen van harc. Egy-egy harc van, azok persze mamut lények ellen.

[u]Káoszaréna[/u]

A stílus kiforrott, de a könyv összesen tartalmaz másfél helyszínt.
A nyomok/feladványok teljesen szükségtelenek, minden probléma megkerülhető egy-egy klasszikus és ezért dögunalmas találóskérdéssel.

A fél-helyszín alternatív útvonala értelmetlen. A drágakő, ami ehhez kell feltehetően a vándortól délre van, de nem álltam neki megkeresni, mert csak szívunk vele.

A „győzelem” is inkább megfoszt a győzelem érzésétől, mert miért akarunk eljutni a Káoszarénába? Hogy egy órát küzdjünk, aztán amikor már nem bírjuk a pengét emelni lemészároljanak? Mi ebben a dicsőség?

A két helyszín közti feladvány ér némi bónuszt. [u]Ami egyébként bugos[/u], nem 30-at hanem 32-t kell hozzáadni a kulcsszámhoz.
Az első helyszínben viszont különösen idegesítőek a Spontán Halálcsapdák.

[b]kard (D6+2), ha "a sebzési dobásod 6, dupla sebzés"[/b] - most a kockadobás, mely esetben a kidobott sebzésem 8, vagy a végeredmény legyen 6? Mi a tökömért nem lehet azt írni hogy akkor 12/16?
[b]2*2D6 ital
vért (6 Vé)
szerencsetalizmán (max Sz, ha kisebb mint 3)[/b] - kösz a semmit
küzdesz
a buzogányosra támadsz
[i]-D6 Ép
-1 Sz: ha fail: harc[/i]
továbbmész
pihensz
[b]1 Ép[/b]
továbbmész
vársz
[b]2 Ép[/b]
körbenézel
kutatsz
mindent
[b]ékköves tőr (80 a)
csuklóvédő (1 Vé)
regeneráló gyűrű (1 Ép/óra = 24 Ép/nap)[/b] - klasszikus AD&D-tárgy, a könyvbe játékmechanikailag nincs beillesztve
bemész a kapun
irány az őrtorony
nem nyúlsz hozzá
mész fel
megnézed mi van a polcon
[b]tekercs[/b]
a szekrényt nézed át
[b]20 Ép ital
ellenméreg[/b] (BUG:a szobában végtelen loop)
elhagyod az épületet
fel a lépcsőn
átgondolod a (nem is új) infót
pont leszarod
vársz
vársz
212
megszólítod
káoszaréna?
merre?
nincs kérdésed (elvileg tudnom kéne ki ez az alak, de a könyv megsem próbál új olvasót csábítani Worluk-regények olvasására, szó szerint azt mondja "ha nem tudod ki vagyok, akkor nem is érdekes" - marketingből bukta)
észak
átlépsz a kapun
balra
folytatod
piszkálod
odamész
he?
felmész
beszélsz vele
vársz
vársz
harc, törpe: 55/26/36/D6+2

*****************
*****************

[u]Halálontúli király[/u]

Már megint a tetves Vas-hegység kriptái közt kell turkálnunk. Valaki nem készítene végre egy nyilvántartást ezekről, hogy legközelebb ne kelljen keresgélnünk?!? Több az eltemetett élőholt megamágus mint kő a hegyoldalban!
Amúgy ennek mi a fene értelme van? Végigkószálsz Mórián, elédáll egy tank, és vége. Bónuszkérdés: hogy a rákba jutsz haza? Vagy miért jelentett ez a kötsög fenyegetést bárhogyan is? Hiszen HALOTT vagy ha átmész a kapun. De ha át is jutnál, egy nyomorult lich ül a trónon - az annyival jobb?

Nem olyan rossz mint a Káoszaréna, csak olyan értelmetlen. Az alaprajz is rossz itt-ott. Meg nem is vagyok benne biztos hogy kihalt tárnákban való kódorgáson kívül van benne más, bár annak elég hangulatos, de ahhoz megh hiányzik a hossz ami a Riveti Utcákban megvolt.

[b]vért (-2 sebződés)[/b]
sötétben látás
lefelé
védhető helyet keresel
továbbmész
jobbra
átugrod
[b][i]3D6: ha több mint 13: pass. Ha fail: -D6 Té = + Mp, -D6 Vé = + Ép[/i][/b]
jobbra
jobbra
mész a folyosón
a lépcsőhöz mész
futsz
az óriások felé
megszólítod
közelebb mész
manók?
HK?
na menjünk
át rajtuk
jobbra
vársz
lefelé
körülnézel
nem érdekel
tovább keresgélsz
72
[b]max Ép ital
karpánt (5 Vé)
dió (bármely stat +4, maradandó)[/b]
fel
érte mész
csak a feketékre
mész
153
továbbmész
szétnézel a parton
[b]halálital[/b]
a vizen mész
van
megiszod
harc, HK: 66/30/38/45/3D6
© twillight (Kövérorr)
2018. június 29. 16:51 | Válasz erre | #625
BOOT-szektor, Jonathan Graves
-----------------------------------

[u]Az ötvenegyedik harcos[/u]

Szóval az ötvenegyedik-ötvenedik-tiznharmadik harcos nem csapatban nyomul, hanem egyedül.
Sztori szerint meg kell szereznünk vmi artifactot, mert ... Miért kell nekünk az a nyavaja? Valami olyasmi, hogy vmi ősi iratok közt talán egy regulát találtak a könyvtárosok hogy ha vki megszerzi ezt/egy ilyet/vagy valami, akkor nevezhet a rendje egy lovagi tornára, amin ha nyer, akkor egyházból bejegyzett egyház lesz, vagy mifene.
Ebből se lesz semmi egyébként.

[b]látókő[/b] (ez mi? Nem tudom ITT miért nem mondja meg, csak később)
dél
odamész

úszol
odaadod
[b]jogar[/b]
rákérdezel
visszafordulsz
jobbra
balra
...
[i]van jogar[/i]
szárazföld
megkérded mi van
oké, megnézem
vársz
bottal piszkálod
[b]egy [/b]([u]első nagy hőstettünk egy varangy agyonverése[/u])
rákérdezel
letérsz
[b]max Ép[/b]
elmondod
a harcosremetét keresed
beavatkozol
a kungfumestert kerested
[b]kettő[/b]
[i]-1 Sz: ha fail: harc, voguroe: 43/31/33/5D6[/i] Egy picit erős ez a sebzés, nem?
beszélsz vele
megvan mind
nem voltál
85
még nem
[b]tekercs[/b]

És itt vmiért vége. A sztori fele vhogy lemaradt.

******************
******************

[b]Lélektükör[/b]

Az ötletek jók, csak baromi igénytelenül van előadva.
Először is ha jó irányba indulsz el (nyilván), akkor az egész szájbarágós. Eleve elmondják mit hol kell tenned. Nem nyomokat hagy és utalásokat tesz, hanem nyíltan megmond mindent,
Aztán ott van az oktató jelleg. Megértem én hogy ez biztos valami fókuszcsoport-dolog volt, de még az író is ellegyinti a témát egy ponton hogy „ja, mond valamit tisztelet, becsület, jóságról, aztán végre megérkeztek”. Ennyire nem kéne lelkesedni.
Szintén fáj, hogy az opcionális tévutak nem szolgálnak semmivel. Nincs dilemma hogy most akarjam-e azt a cuccost ezen az áron. Egyszerűen visszalapozok és kitörlöm hogy létezik az út.
Valamint a bedobott ötletek is totál kihasználatlanok, gondolva rögtön a törpesípra.

És hát vannak bugok:
– honnan lett eladható tőrünk?
– miért nem lehet meg mindhárom tárgy a törpéknél?
– mi garantálja hogy van elég manánk a tónál az információ birtokában?
– mi lett a jóslat azon részével hogy a pálcát vmi szakadéknál használjuk?
– honnan tudjuk hogy össze kell rakni a tárgyakat hogy megalkossuk Voltront? Honnan tudjuk hogyan kell használni? És tényleg annyira erős a macguffin hogy ellenállás nélkül elkergetjük vele a Főellenséget?

[b]2 méreg elleni ital[/b]
síkság
mi a fennforgás?
beállsz a sorba
követed
továbbmész
[i]-1 Sz: ha fail: -2 Vé[/i]
harc, barnamedve: 15/13/9/D6+1
megnézed
nincs
vársz
39
vársz
[b]unikornisszarv
max all stat[/b]
hegység
szállást keresel
odamész
megnézed
[i]-1 ellenméreg[/i]
[b]törpesíp[/b]
nem fújsz bele
félreállsz
továbbmész
továbbmész
beszélsz vele
felmutatod a sípot
követed
vársz
elmondod miért jöttél
segítséget kérsz
felmutatod a sípot
[i]átadod[/i]
[b][u]varázstárgy[/u][/b]
[b]max all stat[/b]

továbbmész
leszállsz a lóról
harc, girmur: 24/13/17/D6:2+1, VAGY D6 (körönként kétszer támad?)
elmondod
kösz nem
mást ajánlasz
[i]-ellenméreg[/i]
elköszönsz
lóval vagy
harc, radover: 18/23/14/D6+3
[i]-ló[/i]
van neved
vársz
[b]pálca[/b]
mondod ki küldött
megtartod
kifizeted
[i]-5 e, [b]tőr[/b][/i]
figyelmeztetett
[i]cast Nagy Tüdő[/i]
harc, vizi rém: 23/21/15/2D6
[b]tükör[/b]
megvan mindhárom
összeilleszted
felhasználod
© twillight (Kövérorr)
2018. június 28. 21:32 | Válasz erre | #624
BOOT-szektor, David H. Levinhood
-----------------------------------

[u]Viharűzők[/u]

A gond itt hogy vagy megszerzed a nyomokat és tudod merre kell menni, vagy van esélyed nyerni.

nem érdekel
mész
bal
odamész a kapuhoz
továbbmész
megvizsgálod
megpróbálod működésképtelenné tenni
elfordítod az ujjakat
[b]öv (6 Té, +2 sebzés fegyverrel)[/b]
megpróbálsz továbbjutni
elindulsz
a piacra mész
vásárolsz
[b][i]fegyverkenőcs (5a, +1 sebzés)
csatabárd (D6+1, 12 a)[/i][/b]
Karvalyról kérdezősködsz
egy koldúsnál
[i]-1 a[/i]
vársz
[i]-ló[/i]
[b]15 a[/b]
letérsz
megnézed
[b]pajzs (5 Vé)[/b]
[i]-1 élelem[/i]
észak
eléjük állsz
elmenekülsz
[i]-1 Sz: ha fail: harc[/i]
nyugat
236
keresel egy másik hidat
felfelé
egyenest
vársz
nemet mondasz
harc, brúdah: 27/23/18/2D6+4 ([i]villámcsapás + fagysugár: 13 mana[/i])
[b]csontkulcs[/b]
a szabad ég alatt maradsz
[b]4 Ép[/b]
vetsz ételt
[i]-1 élelem[/i]
az alsóba
[b]tőrrel vágod ki magad[/b]
harc, óriáspók: 16/15/10/D6, ha sebez: D6, ha = 6, akkor -1 Té neked
jobbra
jobbra
72
keresed a kijáratot
le
[i]-1 Sz: ha fail: -3 Ép[/i]
keresed ki horkol
keresed ki horkol
felébreszted
a kérdést lesz szíves
109
[b]vaskulcs[/b]
körülnézel
[i]-gyógyital[/i]
kinyitod a ládát
harc, őrdémon: 10/25/30/25/D6:2
[b]aranykulcs[/b]
visszamész
fel
az aranykulcsot használod
körülnézel
folytatod
harc, békafejű rém: 22/15/17/D6+1
átkutatod a szobát
folytatod
felhajtod
[b]20 Ép[/b]
megkóstolod a másikat
[b]max Mp[/b]
használod a furulyát
[b]20 Ép ital VAGY max Vp ital[/b] (BUG: ezek feltehetően amiket amúgyis megtalálsz...)
a kijáratot keresed
[i]-1 Sz: ha fail: -3 Ép[/i]
52
a szellő felé
átkelsz
[i]-1 Sz: ha fail: -1 Sz: ha fail: death[/i]
harc, maszkos férfi: 32/20/18/22/D6+1 ([u]hagyjuk castolni valamit, aztán halálvarázst neki[/u])
megkegyelmezel

***************
***************

[u]Sötét Herceg[/u]

Valószínűleg megvan a legalja. A potenciál megvolt... De a nyomok sehova nem vezetnek, és az egyik ág egy végtelen hurok. Egyébként az Egy Igaz Út ennyi:

1) elhagyod a kastélyt
2) keletnek mész
3) továbbmész
4) nem teljesíted
5) a kastélyba mész
6) nem engedelmeskedsz
7) harc, Lord Swomah: 47/32/35/27/D6:3*5
8) győztél
© twillight (Kövérorr)
2018. június 26. 22:43 | Válasz erre | #623
FÓMOT II
-----------

[u]Lidérccsapás[/u]

Erről már korábban írtam, most kitöltöttem magamnak a hézagokat. No nem mindet. Ez csak a leghatékonyabb útvonal. Javasolt a 30 mana (4D6+6 = 30) bár a Tényleg Optimális Úton nem kötelező, és néhány szerencsepróbát meg kell dobni.

vársz
vállalod
[b]7 élelem
2 gyógyital (d6/3+7)
fénytojás (max Mp, vagy *2 Mp 10 körre)
15 a
sárga csillagkristály[/b]
megvárod mi lesz
[i]-1 SZ: ha fail: harc[/i]
információt kérsz
a boszorkány házához indulsz
hallottál róla
odamész
megszólítod
vársz
elmondasz mindent
[i]van sárga csillagkristályod[/i]
[b]2*kenőcs (5 körre halálontúli lény nem képes megsebezni)
oltalmazó köpen (4 Vé)[/b]
északnak mész
folytatod
átkelsz
[i]-1 Sz, ha fail: ?[/i]
az elsőhöz
belépsz
észak
észak
nyugat
[i]-1 Sz, ha fail: ?[/i]
[b]fejpánt: 0 Vp = max Vp[/b] ([u]ez egy nagyon durva táp[/u])
***a másodikhoz
***folytatod a megfigyelést
***közelebb lopakodsz
***berontasz
***harc: 2*ork: 19/17/14/D6 (halálvarázs, halálvarázs)
***a baloldalit
***[b]amulett (3 Vé)[/b]
elhagyod a hegyet
égszakajtó hegység
letáborozol
hellyel kínálod
elmondasz mindent
Ha maradsz egy élőhalottól el lehet szedni egy 3D6-os kardot és egy adag mérget (ki tudja jó-e valamire), de ezt csak a teljesség miatt mondom.
a gyémántszikla hegység felé
dél (ha a teljes heroikus kalandra kíváncsi vagy, északnak kéne menni)
odamész
elmondasz mindent
megvizsgálod
ismered
11
beszélsz vele
192
[b]fénytojás[/b]
a vasajtót
bedugod az ujjaid
[i]-1 Sz: ha fail: -50% Té,-5 Ép[/i]
[i]-1 adag kenőcs: 5 kör sebezhetetlenség.[/i] [u]Varázsoljuk halálra ezt az élőholtat.[/u]
harc: trollkirály (élőhalott): 50/35/30/4D6
átkutatod
[b]gyémántkulcs[/b]
elengeded a lelkeket
ráülsz a trónra
nálad van
[b]Innokar Szíve[/b]
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal