Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678910111213141516Következő oldalUtolsó oldal
2017. január 16. 18:24 | Válasz erre | #548
A tetvesbe. Itt van nálam a Nagy Féregfutam számítógépes változata, a CD el is indult, de a nyavajás nem fogadja el a biztonsági kódot a telepítéshez. WTF?
Win98on emlékszem még próbáltam játszani vele, akkor működött. So warum?
[smiley]c2063[/smiley]

-----------

[b][u]#24 Viharűzők [/u][/b]

Hm, a Karvaly utalás Földtengerre?

[b][u]illusztrációk[/u][/b]: egyediek. Vajon másokban is alkalmazták az illetőt, most miért őt alkalmazták, máskor miért nem stb.

[b][u]konklúzió[/u][/b]: rövid, unalmas. A választások jobbára jobbra-mész-vagy-balra-mész-egyik-irányban-táp-van választások, az egész könyv pedig valójábancsak egy rakás egymás utáni csata. Ahol egyes ellenfelek ráadásul tudnak varázsolni, te viszont nem tudod visszaszerezni a pontjaid (még úgy is sovány a dolog ha utasítás nélkül minden alvásnál visszaállítod a maxra).
Szvsz azt szeretem ha a varázslás vagy könnyű kiút nehéz helyzetből, vagy rendesen tudom folyamatosan castolni a cuccaimat.
Plusz igazán nincs szituáció, csak nyit-ajtó-öl-szörny-kincs-összeszed.
2017. január 15. 18:39 | Válasz erre | #547
[b]#54 Eleven falak *[/b]

[b][u]alapötlet[/u][/b]: Nos, nem entek, hanem a borító alapján gargoyle-ok lesznek a címadók. Az első lépések után viszont egyértelmű hogy [b]Elátkozott Ház/Káosz fellegvára-klón[/b]. Mondjuk mindkét elképzelés téves, leginkább egy nagyon rossz Bajnokok Próbája a cucc. De ja, vannak egy helyen vízköpők.

[b][u]szabályok[/u][/b]: nos, a kardunk olyan mókás, hogy nem szerepel a sebzési táblázatban. De akkor minek van sebzési táblázat? (Amúgy D6/3+2)
Varázskönyvünk nincs, nem kell tehát aggódni hogy ellopják.

[b][u]lore[/u][/b]: a hutyu-tyu lovagrend a waka-waka kontinensen küzd a mityi-motyi démonokkal. Most már megint komolyan?
Ha aszondod ork, elf, esetleg hobbit, még kitalálom mit kéne elképzelnem. De ez?
Most így konkrétan pl. beütöttem valami-e a "gewru". Ezt kaptam:

[img=http://i.imgur.com/i7QqsUN.jpg]gewru[/img]

Valahogy nem vagyok meggyőződve arról hogy ez az ami nekem kell itt.
Btw, milyen démon az ami a pincében kujtorog? Egy démontól azt várnám hogy a) már mindenkit kiírtott b) testetlen szellemről van szó, azt meg hiába keresgélem.

A jó és egyben rossz hír, hogy oda-vissza járkálhatunk vmi labirintusban a'la Nagy Féregfutam. Vagy épp a Bizonytalanság Börtönében, csak itt egyik szobában se történik semmi a tökéletesen üres termek falainak leírásán kívül (berendezés sincs. Időnként oda van vetve hogy "teli van kígyókkal/pókokkal/kiscicákkal/órarúgó-gerincű-felpattanókkal", de semmi részlet vagy hangulat).

[b][u]a sasmaszk - oda és vissza[/u][/b]: oké, elmész, megszerzed, nem érdekel. Annyira elfoglal a nyers térképezés hogy ezen a ponton teljesen mechanikusan haladok, "majd a végén megnézem a csatákat is" felkiáltással (nem néztem meg).
Ennél mégis nagyobb gondom az eszetlen fejezetpontpazarlás ami a maszk megszerzése után kezdődik, ugyanis nem ám simán visszasétálunk - teljesen új fejezetpontokon kell végighaladnunk ugyanazon az úton amit egyszer már odafelé bejártunk! Az egyetlen újdonság, hogy ezen fejezetpontok nagyrésze instant halál (és valószínűleg [b]because reasons[/b] alapon). És az még a jobbik fele, mert egy idő után tényleg ugyanazokon az üres szobákon, ugyanazokkal a berendezési tárgyakkal caplatunk keresztül értelmetlenül. És aztán a csúcs: elkezdi keverni a kettőt! Mert miért ne! De olyan is van ám hogy egy egyajtós szobába KÉT ÚJ (és az eredeti) fejezetpontról is be lehet menni! wow!
Oh, egyébként [i]ne is álmodj róla[/i] hogy nem kell végigjárnod minden nyavajás fejezetpontot, mert tárgyak teremnek ott ahol korábban nem voltak...


-----------

Ha lehetne, egy pontra sem értékelném ezt a valamit. Gyűlöltem.

--------------
--------------

[b]#57 A fejtörők erdeje *[/b]

Mi lenne ha fognánk ezt a könyvet, meg Winstont, bedobnánk azerdőcskébe, [i]ÉS FELGYÚJTANÁNK AZ EGÉSZET[/i]?

Térképezzen ennyit az anyukád, tudod mit csinálj a manóiddal, és edd meg a Tigris és a Hölgyből lopott "feladványaidat"!
2017. január 15. 12:23 | Válasz erre | #546
[b]#52 Őserők ura ***[/b]

[b][u]szabályok[/u][/b]: varázslatokkal, de fegyver nélkül indulunk.

[b][u]a halott világ[/u][/b]: fejezetpontpazarlás, mindentátkutatás, és a kérdés: ugyanaz írta ezt is mint a Sárkány Vérét? Nem, de az alapkoncepció gyakorlatilag ugyanaz (világok végiglátogatása, ott artifactok összebányászása).

[b][u]tűz[/u][/b]: elvileg meghatározott lenne milyen sorrendben kell haladnunk, hiszen a könyv azt mondja "melyik világgal tudsz megbirkózni annaksegítségével ami nálad van?" és induláskor, felszerelés és varázslatok híján csak egy marék robbanóporunk lehet.
Azonban több helyen ha nincs fagyvarázslatod meghaltál, illetve valami pegazusról is zagyvál, így minden logika ellenére előbb kellett volna a levegő ÉS a víz síkjára kolbászolni...?

[b][u]levegő[/u][/b]: ismét van egy pillanat ami egyszerűen "jobbra-mész-vagy-balra-mész" bármiféle ráutaló magatartás nélkül. Ez nem jó. Bár legalább következetes, a Vezető Lény jelenlétével együtt. Az viszont fájt, hogy megint egy nyomorult másvilági tárgyat kért számon rajtam. Ja, hogy annak nincs semmilyen jelentősége, a gyíkkal nem futunk össze a Holt Világon a síkokat járva.
Asszem az a bajom hogy mintha a karakterem rendelkezne olyan tudással, amiről én, a játékos nem tudok, de ami szükséges volna az eredményes játékhoz...
Itteni utolsó panaszom, hogy oké, megvan hogy 3 dolgot kell összeszedni. De az egyik szobából miért csak az exiten lehet kimenni, miért nem lehet visszamenni [i]még[/i] kutakodni? Ez designhiba.

[b][u]víz[/u][/b]: sajna semmilyen támpontot nem kaptam arra vonatkozólag a maradék két síkból melyiket kéne választanom, csak a tűz síkjának választható opciói alapján tippelek.
Szintén probléma, hogy eddig semmiféle manapótlást nem kaptunk, és semmi nem jelezte hogy ha "tekercsből" varázsolok akkor ne kéne manát költenem (ha AD&D alapú a könyv akkor nem kell), így erős karakteralkotási gondjaim vannak.
Hm, úgy tűnik rendesen szopok, egy föld-sík tárgyat kér számon rajtam (opcionális szerencsére). Várj, ott nem találtam semmi ilyesmit... Backtrack: a levegőn lehetett találni. De mondom, teljesen opcionális. Bár jobb ha jártunk már előtte valamelyik síkon, így van fölös varázstárgyunk.
Btw, úgy tűnik RL-szerencsével át lehet kolbászolni az összes síkon elsőként választva azt. És a koncepcióban bár vonzó hogy síkok kombinációiban látjuk hogy kel életre a Halott Világ, azért az eléggé fejezetpontpazarló, bár igazából van annyi ténykednivaló hogy [i]szinte[/i] észre sem vesszük. Kulcsszó a szinte, meg ugye legtöbbünkben ott munkál a rutin hogy kiszúrjuk az ilyesmit.

[b][u]föld[/u][/b]: [i]Meg akarom ölni[/i] azt a nyavajás gyíkot.
Ja, [spoiler]jöjjünk ide először, szerezzük meg a patkót. Utána menjünk a levegő síkjára és [i]kerüljük el[/i] a tornádót. Harmadszorra irány a tűz síkja, negyedszerre pedig hagyjuk a vízsíkját, mert ott kapunk gyógyulást.
Ha abszolut minimum Ép-vel toljuk, akkor a sorrend: föld, víz, levegő, tűz[/spoiler]

[b][u]the end[/u][/b]: úgy legyél biztos ahogy mondom: az a k*szott gyík-varázsló meg fog dögleni. Nem érdekel mit mond a könyv. Offscreen nyírom ki ha másként nem megy.
Lehangoló hogy nem nyírhatom ki élesbe a gyíkot. Vagy robbantok fel pár hadsereget. Vagy ilyesmi. Semmi tüzijáték a végére [smiley]confused[/smiley]

---------

A hippis new-age szöveg egy gyerek számára akár értékes környezetvédelmi duma is lehet, és valójában a szituációk érdekesek. Amitől vérzik a könyv az a szerkesztői munka hiánya amitől logikussá vált volna mikor mit kell tennünk.


min. max. Ép: 10, min. max. Ép hogy mindenképpen nyerhessünk: 19.
min. max. Mp: 17 - ez azt is jelenti, még tündérrel sem biztos hogy megnyerhetjük a könyvet!
4 szerencsepróba van, ebből minimum 2-t meg kell dobnunk, a maradék 2 tolható varázstárgyból. Btw, az a varázstárgy is lehangoló. Egyszerűen nincs annyi szerencsepróba hogy a hátránya releváns legyen.
2017. január 15. 00:43 | Válasz erre | #545
Könyvek a duplasebzési szabály nélkül: Sötétség Gyűrűje / Kőtorony Titka, és minden a #18-al kezdve.
A Hit Nevébenben pedig van egy olyan szabály hogy ha 1-es Ké-t dob az ellen akkor abban a körben nem csinál semmit. Most komolyan, az összes nyamvadt alkalommal végig kellene nyálaznia az egyszeri játékosnak az összes nyomorult szabályoldalt, mert nincs egységesítve a rendszer (ihatsz-e csata közben gyógyitalt, sebzel-e duplánha Té > 2* Vé, és ki tudja még éppen mit találtak ki)?

Btw, a Rélmálmok...-hoz megtaláltam hol engedélyezi a gyógyital hörpölését csata közben.

[b]#23 A démon szeme **(*)[/b]

[b][u]háttértörténet[/u][/b]: Ugh, wassis, Cherubionon játszunk? Cherubionon mióta vannak orkok, tündérek (meg barbárok és oggunok)?

[b][u]bejutás[/u][/b]: oké, szvsz tök ellentétes a józan ésszel, de először írói szándék szerint menjünk a francba, nem a toronyba ami ugye kiindulópontul szolgálhat az [i]elköltözött[/i] questorról...
Mindegy, a lényeg hogy összefuthatunk vmi füvesemberrel, aki felajánl nekünk háromféle cuccost, 15, 20 és 30 aranyért. A szöveg külön közli hogy 1-1 adag van nála mindenből. Csak. Kizárólag. Pont annyi. Nekünk meg pont 20 aranyunk van, tehát nem értem a lelkesedést. Talán [i]ezüstöt[/i] akart írni a szerző? Nem mintha bármelyiket használni tudnánk (a gyógyfüvetesetleg, de ott meg sehol nem nyilatkozik mennyit gyógyítana).

[b][u]a torony[/u][/b]: elég okés hely, bár eléggé ad-hoc mi átkozott és mi táp.
Jó ha van 13 manánk minimum a gólem ellen.

[b][u]máshol[/u][/b]: a l00tolás tovább folytatódik, jó kalandor-ösztönökkel az egy-ujj-két-ujj-huszonegy-ujj módszerrel kitalálható mit fog kelleni összeharácsolnunk.

[b][u]a végső meglepetés[/u][/b]: mármint elég zagyva a vége, és elég hirtelen és antiklimatikusan is ér véget, pláne hogy a könyv fő nehézsége a nyavajás fejtörők (hála az internetnek, és hogy mind "klasszikus", azaz nem az író találta ki őket mind seperc alatt megoldhatók).
Megjegyzem KÖTELEZŐ volt rendelkezni a sikeres teljesítéshez minimum 12 manával mint abszolút minimum (13 azért erősen javasolt). Így a "legjobb" karakter hiába - valószínűleg - az ork, biztosabb oggun lenni.
2017. január 14. 21:04 | Válasz erre | #544
Végignyálaztam itt a fórumot, és az jött ki a (még általam nem olvasott/értékelt) kötetek közül a legtöbben a Sötét Herceggel próbálkoztak, az Eleven Falakat pedig [i]senki[/i] nem olvasta, pedig vki végigpontozott mindent 1-51 között. A Káoszarénával küzdöttek még elég sokan, az Ork Gyilkosoknál pedig vannak reményeim hogy ha játéktechnikailag nem is de egyébként élvezhető lehet.
Egyébként a 26. könyv tűnik a lélektani határnak (ahol elfogytak az olvasók), de az 50-nél megpróbáltak visszakúszni (kevés sikerrel).
A Rettegés Erdeje viszont kifejezetten jó (közepes, vagy annál jobb) kritikákat kapott mindhárom értékelőtől. A 37-től 49-el bezáróan pedig gyakorlatilag senki nem olvasott semmit a sorozatból.
A mélypontért a Trollok Völgye és az 51. Harcos látszik versengeni.

----------

[b]#56 Rémálmok jönnek ***[/b]

[b][u]szabályok[/u][/b]: a "félbevágott" felszerelés-rovattal indulunk, azaz fegyver nincs többek között. Varázslás sincs. A vicc, hogy a Felszerelés rovat cuccait ígyis-úgyis elveszik tőlünk még az Előtörténetben.
[b]FONTOS[/b]: a duplasebzés szabályt ez a könyv nem tartalmazza! (a többinél evidenciának tartottam hogy tartalmazza mind).

hú, az egyik illusztráción van csöcs! -1 sin.

[b][u]a hajón[/u][/b]: Ez a rész [i]minek[/i] van a könyvben? kérdeztem első nekifutásra. Jó eséjjel belehalhatunk, sokkal egyszerűbb már az elején kidobatni magunkat a járgányról. Oké, vmi cuccost elvileg kaphatunk, de ki tudja jó lesz-e az vmire ezen a ponton. A könyv végeztével nálam megint felmerül a kérdés.
Valószínű Bug: ahol 3d6 vs Sz van, ott vélhetőleg vs Vé kellene legyen.
A csaták összességében megterhelők, de a lényeknek átlagos sebzési esélyt és átlagos sebzést feltételezve megoldhatók (magunknak természetesen minden maximum, és miénk a kezdeményezés). Ezekkel a feltételekkel 29 Ép-t veszítettem (utána gyógyulunk).

[b][u]hajótörés[/u][/b]: onnan lesz érdekes hogy a) először megöljük a bozótsárkányt, majd b) nagyon vigyázunk fel ne ébresszük utána a bozótsárkány. Mármint WTF?
Közben egyébként annyi cuccot kell összeszednünk mint egy Varázsló Kriptája/Hét Sárkánykígyó/Bajnokok Próbájában (na jó, annyit talán nem), és durván feltápolódunk amúgy különösebb veszélyhelyzet nélkül. Viszont a kaland stílusa kb. a KJK-k szokott szintje, szóval ennek jó értékelés néz ki.

[b][u]Nem-Darmol-Purgos a Nem-Brmngy-fldkpc vulkánban[/u][/b]: Uhm, emlegettem volt a Bajnokok Próbáját? Vegyük elő megint. Emlékeztek a "meghaltál ha ezt a szobát kinyitod" ajtóra? Na, itt is van olyan. Grrr.

[b][u]Valahol Másutt[/u][/b]: Khm, khm, az első döntésünk egy Abszolut Linearitás (lemondasz [i]az eddig nem használt[/i] tápról vagy meghaltál), khm, khm.
A lineartiás megmarad,és fogalmam sincs hol lehetne megszerezni a tűzköpő-italt (dehogynem tudom,csak logikátlan miért mennék arra, mikor kifejezetten szereztem egy tápot amikifejezetten megmondja hogy NEM ARRA köll menni) ami a fekete-bothoz lenne szükséges, aminek hiányában a boss elég kemény ellenfél, sőt, statisztikailag 50% alatti az esélyed, főleg mivel [b]a szabályzat a harc közbeni tárgyhasználatot sem említi[/b]. Ha el lehetne fogyasztgatni a két fullheal potiont az jelentősen felénk billentené a mérleget. Persze továbbra is feltételezve hogy mi maximálisat sebzünk, mert anélkül... Anélkül a csávó nagyon nagy. De végülis tökmindegy, mert ha nem szerezzük meg a botot akkor [i][u]MEGHALTUNK[/u][/i]. Viszont mivel azzal meg automatikusan győztünk, a dolog elég lehangoló. Ez nagy-nagy mínusz.
2017. január 14. 15:19 | Válasz erre | #543
[b]A hit nevében **/****[/b]

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: Őszintén szólva az egyetlen lehetőség ha engem egy hit-es cuccalmeg akarsz venni ha a) minimum népírtást követ el a főszereplő b) a főszereplő a hagyományosan "gonosz" oldalnak dolgozik és jól megmenti az összes ork falut a "hősök"-től és hasonlók c) "valóságos" pap a főszereplő, tehát nem ért semmihez, de mégis mindenbe beleüti az orrát káoszt és pusztulást hozva.
Erről ennyit, lehet menni beszólni nekem. Itt lássuk a könyvet.

[b][u]szabályok[/u][/b]: elég fura értékeket írkálunk be a kalandlapra, és a szerencsénk fix érték. Varázsolás van, felteszem elvi szinten az AD&D perelhetne miattuk. Viszont cuki hogy (végre?) beletuszkolták Markyhennont. Aggasztó hogy a legtöbb varázslat tömegírtás.
Valószínű bug: "a tűz pajzsa" feltehetően többe kellene kerüljön mint a "lángpallos", mivel ugyanazt csinálja csak jobban. Hogy ilyesmi ugyanazérta költségért "soha nem lett népszerű", az vicc.

[b][u]a próbák[/u][/b]: namost a linearitás egy dolog, ki lehet azt is használni, l. a Sötétség elleni küzdelmet. Az meg megint egy másik ha a dolog semmiben nem függ sem a karaktered, sem a saját képességeidtől - szintén l. a Sötétség elleni küzdelmet. Később ez odáig megy hogy fej-vagy-írás alapon egyszerűen [i]meghalsz[/i].
Valószínű bug: a kasztválasztásnál ha harcos leszünk feltehetően nem "10-re esik vissza" a max manánk, hanem 10-el visszaesik, azaz -10-et kapunk rá. Btw, a "vakon válassz" megoldás itt kifejezetten zavaró, a szabályrendszerben kellett volna a dolgot ismertetni.

[b][u]hazafelé[/u][/b]: uhm, a "jobbra-mész-vagy-balra-mész dolog alapból idegesítő, de hogy ez még az Oroszlánszagú Richárd poénját is ellövi, miszerint minden irányban ugyanaz van, az már tényleg gáz.

[b][u]a démon[/u][/b]: ezen a ponton eldöntöttem hogy én ugyan nem leszek pap. Őrző alkasztú leszek, mert még ez a szerencsétlenség sem tud megütni maximális értékek mellett. Aztán látom hogy megint kapunk egy fullhealt, szóval tökmindegy-nek látszik amíg nem találkozol a következő résszel ahol már fáj papnak lenni. Mert szép dolog a gyógyulás, de a manát vhogy nem olyan könnyű pótolni, azk a varázslatok meg egyáltalán nem olyan frankók.

[b][u]a vér[/u][/b]: Tudjátok, a "mégiscsak levágod a szörny fejét" nem is tűnik olyan borzasztó erőltetettnek a "mégiscsak adományozol 5 aranyat az imádkozás mellett" [i]nagyon durva plot device[/i]hoz képest.
Hm, fura holdjuk van hogy egy nap csak egyszer kel föl. A mienk ugye napjában kétszer teszi...

[b][u]a démon[/u][/b]: Unalmas hogy már megint csak szerencsepróbákat dobálunk. A Nagy Fordulat meg a legrosszabb, legpaptetikusabb horrorklisé.


Végeredményben nem érzem hogy ez az interaktív regény ne illeszkedne a hasonlóan gáz Skandar Graun könyvek világába... Legalábbis a Káosz Szava első fele alapján pont oda illik.
A kasztokkal ad némi újrajátszhatóságot, és tagadhatatlan hogy mennyiségileg van mit olvasni, és amikor rájössz a Nagy Fordulatra (kb.a sztori harmada) az még egészen értékelhető is. Szóval nem olyan rossz minta híre, egyszer igenis olvasható.
2017. január 11. 19:17 | Válasz erre | #542
[b]#53 A sárkány vére ***(**)[/b]

[b][u]Indulás[/u][/b]: egyértelműen van valamilyen fegyverünk, de a könyv nem árulja el micsoda. Feltehetőleg a Felszerelés rovat copy&paste elcsúszottés egy része levágódott. Btw,a 13-as fejezetponton kiderül hogy kardunk van. Feltehetően a d6-os fajta, de ezt csak gondolom.
Továbbá: bár ez a könyv fajok nélkül tolja, de a Káosz Világán, amiben a #31-55 könyvek. Ki tudja miért van ez így.

[b][u]A kripta[/u][/b]: Huh, a 241 miért veszi biztosra, hogy legalább egy szerencsepróbánk sikerült, pláne hogy előtte egyszer már tettünk próbát, azaz mindenképpen van esélye hogy nem sikerül a dobás!
A kapusorrend-választásnál meg irgum-burgum-szedte-vette, mert SEMMI KÖZE a kapott nyomoknak [i]SEMMIHEZ[/i]. Először is egyáltalán nincs erdő a választási lehetőségek között, sem gonosz-nevű, de a versikében szereplő sorrendet is a hajadra kenheted. A helyes sorrend: hegy (a túloldalon nem hegy van ám hanem erdő), sivatag, jégmező.

[b][u]hegy/erdő[/u][/b]: Tök logikátlan módon el kell indulni a nagy semmibe. Ott csak elérünk egy faluba, ahol jobbra-mész-vagy-balra-mész-ha-rossz-felé-mész-meghaltál alapon kell választanunk. Többek között rögtön megkapjuk az egyik keresett kulcsot, [i]amit aztán ismét megtalálunk[/i] majd a vár tövében.
A táp-vagy-infó encounter viszont tetszik (az információ valós érétkének hiánya már kevésbé). A "menj a semmibe mikor megmondták hogy biztonságban vagy" (illetve egy párpontos fejezetpontpazarlás) meg nem jön be.
Aztán ott van a boszorkány neve. Annál X*5 a képlet, és az eredmény 30, ahol azt mondja X = 9. Ugh. Amúgy az én tippem "gonosz" volt.

[b][u]A sivatag[/u][/b]: Tök jó kalandjaink vannak itt is, de vajon miért indulunk egy hegynyi szörnyeteg nyomába, az logikátlan. Btw, valakit rendesen inspirált a Birodalom Visszavág, eh (a jégvilágba belelesve is mondom)?
Btw, kár hogy a sólyomitalnak itt semmi jelentősége.

[b][u]nem-Hoth[/u][/b]: Nem vagyok benne biztos miért az a sorrend ami, illetve látok némi összefüggésta 3*3-al, de nem tudom ahhoz mi a többi sor megfejtése, különösen az elsőé.

[b][u]endboss[/u][/b]: sajna szegénya "mégis levágoda szörny fejét" effektustól szenved, de legyen. A befejezés ugyanis király. Kár, hogy a folytatás soha nem jelent meg.

Hát kérem ez bitang jó könyv lehetne, könnyen lehet egy lapon emlegethetnénk a Fenevaddal. Ha lett volna egy szerkesztő aki átfésüli és kijavíttatja amit kell.
Részemről az író tud fogalmazni, az ellenfelek nem legyőzhetetlenek, a szituációk pedig a kiadó legjobb fantasyjai szintjén mozognak. Érdemes lenne "újrafordítani".
2017. január 8. 16:54 | Válasz erre | #541
[b]#58 Nekropolisz, a holtak birtoka ***[/b]

Hát először is bár a varázslatokat megváltoztatták, de attól még nem lettek teljesen újak.
Másodszor bár látszik hogy vki komolyan ki akart itt dolgozni mindent, de sikerült olyan otromba következetlenségeket elkövetnie mégis mint "titkolnod kell harci és varázstudásodat" szemben "XY lovagrend tutitagja vagy". Mármint WTF?

Szintén zavaróak a teleportálások. Az, hogy egy fejezetpont végén eldöntöd csinálsz valamit, pl. megváltod a jegyet, bemész a fürdőbe, lerakod a cuccaid, végigslattyogsz a termeken, megkeresed a szükséges ajtót - ez mind ki van hagyva, egyszerűen ott folytatódik a köv. fejezetpont hogy már kopogsz is. Persze stílusa válogatja. De ott van az idő múlása is, amiről megjegyezzük (szintén a fürdőház ominózus pontján), hogy "két időegységgel ezelőtt". Csakhogy semmi nem garantálja a 2 egységet, lehet hogy csak 1 telt el (ha nem vacakoltál - megjegyzem szükségtelenül - az üzenőbotokkal)!

A Vénk meglepően hasznos. Sajnos a varázserőnk már nem annyira, az a madár az 5-ön eléggé betesz neki. Szvsz a lándzsás karakterre szavazok.

Végső problémám, hogy - fel kell tételeznem - mikor végre lerázunk egy rakat orgyilkost [i]vissza kell mennünk a területükre ahonnan éppen kikísértek[/i], mert a harmadik talizmánt sajna nem találtam meg. Szerencsére nem is kötelező. Viszont "nem árt" a magas alap Vé, magas alap Mp és így tovább, így végül a legjobb induló karakter a kardos karakter lándzsával és pajzzsal.
Ja: a hátsó borító szövege teljesen kamu, alig van köze a tényleges történethez. Túl sok a kibontatlan lore (ki a Kard? kit érdekel egy lüke pap? kik a Feketeruhás Emberek és van-e agypirítójuk?). És hiányzik a történet vége, azaz elérni a Sziklakertbe Rhodinhoz (Discworld Noir utalás, lol).
Így nem tudok teljes szívvel emellé a történet mellé állni.
© Grimmy
2017. január 8. 13:05 | Válasz erre | #540
"Grimmy, ne törd a buksid. Ha nem érted, hiába magyarázzuk."
[smiley]falbav[/smiley]

Grimmy
2017. január 8. 11:25 | Válasz erre | #539
Szabályrendszer összefoglaló #23-51:
úgy tűnik tökéletesen egységesítették a szabályokat mind a statok, fajok, varázslatok, és indulófelszerelés tekintetében.
A varázslatok listáját újraírták, de többségében még visszafejthető mik voltak a korábbi változatai a dolgoknak. Egyedül a "vakság" tűnt el nyomtalanul, azt lecserélték egy újabb instant sebzésre.

A külalakot is egységesítétték, az tovább kitartott mint a szabályrendszer ami az #52-től kisebb változtatásokat majd kapott, hzzátéve hogy ehhez az első lépés a Démon Szeme (#23) volt, aminek a külcsínye még egy picit eltérő.
Azonos fajokkal és szabályrendszerrel a #57 (A fejtörők erdeje) viszont majd ismét másként fogott kinézni, nyilván mert csak. Kit érdekel.

Mivel szeretek tömbökben haladni (úgy szvsz érdekesebb), az olvasási sorrendet sima kiadási sorrendről az alábbira módosítom:
1) nekropolisz
2) a sárkány vére, a hit nevében, rémálmok jönnek
3) a démon szeme, őserők ura, eleven falak, a fejtörők erdeje
4) #24-#51
2017. január 8. 10:42 | Válasz erre | #538
@Grimmy, ne törd a buksid. Ha nem érted, hiába magyarázzuk.

[b]#22 Mágusok tornya *[/b]

[b][u]alapvető kérdés[/u][/b]: ha máris van varázserőnk, azaz tudjuk iányítani a manát, akkor miért az a történet hogy meg akarjuk tanulni irányítani a manát hogy legyen varázserőnk? Persze „ez csak kötözködés”, heh.

[u]MEGJEGYZÉS[/u]: ha számozás szerint nézzük őket, a Sárkányölővel (#19) kezdve nem 17 a 9 e van a Kezdeti Felszereléshez írva (a könyvek szerint általában valójában nincs is kezdőfelszerelésünk, double lol - mint ebben a könyvben is, triple lol), hanem 20 a 5 e.

[b][u]alapvető szerkezet[/u][/b]: az író "kissé erőszakos" abban hogy az általa elképzelt utat válaszd. Lehetne hogy a rossz döntések halálpontokhoz vezetnek, vagy a döntések alternatív eseményeken át érnek el a történet lépéseihez (pl. ha balra mész, ha jobbra mész az utcák megint egyesülnek, de mindkét választásnál más történik) - de itt inkább érzek pofonokat és korbácsot mint ösztökélést és terelgetést. Persze lehet hogy csak a hangulatom nem "megfelelő".

[b][u]alapvetően[/u][/b]: nem tetszett hogy egyetlen fejtörő,csata, vagy bármi fenyegetés és izgalom nélkül győztem. Üres szobákon kódorogtam végig, és úgy jelent meg a CONGRATULATION felirat. Alternatív útvonalak nincsenek, és olyan dolgoknak sincs jelentőség mint hogy szerzel-e lovat és tépsz mint az őrült. Nincs főellenfél, a "Mágusok Tornya" is áll összesen 1 emeletből, még a megatáp indulócuccunk elvesztésének sincs (valódi) jelentősége. Minden információt tálcán kapunk a tetejébe. Ez nekem kevés.
© Grimmy
2017. január 1. 18:17 | Válasz erre | #537
"Az addig oké hogy a templom már megint a jófiút játsza."
[smiley]fejvakaras[/smiley]

Grimmy
2017. január 1. 17:58 | Válasz erre | #536
[b]#19 Sárkányölő *[/b]

[b][u]dióhéjban[/u][/b]: Az addig oké hogy a templom már megint a jófiút játsza. Oké. Leszokhatnának róla, de legyen. Azonban ami már tűrhetetlen, hogy az egész könyv annyiból áll, hogy "figyelj, ha a sárkányt akarod, menj előre. Szóval, merre mész, jobbra, balra, vagy előre?"
És nagyjából ennyi is. Elmegyünk oda amit mondtak, megkérdezzük a törpéket hol a sárkány a helyi fogadóban vett ereklyével megvesztegetve el is árulják, láss csodát a beste ott is van, nosza gyakjuk le.
Amivel az egyetlen probléma, hogy a) előtte van 2 csata (legalább az elsőt hagyjuk ki szerencsével) b) a sárkány mindenképpen túl nagy. Azon kívül hogy eléggé megüthetetlen, hogy alapban duplát sebez, bizony 2d6 a sebzése, 80 az életereje, és ez ellen kellene kitartanunk így [i]MINIMUM[/i] 4 körig (megeleptésszerű támads: 40 seb, karddal megütöm: 8 seb, halálvarázs: 30 seb, marad 4 Ép-je) a vacak 34 Épnkkel.
Mondjuk kisakkoztam egy lehetőséget amivel esetleg túlélhető a dolog, bár elég jelentősen feszegeti a szabályok határait:
1. kör: a sárkányba ütünk 40-et (nem lehet kihagyni hogy a saját sebzésünk maximális legyen,cserébe az övé is mindig az ebbena menetben), ő üt belénk 24-et.
2. körben maxra gyógyulunk gyógyitallal, majd ő elereszt egy rothasztást (vagy bármi más 8 nanás varázslatot) amit mi kivédünk, majd indítunk egy fagysugarat amit ő blokkol. Marad 5 manája, ami pont arra elég hogy a ködpatkányt pőróbálgassa majd idézgetni és jól ne sikerüljön neki,így elveszít minden második kört.
3. üt belénk 24-et, mi rothasztjuk. Természetesen minden értékünk a lehetséges maximális.
4. mi megint rothasztjuk (30 mana elfogyott, nincs több). Ő nem csinál semmit (nem dobja ki a ködpatkányt).
5. [i]miénk a kezdeményezés[/i]. Ez fontos. Megisszuk a 12 Ép gyógyitalt a felszerelés-szekcióból, amivel a faji bónusz nélkül még csak 22 Ép-n tartanánk, ezért felföldi emberek (esetleg óriások) vagyunk és kész. Ő megüt, marad 4 Épnk. Neki még 10 van.
6. megütjük karddal, ő nem idéz ködpatkányt.
7. [i]miénk a kezdeményezés[/i]. Ez fontos. Mert aki előbb megüti most a másikat, az nyer. The End.
2016. december 31. 01:20 | Válasz erre | #535
[b]#18 Arcnélküliek **[/b]

[b][u]az első lépések[/u][/b]: ha a jó utat választod, spórolsz 1 SZ-t. Ha ezt nem teszed, 99% hogy nem úszod meg élve. Btw, az „Arcnélküliek” az Trónok Harca-utalás?
[b][u]a szénégető[/u][/b]: igazából nem látom a dolog lényegét, csak azt hogy a már nagyon unalmas sablont használja: elárulod kivagy? Elsőnek lépsz a kunyhóba? (Nem szúrhatnám le azt akinél legközelebb ezt kérdezi?) Stb. Az extrém linearitás is elég egyértelmű, így az újrajátszási faktor igen alacsony: vagy túléled a kalandot, vagy lapozz vissza ahonnan odalapoztál ahol meghalsz, khm. Abból is rohadtul elegem van hogy bár mindenki rám vadászik elvileg, mindenkinek szépen be kell mutatkoznom hogy Én Natalya, a Titkos Rendből a Titkos Feladattal, Helló Idegen, Ez A Titkos Tudásom (Diablo 2 ref.). Az is hót unalmas hogy ha valamit lehet csinálni akkor azt meg KELL csinálni.
[b][u]irány a falu[/u][/b]: egyszer csak azt kérdezi a szöveg: van-e nálad élelmiszer? Az egyetlen probléma ezzel, hogy elveszíteni a Felszerelés 2 adagját nem tudtad, így ha nem kaptál is útközben, mindenképpen kellene lenni nálad élelemnek! A 284-en meg egyszerűen úgy DÖNTHETEK hogy rátaláltam az országútra? Hogy mik vannak! A linearitás pedig kezd idegesítő mértéket ölteni. Azt sem ártott volna közölni hogy EZ az a város amit kerestél... Pl. engedhetné hogy megkérdezzem a parasztokat!
[b][u]gyújtogatás[/u][/b]: elárulná vki miért az emeletet gyújtjuk fel, nem a földszintet?
[b][u]a központ[/u][/b]: nagyon-nagyon specifikus, és előre nem igazán kitalálható sorrendben kell a dolgaidat felhasználni. Valamint a szerencséd „ha nincs szerencséd meghaltál” alapon kell sokadik alkalommal használni, szóval ha nem manó, vagy tündér vagy, már temetheted is magad. Ezt konkrétan úgy kell elképzelni, hogy -11 szerencsél még meg kell dobnod egy próbát (azaz 3 szerencséről kerülsz 2 szerencsére ha a faji bónuszod +2 volt erre), és ha nincs szerencséd, akkor buktad az egészet.
[b][u]a főellenfél[/u][/b]: tetü harcos. Nyomj rá varázslatokat és annyi.

-------------

[b]Acélkorona **[/b]

Azt a kétpontot pusztán az író fogalmazási készsége miatt kapja, semmi másért. A történet tökéletesen lineáris, egyszerű, és jobbára pénzfeldobáson múlik.

[b][u]szabályok[/u][/b]: nem tudni hová lettek a faji módosítók,a mágiarendszer, vagy mi lett a korábbi felszerelésünkkel. A kardot pl. kifejezetten szeretném áthozni.
[b][u]az elfek[/u][/b]: végtelen szerencsét, és egy ismeretlen statú hátast kapunk (azvalahogy lemaradt a szövegből).
[b][u]a nomádok[/u][/b]: fegyver artifact. N ló/repülés ital, másik nép szövetsége. Ismeretlen honnan kéne repülés-utalunk legyen, tehát imádkozzunk hogy a lovat a méregszörny ne vágja ki alólunk. Kötelező egy másik népnél már szövetséget kötnünk, különben itt nem nyerünk. Ha megszerezzük akard-artifactot az jól jön a barbároknál.
[b][u]barbárok[/u][/b]: előny ha voltál az elfeknél. Ismeretlen honnan kéne legyen gyorsító-italunk, ismeretlen hogy az ismeretlen ital micsoda.
[b][u]a csata:[/u][/b] Szvsz nem nagy szám. Teljes csapattal feltehetően reálisan teljesíthető. Mivel folyton alukálunk a kaland során, és az Arcnélküliekből hozzuk a karaktert, a "főellenfél" nem egy nagy cucc, lőjük le varázslattal.


----

A két könyv együtt: **, de csak mert az író stílusa nem kritikán aluli. Miért nem ír az ilyen inkább hagymányos műfajban?
2016. december 30. 15:38 | Válasz erre | #534
[b]#17 Boszorkány úrnő ****[/b]

Hát a nyelvtan elég botrányos de ezen sikoljunk át.
Azon már nehezebb lesz hogy az egyik főellen [i]időutazó[/i]. Szerintem itt már temetheted is magad. De ne szaladjunk ennyire előre: az átlag ellenfél Té-je szolíd, van esélye hogy nem talál el. A Vé-jük pedig alacsony, ha beírtuk a maxot valószínűleg duplán sebezzük minden körben.

Én elsőnek Ebola ellen indultam: Egy fura (és nyomdahiba miatt meglehetősen brutális, bár következményeiben lightos) szerencsepróba, valamint számos azt követő szerencsepróba után a könyv [i]emberként azonosít minket[/i]. Khm.
A sivatagi vezetőnél érdemes megjegyezni, hogy a pénzedért nem csak a vezetést, de hátast, felszerelést, minden kiegészítőt is megkapsz, ami azért már jobban hangzik.
De annál érdekesebb mikor ITT (feltéve HA elmész vásárolni) a könyv közli, hogy nem ám 17 a 9 e-d volt, hanem 30 a-d! Az azért úgy nem mindegy, pláne he előbb mentél vezetőt venni, aki 20 a-t kér, amit enélkül az infó nélkül ugyebár nem tudtál kifizetni alapesetként.
Azt sem árt tudni hogy KÉTSZER kell/lehet elmenned vásárolni: mielőtt és miután eladtad az ékkövet, különben buksz egy tápot. Mármint nem, mert [u]ugyanezeket[/u] megveszed a 20-as fejezetponton is, csak ezt nem mondják. Ahogy ott azt sem árulják el mennyi a fegyver sebzése (kit érdekel, legyen d6), és úgy tűnik mintha az új fegyver életerőt szívna minden csapással, ami nyilvánvalóan nem így van (az már a gyógyitalok hatása lenne).
A sivatagi átkelésnél hangyányival jobb esélyt adott az író ha a Té/Vé-t nézzük, DE a gond hogy jelentős életerőt adott az ellennek, és hát a sebzésszórás sem kedvező. Javaslom hagyjuk ki, inkább herdáljuk az aranyat (tök vonzó hogy questorként megveszünk mindent, felbérelünk mindenkit, nem kalandozóként magunknak kell mindent elvégezni!).
"Kisebb probléma", de feltehetően teoretikus, hogy a 2. városban automatikusan vásárolsz dolgokat. Felteszem ha rosszfelé mentél, akkor eddigre biztosította az író hogy elhalálozzál (ezt a teóriát erősíti a varázslóval való találkozás is, khm). Viszont a Sz-t itt is úgy herdáljuk mintha találhatnánk belőle bármikor egy zacskóval...
Viszont jó érzés hogy - szintén questorhoz méltóan - ellenfeleink automatice hullanak körülöttünk. És még lézerpisztolyunk is lesz!
Az viszont durva, amikor akármelyik-városban a következő hátas 318 a-ba kerül. Az fight.
Az pedig [i]kifejezetten[/i] érdekes, amikor az óriás a vállára kap. Mármint mivel [i]a választható fajok között ott az óriás[/i]... Nem mintha bárkinek javasolnám - az intenzív szerencsepróbálás miatt manó vagy tündér javasolt, és mivel nem kell igazán a mágia, a manó kerül az élre.
A találóskérdés rafinált utalás a Gyűrűk Urára.
Az 54-ről nem a 162-re, hanem a 167-re kell adott esetben lapozni.

A történet picit egyszerű, és meglehetősen lineáris. De nem [i]tűnik[/i] lineárisnak, nem igazán, a harcok megoldhatóak, és még a szerencse használata is így-úgy meg van oldva, még ha a végén 9 pontot el is használtam a sajátomból, 2-t pedig az NPC-jéből (tőle többet nem lehetett).
Ehhez jön hogy fogalmam sincs hol található a sárkányszobor.

De [b]ezt a könyvet a nyilvánvaló elírások kijavítása után bátran fel lehetne tenni az oldalra kijátszani.[/b]
2016. december 26. 20:17 | Válasz erre | #533
[b]#15 Sárkánykard[/b] **

[b][u]szabályok[/u][/b]: úgy tűnik mostantól copy&paste. Varázstárgy-lista nincsen.
[b][u]indulás[/u][/b]: eldobhatunk magunktól jó néhány percet az olvasással, és jó pár aranyat a karakterünktől, de ez sehova nem fog vezetni. Irány a kocsma, ahol eszünkbe jut ami az egész világon a főmágusoknak sem, hogy ismerünk vmi faluvégi banyát aki pont meg tudná gyógyítani az őrültet aki tudja a megafegyver helyét amit mindenki keres. Khm. Sebaj, le is szurkolunk neki 50 aranyat. Mind a 17-ből amivel indultunk. Okéééé...
[b][u]az őrült[/u][/b]: nos, először is le kell gyaknunk pár farkast, vagy elkölteni 2 Sz-t. Inkább ez utóbbi lehetőségre voksolnék a szokásos harcrendszerbeli problémák miatt (a Vénk csak vicc, a Ténk legiten nem túl nagy). Érdekes tény, hogy farkaspoponyát NEM használhatunk a recepthez, pedig az adódna (így a harcon túl 1 Sz-t még el kell költenünk ott is).
[b][u]a töröttlábú[/u][/b]: úgy tűnik ebben a világban minden questor nyomorék (és minden nyomorék questor), akik piti „hozd el nekem X tárgyat” küldetésekkel traktálnak. Btw,az erdőben a „régi” utat válaszd, mert az „új” úton ugyanúgy megtalálod az”orkot”, csak nincs mellette a másik kifosztható hulla.
[b][u]a tó[/u][/b]: itt már sikerül egy nem létező varázstárgyunkat is becserélni vmi hasznosabbra. [i]Because Reasons[/i]. Majd egy random cselekvés után (B[i]ecause Reasons[/i]) megtudjuk hogy a kettős-betűk nem számítanak egy betűnek most sem, és The End, folyt köv. Anyád. Külön yo hír hogy a Sárkánykard ugyanolyan vacak d6-os fakard mint amivel a kalandodat kezdted...

------------

[b][u]#16 Szörnyek szigete[/u][/b] **

[b][u]a vért[/u][/b]: valószínűleg ha alapban nem jó felé mentél, már temetheted is magad. A vízesésnél ha a rossz irányba indulsz, már temetheted is magad, mert míg A Barlangból átmehetsz B barlangba beszívni egy kis sebzést, B barlangból nem mehetsz A Barlangba a Kötelező Cuccért.
[b][u]az anyasárkány[/u][/b]: szokásos túlméretes lény ami viccet csinál a Vé-ből (de legalább nem üt duplát, legalábbis maxos értéknél, és az előző könyvből hozott bónuszokkal nem), mi meg nem-biztos-de-talán-megütjük. Értsd: használj varázslatot. Optimális esetben nem is csinálunk mást, az optimális esethez viszont 30 Mp kell, azaz legyünk tündérek.
[b][u]a kaland még nem ért véget[/u][/b]: mert még ki kell fosztanunk a kincseskamrát. Különben meghaltál. [b]Because Reasons[/b]. Ott vár még a Szörnyek Szigetének Titkos Bossa – [b]Because Reasons[/b]. A Szigetnek, aminél sikeresen sikerült elkerülnöm gyakorlatilag mindent, és kb.10 fejezetponttal letudni a 300 fejezet terjedelmet. Gyógyulási lehetőség nincs előtte, a szerencsét is eléggé igénybe vettük, ő meg megint nem apróság. Ha jól számoltam 7 szerencsét használtam el (nem akarom tudni mi lett volna ha vmelyik nem sikerül), és minimálisat sebződve az Anyasárkánytól 14 Éps csökkenéssel számolhatok, amit mondjuk még visszagyógyulhattam. Valójában ez az alig 3 csata úgy kb. pont a teljesíthetőségen belül van. Nagyon hiányzik azonban a háttérinfó hogy tulajdonképpen mi volt ez az egész?

----------

Összességében a kettő együtt kiad ha soványan is egy kaland terjedelmet, és végre egy HK ami elvileg legiten is teljesíthető lehet. De megér ez összesen 3 csillagot?


2016. december 26. 13:25 | Válasz erre | #532
[b]#13 Lidérccsapás[/b] ***(*)

[b][u]szabályok[/u][/b]:
[b]fajok[/b]: felismerhetőek a cherubion-lények, de elég sokat változtattak rajtuk (már nem Cherubionon vagyunk!)
[b]varázslatok[/b]: ééés ismét van pár változtatás (utoljára a varázslatok a #10 Kriptaszökevényben lettek piszkálva). Viszont a könyvekben amik ennek a fajait fogják használni, további változtatás ezen a téren nem történik)
[b]egyéb[/b]: sokat elárul hogy a scannelt példányban megpróbálták kitörölni a „minden szerencsepróba után vonj le egyet a szerencsédből” kitételt, lol. Valójában összesen 4 pontot költöttem, szóval itt nincs gond.
- Azt itt sikerült kiszúrni itt, hogy – idézem: „...ételed-italod HÁROM napra elegendő. … Induláskor az alábbi tárgyak vannak veled: … KÉT napi élelem és ital”.
- Varázstárgyakról fix lista van a szabályrendszer végén. Btw, ha van lehetőségünk szerencsepróbával elkerülni egy harcot – TEGYÜK MEG.
- A gyógyitalok képletét a szabályzat nem taglalja, nálam 7+d6/3 jön ki.

[b]alaptörténet[/b]:V(z)aC(z)a-k nekromanták (= vacak nekromanták!) abajgatják a népet, de neked nem velük kell harcolni, hanem az ellenvarázslatot fejlesztő mágusnak behúzott egyet az egyik kísérleti alany ([i]lidérccsapás, har-har-har[/i]) és köll az ellenszer.

[b]a történet részletei[/b]:
[b][u]indulás[/u][/b]: te vagy a [s]tizenharmadik[/s] tizenkettedik harcos, akit elküldenek trollsírt fosztogatni. Mondjuk én örültem volna egy térképnek, és szerintem az író (aki nem egy nagy szám) szvsz nem olvasta a szabályrendszert, úgy vág hozzánk kaját (amit szokás szerint nem fogunk használni) és pénzt (szintén nem jó semmire).
[b][u]a szellemvér[/u][/b]: az ehhez szükséges harc NAGYON durva. Az ellen fixen 10-et sebez, ami könnyen válhat a duplájává. Megütni pedig még max Té-vel sem garantált. Ehhez vegyük hozzá hogy a legyőzéséhez 4 kör szükséges, reménykedjünk tehát hogy az utolsó körben miénk a kezdeményezés, különben fajtól függetlenül(!) megnyúvadtunk. Btw, ha nem erre jöttél azonnal egy jobbra-mész-balra-mész-te-a-sziklát-keresed-erre-nincs-szikla választásnál, akkor nem szerezheted meg a cuccost!
[b][u]a kalapács[/u][/b]: a Vénk csak viccnek van természetesen. Szerencsére az első ellenfél nem sebez nagyon sokat. Sajna a mi sebzésünk sem túl jelentős azonban, bár ő legalább varázsolni nem tud. Annál inkább a közvetlen utána érkező varázsló, akinek sikerült végtelen manára szert tennie (szerencsére a mágiája nem szabály-kompatibilis). Ja, ő rögtön sebez még rajtunk instant is a 0. körben, trololol. Szóval én itt úgy döntöttem nekem kell az életerő, így legyünk Felföldi Ember. Lehetnénk óriás is, csak az a -5 Vé nagyon sok a duplasebzéses szabállyal. Ja, és az egyszerűség kedvéért nekem minden dobás maximálisan kedvező, neki meg minimálisan, így itt előttem egy Rothasztást, és a 2. körben kinyírtam. Természetesen a karakteralkotáskor kapott felszerelést IS használom teljes egészében. Így is alig 4 Épn lubickoltam. Megjegyzés:a kővé vált alak végtelen loop lehetőség, azaz végtelen gyógyital. Inkább ne éljünk vissza ezzel persze. MÓDOSÍTÁS: legyünk tündérrel. Ekkor elszlopáljuk a csta(k) előtt az ÖSSZES gyógyitalunkat. MÓDOSÍTÁS: előző módosítás törölve.
[b][u]a rejtvény[/u][/b]: a leghalványabb fogalmam sincs a megfejtésről. Addig sikerült visszafejteni hogy vagy egy 3 magánhangzós-2 mássalhangzós, vagy egy 2 magánhangzós-4 mássalhangzós szó a megfejtés. Utóbbi tűnik valószínűnek, pl. fatörzs, vagy vulkán, de csak tippelek mi lehet a valódi megfejtés.
[b][u]a trollkirály[/u][/b]: először is, a túrósnak kell a szellemvér és a kalapács, nem fogunk találkozni a bestiákkal (nem is akarunk, lehetetlenül magasak az értékeik). Ellenben találkozunk a trollkirállyal, akit egyértelműen le kéne halálvarázsolnunk (ezért kapunk egy extra fénytojást) – csak hát [i]az a nyavajás ELEVE HALOTT[/i], meg aztán egyedül a tündérnek lehet egyáltalán elég Mp-je egyáltalán castolni a cuccost!!! (mondjuk én nem tekeregtem el a banya után az orkbarlangokhoz, meg egyáltalán, lehet vhol adnak még bónuszokat). Normál harcban a szörnyike alapban duplát sebez, 4d6-ot, de ez mind nem számít, hiszen NEM TUDJUK MEGÜTNI HA BELEGEBEDÜNK SEM. Oké, annyi esélyünk lehet ütni amennyi a fajbónuszunk pozitívban, ami maximum 3. Tehát elég 10-et dobnunk minden körben... Megjegyzem ha működne a szituáció (tudnánk castolni halálvarázst) ez remek encounter lenne, de így egyszerűen kitépem a májam és felajánlom a Verem démonainak inkább!
Btw, ha élőholtságáról tudomást veszünk, akkor szükségünk lesz 26 manára ellene MINIMUM, és 4 körre. Ez csak úgy túlélhető (feltéve hogy korábban nem használtunk el fénytojást), ha óriás vagy felföldi ember vagyunk (és mint mondta óriásnak lenni szívás, azt meg a fene tudja ezen a ponton kell-e még majd sürgősen mana).
EDIT: ja, tökre meg is feledkeztem a banya szellemitaláról. Akkor nem szóltam.
[b][u]The Ending[/u][/b]: Mint kiderült nem kell. Mittoménhol, a dungeon mélyén ahová egy teleportvarázs után termettünk, simán megjelenik a "Congratulation" felirat.

----------

Hm, hm.
Alapvetően jól felbosszantott a könyv. A troll kiírtásának problémája, két beharangozott ellenfél teljes hiánya (ők ott lettek volna a trollnál, ez nyilvánvaló. Megfelelő sorrendben kellett volna végigjárni termeket kiírtva őket), és a harcrendszer szokásos problematikája (túl nagy a szórás a statokban legálisan dobva, a Vé mindenképpen csak viccnek van) nyilván negatívum - ám azokkal szemben ott van a nyilvánvalóan rakat [i]hasznos[/i] cumó, amikről jobbára nem csak elfeledkeztem de előre tudni kell minden nyavaját hogy tudjuk hol használjuk fel a tápokat ami azért úgy már megint problémás.

Talán csak pont jókor talált meg a könyv, de én adnék rá akár 4 csillagot is feltételezve a legjobbakat (én ugyan nem fogok flowchartpot gyártani hozzá!).
2016. december 25. 23:12 | Válasz erre | #531
Részemről azt sem tudom miért nem kölcsönösen tiltottuk le egymást.

Azért vicces mikor nagynéha megnézem mit firkált össze a Mester, most épp olyanokat hogy "ha a Józsi mondja, akkor a Gravitáció Csak Egy Elmélet És Tudok Repülni Máris Kiugrom A Tizedikről", meg "ha Manci mondja, akkor engem nem is killmasternek hívnak".

De persze ez nem a "Beszólok XY-nak" topic...
© killmaster (Savanyúhas)
2016. december 21. 15:53 | Válasz erre | #530
Nem az számít, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja! Tudod a semmit is körbe lehet magyarázni úgy, hogy a végén az jöjjön ki, hogy ez valami. Egyébként nosztalgiafaktorral hébe-hóba én is beleolvasok néhány történetbe, némely halálleírás tényleg egész jó lett. Jobb mint maga a történet! Amikor saját sztorit írtam, volt olyan, hogy belelapoztam az egyikbe, és innét merítettem ihletet. Néha azért a szemétdombon is akad gyémánt félkrajcár...
2016. december 21. 15:38 | Válasz erre | #529
Arra kell gondoljak,hogy te nem tartod nagy becsben a lejjebb közölt kritikákat.:) A sorozatról annyit, hogy a sztártörténetet sem tartom egy igényes műnek, ezért az utolsó mondatoddal nagyjából egyetértek. Sajnálnám beleölni az időt, ezért nosztalgiajelleggel inkább itt olvasom el a benyomásokat.
© killmaster (Savanyúhas)
2016. december 21. 14:38 | Válasz erre | #528
És pont Mr.Alkonyat kritikáiból indulsz ki Balázs? [smiley]ejnye1[/smiley]Ennyi erővel beszerezheted pdf-n is őket, és elolvasod magad! Egyrészről akkor tudod is, hogy melyik történet ér néhány garast, és melyik az, amelyik kevesebbet ér, mint a papír amire nyomtatták. Másrészt szabályosan ezeket a könyveket eleve nem is lehet végigvinni, mert az írók messziről tettek rá, hogy ki mennyire szabályosan játszik. Eléggé gagyi a sorozat, de legalább magyar... [smiley]idiota[/smiley]
2016. december 20. 20:50 | Válasz erre | #527
Mindig is az volt a bajom ezekkel a kötetekkel, hogy a játékszabályok teljesen rosszak voltak, időnként teszteletlenek. Nekem a Féregfutam, A fenevad nyomában, Cherubion hőse, és az Arcnélküliek voltak meg. Még a népszerű Fenevad nyomában is ki tudott akasztani a hibáival. Nevezetesen volt egy olyan rész, ha jól emlékszem egy temető volt a helyszín, ahol az író nemes egyszerűséggel elfelejtette folytatni a művet. :) Az Arcnélküliekben pedig egymás után kb. tíz szerencsepróba volt, amivel "kissé" komplikálttá tették a végigjátszást, tekintve, hogy mindig csökkentetni kellet a szerencsepontok számát. Ezért szerettem mindig is jobban a Jackson-Livingstone rendszerű könyveket, a Harcos Képzelet sorozatot nem tartottam különösebben jónak. Természetesen ez teljesen szubjektív vélemény, sem az írókat, sem a rajongókat nem akarom megsérteni. Az a vicces, hogy így is végig fogom olvasni twillight kolléga beszámolóit, mert kíváncsi vagyok az ő benyomásaira is.
2016. december 20. 08:06 | Válasz erre | #526
Csak szólok hogy bár mostanság mással ütöm el az időt, de nem adtam fel, jönni fog még a többi. Majd vmikor karácsony táján számíthattok a következőre.
2016. október 31. 11:15 | Válasz erre | #525
[b]#20 Shiwo, a holtak ura[/b] ***(*)

[b][u]szabályok[/u][/b]: ennézést, de mit fogok csináni a vrázserőmmel?

[b]A történet részletei[/b]:
[b][u]a hajón[/u][/b]: ha „elnyerted a kapitány tiszteletét” akkor MEGHALTÁL. Mondom miért: a max Téd 2d6+6. Ebből lejön d6+6, azaz a Téd 1-6 lesz mikor szembekerülsz a kapitánnyal, akinek a Véje 20. Namost nálam 3d6 legnagyobb eredménye 18, amivel még mindig nem tudom megütni! Szóval fenébe a statisztikával, mi mindig maximálisat dobunk (szerencsepróbánál minimálisat), a lények meg minimálisat. Különben meghaltunk, mert ha nem szívjuk be a d6+1 levonást, akkor nem jutunk egy kötelező infóhoz... Ja, egyébként a dolog ott válik igazán érdekessé, hogy a kapitányt PUSZTA KÉZZEL kell legyőzni (könnyen lehet a harci pont nem volt olyanegyértelmű ebben mint az utána következő), és természetesen minden körben automatikusan sérülést szenvedsz, a szörnyek egyszerűen nem tudnakkisebbet dobni mint a Véd. Ez viszont azt jelenti, a hajón elszenvedsz minimum 2+2*28 = 58 sebzést – a gyógyulás esélye nélkül! Mivel a maximális életerőd 34+(12-2) = 44...
Ez a rész amúgy nem annyira játékkönyv, mint interaktív regény. De míg a Bizonytalanság...-ban a cselekvések választékát jelentette ez, itt kockadobálásos harcokra korlátozódik.
[b][u]a városban[/u][/b]: Kharé mintájára készült, azzal a bónusszal hogy itt aztán addig keringhetünk körbe-körbe amíg nem szégyelljük. Amivel legfőképpen aza probléma hogy bár jelentős összeggel rendelkezünk (150+ a), nem nagyon van mire elverni, bármilyen bő a választék. Szintén probléma hogy bár 2 dologról tudjuk hogy meg kell lennie, hiába a frusztráló bolyongás hogy végre megtaláljuk őket, egy teljesen indokolatlan dologot MÉG követel tőlünk a könyv, aminek hiányában KALANDOD ITT VÉGET ÉR.
[b][u]az erdőben[/u][/b]: valójában egész fantáziadús, és az egyes helyszínek okosan is vannak megírva. A gond a helyszínek közti választás, ami egyszerű „jobbra-mész-vagy-balra-mész”, általában halál/semmi/táp felkiáltással, bármiféle utalás nélkül hogy melyik választás melyik. Ha életben maradunk, akkor azért nem számít sokat kaptunk-e tápot, nem lesz valódi hasznunkra.
[b][u]a kriptában[/u][/b]: a Vé megint csak dísznek van rajtunk. Annyit számít hogy valaki dupla sebzést szenved-e, vagy normált (természetesen a sebzések háziszabálya ebben a könyvben is él). Ééés folytatódik a jobbra-mész-balra-mész „móka”, ami kicsúcsosodik az ominózus pókhálóban, aminél minden egyéb lehetőség az egy-ujj-két-ujj-huszonegy-ujj szabályon kívül azonnali halál.
Probléma hogy sok a harc, a gyógyulási lehetőség viszont nemlétező. Remélhetőlega városban jártál a gyógyítónál mielőtt elmentl aludni, és a gyógyitalokat is megvetted, amik mind maximálisat gyógyítanak rajtad, te mindig maximálisat sebzel, az ellen meg mindig minimálisat...

Összességében jó VOLNA, de súlyos problémák is akadnak itt. 3-4 * között érdemelhet.
2016. október 30. 09:16 | Válasz erre | #524
[b]#12 Dimenziók Bajnoka[/b] **(*)

[b][u]alapötlet[/u][/b]: Terminátor a Középkorban. Mindenesetre nem ártott volna közölni pár alapvető információt, mint hogy telepata vagy, vagy hogy a famulusod az első adanbdó alkalommal föl akar robbantani!

[b][u]hiba[/u][/b]: a kwahanti penge sebzése nem kiszámítható. Ja,és az ékszerésznek eladható ékszereket csak azékszerész kinyírásával szerezhetjük meg (asszem).

[b]A történet megállói[/b]:
Hát itt van egy "kis" gondom. Oké, először odarongyolok a várhoz, szülök ruhát, berongyolok a kapun, kifosztok mindenkit, megveszek mindent (így a könvy [i]egyetlen[/i] csatája simán túlélhető), berongyolok a belső várba ... És itt hogyan is jutok be a toronyba, merthogy a kérdezősködés után nem volt lehetőségem bemászkálni?! Mert onnan oké, simán elmászkálok a törpékhez, akiktől besöpröm a szobrot (amiről onnan tudom hogy ezt kell megszerezni hogy a pap elmondta hogy néz ki - amit jól nem tudok összehasonlítani semmivel, mivel a háttértörténetben nem írtak róla egy fikarcnyit sem, és az agyparazita sem böfög megerősítést). Amúgy ja, legalább tökegyértelmű hol kéne kutatnom a lehetőséget.

A történet maga legfeljebb közepes, és sajnos a Terminátor a Középkorban-trilógia sokkal jobb. A cselekmény haladása sablonos, és bár legtöbbször "meggondolod magad és mégis levágod trófeának a szörny fejét", a toronyba tényleg problémás megtalálni a pontot ahol megengedik végre hogy bemenj (onnantól evidens).
A szerencsepróbák ismét nem kevesek, de annyira azért nem gáz. Természetesen az indulási értékeket nem kidobni kell, hanem a maximális lehetőséget beírni.
De még így is kénytelen vagyok elismerni hogy a borító rosszabb mint maga a könnyv, adok mondjuk ** és fél *-ot.
2016. október 24. 22:42 | Válasz erre | #523
2016. október 24. 22:36 | Válasz erre | #522
Picit nyugodj le szerintem, kicsit túlreagáltad - fölösleges annyi mindent nagy betűvel kiemelned. Ráadásul szerintem még magadra is vetted azt, amit csak FireFoxnak mondtam, miszerint akad azért normálisabb/jobb könyv a HK sorozatban. Ez független attól, hogy meddig jutottál akkor a sorozatban. Az meg, hogy bizonyos dolgokban nem értünk egyet egy-egy könyv értékelésében, meg egy másik dolog, ami viszont nem baj, annak úgy kell lennie.
2016. október 24. 19:55 | Válasz erre | #521
[b]#11 Monarakh Titka[/b] **

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: a könyv inkább rendelkezik egy kalandmodul tulajdonságaival mint játékkönyvével, így a HK-kra egyébként is jellemző "ösztökélés" hogy a "történés" felé haladj különösen kifejezett érvényű, bármilyen magyartalannak hangozhat is ez a mondat.

[b][u]szabályrendszer[/u][/b]: Mágia, fajok nincsen, viszont puszta kézzel ütünk 3-at, ami az előző könyvekhez képest elég kemény. Sőt,a d6-os alapkardunkhoz képest is elég kényelmes.
Mindenesetre jobb nem veszkődni holmi kockákkal, az első boss már bizonyítja. Írj be mindenhova maximális értéket, a saját fegyvered sebezzen maximumot, az ellenfélé mindig minimumot - különben meghaltál. A sima szörnyek még okék lennének, bár ott is jellemző hogy ők biztosan megütnek, mi meg (maximális érték mellett) biztosan duplát sebzünk rajtuk.
Ja, és aranyból "végtelennel" kezdünk, nem 30-al.

[b]A történet részletei[/b]:
[b][u]az első ájulás[/u][/b]: a szöveg jelentős része értelmetlen lehet, mert olyan dolgokra hivatkozhat, amik lehet hogy nem történtek meg a karaktereddel. Ez a baj az alapkoncepcióval is: ahhoz hogy a történet megálljon, egyszerre kellene két helyen lenned, ami ugyebár lehetetlen, még ha repülsz is. De ugye ha nem találkoztál snekivel, akkor miért is gyanúsítanád magad...?
[b][u]bossok[/u][/b]: a nehézségi fok fordított (első a legerősebb, utolsó a leggyengébb), emiatt eléggé "fél könyv" érzetet kelt a végén. Sajnos tápolni nem lehet, sőt, egy kötelező artifacton kívül egyáltalán nincs is tárgy a könyvben! Ami meg van (a kötél) az úgyis használhatatlan, a második gyógyitalról meg annyit hogy nem "nem használod", hanem [i]eldobod[/i] bármit is mind a szöveg.

Nekem -5 Ép-vel és -4 Sz-el (kezdetihez képest) sikerült végeznem itt a háziszabályokkal.

PS: [meret=+5]Monarakhnak semmi köze Monarakhoz![/meret] Ez csak egy clickbait! Hamis reklám!

---------------

[b]#14 A káosz létsíkja[/b] **

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: Jó hír hogy a karaktert pont ugyanúgy dobáljuk mint az "első részben".
"Apró probléma" hogy a könyv nem emlékezik meg a karakteralkotásnál az előző könyvről, ez főleg a fegyver miatt lehet érdekes, nem mindegy ugye a sebzés.

[b][u]játékmenet[/u][/b]: látszik hogy ezt is ugyanaz írta mint az előzőt. Ennyi.
Ott viszont az ordas hiba, hogy a 277-en azt írja: "Ha 10 harci körből 6-ot a hegy nyer..." - Elnézést de [b]HK-BAN NEM LEHET KÖRÖKET NYERNI![/b] A FF-ben van olyan hogy vagy én sebzem, vagy ő sebez, ezzel egyikünk "nyeri" a kört, a HK-ban olyan van hogy én támadok, aztán ő támad, aztán én támadok, aztán megint ő (persze,persze, van kezdeményeződobás, de az ennél a kérdésnél lényegtelen).
Az sem jó megoldás hogy annyiszor sebezzen, mert max. 15-ös Véd lehet, amivel szemben neki van 13+2d6 (azaz ritka nagy pechje kell legyen egyetlen melléütéshez is).
Eszetlen sok a szerencsepróba is, és a könyv saját (tehát a Monarakhbanel használtakat nem ideszámítva) szerencsepróbáinál a 6. élet-halál kérdése. A Monarakhal együtt a 10. próba (maximális szerencsével onnan marad 2).

A 42-n nem 275-re, hanem 265-re kell lapozni.

[b]A történet részletei[/b]:
[b][u]A hadsereg[/u][/b]: sima Conan akcióregény.
[b][u]A város[/u][/b]: ha nem mész el először vásárolni akkor nem vásárolsz. Ha előbb mész varázslóért mint hátasért egyel többszerencsét használsz el.
[b][u]A démon[/u][/b]: a könyv saját 9. szerencsepróbájánál, a két könyv összesen 12. mínuszánál kapunk egy szerencsepróbát, amit ha elbuksz kapsz [i]MÉG EGY[/i] szerencsepróbát, amit ha elbuksz [u]meghaltál[/u]. És ez nem az utolsó próba.
Egyébként a hely "jobbra-mész-vagy-balra-mész" alapon működik, és tök idegesítő. A főellenfél meg #&@!!! Jó esetben 5 kört bírsz ki ellene, merthogy mindegy mit csináltál ő duplán sebez téged, te meg legfeljebb imádkozhatsz hogy duplán sebezzed őt. Rossz esetben a 2. körben meghalsz. Neked minimum szükséged van alapban 6 körre (5-re ha a "megfelelő" úton mentél), ha duplán sebzel 3-ra (2-re ha minden, de minden tökéletesen összejön). Szóval [i]statisztikailag[/i] van esélyed....
Ja: remélem a ficsúrt segítetted a barbár ellen, különben game over...

---------

A két könyv együtt: **. Az első könyv egy fél kaland, a második meg nyüzsög a szerkesztési hiányosságoktól. Nem mondom, meg van írva, de [i]csak egy út van[/i]. Akárhányszor döntenél vmit az nem változtat a világon semmit, gyakorlatilag azon a szinten van hogy "ha úgy döntesz nem vágod le a szörny fejét, meggondolod magad, visszamész, és levágod a szörny fejét". Ez hosszútávon idegesítő.
2016. október 23. 07:32 | Válasz erre | #520
Hé, ne rój fel olyasmit amiről még nem volt alkalmam írni! Az 1-10-et sikerült EDDIG elolvasni. És tényleg végigtoltam őket, bár erős volt a kísértés hogy csak beleolvassak némelyikbe a fejezetpontok kidolgozottságáért, aztán megnézzem a csaták nehézségét, és úgy írjak valamit.
Ezért is állok most, a Monarakh-Káosz páros van előkészítve.

Az meg ugyan igaz hogy az én ~elemzéseimben hajlamosak a negatívumok feltűnni, DE az is igaz hogy az olvasói is hajlamosak nem észrevenni mellettük a pozitívumokat!

[b]A HK-nak[/b] erősen j[b]avára lehet írni[/b] pl. bizonyos [b]koncepciós különbségeket[/b] a FF-hez (KJK-hoz) képest.
Amíg a FF szinte mindig az Egy Igaz Út koncepciójával dolgozott (ami miatt a könyvek jelentős részét át kellett nyálazni, így hosszabbnak tűntek mint amilyenek), a HK legtöbbször arra ment hogy ha brutálisan nehezen is, de többféle megoldással, többféle útvonalon is végig lehessen menni a könyveken. Emiatt sokszor tűntek rövidebbnek, kevésbé kidolgozottnak [i]bár az ellenkezője volt igaz[/i]. Kifejezetten bejövős hogy a kulcs-pontok elkerülhetetlenül szembejönnek, mindegy mit csinálunk.
Sajnos a HK-kiadás rendkívül hanyag is volt szemben az FF-el, mert míg az FF-nél látszik hogy legalább egyszer végigbogarászta valami lektor/szerkesztő, a HK-nál egyértelműen "legépeltük, mehet nyomdába" felkiáltással dolgoztak, így ordas hibák maradtak benne amik túlmutatnak az egyszeri "rossz helyre küld a fejezetpont, de hát elütés előfordul" gondon.

Ráadásul mivel európai/magyar a könyvek környezete/írói, könnyebb azonosítani a történet forrásait. Pl. a Monarakh titkának első pár fejezetpontjában találkozunk:
- Piroskával
- a Favágóval/Vadásszal
- és Rumcájsszal.
Korábban emlegettem Csipkerózsikát, Hófehérkét - nincs ezekkel semmi gond ha jól vannak felhasználva! (akkor van gond ha sima klisék, amik azért vannak átemelve hogy ne kelljen dolgozni)

Szintén később akartam, de nem annyira lesúlytó ám az eddigi véleményem sem. [b]Ezt olvasd el[/b]:


Pontozásos értékelés:
* pocsék
** ínséges időkre
*** a FF se mindig jobb
**** jó
***** kiváló

[b]A sötétség gyűrűje[/b] * (ha a szabályoknál megadná a sebzéseket, az már dobna rajta vmit. Sajna túl sok a sima jobbra-mész-balra-mész véletlenszerű döntés, de ha vki azt - meg hogy a szabályrendszer pofátlan nyúlás - tolerálja, nála kaphat 2 csillagot. Meg mert egyesek szerint "olyan darkos".)
[b]A kőtorony titka[/b] ** (lehetett volna bonyolultabb, ki kéne tisztítani pár ominózus fejezetpontot, de végülis szórakoztató, és van pár pillanat ami egyenesen eredeti. Fene, ha felrakjuk az oldalra, én vállalnám hogy feltérképezem és újraírom a problémás részeket, akkor nyerne még egy csillagot)

--------

[b]A fenevad nyomában[/b] ***** (azért fenntartom hogy az én háziszabályommal jobb)

--------

[b]Küzdelem az éj kövéért[/b] * (ekkora antiklimaxot még nem láttál.De várj, olvass tovább!)
[b]Küzdelem az éj kardjáért[/b]** (még egyel lejjebb!)
[b][meret=+3]Küzdelem az éj kövéért + Küzdelem az éj kardjáért[/meret][/b] *** (Mégiscsak Éj Trilógiája-kivonat, ÉS együtt a kettő már tisztességesen hosszú kaland [i]kifejezetten azok számára ajánlva[/i] akik a Varázsló Kriptája-nehézségű cuccokat kedvelik. Még "főellenség" is van.)
[b]Küzdelem az éj Könyvéért[/b] * (ez egyharmad könyv. Szvsz tényleg legalja.)

----------

A nagy féregfutam ****
Árnyékvilág *** (alapból potnvesztés hogy mégsem kompatibilis a Féregfutammal)
Cherubion hőse **
Kriptaszökevény ***

[b][u]Ezekkel általánsságban megéri foglalkozni.[/u][/b] A Cherubion... kicsit gyatrább lett főleg a vége miatt (és a loopot sem ártana kiszedni), de addig jól olvasható.

-------------
-------------

[u]A többiről még nem tudok nyilatkozni[/u], de [u]így talán már jobban látszik[/u] hogy nem annyira rettenetesek ezek szerintem sem.

A továbbiakban ezen túl az alábbi szekciókra bonatnám a sorozat maradékát AMIKET MÉG NEM OLVASTAM, ÍGY KÉRETIK NEM FELRÓNI HOGY MÉG NEM MONDTAM RÓLUK SEMMIT (rendesen átnyálaztam most már a szabályokat):

1) [b]faj nélküli könyvek[/b]: Monarakh... + Káosz..., Dimenziók Bajnoka, Shiwo
2) [b]felföldi ember / óriás / manó / oggun / tündér[/b]: Lidérccsapás, Sárkánykard, Szörnyek szigete, Boszorkányúrnő
3) [b]felföldi ember / óriás / manó / tündér[/b]: Arcnélküliek + Acélkorona, Sárkányölő, Mágusok tornya
4) [b]barbár / oggun / ork / tündér[/b]: legtöbb
5) [b]faj nélküli könyvek #2[/b]: A sárkány vére, A hit nevében, Rémálmok jönnek
6) [b]Nekropolisz[/b]
2016. október 21. 00:56 | Válasz erre | #519
Szerintem nyugodtan foglalkozhatsz a progikkal. Nem akarom bántani twilight-ot, de nem hiszem, hogy jó oldalról közelíti meg a dolgokat a kiértékeléseiben (olvastam mindet). Úgy látom, hogy inkább a negatív dolgokat emeli ki/nagyítja fel, ami meg tényleg pozitívum, azokat meg "természetesnek" veszi és megy tovább. Mintha az lenne, hogy "Ok, ezek jó, de lényegtelen, menjünk tovább." Természetesen a HK szériában nagyon sok rossz könyv van, de azért akad néhány jófajta darab is, esetleg gyöngyszem is. Ha nem a klasszikus Fenevad Nyomában-t akarnám mondani, akkor is ott van még a Shiwo, vagy a Monarakh Titka, Arcnélküliek vagy az újabbak közül a Hit Nevében. És még lenne pár pozitív példa. Ezek a könyvek a gyerekeknek/kamaszoknak készültek, többnyire az ő szemükkel kellene látni.
2016. október 20. 20:09 | Válasz erre | #518
Jó, de azért szerettem volna betenni őket a proggiba. Így már annyira nincs nagy kedvem ehhez.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2016. október 20. 10:28 | Válasz erre | #517
Szerintem egy olvasást megér mindegyik, legfeljebb jókat röhögsz rajtuk, mert hát bizony amikor még divat volt a lapozgatós könyvek olvasása, akkor bizony pörgettem én is épp eleget. Többet mint a tankönyveimet! Bármilyen furcsán is hangzik, amikor saját történeteket írtam, ezekből a könyvekből merítettem ihletet. Ha az ember a helyén kezeli ezeket a történeteket, és az ellenfél instant halált hal, még néha élvezhető is. Ezért tetszik különösen a Magányos Farkas sorozat szabályrendszere, mert ott egy gyengébb ellenfél is ejthet sebeket. Egyébként a HK sorozatban akadnak azért olvasható és kritikán aluli történetek, de ez igaz a KJK könyvekre is.
2016. október 19. 21:36 | Válasz erre | #516
Az elemzéseket olvasva egyre inkább elmegy a kedvem ezektől a könyvektől [smiley]shakehead[/smiley] Elkeserítő, hogy ennyire rosszak lettek. Pedig nekem van pár kellemes - igaz, homályba vesző - emlékem velük.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2016. október 19. 17:58 | Válasz erre | #515
[b]#8 Cherubion hőse[/b]

[b][u]szabályrendszer[/u][/b]: itt és a Kriptaszökevényben már nincsenek kasztok. Jöhetnek az eemsi mágusok!
Érdekesség, hogy a varázslatok könyve itt véglegesítődött, már ha a Kriptaszkevényig nézzük, de a faji statisztika nem.

A történet részletei:
[b][u]A falu[/u][/b]: a templom és a kocsma oké, de mit kéne venni a boltban? (tipp: [spoiler2]üveg füsttel - amennyiben tényleg mágikusnak számít - és Bivalynő fülbevalója[/spoiler2])
[b][u]A kérdések[/u][/b]: jobbra-mész-vagy-balra mész alapon működik, DE ha eltalálod a jó utat az ötletek jók, és a további út már nem a véletlenen múlik.
[b][u]A tűztündérek[/u][/b]: Először is előtte visszatérhetünk a faluba. Ahol a boltos akár fel is támad, persze totális amnéziával. A kérdéseknél meg az író/szerkesztő nem ismeri a magyar abc-t, és a kettős betűket két betűnek számolja. Az amúgy nyilvánvaló fejezetpontpazarlásból juthatott volna erre.
A gilfnek "varázstárgyat" kell adni. De az egyetlen amiről TUDJUK hogy varázstárgy, nem odaadandó... Muszály feltételezni hogy vmi mást is elfogad.
A próbánál a sima harcost érdemes választani, és ellőni rá a halálvarázslatot - nem tud ellene védekezni, és utána úgyis felgyógyulunk.
[b][u]A varázsló[/u][/b]: Ház? Város? Egyáltalán?
Szerintem ez egy elkezdett, de be nem fejezett regény lehetett, vagy valami. Olvasni jó, de piszok rövid, és gyakorlatilag egyik tárgy se jó semmire, és az egésznek nincs valahogy se füle-se farka.
Plusz én nem tudom ez javított kiadás-e vagy mi a szösz, de én ténbyleg úgy emlékszem az én példányomban elindulva a Sárga Úton [s]Smaragdvárosba[/s] végtelenszer vissza lehetett fordulni, és amikor felléptél rá bónuszstatokat kaptál. [i]Valaki emlékszik ilyemsire?[/i]
2016. október 19. 15:15 | Válasz erre | #514
Végignyálaztam a könyveket az alapszabály-rendszereket keredsve, és nagyjából ezen kategóriákra lehet őket osztani:

#1 a Küzdelem-trilógia. Nyilván nem volt kéznél teszter, mert a Mágikus Alkalmazások egy rakás trágya. Mindegy, lépjünk.

#2 Cherubion: a választható fajok megjelentek, ezek a Cherubionon honos fajok (Éj/Hajnal/Alkony szériák). Alig 4 könyv tartozik ide (Féregfutam, Árnyékvilág, ... Hőse, Kriptaszökevény), látszik hogy a szabályok még nem fixálódtak, könyvről könyvre van vmi változás.
Ráadásul Cherubion-könyvek nem nagyon íródtak a későbbiekben, így "értelmetlen" volt azt a HK-n keresztült reklámozni, nyilván.

#3 KJK/FF-koppintások. Két darab: A Sötétség Gyűrűje, A Kőtorony Titka. Egyértelmű hogy egy ideig egyáltalán nem volt eldöntve hogy a sorozatnak általános szabályrendszert akarnak vagy sem, esetleg ez is afféle "mi tetszik az olvasónak" alapon történt kísérletezés (meg a jogi része, khm).

#4 A Fenevad Nyomában. Nem igazán izgat ez most milyen univerzum része, a szabályrendszere teljesen saját.

#5 faj nélküli kiadványok: okkal, ok nélkül, de előfordultak (Monarakh titka, Dimenziók bajnoka, A káosz létsíkja, Shiwo aholtak ura, acélkorona). Illetve a sorozat vége egyszerűen degenerálódott, és nyilván már a kutya se törődött ezzel (A sárkány vére, A hit nevében, Rémálmok jönnek).

#6 az összes többi. Felteszem a Skandar Graunos Worluk-világról van szó. Volt némi kavarás egy ponton mely fajok a választhatók, de az átfedés egyértelmű, felteszem ez volt a "végleges" rendszer.

#7 Nekropolisz: bármilyen hihetetlen az utolsó kötetnél megengedtek egy teljesen új fajcsoportot. Reménykedtek netán?
Ha meg igaz hogy a HK-t a MAGUS-ra cserélték volna, akkor nagy marhák, az a rendszer egyáltalán volt valaha népszerű? (Persze mi is kipróbáltuk, de hamar kerestünk inkább vmi mást.)
2016. október 19. 14:31 | Válasz erre | #513
[b]#9 A kőtorony titka[/b]

[b][u]alaptörténet[/u][/b]: szerintem az Angus Dever Sziklatornyot és – főleg – a Tűzhegy... 2. felét akarták koppintani ide; ebbőla Tűzhegy... jött össze nagyjából. Persze a Halállabirintus 10Ks jutalmával egyetemben. No de hogy a megmentendő asszonyság neve Eszmeralda...

[b][u]szabályrendszer[/u][/b]: l. A Sötétség Gyűrűje, beleértve a „sors” hatásait is, kivéve hogy itt az alacsony érték a nyerő, mert folyton nagyobbat kell az értékednél dobni!

A történet megállói:
[b][u]az illúzióvarázsló[/u][/b]: jobbra-mész-vagy-balra-mészek után őkelme nem legyőzhetetlen (automatikusan bekapunk egy rakás sebzést, de egy kör után megmurdál), az első szörny amibe az úton botlottam sokkal idegesítőbb volt. Az viszont átkozott trollkodás hogy a kért dobófegyvereket a csata UTÁN találjuk meg.
[b][u]a lovag[/u][/b]: én arra mentem ahol a tündérek megdobtak a mérgezett tőrrel. Sajna a szöveg ITT kényszerít elhasználni azonnal (öltem volna vele a mágust), ráadásul elfelejtik közölni mégis mekkora a lovag téje! Úgy nehéz eltalálni a célt ha nincs céltábla... (egy-ujj-két-ujj-huszonegy-ujj szabállyal persze a probléma kiküszöbölhető). Maga a harc nem könnyű és várhatóan elég hosszú is, de túlélhető.
[b][u]a mágus[/u][/b]: a #&@ író MINDKÉT riasztót beszerelte! Híjnye! Ezen kívül betrollkodja asszem – nem biztos,a szöveg nem egyértelmű, bár sokat amúgyse számít mint kiderült – hogy a +2 sebzésed elveszik anélkül hogy használtad volna (hacsak balszerencsésen nem küzöttél egyet feleslegesen a kutyával).
[b][u]a torony[/u][/b]: 34-en miféle öreg fickó kérdése? Mindenesetre az opció értelmesen folytatódik, CSAKHOGY utána rossz (idővonalban korábbi) fejezetpontra irányít. De jöhet a Tűzhegy patkányemberének helyi mutációja után a labirintus. Ami eszetlen jobbra-mész-balra-mész kódorgás, a végére már el is felejtettem miért is vagyok úton. Támpont nincs, ellenben minden egyes random szörny kerülendő, mert 11-12 ügyességes mindegyik (azaz gyakorlatilag halálpont). A Meglepetés Ellenség meg aztán tényleg pofátlan trollkodás (NE írd fel a kalandlapodra a kristálygömböket!), hozzátéve hogy utána jön a Főellenség MINDENKÉPPEN, aki a – teljesen felgyógyult verziójú – klónod!!! Semmiféle bónusz vagy egyéb dolog NINCS a segítségedre itt! Tökéletes idiotizmus!

2016. október 19. 08:54 | Válasz erre | #512
[b]#5 A Sötétség Gyűrűje[/b]

[b][u]alapkoncepció:[/u][/b] simán lenyúlták a KJK rendszerét és a Gyűrűk Ura alapját. Darmol Purgos büszke lenne.

[b][u]a történetről[/u][/b]: leginkább a klasszikus Disney-mesékre (Hófehérke, Csipkreózsika stb.) épít, illetve a Végzet Erdeje "ni, ott egy ház, bemész?" kliséjére.

[b][u]játékmenet[/u][/b]: a „sors” stattal annyira „nem érdemes csalni” hogy van ha „a dobott érték kisebb”, akkor MEGHALSZ. A legtöbb választás amúgy jobbra-mész-balra-mész, minden támpont nélkül, amik EGÉSZ HELYSZÍN MÉRETŰ halálcsapdákba vezetnek! Mindezt úgy, hogy elvileg az elején tudjuk merre, hova kell eljutnunk...

[b][u]megjegyzés[/u][/b]: fegyvereink sebzése ISMERETLEN, pontosabban a [u][i]167. fejezetponton[/i][/u] ismerhetők meg, ami egy vicc. A végén a lovag eléggé legyőzhetetlen (12 ügyesség, 25 életerő, 5 sebzés), a mágikus lácot meg a franc se keresi meg helyette. A varázsló is megatáp (10 ügyesség, 18 életerő, 4 sebzés), de ellene jobbra-mész-vagy-balra-mész alapon sikerült megtalálni az ellenszert (könnyű volt, mert két kikerülhetetlen, egymással szemben lévő ház egyikében van). A főboss meg egyszerűen öngyilkos lesz, lol.
© Anry
2016. október 18. 02:44 | Válasz erre | #511
Nekem a Sárkánykard. Egyszerűen annyira fos volt már akkor a színvonal, mintha írtak volna egy kurva szar regényt, de azt felszelték volna egy KJK-ra, hogy így még egyszer eladják. (ld. már rögtön az elejét, ahogy írtad is.. :D ). Aztán a Kristálykoponyával még volt egy belenézés, de áhhh... Belőlem nem is éltek volna meg, ha nem látom anno a Halál Seregeiben azt a terjedelmes listát azzal a rengeteg könyvvel,amit terveztek megjelentetni (és ami végül az itteni csapat gondozásában jelenhetett meg végül) és emiatt akkora volt a KJK éhségem, hogy megvettem ezeket a szarokat is. Szerencsére szintén az itteni csapat tevékeny munkájának köszönhetően az M. betűs lapozgatós könyvekkel már nem estem ebbe a hibába. :)
© [törölt felhasználó]
2016. október 17. 21:53 | Válasz erre | #510
[quote]De annyira nem volt ez már nagy eresztés, hogy nálam ez (a 10. a sorozatban) volt az utolsó HK amit vettem.[/quote]

Nekem a Kriptaszökevény volt az első játékkönyvem, azzal indult az egész. :D
2016. október 17. 21:27 | Válasz erre | #509
[b]#3, A Nagy Féregfutam[/b]:

mivel ez megvan CD-n egyszer még rendesen végigtolom, így most csak gyorsan:
- végre vannak fajok és kasztok.
- ha jól emlékszem térkép birtokában végig lehet tolni.
- oké, "Halállabirintus koppintás". DE jól hozza az Éj Trilógiája hangulatot, így már nem is számít annak. Oké, sima labirintus-kódorgás, de annak jó.
- [b]karakteralkotás[/b]: vajon mennyit sebez egy varázsló tőre, és miért a varázslatlistából kell ezt megtudnom? És melyik ostoba harcos nyomul karddal ha lehet "csatacsillagja"?
- játékon kívüli kérdés: kiderült valaha az azénok, hhrgakok, meg akármik pontosan miből mutálódtak ki?
- mi a fene lehet az a normut (faj)? Miért nem keort írtak?
- végre van rendes varázslatok könyve. És a "védőmágiák"-nak is van néha "standard" alkalmazása.
- arra emlékszem a PC-verzióból hogy az elején z üregben a varázsló-akármi vmi iszonyú kegyetlen összecsapás (ki kell hagyni).
- az illusztrációk között kevés a "fura, és a fejezetpontok is egész korrekten meg vannakírva, nem rosszabb ez mint egy KJK.

-----------

[b]#6, Árnyékvilág[/b]

[u]Elvileg[/u] a Féregfutam folytatása-spinoffja-midquelje lenne, CSAKHOGY nem lehet áthozni a karaktert onnan. Ha megpróbálod, behalsz az első szörnytől, nagyon csúnyán beverik a fejed.
Amúgy egy Icewind Dale jellegű szörnyhentelős menet, ami miatt nekem önmagában sem igazán jött be (de azért képzeljük 12-14esen mit összenyáladzottunk a borítóra!). Nem rossz, csak abszolut mechanikus.

------------

[b]#7, A fenevad nyomában[/b]

Mind ismerjük, bla, bla, bla. [b][u]Előnye[/u][/b] a hosszú, jól kidolgozott fejezetpontok, [u][b]hátránya[/b][/u] a nem kellően átgondolt szabályrendszer.
Mire is gondolok: én anno szabályosan játszottam amennyire lehetett, értsd, dobáltam a kockát mint akit fizetnek érte (kivéve persze karakteralkotásnál). Sajnos [u]az első szörny[/u], ami az ágyban támad ránk, eszetlen táposra sikerült, vért hugyozol ha egyáltalá sikerül lenyomni (nagyon hiányzik a fegyver a csupasz öklünk helyett, ugye).
[u]A végén meg[/u] - jó powergamer módjára - annyi Bp-t szedünk össze, hogy sebezhetetlenek leszünk a főellenfélnek, úgy meg minek.
Namost én nem tudom mennyire voltamanno kreténke, de vmiért úgy jött le nekem hogy a bónuszpontok 1-1 arányban beválthatók [i]ha nincs kéznél mester[/i]. Így az ágyas-szörny máris kezelhetőbbé válik, és a főszörny ellen is kisebb izmokkal indulunk!
Én [u]javaslom ezt a háziszabályt[/u] mindenkinek.

------------

[b]#10, Kriptaszökevény[/b]

Nem akkora cucc, eléggé sablonos, de egynek elmegy.
[b][u]Ami miatt mégis[/u][/b] kincsként őrzöm az emlékét, az a próbamester vagy mi a végén. Az a nyomorult kis #&@ iszonyat táposan varázsolgat - ráadásul képes ellőni ránk a Halálvarázslatot! Ez úgy nagyjából azon a ponton az instant halált jelenti. És első végigjátszásra nálam be is jött. CSAKHOGY! Akkor esett le: [i]halálontúli lény vagyok én, a játékos![/i] A nyomorult kis disznó meg szakadjon meg, nem hat rám a varázslata (onnan meg már nem olyan vészesek az értékei)!

De annyira nem volt ez már nagy eresztés, hogy nálam ez (a 10. a sorozatban) volt az utolsó HK amit vettem.
2016. október 17. 18:42 | Válasz erre | #508
Negyedik könyv (a Küzdelem-trilógia befejező(?) része):

[b][u]alapkoncepció[/u][/b]: újra kell dobni az összes kezdeti értékett, ami nagy marhaság, hiszen ugyanazzal a karival jövünk mint már két könyvben. A Té-nél a dolog még elmegy, a többinél van a probléma. Ép-re nem kaptunk bónuszt eddig (bár szimulálhatunk egy alacsony kezdetit), a Vé-nél meg kaptunk ugyan bónuszt de azt mind tárgyakból. A szerencséről meg had ne mondjak semmit, 16 mint kezdőérték? Nem semmi. Égetni fogjuk a pontokat, vagy mi? (nem fogjuk) A mágiával szintén ott a gond (hogy a lángoló csontváz legyőzhetetlen volt) – bár szintén szimulálhatunk Bad Luckot. Az üdvözlendő azonban hogy a tárgyakat egyértelműen hozhatjuk magunkkal. Ja, és Az Éj Istene második felét toljuk a könyvben. Vagy ilyesmi. Alapfegyvered/sebzésed továbbra sincsen, és mivel az Éj kövében szerzett lézerpuska VÉGTELEN töltetű volt, értelmetlen tárakat találnunk hozzá!
[b]megjegyzés[/b]: oké, eddig nem tűnt fel a „ha té > 2*vé → 2*seb” szabály. Talán jobb is, lehet szétütötték volna a fejem, ne feledjük, cTé+2d6 a körönkénti Té (bár a Vém most olyan 20, annyira nem pocsék).

[b]A történet megállói[/b]:
[b][u]indulás[/u][/b]: az 5-30 Mp-nkből elveszítünk 10-et. Ezzel könnyedén levágódhatunk mínuszba :D Majd megtudjuk hogy mégsem veszítettük el az Éj Kövét, még ha anno odaadtuk is a xinafnak, akkor sem XD
[b][u]bóklászás a mocsárban[/u][/b]: elég rövid rész, és tökevidens, bár jobbra-mész-balra-mész alapú bóklászás bezavarhat. Két patetikus csatát kell letudnunk és feltápolódunk orrvérzésig, már ami az olyan kényelmetlenségeket illeti mint evés, ivás (nemm intha amúgy ezeknek jelentősége lenne). Megjegyzendő kérdés, vajon mi történik ha nincs nálunk élelem, de le kéne húzni a hátizsákból? Aztán jön egy én-megütlek-te-megütsz csata.
[b][u]bóklászás a Könyv szigetén[/u][/b]: jobbra mész vagy balra mész mindegy, egyszer csak ott a könyv, oszt annyi. Láma.
2016. október 17. 10:42 | Válasz erre | #507
Második könyv(?): [b]Küzdelem az éj kardjáért[/b]

[b]alapkoncepció[/b]: bár a szabályok nem említik, logikusnak tűnik hogy [i]az előző könyv értékeit áthozzuk[/i]. Sőt, [u]lehetetlen is anélkül játszani, ugyanis nélküle nincs alap sebzésünk![/u] Sajnos az idióta Mentális Alkalmazások Táblázata maradt.
A marhák amúgy a Harc az Éj Kövéért további olvasását javasolják, pedig ez már a második kötet játékkönyv-verziója!

[b]A történet megállói:[/b]
[u]út a keorokhoz[/u]: egy rakás „jobbra mész vagy balra mész” és egy opcionális csata után megérkeztek a békés mutánsokhoz.
[u]út arMegadownba[/u]: egy rakás fölösleges, hamis, könnyen kitalálható, vagy a könyv ismeretében egyértelmű választással később elértek egy gyakorlatilag megnyerhetetlen csatához. A legjobb esetben is veszítesz benne annyi Ép-t hogy meg kellett szerezned a három gyógyitalt, VAGY az előző könyvből elhasználni a fullheal italt. És ekkor megvan az előző könyvből a lézerpuska, az összes saját sebzésed maximális, és az összes elszenvedett sebzés minimális! ÉS megengeded magadnak hogy egy harci körben gyógyitalt igyál támadás helyett (a szabályok erről nem szólnak ahogy nézem). ÉS feltételezzük hogy a többi csapattag ellenfelei nem fordulnak ellened.
[u]végjáték[/u]: mehetsz lemészároltatni magad, vagy be a titkosajtón, amihez nem találtam az O-betűt. Azon túl ismét egy „ki sebzi halálra előbb a másikat, a védelmi érték csak viccnek van” csata következik. Esetleg egy „dobj 1-et vagy 6-ot, AZTÁN 4-et vagy 6-ot exploit. Btw, ha mész legyakni az egész várat kerülhetsz -4 manára, lol. Ja, hogy egyáltalán esély legyen túlélni a főellenfelet az a legjobb ha a 3*10 gyógyitalt használtad előzőleg, és most az előző könyv fullheal potionét tolod be. Bár mivel ezután vszínűleg pihenésnek számít (HA van folytatás), a sorrend lehet mindegy. Mindenesetre ez olyan [b][u]Varázsló Kriptája-vagy nehezebb könyv[/u][/b]...
2016. október 17. 00:29 | Válasz erre | #506
No, ha már leszedtem időnként végigtolok egyet-egyet, sorban.

Első a Harc az Éj Kövéjéért:

[b]alapkoncepció[/b]: Éj Trilógiája promó. Semmi új → negatív.
[b]csaták[/b]: képtelenül nehezek, csak a fejezetpontokat bővítik, és minden extra cselekvéstől elveszi a fenyegetésük a kedvünket
[b]karakteralkotás[/b]: kidobod a karaktert, és kész. Te vagy Leon Silver ha tetszik, ha nem. Megjegyzem ez alapján LS maga volt a tökös-mákos.
[b]mágiahasználat[/b]: ez a "Mentális Alkalmazások Táblázat" olyan bükkfa-nyakatekert marhaság hogy remélem már a köv. kötetben megszabadultak tőle!

[b][u]A történet megállói[/u][/b]:
[b]Sang[/b]: teli van értelmetlen harc-fejezetpontokkal és egy dettó-értelmetlen looppal. Minden tárgyad elvész mikor elérsz Cholerhez?
[b]Choler[/b]: két rizikós csata árán némi statboosthoz juthatunk
[b]Melan[/b]: nyughass
[b]a dzsippben[/b]: ismerd a könyvet
[b]végjáték[/b]: anticlimax. Hosszan megy a nagy semmi. Gáz.

Az opcionális beszélgetések teljesen haszontalanok, csak a könyvbeli lore-t ismétlik, a kalandban nincs szerepük. Sőt, igazából egyáltalán nincs szerepe semminek, mert hosszas nem-csatázás után egy nem-végső-leszámolás végén egyszerűen elteleportálunk a sunyiba. Pedig már lézerpuskám is volt!
2016. október 15. 21:24 | Válasz erre | #505
Átjött mind a három. Örök hála! :)
2016. október 15. 13:11 | Válasz erre | #504
"Most" küldtem el az 1-t. Végül 3 lesz belőle, annyiba fér be.
2016. október 15. 12:49 | Válasz erre | #503
Köszi előre is! Még nem jöttek meg, de szólok ha átjött. :)
2016. október 15. 11:33 | Válasz erre | #502
Két gigányi anyag, így két óriáslevelet fogsz kapni. Szedd majd le mielőtt a rendszer automatikusan törli a csatolmányt.
2016. október 15. 08:31 | Válasz erre | #501
Jó lenne ha lejönne, de én nem vagyok fenn az ncore-on. :(
Elküldenéd, ha lejött?
2016. október 13. 21:15 | Válasz erre | #500
Igaz, hazudik a link.

Az ncore-on viszont most is ott figyel. Megnézem mi van vele, ha nem jelzek egyebet, akkor nekem lejött 100%-ban.
© cock
2016. október 13. 20:26 | Válasz erre | #499
Álmodsz. Ncore-on van vagy volt fenn régebben, na azok tényleg pdfek. Leszedtem anno én is, de aztán letöröltem az egészet a picsába. Beleolvastam egy-két "remekműbe" és csak felidegesítettem magam.
Első oldalElőző oldal12345678910111213141516Következő oldalUtolsó oldal