Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2020. április 15. 11:30 | Válasz erre | #822
Shiwo:
"egy ponton X kört kell megnyerni. Ez HK-ban lehetetlen."
Nem tudom, melyik részre gondolsz, én olyanra emlékszem, ahol egy ellenfelet kétszer kell megsebezni (vívómester, 124-es fejezet). Ez HK-ban sem gond ugye. Tehát ez biztosan nem utal arra, hogy eredetileg KJK-s "vagy ahhoz hasonló" rendszerben írták a könyvet. Szerintem a többi se feltétlenül, amit írtál (pl. kaja stb.), de hagyjuk; végül is teljesen mindegy, hogy milyen rendszerben írták meg eredetileg a könyvet. Ha KJK-ban, annak sincs igazán jelentősége. Az a lényeg, hogy ez ugye HK, tehát maradnia kell a mostani HK-rendszernek (gondolom te is maradsz a HK-rendszernél a Nagy féregfutam esetén, meg a Boszorkányúrnőnél is meghagytad a HK-s rendszert, ha nem tévedek). Tehát ha nekilátok az átdolgozásnak, a rendszert biztosan nem fogom lecserélni, maximum kicsit "finomhangolom", például fix kezdőértékek lesznek (amiket esetleg még 1-2 ponttal lehet módosítani az elején), a szörnyek értékeit pedig ezekhez fogom hozzáigazítani. Mágia amúgy szerintem nem nagyon illik ebbe a könyvbe, így azt nem igen fogok tenni bele. Fajokat szintén nem. De majd még átgondolom. A lényeg, hogy a támadás-védettség, illetve az alap HK harcrendszer biztosan megmarad.
Amúgy arra gondoltam kb., hogy a könyv elejét kicsit kibővítem (hajóút), a várost nagyjából meghagyom, ahogy van, persze összébb vonom a fejezeteket, hogy ne legyen annyi fejezetpocsékolás, meg nyilván normálisan letisztázom a fegyverek hatását stb. Az erdőt még meglátom, talán azt sem ártana kicsit kibővíteni, a temető kb. rendben van, a dungeont a végén viszont újraírom majd, mert az nagyon el van tolva tényleg, egyáltalán nem dungeonjellegű, és nincs is benne semmi kihívás. A "Zengő Cseppkövek Barlangját" meg az "Özvegy Hálóját" esetleg meghagyom, de jelentősen átszerkesztem, úgy, hogy azért valami utaljon a helyes útvonalra, illetve ha esetleg le is térsz arról, akkor se halj meg automatikusan. Majd még gondolkodok rajta, hogy hogyan lehetne ezt normálisan megoldani, bár néhány "ötletcsírám" már azért van. :) Kicsit a sztoriba is belenyúlnék valószínűleg, pl. a főszereplő apja, sőt, talán az anyja is nagyobb szerepet kapna majd, mint eredetileg. Na de majd még meglátom.
© SzG
2020. április 15. 10:58 | Válasz erre | #821
2020. április 15. 10:43 | Válasz erre | #820
Tessék. És akkor már feltettem egy féregfutamot is, hátha. És kitettem őket az oldal elejére, hogy ne kelljen a hsz-ek között keresgélni őket. Aki szeretne témába vágó egyéb doksikat megosztani, az nyugodtan dobjon nekem egy üzenetet, és megoldjuk.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2020. április 15. 09:15 | Válasz erre | #819
[b]Shiwo[/b]: a legtöbb HK-t nyilvánvalóan a szerkesztőség nyeste át - különösebb olvasás nélkül - HK-rendszerre, az írók KJK, vagy legtöbbször AD&D rendszerben írták meg a könyveket.
A Shiwo írója KJK-rendszert használt, így állandó nála hogy egy körben nem felváltva támadnak a résztvevők, hanem a magasabb Támadóerejű üti meg a másikat és kész (a szövegből látszik, mert a szabályrendszer copy&paste a HK).
Legjellemzőbb KJK-rendszer maradványok:
- egy ponton X kört kell megnyerni. Ez HK-ban lehetetlen.
- HK-ban az élelemvásárlás értelmetlen, itt mégis el lehet verni rá a pénzünk. Az ok legvalószínűbben, hogy KJK-ban minden elfogyasztott élelemiszercsomag 2 ÉP-t gyógyít.
- a hajó kapitányát puszta kézzel kell lenyomnunk. Ami nem, jelent nagy gondot egy KJK-ban, ahol 2 helyett 1 pontot sebzünk, de igen komoly gond HK-ban.
- van varázspontunk, de nem tudunk varázsolni (az egész varázslat-táblázat kimaradt). Ez nyilván szerkesztői hanyagság, és hogy a KJK-ban nincs varázsolás.
Következtetés: a Shiwo-t KJK-ra írták, vagy egy ahhoz közel álló rendszerben. HK-ban nem működik.[b] A KJK-konverzió ötlete ITT abszolút valid.[/b]

[b]A fejezetpocsékolást ne keverjük össze a bugokkal.[/b] A fejezetpontpocsékolás csak rossz írói munka, de a játékmechanikához nincs köze.

A város-részhez tőlem nem kéne vacakolni, az még jó. A többinél meg átdolgozója válogatja. Ha pl. a Pókháló nem öl meg instant, és 2-3 fejezetpontonként belebotlasz egy korábbi áldozatba, kiszabadítható valakibe, kisebb pókba/lénybe (pl. ethercap), csapdába, az kijavíthatja az üres fejezetek problémáját legalább elfogadhatóra.
A cél nem nagyot alkotni itt, hanem hogy ha valaki kézbe veszi, ne csalódottan rakja le.

--------------

Arcnélküliek:
Ha valaki nekiesik, vegye számításba hogy illene az Acélkoronát is vinnie mellé.
A szokásos szerkesztői munkán (statok igazítása, fejezetháló korrigálása, fejezetkapcsolódások megjavítása) kívül jó lenne ha több megoldás működne, de legalábbis nem instant overrun lenne egy szerencsepróbahiba.
A szerencsepróbákból meg ugye túl sok van. Ki kell hagyni párat, más próbákkal helyettesíteni, vagy ki tudja, esetleg sorspont.

Acélkorona:
itt főleg azt kéne megoldani hogy
a) ne legyen kötelező minden sereget felszedni
b) a végső csatában számítson az amit csinálunk, mert most lehangolóan súlytalan az egész.


----------------
----------------


Adok egy címlistát amikkel [i]szerintem[/i] lehet érdemes foglalkozni. Nem mindegyik éri meg egyformán, és nem mindegyik követel azonos mértékű erőfeszítést. Igény szerint tudok adni tippeket min lehetne (kellene) javítani hogy elfogadhatóak legyenek.

Feljavítást igényel:
--------------------
- Az Éj Lapozgatós Trilógiája
- Nagy Féregfutam/Árnyékvilág komcó (ezt viszem én, Árnyékvilágra amúgy ha valaki akar le lehet csapni, ha valaki a NFF folytatásaként akarja értelmezni)
- Sötétség Gyűrűje, Kőtorony Titka, Shiwo ([b]<--- vigyétek![/b])
- Arcnélküliek/Acélkorona kombó
- A Fenevad Nyomában
- Cherubion Hőse
- Kriptaszökevény (itt nem ártana rendesen kihasználni hogy a játékos karaktere halott, de amúgy elég sok minden van még a könyvben, szóval nem rakom az újraírósba. Elég ha a végén Halálvarázzsal indít a mágus.)
- A Démon Szeme
- Viharűzők
- Megmérgezve
- Hősök Ideje
- Sólyomlovag
- Sötét Herceg
- A jégmező harcosa
- Őserők Ura
- A Sárkány Vére
- Nekropolisz, a holtak birtoka (ehhez én nem nyúlok, nem tetszik)

Tucatkalandok (feljavítást igényel, de nem biztos hogy megéri, mert eléggé jellegtelenek)
--------------------
- Létsíkok Vándora
- Kristálykoponya
- Rémkirály
- A halálon túli király
- A fekete lovag

Újraírást igényel:
--------------------
- Monarakh Titka/Káosz Létsíkja kombó
- Sárkánykard/Sárkányölő VAGY Helikopterekkel Sárkányok Ellen kombó (a Sárkánykard elmegy sima feljavítással, de szvsz önmagában nem éri meg foglakozni vele)
- Szörnyek Szigete
- Ork Gyilkosok
- A mocsár szörnyetege
- Rémálmok jönnek

Amikhez hozzá se kell nyúlni, megfelelőek ahogy vannak:
--------------------
- Eleven Falak
- A Hit Nevében

Ami már meg lett csinálva (hellyel-közzel):
--------------------
- Boszorkány Úrnő
© SzG
2020. április 15. 06:06 | Válasz erre | #818
Arcnélküliek: valóban újra kellene olvasnom, hogy érdemben tudjak válaszolni, illetve meg tudjam indokolni, hogy miért is tetszett pontosan... mert csak arra emlékszem, hogy tetszett, illetve "egyedinek" tűnt. :) Majd egyszer átrobogok rajta megint, és akkor írok róla pár sort.

Shiwo: belelapoztam kicsit... és persze megint "beindultak a fogaskerekek" az agyamban, hogy pontosan hogyan lehetne átalakítani a könyvet. :) Mondjuk már évekkel ezelőtt is gondolkodtam kicsit a témán, ahogy korábban is írtam, csak aztán nem vágtam neki a dolognak, egyrészt, mert nem volt meg digitális formában a könyv, másrészt úgy láttam, hogy annyira nem is érdemes foglalkozni vele... most viszont tényleg eszembe jutott pár dolog, amivel fel lehetne dobni a könyvet. Plusz rájöttem, hogy inkább csak az utolsó helyszínt, a labirintust kellene mindenestől újraírni (az nagyon rossz), a könyv többi része tűrhető, például a város (bár persze a fejezetpocsékolásokat ki kellene szedni). Szóval ha esetleg valaki be "OCR-ezi", lehet, hogy nekilátok a "kipofozásnak". Persze nem tudom garantálni, hogy be is fejezem majd (a Nagy Féregfutamtól is elment a kedvem pár nap után, igaz, ebben a twillighttal való idióta vita is benne volt)... de meglátjuk. Maximum majd egy idő után átadom valaki másnak a projektet. :)
© [törölt felhasználó]
2020. április 14. 18:15 | Válasz erre | #817
© SzG
2020. április 14. 13:57 | Válasz erre | #816
"De abból a szempontból különleges, hogy tényleg egyszerűbb lenne KJK-rendszerre visszafarigcsálni"
Miért "vissza"? Sose volt KJK-s rendszere a Shiwonak. 'Saját' szabályrendszere volt, amit az írónak le kellett cserélnie a HK-s rendszerre... legalábbis Nemes István ezt írta anno a Cherubion jubileumi kiadványában a könyvvel kapcsolatban.
Egyébként szerintem teljesen jó a HK-s rendszer a Shiwohoz. Egyrészt alapból illik is hozzá ez a realistább és szerepjátékosabb beütésű rendszer, hiszen maga a könyv is ilyen megközelítésű (realistább és "szerepjátékosabb beütésű"). Másrészt elég jól is játszható már jelenleg is ezzel a HK-s rendszerrel. Oké, a könyv elején van pár olyan szörny, ami szinte legyőzhetetlen, például a kapitány... de ez ismét nem a rendszer hibája. Át kell írni pár értéket és kész. Szóval szerintem a rendszer jó így, lecserélni biztos nem kellene, maximum kicsit "finomhangolni".

"ami a könyv bugjainak többségét automatikusan megoldaná."
Nagyjából semmit sem oldana meg szerintem, ha KJK-rendszere lenne a könyvnek... legalábbis a legnagyobb problémákat egész biztosn nem oldaná meg. Konkrétan ugyanúgy egy fejezetpocsékolós, rosszul felépített könyv lenne, általános iskolás stílussal.
Újra kellene írni szinte az egészet, az segítene csak rajta, de erre amúgy te is utaltál. Viszont ennyit meg nem tudom, megér-e az egész. De persze ha valakinek van hozzá kedve meg ideje és energiája, csinálja meg. :)
© SzG
2020. április 14. 13:18 | Válasz erre | #815
Az Arcnélküliek szerintem is az egyik legjobb HK-könyv, és a végével sincs talán óriási baj, elég egyedi... igaz, legutóbb kb. 10 éve olvashattam. Lehet, hogy ma már kevésbé tetszene. Majd lehet, hogy újra kipörgetem valamikor.

A Shiwo szerintem az egyik legjobban elszúrt HK, már-már a Sötét herceggel lehet egy lapon emlegetni. :) A történet, a hangulat meg még a cselekmény se lenne rossz tulajdonképpen, de olyan szinten nem tudta rendesen formába önteni a dolgokat az író (mondjuk valószínűleg nagyon fiatal is volt, illetve tapasztalatlan), hogy szinte élvezhetetlen lett a könyv. Legalábbis nekem így felnőttfejjel majdnem az volt... gyerekként tetszett. :)
Egyébként vagy 10 éve kicsit elemezgettem már itt a könyvet; visszakerestem, és konkrétan ezt írtam róla (25-ös hozzászólás):

"A Shiwo annak idején, amikor megjelent, nekem is tetszett, de aztán így kb. 15 év múlva rá kellett jönnöm, hogy annyira mégsem jó. :) A történet az mondjuk még elmenne, bár semmi extra, szokásos világmegváltós (meg kell állítanod a gonosz csontváz-nagyurat, aki zombijai élén el akarja foglalni a földet :)), de a kidolgozás az elég rossz. Itt is van például fejezetpocsékolás rendesen (elég rövid is így a kaland, főleg ahhoz képest, hogy 400 fejezetes, és halálpontok sincsenek benne!). Olyanok, hogy mondjuk minden egyes megvásárolható tárgynak külön fejezetpontot nyitott az író (így el is ment a városos részre a 400 pontból legalább 200), meg akkor ott van a "labirintusban" az a két idióta rész, az Özvegy hálója, meg a Cseppkövek barlangja... ahol ugye mindig három út közül kell választani, hogy merre teszel meg egy lépést, és ha egyszer is rossz felé mész, véged. :)) Hát ez is elég égő. Vagy mondhatnám még az olyanokat, hogy a "labirintus" teljesen összecsapott, a szobákban semmi sincs (néha szó szerint semmi, bemész, és üres), a folyosók meg mindig ugyanoda vezetnek, szóval kb. mindegy is, hogy merre mész, és így persze semmi "labritintus"-érzése nincs az embernek. Aztán a megvásárolható tárgyak, pl. az íjpuska használata teljesen zavaros, kilóméterhosszú leírás van arról, hogy hogyan használd (mert természetesen másként kell használni, mint a sima kardodat), de nem derül ki belőle, hogy valójában mire is gondolt az író, néha egymásnak ellent mondó mondatok vannak a tárgy-használattal kapcsolatban. A stílusról nem is beszélve, olyan az egész, mintha egy általános iskolás írta volna, 2-3 szavas mondatok (sok végén felkiáltójel, gondolom hogy hatásosabb legyen, de inkább nevetséges, hogy ilyen felkiáltójelezik egy könyvben :)), a mondatok néha egyáltalán nem kapcsolódnak egymáshoz, mintha ki lenne húzva innen-onnan egy-egy közbenső mondat, és rengeteg az elírás is, meg helyesírási hiba, akadnak értelmetlen mondatrészek, mintha valami igénytelen fordítás lenne. :) Hát szóval nekem nagy-nagy csalódás volt, amikor vagy egy éve újraolvastam, már felnőtt-fejjel."

Szerintem most, 2020-ban még rosszabbnak látnám a könyvet... illetve tényleg úgy érezném, hogy gyakorlatilag az egészet újra kellene írni ahhoz, hogy élvezhető legyen. :)
© twillight (Kövérorr)
2020. április 14. 11:40 | Válasz erre | #814
Az 58-ból ha mindent összeszedek amiben a leghalványabb nyoma volt a kreativitásnak, kb. 23 kötet az 58-ból ami esetleg menthető lehet, kemény munkával (egyik sem sima stat-konverzióval).

A [b]Shiwo[/b]-nak nyilvánvaló a gondja: a könyv jelentős része üres véletlengráf. Azt az egész kupacot teljesen újra kéne írni valami értelmessel helyettesítve, vagy felturbózni történésekkel. De abból a szempontból különleges, hogy tényleg [b]egyszerűbb lenne KJK-rendszerre visszafarigcsálni, ami a könyv bugjainak többségét automatikusan megoldaná[/b].
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 21:03 | Válasz erre | #813
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 18:58 | Válasz erre | #812
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 18:42 | Válasz erre | #811
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 17:39 | Válasz erre | #810
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 16:21 | Válasz erre | #809
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 14:04 | Válasz erre | #808
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 13:10 | Válasz erre | #807
© [törölt felhasználó]
2020. április 13. 11:30 | Válasz erre | #806
© [törölt felhasználó]
2020. április 12. 17:43 | Válasz erre | #805
© SzG
2020. április 11. 19:15 | Válasz erre | #804
Nekem anno tetszett, sőt, talán még a Végzet erdejénél is jobbnak tűnt.
Nyilván egy elég egyszerű dungeon (vagy inkább forest) crawler, lényegében nulla történettel, de úgy emlékszem, elég hangulatos, és a stílusa is rendben van. No meg legalább szabályosan is végigjátszható. :)
Ha már "bugyutaság", akkor mondjuk Northenlighttől a hasonlóan videójátékos szerkezetű Eleven falak szerintem "bugyutább" meg fapadosabb.
Mondjuk jobban belegondolva a Fejtörők erdeje is eléggé olyan... szóval Northenlighttől inkább csak az Őserők ura jó. :)
© twillight (Kövérorr)
2020. április 11. 13:46 | Válasz erre | #803
22-től fölfelé ezeket próbáld:
- A fekete lovag
- A sárkány vére
- Őserők ura (ha nem bánod hogy edutainment)
- A jégmező harcosa
- A démon szeme

Van még pár amiben volt lehetőség, de sok valóban menthetetlen.
© [törölt felhasználó]
2020. április 10. 19:49 | Válasz erre | #802
© [törölt felhasználó]
2020. április 10. 19:34 | Válasz erre | #801
© SzG
2020. április 10. 18:32 | Válasz erre | #800
Ezt mondtam én is, igen. :)
A 22-es könyv (vagyis a remekbeszabott Mágusok tornya) előttiek érnek valamit szerintem. Persze azok között is akad azért elég gyenge, pl. Sárkányölő, Szörnyek szigete, Sárkánykard... de talán még azok is úgy-ahogy élvezhetőek.
22-től felfelé csak a Garry Hamiltonosok jók szerintem, meg a Northenlightesek, bár ezt már talán írtam. Plusz a sorozat végén ugye a Hit nevében (oké, tudom, ezt nem szereted :D) és a Nekropolisz. Kb. ennyi az, amivel érdemes foglalkozni szerintem a HK-ból.
© [törölt felhasználó]
2020. április 10. 18:24 | Válasz erre | #799
© SzG
2020. április 4. 07:26 | Válasz erre | #798
Köszi. :) Hétvégén még átnézem meg letesztelem, aztán ha kész, szólok.
© [törölt felhasználó]
2020. április 3. 21:00 | Válasz erre | #797
© SzG
2020. április 3. 16:22 | Válasz erre | #796
© [törölt felhasználó]
2020. április 3. 16:07 | Válasz erre | #795
© SzG
2020. április 3. 16:00 | Válasz erre | #794
"Harcos Képzelet köpetekben"
Már másodszor írod így... Elsőre azt hittem, elírás, de gondolom akkor nem. [smiley]nevetes1[/smiley]

Amúgy nem tűnik rossznak a patch. Az külön jó, hogy az induló Harcérték nem "szór", 9-11 lehet, ha jól látom. :) Majd még nézegetem meg tesztelgetem.
© [törölt felhasználó]
2020. április 3. 13:09 | Válasz erre | #793
2020. április 3. 09:05 | Válasz erre | #792
Nagyjából 3 percet töltöttem el vele, az egzotikusabb betűknél nyilván nem lesz jó a szöveg [smiley]beka2[/smiley]

Szerintem amúgy a Róbert Knight viccesebb [smiley]bohoc[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2020. április 3. 08:15 | Válasz erre | #791
© SzG
2020. április 3. 08:12 | Válasz erre | #790
[smiley]worship[/smiley]
2020. április 3. 08:05 | Válasz erre | #789
Egy darab ocr-ezett [url=http://zagor.hu/letoltes/hkocr/arnyekvilag.doc]Árnyékvilág[/url], csak hogy legyen választék.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2020. április 3. 06:42 | Válasz erre | #788
Egyébként nyilván nem fogod elhinni (mert ugye én nem csak egy TETŰ, LOPÓS FASZ vagyok, hanem hazug is, ahogy írtad korábban), de már vagy 15 éve, pontosabban 2006-ban is felmerült a HK sorozat "leporolása", átdolgozása... egyenesen a Cherubion-fórumon. Victor Mannasszal meg egy Majominia nevű illetővel tervezgettük hármasban, és el is kezdtük összeírni az első 4-5 könyv hibáit meg túl tápos ellenfeleit, amiket aztán Bihonnak is elküldtünk. A válaszlevele, amiben a lelkesedésünket meg az alaposságunkat dicséri, és engedélyt ad a projektre, még talán meg is van valahol a gépemen. Persze aztán félbemaradt az egész, mert akkor is arra jutott mindenki, hogy inkább ír egy saját könyvet (Viktor meg is tette, ez volt a Hit nevében; én meg a Bizonytalanság börtönébennel kezdtem el foglalkozni).
Szóval az, hogy kicsit gatyába lehetne rázni a HK-t, legalább a jobbakat, biztos, hogy nem csak a te gigászi elmédben merült fel, és főleg nem 2020-ban vetődött fel először...
Ettől függetlenül, ahogy korábban írtam, én NEM tervezek ezzel komolyabban foglalkozni, mert nem látok benne olyan óriási fantáziát, illetve egyébként is vannak saját projektjeim (bár gondolom ezt se hiszed el :D). Csak tényleg amolyan ujjgyakorlatképp kezdtem el szöszölni a napokban ezzel, meg mert kicsit kedvet is kaptam hozzá az itteni hosszú "brainstorm" miatt. De ennyi, a héten befejezem ezt a 30 FP-s alternatív változatot, és jövő héttől már mással fogok foglalkozni.
Szóval ha akarod, csinálhatod egymagad az egész HK-felújítást... Meg lehet a tiéd minden "dicsőség" stb. Ha ennyire vágysz rá.
© SzG
2020. április 3. 06:19 | Válasz erre | #787
"De nem hogy ellopja az egészet."
Mint írtam, kb. pár sornyi szöveget használtam fel eddig az eredetiből, és nem is hiszem, hogy többet fel fogok...

"Most jön egy tetű fasz, aki lenézi az egész franchise-t, és ő "is" nekiáll az 58 könyvből - amiket mind útál"
Mi az, hogy mind utálom? Milliószor leírtam már ebben a topicban, évekkel, sőt, most már kb. egy évtizeddel ezelőtt is (lásd a topic elejét, 2010 felé), hogy a Fenevad nyomában a kedvenc magyar játékkönyvem, és Garry Hamilton-könyveit is bírom (bár néhány, például a Monarakh tényleg kissé amatőr). Plusz ugye ott van Viktor könyve is, a Hit nevében, meg a Nekropolisz meg Borouge meg Northenlight-könyvei... és pár korai Bihonos is. Ezeket mind szeretem, még ha a legtöbb nyilván nem is tökéletes. Ahogy már írtam nem egyszer, nem kétszer.
Amit "utálok", az kb. a sorozat közepén lévő 30 könyv, amiket ugye McGregor meg Bihon meg Graves hányt össze. És igen, ezek jelentősen elsz*rják az egész franchise-t.

"- pont ugyanazt basztatni mint amit én"
Mint írtam, két választási lehetőség volt jelenleg összevissza, a Monarakh meg a Féregfutam. A Monarakhot is elkezdtem amúgy vagy egy hete, ha visszaolvasol, még írtam is, meg hogy vannak ötleteim, hogy lehetne átdolgozni úgy, hogy ne legyen Fenevad-utánérzés, meg nagyobb hangsúly legyen a karaktereken stb. Csak aztán 1-2 nap után abbahagytam, mert ezt így összehozni tényleg óriási munka lenne, kb. tényleg írnom kéne egy új könyvet Hamilton pár ötletének meg karakterének felhasználásával. Ezt most nem tudom bevállalni. Ezért kizárásos alapon maradt a Féregfutam.

"egyetlen céllal, mégpedig, hogy leszóljon"
Persze, nyilván egyedül azért kezdtem el én is szöszölni a Féregfutammal egy kicsit, hogy aztán "leszóljalak". :D
Még véletlenül se gondolod kicsit túl fontosnak magad, ugye? Csak mert kb. minden második hozzászólásodból az jön le, hogy szerinted itt mindenki azért csinál mindent, hogy vagy téged idegesítsen, vagy direkt alád rakjon stb. :D Vagy egyenesen összeesküdjön ellened.

"és az én változatomra más már rá se nézzen"
Ettől még miért ne "nézhetne rá" más a te változatodra IS?
Mellesleg még egyszer: az enyém NEM egy "optimalizált" Féregfutam. Ez egy gyakorlatilag újraírt bevezető, ami akár külön minikalandnak is felfogható, és amiben csak pár ötlet meg fejezetpont szerepel Bihon eredeti könyvéből. ÉS SZINTE BIZTOS, HOGY NEM FOGOM FOLYTATNI. Tehát a Féregfutam, mint könyv "optimalizálását" meg átdolgozását csinálhatod tovább te egyedül, ha annyira vágysz rá, hogy egyedül csak és kizárólag te foglalkozz ezzel az egész országban, és tiéd legyen egyedül minden "dicsőség". Én csak egy 30 FP-s, gyakorlatilag teljesen különálló részt írtam/írok a könyv első pár fejezetéből, aminek tényleg alig van köze a könyvhöz. Magához a versenyhez, amiről a könyv szól ugye, meg végképp SEMMI KÖZE.
De amúgy mi lenne, ha megvárnád, és maximum utána "tetű faszoznál" le, ha még akkor is úgy gondolod, hogy megérdemlem?

"és a HK-kat tényleg eltemesse mindenki."
Persze, azért, mert én is elkezdek ügyködni valamin, aminek köze van egy HK-könyvhöz, már tényleg mindenki el fogja temetni a sorozatot... Mert én csak elb*szni tudok mindent, ugye? Meg gondolom Fűz is, mert ugye vele kapcsolatban is utalgattál ilyesmire, hogy egyáltalán nem ért a dolgokhoz, és attól nem fog változni semmi, ha "megpatcheli" a könyveket stb. Magyarul, mindenki maradjon ki a HK-átdolgozásából, mert mindenki csak elb*ssza a dolgokat. Majd te egyedül átdolgozod az egész sorozatot, és elhozod az aranykort a HK-nak...
2020. április 2. 22:29 | Válasz erre | #786
Na, pont van valakinek egy eladó [url=https://www.facebook.com/groups/743929475792933/permalink/1337614303091111]féregfutama[/url].
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2020. április 2. 22:27 | Válasz erre | #785
Játsszon. De nem hogy ellopja az egészet.

Persze én vagyok a hülye, miért raktam fel az egészet.

Most jön egy tetű fasz, aki lenézi az egész franchise-t, és ő "is" nekiáll az 58 könyvből - amiket mind útál - pont ugyanazt basztatni mint amit én, egyetlen céllal, mégpedig, hogy leszóljon, és az én változatomra más már rá se nézzen, és a HK-kat tényleg eltemesse mindenki.

Ezt egyébként a zagor anno eljátszotta velem már kétszer, egyszer a Creature of Havoc, másodszor a Chasm of Malice fordítása kapcsán... Megállapodtunk anno hogy én fordítom le, erre gyorsan beelőzött valaki.
Most is ugyanez megy. Nekiállok, dolgozok vele, utánajárok, aztán jön egy tahó, és ellopja a projektet.

Basszátok meg.
© [törölt felhasználó]
2020. április 2. 22:10 | Válasz erre | #784
© SzG
2020. április 2. 22:08 | Válasz erre | #783
[smiley]eljen[/smiley]

Amúgy a vicc az, hogy tényleg csak kb. pár sornyi szöveget használtam fel az eredeti könyvből, ahogy azt majd ti is láthatjátok nemsokára. Tehát most akkor ha jól értem, azért lettem többek között "tetűnek" nyilvánítva, mert ezt a pár sornyi szöveget merészeltem kimásolni egy netre feltett DOC-ból... (Ami amúgy ráadásul tényleg tele volt buggal, tehát távolról sem egy kész, letisztázott, formázott stb. szövegről beszélünk.) Mindegy, hagyjuk... inkább alszok. :)
2020. április 2. 21:55 | Válasz erre | #782
[spoiler]Direkt spoilerbe tettem. TE kattintottál rá, ezzel ráutaló magatartással kijelentetted, hogy nem egyszerűen csak el akarod olvasni, hanem aktívan teszel is azért, hogy elolvashasd. A TE hibád, ha elolvasod. A pénztártól való távozás után reklamációt NEM fogadunk el. És direkt nem linkeltem be válaszként a korábbi hozzászólásodra, hogy ne legyen ott a kísértés, hogy neked válaszolok.



Nekem most képzavarom van. Hol van itt a lopás?

Hogy azt a doc file-t vette elő, amit te be-ocr-eztél? Amit azzal a szöveggel tettél ide föl, hogy "Aki kíváncsi, az végigjátszhatja máris"? Ha igen, akkor melyik része a lopás? Hogy nem csak olvassa, hanem módosítgatja is? Hát nem azért lett megosztva, hogy mindenki nyugodtan játsszon vele, ahogy akar? Vagy úgy gondolod, hogy csak te módosíthatod, mindenki más meg csak olvashatja? Mert akkor nem doc-ban kellett volna belinkelni, hanem pdf-ben.

Vagy esetleg arra gondolsz, hogy volt képe rákattintani a letöltés gombra a google docs-ban, és ezáltal galád módon saját másolatot készített róla, és ily módon lopta el a munkádat?

Esetleg arra érted a lopást, hogy nem egy tök új, saját történetet kezdett összerakni, hanem a féregfutamot módosítgatja, amit Bihon Tibor írt? Mert akkor ugyebár...[/spoiler]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2020. április 2. 21:31 | Válasz erre | #781
"SzG meg szokás szerint csak mások munkáját igyekszik rombolni."
Igen, ez a kedvenc elfoglaltságom. [smiley]nevetes1[/smiley] Más munkájának "rombolása". Biztos mások is így ismernek itt is.

"Remek. Mondhatni csodás. Csak semmi tisztesség. És ráadásul lop a tetű."
[smiley]nevetes1[/smiley]
Amúgy igen, épp ezért nem írtam le korábban konkrétan, hogy melyik könyvet kezdtem el átdolgozni, mert tudtam, hogy ez lesz... Mármint nem, azért ilyen "ez a TETŰ SzG csak rombolni meg lopni tud"-ra azért még én sem számítottam.... De nem baj, feldobtad vele az estémet, komolyan, már vagy két perce ezeken a beszólásokon röhögök. [smiley]nevetes1[/smiley] Már megérte ma felkelni. Neked is meg nekem is. [smiley]nevetes1[/smiley]

"Ugyanis a Féregfutam NINCS meg, csak egy általam OCR-en átfuttatott változat."
És ezzel most mi a gond? Kitettél egy DOC-ot a netre. Azt már az elején leszedtem, ahogy írtam. Most az a baj, hogy kimásoltam belőle pár fejezetnyi szöveget? (Egyébként megjegyzem, rengeteg rész hibás volt benne + hiányoztak is belőle szövegek, szóval elég sok munkát kellett még nekem is beleölni, amíg egyáltalán lehetett kezdeni valamit a könyvvel.)
A te saját részeidet meg már első körben kihúztam belőle. Egyrészt, hogy ne lopjak tőled semmi saját részt..., másrészt különben sem tetszett igazán az átdolgozásod, mert elég sok szerkesztési hiba került bele.
Tehát az eredeti Féregfutam elejét kezdtem el átdolgozni. De az "átdolgozás" talán nem is jó kifejezés, mert ahogy említettem, gyakorlatilag az egészet újraírtam, csak a helyszín alaprajza maradt, meg pár FP, de azok is jelentősen átfogalmazva.
Egyébként nyilván semmi komoly tervem nem volt és nincs is ezzel, egyszerűen csak láttam fantáziát a könyvben, és úgy gondoltam, kicsit szöszölök vele, javítok rajta, "ujjgyakorlatnak" kimondottan jó ez két komolyabb (saját...) könyv között. Egyébként is érdekes kihívásnak tartottam mindig az ilyesmit, tehát, amikor valaki más ötleteiből kell összerakni valami újat, lehetőleg úgy, hogy több legyen, mint az eredeti.
De ha akarod, mondjuk akkor úgy, hogy mindig is szerettem lopni. [smiley]nevetes1[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. április 2. 21:03 | Válasz erre | #780
A magad módján, de tele hibás alapvetésekkel. Próbálod a kockát beerőltetni a kerek lukba, csak hát az úgy nem megy.

Pl. ha megnézted volna a rendszereket, olyat találtál volna, hogy nem az első 12 könyv amit nem lehet egybecsapni a többivel, hanem az első 22, és még azon túl is akad egy-kettő ami kiesik.

Itt a [url=https://docs.google.com/spreadsheets/d/19h16EPw9ny4DBb13kOJYSQRwUUTINmy7FJ41hRIxTmA/edit?usp=sharing]táblázat[/url].

- a Nekropolisz az valóban a saját rendszere.
- az Arcnélküliek/Acélkorona trehány szar, a szabályrendszert átcopyzni nem voltak képesek, így ez a páros "szabad préda".
- egy féltucat könyv faj nélküli, vagy rögtön ember főszereplőt szerepeltet, ezek afféle független könyveknek tekinthetőek.
- a Féregfutam és Árnyékvilág szerepeltetik a kasztokat, de mivel találtam egy gyakorlatilag "azén harcos" fajt, ezzel még lehet kezdeni valamit.

- volt pár kisebb faj, amik csak pár könyvet szerepeltek, és statmódosítóik elhanyagolhatóak. Ezek a fajok dobhatóak.
- egy rakás "faj" mindössze nevében különbözik más fajoktól, ezeket a táblázatban összevontam.

------------

A "rendszered"-et ha bármire is venném, akkoris nyújt összesen 6 ellenfelet. Abban mi a poén? Zéró változatosság. Frigid játék.
Szintén nyújt 2 játszható karaktert. Még a FF is 6*11 karaktert ajánlott...
Kizárólag max. Ép gyógyital...
Élelem? A HK nem használt élelmet (azon túl hogy felírtad a kalandlapodra).


------------

SzG meg szokás szerint csak mások munkáját igyekszik rombolni. Remek. Mondhatni csodás. Csak semmi tisztesség. És ráadásul lop a tetű.
Ugyanis a Féregfutam NINCS meg, csak egy általam OCR-en átfuttatott változat. Tehát[b] választási lehetőség EGYÁLTALÁN NEM volt, csakis a Monarakh volt neki "választható".[/b]
Ehelyett lopja más munkáját.
Kíváncsi vagyok, csinált-e bármit önállóan az életben, vagy mindent lopott.
© SzG
2020. április 2. 19:33 | Válasz erre | #779
© [törölt felhasználó]
2020. április 2. 19:12 | Válasz erre | #778
© SzG
2020. április 2. 19:03 | Válasz erre | #777
Mivel csak a Nagy féregfutam meg a Monarakh titka van meg jelenleg doc-ban, a Monarakh átdolgozása pedig jóval nagyobb munka lenne érzésem szerint (annak a stílusa is elég rossz ugyanis, meg szinte az egész történetet újra kell/kellene tervezni), így a Féregfutamnak álltam neki... ahogy korábban ugye twillight is (gondolom, emiatt most még jobban meg is fog orrolni rám, de ez van, mint írtam, túl sok választási lehetőségem nem volt).
Egyébként a dolog most úgy áll, hogy azt a bizonyos első helyszínt már én is átdolgoztam; de én tényleg teljesen. Gyakorlatilag az egészet újraírtam, mind a 25-30 fejezetet. Illetve pár FP még hátravan... plusz persze a tesztelés is a saját, szintén "kipofozott" HK-szabályrendszerem szerint. Mindenesetre még a hétvégén biztosan befejezem, és akkor közzé is teszem érdekességképpen. Bár mint írtam, szerintem még így sem túl nagy durranás az egész... úgyhogy nem valószínű, hogy folytatom majd a könyv átdolgozását. De majd még meglátom.
© [törölt felhasználó]
2020. április 2. 18:37 | Válasz erre | #776
© twillight (Kövérorr)
2020. április 2. 18:20 | Válasz erre | #775
Ja, bannoljanak téged, mert szövegértés nulla, hozzáértés zéró.

Lássuk, vajon biztosan kijelenthetjük-e hogy baj van egy rendszerrel, ha a rendszerbe hibás, valótlan, önellentmondó, és hasraütésszerű adatok lettek betöltve, soha senki nem használta a szerszámokat rendeltetésszerűen?
Akkor itt egyértelműen a rendszer a rossz - vagy emberi mulasztással van dolgunk, a rendszerről meg semmiféle ismeretünk nincs?

Az biztos, hogy a rendszert nem fogja megjavítani ha jön egy okostóni, lecsavarozza róla megintcsak hasraütésszerűen a neki nem tetsző alkatrészeket, majd a rendszert továbbfuttatja a hibás adatokkal?

Na ennyit erről.

-------------

Fontosabb, hogy végre volt lehetőségem belepörgetni a szabályoldalakba, amikből az jött ki, hogy:
- B-rúzs könyvei ugye KJK-k, és mint ilyen duplán fantáziátlan lopás. Lényeg: aki KJK-s HK-kat akar, javítsa ki ezeket először, mert részemről olyanok, mintha egy tök más franchise termékei lennének (amit jobb híján az Ahol A Gonosz Lakik fémjelez - Fantasy Játék Könyv mármint)
- kasztok csak a Féregfutam/Árnyékvilág kombóban szerepelnek. Hála a szerkesztőségnek.
- a Fenevad... mágiarendszere eltér, de a statjai nem, így adaptálható egy egységesített rendszerbe.
- a Küzdelem...-trilógia minden szempontból kilóg, szóval lehet őket külön kezelni a többitől. Lehet hozzá ihletet meríteni a többiből, de én nem ragaszkodnék hozzá.
- a Nekropolisz varázslatlistája, világ jelentősen eltér, így ott is lehet hagyni a dolgokat a maguk útján.
© [törölt felhasználó]
2020. április 2. 14:55 | Válasz erre | #774
© SzG
2020. április 2. 14:43 | Válasz erre | #773
"Az meg, hogy begyepesedett, FF-mániákus maradi vagy, nem jelenti hogy a HK rendszere rossz lenne."
Na, már vártam, hogy mikor kapja meg Gyilkos_Fűz is... most megtörtént. [smiley]taps[/smiley]

Nem tudom, van még olyan itt egyáltalán, akinek ne szóltál volna be/akit ne minősítettél volna, csak azért, mert máshogy látott valamit, mint te? [smiley]fejvakaras[/smiley]
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal