Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2020. október 30. 05:27 | Válasz erre | #872
Szerkesztve
© twillight (Kövérorr)
2020. október 29. 16:47 | Válasz erre | #871
Na ilyenkor merül fel bennem, hogy olvastad te egyáltalán a könyvet (láthatóan nem).

Ugyanis a falusiak, ha a hátizsákban van a gyűrű, ha nem MINDENKÉPPEN megtámadnak. Persze, ezt elüthetjük egy szerencsepróbával, de ha az nem sikerül, kell tennünk EGY ÚJABB szerencsepróbát, és hát ha az előző nem jött össze, akkor valószínűség szerint ez se fog... És akkor game over. Kösz, de én inkább ragaszkodnék a barátágvarázshoz.

A gyűrűt meg eleve nem találhatjuk meg fényvarázs nélkül. Oh, persze, le lehet állni harcolgatni a ghoullal... Csak abba bele lehet ám halni.

Lássuk a dzsudzsu zombit. Ezt írod:
""5) a Dzsudzsu Zombi ellen kelleni fog egy acélbőr, különben tuti feldarál (4-9 Vé ellen van 11+2D6 Té-je, és rohadtul sok az életereje)."
Semmi értelme az Acélbőrnek, mert ahogy írod is, a Védettségi szintünk 4-9, a szörny meg 11 + 2-12-vel támad. "
KÉRDÉS: mi ez a #&@, amit itt összehordasz? Nyilvánvalóan nem #868-ra reagálsz, és nyilvánvalóan nem értetted már anno se ami oda van írva.
Ezúttal hangsúlyoztam hogy maximális értékekkel indult karakterre számolok, és külön a gyengébbek kedvéért az alap VÉ-nkhez hozzáadtam a sodronying védelmét, és az máris 14 VÉ.
Erre pakoljunk egy acélbőrt -> 6 VÉ, mert persze hogy -> 20 VÉ, vagy másként fogalmazva dzsudzsuból sima zombi lesz 5 TÉ-vel, ami támadódobás után max. 17 VÉ, ami azt jelenti, 3:11 eséllyel talál el, mint egy sima zombi, ami feltehetően kibírható, jó eséllyel egyszerűen nem talál el a dzsudzsu.
Ha core szabályokkal játsszol, akkor nem tleik 2 lángsugárra, ha nem, akkor meg szintén ott van hogy 3 ÉP-ket sebezgetünk, így a sebezhetetlenség + fizikai sebzés jobb opció, mint a karcolgatás.

A zombilord támadóereje 12. Az azt jelenti, gyakorlatilag biztosan túlüt, azaz duplázódik a sebzése. Mivel minden körben veszíted a TÉ/VÉ-t, az gyakorlatilag 2 körön belül garantált. És mivel a TÉ-t is veszíted, ha kifutsz a varázslatokból, még az alacsony VÉ-jével is nehéz lesz megütni.
A kéz nagyon ritkán üt, nagyon szóró sebzést, aminek nem túl erős az átlaga (9-10 sebzés 2 körönként hanyagolható).
Core szabályokkal meg 2 lángsugarad van, és kész. A lángsugár szórása miatt meg simán előfordulhat, hogy 4 kör alatt sebzel összesen 18-at, kösz, 50 ÉP-ből ezt kiröhögi. Pláne hogy ő 4D6-ot sebez minden körben.

A "meg lehet", ilyen 1% esélyeknél, és túltápolt felszerelésnél nem opció.

A Fenrirrel való harcot se tetszett elolvasni?
Idézem:
"Minden körben, amikor Fenrir nyeri a kezdeményezést, dobj egy kockával, mert lehetséges hogy nem csak a kardjával támad, hanem varázsol is!"
Azaz NEM FOG varázsolni. Ebben a rendszerben ugyanis senkinek nincs manapontja amiből varázsoljon.
Varázslatot vásárolni meg egyszerűen orbitális böszmeség. Minek? Legátoljuk a varázsolását (először rádobjuk a szürke port, ezzel elnyerjük az első körben a kezdeményezést, majd rádobjuk a Lassítóvarázst, amitől minden további körben elveszíti a varázslás lehetőségét), aztán ott állhatunk napestig ha feltoltuk a VÉ-nk az egekbe.

------------

Azt idézgetsz egyébként amit akarsz, attól még álhírt terjesztesz. Csináljak fejezetponthálót? Legyen.
Először is teljesen fölösleges pöcsölni Szvetlánával, így jól beszólunk neki, 338-on kezdünk, A többi lehetőségénél ugyanezek lesznek a választási lehetőségek, csak pazaroltunk vagy szerencsét, vagy varázslatot.
Kést szegezhetünk a torkának, mire game over.
Megpróbálhatunk kitörni, mire game over.
Vagy várhatunk, mi lesz. Ekkor ugye dobhatunk egy barátságvarázst, amit kend el kíván kerülni, pedig minden rendben lenne.
Vagy itt is megpróbálhatunk kitörni, mire jól megölnek itt is.
Marad hogy magyarázkodunk. Ekkor vagy szerencsét próbálunk, amit ugye el akarunk kerülni, vagy nálunk van a bot/csontgyűrű (nyilván utóbbi, ujjunkon).
Szóval szerencsepróba helyett ott állunk rajtakapva. Dobhatunk barátságvarázst (ami ugye most nem opció), vagy nekiállhatunk harcolni (amiben megsérülhetünk, ami miatt nem fogunk), vagy magyarázkodunk, aminél viszont szerencsét kell próbálnunk. Több lehetőség nincsen.
Azaz vagy kinyírnak, vagy harcolunk, vagy szerencsepróbázunk, vagy varázslatot használunk, más lehetőség nincsen.
Lássuk mi van ha szerencsét próbálunk, és nincs szerencsénk!
Eltaláltad: instant KO. Tehát NEM akarunk szerencsepróbát csinálni, és ennek kapcsán csalni mikor nem fog összejönni. Kell majd még úgyis szerencsét dobálni, fogyjon csak akkor ha tényleg muszáj.
Tehát KELL az a barátságvarázs. Kettőször. Kell mind a 10 varázslatslot ha nem töltődik vissza az egész alváskor.

Ha szabályosan játsszunk, akkor vezessük csak le, mennyire esélyes nyerni egy minimumstat karakterrel... Nem lehetséges, ennyi.

A dzsudzsu ellen továbbra sincs 2 lángsugarunk, amik majd jól sebeznek rajta 6 ÉP-t amilyen "szerencsénk" van. Inkább szavazok a sebezhetetlenségre.

Az Egy Igaz Úton semmire nem kell a szobaszám. Egyszerűen odamegyünk a Törzsfőnökhöz, elkérjük a kardot, és kész.
© SzG
2020. október 28. 13:11 | Válasz erre | #870
A hibákat egyébként már én is összeszedtem a "Fantázia Világ"-os videó alatt. Kb. három-négy van az egész könyvben szerintem, konkrétan ezek:

* A sodronying (lásd "Felszerelés") nem 5 ponttal csökkenti, hanem 5 ponttal növeli a Védettségi szintet.
* A Korcsfajzatnál (169-es fejezet) egészen biztos, hogy véletlenül lehagyták a szokásos "Bármilyen harci varázslatot használhatsz."-megjegyzést. Mert itt mindenképpen kell varázsolni, ezt a lényt pusztakézzel nem lehet legyőzni... ahhoz tizenötször kellene eltalálni. :) Ezt tényleg nem akarhatta így a szerző sem.
* A 8-as fejezetponton ha van gyűrűnk, akkor valójában a 241-re kell lapozni. Ha nincs... hát ez már nehezebb ügy, mert a 60-as biztosan nem passzol ide (erre a Toportyánféreggel való találkozástól lehet átlapozni). Sőt: az egész könyvben nincs egy olyan halálpont, ami 'kimondottan' ehhez a 8-as fejezeten lévő részhez illene. Viszont mivel a lényeg az, hogy ha nincs gyűrűnk, akkor a ghoul megbénít, így én itt a 276-os fejezetre irányítanám a játékost, mert ez épp arról szól, hogy megbénít a ghoul. Mondjuk erre a fejezetre a 241-ről lehet átlapozni eredetileg, de mindegy, jobb híján tényleg át lehet írni úgy a hivatkozásokat, hogy a 8-ról is a 276-ra kelljen lapozni, ha nincs gyűrűnk.
Persze, ahogy a videó alatt is írtam, még így se teljesen logikus ez a rész... például ha van nálunk gyűrű (ami véd a ghoul érintésétől), akkor miért bénulunk le, ha négyszer eltalál minket a ghoul? :) Csak három találatig véd a gyűrű? Ez azért kissé vicces. :) Én ezt a részt biztosan nem írtam volna bele a könyvbe. Illetve kicsit máshogy is oldottam volna meg az egészet, konkrétan úgy, hogy mindenképp harcolhatunk a szörnnyel, akár van gyűrűnk, akár nincs (tehát a 8-as fejezetre rögtön a harcot írtam volna). Viszont a harchoz beszúrtam volna egy olyan megjegyzést, hogy amennyiben eltalál a ghoul, ÉS nincs nálad a gyűrű, akkor lapozz rögtön a 276-ra (ahol ugye lebénít a ghoul és vége a játéknak). Ha viszont van gyűrűd, akkor nem történik semmi, csak simán megsérülsz a ghoul csapásától, és folytatódik tovább a harc. Szerintem így lett volna a leglogikusabb ez a rész.

Szerintem ennyi az, ami biztosan hibának számít a könyvben. Persze tényleg nem ártott volna, ha több Életerőponttal indulhatott volna a játékos (például vagy 10-el többel), meg ha a Lángsugár sebzése valóban kevésbé szórt volna... sőt, pár hasznosabb harci varázslat sem ártott volna, mert így valóban gyakorlatilag csak a Lángsugár ér valamit, a többi nem. De most már ez van, Kornya Zsolt így írta meg a könyvet. Mint említettem, így is végig lehet vinni szabályosan a könyvet, illetve egyedül a könyv első fele nehéz, de a megfelelő varázslatokkal és némi szerencsével túlélhető az is.
© SzG
2020. október 28. 12:26 | Válasz erre | #869
Szerintem meg továbbra se jó ez a varázslatlista. Néhány varázslat kimondottan felesleges rajta, például fényvarázs. Az Acélbőrnek és a Lassítóvarázsnak pedig nem igazán van értelme. Mondjuk mindezt már leírtam vagy egy fél éve, és elég jól meg is indokoltam, de akkor ezek szerint felesleges volt az egész. :) Persze mivel még soha semmiről nem tudtalak meggyőzni, így végül is annyira nem meglepő.
Azért még egyszer bemásolom ide a fél évvel ezelőtti reakciómat a varázslatlistádra, hátha:

"1) kell egy fényvarázs, vagy könnyen bukhatjuk a csontgyűrűt, ami kulcstárgy
2) kell egy barátságvarázs, vagy baj lesz.
3) kell egy azonosítóvarázs, vagy nem tudjuk használni a csontgyűrűt"
A három közül EGY kell... az azonosítóvarázs. Mert ugye ha felveszed a gyűrűt, és simán elrakod, akkor a falusiak nem veszik észre és nem támadnak rád (tehát nem kell fényvarázs vagy barátságvarázs, hogy lenyugtasd őket). Szóval csak az azonosítóvarázst kell ellőnöd a fogadóban, az első este a zsákodból elővett gyűrűre. Utána ezt automatikusan az ujjadra is húzod, így védve leszel a ghoultól.
Szóval még egyszer: a három varázslat közül, amit írtál, valójában EGY kell.

"4) kell egy lángsugár (sebzés: 15-18), vagy nagyon könnyen (ha nem alapban!) túlüt minket a Korcsfajzat, ami bizony fájni fog"
A lángsugár itt tényleg kell.

"5) a Dzsudzsu Zombi ellen kelleni fog egy acélbőr, különben tuti feldarál (4-9 Vé ellen van 11+2D6 Té-je, és rohadtul sok az életereje)."
Semmi értelme az Acélbőrnek, mert ahogy írod is, a Védettségi szintünk 4-9, a szörny meg 11 + 2-12-vel támad. Az Acélbőr pedig 1-6 védettséget ad mindössze. Tehát ahhoz, hogy az Acélbőr érjen valamit, maximális alapvédettség kellene (9), ami szinte kizárt, plusz az Acélbőrre is dobnunk kellene legalább 4-et, és utána az ellenfél támadódobásainál meg dupla egyeseket. Ez tényleg kb. kizárt. MELLESLEG A FEGYVERES HARC ITT AMÚGY SE NAGYON JÖHET SZÓBA, MERT MINDEN, FEGYVERREL OKOZOTT SEBZÉS FELEZŐDIK A ZOMBIN!
Lángsugárral le kell zúzni. Ha kell, akkor kettővel.

"6-7) a zombilord egyújabb szivatás, olyan mintha szemtől-szemben küzdelemben legalább a második Gargantuát kéne lenyomnod a Varázsló Kriptájában. Ide kell 2 lángsugár, bizony maxos sebzéssel, különben bedarál."
Kis szerencsével nem darál be, mert ott a szellemkéz, ami minden második körben automatikusan lő egy Lángsugarat (3-18 ÉP sebzés szintén). És mivel a harc eltart négy körig, így 2 extra Lángsugárral kell számolni. Ha te is ellősz kettőt, akkor a néggyel (aminek a sebzése már ugye összesen 12-72) kis szerencsével végezni lehet ezzel az 50 életerőpontos szörnnyel. Persze közben a zombi támadásait is ki kell bírni... De ha feltételezzük, hogy a harc 4 körig tart, akkor remélhetőleg csak 3 támadásról van szó a részéről, ennyi még túlélhető. Igen, kell némi szerencse hozzá. És igen, ez a legnehezebb rész talán az egész könyvben. De mondom még egyszer: összejöhet 2 saját Lángsugárral is akár. Ha esetleg 3 saját van, akkor meg aztán főleg.

"8) kell egy gyógyvarázs, mert eddigre örülhetünk ha csak le vagyunk amortizálva"
Ezzel egyetértek.

"9) kell egy barátság, vagy jó eséllyel nem lesz meg az Üstököskard"
Talán, bár anélkül is meg lehet szerezni.

"10) Fenrir ellen KELL egy lassítás, mert rohadtul nem akarod hogy össze-vissza varázsolgasson."
A Lassítóvarázs (ami ugye alapvetően Támadást meg Védettséget csökkent pár ponttal, plusz kezdeményezést vesz el), hogyan gátolja meg abban Fenrirt, hogy "össze-vissza varázsoljon"? Ettől még ugyanúgy tud varázsolni, maximum nem a kör elején, hanem a végén, a te támadásod után, de ez körülbelül mindegy. Tehát ennek a varázslatnak itt semmi értelme.
Fenrirt le kell verni az Üstököskarddal.
Mondjuk éppen, ha annyira akarja a játékos, varázsolhat is bármit, ha váltott be bónusz pontokat varázslatra (legalább párat nem árt), úgyis lesznek varázslatai.

Tehát akkor a következő varázslatokkal kell indulni körülbelül:
1 azonosítóvarázs
1 gyógyítóvarázs (de inkább 2)
4 lángsugár (de még jobb, ha 5 van)
+ 1 barátságvarázs esetleg.
Ennyi. Nyilván, ha még magasabb Mágia pont jön ki az elején, akkor lehet még "venni" további lángsugarakat a biztonság kedvéért, esetleg + 1 gyógyítóvarázst.
A könyv második felére nem érdemes tartalékolni varázslatokat, mert kb. a közepén úgyis lehet igényelni újakat az Elátkozott Bárdtól a Bónuszok pontok beváltásával. Amúgy ennél az "igénylésnél" már tényleg csak lángsugarakat meg gyógyítóvarázslatokat érdemes "venni" szerintem, mert a végére, a leszámolásokhoz már tényleg csak ezek kellenek. Bár ugye az Üstököskard birtokában + a legtöbb Bónusz pont harci pontokra való átkonvertálásával már feltétlenül varázsolni se kell, le lehet verni mindenkit sima harcban is.

*********

És akkor pár egyéb reakció még a mostani megjegyzéseidre:

"A barátságvarázsok "opcionálisak" abban az értelemben, hogy lehet helyettük szerencsepróbát csinálni - amit ha bukunk, akár azonnal el is temetnek, szóval igazából kötelezőek."
Igen, csak hogy például az elejére alapból nem kell barátságvarázs (se szerencsepróba), mert anélkül is teljesíthető az a rész. De ezt tavasszal is írtam, és az előbb be is idéztem... tehát a listádon lévő első három varázslat közül EGY kell csak, a másik kettő nem (indoklást lásd feljebb).

"A zombik (2db) harcnál, és mindenhol feltételezem a maximális VÉ-t"
Szerintem meg ne feltételezzük... szabályosan játsszunk. Így is végigvihető a könyv, mert annyira tényleg nem vészesen nehéz, maximum az első fele, amíg nincs meg az Üstököskard. Addig viszont a megfelelő (!) varázslatokkal és némi szerencsével szabályosan játszva is el lehet jutni.
Azzal mondjuk egyetértek, hogy jobb lenne, ha a "tűzvarázs" (mármint a lángsugár) sebzése nem "szórna" annyira. Mondjuk sebezhetne 11-18-at (D6 + 10) vagy valami ilyesmi. Én biztos így írtam volna meg ezt a varázslatot. De ez van, Kornya Zsolt nem így írta meg. Mindenesetre kis szerencsével így, tehát 3-18-as sebzésnél is kijöhet egy legalább 8-10 pontnyi sebzés, ami már elég lehet. Persze az erősebb ellenfeleknél több Lángsugarat kell ellőni egymás után... ezért kell annyit "vinni" az elején, amennyit csak tud az ember, nem pedig Acélbőrt és Lassítóvarázst venni, mert ezeknek valóban szinte semmi értelmük, de ezt is már írtam (az a pár pontnyi plusz, amihez ezek által hozzájuthatunk, nem oszt, nem szoroz).

"A dzsudzsu zombinál az ellen TÉ-je 6-al nagyobb, de ha csak 10 varázslatunk van egy kalandra, szerintem egy Acélbőr jobb, mint mondjuk egy Lángsugár, már ha szórást számolunk."
A dzsudzsu zombi, ahogy korábban is írtam, alapból "felezi a sebzést", tehát a fegyveres harc ellene tényleg teljesen értelmetlen, ugyanis így még sikeres támadás esetén is csak 1-4-et sebzünk. Tehát még ha MINDEN körben eltaláljuk, és MINDIG maximumot sebzünk, akkor is HÉT körig kell csatáznunk vele. De mivel nem fogunk mindig maximális sebzést dobni, így nyilván ennél is tovább kellene tartania a csatának... esélytelen, hogy ezt így túléljük, főleg, hogy előtte már 2 zombival is csatáztunk. Tehát két Lángsugarat kell rálőni az első két körben; persze pár ÉP-je még valószínűleg maradni fog, de azt már talán le tudjuk sebezni 1-2-3 kör alatt. Így mondjuk kb. 5 kör alatt legyőzhetjük, ha szerencsénk van, még gyorsabban.

"Továbbra is szánalmasnak tartom, hogy az Üstököskardot a sok nyom és felvezetés utn az egész ügy helyett egy barátságvarázzsal is simán megkaphatjuk."
Ez sem igaz, mert a kulcsinfó, vagyis hogy melyik szobában őrzik a kardot, így is kell. Ráadásul a megfelelő helyen kell beszélni a Mesterdalnokkal. Tehát nem csak annyi az egész, hogy elmondunk egy Barátságvarázst, és már a miénk is a kard... az valóban "szánalmas" lenne. De ugye, ahogy írtam, itt nem erről van szó, kell kulcsinfó, meg "kulcshely". Így pedig már szerintem nem "szánalmas" ez a rész.
© twillight (Kövérorr)
2020. október 27. 18:47 | Válasz erre | #868
Újraszámoltam a Fenevad Nyomában-t, és a varázslatlistám helyesnek tartom. Ismételten:

1 fényvarázs
2 (barátságvarázs)
3 azonosítóvarázs
--------------------
4 tűzvarázs
--------------------
5 acélbőr
6 tűzvarázs
7 tűzvarázs
8 gyógyvarázs
--------------------
9 (barátságvarázs)
10 lassítóvarázs

A barátságvarázsok "opcionálisak" abban az értelemben, hogy lehet helyettük szerencsepróbát csinálni - amit ha bukunk, akár azonnal el is temetnek, szóval igazából kötelezőek.
A zombik (2db) harcnál, és mindenhol feltételezem a maximális VÉ-t, úgy pedig 14 VÉ-nk áll szemben maximum 17-es támadóerővel, és 10-10 ÉP-vel, ami szerintem megkockáztatható.
A dzsudzsu zombinál az ellen TÉ-je 6-al nagyobb, de ha csak 10 varázslatunk van egy kalandra, szerintem egy Acélbőr jobb, mint mondjuk egy Lángsugár, már ha szórást számolunk.
A zombi lord egyértelműen minden körben megüt, így magas Max ÉP kelleni fog...

Egyértelmű bugok:
- a vértünk egyértelműen NÖVELI a VÉ-nket, nem pedig csökkenti. Ez mutatja, hogy eredetilag AD&D-ben rakták össze a kalandot. Ez még fontos lehet.
- a 8-as fejezetpontnál a 60-ra lapozás egyértelműen téves utasítás. Nem tudom hová kéne lapoznod, de nincs is igazán szükségünk a dologra.
- a 241-en az "amikor először megsebez a ghoul" fejeztpont nem kéne azonnali halál legyen, amennyiben viseljük a csontgyűrűt. Lehetőleg azonosítva. Gondolom az szükségszerű lenne, bár AD&D-ben anélkül is szoktak működni a dolgok (legalábbis a passzív bónuszok).
- és akkor ha AD&D, felmerül, hogy a varázslatainkat alváskor visszamemorizáljuk-e. A szabályrész (ami Cherubiont emleget, khm) ugyan azt mondja, "ennyi varázslatot tudsz alkalmazni a kaland során", de AD&D-ben minden alváskor újramemorizálsz a max. VP-ig.
A könyv mindenképpen javításra szorul a túl erős ellenfelek és a túl nagy szórás miatt. VAGY minden varázslatunk maximum hatásfokon operál, VAGY legalább minden alváskor visszatöltődik a varázsképességünk, és így pl. sokkal több tűzvarázst (és acélbőrt) fogunk tudni elsütni.
A napokat szaggatott vonallal jelöltem, tehát a második és harmadik nap érdekes. Az első nap nem küzdünk, az utolsó nap meg annyi lesz a bónusz-statunk hogy sebezhetetlenek leszünk.

Továbbra is szánalmasnak tartom, hogy az Üstököskardot a sok nyom és felvezetés után az egész ügy helyett egy barátságvarázzsal is simán megkaphatjuk.
© [törölt felhasználó]
2020. szeptember 27. 20:14 | Válasz erre | #867
© SzG
2020. szeptember 27. 08:29 | Válasz erre | #866
Végre bemutatásra került a Fenevad nyomában is a "Fantázia Világ" nevű youtube-csatornán:

[url=https://m.youtube.com/watch?v=gITXgQbVdRY&t=6s]Videó[/url]

[smiley]hawaii[/smiley]
2020. szeptember 2. 22:43 | Válasz erre | #865
Nekem jöhet a sötét herceg linkja, itt van a polcon, a káosz vámpirjait nagoyn birom, de tudom sok volt vele a gond.
dum spiro spero!
2020. szeptember 1. 14:08 | Válasz erre | #864
Írtam egy cikket a a játékkönyvek kedvenc alternatív befejezéseiről. Mivel sok benne a Harcok Képzelet könyv, ide linkelem :)

https://velemenyes.blogspot.com/2020/09/10-olyan-alternativ-befejezes.html?fbclid=IwAR2cLHu5dewDhzvY8E5U6grPH_-Joj3VEbaj9CC3l7p6SAUH4LrSGVnJWYI
2020. augusztus 30. 09:45 | Válasz erre | #863
Én látom, így jöhet akár ide is, mint a másik három.
© twillight (Kövérorr)
2020. augusztus 29. 18:59 | Válasz erre | #862
Nosss, az oldal vagy teljesen behalt, vagy csak én vagyok teljesen kitiltva.

Akinek kéne, az PM-ben tudja igényelni a linket a Sötét Herceg Remastered-hez, bár mivel úgysem engedik majd ki ezt a hsz-t sem, így minek írtam meg, ugye.

Mindenesetre rajtam nem múlt.
© SzG
2020. augusztus 11. 10:51 | Válasz erre | #861
"A Káosz Szíve játékkönyv borítóját kapta meg a Fenevad…
Nem a Szellemjárás lett végül a Lidércek napja?"
[smiley]falbav[/smiley]

"Volt még egy tervezett kötet, az az utolsó fejezetpontnál lett említve."
Ez kivételesen így van: konkrétan a "Sárkány vére" végén említenek még egy könyvet, valami "Istenek gyermeke" címűt. (Ez elvileg a "Sárkány vére" folytatása lett volna.)
2020. augusztus 8. 20:37 | Válasz erre | #860
Mivel a "Lidércek napja" még az utolsó kötet terveinél is szerepelt, így az biztosan nem jelent meg.

Honnét gondolod, hogy a Káosz Szíve játékkönyv borítóját kapta meg a Fenevad?
A borítónak semmi köze a Káosz Szívéhez, amelyet még a Fenevad megjelenése után is tervezgettek.
© twillight (Kövérorr)
2020. augusztus 7. 12:36 | Válasz erre | #859
A Helikopterek vs sárkányok kijött képregénynek is.

A Káosz Szíve játékkönyv borítóját kapta meg a Fenevad...

Nem a Szellemjárás lett végül a Lidércek napja?

Volt még egy tervezett kötet, az az utolsó fejezetpontnál lett említve.
2020. augusztus 6. 17:56 | Válasz erre | #858
Igen, a Sárkányok és helikopterek c. novella a Cherubion legendáiban alaposan ki lett bővítve.
A tervezett "Helikopterekkel sárkányok ellen" játékkönyv is valószínűleg erről szólt volna.

A "Küzdelem a Káosz Szívéért" kötetet állítólag Nemes István akarta megírni, de nem jutott rá ideje. Mindenesetre az 1993-as "Káosz" kötetben Szendrei Tibor a regény sok szereplőjét ábrázolja, nagyon találóan.
Nekem az a gyanúm, hogy az eredetileg tervezett "A Káosz Létsíkja" játékkönyv is a Limbón játszódott volna. Aztán valószínűleg felhasználták ezt a már első kötetben beharangozott címet a később tervbe vett "Monarakh titka" folytatásához.
© [törölt felhasználó]
2020. augusztus 6. 16:31 | Válasz erre | #857
2020. augusztus 6. 12:48 | Válasz erre | #856
Évekig reménykedtem a "Helikopterekkel sárkányok ellen" megjelenésében, mert annyira tetszett a címe. Úgy rémlik, mintha hasonló címmel jelent volna meg novella egy antológiában, de azt nem olvastam. Esetleg írhatnánk Bihon Tibornak, hogy aktivizálja magát :D
A "Küzdelem a Káosz Szívéért" is ismerős cím, ez is megjelenhetett volna.
Valaki esetleg megírná a könyveket, ha már az eredeti alkotók így feladták a dolgot? :D
2020. augusztus 6. 11:28 | Válasz erre | #855
Összeállítottam egy teljes listát a Harcos Képzelet játékkönyvek tervezett köteteiről a belívekben levő információk alapján. Zárójelben feltüntettem, végül hányas sorszámmal jelent meg az adott kötet.

Az alábbi tervezett kötetek nem jelentek meg:
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért
Egyedül a Sötétség ellen (ez esetleg a Kriptaszökevény alternatív címe lenne?)
A múmia napja / A Múmia bosszúja
A démon ébredése
A lidércek napja
Gyíkbőrben
A papirusz rejtélye

Íme a teljes lista:

Harcos Képzelet játékkönyv tervezett kötetek

1. Robert Knight & Jeffrey Stone: Küzdelem az Éj Kövéért
Küzdelem az Éj Kardjáért (→2.)
A Nagy Féregfutam (→3.)
Cherubion Hőse (→8.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás (→13.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

2. Robert Knight & Jeffrey Stone: Küzdelem az Éj Kardjáért
A Nagy Féregfutam (→3.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse (→8.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás (→13.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

3. Robert Knight & Jeffrey Stone: A Nagy Féregfutam
Küzdelem az Éj Könyvéért (→4.)
Árnyékvilág (→6.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse (→8.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás (→13.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

4. Robert Knight & Jeffrey Stone: Küzdelem az Éj Könyvéért
Sötétség Gyűrűje (→5.)
Árnyékvilág (→6.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse (→8.)
Egyedül a Sötétség ellen
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás (→13.)
A Káosz Létsíkja (→14.)
Monarakh titka (→11.)

5. Ian Borouge: A Sötétség Gyűrűje
Árnyékvilág (→6.)
A fenevad nyomában (→7.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse (→8.)
Egyedül a Sötétség ellen
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás (→13.)
A Káosz Létsíkja (→14.)
Monarakh titka (→11.)

6. Robert Knight & Jeffrey Stone: Árnyékvilág
A Fenevad nyomában (→7.)
Cherubion Hőse (→8.)
Kriptaszökevény (→10.)
Lidérccsapás (→13.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Monarakh titka (→11.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

7. Jim Caldwell: A Fenevad nyomában
Cherubion Hőse (→8.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás (→13.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

8. Robert Knight: Cherubion Hőse
A Kőtorony titka (→9.)
Kriptaszökevény (→10.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás (→13.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Monarakh titka (→11.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

9. Ian Borouge: A kőtorony titka
Kriptaszökevény (→10.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás (→13.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Monarakh titka (→11.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

10. Robert Knight: Kriptaszökevény
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás (→13.)
Monarakh titka (→11.)
A Káosz Létsíkja (→14.)

11. Garry Hamilton: Monarakh titka
Rossz hely, rossz idő (→12.)
A Káosz Létsíkja (→14.)
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás (→13.)
Helikopterekkel sárkányok ellen

12. Robert Knight: Dimenziók bajnoka
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás (→13.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
A Káosz Létsíkja (→14.)

13. Alex R. Wermin: Lidérccsapás
Küzdelem a Káosz Szívéért
Helikopterekkel sárkányok ellen
A Káosz Létsíkja (→14.)

14. Garry Hamilton: A Káosz Létsíkja
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

15. Alex R. Wermin: A Sárkánykard
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

16. Alex R. Wermin: Szörnyek szigete
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

17. Garry Hamilton: Boszorkány úrnő
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

18. Garry Hamilton: Arcnélküliek
A Holtak Ura (→20.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

19. Alex R. Wermin: Sárkányölő
A Holtak Ura (→20.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

20. Jay Henorex: Shiwo, a Holtak Ura
Acélkorona (→21.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

21. Garry Hamilton: Acélkorona
Mágusok tornya (→22.)
Viharűzők (→24.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

22. Jonathan Graves: Mágusok tornya
Viharűzők (→24.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

23. Anthony Parker: A démon szeme
Viharűzők (→24.)
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

24. David H. Levinhood: Viharűzők
A mágus küldetése (→25.)
Küzdelem a Káosz Szívéért

25. William MacGregor: A mágus küldetése
A múmia napja
Küzdelem a Káosz Szívéért

26. David H. Levinhood: Megmérgezve
A Sötét Dalnok (→27. valószínűleg)
A Múmia bosszúja
Küzdelem a Káosz Szívéért

27. William MacGregor: Sötét álom
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

28. Alex R. Wermin & Gina Sheron: Szellemjárás
- (semmi sincs beígérve)

29. Alex R. Wermin: Hősök ideje
Sólyomlovag (→30.)
Ork gyilkosok (→31.)

30. William MacGregor: Sólyomlovag
Ork gyilkosok (→31.)

31. Alex R. Wermin: Ork gyilkosok
A kárhozat ura (→32.)
Küzdelem a Káosz Szívéért

32. Alex R. Wermin: A kárhozat ura
Létsíkok vándora (→33.)

33. William MacGregor: Létsíkok vándora
Káosz Aréna (→34.)

34. Wallace G. Archer: Káoszaréna
Sötét herceg (→36.)

35. William MacGregor: Az utolsó csepp
Sötét herceg (→36.)
Árnyéksárkány (→37.)

36. David H. Levinhood: Sötét herceg
Árnyéksárkány (→37.)
Szellemkoponya (→39.)

37. William MacGregor: Árnyéksárkány
Szellemkoponya (→39.)

38. William MacGregor: A jégmező harcosa
Szellemkoponya (→39.)

39. Alex R. Wermin: Kristálykoponya
A mocsár szörnyetege (→40.)

40. Alex R. Wermin: Halálvadász
A mocsár szörnyetege (→40.)

41. Alex R. Wermin: Rémkirály
A mocsár szörnyetege (→40.)
Trollok Völgye (→43.)

42. William McGregor: A mocsár szörnyetege
Trollok Völgye (→43.)

43. Alex R. Wermin: Trollok Völgye
A démon ébredése

44. Wallace G. Archer: A Halálontúli Király
A démon ébredése

45. Garry Hamilton: A Rettegés Erdeje
Kínok kínja (→46.)
A fekete lovag (→47.)

46. William McGregor: Kínok kínja
A fekete lovag (→47.)

47. Alex R. Wermin: A fekete lovag
A lidércek napja

48. William MacGregor: A Hold sikolya
A lidércek napja

49. Alex R. Wermin: Tűzevő
Az ötvenedik harcos (→51.)
A lidércek napja

50. Jonathan Graves: Lélektükör
Az ötvenegyedik harcos (→51.)
A lidércek napja

51. Jonathan Graves: Az ötvenegyedik harcos
A lidércek napja

52. Winston Northenlight: Őserők ura
A lidércek napja

53. Garry Hamilton: A sárkány vére
A lidércek napja

54. Winston Northenlight: Eleven falak
A lidércek napja

55. Victor Mannas: A hit nevében
Rémálmok jönnek (→56.)
A lidércek napja

56. Garry Hamilton: Rémálmok jönnek
A lidércek napja

57. Winston Northenlight: Fejtörők erdeje
Nekropolisz (→58.)
Gyíkbőrben
A papirusz rejtélye
A lidércek napja

58. John S. Talbot: Nekropolisz – A holtak birtoka
Gyíkbőrben
A papirusz rejtélye
A lidércek napja

© SzG
2020. augusztus 6. 10:16 | Válasz erre | #854
Szívesen.

Igen, a 25. könyvben "A múmia napja" cím szerepel, de a 26-ban már "A Múmia bosszúja". Ez vagy egy szimpla elírás (amilyen rohamtempóban készültek ezek a könyvek, ez is simán elképzelhető), vagy direkt megváltoztatták a könyv címét. Ahogy például a Kristálykoponyának is még először "Szellemkoponya" volt a címe, legalábbis így hivatkoztak rá a Jégmezők harcosában. :)
2020. augusztus 6. 09:52 | Válasz erre | #853
Szia!

Kösz szépen a gyors választ.

A 25. kötetben tényleg "A múmia napja" szerepel a tervek között?
Mintha a 26. kötetben "A múmia bosszúja" szerepelne.
© SzG
2020. augusztus 6. 06:32 | Válasz erre | #852
Szia!

Íme a kért adatok:

05.:
Árnyékvilág
A fenevad nyomában
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse
Egyedül a Sötétség ellen
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás
A Káosz Létsíkja
Monarakh titka

08.
A Kőtorony titka
Kriptaszökevény
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás
Helikopterekkel sárkányok ellen
Monarakh titka
A Káosz Létsíkja

09:
Kriptaszökevény
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás
Helikopterekkel sárkányok ellen
Monarakh titka
A Káosz Létsíkja

10:
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás
Monarakh titka
A Káosz Létsíkja

12:
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás
Helikopterekkel sárkányok ellen
A Káosz Létsíkja

13:
Küzdelem a Káosz Szívéért
Helikopterekkel sárkányok ellen
A Káosz Létsíkja

18:
A Holtak Ura
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

25:
A múmia napja
Küzdelem a Káosz Szívéért

27:
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

28:
Ebben a könyvben érdekes módon nem ígértek be további lapozgatósokat... lehet, hogy itt már le akarták húzni a rolót? [smiley]fejvakaras[/smiley]

30:
Ork gyilkosok
2020. augusztus 6. 06:14 | Válasz erre | #851
Sziasztok!

Megnézegettem az egyes kötetek belívén, hogy milyen további köteteket terveztek megjelentetni. Kezdetben elég hosszú volt a lista, aztán egyre rövidült...
A "Helikopterekkel sárkányok ellen" és a "Küzdelem a Káosz Szívéért" éveken át ott volt a tervekben, de aztán egyik sem jelent meg.

Összeírtam őket, lásd lejjebb. Azonban van néhány olyan kötet az első harmincból, amely nincs meg. Ezekhez a kötetekhez kérdőjelet tettem.

Nagyon hálás lennék, ha meg tudnátok nézni a hiányzó kötetek belívét, és bemásolnátok a tervben levő címeket.

Harcos Képzelet játékkönyv tervezett kötetek

1. Robert Knight & Jeffrey Stone: Küzdelem az Éj Kövéért
Küzdelem az Éj Kardjáért
A Nagy Féregfutam
Cherubion Hőse
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás
A Káosz Létsíkja

2. Robert Knight & Jeffrey Stone: Küzdelem az Éj Kardjáért
A Nagy Féregfutam
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás
A Káosz Létsíkja

3. Robert Knight & Jeffrey Stone: A Nagy Féregfutam
Küzdelem az Éj Könyvéért
Árnyékvilág
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás
A Káosz Létsíkja

4. Robert Knight & Jeffrey Stone: Küzdelem az Éj Könyvéért
Sötétség Gyűrűje
Árnyékvilág
Küzdelem a Káosz Szívéért
Cherubion Hőse
Egyedül a Sötétség ellen
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás
A Káosz Létsíkja
Monarakh titka

5. Ian Borouge: A Sötétség Gyűrűje
?

6. Robert Knight & Jeffrey Stone: Árnyékvilág
A Fenevad nyomában
Cherubion Hőse
Kriptaszökevény
Lidérccsapás
Helikopterekkel sárkányok ellen
Monarakh titka
A Káosz Létsíkja

7. Jim Caldwell: A Fenevad nyomában
Cherubion Hőse
Küzdelem a Káosz Szívéért
Helikopterekkel sárkányok ellen
Lidérccsapás
A Káosz Létsíkja

8. Robert Knight: Cherubion Hőse
?

9. Ian Borouge: A kőtorony titka
?

10. Robert Knight: Kriptaszökevény
?

11. Garry Hamilton: Monarakh titka
Rossz hely, rossz idő
A Káosz Létsíkja
Küzdelem a Káosz Szívéért
Lidérccsapás
Helikopterekkel sárkányok ellen

12. Robert Knight: Dimenziók bajnoka
?

13. Alex R. Wermin: Lidérccsapás
?

14. Garry Hamilton: A Káosz Létsíkja
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

15. Alex R. Wermin: A Sárkánykard
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

16. Alex R. Wermin: Szörnyek szigete
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

17. Garry Hamilton: Boszorkány úrnő
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

18. Garry Hamilton: Arcnélküliek
?

19. Alex R. Wermin: Sárkányölő
A Holtak Ura
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

20. Jay Henorex: Shiwo, a Holtak Ura
Acélkorona
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

21. Garry Hamilton: Acélkorona
Mágusok tornya
Viharűzők
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

22. Jonathan Graves: Mágusok tornya
Viharűzők
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

23. Anthony Parker: A démon szeme
Viharűzők
Helikopterekkel sárkányok ellen
Küzdelem a Káosz Szívéért

24. David H. Levinhood: Viharűzők
A mágus küldetése
Küzdelem a Káosz Szívéért

25. William MacGregor: A mágus küldetése
?

26. David H. Levinhood: Megmérgezve
A Sötét Dalnok
A Múmia bosszúja
Küzdelem a Káosz Szívéért

27. William MacGregor: Sötét álom
?

28. Alex R. Wermin & Gina Sheron: Szellemjárás
?

29. Alex R. Wermin: Hősök ideje
Sólyomlovag
Ork gyilkosok

30. William MacGregor: Sólyomlovag
?

31. Alex R. Wermin: Ork gyilkosok
A kárhozat ura
Küzdelem a Káosz Szívéért

32. Alex R. Wermin: A kárhozat ura
Létsíkok vándora

33. William MacGregor: Létsíkok vándora
Káosz Aréna

34. Wallace G. Archer: Káoszaréna
Sötét herceg

35. William MacGregor: Az utolsó csepp
Sötét herceg
Árnyéksárkány

36. David H. Levinhood: Sötét herceg
Árnyéksárkány
Szellemkoponya

37. William MacGregor: Árnyéksárkány
Szellemkoponya

38. William MacGregor: A jégmező harcosa
Szellemkoponya

39. Alex R. Wermin: Kristálykoponya
A mocsár szörnyetege

40. Alex R. Wermin: Halálvadász
A mocsár szörnyetege

41. Alex R. Wermin: Rémkirály
A mocsár szörnyetege
Trollok Völgye

42. William McGregor: A mocsár szörnyetege
Trollok Völgye

43. Alex R. Wermin: Trollok Völgye
A démon ébredése

44. Wallace G. Archer: A Halálontúli Király
A démon ébredése

45. Garry Hamilton: A Rettegés Erdeje
Kínok kínja
A fekete lovag

46. William McGregor: Kínok kínja
A fekete lovag

47. Alex R. Wermin: A fekete lovag
A lidércek napja

48. William MacGregor: A Hold sikolya
A lidércek napja

49. Alex R. Wermin: Tűzevő
Az ötvenedik harcos
A lidércek napja

50. Jonathan Graves: Lélektükör
Az ötvenegyedik harcos
A lidércek napja

51. Jonathan Graves: Az ötvenegyedik harcos
A lidércek napja

52. Winston Northenlight: Őserők ura
A lidércek napja

53. Garry Hamilton: A sárkány vére
A lidércek napja

54. Winston Northenlight: Eleven falak
A lidércek napja

55. Victor Mannas: A hit nevében
Rémálmok jönnek
A lidércek napja

56. Garry Hamilton: Rémálmok jönnek
A lidércek napja

57. Winston Northenlight: Fejtörők erdeje
Nekropolisz
Gyíkbőrben
A papirusz rejtélye
A lidércek napja

58. John S. Talbot: Nekropolisz – A holtak birtoka
Gyíkbőrben
A papirusz rejtélye
A lidércek napja
© [törölt felhasználó]
2020. augusztus 4. 16:25 | Válasz erre | #850
© twillight (Kövérorr)
2020. augusztus 4. 11:05 | Válasz erre | #849
A háttér, szabályrendszer, stb. tökmindegy mit jelöl meg, ha a könyv hangulat stb. nem illeszkedik.
Pláne egy HK-nál erősen el kezdesz gondolkodni mi lehet a címke mögött. A Fenevad...-ra is rá volt írva hogy Cherubion, oszt akkora Worluk mint.
Vagy ott vannak az egyértelműen Michael Moorcock regényeiben játszódó HK-k, oszt azokra is mi van írva.

A címlap szvsz ripoffja a Démon Szemének, így szerintem oda készült, de ráütötték a cherubiont, mert a Haldokló Föld franchise errefelé sose lett kellőképpen ismert. Ennyi.
Eddigre persze valószínűleg minimális erőfeszítést tettek holmi copyright-perek elkerülésére, így az eredeti rajzot picit módosították. Nagy cucc.
© [törölt felhasználó]
2020. július 31. 19:48 | Válasz erre | #848
© twillight (Kövérorr)
2020. július 30. 20:33 | Válasz erre | #847
No, végre ma nekikezdtem a SH befejezésének.
Igyekszem összekapni magam a hétvégén, és lezárni.

Ja: @Denko , a démon szeme a borító alapján Ravaszdi Kugli világán játszódik igazából, Almáriumban (https://moly.hu/konyvek/jack-vance-a-tulvilag-szeme)
© [törölt felhasználó]
2020. június 11. 20:15 | Válasz erre | #846
© SzG
2020. június 11. 05:52 | Válasz erre | #845
Igen, én is arra gondolok, hogy Nemes István neve amolyan "húzónévként" került rá a könyvekre. Meg mert azért az első pár lapozgatós tényleg az ő műveiből készült.

"Talán Edit itt már nem működött közre"
Én úgy tudom, "Bihonné" korábban is csak amolyan lektor/korrektor volt. Nem hiszem, hogy ténylegesen is beszállt volna az írásba ("közreműködött volna")... bár ki tudja.

Bihon Tibor egyébként nem csak Robert Knight meg Alex R. Wermin néven írt ugye Harcos Képzelet-könyveket: a Wallace G. Archer is őt takarja, meg az Anthony Parker is stb. És úgy tudom, azért használt ennyi nevet, hogy úgy tűnjön, többen is írják a sorozatot, nem csak ő meg a MacGregor nevű "kollégája"... Szóval lehet, hogy már a Wermin nevet is ezért vette fel. :)
2020. június 10. 19:48 | Válasz erre | #844
Szia!

Én úgy tudom, hogy Nemes István egyik kötetben sem működött közre, a Stone név csak a jobb eladhatóság és Tibor angol álnevének ismertebbé tétele miatt került oda.
A Robert Knight álnév alatti játékkönyveknél a "fordítók" között szerepel Király Edit is. Ezeket alapvetően Tibor írta, Edit pedig átjavította.
A 12. kötet hátuljában reklámozott következő kötet, a Lidérccsapás még Robert Knight nevén jelent volna meg a tervek szerint.
Viszont a 13. kötet készítője a belív szerint egyedül Tibor. Talán Edit itt már nem működött közre, ezért változott az álnév.
A másik lehetőség, hogy időközben Robert Knight néven megjelent Tibor első regénye, a Holdfénytolvaj, és talán nem akart további játékkönyveket ezen az álnéven írni.

Ami Setétszervat illeti, az Árnyékvilágban leírt helyszínek tudomásom szerint nem jelennek meg a későbbi novellákban és regényekben.
© SzG
2020. június 10. 17:24 | Válasz erre | #843
"Setétszarv világa és Cherubion között vannak átjárók, erről szólt az Árnyékvilág című játékkönyv."
No ezt sem tudtam... mármint, hogy az Árnyékvilág ugyanazon a világon játszódik, amin Bihon Tibor néhány regénye. :) Mik nem derülnek ki.

"Érdekes még, hogy Tibor az álnevét a 13. kötettől Alex R. Wermin-re változtatta. Talán ezért, mert ettől fogva egyedül írta a köteteket".
Én úgy tudom, az összes korábbi játékkönyvet is egyedül írta, Stone neve csak azért lett ráírva a borítóra, mert az ő regényeit alakította át ugye játékkönyvé (Küzdelem-sorozat). Vagy te máshogy tudod esetleg? Netán maga Nemes István is beszállt a Stone-Knight néven futó játékkönyvek írásába?
2020. június 10. 13:06 | Válasz erre | #842
Kösz szépen a választ.

Cherubion említése a bevezetőben annyiban érthető, hogy szerepelnek benne eemsik, thorpok, bolgok, akik a Cherubion regényekben korábban már feltűntek.
De valóban nincs meg az Éj ciklusra jellemző hangulat.

Érdekes módon a szerzőtől egy év múlva, a Démonok antológiában megjelent egy ugyanilyen (Kriptaszökevény) című novella, amely a játékkönyv kibővített változatának tűnik. Ám Tibor teljesen átírta a történet végét, a játékkönyvben a névtelen narrátor visszaadta a kardot a lidérclordnak. A novellában Vlaynara a Setétszarv világán játszódó Elmbruth-történetekből ismert Elion istennőre esküdözik.

Setétszarv világa és Cherubion között vannak átjárók, erről szólt az Árnyékvilág című játékkönyv.

Érdekes még, hogy Tibor az álnevét a 13. kötettől Alex R. Wermin-re változtatta. Talán ezért, mert ettől fogva egyedül írta a köteteket, vagy esetleg az új, Cherubion világához nem kapcsolódó helyszín miatt.
© SzG
2020. június 10. 12:41 | Válasz erre | #841
Szia!

A Kriptaszökevény első oldalán még megemlítik, hogy Cherubionban játszódik, igen... bár amúgy szerintem ez csak egy sablonszöveg, mert valójában semmi Cherubion hangulata nincs a könyvnek, illetve átlagos fantasy helyszínek szerepelnek benne. :) A sorozatból ami 'ténylegesen is' Cherubionban játszódik, az szerintem csak a három Küzdelem-könyv, meg a Nagy Féregfutam. Esetleg még a Cherubion hőse, bár ennek is inkább csak a címében szerepel Cherubion... ahogy a Monarakh titkának is csak a címe utal Cherubionra. :)
2020. június 10. 12:29 | Válasz erre | #840
Sziasztok!

Meg tudnátok nézni, hogy a Kriptaszökevény kötet bevezetőjében (Légy üdvözölve, képzeletharcos!) szerepel-e, hogy a történet Cherubionban játszódik.
Az addig megjelent Robert Knight kötetekben Cherubion említésre került ("a történet egy fantasztikus világban, Cherubionban játszódik"), de a következő, Dimenziók bajnoka kötet bevezetője már nem említi.
© SzG
2020. május 21. 12:04 | Válasz erre | #839
Válaszoltam a dühöngőben, "édesbogár". [smiley]nevetes1[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. május 20. 09:06 | Válasz erre | #838
Édesbogár:
- senki nem állította hogy azt állítottad hogy "biztos" kész lesz a Shiwo. Az ígéretek betartását meg inkább hagyjuk, ez nem a flame rovat.
- én szívesen elolvasom, de se a borító, se kettőnk viszonya alapján nincs esély rá hogy pénzt adjak érte. Pláne neked. Majd ha jól le lehet torrentelni, talán.
- a Shiwo nyilván több okból érdekel: 1) mert HK 2) mert azt mondtad csinálod, én meg ezt vagy elhiszem vagy nem 3) mert végülis kényszerpályaként álltál rá, miután nem hagytam elcsaklizni a Féregfutamot. Az is gondolom úgy állna, hogy "majd 10 év múlva talán lesz belőle egy fejezetpont, aztán otthagyom, "fejezze be" más". Nem véletlen hogy "közösen" íródott a Nem-János-Jelenései...
© SzG
2020. május 19. 20:57 | Válasz erre | #837
"Bocs, de az fontosabb, és többen is várják nyilván, mint holmi átdolgozott Shiwot"
Vagyis itt inkább úgy kellett volna fogalmaznom, hogy:
"szerintem többen kíváncsiak egy Vindgardia Hősei 2-re, mint egy átdolgozott Shiwora".
Persze nem kizárt, hogy tévedek, bár az eddigi visszajelzésekből tényleg az "jön le", amit írtam.

Egyébként twillight, ha akarsz valami olyat olvasni, amihez közöm van, sőt: amit 'átdolgoztam', akkor inkább a Végzet Prófétáit olvasd, szerintem jobban jársz vele, mint egy átdolgozott Shiwo-val.
(Oké, gondolom a Végzet Prófétáit direkt bojkottálod, mert "tetű" vagyok stb., ahogy írtad... mondjuk ha tényleg így van, akkor meg nem értem, hogy az általam átdolgozott Shiwo miért érdekel, de mindegy. :)) )
© SzG
2020. május 19. 17:35 | Válasz erre | #836
Shiwo: a szerkezete "helyre van rakva" (pl. kiszedtem a fejezetpocsékolásokat is, úgy, hogy most 350 fejezetes az egész könyv, nem 400), illetve a magyartalanságok jó részét is javítottam. Még át kellene nézni egyszer, plusz eszközölni pár kisebb változtatást a cselekményben, ahogy írtam (Özvegy hálója, Zengő cseppkövek barlangja például), és utána persze tesztelni is kéne... Nem tudom, mikor leszek kész mindezzel, mert most a Vindgardia Hősei második részét írom, és szerintem még legalább nyár közepéig-végéig írni is fogom... Bocs, de az fontosabb, és többen is várják nyilván, mint holmi átdolgozott Shiwot (ami még egy ilyen átdolgozás után is maximum középszerű könyv lesz amúgy, tehát igazából sok értelme nincs is vacakolni vele, én is csak amolyan "gyakorlásképpen" kezdtem el ezt a projectet). De mivel be szoktam tartani az ígéreteimet (ugye a Végzet Prófétái is csak megjelent például, hiába mondtak le róla sokan az elmúlt években :) ), ezért a Shiwot is be fogom fejezni... idővel biztos. (Mellesleg olyat, hogy május közepére biztosan kész lesz, soha nem írtam szerintem.)
© twillight (Kövérorr)
2020. május 19. 14:26 | Válasz erre | #835
255 fp feldogozva, sajna ebből 15 duplikáció, azaz ez a mennyiség még koránt sincs kész. De haladok.

Btw, május közepe már elmúlt, kíváncsi vagyok hogy áll a Shiwo. Had ne tippeljek.
© twillight (Kövérorr)
2020. május 11. 18:22 | Válasz erre | #834
Túl vagyok a felén, és már kezdem látni mit fogok kihozni belőle. Elég nagy darabok lógnak még ugyan a levegőben írói trehányság folytán (a Pókok Asszonyáról infót szerezni a könyv jelentős része, de ha nincs meg az infó az se számít, ha meg megvan és ott állsz a megjelölt helyen, akkor meg az nem számít, szóval át kell költeni néha egész emberes adagokat), ám lassan de biztosan haladok vele.
© twillight (Kövérorr)
2020. május 6. 20:06 | Válasz erre | #833
100+ fejezet, de most kezd a dolog komplikált lenni, mert már nem egy ágat kell fejben tartanom és lekövetnem, hanem úgy általában a könyvet.

És oké, "élménydúsabbá", értsd, a karakter számára jövedelmezőbbé kell ezt tenni az alapvető volt.
De arra nem emlékeztem hogy kb. minden felvetett ötlet hamvába van halva.

Pl. az elején kapunk 3(!) nap-éj üvegcsét. Csodás. De máskor nem telik az idő? Hogy telik egyáltalán az idő?
Hol vagyunk? Egyes esetekben ez kb. a szín felénél derül csak ki...
Egyes helyszínekre utazni következményekkel jár. Na. Ha az író nem feledkezett volna el erről. Értve itt a teleportrendszer használatát.
A vérivás is - a szabályrendszernlél azt hinnéd, automatikus. Máskor viszont nem az. Plusz itt-ott kapunk még pár vámpír-képességet,amik úgy kicsit sincsenek kihasználva, így legalább egyszer mindegyiknek jelentőséget kéne adni.
A 300 fejeztpontból is vagy 10 (és hol vagyok még az egésztől!) letagadhatatlan fejezetpontpazarlás, tehát elég sokat kell majd feltölteni új anyaggal... Márpedig 300fp az alapból sovány.

A végén rámegy az egész május, pedig tegnap még reménykedtem egy gyors befejezésben.
© twillight (Kövérorr)
2020. május 5. 18:22 | Válasz erre | #832
50+ fejezetpont átírva, és felcímkézve mivel lehet kezdeni valamit. Tárgyjutalmak, időfaktor, esetleg statbónusz.
© twillight (Kövérorr)
2020. május 4. 15:34 | Válasz erre | #831
Elkezdtem a Sötét Herceg-et. Meglátjuk mi lesz belőle.
OCR-t megcsináltam magamnak (tudjátok milyen minőségben), 20 fejezet - ami 2 szektor - megvan máris.
Csinálni eddig nem kellett semmit vele, csak pár ötletet jelöltem meg rajta, meg a tolvajcéhet neveztem át egy másik könyvbelire, bikóz fanszörvisz. Mivel csak 300 fejezetpont, még csak nem is 350, hát ha eszembe jut valami frappáns, azzal legfeljebb felbővítem (egy marék HK amúgysem kerek fp-vel rendelkezik).

Amúgy nem úgy tűnik mintha sok köze lenne a Döberki Rém kisregényhez, vagy bármelyik másikhoz. Sajnos, vagy szerencsére?
© twillight (Kövérorr)
2020. május 1. 21:27 | Válasz erre | #830
Ha kell, ha nem, [url=https://docs.google.com/document/d/1iksxc2_cii8gE3K4AUciicjrqCl8TTvx7kS140fo7R0/edit?usp=sharing]készen van[/url] a Féregfutam. A statoknál igyekeztem, a többi meg jó kéne legyen.
© twillight (Kövérorr)
2020. április 30. 09:09 | Válasz erre | #829
No, elvileg akár már ma meglehet a kaland, csak a statok hiányoznak, meg egy fejezet amit mindjárt begépelek.
A számolatlan faj elég nagy nyűg ezen a téren. Pláne kasztokkal kombinálva. 3 faj lenne ideális, kasztok nélkül. Egy harcos, egy null-faj, és egy varázsló.
Ez a harcos/varázsló (gyenge varázsló), meg offenzív harcos (magas Té) / defenzív harcos (magas Ép/Vé) annyira nem bejövős adalék.

Utána persze még át kell írni a Játékszabályokat hogy minden stimmeljen, ami szerintem legfeljebb holnap jön össze (legalább munkával ünneplem a munka ünnepét).

-------------

Ezért ha FireFoX meg tud oldani egy jó minőségű .doc-ot a Sötét Hercegről, az jó lenne. Igaz, abból csak egy "hagyományos", azaz egyutas kaland jönne ki (a Féregfutamban lehet majd menni amerre akartok, persze ha valaki sokat megy rossz irányba mert nem törődik a Céllal, illetve nem követi a nyomokat akkor ki lehet futni a fáklyákból), de abból legalább elég durva (szvsz, ránézésre), az olyat meg szeretni szoktátok. Plusz a végeredmény a kiinduláshoz képest meredeken látványos lenne.

Emellett gondolkodom még az Árnyékvilágon és a Szörnyek Szigetén, de azokat lehet vinni ha vki akarja, mert szvsz sima rendrakásnál több figyelmet igényelnének hogy élvezhetővé nőjenek.

Aztán lehet hogy ezeket senki se olvassa majd, pont mint a Boszorkány Úrnőt, de ez van.
© twillight (Kövérorr)
2020. április 25. 16:19 | Válasz erre | #828
Akár a hétvégén kész lehetek a kalanddal.
Aztán marad még a statok belövése, a tárgyösszeszedhetőség optimalizálása (lesz jelentősége a fáklyáknak, teszem azt), a lehetőségekhez mérten a formázás megtisztítása, meg az interlinkelés (hogy a fejezetszámra kattintva lehessen haladni) ami még 1-2 nap munka.

Hanem lustálkodom el, jövő hétre biztos megvan.
© twillight (Kövérorr)
2020. április 23. 10:19 | Válasz erre | #827
Az alapvető formázás megvan, extra háttér megvan.

Most a fejezethálót munkapéldányból véglegesre csiszolom, ami együtt egy új térképpel (tárgyak, harcok listája, sorrendje) segít majd összerakni a rendszert.

Rendszerhez összeválogattam a támadóvarázslatokat értékekkel hogy lássam ott is hogy állunk, egész pofás, olyan 50% eséllyel az ellen nem sebzővarázst fog ránkdobni, ami tiszta haszon, főleg hogy próbálom megoldani hogy a játékos viszont viszonylag sokat varázsolhasson. Ehhez az átlag MP-költség 8+ról olyan 6-7-re lement (ha kiveszem a két legcombosabb költséget majdnem 5-re!), és a debuffok közt se lesz 12 manáért 2 kör kezdeményezés nonszensz.

Menekülés, túlütés, tárgyhasználat csata közben lesz, és a harcosokat se lövi majd le olyan simán egy varázsló. A védelmi mágiák még kissé zavaros, de majd lesz valahogy.
© twillight (Kövérorr)
2020. április 20. 10:53 | Válasz erre | #826
No, megvan a teljes térkép.

Asszem a szerző egy ponton összezavarodott a fejezetponthálóval, a befejezés meg átkerült az elejére vagy "miért ne" alapon, vagy mert a rendszer nem bírta a teljesíthetőséget.
A szabályok zavarosak, egy rakás tárgy értéke/haszna hiányzik, és a végén égbekiáltó fejezetpontpazarlásba kezd - szerintem kifújtak az ötletek, de fel kellett tölteni a könyvet. Mindegy, utóbbi így marad.
Persze a lények statjai mind az egekben a játékoséhoz képest - csodás.

A végét a természetesen adódó végéhez kívánom átrakni, egy szakaszt meg egy új járattal odakapcsolok majd a többihez.
A loopokat persze ki kell venni, viszont gyógyulást az bele kell rakni.
A harcos és varázsló ugyanúgy kapják majd meg a befejezést.

Azt meg most megyek, megpróbálom kinyomozni miféle csajsziról vakerált a kiadó a végén.

KÉRDÉS:
A Homokember elég menthetetlen. Ha valakinek van ötlete, be lehet dobni.
© twillight (Kövérorr)
2020. április 19. 09:11 | Válasz erre | #825
A Féregfutamból megvan a zsákutca-barlang, amivel együtt kb. 100 fejezetpont.

Részemről nem tervezek fejezetpontokat nyerni, mert mit raknék a helyükre?
Persze időnként felszabadul egy-egy pont mert tényleg túlzás amit művelnek, de azok általában el is mennek kimaradt pontok megírására (pl. mikor a férget hátulról kaszaboljuk, és a halálpont ugyanaz mint előről, hogy jól nekünkront, ami ugye nem stimmel úgy).

A rendszer jelenleg kb. nem érdekel, max. kis jelzéseket rakok magamnak hogyan kéne kinéznie a végeredménynek.

A könyv elég komplikáltan van amúgy elcseszve. Pár jellemző példa:
- a rubintféregről szóló információt sziklaféregnél alkalmazhatjuk, de egy másik ugyanolyan féregnél nem
- egyes elágazások az egyik irányból léteznek, a másikból nem
- egy pont megközelíthető több irányból, de az egyik választás hogy "visszafelé indulsz"

Ahogy olvasgattam, meg itt mintha említenénk Próbamestereket(??), és nyilván írni kell egy plusz háttértörténet-részt hogy aki nem olvasta az Éj Trilógiáját, az is válaszolni tudjon a kérdésekre.
Az meg külön poén, hogy kétféleképpen is el lehet jutni az Árnyékvilágba...

No mindegy, megyek térképezni.
© SzG
2020. április 17. 14:30 | Válasz erre | #824
Na alakul a Shiwo... már átnéztem a teljes könyvet, és "összébb toltam" a fejezetpocsékolós-részeket (nyertem is így közel 50 fejezetet...), meg javítottam a durvább szerkesztési hibákat és magyartalanságokat, valamint a helyresírási hibákat... volt pár. :) Persze azért még legalább egy kört futok a könyvvel, mert például a stílus még mindig kissé gyerekes. Plusz nyilván be kell lőni még a szörnyek értékeit meg a fegyvereket stb. Illetve néhol azért csak átszerkesztem meg kibővítem a kalandot, de egyébként tényleg csak pár helyen... igyekszem minél jobban ragaszkodni az eredeti szerkezethez és cselekményhez. A legkomolyabban az óriáspók barlangjánál meg a cseppköves résznél tervezek belenyúlni egyébként a könyvbe, de a lényege nyilván ezeknek is megmarad, csak sokkal játszhatóbb lesz mindkettő (nem hal meg majd automatikusan a játékos, ha letér a helyes útvonalról).
A HK-rendszer amúgy tényleg marad, de kicsit belenyúlok, a kezdő támadás és védettség például 10-12 között mozoghat majd, nem 8-18 között. Fajok biztosan nem lesznek, varázslatokon még gondolkodom, lehet, hogy párat teszek majd bele... de ha így lesz, akkor a kristály segítségével lehet majd varázsolni, mert a főszereplőt nem akarnám megtenni varázslónak, nem illene hozzá. :)
Ha sikerül összehozni egy épkézláb tesztelhető változatot, szólok (azért május közepe előtt nem igen érdemes számítani erre).
© twillight (Kövérorr)
2020. április 15. 13:44 | Válasz erre | #823
@firefox
Részemről kösz, nagy segítség egy ennyire jó minőségű scan.

@szg
Fogalmam sincs, de a jegyzeteimben áll egy ilyen sor. A cucc meg nincs előttem.
Ja, próbáljuk a doc-ot.

Pl. [b]103, 116 fejezetpontok[/b]: "ha az első fordulót a kobra nyeri..."

És nem, nem kell maradnia a HK-rendszernek. A Borouge-könyvek alapot adnak rá hogy KJK-rendszert húzz a Shiwo-ra.

A többi könyvnél a HK-rendszer amihez könnyebben idomíthatóak a fejezetpontok, egyedül a thac0-rendszer (AD&D) miatt figyel be olykor hogy a negatív az pozitív és fordítva.

DE ha TE, vagy bárki más HK-ként kívánja a Shiwoban a rendszert, áldásom rá. Csak ha már felmerült a konvertálás (GyF próbálkozott?), akkor a Shiwo az, aminél abszolút létjogosultsága lehet, különben egyes dolgoknak nincs értelme (pl. élelem vásárlása, kapitány ellen puszta kézzel küzdeni) és ezek mind hozzátesznek ahhoz amit át kell írni.
De mondom, nekem tökmindegy, és a rendszer-optimalizálás amúgy jobbára független a történettől, fejezetponthálótól, tehát ha (khm) félbehagyod, akkor más lazán vissza tudja cserélni az erdetire. Hacsak nem teljesen új játékkönyvet írsz - de akkor miért nem teljesen új játékkönyvet írsz. Persze annak meg nincs értelme hogy csak azért kezdenél bele hogy a működő részeket (a város) "megszabadítsd a fejezetpontpazarlástól", mert ugye a lényegi munka a Shiwo-val nem az.

Btw, a Káosz Létsíkjában a "harc a heggyel" még ahol látszik, hogy az író KJK-ban írta meg a cuccát. Ott a Hegy ellen kell köröket nyerni (277-es fejezetpont). De az ott egyszeri probléma, szemben a Shiwo-val.
De ott másba ez nem szól bele
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal