Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal
2011. szeptember 27. 14:29 | Válasz erre | #322
Igen, a Szaguldo Harcosra gondoltam, valoban :)
Valoban erdekesebb a dolog, mert minden fontos esemenyt ket oldalrol kozelithetsz meg, es te valasztod ki hogy melyiket.
En mondjuk szeretem a Mad Maxes vilagot, amolyan Fallout 1-2-3 szeru.
Nos megertettem az okfejtesedet a magus lapozgatosokkal kapcsolatban.Remelem azert a magus novellak es regenyek magasabb mercen vannak szerinted is, nemde ? :)
Most csak kapasbol 2 regenyt emlitek, ami engem nagyon megfogott : Allan Newmantol a Naplovag es Eve Rigeltol a Granitsziv :)
Az elozorol beszelgettem az iroval a forumban, az utobbinal jokivansagaim fejeztem ki es mondtam hogy csak igy tovabb :)
Ezt hogy erted ? a Magus regenysorozattal, vagy a Magus kalandjateksorozattal ?
© SzG
2011. szeptember 27. 14:00 | Válasz erre | #321
Nem, egy háromszintes épületben játszódik elsősorban, de mondjuk igen, vannak kinti részek is (ilyen tipikus horror helyszínek, temető, kripták, templom).

Szerintem a Száguldó Harcosra gondolsz. :)) Igen, csak az utolsó jelent meg magyarul, és van egy összefoglaló benne a korábbi kötetek eseményeiről. Én inkább csak belenéztem, nem igazán jön be ez a Mad Maxes világ. :) De mondjuk az Országút harcosához képest (ami szerintem egy elég gyenge Mad Max 2 kópia, bár ezzel biztos sokan nem fognak egyetérteni :D) jobbnak tűnt, igényesebb a stílus, érdekesebb-ötletesebb a szabályrendszer, ilyesmik.

MAGUS-lapozgatós szerintem nincs PDF-formában, de lehet, hogy tévedek... nagyjából a jobb HK-kra emlékeztetnek egyébként az eddig megjelent könyveik, kevésbé "mesés" a stílus, meg az alaphelyzet, nem dungeonokban kell kutakodni, és gonosz, világuralomra törő mágusokat leverni, hanem nyomozgatni, inkább a rendes "szerepjátékra" fúkuszálnak bennük. Mondjuk nekem annyira ezek se jöttek be, kissé középszerűek, ráadásul elég sok az átfedés köztük, például a háromból 2, 5 városban játszódik. :)

A HK állítólag a MAGUS miatt lett beszüntetve (ugyanaz a kiadójuk, és egyszerre csak egyet akartak vinni), de feltehetőleg már amúgy is veszteséges lenne (sajna a MAGUS-os is az volt, ezért álltak le azzal is nemrég).
2011. szeptember 27. 13:45 | Válasz erre | #320
Aha, ertem, tehat mondjuk ez egy nagy nyilt terepen van, akkor erthetoek az egtajak, semmi gond :)
Amugy mi a velemenyetek az Orszagut Harcosa cimu sorozatrol ?
Abbol is csak 1 jelent meg, meghozza a legutolso, azaz a 4-ik resz.Erdekes, hogy szerintem a bekezdesben leirja azokat a torteneseket, amelyeket te alakitottal az elozo 3 reszben. :)

Amugy meg 1 kerdes : tudtok valamerre legalabb 1 Magus kalandjatek konyvt PDF-ben ? Kivancsi lennek ott milyen stilusban irnak es milyet...

Amugy a Cherubion forumon is szoktam lenni neha, ra is kerdezek majd az iroktol hogy miert nem folytattak a HK sorozatot, meg meg azt is, hogy miert nem talaltak ki egy olyan sorozatot mint pl a Maganyos Farkas...mindegyik iro irt volna egy odaillo reszt a tortenet egeszehez s kesz:)
Akkor bizonyara sokkal jobb konyvek szulettek volna, mint igy a kulon tortenetekkel, de mindegy :)
© SzG
2011. szeptember 27. 13:34 | Válasz erre | #319
Az az egy mondat lehet, hogy tényleg nem annyira szerencsés (bár konkrét hibának nem mondanám), mindenesetre én örülnék neki, ha csak ilyen szintű problémák lennének a legtöbb játékkönyvvel (illetve azok stílusával). :D Szóval ilyen alapon gyakorlatilag az összesben lehet (ne) hibákat találni, még a mindenki által közkedvelt lapozgatósokban is, és tényleg sokkal durvábbakat. Mindegy. :)

Nálam azért vannak megadva az égtájak, mert (ellentétben az általad említett egyéb lapozgatósokkal) itt bármikor vissza is tudsz fordulni, arra mész, amerre akarsz, mint egy videójátékban, s így egy elágazást akár több irányból is megközelíthetsz. Tehát a "balra mész vagy jobbra" megoldás itt nem alkalmazható, mert a "balra" (attól függően, hogy honnan érkeztél az adott ponthoz) mindig más irányt jelent. :)
Ha csak előrefelé lehetne menni, nem adnék meg égtájakat.
2011. szeptember 27. 13:25 | Válasz erre | #318
En pedig a Heroes 4-et imadom, mondjuk mindent osszevetve a 3-ik reszt tartjak a legjobbnak, kisse en is hajlok erre a nezetre, csak eppen hianyzik az, ami megvan a 4-esben : az hogy kimondottam hosokkel tudsz koricalni, es az sokkal elvezetesebb, amikor par hossel gyozol le monjuk 100 feketesarkanyt.Ezen alapszik az en palyam is, kivalasztottam par arcot a valasztekbol, torteneteket talaltam ki a szamukra, egybefuztem a torteneteket, megtoldottam meg mas tortenetekkel is, hogy kikerekedjen a tulajdonkeppeni atfogo tortenet, azaz a tortenet egesze.
A hexen 1-et asszem vegigvittem, most a Hexen2 van felteve, de talan mar egy eve, azotan nem jatszodtam vele.
A fogalmazasi gondoknak a helytelen sorrendre gondoltam kimondottan : pl a ficko osszekucorodik az agyon dorzsoli a szemet, stb...utanna irod hogy megmozdul es nyikorog az agy.
Amikor osszekucorodott az is mozgasnak szamit, tehat az agy nyikorgasat mar az elso mondatban be kellett volna iktasd :) (sajat velemeny).
Persze, te sokkal irodalmiasabban irsz, de szerintem ez jo, hiaba irsz tomondatokat, azok csunyan neznenek ki.
Mondjuk amit nehezmenyeztem, hogy te is beletettel olyat, hogy ha eszakra mesz xx oldalra lapozz, ha delre, akkor xx oldalra kell lapoznod.Ezt mindig is ruhelltem SJ-IL eseteben, sot, a Tuzhegy Varazslojat allhatom a legkevesbe, hiaba hogy itt ti annyian dicseritek :)
2011. szeptember 27. 13:10 | Válasz erre | #317
Igen, tudom, habar asszem kb 2 evvel ezelott jartam utoljara ezen az oldalon, azaz, nem tudom, tevesztem-e, volt egy olyan KJK oldal, ahol egy koponya volt kozepen, es ha ravitted az egeret, akkor kigyult a gyertya.
Ott volt alkotva egy progi is, az elkeszitett jatekokat betoltotted, es a progi intezte a tobbit, neked csak valasztani kellett.Lehetseges, hogy nem ugyanez az oldal volt, az talan akkor megszunt, mindenesetre emlekszem hogy "ezen" az oldalon akkor jartam amikor csak 4 konyv volt leforditva, gondolom kb 1,1-5 eve annak.
A Doomot en is szerettem, sot lehet most is szeretnem, de mar nem jatszom, azaz nem is fogok, vannak mas lovoldozos jatekok amelyekkel jatszom.Es a Doomos palyaszerkeszteshez amugy sem ertek.
Hat persze hogy nem, az en esetemben ugy tortent, ha jol emlekszem, akkor edesanyam a Shamutantit,Kharet es A 7 sarkanykigyot hozta egyszerre, a Kiralyok Koronajara kellett varjak 1-2 evet amig sikerult azt is meghoznia.
Amugy a MF sorozatot hiaba is forditana egy ember, akkor szamara teljesen oda az elvezet :)
Tulajdonkeppen maskent is meg lehet szervezni a forditast : kell mondjuk 5 ember, 5x40 fejezetpont = 400.
Szoval minden ember csak 40 fejezetpontot kellene forditson, akkor viszonylag 1-2 hat alatt le lehet tudni egy reszt, gondolom ?!
Ezzel azt is el lehetne kerulni, hogy a forditoknak ne legyen unalmas, ha nekifognanak jatszani, hisz ha valaki egyedul forditja, annak ismeros a szoveg fulitol a farkaig, tehat elvesz az elmeny.
Igen mondom utoljara meg 4 kotet volt kesz, azota meg raraktatok egy lapattal :) +16 kotet, az nem semmi :)
© SzG
2011. szeptember 27. 13:10 | Válasz erre | #316
Na azért azt hozzáteszem, hogy mai fejjel én sem látom már tökéletesnek a stílust, de hogy nem kell szégyenkeznem, és hogy a "mezőny" 99 százalékát veri ilyen téren (fogalmazás) arra a nyakamat teszem (megvan a magyar kiadott összes lapozgatós, kb. 130 darab, szóval nagyjából tudom, hogy azok hogyan vannak megírva). Sok helyen már túlzásba is vittem az "irodalmiságot", amit egyesek (jogosan) a szememre is vetettek, mondván, kissé nehézkessé teszi a játékmenetet a sok körmondat, meg leírás stb. :)
© SzG
2011. szeptember 27. 13:02 | Válasz erre | #315
Oké, és köszi a dicsérő szavakat. :)
(Csak úgy mellékesen annyit, hogy nem tudom milyen fogalmazási problémákat látsz ugyan benne, de az egész biztos, hogy a legtöbb játékkönyv ennél sokkal problémásabb ebből a szempontból, akadnak kifejezetten magyartalan szövegezésű cuccok is. Sőt, ezek vannak többségben. :) Lásd a HK-k kb. 80 százalékát, mert pl. a Rakétások rendben vannak. Attól eltekintve, hogy meglehetősem gyerekes stílusúak, ami nálam majdnem akkora negatívum, mintha pl. "döcögősek" lennének a mondatok.)
© SzG
2011. szeptember 27. 12:59 | Válasz erre | #314
Á, engem a Heroes 4 abszolút nem érdekel, már a 3 se tetszett. :) "Leragadtam" az első kettőnél, mondjuk azok nagy kedvencek mind a mai napig. A másodikhoz amúgy én is elekzdtem anno vmi saját cuccot, rémlik, hogy az is kissé kalandjátékszerű lett volna, rendes történettel, de aztán inkább hagytam. Asszem maradok a régi FPS-eknél, már ami a pályaszerkesztést illeti, azokban nagyobb lehetőséget látok (van egy félkész Hexen 1-es cuccom, legközelebb valszeg azzal fogok szöszölni. Már ha befejeztem az új játékkönyvemet, mert addig már semmi ilyemsivel nem vagyok hajlandó foglalkozni, egész nyáron dúmoztam, most már az írásra kell koncentrálni :) ).
2011. szeptember 27. 12:56 | Válasz erre | #313
Igen, mar jartam az oldaladon Gabor, es most letoltottem a bemutatot is, elolvastam azt a par fejezetet.
A fogalmazas nem mindenhol a legtokeletesebb, de azert valoban ereztem azt a rejtett felelmet amit a soraid keltettek, szinte beleborzongtam olvasas kozben :)
A hangulatot azt nagyon jol tudtat arnyalni, jokivansagaim :)
Ami a konyvedet megvasarlasat illeti, egyszeruen nincsen ra penzem, roviden ennyi, es nem is tudom mikor lenne ra penzem, de nem egyhamar.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 27. 12:52 | Válasz erre | #312
A Kaland-Játék-Varázslat sorozat sem egyszerre jött ám ki, sőt nekem a hét kígyó volt meg utoljára. Sajna ezen a környéken sem voltunk elkényeztetve könyvvel. Tehát a Magányos farkas kötetei is jöhetnek szép sorjában. Csak mondjuk a 3. kötet ne előzzem meg a másodikat!
Itt is nehezen indult a fordítás, és most túl vagyunk a 20. köteten. (persze köszönhető ez annak, hogy itt egy jó kis csapat dolgozik!)
Egyébként, ha szeretsz pályákat készíteni számítógépes játékokhoz, vedd fel a kapcsolatot SZG kollégával, ő a doom2-ben utazik, mint pályakészítő! Engem alaposan megizzasztott, pedig hajdanában én is sokat doomoztam multiban! [smiley]axe[/smiley]
2011. szeptember 27. 12:18 | Válasz erre | #311
Killmaster :
Hiaba hagyatkozom a netre, mostmar a konyvek oly dragak, hogy nem birja meg a zsebem :)
Reg volt 1992 amikor olyan 120 vagy 160 forintert varrtak a nyakadba a konyveket :)
Mar kifejtettem hogy mit latok a HK konyvekben, a torteneteket erzem kozelebb, jobban korbe van irva a szereplo, meg a tortenet, egyszoval vonzobbak a szamomra.Legalabbis azok amelyeket olvastam.
En gondolhatok arra, hogy nekifogok a Maganyos Farkast forditani, de azt ugy kell megoldani, hogy kell toborozni akkor kb meg 25 embert rajtam kivul, hogy a forditas egyszerre haladjon, azaz egyszerre legyen meg az egesz, hogy aki nekifog jatszani, az azonnal folytatni tudja a kaladot.
En ha mondjuk leforditom a 2 reszt, az onmagaban meg nem er szinte semmit, mert aki vegigviszi az mar a 3-ik resszel szeretne folytatni, es az ugye meg nincs meg, es akkor kiabrandito a dolog.Amugy azert kellene annyi ember, mert a sorozat ha jol emlekszem vagy 20-25 reszbol all :)
Hat remelem Runner lat benne nemi fantaziat, ugyanis megmondom oszinten, hogy az osszes ilyen tipusu jatekkonyv kozul ez a sorozat tette a legmelyebb benyomast ram.
Tulajdonkeppen azert, mert az elejen egy kis tanonc vagy, es ahogy haladsz elore a tortenetben a rengeteg kalandon keresztul, eljutsz oda hogy te leszel a legfaszabb csavo :)
Engem mindig is erdekeltek az emberi sorsok, ez a sorozat epp ezt testesiti meg.
Mondjuk egy-ket terv amugy is a nyakamon van, mert pl kalandjatek palyat keszitek a Heroes 4-ben, kimondottan magyarul, aztan ott van meg a magyar hadjarat a Panzer General 2-ben, 20 palya a 25-bol el van keszitve, es a Star Wars Rebellion/Supremacy jatekban is szeretnek meg modokat csinalni.Tehat most epp nem hianyzik egy forditas, de ha akadnak segitotarsak, akkor akar annak is nekivaghatok.
© SzG
2011. szeptember 27. 09:41 | Válasz erre | #310
Az egyszerűség kedvéért itt van egy közvetlen link a könyvemhez:
http://www.szlobodnikgabor.fw.hu/Bizonytalansag/index.html
© SzG
2011. szeptember 27. 09:35 | Válasz erre | #309
Semmi gond. :)
Én hét évesen kezdtem "lapozgatni", akkor ismertem meg a Tűzhegyet, aztán jött a többi KJK (bátyámnak nagy gyűjteménye volt belőlük, az első pár könyvet még ő olvasta fel nekem, mert asszem még olvasni sem tudtam :D), majd elkezdtem gyűjteni a HK-kat stb stb., ahogy már írtam itt párszor. Kb. 10 évig fan voltam, utána kezdtem egyre jobban kiábrándulni belőlük a már említett okok maitt (igaz, a kedvencekbe mind a mai napig elég sűrűn belenézek, szóval magával a műfajjal azért nem "szakítottam", csak már nagyon válogatós vagyok).
No hát ha kevésbé világmegváltós, illetve realistább-komolyabb sztorira-könyvre vágysz, akkor tudom ajánlani A bizonytalanság börtönében c. könyvemet (a honlapomon bővebben is informálódhatsz róla: www.szlobodnikgabor.fw.hu), még akad belőle pár darab, ha érdekel, tudok küldeni belőle. :) Mondjuk ez se nem fantasy, se nem sci-fi, inkább ilyen Elátkozott ház jellegű horrorosabb cucc, de tényleg egész komoly, felnőttes, illetve itt is sokan dicsérték, szóval elképzelhető, hogy tetszene. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2011. szeptember 27. 09:32 | Válasz erre | #308
Antonius ami a könyvek beszerzését illeti hagyatkozz az internetre. Ma már lehet internetről is rendelni, gondolom Erdélyben is vannak azért online könyvesboltok. Na persze nem olcsó mulattság, de ha beéred a digitális változatokkal, abból számtalan verzió kering a neten. Elismerem némely verziók vetekednek a Tesco-s kóla minőségével, de válogatós koldusnak üres a tarisznyája. Egyébként én nem tudom mit látsz a HK könyvekben, de ez legyen a te dolgod, SzG kollégával sem tudtam közös nevezőre jutni ebben az ügyben. Ami a magányos farkas sorozatot illeti, nem gondoltál még arra, hogy lefordíts egy könyvet? Igaz egyenlőre csak KJK könyvek fordítása van betervezve a Zagor.hu-n, de voltak itt mások is, akiket érdekelne a dolog. Ha Runner lát benne fantáziát, talán valamikor a távoli jövőben megjelenhet egy-két kötete, de ezt vele kell megbeszélned, mert ő a boss, én csak szerény szolgája, aki időnként billentyűzetet ragad, hogy legyen egy kis élet a fórumon. [smiley]buck[/smiley]
2011. szeptember 27. 09:22 | Válasz erre | #307
Akkor bocs, rosszul emlekeztem, megsem te irtad :)
Legeloszor a KJK-val ha jol emlekszem 1990-ben talalkoztam, 12 evesen, egyik ismerosnek rokonai eltek M.o-n es kapott vagy 5-6 KJK-t toluk ajandekba.A legelso a Vertengerek volt, majdnem osszecsinaltam magam az oromtol, ahogy jatszani kezdtem :)
Az ismerostol megszereztem asszem mindet, parat elcsereltem, a tobbi a mai napig megvan :)
Vertengerek, A hoboszorkany barlangjai, A gyikkiraly szigete (ezek a kedvenceim tobbek kozott).
Aztan a 90-es evek kozepen eljutottak ide Szekelyudvarhelyre a magyarorszagi konyvek, igy itthon vettem meg a Halaltalizmant es a Pusztitas Maszkjait.
A Fantazia Harcos sorozatot meg anyam vette meg aprankent amikor jart M.o.-n, sot asszem egyszer en is felkerestem egy konyvlerakatot ezugyben.Sikerult megszerezni a Kaland Jatek Varazslat sorozatot is.
Annyiban tetszenek a HK konyvek, hogy nem mindig jatszol egy vilagmegvalto hossel, pl a Megmergezve az eleg erdekes, mar nem tudom hogy ki vagy a tortenetben, de tetszett, hogy nem valami vilagmegvalto dolgot kell csinalj, egyszeruen meg kell mentsd sajat magad :)
Tehat a HK torteneteket valahogy kozelebb erzem magamhoz emiatt. Persze lehet nem mindegyik ilyen, mivel mindegyikkel nem jatszodtam.
Igen, a Melyseg rabszolgai nekem is tetszett, az idofutas rendben volt, csak nem mindig sikerult a helyes iranyba menni, pl volt valami "szinvalto seb" amit meg kellett szerezni a sikeres tovabbjutashoz es az nem mindig sikerult :)
A fantasy-t is imadom, de azert a sci-fi-t sem vetem meg, tetszett az Urorgyilkos,Robot Kommando,Csillagkozi fejvadasz is.A lazadok bolygoja is jo kis tortenet, de asszem hibas a konyv, a kodokat a kepek es a helytelen szoveg miatt nem lehet kitalalni/osszeszedni, itt csak csalassal gyoztem :)
© SzG
2011. szeptember 27. 08:00 | Válasz erre | #306
Ja bocs, a Steve Williams-Paul Mason páros könyveit kihagytam (Mélység rabszolgái, Kétélű jóslat), pedig talán még ezek találtak be nálam a leginkább a KJK-k közül, főleg a komolyabb, életszerűbb megközelítés, illetve nagyívűbb, kevésbé ultraklisés történet miatt. :)
© SzG
2011. szeptember 27. 07:26 | Válasz erre | #305
"Erdekes, asszem te irtad SZG (ugyanis vegigolvastam az egesz forumot) hogy nem is tudtad, hogy a HK-t magyarok irtak."
Biztos, hogy nem én írtam, ennél tájékozottabb vagyok-voltam mindig is, ha mondhatok ilyet. :D
Nekem igazából egyik sorozat se tetszik így felnőttfejjel, eléggé "matiné" jellegűek, gyerekesek, klisések stb., nem nagyon tudnak már lekötni. :)Persze mindegyik szériában akad azért pár kivétel, HK-ban ugye a milliószor emlegetett Fenevad nyomában, meg Garry Hamilton egyik-másik könyve (de ez kb. 6-8 HK-kötetet jelent, a többi szerintem értékelhetetlen), KJK-ban Elátkozott ház, meg tán a Jonathan Greenesek + Haláltalizmán... szóval a darkosabb, némileg innovatív darabok (bár sajna még ezek se se felelnek meg teljesen az igényeimnek, csak részben). De erről a témáról már elég sokat beszéltem itt, tán ebben a topicban is, úgyhogy mindegy, nem akarom magamat ismételni. :D
2011. szeptember 27. 07:11 | Válasz erre | #304
Azert nekem tetszedtek, legalabbis azok amelyekkel jatszodtam.
Nem mondom hogy olyan tokeletesek mint a KJK-k, egesz mas a hangulatuk, es egyeseknel azt ereztem, hogy kifejezobbek a tortenetek mint a KJK-ban.Persze ez nem altalanos ervenyu.
Maradjunk annyiban hogy mindekettot szeretem.Erdekes, asszem te irtad SZG (ugyanis vegigolvastam az egesz forumot) hogy nem is tudtad, hogy a HK-t magyarok irtak.Ezzel en is igy voltam, csak nemsokara tudtam meg :)
Gondolom ismeritek a Maganyos Farkas sorozatot is, na az is marhara tetszett, asszem 1992 ben vettem volt tizeneves fovel a Keletinel amikor Magyarorszagon jartam.Remelem egyszer az is forditasra kerul, ugyanis regebb megtalaltam az iro oldalat, es az egesz sorozat kozze van teve, a neten szabalyosan le lehet jatszani mindegyik sorozatot, persze az egyetlen hiba hogy angolul.Ertek angolul de nem annyira hogy elvezhessem a jatszast, amugy magyaron kivul semmilyen mas nyelven nem szeretek olvasni.
© SzG
2011. szeptember 27. 06:23 | Válasz erre | #303
Nem sokat vesztesz vele. :)
2011. szeptember 26. 22:39 | Válasz erre | #302
Jo nektek. :)
En erdelyi leven nehezebben ferek hozza az anyaorszagi konyvekhez.
2011. szeptember 26. 22:23 | Válasz erre | #301
Mi az eredeti konyvekkel jatszunk. :)
2011. szeptember 26. 17:12 | Válasz erre | #300
Jaj, es egy masik kerdes : ti milyen modon tudtok jatszani a PDF-es valtozattal ? Gondolom gorgetni eleg szar lehet.
Ismertek valami progit ami megkonnyiti a dolgunkat ?
En ismerek egy jo progit, ami konyvszeruve teszi a szoveges allomanyokat, de asszem a PDF-et nem ismeri.
Talan ha a PDF-et at lehetne alakitani doc,vagy rtf alakba, akkor jo lenne.
Az Y-Book nevu progirol van szo amugy.
2011. szeptember 26. 17:07 | Válasz erre | #299
Udv mindenkinek.
Habar a KJK konyveket nagyon szeretem, azert a Harcos Kepzelet konyvek kozott is vannak amelyek tetszettek, igaz kb 6-8 resszel jatszodtam csak ezidaig.
Merre lehetne leszedni az osszes HK-t ?
© [törölt felhasználó]
2011. augusztus 31. 13:26 | Válasz erre | #298
2011. augusztus 31. 13:09 | Válasz erre | #297
Én a mai napig nem vagyok azzal tisztában, hogy mit jelent, ha vmelyik érték maradandóan csökken. A Kínok kínjában (46.) konkrétan kitér egyre, mikor egy szellemmel harcolok, h "minden sebzésnél maradandóan veszítesz 2 életerőpontot, azaz az eredeti értéked is csökkenni fog eggyel." De ha pl nő a védettségem maradandóan 6 ponttal, akkor mi van? Előre is köszi

Én am. hozzáadtam 6ot az eredeti értékhez is, meg a jelenlegihez is.
© SzG
2011. augusztus 31. 08:49 | Válasz erre | #296
[smiley]vigyor4[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 31. 06:51 | Válasz erre | #295
Nahát én a HK könyvek 90%-ra gondoltam a könyveddel kapcsolatban, de ebből is látszik, hogy néha én sem azt írom amit szeretnék. Egyébként a könyvedet nem is lehet összehasonlítani a KJK könyvekkel már csak a felépítése miatt sem. Ettől függetlenül azért jó kis könyv a BB...[smiley]c1105[/smiley]
© SzG
2011. augusztus 31. 01:48 | Válasz erre | #294
Köszi az ajánlást. :D (Nem is tudtam egyébként, hogy szerinted "übereli" a KJK-k 90 százalékát. :O Hát ez elég nagy szó-dicséret, főleg tőled, elvégre az egyik legnagyobb Kaland-Játék-Kockázat rajongónak számítasz errefelé. :)) )

Joustoe: válaszoltam. :)
2011. augusztus 30. 22:18 | Válasz erre | #293
A HK köteteket beszereztem, 1 ről hiányzik egyedül az első borító(40x környékén).
Neked is az a scan van meg ami megtalálható az nC... torrent oldalon?
A BB könyvek érdekelnek, mindjárt írok is SzG-nek.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. augusztus 30. 22:08 | Válasz erre | #292
Nekem vannak HK köteteim digitális formában (az összes eddig megjelent), ha az kell, ha pedig a BB-re pályázol, fordulj bizalommal SzG kollégához, az ő könyve a KJK könyvek 90%-át übereli. Érdemes befektetni a könyvére, nekem volt szerencsém olvasni azt![smiley]zen-reading[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2011. augusztus 30. 21:07 | Válasz erre | #291
2011. augusztus 30. 20:29 | Válasz erre | #290
Digitálisan be lehet szerezni valahogy?
© SzG
2011. augusztus 22. 16:34 | Válasz erre | #289
De, az. Mr. Northenlight kicsit fel is kapta a vizet anno, amikor kiderült, hogy csak úgy lenyúlták a képét. :D (Mondjuk ez érthető. Mármint a felháborodás, mert különben a lopást annyira nem értem, elég jellegtelen kép, simán rajzoltathattak volna maguknak legalább ilyet a könyvet kiadó-gondozó emberkék.)
© SzG
2011. augusztus 22. 16:23 | Válasz erre | #288
Üdv!

Amik "egymásra épülnek":
Küzdelem az éj kövéért - Küzdelem az éj kardjáért - Küzdelem az éj könyvéért
A nagy féregfutam - Árnyékvilág
Monarakh titka - A káosz létsíkja
Sárkánykard - A szörnyek szigete
Arcnélküliek - Acélkorona

Kb. ennyi. :) Meg persze vannak az ilyen William Macgregoros-izék a 25. kötettől felfelé, ezek tán vmennyire mind egymásra épülnek, de ennél többet nem tudok mondani róluk, mert sosem olvastam végig őket rendesen, rém vackok, a sorozat mélypontjai szvsz. :) Szóval ezekkel foglalkozni sem érdemes igazán.

Ha meg szereted a komolyabb, intelligensebb, "gondolkodósabb" játékkönyveket (a hozzászólásodból valami ilyesmit jött le úgymond :) ), akkor ajánlom magamat. Pontosabban A bizonytalanság börtönébent. :D
2011. augusztus 9. 12:03 | Válasz erre | #287
Sziasztok!
Aziránt érdeklődnék, hogy a Harcos képzelet kötetek közül melyek épülnek egymásra? Most sikerült beszereznem a teljes kollekciót, és hát sorrendben szeretném olvasni, mivel anno számomra kicsit érdekes volt az Acélkorona, ahol az Arcnélkülieket emlegette, de azért jó volt velük játszani.
Amiket eddig olvastam(gyerekkorból azokat értékelném)
A nagy féregfutam: remek kidolgozás, jó szerkesztettség.
Lidérccsapás: kicsit rossz a kidolgozottság, és zavaró, hogy ha rossz barlangba mész be, sehogy se tudsz visszajutni.
Szörnyek Szigete: egyszerű, élvezhető, szerintem nem lett rossz ennek ellenére
Shiwo: rég olvastam, nem tetszett a pókhálós rész, ahol 20x lapoztál és még mindig csak annyi volt h balra jobbra vagy egyenesen mész e
Acélkorona: remek sztori, csak látszik h hiányzott az elejéről nekem az arcnélküliek
Káoszaréna: rég olvastam, sajnos kevés emlék maradt meg
Utolsó csepp: gyenge, gyerekes egyáltalán nem tetszett
Szerintem egy sztori nem a harcok miatt jó vagy rossz(mint néhány hozzászólás visszaolvasása után ezt látom) hanem attól, mennyire kell és mennyire tudsz gondolkozni. Illetve az említett pazarlás, hogy bármit csinálsz meghalsz, szerintem jó mivel, sokan a legutolsó számot megjegyzik ahonnan odalépnek és halál esetén csak visszalapoznak:S
Sziasztok, segítségeteket előre is köszönöm!
2011. július 30. 13:37 | Válasz erre | #286
Ez nem a Fejtörők Erdejének borítóképe?
[url=http://www.amazon.com/History-Guide-Tunnels-Trolls/dp/145153311X/ref=sr_1_23?ie=UTF8&qid=1312025650&sr=8-23]http://www.amazon.com/History-Guide-Tunnels-Trolls/dp/145153311X/ref=sr_1_23?ie=UTF8&qid=1312025650&sr=8-23[/url] Büszke lehet a HK sorozat, legalább a könyvborítók olyan sikeresek, hogy mások is lenyúlják tőlük :D
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2011. július 25. 20:24 | Válasz erre | #285
© SzG
2011. július 24. 21:14 | Válasz erre | #284
Felejthető.
(Annyira, hogy tényleg ki is ment a fejemből. :) De rémlik valami várban-dungeonban kolbászolós dolog, aminek a fele vagy a klasszikus KJK-könyvekből lett kilopva vagy Borouge előző játékkönyveiből; a végén lévő agyatlan útvesztő pl. sok helyen szinte szóról szóra megegyezik a Kőtorony titkának útvesztőjével.)

Inkább a Bizonytalanság börtönében-nel tegyél egy próbát. ;)
© SzG
2011. július 24. 21:08 | Válasz erre | #283
Beszarás... most olvasom, hogy vmi amatőr csóka animációs filmet csinál mindenki kedvenc HK-könyvéből, a Fenevad nyomában-ból...!!! (Ráadásul a szerző tudtával-engedélyével, szóval gondolom nem valami ótvar cuccról lesz szó.)
© [törölt felhasználó]
2011. július 23. 15:42 | Válasz erre | #282
2011. július 23. 13:06 | Válasz erre | #281
Nekem van belőle eladó Budapesten. Keress, ha érdekel.
Olyan átlagos könyv.
2011. július 23. 09:24 | Válasz erre | #280
hello!

Írjatok légyszi véleményt az Ahol a gonosz lakik c könyvről, már aki olvasta is:).
2011. július 22. 19:57 | Válasz erre | #279
Milyen jó is volt áálmodozni a (régebbi?) KH könyvekben fel-feltűnő (Küzdelem Éjkő) gyönyörű hölgyek idomain... [smiley]fantasy-18[/smiley]

Szépek az ilyen könyvek még manapság is, hisz' erre-arra itt-ott még léteznek a korai Harcos K-kból újszerű példányok! [smiley]fantasy-27[/smiley]

A mostani KJIzgalmakat össze lehet szőni úgy is -annak ellenére írom le, hogy ugye könnyűek(kis gondolkodással ki tudod sütni, a tárgyakat/fegyvereket mikor,hol érdemesebb elővenni!- hogy az előző sikeres kaland után a Kaland-lapra feljegyzett képességeket tárgyakat áthurcolod másik KJI-könyvre. Főleg ezért NEM gyűlölöm a KJI-t. HK történetek lehet hogy sokkal kalandosabbak ezeknél, de kellemes időket okoznak pl. a Sötét Álom vagy Megmérgezve kalandok is.[smiley]eljen[/smiley][smiley]knight-2[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2011. május 19. 21:31 | Válasz erre | #278
© [törölt felhasználó]
2011. május 19. 21:27 | Válasz erre | #277
© SzG
2011. május 19. 18:40 | Válasz erre | #276
Ha meg már szóba került a tárgyhasználat: aki meg tudja mondani, hogy most akkor hogyan is kell (illetve lehet) használni a dobótőröket, vagyis megfejti a 169-es pont szövegét, azelőtt leborulok (és elküldöm mensara vagy mi a rákra). :D
© SzG
2011. május 19. 18:16 | Válasz erre | #275
Na még annyit, hogy az egyik mélypont a 112-es fejezet, ahogy nézem, zavaró, egymáshoz kissé sután kapcsolódó tőmondatok, oda nem illő szavak (pl. "kezed a kilincsre irányul"), elírások, minden van itt, mint a búcsúban. :D Arról nem is beszélve, hogy mennyire összecsapott, gyerekes az egész fejezet, arról, hogy a zombik megölnek, pl. semmi normális (vagy kevésbé normális :D) leírás nincs, csak annyi, hogy "az élőhalottk jó munkát végeztek."
Nem azt mondom, nyilván nem muszáj olyan szinten kidolgozni egy halálpontot, ahogy én tettem a BB-ben (lásd pl. a némileg hasonló zombis-belezős fejezetet, vagyis a 160-ast + az élve eltemetős 170-est), de azért... na mindegy.
Marha komoly, átélhető az egész. :)
© SzG
2011. május 19. 15:00 | Válasz erre | #274
Ez a 277-es még tényleg egész jó (bár pl. szóismétlés, lásd a "most" meglehetősen gyakori használatát, itt is befigyel), sőt, a befejezés nekem is tetszik, legalábbis elég hangulatos, de pl. a Háttér már elég necces azokkal a félmagyar, két szavas, hatásvadász, felkiáltójeles mondatokkal, egyáltalán nem drámai a zombik felbukkanása-támadása sem ebben a stílusban tálalva (pedig az író célja nyilván ez volt), sőt, inkább nevetséges, illetve dedós hatást kelt. :)
De nem sok kedvem van most részletesen kielemezni, no meg amúgy is, ha valaki elolvassa, és nem látja/nem érzi, hogy amatőr a stílus (ami mondjuk nem feltétlenül baj, nyilván nem mindenki van annyira otthon a nyelvtant, nyelvet illetően), akkor szerintem hiába magyarázom el. Mindenesetre már az is épp elég árulkodó szerintem, hogy ugye Nemes Istvánéknak az egész könyvet át kellett írniuk a lenti idézet szerint, mert vállalhatatlan volt (mondjuk ők se végeztek valami jó munkát, mert tényleg elég gázos még így is az egész stílus), szóval akkor nyilván nincs minden rendben az író "magyartudásával". :)

Különben nem csak ezzel van gond, hanem ahogy írtam a 25-ös hozzászólásban, gyakorlatilag mindennel. DE mondom, ki lehetne pofozni... csak kérdés, hogy megéri-e a ráfordított idő (pláne, ha ezek szerint mást nem is zavarnak ezek a hibák...), majdnem egyszerűbb egy új könyvet írni.
Na mindegy, lehet, hogy inkább ezt fogom tenni. :)
2011. május 19. 14:41 | Válasz erre | #273
Megkérhetnélek, hogy gyakorlatban is mutasd meg, hogy mire is gondolsz?
Őszintén megmondom, nagyon kíváncsi vagyok, és valószínűleg tanulhatunk is valamennyit.
A 277-es fp-t választom erre a célra, mert ebből a könyvből ez a kedvencem. Főleg a vége tetszik. Először nem is értettem a "kalandod véget ért"-et.

Köszönjük

277
Kilépsz a napfényre. A kék ég és a távoli Xelec erdő zöldje megnyugtat. Elindulsz a sírok között. Mintha ezernyi lélek sóhajtását hallanád. A megfáradt föld fehér párát ereget magából. A sírhantok most is lehangolóak, de most barátságosabbak valahogy. Eltűnt az a megfoghatatlan erő, ami bemocskolta volna az élet harmóniáját.
Hsmarosan a kovácsolt vaskapuhoz érkezel. A démon figurák most mélabúsan nézegetnek. Hozzáérsz a zárhoz. Hangosan kattogva utat enged neked. Hátrafordulsz, hogy még utoljára körülnézzél életed legborzongóbb kalandjának színhelyén. A kripta hirtelen felmorajlik, s szép lassan elmerül a földben. Most már tudod: Karvo Köve örök nyugvásra tért!
Kilépsz az országútra. Lágy szellő üdvözöl. Megmentetted az egész világot. Bár nem özönlenek feléd virágkoszorúk, nem akasztanak a nyakadba dicsőítő érméket, mégis valami ismeretlen érzés istenít téged. Az élet szava ez! Az élettől nagyobb érték pedig nincs e kerek világban! Elindulsz a poros úton. Nyomodat szértszórja a szél. Valahol új életet kezdesz, ám kalandod itt véget ért!
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617181920Következő oldalUtolsó oldal