Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678910111213141516Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2020. március 31. 18:21 | Válasz erre | #748
Ja, értem. Végül is nyilván meg lehet próbálni, aztán ha valahol mégse "teszi játszhatóvá" az adott könyvet, ott majd teszteléskor még belenyúlunk az értékekbe.
2020. március 31. 18:12 | Válasz erre | #747
Ezért kezdtem olyan patchet készíteni, ami nem optimalizálja az értékeket, hanem átkonvertálja őket KJK formátumra 6 ellenfélkategóriában. Így sem lesz tökéletesen kibalanszolva, de midnen ellenfélnek lesz esélye megsebezni és neked is lesz esélyed győzni bármelyik ellen.
© SzG
2020. március 31. 18:04 | Válasz erre | #746
Jó, pár tűrhetőbb könyv még eszembe jutott: Küzdelem-sorozat (bár ehhez is jobban hozzá kellene nyúlni, mert nem csak az értékek nem jók, hanem ugye nagyon lineárisak is a könyvek, bosszantóan azok, főleg a második), aztán ott van még a Kriptaszökevény, bár erre is ráférne egy alapos átszerkesztés is... és talán még az Árnyékvilág meg a Dimenziók bajnoka olyan, hogy értékelhető itt-ott, mármint a történet meg a cselekmény. Talán még a Cherubion hőse, bár lehet, hogy ez csak azért jutott eszembe, mert ez volt az első saját pénzből megvett lapozgatósom. :) Ezekből esetleg még el tudnék képzelni egy játszhatóbb verziót.
Lehet, hogy esetleg párnak az "optimalizálását" bevállalom, majd még meglátom.
2020. március 31. 18:02 | Válasz erre | #745
Nem rossz ötlet, hogy a harcos csak védő varázslatokat használhasson. Lehetne ez nekik egy amolyan passzív mágiaellenállás.
Pl. Az ellenfél halálvarázst használ, ha megdobod az ellenvarázslat aktiválási értékt és van is rá még varázspont kereted, akkor lepattant rólad az ártó varázslat.

Az ellenfelek mindig kettőt sebeznek, akár a kjk-ban. Ha egy másik varázslattal lecsökkented ezt 1-re, akkor a savgömb után 0,5 lesz a sebzése, amit a matematika szabályai szerinte 1-re kerekítünk.

Megfontolom a javaslataidat és frissítem a doksit. Ha kész, akkor adom az új linket.

Köszi a lelkes tesztelést és a bugvadászatot.


© SzG
2020. március 31. 17:33 | Válasz erre | #744
Nem tudom, én valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy egyetlen sablon ráhúzható legyen az összes könyvre, tehát hogy mindenhol minden "klappoljon", minden csata lejátszható legyen... Szerintem ez nem működne, főleg, mivel ugye teljesen hasraütéses alapon adták meg annak idején Bihonék az eredeti értékeket mindenhol, tehát semmi rendszer nincs most a dologban. Ehhez egy általános sablon kevés. Át kell nézni egyesével mindegyik könyvet, és ahol szükséges, új értékeket kell megadni, aztán utána normálisan letesztelni a könyveket, hogy egész biztosan minden rendben legyen. Persze, ez nagy munka lenne... de nem kell mindet megcsinálni. Ami alapból sz*r, pl. a 25. meg főleg 30. könyvtől felfelé kb. mindegyik, a Hamiltonosok meg Northenlightesek kivételével kb., azokkal felesleges foglalkozni, mert azok akkor is sz*rok maradnak, ha optimalizáljuk az értékeket. :) Meg ugyanúgy nem lesz kedve játszani velük senkinek... legalábbis én például biztos nem ugranék neki egy McGregoros-könyvnek, akkor sem, ha játszható, mert borzasztó ötlettelen, unalmas és a szerkesztése meg a nyelvezete is kritikán aluli.
Szóval én a sorozat kb. felével biztosan alapból nem foglalkoznék. Mondjuk igazából annyira a többivel sem, mert egyébként ami ér valamit a sorozatból, az általában játszható is (az említett Garry Hamiltonosok, meg Borouge meg Northenlight könyvei, meg a Nekropolisz és a Hit nevében mondjuk, illetve persze a Fenevad). Ugye aki igényesebb volt az írók közül, az nyilván a játszhatóságra is figyelt. :) Ami nem játszható jelenleg, azt az igénytelenebb írók hozták össze, így nyilván más szempontból is vacak a könyv... Esetleg egy-két kivétel van még, mondjuk igen, épp a Nagy féregfutam meg a Sötét herceg. Ezt a kettőt érdemes lenne kipofozni, de a többit...
© Denko
2020. március 31. 16:17 | Válasz erre | #743
Esetleges megoldás:A harcos kaszt VP-ét felemelni 20-ra.A védő varázsok bekerülési költségét a felére csökkenteni.Megkötésként,harcos csak védőmágiát használhat.(Mondjuk,hogy a támadóvarázslat megvetendő dolog a szemükben.)Így a Halálvarázs maradhat,elvileg az ork-10 módosítóval,is tudja használni az Élet vizét.

A varázsló kaszt VP-ét muszáj megemelni.(Szabályzat szerint,a Halálvarázs min.30 VP meglétét igényli,jelen állás szerint így csak a varázsló tündér JK használhatja.)A varázsló közelharcban esélytelen egy 11-es ellenfél ellen.(Kipróbáltam,8 harcértékkel 24 életerővel,kétszer tudtam sebezni rajta.)Mivel a visszatöltés nehézkes,javaslok min. 50-es manát.Máskülönben két egyszerre támadó 4-es kategóriájú ellenfél is felemészti a VP nagyját.

Ha elvesszük az ellenfelektől a varázslás lehetőségét,a varázsló lesz terminátor.(Random Boss:11 h/16 ép,varázsolni nem tud,ergo kap két villámot,és mehetünk cigiszünetre.)Egyes lények pl. Rémszerzet 14 ép/10 h,sebzés 1/VP 40 kimondottan erre támaszkodnak,ha nincs VP-a,nincs esélye.

A Savgömb varázs módosításra szorul,ti. 1-es dobás esetén felére csökkenti az ellenfél sebzését.Ha eleve 1-et sebez,akkor utána fegyvertelen és csak agyon kell verni?A sebzést fel kellene emelni 2-3-4-re/1-2-3 helyett/.

Nekem ennyi jutott eszembe,aki jobbat tud,kérem jelezze.Az összes könyv összes lény stat.-jának átírása/a HK Augiasz istállójának kitakarítása herkulesi munka,én meg nem vagyok félisten.

Más:a Sötétség hercege,szerintem félkész állapotban került kiadásra.[spoiler]A kriptában a gólem kérdésére valszeg a sötétség hercegét lenne a helyes válasz(az rímel),de a könyv elején levő számrejtvény összeadásával háromszázvalahányra kellene lapozni,annyi fp. meg nincs.[/spoiler]
2020. március 30. 22:14 | Válasz erre | #742
A sebzés részt én semmiképpen sem szerettem volna a szerencsére hagyni, de ez egyéni preferencia.

Ha valaki jobban szereti a sebzést a kockadobásra hagyni, az simán nem használja az életerő és a sebzés konvertálására vonatkozó részeket.

Nem tudjuk csak a Káoszarénás démontól elvenni a képességet, hogy halálvarázst használjon. Az nem fix VP értékért használható, hanem az aktuális VP számot nullázza.

Vagy elvesszük a varázslás lehetőségét az ellenfelektől, vagy a Halálvarázst gyengítjük, hogy ne fix sebzést okozzon, vagy lecseréljük valami másra.

Nem tudom, hogy van-e olyan HK könyv, amiben a Halálvarázs alkalmazásával lehetne túljutni egy fejezeten. Rémlik, hogy olyan van, amiben az ellentétpárjával, az élet vizével ki lehet ütni egy élőhalott lényt, lehet, hogy csak álmodtam.

Nekem eddig a halálvarázs fix sebzésének a lecserélése 4 kockányi sebzésre a legvonzobb megoldás.

Ha van jobb ötlet, akkor szívesen fogadom. Midnenképpen olyan megoldást szeretnék, hogy ez a szabálymódosítás ráhőzható legyen bármelyik Worlukos HK könyvre, ami nem használ egyedi szabályokat.
2020. március 30. 21:42 | Válasz erre | #741
Akkor tényleg fölösleges volt, mert korábban megcsináltam a végigjátszásokat, és megmondtam hogy a felére semmiféle esély nincs teljesíteni a lények ereje miatt.
Meg hogy a rendszerben túl nagy a szórás - KJK-ban meg túl kicsi. Ha rendszert akarsz alkotni, akkor valahová a kettő közé kell belőni a dolgokat.
És valószínűleg le kell mondani arról, hogy minden könyvben minden fajjal játszani lehessen.

Denko jó irányba indult el.
Egyébként meg említett démontól el kell simán venni a képességet hogy elegendő manája legyen halálvarázst dobni/a harcost simán leradírozza a pályáról.
HK-ban valóban probléma hogy a varázslók 1 vs 1 küzdelemben sokkal erősebbek mint egy harcos. Így az ellenfél lehetőleg ne legyen varázsló, vagy ne legyen sok manája, illetve legyen elég harc hogy a harcos be tudja hozni hosszútávon a különbséget.

EDIT: illetve HK-nál probklémát okoz, hogy az ellenfél is varázsol, ellentétben a KJK-val.
Ha dinamikussá teszed a Halálvarázst (mondjuk), vigyázni kell hogy ne gyengítsd meg ezzel végzetesen a játékost!
2020. március 30. 21:31 | Válasz erre | #740
Én pont az ellenkező irányba indultam el. mi lenne, ha a varázslatok sebzése lenne dinamikus?
A Halálvarázs kaphatna mondjuk 4 kockányi sebzést. Így lenne esélye, hogy tényleg halálos legyen, vagy legalábbis jóval nagyobb sérülsét okozzon mint más támadó varázslat, de mégsem lenne az, hogy ha kidobsz egy ilyet az ellenfélnek, akkor lapozhatsz is vissza az 1. ponthoz.

Eredetileg az volt a tervem, hogy a HK idétlen varázslatait dobjuk a kukába, és használjuk valamelyik KJK könyv varázslatait, de vannak olyan hK könyvek, amikben bizonyos pontokon csak bizonyos varázslatok segítségével lehet továbbjutni. Pl. Nagy tüdő a mérgesgáz ellen.
© Denko
2020. március 30. 21:03 | Válasz erre | #739
Nem csak a Halálvarázs problémás,bár tényleg az a legdurvább.A varázslatok sebzése eléggé magas(Fagysugár mana 6 sebzés 6),cserébe javasolnám a harcos kaszt számára a statikus sebzés helyett a dinamikus bevezetését.Tehát a harcos 1-6 ép.-t sebezne,így némi szerencsével a keményebb ellenfelek is legyőzhetőek,akár 3 kör alatt.A HK szabályrendszere valóban "átgondolatlan",hogy finoman fogalmazzak.
2020. március 30. 20:25 | Válasz erre | #738
Erre sajnos tényleg nem gondoltam, köszi, hogy figyelmeztettél.

Az a helyzet, hogy az eredeti szabályok szerint is esélyesen azonnal kicsinálna ez a démon ha bejön neki egy halálvarázs ha nem csalsz az értékek kidobálásakor.

Ezen is látszik, hogy hány sebből vérzik a HK szabályrendszere.

A halálvarázslatot jobban le kellygengíteni, avgy egyszerűen kidobni és kitalálni egy másik varázslatot a helyére.
2020. március 30. 20:07 | Válasz erre | #737
"Ki kell számolni, átlagosan mekkorát sebez egy fegyver, mekkora %-os eséllyel találod el a népet..."

Az lett volna a lényege az egyszerű KJK-ra butításomnak, hogy ne kelljen minden könyvet átnyálazni és átírkálni mindennek az értékét.

Ez azoknak készült, akik szeretnék normálisan végigjátszani egy Harcos Képzelet könyvet a harcok átlapozása nélkül, nem azoknak akik fel akarják javítani xy könyvet.

Egyébként a módszerhez, amit javasoltál sok siekrt. Ha neked erre van türelmed, hogy végigcsináld, akkor minden tiszteletem érte. A nagy átlagnak ez után szerintem az élettől is elmenne a kedve nem csak attól, hogy HK könyvet vegyen újra a kezébe.
© Denko
2020. március 30. 19:39 | Válasz erre | #736
Vegyünk egy Worluk-os könyvet(Káoszaréna),abból egy varázsló ellenfelet(démon).Álljunk ki harcossal,konvertálás után a helyzet a következő:

Démon É 14 H 10 V 35
Ember É 18 H 10 V 10
Barbár É 20 H 11 V 5
Oggun É 13 H 12 V 10
Ork É 24 H 11 V Nincs
Tündér É 14 H 10 V 16

Az ork nem tud védekezni a varázslatok ellen,így körönként automatikusan veszít 3/6/8(törtet felfelé kerekítettem) ép.-t,attól függ,mit dobtunk.Halálvarázsnál 15-öt.A barbár egy gyengébb varázslatot háríthat,az ember/oggun két gyengébbet,vagy egy erősebbet,a tündér egy darabig bírja.Ha halálvarázst dobtunk,senki nem tudja hárítani(élet vize 18 pont),az oggun/tündér rögtön beledöglik,az embernek marad 3,a barbárnak 5 ép.(A démon sebzése 2.)Esetleges bónuszokat nem számoltam,de azt sem vettem hozzá,hogy a démon kétszer támad körönként.(Egyszer mágiával,egyszer karommal.)Ilyesmire gondoltam,mikor a varázslók előnyéről beszéltem.
2020. március 30. 19:37 | Válasz erre | #735
Nekem van.

Ki kell számolni, átlagosan mekkorát sebez egy fegyver, mekkora %-os eséllyel találod el a népet és találnak el téged, ezen mennyit módosít az adott tárgy, mennyi lehetőség van visszatöltésre, és így mekkora esély van a győzelemre az optimális úton, illetve ha kedvem szerint elmászkálok felfedezni.

Jaaa, hogy az nem egyszerű KJK-ra butítás? No igen, van az úgy.
2020. március 30. 18:13 | Válasz erre | #734
Szerintem nem, ha azt nézed, hogy 8-as harcértékkel mennyire nehéz egy komolyabb ellenfél ellen harcolni, a varázserő pontokat meg nem lehet lépten-nyomon újratölteni.

Engem inkább az zavar, hogy a kincsgyűjtögetés, ami a támadásod és a védelmed növeli elveszti a varázsát, pedig ez volt a Harcos Képzelet könyvekben amit igazán élvezni lehetett. Sajnos nincs jobb ötletem arra, hogy ezt hogyan lehetne jobban megoldani, mint a bónuszpont rendszer.
© Denko
2020. március 30. 17:47 | Válasz erre | #733
Nem teszteltem le,csak nagyjából átnéztem.Összességében ügyes munka,de nagyon a varázslók javára billenti az egyensúlyt.
2020. március 29. 20:12 | Válasz erre | #732
Letesztelni még nem tudtam, hogy mennyire jól működik, ma már nem is fogom. Ha szerintetek van mit finomhangolni rajta, vagy úgy rossz, ahogy van, akkor kérlek jelezzétek.
2020. március 29. 19:14 | Válasz erre | #731
Kész a szabályrendszer átírása a Worlukon játszódó köynvekhez (illetve azokhoz a régebbi könyvekhez, amik azonos szabályrendszert használnak).

https://docs.google.com/document/d/1FVnbkijxxHxzTuCq_gzws4dO3c_Wio4zC8fVB45xDhg/edit?usp=sharing

A Cherubionos könyvekben annyira össze-vissza vannak a szabályok és az ellenfelek értékei, hogy azokra külön-külön kéne valami. Majd megcsnálom azokat is.

Nem akartam az életerő és sebzés részeket érintetlenül hagyni, mert szerintem attól, hogy a kezdeményezést és a sebzést is folyton dobálni kell túl hosszúra nyúltak a harcok és untatóvá váltak.
2020. március 29. 18:11 | Válasz erre | #730
Én is ezen a vonalon indultam el, de KJK konverzióban ha pl. van egy vérted és egy pajzsod, amik 1-1 ponttal csökkentik az ellenfél támadóerejét, az már elég nagy előny.

A HK szabályrendszerében a vértek és pajzsok nem egyforma mértékben adnak VÉ bónuszt. Elég nevetséges lenne, ha átalakítás után a bőr mellvért, és a mágikus sárkánypikkely páncélzat is egyformán 1 pontot adnának. Viszont ha a mágikus pajzs és a mágikus vért 2-2 pontot adnak, akkor az KJK konverzióban már túl brutális előny lenne.

Kényszermegoldás lesz, amit erre kitaláltam, de ezzel úgy lehet bónuszpontokat gyűjtögetni, hogy ne legyen terminátor a játékosból.
© Denko
2020. március 29. 16:58 | Válasz erre | #729
Tudom,hogy nincs külön védőérték,de lehet úgy használni pl. egy pajzsot,hogy levonhatsz miatta az ellenfél támadóerejéből 2-t.A Word-re kíváncsi vagyok.
2020. március 29. 16:20 | Válasz erre | #728
Nem új könyvet, és az alapötlet nem is tudom mennyire van felhasználva a karakteralkotáson kívül.

A Sötét Herceg fejezetei jórészt meg vannak írva. Van 3-4 kulcstárgy. Van 5-6 helyszín. Megvan a karakter háttértörténete, motivációja a kalandra, és van egy okés főgonosz.
Simán lehetne egy meglehetősen nehéz, elég hosszú kaland, az egyik kulcstárgy megszerzése a könyvfelét-harmadát kiteszi ugyanis.
A probléma az, hogy a megírt darabok nincsenek összeillesztve kalanddá. A kaland ott van, csak nincs összeragasztva. Ezt a szerkesztői munkát kellene elvégezni.

A szabályrendszer nyilván a másik, de annak igazán akkor érdemes nekifogni, ha szöveg már ép.
És nem kötelező hogy mindig megmaradjon minden faj (pláne kaszt). Az Árnyéktalanoknál én ugye helyből kidobok mindent az azén kivételével, mert a könyv elvi szinten jelenleg csak azzal teljesíthető, így könnyebb pont arra optimalizálni. Plusz koncepció szintjén is van a dolognak értelme, ha a Féregfutamban az Árnyékvilág főszereplője NPC.

De egyébként egyik lehetséges megoldása sok problémának, ha a kalandokba beiktatunk pár alukálást, vagy más visszatöltő metódust.

-------------

Hosszas megfontolás után részletesen megmutatom inkább, a Féregfutam 30 fejezetpontján mit alkottam át és miért. Az eredeti változat felépítésével NEM foglalkozok, azzal foglalkozok mi hasznosítható belőle, és hogy minél kevesebb munkával lehessen eredményt elérni.

Szabályrendszer:
- pár varázslat tök ugyanazt csinálta, így 1-2 ponttal átírtam az értékeiket. A tűzcsapás megmaradt ahogy volt, a játékosnak ugyan ebben a könyvben nem lesz hasznára, de asztali szerepjáték utalás, meg hátha az ellen kidobja, és akkor gyengítve vannak az ellenséges varázslók.
- Ymdar Szemére tettem egy jelzőt, mert a koncepció jó, de szerintem sehol nem alkalmazták, a Féregfutam meg ideálisnak tűnik egy mágikusan sötét helyszínre. Meglátom sikerül-e beépíteni.
- a Védelmi Varázslatok a játékosnak mindenképpen működnek.
- ha teszt során kiderülne hogy az ellenséges varázslóknál még így is probléma a védelmi mágiák használata, el lehet venni tőlük.
- az ellenséges varázslók nem ragadhatnak abba az életszerűtlen bugba, hogy 5 VP-vel 1:12 eséllyel próbálják varázsolni a ködpatkányt: ha nincs elég manája a kidobott varázslathoz, újra kell dobni.

- Megállsz megvizsgálni a jelet. Itt nincs mit változtatni. A fejezetpont szerepe hogy a játékos megtudja, vannak jelek.
- Megvizsgálod a sziklát. Itt sincs mit változtatni. A fejezetpont szerepe hogy a játékost megerősítjük, a jeleknek jelentése van.
- Tegyük fel hogy leereszkedik. Nem kötelező, végülis ez a tutorial. Ekkor a játékos tesz egy szerencsepróbát. Ezzel bemutatjuk a statpróbákat, egyúttal óvatosságra intjük a játékost hogy ne nyitogasson ki feltétlen minden ajtót. Ehhez persze észben kell tartani, hogy a kulcstárgyakhoz esélyt kell adnunk hogy mindenképpen hozzájusson (vagy az útjába kell rakni, vagy jelezni kell hogy az adott ajtót jó lenne ha kinyitná).
- Leértél. Visszakapod az elköltött szerencsepontot, mert nem szivatjuk be a játék elején a játékost, plusz majd ki is kell jutnia, így itt mindenképpen 1 Sz-el kevesebbel jön majd ki. Ezt észben kell tartani.
- Menjünk mondjuk északra. A teremben lévő Nyilvánvaló Kard jelzi, ez a terem a harcosoké. A kard egyben Csali, arra vár hogy a játékos felvegye. Ezt eredetileg simán meg is tehette, és már húzhatott is, ami eléggé elszomorító.
- A csontváz: eredetileg opcionális volt, egy sima jumpscare, ami csata, és a csata egy meglehetősen értéktelen drágakővel jutalmazott. Ezt átírtam úgy, hogy a csontváz nyilvánvaló, és ha nem nyúlunk a kardhoz, simán szétverhető. Ha enélkül nyúlunk a kardhoz, a csontváz feladvány/csapda-ként működik - újabb mechanika. Mivel a Harcos kiszolgáltatottabb kaszt, azért lett ilyen ez a szoba nálam, meg mert alapvetően ilyennek tűnt előttem az egész amúgy is.
Ehhez át kellett kapcsolni két fejezetpontot, és átírni kb. 2 mondatot.
- Az üvegcse: Két kard és egy vércsepp? Mi a túró akart ez lenni? Én azt gondoltam játékosként, harci ajzószer. Ehelyett méreg. Anyád. Szóval a szimbólumok megváltoztattam, hogy mérget jelentsenek.

- Menjünk vissza a másik szobába. Ez látszólag ugyanolyan mint a Harcosoké. Látni fogjuk azonban hogy nem teljesen az.
- A Csali ebben a szobában a Varázskönyv. Itt is, mint a kardnál a másik szobában előre rá van írva hogy csak adott kaszt használhatja. Minek? Had próbálkozzon aki akar!
- A Csapda ebben a szobában két koporsó. Mindkettő jelöletlen. Tehát a választásnak nincs alapja, nincsenek nyomok mint a Harcosnál, ezt erőből kell tehát megoldani majd.
- A Jutalom: kinyitogatjuk a ládákat, és ott a legyőzendő Varázsló. A másik láda üres, azért, hogy a játékos kinyissa a másikat is lehetőleg. A lich eredetileg brutál manával rendelkezett, ezt redukáltam, rossz esetben így max. 24 ÉP-t sebez. Utána átvált közelharcra, amiben szintén brutális volt, ezt visszavettem szintén (K6 helyett K2-t sebez). Így már verhető (varázsló 2 kör alatt lelövi ha nem blokkolják). Eredetileg a gyűrűt mindkét kaszt használhatta látszólag, a köpenynek meg semmi haszna. Ráírtam a gyűrűre a V-t, és hogy kis bizonytalanságot keltsek, a két tárgy csak együtt használható. Tehát a játékos izgulhat, mi van ha talál még egy köpenyt.
- Ez a szoba a Harcosnak nem tartogat jutalmat, de hát ez van. A lényeg hogy mindenki élve kikerüljön innen. A veszteségek pótlását a rubin leadása fogja megoldani, a questor majd jól felgyógyít cserébe, amellett hogy információt ad, így a rubinkő máris értékessé válik.

Igen, akinek vacak a szerencséje, az behalhat ezen a részen, de hát mi lehet tenni? És a kimászáskori -1+ Sz-t se kapják vissza. De az értékei mindkét kasztnak növekedtek, tehát megéri , feltéve hogy elsőre kimászik. Ugye kimászik, legyünk reálisak. Ki lehetne írni hogy másodszorra biztos kijut, vagy tudomisén, de szerintem így hangulatosabb.

Lényeg: elég sok változás történt, pedig alig írtam át valamit.
2020. március 29. 16:01 | Válasz erre | #727
Ha átkonvertálom valahogyan a harcértékeket KJK szabályokra, akkor nem lesz értelme olyan felszereléseknek, amik a védőrtéket növelik.
Viszont pihentem egyet a dologra és elkezdtem összerakni egy koncepciót a Harcos Képzelet könyvek szabályrendszerének átalakítására, amivel szerintem élvezhetőek lesznek a harcok és nem kell őket átlapozni.

Hamarosan lesz belőle egy Word file.
© Denko
2020. március 29. 15:43 | Válasz erre | #726
Elbeszéltünk egymás mellett,ugyanazt mondtam,amit te is,az alapötlet jó.Azt egy percig nem vitatom,hogy a könyv rossz.Ha valakinek van hozzá kompetenciája,ki lehet javítani a hibákat,anélkül,hogy újra kelljen írni az egészet.

"...akkor a pajzsok és páncélok használhatatlanná válnak."
Ez érdekes,kifejtenéd részletesebben?
2020. március 29. 14:56 | Válasz erre | #725
Sokat gondolkoztam, hogy kitaláljak egy sémát a Harcos Képzelet könyvek ellenfeleinek az átalakítására, amit rá lehet húzni a könyvek nagy részére, hogy ne kelljen egyesével végigmenni minden könyv minden ellenfelén, hogy legyen értelme a kockadobásoknak.

Sajnos eddig nem sikerült kitalálnom semmi igazán jót. Szörnyen kaotikusak ezek az értékek. Látszik, hogy mindet hasraütés-szerűen találták ki menet közben és emiatt nem lehet alkalmazni rájuk egy olyan képletet, ami kibalanszolná az értékeket.

A Sárkányölőben pl. a sárkány 30-as vedővel rendelkezik. Ha 8-as támadót dobok ki magamnak és kiválasztom a fajok közül az óriást kapok hozzá még 3 pontot. Ha sikerül megszereznem a varázsitalt, ami növel rajta kettőt, plusz egy varázslattal adok magamnak 4-et, akkor a max elérhető érték 17. Ezzel még akkor sem találom el a sárkányt ha folyamatosan dupla hatosokat dobok.

Én minden Harcos Képzelet könyvnél alapból beírtam a max. értéket, így a legtöbb ellenfélnél a legtöbb könyvben átlapozhatóvá vált, viszont votl amelyikben még így sem lehetett legyőzni az erősebb szörnyeket.

Az egész szabályrendszert ki kell dobni a kukába, mert úgy használhatatlan, ahogy van. Eszembe jutott, hogy esetleg át lehetne konvertálni KJK rendszerre. de akkor a pajzsok és páncélok használhatatlanná válnak.
2020. március 29. 13:40 | Válasz erre | #724
Ne haragudj, de ennek semmi értelme.

Játszhatatlan, de jó, mert ebben vámpírként nem tudsz játszani, nem a szokásos fantasy harcosként nem tudsz? Azért jó, mert lehet nézegetni a polcon a vámpíros borítót és elkepzelni, hogy milyen jó lenne ha nem lenne ekkora szar?

Ja, ha az alapötlet köré írna valaki egy új könyvet, akkor lenne egy új, jó könyved, ez meg maradna ugyanúgy egy szar.

© Denko
2020. március 29. 13:17 | Válasz erre | #723
"Nem tudom, hogy miért mindenkinek a Hit Nevében és a Sötét Herceg jut eszébe..."

Azért,mert ezek másképpen rosszak,mint a legtöbb HK. A Sötét Herceg-ben vámpírok vagyunk,és nyomoznunk kell(ene),szerintem ez eléggé egyedi ötlet,rosszul megcsinálva.Át lehetne alakítani,hogy a nyomok vezessenek is valahova,ahol szükséges,hozzáírni,de nem igényel teljes eldózerolást.Ellenben mondjuk a Dimenziók Bajnoka olyan lapos,mint egy bakelitlemez.
2020. március 29. 12:49 | Válasz erre | #722
A Hit Nevében-hez nem kell hozzáírni semmit. Szakadjunk már el ettől. Az ott úgy jó ahogy van, bár alig emlékeztet az olyan játékkönyvekre amiket megszoktunk.
Bár tegyük hozzá, ha lehántjuk a hót fölöslegesen a könyvben dekkoló fejezetpontokat, akkor az FF többsége se több egy Hit Nevében-nél, és alig 130 fejezetpont körüli terjedelműek (ha a főoldalon a könyvek alatt található végigjátszások helyesek).
A HN egy olyan Worlukon játszódó novella, amiben mellesleg kockákat dobálhatsz. Ráadásul háromféle karakterrel is teljesíthető, ha jól számoltam jelen állapotában is.
Ennyit tud.

A Sötét Herceg meg millomodszorra mondjuk el, jelen állapotában valószínűleg a legtrágyább játékkönyv amit valaha piacra dobtak. Fej-fej mellett a Fejtörők Erdejével, csak az másként rossz.
Viszont belemélyedtél-e (és a többi kukacoskodó) abba, mi van a könyvben ha eltekintünk a szerkesztési hiányosságoktól? Mik az összeszedhető tárgyak, potenciálisan kulcstárgyak, mik az összeszedés feltételei, mely helyszínek milyen sorrendben bejárhatóak?
Nem?
Akkor ne nyavajogjatok, hanem udvariasan kérdezzetek rá, vagy simán várjátok ki míg valaki összefoltozza olyanra, ahogy ki kéne néznie.

Tudjuk hogy a HK jelen állapotában játszhatalan, elkeserítő szemét, hogy a kiadó gyakorlatilag megtévesztette a vásárlóit, sose vette a fáradtságot a javításra - sőt, idővel még hanyagabbak lettek -, hogy a még elérhető szerzők egy része sértődős barom aki nem válaszol a megkeresésre (viszont volt aki igen, szóval ők kapnak egy pontot), ésatöbbi.
De nem adnátok meg a lehetőségét, hogy talán, ha valaki van olyan hülye hogy időt és energiát feccöl bele, ki lehet hozni a sorozatot (de legalábbis a könyvek mondjuk harmadát) legalább arra, hogy legalább ne kelljen szégyenkezni miatta, hanem azt mondhassuk, igen, kommersz cucc, de így már vállalható?
© SzG
2020. március 29. 12:48 | Válasz erre | #721
Mondjuk igen, nekem is első körben inkább a Garry Hamiltonos-könyvek szoktak inkább eszembe jutni, ha már jobb HK-k. Meg mondjuk a két Borouge-kaland. Ezek legalább tényleg igényesebben vannak megírva + szabályosan is lejátszhatók + nem is lehet pár perc alatt átrohanni rajtuk... meg a történetük is általában komolyabb. Oké, a két Borouge-könyvnek nem, azok ugye tipikus világmegmentős dolgok, de azokban meg épp az a jó, hogy gyakorlatilag echte KJK-kalandok. :)
Meg persze ott van még a Fenevad, mint a non-plus ultra a sorozatban.
Esetleg a Nekropolisz, ami meg kb. az a stílus mg szint, mint a három Kalandorkrónikák-könyv.
2020. március 29. 12:22 | Válasz erre | #720
Nem tudom, hogy miért mindenkinek a Hit Nevében és a Sötét Herceg jut eszébe amikor jobban sikerült Harcos Képzelet könyvekről van szó.
Egyik sem szórakoztató játékkönyvként még minimálsan sem.

Volt egy pár régebbi lapozgatós, amik lehet, hogy nyelvezetükben nem voltak olyan hű de igényesek, de játékként kifejezetten szórakoztatóak voltak. Némelyikben még kockát dobálni is érdemes volt.

Persze volt bennük bőven fejezetpocsékolás, de az a KJK könyvekben is rendszeresen előfordult.

Amikor átváltottak Cherubionról Worlukra, akkor ment át szörnyen fantáziazlanba az egész. A Hit Nevében és a Sötét Herceg pedig még ezen a szérián belül is kifejezetten rosszak lettek. Az, hogy vannak ezeknél sokkal rosszabbak nem menti meg őket.

Nem is értem, hogy hogyan tudná valaki ezeket feljavítani? Hozzáír a Hit Nevébenhez egy teljes könyvet, hogy lehessen benne csinálni is valamit? Mert az ellenfelek statisztikáinak átírkálása nem menti meg. A könyvben levő kb. 4 harc ledobálásának feljavításától annyi fog változni, hogy nem 10 parc alatt futsz át a csövön, hanem 15.

2020. március 29. 11:17 | Válasz erre | #719
Ian Livingstone-nak harcos képzelet könyvet kellett volna dedikáltatni vinni! Sőt elmagyarázni neki, hogy olyan rohadt lazán az FF szériája nevét is szimplán odafordították a borítóra is! (Mivel magyarul nem tud, nem érthette.) Megtévesztették a magyar fogyasztókat a névvel, hogy FF könyvet kapnak. Ráadásul annyi könyvet kiadtak belőlük, mint amennyit az első pingvin kiadó az alapsorozatból. Nem hiszem, hogy kérték és megkapták a névhasználatot a jogtulajdonostól! A DV érdekesebb kihívás lenne Livingstone-nak, mint a zagor.hu könyvein bosszankodni. Ezek nem rajongói terjesztésű könyvek, hanem könyvesbolti országos terjesztésben megvehetőek voltak és még néhány boltban ma is azok. Volt más kiadó is, aki a fighting fantasy nevet nem igényelte a britektől és belebukott az önhatalmú használatába. Talán a DV is csak azért úszta meg, mert magyarul kevesen értik a borítószöveget nemzetközi szinten.
2020. március 29. 10:43 | Válasz erre | #718
Ian Livingstone-nak harcos képzelet könyvet kellett volna dedikáltatni vinni. Sőt elmagyarázni neki, hogy olyan dögök voltak, hogy a szériája nevét is szimplán odafordították a borítóra is! Megtévesztették a fogyasztókat a névvel, ráadásul annyi könyvet kiadtak, hogy belőlük, mint amennyit a pingvin az alapsorozatból. Nem hiszem, hogy kérték a névhasználatot! A DV érdekesebb kihívás lett Livingstone-nak, mint a zagor.hu könyvein bosszankodni.
© Denko
2020. március 29. 10:27 | Válasz erre | #717
"Én a HK-n nevetni szoktam, mert szintje az."

Nézőpont kérdése,én inkább hervasztónak tartom,ha valaki aprópénzre váltja a tehetségét.Voltak benne egészen kiváló ötletek(Sötétség hercege),de a kivitelezés minősíthetetlen.Nem kellett volna lenézni az olvasót/játékost,az egész műfajt és lealacsonyítani saját magukat.
Lehet röhögni a tehetségkutatók elődöntőin(én inkább nem nézem),hogy egyeseknek mennyire nincs önkritikája,az viszont legalábbis bosszantó,ha a nagyobb profit reményében megy át valaki kínai bóvliárusba.Gondolj bele,milyen hatással van a piacra.Aki a HK-val kezdi a lapozgatós könyveket,jó eséllyel elidegenedik a dologtól(teljesen jogosan).
Ráadásul,hosszútávon maguknak is alátettek vele.Ha azt látom,hogy a (tetszőleges) könyvet az a fickó írta,aki a (szintén opcionális) játékkönyvet barmolta össze,akkor legalábbis fenntartásaim lesznek,hogy megvegyem-e.Azt nem jelenthetem ki,hogy ártottak a hazai fantasy-nek,nincs rálátásom a dologra,de összességében elég kiábrándító az egész "egy hétvége alatt írtuk a könyvet".
2020. március 29. 09:16 | Válasz erre | #716
Friss, örömteli kormányzati hír, hogy itthon vasárnap 2 és 3 óra között nem regisztráltak új koronavírus fertőzést. A szőrös szívű ellenzék sem tudta még eddig cáfolni az értesülést! [smiley]crazya[/smiley][smiley]fogmosas[/smiley]
© SzG
2020. március 29. 09:10 | Válasz erre | #715
Persze nem bírom megállni, hogy ne válaszoljak (bár nyilván jobb lenne, ha nem tenném, de mindegy).

"Én meg megmondtam hogy az fölösleges, elrontja a kaland felépítését."
Nagyszerű. Én is elmondtam, te is elmondtad... erre szolgál ez a fórum, hogy elmondjuk a véleményünket. Túlléphetnénk ezen a marhaságon?

"A dokut letölteni pedig nem kell, online lehet olvasni TROLL. Hozzá nem nyúltál, ebből is látszik."
:D
De hogy érdemben is válaszoljak:
Online próbáltam nézni először a dokumentumot, de szaggatott (biztos gyenge a gépem, nem tudom, mindegy), ezért letöltöttem, és úgy olvasgattam, meg keresgéltem benne pl. fejezetszámok szerint.
De tényleg hihetetlen, hogy ezt bizonygatnom kell. :D Miért nem lehet elhinni, hogy belenéztem?

"túl erős benne a valláskritika" = túl sok az istenellenesség = istenellenes = most már hívő vagy. Különben mi a f*szt zavarna. Az meg sajnálatos hogy megveted a haladást, és a bronzkorba való visszatérést szorgalmazod."
:D
Komoly, hogy te jobban tudod, hogy miben hiszek, mint én. :D Pláne, hogy gyakorlatilag nem is írtam semmit a hitemről, de te mégis rögtön felállítottad a "diagnózist", hogy egy beszűkült istenhívő vagyok, aki megveti a haladást, és a bronzkorba szeretne visszatérni stb. Fantasztikus képességeid vannak, hallod. :D
Amúgy viszont... "mi az isten" közöd van neked egyáltalán ahhoz, hogy én miben hiszek? Vagy például Firefox miben hisz, vagy bárki más, akibe eddig belekötöttél a hite (vagy inkább VÉLT hite) miatt? Mégis honnan veszed a jogot, hogy beleszólj ebbe, pláne kiossz másokat? FŐLEG EGY JÁTÉKKÖNYVEKKEL FOGLALKOZÓ FÓRUMON??

"Hogy mi a kányát keres ez a rész itt, nem is értem, szétoffolod a topikot, max.arra jó."
Ezt nem teljesen értem, mire írtad... viszont ismét felhívnám a szíves figyelmed, hogy az összes offtémát te hoztad szóba (BB, esetleges vallásosságom).
Amúgy meg... úgy csinálsz, mintha ez a topik a tied lenne és tényleg csak a Harcos Képzelet ÁTDOLGOZÁSOKRÓL lehetne értekezni benne... sőt, azokon belül is KIZÁRÓLAG AZOKRÓL A RÉSZEKRŐL, AMIKET TE ÍRTÁL (hiszen ugye amiatt is rámszóltál korábban, hogy miért a könyv 'eredeti' részeit kritizálom, miért nem a tiédet). Holott ugye ez a Harcos Képzelet-könyvekről szóló topic, tehát nyilván a 'megjelent' könyvekről szól elsősorban, nem holmi tervezgetett átdolgozásokról. Tehát ha akarom, nyilván nyugodtan elmondhatom a véleményem a Harcos képzelet-könyvekről. Valamint nem vagy semmilyen moderátor vagy ehhez hasonló, tehát jó lenne, ha nem próbálnád megszabni, hogy más miről írhat ebben a topicban. Meg nem minősítenél rögtön mindent "topikrombolásnak", ami neked nem tetszik.

"És nem. Idejössz, szarsz egyet nyilvánosan, trollkodsz, offolsz, mindent megteszel nehogy valami értelmes történjen - persze hogy elküldtelek anyádba!"
Jó, erre már tényleg nem reagálok éremben, felesleges...
Vicc az egész. És még én vagyok "megkeseredett" meg "szar" alak. :D
Meg "troll". :D
© SzG
2020. március 29. 08:36 | Válasz erre | #714
[smiley]nevetes1[/smiley]
2020. március 29. 08:18 | Válasz erre | #713
Neked meg kösz. Kurva sokat segít ha valaki munkáját eleve röhejesnek, és így fölöslegesnek állítod be.
2020. március 29. 08:16 | Válasz erre | #712
Én meg megmondtam hogy az fölösleges, elrontja a kaland felépítését.

A dokut letölteni pedig nem kell, online lehet olvasni TROLL. Hozzá nem nyúltál, ebből is látszik.

"túl erős benne a valláskritika" = túl sok az istenellenesség = istenellenes = most már hívő vagy. Különben mi a f*szt zavarna.
Az meg sajnálatos hogy megveted a haladást, és a bronzkorba való visszatérést szorgalmazod.
Hogy mi a kányát keres ez a rész itt, nem is értem, szétoffolod a topikot, max.arra jó.

És nem. Idejössz, szarsz egyet nyilvánosan, trollkodsz, offolsz, mindent megteszel nehogy valami értelmes történjen - persze hogy elküldtelek anyádba!
2020. március 28. 22:03 | Válasz erre | #711
Némi ZEN kéne ide, mint vallás. A kijárási korlátozás 14napján még csak-csak érteném a vehemenciát, de az első napon?! [smiley]nevetes1[/smiley] Én a HK-n nevetni szoktam, mert szintje az. Másoknak is ezt javasolnám! A többi egyéb személyeskedő körítést meg szimplán nem értem. [smiley]nemtudom[/smiley]
© SzG
2020. március 28. 21:56 | Válasz erre | #710
"A hibák sorolása azért nem konstruktív, mert a konstruktivitást az jelenti, ha megmondod, hogyan lehet a hibákon javítani."
Megmondtam, össze kell vonni például a kard megvizsgálásáról szóló két fejezetet.
Nyilván mondtam volna tovább is, de éppen csak pár percem volt, csak a dokumentum elejét tudtam elolvasni.
Ja igen: A DOKUMENTUMOT NÉZTEM. Nyilván, mivel belinkelted, én meg letöltöttem. De csak az eredeti pár fejezetig jutottam, ahogy írtam.

"Amúgy te mondtad korábban, hogy azt a BB-t az "istenellenes"-sége miatt veted el főleg"
Főleg? Ilyet biztos, hogy nem írtam, de nyugodtan nézz utána.
Elég sok dolgot kifogásoltam a BB-ben, és az, hogy kissé túl erős benne a valláskritika vagy "istenellenesség", csak egy dolog volt. Mellesleg ezen nem azért finomítanék, mert keresztény vagyok (inkább a keleti vallásokhoz húzok amúgy, ha már szóba került), hanem mert nem szeretnék már belegyalogolni senki hitébe stb. Kinőttem már azt a "lázadjunk minden ellen és utáljuk a világot"-korszakot, amiben a BB írásakor még benne voltam kb. 20 évesen. Ennyi.

"de ez különben se az a topik, megint/még mindig minden megteszel hogy szétbarmold ezt a topikot."
Ööö... nem te hoztad szóba véletlenül, hogy nem is érted, hogy írtam meg a BB-t, meg hogy majdnem kivágtad az ablakon, és amúgy is valláskárosult vagyok?
Ez nem "topikrombolás" amúgy?
2020. március 28. 21:43 | Válasz erre | #709
A hibák sorolása azért nem konstruktív, mert a konstruktivitást az jelenti, ha megmondod, hogyan lehet a hibákon javítani.

Másfelől mi a retekért nem nyitod meg a doksit, és beszélsz arról? Akkor láttad volna hogy a kaland a barlangból kijutásig át van írva. Nem mintha előtte igazítani kellett volna rajta (a szabályokba mondjuk már beletúrtam).
De egyértelmű mindenki számára, hogy értelmetlen az eredeti kiadást szarrá elemezni, mert szar a kiadás. Annak van értelme ha az átírt változatot nézed meg, és megmondod az jobb-e. És hanem látod mi miért van ott úgy, ahogy,akkor elmagyarázom mint korábban, lépésről lépésre.

Amúgy te mondtad korábban, hogy azt a BB-t az "istenellenes"-sége miatt veted el főleg, szóval nyilván valláskárosult lettél, mire gondolhatnánk, más infónk nincs, de ez különben se az a topik, megint/még mindig minden megteszel hogy szétbarmold ezt a topikot.

Legyél konstruktív, vagy hallgass és hagyd a többieket szórakozni.

Én részemről annak látom értelmét, hogy a Féregfutamnál szakaszonként fejlesztem a könyvet. Így első lépésként a bevezető-barlang logikusnak tűnt, következőre meg a rossz irányba menő, rövidebb féreg-barlangot próbálom majd kipofozni.
Utána viszont nem nagyon emlékszem mi történik, fől kell majd térképeznem mielőtt bármit csinálhatnék. Úgy emlékszem volt egy A Helyes Út, meg valami labirintus, és egy nagy kanyar oldalfolyosó...
Az oldalfolyosóra majd raknom kell gyógyitalokat, vagy tudja fene mi van ott máris, meg meg kéne oldani hogy a hreerrel és az azénnal össze lehessen futni...
© SzG
2020. március 28. 20:57 | Válasz erre | #708
Azért írtam az eredeti fejezetekről, MERT AZOK VOLTAK A KÖNYV LEGELEJÉN. A TE FEJEZETEID MÉG NEM KERÜLTEK SORRA. MERT UGYE AZOK KÉSŐBB JÖNNEK, HA JÓL ÉRTETTEM, A BARLANGBAN. NYILVÁN AZOKRA IS SORT KERÍTETTEM VOLNA...
Persze így már nyilván elment a kedvem az egésztől, gondolom nem meglepő.

Mellesleg az továbbra se értem, miért nem "kontruktív", hogy leírom, pontosan mit látok hibának egy adott könyvben, és min kellene javítani, ha már éppen átdolgozod... vagy az eredeti részeket nem is lehet véleményezni? Csak azokat lehet, amiket te írtál?

"És nem hiszem el neked a VP-beli munkád. Ezt kerek perec megmondtam."
Jó, hát akkor innentől viszlát, így teljesen értelmetlen beszélni, pláne vitázni bármiről is, hogy nem hiszed el, amit írok.
Besz*rás, komolyan.

"De aztán megmondtam magamnak hogy nem a könyv a hibás hogy az írója elkapta a vallást, vagy mifene."
Persze. :D Nyilván hithű keresztény vagyok én is, mint szinte mindenki, akivel problémád van, például Firefox. Vagy Salamon (mert pap főszereplőt mert írni a könyvébe).
Már kínomban röhögök.
2020. március 28. 20:44 | Válasz erre | #707
Nem, nem reagáltál arra amit mondok. Tök másról beszéltél.
És továbbra is a kiadott változatot szapulod, bármiféle konstruktív megjegyzés nélkül, ami most már komolyan idegesít.

A könyvek hibásak. Tudjuk. AZÉRT SZÁNDÉKOZOM ÁTÍRNI. Én magam végignyálaztam az összes HK-t, és nem voltam elragadtatva a nyomdából kikerült minőségért. Ezt a kérdést ÉVEKKEL EZELŐTT letudtuk.
Én most próbálom megmutatni hogy nem az írók, hanem legfőképpen a kiadó voltak a hibás, a könyvek alapvetően nem olyan rosszak mint a hírük, a FF legújabb Ortúró Orkjaihoz képest egyenesen teli van egy részük ötletekkel - csak valakinek foglalkozni kéne velük.
Én bevállaltam hogy esetenként foglalkozok egyikkel-másikkal, egész listát adtam címekkel és hogy nagy vonalakban mit kellene csinálni velük hogy kijöjjenek az értékeik.

[b]TE mit csináltál? Idejöttél, és egymilliomodszorra is ideszartad hogy a könyvek rosszak.[/b] Igazi troll.

És nem hiszem el neked a VP-beli munkád. Ezt kerek perec megmondtam. Annyira felbasztad az agyam, hogy egy órával ezelőtt majdnem kibasztam a Bizonytalanság...-ot az ablakon, hogy ott rohadjon meg. De aztán megmondtam magamnak hogy nem a könyv a hibás hogy az írója elkapta a vallást, vagy mifene.
© SzG
2020. március 28. 20:34 | Válasz erre | #706
Twillight:
Figyelek... azért, mert nem értek egyet veled, az nem jelenti azt, hogy "nem figyelek".
Te is leírtad, mi a véleményed, én is leírtam. Mellesleg abban, hogy a kardos-részt szétbontotta az író, ahogy látom, már te is elismerted most, hogy "nem tudod, miért tette"... tehát ha jól értem, legalább ennél szerinted sem indokolt a szétbontás.... szóval csak nem írtam alapból hülyeséget, ahogy arra utalgattál.
Na mindegy, talán lépjünk túl ezen a két részen.

"Ahogy érzem megint csak idejött valaki topikot rombolni, mert nincs jobb dolga."
Ehh... a könyv HIBÁIRA próbáltam felhívni a figyelmet! Konkrétan, hogy ha már átírás, érdemes lenne a fejezetpocsékolásokat is kigyomlálni. Ez mitől "topikrombolás"? A témához szóltam hozzá, segítő szándékkal.

"Szerintem most egy megkeseredett alak vagy, aki semmi konstruktívval nem járul mostanság ehhez a hobbihoz. A VP-t is inkább tudom be a másik srácnak, nem nagyon hiszem hogy komolyan hozzájárultál, akármilyen is lett a végeredmény."
Bocs, ezt nem tudom szó nélkül hagyni, bár lehet, hogy jobb lenne, mert eléggé "önfényezésnek" fog tűnni... de tényleg nem tudom szó nélkül hagyni.
Szóval: a Végzet Prófétáiban komolyan benne van a kezem, akár elhiszed, akár nem. Körülbelül 100-120 000 karakternyi szöveget írtam hozzá (ez részben a régiek jelentős kibővítését jelenti, részben teljesen új fejezeteket), ezen kívül sok helyen teljesen át is szerkesztettem a könyvet, a szabályrendszerbe is belenyúltam, a világba is, valamint persze hibákat javítottam stb. Szóval valóban társszerző vagyok, nem csak pár rossz hivatkozást javítottam ki, vagy pár értéket írtam át stb. Utána elintéztettem a tördelést, borítót, képeket, a nyomdát, és persze mindent saját pénzből (az összes kiadás többszázezer forintra rúgott egyébként, és nincs is rá különösebb garancia, hogy ezt vissza fogom kapni). Valamint kiírtam egy pályázatot is (a VP-ben lesz olvasható), és persze az erre beérkező nyertes pályaműveken is fogok majd dolgozni, meg intézem majd a kiadásukat stb. Továbbá Salamonnak is besegítettem volna a versenyénél, mind zsűritag, mind "kiadó" (anyagilag is). Nem mondom, hogy ezek olyan világmegváltó dolgok, de már megbocsáss, azért nem gondolom azt sem, hogy egy megkeseredett ember lennék, aki nem tesz semmit a "hobbiért".
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 28. 20:22 | Válasz erre | #705
Holdfény úr Szlobo mester nem csak ihletője, de valós társszerzője legújabb kalandunknak. Ja és ha valaki nem a te nótád fújja az nem topicot rombol csupán véleményt ír, mert hát ilyen emberek is vannak. Amúgy meg Szlobo úr már írt és alkotott is, te meg hát... De még hozhat valami újat a jövő.
2020. március 28. 19:59 | Válasz erre | #704
Megint nem figyelsz. Elmondtam MIÉRT bontja kétfelé.

A kardnál tudomisén mit gondolt az író, helyette megnézem mit lehet kihozni a dologból. Ezért nem is mutogatok az eredetire, hanem csakis az átírt változatomra.

Ahogy érzem megint csak idejött valaki topikot rombolni, mert nincs jobb dolga.
Elismertem hogy problémái vannak a HK-knak, nem is kevés. Viszont pont leszarom, mert ha az ötlet jó, akkor csak egy kis szerkesztői munka kell az írásnak, és AZT be tudom vállalni.

A halálpontok meg a franchise jellemzői lettek, azokat már nem fogjuk kiszedni, a legtöbb, különösen az első tucatban úgyis elég hangulatos.

Szerintem most egy megkeseredett alak vagy, aki semmi konstruktívval nem járul mostanság ehhez a hobbihoz. A VP-t is inkább tudom be a másik srácnak, nem nagyon hiszem hogy komolyan hozzájárultál, akármilyen is lett a végeredmény.
Az is lehet, félsz a konkurenciától. BÁRMIT felhoznánk most, tuti ledorongolnád.
© SzG
2020. március 28. 19:44 | Válasz erre | #703
Szerintem ez belemagyarázás, főleg a kardnál. Mert ott tényleg nem indokolja semmi, hogy két fejezetben mondja el azt, amit egyben is megtehetne. A hangulatteremtést meg nem úgy kell elérni szerintem, hogy többfelé bontunk valamit. Ugyanolyan hangulatos lenne a kardos rész is például akkor is, ha egy fejezetben lenne a megvizsgálás.
Biztos vagyok benne egyébként, hogy Bihon Tiborban anno fel sem merült az, amit te írtál, tehát, hogy "hangulatteremtés" miatt szedjen szét valamit. Egyedül azért írta meg így a könyvet, hogy minél gyorsabban beteljen a 350 fejezet. Ezért vannak a harcoknál a halálpontok is stb. A lényeg az volt, hogy egy HK minél gyorsabban elkészüljön, kb. egy hétvége alatt (ezt konkrétan írta is, mármint, hogy sok könyvet egy hétvége alatt írtak meg). Nyilván a minél nagyobb profit volt a lényeg, elvégre sok pénz, sok könyv.

"Nem is értem hogyan sikerült összehoznod a Bizonytalanságot - vagy mi történt azóta, hiszen attól ma elhatárolódsz."
Szerencsére sok minden történt "azóta", de nem hiszem, hogy hangulatteremtésben rosszabb lennék most, mint anno, a Bizonytalanság börtönében idején. De ez majd remélhetőleg hamarosan kiderül, már ha megjelenik egy-két újabb könyvem, vagy mondjuk olyan könyv, amihez legalább közöm van, mint most ugye a Végzet prófétái.
2020. március 28. 19:24 | Válasz erre | #702
Azért van, mert nincs fantáziád, meg érzéked a hangulatteremtéshez.
Plusz figyelmetlen is vagy.

A jelet megnézzük - ekkor új információt kapunk. El kell döntenünk, hogy a Futammal törődünk, vagy megállunk nézelődni.
Ha megállunk nézelődni, kiderül ott tényleg van valami. Ez azt jelzi az olvasó számára, hogy a jelek jelentenek valamit. Ez új információ az olvasónak, aki ugyanakkor még nem keveredik bajba. Zűrba majd csak akkor keveredik ha le is mászik.

Sajna mikor lemászik át kell írni a dolgokat, mert a Harcos-szobában kihagyja a feladvány-tutorial ziccerét (előre leszámolni a csontvázzal), előre közli hogy a szoba cuccával érdemes-e törődni (kaszt betűjelzés) ami a másik szobában már random módon átverés lesz, kihagyja a szoba szörnyét is, mert a kardot csak úgy le lehet akasztani, a Varázsló-szoba szörnye túl erősre sikeredett (túl sok a manája, túl nagyot sebez közelharcban, pláne egy varázslóba akinek ott lenne dolga), a lich erőssége mindenképpen problémássá teszi a Rubin megszerzését, aminek végül semmi értelme, és a védelmi gyűrű sem egyértelműen csakvarázslóé...

Szóval keményen van itt mit újraírni. Igazából mind olyasmi ami nem írói, hanem szerkesztői- és teszter-feladat lett volna.

Nem is értem hogyan sikerült összehoznod a Bizonytalanságot - vagy mi történt azóta, hiszen attól ma elhatárolódsz.
© SzG
2020. március 28. 18:42 | Válasz erre | #701
Elkezdtem átnézni az erdedeti Féregfutamot.
Hát, a stílus mondjuk elég jó (jobb, mint a Monarakhé, ami sok helyen elég rosszul van megírva), szóval itt különösebben nem kellene újrafogalmazni a fejezeteket, vagy kibővíteni őket... viszont például rengeteg a fejezetpocsékolás. Csak az elejéről néhány példa:
A 107-es fejezetpontnál megvizsgáljuk a jelet, viszont azt, hogy mi van a jeltől kb. két méternyire, már egy külön fejezetben olvashatjuk el, már ha érdekel minket... no komment. Nyilván egybe kellett volna írni ezt a két fejezetet.
Aztán a 115-nél megvizsgáljuk a kardot, de azt, hogy mi történik, ha hozzáérünk, már szintén egy külön fejezetben olvashatjuk el... szintén no komment.
És ez még csak az első kb. 10 fejezet a könyvből. :)) Gondolom a későbbiekben is sok ilyen "ügyes" megoldás van, vagyis olyan rész, ahol valami, ami valójában egy fejezet lenne, fel van darabolva vagy két-háromfelé.
2020. március 28. 18:37 | Válasz erre | #700
TUTI hivatalos volt, mert valami Media Marktban szedtem le a polcról emlékeim szerint.
És van rajta helyre kis mindenféle technikai információ.
© SzG
2020. március 28. 17:58 | Válasz erre | #699
Ja, közben én is megkaptam a Monarakhot doc-ban az itteni kollégától... Átpörgettem, és persze eszembe is jutott pár ötlet, hogy hogyan lehetne úgy felturbózni a könyvet, hogy egyrészt ne tűnjön egy Fenevad-utánaérzésnek, másrészt jóval kevésbé legyen lineáris, plusz persze a karaktereknek is nagyobb szerepet jusson. :) Majd még gondolkodok rajta, hogy belevágjak-e az átdolgozásba, de végül is lehet, hogy amolyan "ujjgyakorlatképpen" megcsinálom. Tényleg egy egész emlékezetes, néhol darkos, néhol viszont egészen melankolikus, kisvárosban-erdőben kóborlós fantasyt lehetne összehozni belőle.
Első oldalElőző oldal12345678910111213141516Következő oldalUtolsó oldal