Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Harcos Képzelet kötetek
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Harcos Képzelet ocr-ezett kötetek

arnyekvilag.doc
feregfutam.doc
shiwo.doc
1234567891011121314151617Következő oldalUtolsó oldal
© Denko
2020. június 11. 20:15 | Válasz erre | #846
A Démon szeme Cherubionon játszódik,bár nem igazán látszik meg rajta.(Emlegetik Choler-t,vannak xinafok,amiket az író valami külön fajnak képzelt,nagyjából ennyi.)
Twillight régebben kigyűjtötte,hogy ki milyen álnéven alkotott,visszakereshető a fórumról.
© SzG
2020. június 11. 05:52 | Válasz erre | #845
Igen, én is arra gondolok, hogy Nemes István neve amolyan "húzónévként" került rá a könyvekre. Meg mert azért az első pár lapozgatós tényleg az ő műveiből készült.

"Talán Edit itt már nem működött közre"
Én úgy tudom, "Bihonné" korábban is csak amolyan lektor/korrektor volt. Nem hiszem, hogy ténylegesen is beszállt volna az írásba ("közreműködött volna")... bár ki tudja.

Bihon Tibor egyébként nem csak Robert Knight meg Alex R. Wermin néven írt ugye Harcos Képzelet-könyveket: a Wallace G. Archer is őt takarja, meg az Anthony Parker is stb. És úgy tudom, azért használt ennyi nevet, hogy úgy tűnjön, többen is írják a sorozatot, nem csak ő meg a MacGregor nevű "kollégája"... Szóval lehet, hogy már a Wermin nevet is ezért vette fel. :)
2020. június 10. 19:48 | Válasz erre | #844
Szia!

Én úgy tudom, hogy Nemes István egyik kötetben sem működött közre, a Stone név csak a jobb eladhatóság és Tibor angol álnevének ismertebbé tétele miatt került oda.
A Robert Knight álnév alatti játékkönyveknél a "fordítók" között szerepel Király Edit is. Ezeket alapvetően Tibor írta, Edit pedig átjavította.
A 12. kötet hátuljában reklámozott következő kötet, a Lidérccsapás még Robert Knight nevén jelent volna meg a tervek szerint.
Viszont a 13. kötet készítője a belív szerint egyedül Tibor. Talán Edit itt már nem működött közre, ezért változott az álnév.
A másik lehetőség, hogy időközben Robert Knight néven megjelent Tibor első regénye, a Holdfénytolvaj, és talán nem akart további játékkönyveket ezen az álnéven írni.

Ami Setétszervat illeti, az Árnyékvilágban leírt helyszínek tudomásom szerint nem jelennek meg a későbbi novellákban és regényekben.
© SzG
2020. június 10. 17:24 | Válasz erre | #843
"Setétszarv világa és Cherubion között vannak átjárók, erről szólt az Árnyékvilág című játékkönyv."
No ezt sem tudtam... mármint, hogy az Árnyékvilág ugyanazon a világon játszódik, amin Bihon Tibor néhány regénye. :) Mik nem derülnek ki.

"Érdekes még, hogy Tibor az álnevét a 13. kötettől Alex R. Wermin-re változtatta. Talán ezért, mert ettől fogva egyedül írta a köteteket".
Én úgy tudom, az összes korábbi játékkönyvet is egyedül írta, Stone neve csak azért lett ráírva a borítóra, mert az ő regényeit alakította át ugye játékkönyvé (Küzdelem-sorozat). Vagy te máshogy tudod esetleg? Netán maga Nemes István is beszállt a Stone-Knight néven futó játékkönyvek írásába?
2020. június 10. 13:06 | Válasz erre | #842
Kösz szépen a választ.

Cherubion említése a bevezetőben annyiban érthető, hogy szerepelnek benne eemsik, thorpok, bolgok, akik a Cherubion regényekben korábban már feltűntek.
De valóban nincs meg az Éj ciklusra jellemző hangulat.

Érdekes módon a szerzőtől egy év múlva, a Démonok antológiában megjelent egy ugyanilyen (Kriptaszökevény) című novella, amely a játékkönyv kibővített változatának tűnik. Ám Tibor teljesen átírta a történet végét, a játékkönyvben a névtelen narrátor visszaadta a kardot a lidérclordnak. A novellában Vlaynara a Setétszarv világán játszódó Elmbruth-történetekből ismert Elion istennőre esküdözik.

Setétszarv világa és Cherubion között vannak átjárók, erről szólt az Árnyékvilág című játékkönyv.

Érdekes még, hogy Tibor az álnevét a 13. kötettől Alex R. Wermin-re változtatta. Talán ezért, mert ettől fogva egyedül írta a köteteket, vagy esetleg az új, Cherubion világához nem kapcsolódó helyszín miatt.
© SzG
2020. június 10. 12:41 | Válasz erre | #841
Szia!

A Kriptaszökevény első oldalán még megemlítik, hogy Cherubionban játszódik, igen... bár amúgy szerintem ez csak egy sablonszöveg, mert valójában semmi Cherubion hangulata nincs a könyvnek, illetve átlagos fantasy helyszínek szerepelnek benne. :) A sorozatból ami 'ténylegesen is' Cherubionban játszódik, az szerintem csak a három Küzdelem-könyv, meg a Nagy Féregfutam. Esetleg még a Cherubion hőse, bár ennek is inkább csak a címében szerepel Cherubion... ahogy a Monarakh titkának is csak a címe utal Cherubionra. :)
2020. június 10. 12:29 | Válasz erre | #840
Sziasztok!

Meg tudnátok nézni, hogy a Kriptaszökevény kötet bevezetőjében (Légy üdvözölve, képzeletharcos!) szerepel-e, hogy a történet Cherubionban játszódik.
Az addig megjelent Robert Knight kötetekben Cherubion említésre került ("a történet egy fantasztikus világban, Cherubionban játszódik"), de a következő, Dimenziók bajnoka kötet bevezetője már nem említi.
© SzG
2020. május 21. 12:04 | Válasz erre | #839
Válaszoltam a dühöngőben, "édesbogár". [smiley]nevetes1[/smiley]
2020. május 20. 09:06 | Válasz erre | #838
Édesbogár:
- senki nem állította hogy azt állítottad hogy "biztos" kész lesz a Shiwo. Az ígéretek betartását meg inkább hagyjuk, ez nem a flame rovat.
- én szívesen elolvasom, de se a borító, se kettőnk viszonya alapján nincs esély rá hogy pénzt adjak érte. Pláne neked. Majd ha jól le lehet torrentelni, talán.
- a Shiwo nyilván több okból érdekel: 1) mert HK 2) mert azt mondtad csinálod, én meg ezt vagy elhiszem vagy nem 3) mert végülis kényszerpályaként álltál rá, miután nem hagytam elcsaklizni a Féregfutamot. Az is gondolom úgy állna, hogy "majd 10 év múlva talán lesz belőle egy fejezetpont, aztán otthagyom, "fejezze be" más". Nem véletlen hogy "közösen" íródott a Nem-János-Jelenései...
© SzG
2020. május 19. 20:57 | Válasz erre | #837
"Bocs, de az fontosabb, és többen is várják nyilván, mint holmi átdolgozott Shiwot"
Vagyis itt inkább úgy kellett volna fogalmaznom, hogy:
"szerintem többen kíváncsiak egy Vindgardia Hősei 2-re, mint egy átdolgozott Shiwora".
Persze nem kizárt, hogy tévedek, bár az eddigi visszajelzésekből tényleg az "jön le", amit írtam.

Egyébként twillight, ha akarsz valami olyat olvasni, amihez közöm van, sőt: amit 'átdolgoztam', akkor inkább a Végzet Prófétáit olvasd, szerintem jobban jársz vele, mint egy átdolgozott Shiwo-val.
(Oké, gondolom a Végzet Prófétáit direkt bojkottálod, mert "tetű" vagyok stb., ahogy írtad... mondjuk ha tényleg így van, akkor meg nem értem, hogy az általam átdolgozott Shiwo miért érdekel, de mindegy. :)) )
© SzG
2020. május 19. 17:35 | Válasz erre | #836
Shiwo: a szerkezete "helyre van rakva" (pl. kiszedtem a fejezetpocsékolásokat is, úgy, hogy most 350 fejezetes az egész könyv, nem 400), illetve a magyartalanságok jó részét is javítottam. Még át kellene nézni egyszer, plusz eszközölni pár kisebb változtatást a cselekményben, ahogy írtam (Özvegy hálója, Zengő cseppkövek barlangja például), és utána persze tesztelni is kéne... Nem tudom, mikor leszek kész mindezzel, mert most a Vindgardia Hősei második részét írom, és szerintem még legalább nyár közepéig-végéig írni is fogom... Bocs, de az fontosabb, és többen is várják nyilván, mint holmi átdolgozott Shiwot (ami még egy ilyen átdolgozás után is maximum középszerű könyv lesz amúgy, tehát igazából sok értelme nincs is vacakolni vele, én is csak amolyan "gyakorlásképpen" kezdtem el ezt a projectet). De mivel be szoktam tartani az ígéreteimet (ugye a Végzet Prófétái is csak megjelent például, hiába mondtak le róla sokan az elmúlt években :) ), ezért a Shiwot is be fogom fejezni... idővel biztos. (Mellesleg olyat, hogy május közepére biztosan kész lesz, soha nem írtam szerintem.)
2020. május 19. 14:26 | Válasz erre | #835
255 fp feldogozva, sajna ebből 15 duplikáció, azaz ez a mennyiség még koránt sincs kész. De haladok.

Btw, május közepe már elmúlt, kíváncsi vagyok hogy áll a Shiwo. Had ne tippeljek.
2020. május 11. 18:22 | Válasz erre | #834
Túl vagyok a felén, és már kezdem látni mit fogok kihozni belőle. Elég nagy darabok lógnak még ugyan a levegőben írói trehányság folytán (a Pókok Asszonyáról infót szerezni a könyv jelentős része, de ha nincs meg az infó az se számít, ha meg megvan és ott állsz a megjelölt helyen, akkor meg az nem számít, szóval át kell költeni néha egész emberes adagokat), ám lassan de biztosan haladok vele.
2020. május 6. 20:06 | Válasz erre | #833
100+ fejezet, de most kezd a dolog komplikált lenni, mert már nem egy ágat kell fejben tartanom és lekövetnem, hanem úgy általában a könyvet.

És oké, "élménydúsabbá", értsd, a karakter számára jövedelmezőbbé kell ezt tenni az alapvető volt.
De arra nem emlékeztem hogy kb. minden felvetett ötlet hamvába van halva.

Pl. az elején kapunk 3(!) nap-éj üvegcsét. Csodás. De máskor nem telik az idő? Hogy telik egyáltalán az idő?
Hol vagyunk? Egyes esetekben ez kb. a szín felénél derül csak ki...
Egyes helyszínekre utazni következményekkel jár. Na. Ha az író nem feledkezett volna el erről. Értve itt a teleportrendszer használatát.
A vérivás is - a szabályrendszernlél azt hinnéd, automatikus. Máskor viszont nem az. Plusz itt-ott kapunk még pár vámpír-képességet,amik úgy kicsit sincsenek kihasználva, így legalább egyszer mindegyiknek jelentőséget kéne adni.
A 300 fejeztpontból is vagy 10 (és hol vagyok még az egésztől!) letagadhatatlan fejezetpontpazarlás, tehát elég sokat kell majd feltölteni új anyaggal... Márpedig 300fp az alapból sovány.

A végén rámegy az egész május, pedig tegnap még reménykedtem egy gyors befejezésben.
2020. május 5. 18:22 | Válasz erre | #832
50+ fejezetpont átírva, és felcímkézve mivel lehet kezdeni valamit. Tárgyjutalmak, időfaktor, esetleg statbónusz.
2020. május 4. 15:34 | Válasz erre | #831
Elkezdtem a Sötét Herceg-et. Meglátjuk mi lesz belőle.
OCR-t megcsináltam magamnak (tudjátok milyen minőségben), 20 fejezet - ami 2 szektor - megvan máris.
Csinálni eddig nem kellett semmit vele, csak pár ötletet jelöltem meg rajta, meg a tolvajcéhet neveztem át egy másik könyvbelire, bikóz fanszörvisz. Mivel csak 300 fejezetpont, még csak nem is 350, hát ha eszembe jut valami frappáns, azzal legfeljebb felbővítem (egy marék HK amúgysem kerek fp-vel rendelkezik).

Amúgy nem úgy tűnik mintha sok köze lenne a Döberki Rém kisregényhez, vagy bármelyik másikhoz. Sajnos, vagy szerencsére?
2020. május 1. 21:27 | Válasz erre | #830
Ha kell, ha nem, [url=https://docs.google.com/document/d/1iksxc2_cii8gE3K4AUciicjrqCl8TTvx7kS140fo7R0/edit?usp=sharing]készen van[/url] a Féregfutam. A statoknál igyekeztem, a többi meg jó kéne legyen.
2020. április 30. 09:09 | Válasz erre | #829
No, elvileg akár már ma meglehet a kaland, csak a statok hiányoznak, meg egy fejezet amit mindjárt begépelek.
A számolatlan faj elég nagy nyűg ezen a téren. Pláne kasztokkal kombinálva. 3 faj lenne ideális, kasztok nélkül. Egy harcos, egy null-faj, és egy varázsló.
Ez a harcos/varázsló (gyenge varázsló), meg offenzív harcos (magas Té) / defenzív harcos (magas Ép/Vé) annyira nem bejövős adalék.

Utána persze még át kell írni a Játékszabályokat hogy minden stimmeljen, ami szerintem legfeljebb holnap jön össze (legalább munkával ünneplem a munka ünnepét).

-------------

Ezért ha FireFoX meg tud oldani egy jó minőségű .doc-ot a Sötét Hercegről, az jó lenne. Igaz, abból csak egy "hagyományos", azaz egyutas kaland jönne ki (a Féregfutamban lehet majd menni amerre akartok, persze ha valaki sokat megy rossz irányba mert nem törődik a Céllal, illetve nem követi a nyomokat akkor ki lehet futni a fáklyákból), de abból legalább elég durva (szvsz, ránézésre), az olyat meg szeretni szoktátok. Plusz a végeredmény a kiinduláshoz képest meredeken látványos lenne.

Emellett gondolkodom még az Árnyékvilágon és a Szörnyek Szigetén, de azokat lehet vinni ha vki akarja, mert szvsz sima rendrakásnál több figyelmet igényelnének hogy élvezhetővé nőjenek.

Aztán lehet hogy ezeket senki se olvassa majd, pont mint a Boszorkány Úrnőt, de ez van.
2020. április 25. 16:19 | Válasz erre | #828
Akár a hétvégén kész lehetek a kalanddal.
Aztán marad még a statok belövése, a tárgyösszeszedhetőség optimalizálása (lesz jelentősége a fáklyáknak, teszem azt), a lehetőségekhez mérten a formázás megtisztítása, meg az interlinkelés (hogy a fejezetszámra kattintva lehessen haladni) ami még 1-2 nap munka.

Hanem lustálkodom el, jövő hétre biztos megvan.
2020. április 23. 10:19 | Válasz erre | #827
Az alapvető formázás megvan, extra háttér megvan.

Most a fejezethálót munkapéldányból véglegesre csiszolom, ami együtt egy új térképpel (tárgyak, harcok listája, sorrendje) segít majd összerakni a rendszert.

Rendszerhez összeválogattam a támadóvarázslatokat értékekkel hogy lássam ott is hogy állunk, egész pofás, olyan 50% eséllyel az ellen nem sebzővarázst fog ránkdobni, ami tiszta haszon, főleg hogy próbálom megoldani hogy a játékos viszont viszonylag sokat varázsolhasson. Ehhez az átlag MP-költség 8+ról olyan 6-7-re lement (ha kiveszem a két legcombosabb költséget majdnem 5-re!), és a debuffok közt se lesz 12 manáért 2 kör kezdeményezés nonszensz.

Menekülés, túlütés, tárgyhasználat csata közben lesz, és a harcosokat se lövi majd le olyan simán egy varázsló. A védelmi mágiák még kissé zavaros, de majd lesz valahogy.
2020. április 20. 10:53 | Válasz erre | #826
No, megvan a teljes térkép.

Asszem a szerző egy ponton összezavarodott a fejezetponthálóval, a befejezés meg átkerült az elejére vagy "miért ne" alapon, vagy mert a rendszer nem bírta a teljesíthetőséget.
A szabályok zavarosak, egy rakás tárgy értéke/haszna hiányzik, és a végén égbekiáltó fejezetpontpazarlásba kezd - szerintem kifújtak az ötletek, de fel kellett tölteni a könyvet. Mindegy, utóbbi így marad.
Persze a lények statjai mind az egekben a játékoséhoz képest - csodás.

A végét a természetesen adódó végéhez kívánom átrakni, egy szakaszt meg egy új járattal odakapcsolok majd a többihez.
A loopokat persze ki kell venni, viszont gyógyulást az bele kell rakni.
A harcos és varázsló ugyanúgy kapják majd meg a befejezést.

Azt meg most megyek, megpróbálom kinyomozni miféle csajsziról vakerált a kiadó a végén.

KÉRDÉS:
A Homokember elég menthetetlen. Ha valakinek van ötlete, be lehet dobni.
2020. április 19. 09:11 | Válasz erre | #825
A Féregfutamból megvan a zsákutca-barlang, amivel együtt kb. 100 fejezetpont.

Részemről nem tervezek fejezetpontokat nyerni, mert mit raknék a helyükre?
Persze időnként felszabadul egy-egy pont mert tényleg túlzás amit művelnek, de azok általában el is mennek kimaradt pontok megírására (pl. mikor a férget hátulról kaszaboljuk, és a halálpont ugyanaz mint előről, hogy jól nekünkront, ami ugye nem stimmel úgy).

A rendszer jelenleg kb. nem érdekel, max. kis jelzéseket rakok magamnak hogyan kéne kinéznie a végeredménynek.

A könyv elég komplikáltan van amúgy elcseszve. Pár jellemző példa:
- a rubintféregről szóló információt sziklaféregnél alkalmazhatjuk, de egy másik ugyanolyan féregnél nem
- egyes elágazások az egyik irányból léteznek, a másikból nem
- egy pont megközelíthető több irányból, de az egyik választás hogy "visszafelé indulsz"

Ahogy olvasgattam, meg itt mintha említenénk Próbamestereket(??), és nyilván írni kell egy plusz háttértörténet-részt hogy aki nem olvasta az Éj Trilógiáját, az is válaszolni tudjon a kérdésekre.
Az meg külön poén, hogy kétféleképpen is el lehet jutni az Árnyékvilágba...

No mindegy, megyek térképezni.
© SzG
2020. április 17. 14:30 | Válasz erre | #824
Na alakul a Shiwo... már átnéztem a teljes könyvet, és "összébb toltam" a fejezetpocsékolós-részeket (nyertem is így közel 50 fejezetet...), meg javítottam a durvább szerkesztési hibákat és magyartalanságokat, valamint a helyresírási hibákat... volt pár. :) Persze azért még legalább egy kört futok a könyvvel, mert például a stílus még mindig kissé gyerekes. Plusz nyilván be kell lőni még a szörnyek értékeit meg a fegyvereket stb. Illetve néhol azért csak átszerkesztem meg kibővítem a kalandot, de egyébként tényleg csak pár helyen... igyekszem minél jobban ragaszkodni az eredeti szerkezethez és cselekményhez. A legkomolyabban az óriáspók barlangjánál meg a cseppköves résznél tervezek belenyúlni egyébként a könyvbe, de a lényege nyilván ezeknek is megmarad, csak sokkal játszhatóbb lesz mindkettő (nem hal meg majd automatikusan a játékos, ha letér a helyes útvonalról).
A HK-rendszer amúgy tényleg marad, de kicsit belenyúlok, a kezdő támadás és védettség például 10-12 között mozoghat majd, nem 8-18 között. Fajok biztosan nem lesznek, varázslatokon még gondolkodom, lehet, hogy párat teszek majd bele... de ha így lesz, akkor a kristály segítségével lehet majd varázsolni, mert a főszereplőt nem akarnám megtenni varázslónak, nem illene hozzá. :)
Ha sikerül összehozni egy épkézláb tesztelhető változatot, szólok (azért május közepe előtt nem igen érdemes számítani erre).
2020. április 15. 13:44 | Válasz erre | #823
@firefox
Részemről kösz, nagy segítség egy ennyire jó minőségű scan.

@szg
Fogalmam sincs, de a jegyzeteimben áll egy ilyen sor. A cucc meg nincs előttem.
Ja, próbáljuk a doc-ot.

Pl. [b]103, 116 fejezetpontok[/b]: "ha az első fordulót a kobra nyeri..."

És nem, nem kell maradnia a HK-rendszernek. A Borouge-könyvek alapot adnak rá hogy KJK-rendszert húzz a Shiwo-ra.

A többi könyvnél a HK-rendszer amihez könnyebben idomíthatóak a fejezetpontok, egyedül a thac0-rendszer (AD&D) miatt figyel be olykor hogy a negatív az pozitív és fordítva.

DE ha TE, vagy bárki más HK-ként kívánja a Shiwoban a rendszert, áldásom rá. Csak ha már felmerült a konvertálás (GyF próbálkozott?), akkor a Shiwo az, aminél abszolút létjogosultsága lehet, különben egyes dolgoknak nincs értelme (pl. élelem vásárlása, kapitány ellen puszta kézzel küzdeni) és ezek mind hozzátesznek ahhoz amit át kell írni.
De mondom, nekem tökmindegy, és a rendszer-optimalizálás amúgy jobbára független a történettől, fejezetponthálótól, tehát ha (khm) félbehagyod, akkor más lazán vissza tudja cserélni az erdetire. Hacsak nem teljesen új játékkönyvet írsz - de akkor miért nem teljesen új játékkönyvet írsz. Persze annak meg nincs értelme hogy csak azért kezdenél bele hogy a működő részeket (a város) "megszabadítsd a fejezetpontpazarlástól", mert ugye a lényegi munka a Shiwo-val nem az.

Btw, a Káosz Létsíkjában a "harc a heggyel" még ahol látszik, hogy az író KJK-ban írta meg a cuccát. Ott a Hegy ellen kell köröket nyerni (277-es fejezetpont). De az ott egyszeri probléma, szemben a Shiwo-val.
De ott másba ez nem szól bele
© SzG
2020. április 15. 11:30 | Válasz erre | #822
Shiwo:
"egy ponton X kört kell megnyerni. Ez HK-ban lehetetlen."
Nem tudom, melyik részre gondolsz, én olyanra emlékszem, ahol egy ellenfelet kétszer kell megsebezni (vívómester, 124-es fejezet). Ez HK-ban sem gond ugye. Tehát ez biztosan nem utal arra, hogy eredetileg KJK-s "vagy ahhoz hasonló" rendszerben írták a könyvet. Szerintem a többi se feltétlenül, amit írtál (pl. kaja stb.), de hagyjuk; végül is teljesen mindegy, hogy milyen rendszerben írták meg eredetileg a könyvet. Ha KJK-ban, annak sincs igazán jelentősége. Az a lényeg, hogy ez ugye HK, tehát maradnia kell a mostani HK-rendszernek (gondolom te is maradsz a HK-rendszernél a Nagy féregfutam esetén, meg a Boszorkányúrnőnél is meghagytad a HK-s rendszert, ha nem tévedek). Tehát ha nekilátok az átdolgozásnak, a rendszert biztosan nem fogom lecserélni, maximum kicsit "finomhangolom", például fix kezdőértékek lesznek (amiket esetleg még 1-2 ponttal lehet módosítani az elején), a szörnyek értékeit pedig ezekhez fogom hozzáigazítani. Mágia amúgy szerintem nem nagyon illik ebbe a könyvbe, így azt nem igen fogok tenni bele. Fajokat szintén nem. De majd még átgondolom. A lényeg, hogy a támadás-védettség, illetve az alap HK harcrendszer biztosan megmarad.
Amúgy arra gondoltam kb., hogy a könyv elejét kicsit kibővítem (hajóút), a várost nagyjából meghagyom, ahogy van, persze összébb vonom a fejezeteket, hogy ne legyen annyi fejezetpocsékolás, meg nyilván normálisan letisztázom a fegyverek hatását stb. Az erdőt még meglátom, talán azt sem ártana kicsit kibővíteni, a temető kb. rendben van, a dungeont a végén viszont újraírom majd, mert az nagyon el van tolva tényleg, egyáltalán nem dungeonjellegű, és nincs is benne semmi kihívás. A "Zengő Cseppkövek Barlangját" meg az "Özvegy Hálóját" esetleg meghagyom, de jelentősen átszerkesztem, úgy, hogy azért valami utaljon a helyes útvonalra, illetve ha esetleg le is térsz arról, akkor se halj meg automatikusan. Majd még gondolkodok rajta, hogy hogyan lehetne ezt normálisan megoldani, bár néhány "ötletcsírám" már azért van. :) Kicsit a sztoriba is belenyúlnék valószínűleg, pl. a főszereplő apja, sőt, talán az anyja is nagyobb szerepet kapna majd, mint eredetileg. Na de majd még meglátom.
© SzG
2020. április 15. 10:58 | Válasz erre | #821
2020. április 15. 10:43 | Válasz erre | #820
Tessék. És akkor már feltettem egy féregfutamot is, hátha. És kitettem őket az oldal elejére, hogy ne kelljen a hsz-ek között keresgélni őket. Aki szeretne témába vágó egyéb doksikat megosztani, az nyugodtan dobjon nekem egy üzenetet, és megoldjuk.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. április 15. 09:15 | Válasz erre | #819
[b]Shiwo[/b]: a legtöbb HK-t nyilvánvalóan a szerkesztőség nyeste át - különösebb olvasás nélkül - HK-rendszerre, az írók KJK, vagy legtöbbször AD&D rendszerben írták meg a könyveket.
A Shiwo írója KJK-rendszert használt, így állandó nála hogy egy körben nem felváltva támadnak a résztvevők, hanem a magasabb Támadóerejű üti meg a másikat és kész (a szövegből látszik, mert a szabályrendszer copy&paste a HK).
Legjellemzőbb KJK-rendszer maradványok:
- egy ponton X kört kell megnyerni. Ez HK-ban lehetetlen.
- HK-ban az élelemvásárlás értelmetlen, itt mégis el lehet verni rá a pénzünk. Az ok legvalószínűbben, hogy KJK-ban minden elfogyasztott élelemiszercsomag 2 ÉP-t gyógyít.
- a hajó kapitányát puszta kézzel kell lenyomnunk. Ami nem, jelent nagy gondot egy KJK-ban, ahol 2 helyett 1 pontot sebzünk, de igen komoly gond HK-ban.
- van varázspontunk, de nem tudunk varázsolni (az egész varázslat-táblázat kimaradt). Ez nyilván szerkesztői hanyagság, és hogy a KJK-ban nincs varázsolás.
Következtetés: a Shiwo-t KJK-ra írták, vagy egy ahhoz közel álló rendszerben. HK-ban nem működik.[b] A KJK-konverzió ötlete ITT abszolút valid.[/b]

[b]A fejezetpocsékolást ne keverjük össze a bugokkal.[/b] A fejezetpontpocsékolás csak rossz írói munka, de a játékmechanikához nincs köze.

A város-részhez tőlem nem kéne vacakolni, az még jó. A többinél meg átdolgozója válogatja. Ha pl. a Pókháló nem öl meg instant, és 2-3 fejezetpontonként belebotlasz egy korábbi áldozatba, kiszabadítható valakibe, kisebb pókba/lénybe (pl. ethercap), csapdába, az kijavíthatja az üres fejezetek problémáját legalább elfogadhatóra.
A cél nem nagyot alkotni itt, hanem hogy ha valaki kézbe veszi, ne csalódottan rakja le.

--------------

Arcnélküliek:
Ha valaki nekiesik, vegye számításba hogy illene az Acélkoronát is vinnie mellé.
A szokásos szerkesztői munkán (statok igazítása, fejezetháló korrigálása, fejezetkapcsolódások megjavítása) kívül jó lenne ha több megoldás működne, de legalábbis nem instant overrun lenne egy szerencsepróbahiba.
A szerencsepróbákból meg ugye túl sok van. Ki kell hagyni párat, más próbákkal helyettesíteni, vagy ki tudja, esetleg sorspont.

Acélkorona:
itt főleg azt kéne megoldani hogy
a) ne legyen kötelező minden sereget felszedni
b) a végső csatában számítson az amit csinálunk, mert most lehangolóan súlytalan az egész.


----------------
----------------


Adok egy címlistát amikkel [i]szerintem[/i] lehet érdemes foglalkozni. Nem mindegyik éri meg egyformán, és nem mindegyik követel azonos mértékű erőfeszítést. Igény szerint tudok adni tippeket min lehetne (kellene) javítani hogy elfogadhatóak legyenek.

Feljavítást igényel:
--------------------
- Az Éj Lapozgatós Trilógiája
- Nagy Féregfutam/Árnyékvilág komcó (ezt viszem én, Árnyékvilágra amúgy ha valaki akar le lehet csapni, ha valaki a NFF folytatásaként akarja értelmezni)
- Sötétség Gyűrűje, Kőtorony Titka, Shiwo ([b]<--- vigyétek![/b])
- Arcnélküliek/Acélkorona kombó
- A Fenevad Nyomában
- Cherubion Hőse
- Kriptaszökevény (itt nem ártana rendesen kihasználni hogy a játékos karaktere halott, de amúgy elég sok minden van még a könyvben, szóval nem rakom az újraírósba. Elég ha a végén Halálvarázzsal indít a mágus.)
- A Démon Szeme
- Viharűzők
- Megmérgezve
- Hősök Ideje
- Sólyomlovag
- Sötét Herceg
- A jégmező harcosa
- Őserők Ura
- A Sárkány Vére
- Nekropolisz, a holtak birtoka (ehhez én nem nyúlok, nem tetszik)

Tucatkalandok (feljavítást igényel, de nem biztos hogy megéri, mert eléggé jellegtelenek)
--------------------
- Létsíkok Vándora
- Kristálykoponya
- Rémkirály
- A halálon túli király
- A fekete lovag

Újraírást igényel:
--------------------
- Monarakh Titka/Káosz Létsíkja kombó
- Sárkánykard/Sárkányölő VAGY Helikopterekkel Sárkányok Ellen kombó (a Sárkánykard elmegy sima feljavítással, de szvsz önmagában nem éri meg foglakozni vele)
- Szörnyek Szigete
- Ork Gyilkosok
- A mocsár szörnyetege
- Rémálmok jönnek

Amikhez hozzá se kell nyúlni, megfelelőek ahogy vannak:
--------------------
- Eleven Falak
- A Hit Nevében

Ami már meg lett csinálva (hellyel-közzel):
--------------------
- Boszorkány Úrnő
© SzG
2020. április 15. 06:06 | Válasz erre | #818
Arcnélküliek: valóban újra kellene olvasnom, hogy érdemben tudjak válaszolni, illetve meg tudjam indokolni, hogy miért is tetszett pontosan... mert csak arra emlékszem, hogy tetszett, illetve "egyedinek" tűnt. :) Majd egyszer átrobogok rajta megint, és akkor írok róla pár sort.

Shiwo: belelapoztam kicsit... és persze megint "beindultak a fogaskerekek" az agyamban, hogy pontosan hogyan lehetne átalakítani a könyvet. :) Mondjuk már évekkel ezelőtt is gondolkodtam kicsit a témán, ahogy korábban is írtam, csak aztán nem vágtam neki a dolognak, egyrészt, mert nem volt meg digitális formában a könyv, másrészt úgy láttam, hogy annyira nem is érdemes foglalkozni vele... most viszont tényleg eszembe jutott pár dolog, amivel fel lehetne dobni a könyvet. Plusz rájöttem, hogy inkább csak az utolsó helyszínt, a labirintust kellene mindenestől újraírni (az nagyon rossz), a könyv többi része tűrhető, például a város (bár persze a fejezetpocsékolásokat ki kellene szedni). Szóval ha esetleg valaki be "OCR-ezi", lehet, hogy nekilátok a "kipofozásnak". Persze nem tudom garantálni, hogy be is fejezem majd (a Nagy Féregfutamtól is elment a kedvem pár nap után, igaz, ebben a twillighttal való idióta vita is benne volt)... de meglátjuk. Maximum majd egy idő után átadom valaki másnak a projektet. :)
© Denko
2020. április 14. 18:15 | Válasz erre | #817
Továbbra sem értek egyet Az Arcnélküliek befejezésével,ilyen alapon az egész HK széria "egyedi".(Legalábbis én nem tudok hasonlóan rosszról.)Ha iróniának szántad,akkor nem szóltam.
A Shiwo,igazság szerint a megjelenése óta nem volt a kezemben,hézagosak az emlékeim.(Twillight szerintem úgy értette a visszafarigcsálást,hogy KJK rendszerre egyszerűsíteni.)
© SzG
2020. április 14. 13:57 | Válasz erre | #816
"De abból a szempontból különleges, hogy tényleg egyszerűbb lenne KJK-rendszerre visszafarigcsálni"
Miért "vissza"? Sose volt KJK-s rendszere a Shiwonak. 'Saját' szabályrendszere volt, amit az írónak le kellett cserélnie a HK-s rendszerre... legalábbis Nemes István ezt írta anno a Cherubion jubileumi kiadványában a könyvvel kapcsolatban.
Egyébként szerintem teljesen jó a HK-s rendszer a Shiwohoz. Egyrészt alapból illik is hozzá ez a realistább és szerepjátékosabb beütésű rendszer, hiszen maga a könyv is ilyen megközelítésű (realistább és "szerepjátékosabb beütésű"). Másrészt elég jól is játszható már jelenleg is ezzel a HK-s rendszerrel. Oké, a könyv elején van pár olyan szörny, ami szinte legyőzhetetlen, például a kapitány... de ez ismét nem a rendszer hibája. Át kell írni pár értéket és kész. Szóval szerintem a rendszer jó így, lecserélni biztos nem kellene, maximum kicsit "finomhangolni".

"ami a könyv bugjainak többségét automatikusan megoldaná."
Nagyjából semmit sem oldana meg szerintem, ha KJK-rendszere lenne a könyvnek... legalábbis a legnagyobb problémákat egész biztosn nem oldaná meg. Konkrétan ugyanúgy egy fejezetpocsékolós, rosszul felépített könyv lenne, általános iskolás stílussal.
Újra kellene írni szinte az egészet, az segítene csak rajta, de erre amúgy te is utaltál. Viszont ennyit meg nem tudom, megér-e az egész. De persze ha valakinek van hozzá kedve meg ideje és energiája, csinálja meg. :)
© SzG
2020. április 14. 13:18 | Válasz erre | #815
Az Arcnélküliek szerintem is az egyik legjobb HK-könyv, és a végével sincs talán óriási baj, elég egyedi... igaz, legutóbb kb. 10 éve olvashattam. Lehet, hogy ma már kevésbé tetszene. Majd lehet, hogy újra kipörgetem valamikor.

A Shiwo szerintem az egyik legjobban elszúrt HK, már-már a Sötét herceggel lehet egy lapon emlegetni. :) A történet, a hangulat meg még a cselekmény se lenne rossz tulajdonképpen, de olyan szinten nem tudta rendesen formába önteni a dolgokat az író (mondjuk valószínűleg nagyon fiatal is volt, illetve tapasztalatlan), hogy szinte élvezhetetlen lett a könyv. Legalábbis nekem így felnőttfejjel majdnem az volt... gyerekként tetszett. :)
Egyébként vagy 10 éve kicsit elemezgettem már itt a könyvet; visszakerestem, és konkrétan ezt írtam róla (25-ös hozzászólás):

"A Shiwo annak idején, amikor megjelent, nekem is tetszett, de aztán így kb. 15 év múlva rá kellett jönnöm, hogy annyira mégsem jó. :) A történet az mondjuk még elmenne, bár semmi extra, szokásos világmegváltós (meg kell állítanod a gonosz csontváz-nagyurat, aki zombijai élén el akarja foglalni a földet :)), de a kidolgozás az elég rossz. Itt is van például fejezetpocsékolás rendesen (elég rövid is így a kaland, főleg ahhoz képest, hogy 400 fejezetes, és halálpontok sincsenek benne!). Olyanok, hogy mondjuk minden egyes megvásárolható tárgynak külön fejezetpontot nyitott az író (így el is ment a városos részre a 400 pontból legalább 200), meg akkor ott van a "labirintusban" az a két idióta rész, az Özvegy hálója, meg a Cseppkövek barlangja... ahol ugye mindig három út közül kell választani, hogy merre teszel meg egy lépést, és ha egyszer is rossz felé mész, véged. :)) Hát ez is elég égő. Vagy mondhatnám még az olyanokat, hogy a "labirintus" teljesen összecsapott, a szobákban semmi sincs (néha szó szerint semmi, bemész, és üres), a folyosók meg mindig ugyanoda vezetnek, szóval kb. mindegy is, hogy merre mész, és így persze semmi "labritintus"-érzése nincs az embernek. Aztán a megvásárolható tárgyak, pl. az íjpuska használata teljesen zavaros, kilóméterhosszú leírás van arról, hogy hogyan használd (mert természetesen másként kell használni, mint a sima kardodat), de nem derül ki belőle, hogy valójában mire is gondolt az író, néha egymásnak ellent mondó mondatok vannak a tárgy-használattal kapcsolatban. A stílusról nem is beszélve, olyan az egész, mintha egy általános iskolás írta volna, 2-3 szavas mondatok (sok végén felkiáltójel, gondolom hogy hatásosabb legyen, de inkább nevetséges, hogy ilyen felkiáltójelezik egy könyvben :)), a mondatok néha egyáltalán nem kapcsolódnak egymáshoz, mintha ki lenne húzva innen-onnan egy-egy közbenső mondat, és rengeteg az elírás is, meg helyesírási hiba, akadnak értelmetlen mondatrészek, mintha valami igénytelen fordítás lenne. :) Hát szóval nekem nagy-nagy csalódás volt, amikor vagy egy éve újraolvastam, már felnőtt-fejjel."

Szerintem most, 2020-ban még rosszabbnak látnám a könyvet... illetve tényleg úgy érezném, hogy gyakorlatilag az egészet újra kellene írni ahhoz, hogy élvezhető legyen. :)
2020. április 14. 11:40 | Válasz erre | #814
Az 58-ból ha mindent összeszedek amiben a leghalványabb nyoma volt a kreativitásnak, kb. 23 kötet az 58-ból ami esetleg menthető lehet, kemény munkával (egyik sem sima stat-konverzióval).

A [b]Shiwo[/b]-nak nyilvánvaló a gondja: a könyv jelentős része üres véletlengráf. Azt az egész kupacot teljesen újra kéne írni valami értelmessel helyettesítve, vagy felturbózni történésekkel. De abból a szempontból különleges, hogy tényleg [b]egyszerűbb lenne KJK-rendszerre visszafarigcsálni, ami a könyv bugjainak többségét automatikusan megoldaná[/b].
© Denko
2020. április 13. 21:03 | Válasz erre | #813
Mea culpa,soha nem szerepjátékoztam.A HK azért dühítő számomra,mert volt benne lehetőség,de az írók/kiadó egyszerűen köpött az egészre,kvázi hülyének nézve az olvasókat.(Sajnos ezt érzem a legújabb FF könyveknél is.)A Lone Wolf nem nyerte el a tetszésem,de legalább próbálkoztak normálisan megcsinálni.
2020. április 13. 18:58 | Válasz erre | #812
Szerintem bárkit felúzna bármelyik HK könyv, aki játszott már fantasy szerepjátékokkal (normálisan).
Az a helyzet, hogy tényleg csak gyerekkori nosztalgiából érdemes ezeket lejátszani/újrajátszani. Én is csak azokat fogom elővenni a hangulat kedvvért, amikkel általános iskolásként játszottam, amikor a világvégén élő nagyszülőknél ezek mentettek meg az unalomtól.

A worlukon játszódó HK könyvekben szereplő promó szöveg láttán elgondolkodtam, hogy vajon mennyire rettentették el ezek a játékkönyvek az embereket a Káosz szerepjáték kipróbálásától. :)
© Denko
2020. április 13. 18:42 | Válasz erre | #811
Érdekes?[smiley]guluszem1[/smiley]Ilyen alapon kiderülhetett volna,hogy álmodtuk az egészet,vagy öntudatra ébredünk a Mátrixban.Ennél az is jobb lett volna,ha[spoiler]Kiderül,hogy Shanara a klán tagja és velünk akarta eltakaríttatni az útból a Nagymestert,hogy a helyére léphessen.[/spoiler]Ezt leszámítva,tényleg jó történet,bár a szerencsepróbákat nagyon túltolták/rosszul kommunikálták le.[spoiler]Pl:Miért nem lehetett felkínálni az ajtó megvizsgálását a végjátékban?Ha szerencsém van,meglelem a csapdát,ha nincs,game over,elfogadom.De egy sima ajtónyitáshoz próbát dobatni...A Hit nevébent is azért utáltam(többek közt),mert in character,egy hülyével kellene azonosulnom.Magamtól lenne annyi eszem,hogy csapdát keressek,pedig nem vagyok kommandósninjatitkosügynök.[/spoiler]
2020. április 13. 17:39 | Válasz erre | #810
Szerintem érdekes volt a befejezés. Nem a sablon legyőzted a gonoszt és megmenekült a világ, mindenki szeret téged és elhalmoznak gumicukorral befejezés.
Amúgy meg egy jó kis városi kaland, csak indokolatlanul sok a szerencsepróba. Igazából kizárólag a Garry Hamilton köynvek miatt került bele a fix szerencse érték használata a patchbe. [smiley]vigyor2[/smiley]
© Denko
2020. április 13. 16:21 | Válasz erre | #809
Wermin-nel egyetértek,de Az Arcnélküliek?[smiley]csodalk[/smiley]Tőlem megkapta a legbénább befejezés díját.A Shiwo nem lenne rossz,csak bug-os.
2020. április 13. 14:04 | Válasz erre | #808
A Monarakh-ot még játszottam le, csak az ellenfelek értékeit néztem át. A Káosz létsíkjának egész jó a története. Ez volt a legelső játékkönyvem. Ha jól tudom, akkor a Monarakh folytatása.
Az Arcnélkülieknek van szerintem az egyik legjobb története.

Az Alex R. Wermin könyvek mindig a gyengébbek közé tartoztak. A szörnyek szigetében szerintem csak azért szerepel az a nevetséges Rozmárember, hogy fel lehessen használni hozzá a borítóképet. :D

A Shiwo-t a legtöbben gagyinak tartják, de az élőholt téma miatt nekem az egyik kedvencem volt gyerekkoromban. Szerintem a legtöbbször ezt a HK könyvet játszottam le.

Ott van még esetleg a Sötétség Gyűrűje és a Kőtorony titka, amiket nem kell patchelni, mert KJK szabályokat használnak (kivéve a sorspróbát).

© Denko
2020. április 13. 13:10 | Válasz erre | #807
Ezeket nagyobbrészt ismerem,csak sajnos eléggé gagyik.Monarakh/Káosz létsíkja/Sárkánykard,amiket nem próbáltam még,kösz a tippeket.
2020. április 13. 11:30 | Válasz erre | #806
Én feladtam az újabb könyvekkel való játékot, borzalmasan rosszak és nem éri meg időt pazarolni rájuk.

Szeritnem te is inkább a régebbiekkel próbálkozz. Az Arcnélküliekkel teszteltem, az játszható volt a patch segítségével, viszont túlságosan könnyűek lettek vele a harcok. Ebben ha eltolod az ellenfeleket a listában 2 kategórival, akkor növelheted a kihívás értékét.

Átpörgettem még néhány könyvet és megnéztem az ellenfelek értékeit, hogy azokban mennyire lesz működőképes.

- A Shiwo-ban és a Lidérccsapásban úgy látom, hogy jól működik majd a patch.
- A Srákánykard, Szörnyek szigete, Sárkányölő könyvek is játszhatóak lesznek vele. Ezekben többnyire könnyűek lesznek a harcok. Úgy láttam, hogy leginkább a 3-as kategóriába esnek majd a töltelék ellenfelek, a főellenségek és 1-2 nagyobb ellenfél pedig az 5-ös kategórába. A Sárkányölőben plusz kihívás lehet, hogy vannak varázsolni tudó ellenfelek.
- A Monarakh titka, Káosz létsíkja, Dimenziók bajnoka könyvekben elég alacsonyak lesznek az ellenfelek értékei, de mivel ezekben nem lehet varázsolni és fajt választani, a 9-es harcérték a 6-8 ellen szerintem elég kihívás lesz.
© Denko
2020. április 12. 17:43 | Válasz erre | #805
Leteszteltem a patch-et a sokat emlegetett Káoszarénán.Lényegében működik,mivel egyetlen harccal megúszható az egész,de átlagos (9) harcértékkel az utolsó ellenfél csak akkor legyőzhető,ha varázsolsz.(Háromszor próbálkoztam,a törpe konvertálás után 11-es harcértékű,átlag kétszer lehet megütni,mielőtt kinyír.)
Sok a könyvben a különleges támadás(a bizés párduc háromszor támad/kör!),szóval biztos van még olyan könyv,amire nem teljesen ráhúzható.Másfelől,kétlem,hogy megérné a fáradtságot egy új szabályrendszer kidolgozása,a könyvek eléggé érdektelenek.
Azért kösz,respekt a munkáért.[smiley]eljen[/smiley]
© SzG
2020. április 11. 19:15 | Válasz erre | #804
Nekem anno tetszett, sőt, talán még a Végzet erdejénél is jobbnak tűnt.
Nyilván egy elég egyszerű dungeon (vagy inkább forest) crawler, lényegében nulla történettel, de úgy emlékszem, elég hangulatos, és a stílusa is rendben van. No meg legalább szabályosan is végigjátszható. :)
Ha már "bugyutaság", akkor mondjuk Northenlighttől a hasonlóan videójátékos szerkezetű Eleven falak szerintem "bugyutább" meg fapadosabb.
Mondjuk jobban belegondolva a Fejtörők erdeje is eléggé olyan... szóval Northenlighttől inkább csak az Őserők ura jó. :)
2020. április 11. 13:46 | Válasz erre | #803
22-től fölfelé ezeket próbáld:
- A fekete lovag
- A sárkány vére
- Őserők ura (ha nem bánod hogy edutainment)
- A jégmező harcosa
- A démon szeme

Van még pár amiben volt lehetőség, de sok valóban menthetetlen.
2020. április 10. 19:49 | Válasz erre | #802
Egyébként a Rettegés erdeje - Garry Hamiltontól volt eddig az újabbak közül a legbugyutább.
2020. április 10. 19:34 | Válasz erre | #801
Tudom, de ennek ellenére szerettem volna végigjátszani a sorozatot. Négy könyv után viszont már úgy érzem, hogy max. a gyerekkori nosztalgia miatt érdemes elővenni a régebbi HK könyveket az újabbakkat meg úgy kell kezelni, mint az új Star Wars filmeket - úgy tenni, mintha nem léteznének.
© SzG
2020. április 10. 18:32 | Válasz erre | #800
Ezt mondtam én is, igen. :)
A 22-es könyv (vagyis a remekbeszabott Mágusok tornya) előttiek érnek valamit szerintem. Persze azok között is akad azért elég gyenge, pl. Sárkányölő, Szörnyek szigete, Sárkánykard... de talán még azok is úgy-ahogy élvezhetőek.
22-től felfelé csak a Garry Hamiltonosok jók szerintem, meg a Northenlightesek, bár ezt már talán írtam. Plusz a sorozat végén ugye a Hit nevében (oké, tudom, ezt nem szereted :D) és a Nekropolisz. Kb. ennyi az, amivel érdemes foglalkozni szerintem a HK-ból.
2020. április 10. 18:24 | Válasz erre | #799
Megpróbáltam letesztelni a patch-et még két könyvvel, de egyszer sem jutottam el egyetlen harcig sem. Olyan szinten voltak rosszak és unalmasak voltak, hogy inkább hagytam a csudába őket.
Inkább előszedem a régebbieket 20-tól visszafelé, mert az újabbak tényleg rémesek.
© SzG
2020. április 4. 07:26 | Válasz erre | #798
Köszi. :) Hétvégén még átnézem meg letesztelem, aztán ha kész, szólok.
© Denko
2020. április 3. 21:00 | Válasz erre | #797
A Féregfutam valóban nem a legélesebb kés a fiókban,(legalábbis gyermekkori emlékeim alapján),de legalább nem unalmas(Mágusok tornya,khm).Én mindenesetre kíváncsi vagyok, mit hoztál ki belőle.
1234567891011121314151617Következő oldalUtolsó oldal