Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021Következő oldalUtolsó oldal
2012. december 23. 20:21 | Válasz erre | #789
üdv mindenkinek!
lenne két kérdésem:
-1.a zagor.hu -s kaland játék kockázat könyveket,meg lehet szerezni valahogy?
-2.a térképeket ki lehet valahogy nyomtatni?
előre is köszönöm a válaszotokat!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 8. 11:02 | Válasz erre | #788
Mert Runner kolléga igyekszik visszaadni a régi Rakétás könyvek feelingjét, ott még így szerepelt! A 90-es évek elején én is azt hittem, ezt mind ők írták, aztán kiderült, hogy csupán a követőik. Mondjuk stílusbeli eltérések és maguk a történetek szerteágazottsága szinte harsogja az olvasóknak, hogy itt-ott mások is közreműködtek. Persze rá lehetne írni a Sötétség tőreire is Luke Sharp a Csillagközi fejvadász alkotójától, de akkor egyesek máris ballagnának vele az antikvárium felé, hogy mérsékeljék a költségeiket, amit a könyvre fordítottak. Vele csak tényleg annyi a bajom, hogy ugyan törekedett valami újat alkotni, de az írói tudása, hát nem egy Jules Verne maradjunk ennyiben...[smiley]pias[/smiley]
2012. december 8. 10:06 | Válasz erre | #787
A legtöbb új könyv írója nem is S.J. vagy I.L. akkor miért vannak a borítón?
© Recky
2012. november 12. 21:38 | Válasz erre | #786
Köszönöm a tippet, megnézem ott.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. november 12. 20:54 | Válasz erre | #785
Nekem nem rémlik, igaz minden angol kiadványt én sem olvastam. Talán próbálkozz az Angol Titannica-n, ott pár sort el lehet csípni ebben a témában is biztos. Persze ne számíts részletes beszámolókra, mert sokat ezekről a helyekről valóban nem ír sem a Titán kézikönyv sem a Mélység rabszolgái...
© Recky
2012. november 12. 20:28 | Válasz erre | #784
Üdv mindenkinek!

Mivel messze nem olvastam minden KJK könyvet és egyéb, a Titánhoz kapcsolódó forrást, gondoltam, a nálam olvasottabb fórumozók segítségét kérem. Az Allansia délkeleti részén található, a Csillámló-tenger partján fekvő városállamokról (Alkemis, Agra, Bei-Han, Kallamehr) esik bárhol említés azon kívül, amit a Titán című könyv, illetve A Mélység rabszolgái című játékkönyv ír róluk?

Előre is köszönöm a választ!
2012. október 5. 23:27 | Válasz erre | #783
1. Javaslom, nézd meg a könyvhöz tartozó hibajegyzéket itt az oldalon, mert nagyon alaposan és részletesen ki van fejtve ez a felvetett probléma. (Személy szerint nem emlékszem, hogy ezt a problémát annó kiszúrtam-e, de valószínű, nem voltam elég alapos annál a résznél.)

3. Ez egy nagyon általános probléma. A már \"elhangzott\" válaszokkal szinkronban én is csak azt tudom mondani, hogy elviekben az az általános szabály alkalmazható, hogy \"külön említés nélkül nem mehetsz a kezdeti értékek (itt az ügyesség pont) fölé; így az említett példád alapján a \"szó szerinti szabályosság\" szerint elveszne a kérdéses ügyesség pont. Persze vezetheted is az esetleges tárgyakhoz tartozó plussz ügyességeket a felszerelési rovatban, és hozzáadhatod ezen értéket az ügyességedhez, ha más okból vesztettél ügyesség pontot, de ez alaposabb \"adminisztrációt\" igényel; és vigyázni kell, hogy egy tárgyhoz kapcsolható értéket nehogy aztán később pl. kétszer is hozzáadj a pontjaidhoz. (Szerintem: Ez elviekben és gyakorlatban is még szabályszerű, de kissé \"életszerűtlen\", és tényleg pontos jegyzetelgetést igényel; hisz ha pl. szünetet tartasz és később folytatod a kalandot, könnyen eltéveszthető, hogy mely plussz pont is lett már \"aktiválva\".)
A probléma gyökere talán az, hogy nincs valahogy általánosan külön választva az \"alap\" ügyesség érték a közvetlenül a tárgyakhoz kötött ügyesség pontoktól. A logika mindenképp azt diktálná, hogy egy tárgyhoz (jellemzően egy jobb vagy plussz fegyverhez) köthető kiegészítő ügyesség értéket mindenképp (vagyis ha épp maximumon vagy is, mikor hozzájutsz) kamatoztathass, mégpedig addig, míg az adott tárgy nálad van, iletve amíg az használható. Ugyanezen logika alapján az viszont teljesen rendben van, hogy pl. egy (varázs)ital/főzet/spéci kaja/stb. hatására nyerhető (visszanyerhető) ügyességponto(ka)t csak akkor lehet megkapni, ha épp nem vagyunk maximumon.
A régebbi könyvek jellemzően elég nagyvonalúan kezelték ezt az egész kérdést, de jó néhány későbbi műben igen alaposan és részletesen \"nyomon követte\" az író az ügyesség pontok alakulásának lehetőségetit, magyarán szinte minden lényeges tárgy (fegyver) szerzési helyen szerepelt, hogy \"növelheted az ügyességet a kezdeti fölé ennyivel és ennyivel\", vagy \"növelhetsz az ügyességen ennyit és ennyit, ha most épp nem több ennyinél és ennyinél\".
2012. október 3. 20:59 | Válasz erre | #782
Húh tényleg a Verembestia őriz egyet, elfelejtettem, azt sosem öltem meg :) ,de attól függetlenül, már az első fejezeteknél az ork buzogánya lepattan a pajzsunkról, szóval már az elején is van, de erről sehol nem írnak semmit, még a \"Hogyan küzdj meg az Alvilág teremtményeivel?\" résznél sem, pedig ott 1-2 könyvnél tényleg, külön hozzáírja a pajzsot. Jah a halál seregeiben, megvolt az önbizalmunk a halállabirintus után, nem kellett a pajzs...:)
(Korábban L'Bastin)
2012. október 1. 13:30 | Válasz erre | #781
http://www.silverland.hu/termek/16576/Star_Wars_-_A_klonok_haboruja_-_AZ_ELVESZETT_LEGIO/

Errol nem is tudtam. :)
2012. szeptember 22. 15:37 | Válasz erre | #780
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Valaki el tudná nekem küldeni emailben a köv. 3 könyvet:
- Pokol
- Hitehagyott második és harmadik része.
Cím: drlecter1991@gmail.com

Előre is köszönöm![smiley]wave[/smiley][smiley]worship[/smiley]
2012. szeptember 19. 20:52 | Válasz erre | #779
Az előszó utánban szokott szerepelni, hogy van e pajzsod vagy sem. \"Hogyan küzdj meg az Alvilág teremtményeivel?\"
© killmaster (Savanyúhas)
2012. szeptember 19. 18:22 | Válasz erre | #778
A kard és pajzs alapfelszerelés a történetben, persze csupán egy egyszerű pajzsra kell gondolni! Egyébként a Halállabirintusban lehet pajzsot szerezni, a Verembestia őrzi. Persze vannak kalandok, ahol kifejezetten kitér a könyv arra hogy miféle tárgyakkal rendelkezel. Bajnokok próbájában egy szál kardod és erszényed van, az Éjféli tolvajban meg nem cipelsz magaddal felesleges tárgyakat elvégre tolvaj vagy, annak nem kell pajzs. No és sok olyan történet akad, ahol valamiféle pajzsot igen jó beszerezni. Sőt a Démonlovagokban jó ha tudod miféle címer van rajta... Tehát, ha egy alapfelszereltségű harcossal játszunk, és a könyv azt írja, hogy elveszítjük a pajzsunk, akkor azt úgy kell tekinteni, hogy volt, de valamiért elveszett. Bár a Halál seregeiben egy hadvezért alakítunk, még sincs pajzsunk, mert a sok pénzből, amit a palotánkra és a seregre költöttünk nem futotta... Lehet Fangban nem lehet jó minőségű pajzsokat kapni?[smiley]vigyor3[/smiley]
2012. szeptember 19. 17:55 | Válasz erre | #777
Ha nem emlitik meg külön az alapfelszerelésnél, nem hiszem, hogy van pajzsod. A Halállabirintusban nem láttam emlitést erről. A szerencsét én igy csinálnám: megnövelném kettővel az eredetit, tehát akár 14 is lehet. Ha maximumon volt a szerencséd, akkor az is megy vele, ha nem, akkor nem nyúlnék hozzá.
2012. szeptember 19. 16:53 | Válasz erre | #776
Köszi a válaszokat! A Skorpiók Mocsarában a szerencsenövelés a 155-ik fejezetpont lap alján van. A második kérdésre visszatérve egyébként, ez a pajzsos mizéria a Halállabirintusban is visszaköszön, szerezni nem lehet benne, de 2 helyen is el lehet veszíteni, valamint a 380-as fejezetponton és a 196-os ponton használjuk is, a 222-őn pedig rákérdez, hogy van-e? Lehet hogy tulajdonképpen a pajzs minden kaland alap felszerelése?
(Korábban L'Bastin)
2012. szeptember 19. 14:54 | Válasz erre | #775
2. Igen, ez logikai hiba az irótól. Játszd úgy, ahogz neked tetszik. :)
3. Igen, kezdeti érték fölé nem mehetsz, hacsak erre a könyv külön engedélyt nem ad. Ha megsérülsz és még nálad a módositó, akkor kvittek vagytok. Viszont ha elveszted azt a tárgyat, akkor csökkenteni kell az ügyességed.
4. Melyik fejezetnél van a kérdéses szerencsenövelés?
2012. szeptember 17. 18:01 | Válasz erre | #774
Egy barátom ajánlotta figyelmembe.
2012. szeptember 17. 10:31 | Válasz erre | #773
Én olvastam, de már elég régen, túlzottan sok mindenre nem emlékszem belőle. Mondjuk ott figyel a polcon, lehet előveszem majd valamikor. Miért kérded?
2012. szeptember 16. 16:42 | Válasz erre | #772
Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem pár KJK könyvvel kapcsolatban és érdekelne a véleményetek megpróbáltam összegezni.

1.: Nektek mi a véleményetek a Hóboszorkány Barlangjaiban a kristályharcosos problémáról, mert ugye, ahhoz, hogy odáig eljuss, mindenképpen meg kell menteni a dzsinn-t, tehát az a kérdés teljesen felesleges, viszont a fegyverek közül a kalapács megléte így hátrány, mert addig nem ajánlja fel a könyv a dzsinnes lehetőséget, viszont nem választhatod azt sem ,hogy csak a dárdát viszed magaddal, én anno mindig ott hagytam ,ezért mindkettőt, erre a problémára van valami egységesen elfogadott megoldás?

2.: A Tolvajok városában , egy helyen szerezhetsz csak pajzsot, ezt a fejezetpontot simán ki lehet hagyni és úgy is eljuthatsz a végén a trollokig, ott, azonban ha elfutsz a 11-es fejezetponton eldobod a pajzsodat -1 ügyesség, ha, viszont harcolsz velük a 73-as ponton akkor miután az egyikkel végeztél hozzávághatod a pajzsodat a másikhoz és elfuthatsz. A kalandlapon kezdetben nem szerepel pajzs, tehát ha nem szerezzük meg, akkor nem tudunk elfutni a csatában, és nem veszítünk egy ügyesség pontot a falmászásnál,de azért megtehetjük? erről mi a véleményetek?

3.: Ha bármikor egy kalandban szerzel egy tárgya ami +ügyességet ad, de neked már maximumon van ,viszont utána megsérülsz és veszítesz ügyességet, akkor ez a tárgy ha még rajtad van kifejti a hatását és így most növelheted annyival az ügyességedet, vagy ezek a pontok elvesznek?

4.: A skorpiók mocsara elején a +2 kezdeti szerencse az az aktuálisat is növeli vagy csak a kezdetit, tehát mondjuk ha 8 volt, akkor 8/10 lesz vagy 10/10, és ez akár 13 vagy 14 is lehet vagy pedig a 12-es határt nem lehet átlépni?

5.: A Nekromanta Éjszakája c. könyvben a 440-es fejezetponton szert teszünk egy Mágiamanóra, akinek 4 képesség van, ezekből három a kezdeti értékére állítja vissza valamelyik képességünket a 4-ik viszont \"egy élőhalott lelket űz vissza a túlvilágra\" ennek használatáról semmi bővebb információ nincsen, én úgy értelmeztem, hogy bármilyen élőhalott ellen lehet azonnal használni és így le sem kell vele játszani a harcot, szerintetek ez akár a 304-es fejezetponton a Tél Király ellen is használható? Máshogy gyakorlatilag lehetetlen legyőzni az előtte lévő harcok és az értékei alapján , ráadásul ha megöl többet vissza sem tudunk jönni a túlvilágról.

Nem kukacoskodni akarok, csak szabályosan játszani ,és ezek közül néhány kérdés már jó pár éve érdekel.

Előre is köszi!
(Korábban L'Bastin)
2012. szeptember 16. 16:30 | Válasz erre | #771
Véletlenül valaki nem olvasta Raul Reinertől a Pokol c. művét?
2012. szeptember 1. 14:28 | Válasz erre | #770
Most már nyugodtan fogok aludni. [smiley]fogmosas[/smiley]
2012. augusztus 31. 19:55 | Válasz erre | #769
Na, ha jól látom a dolgokat, akkor mégiscsak korrekt a Titannica, mert azt a verziót is leírja, amit te mondtál (Zagor apja nekromanta, Zagor féldémon), és meg is nevezi forrásnak a Skullcrag-ot. Akkor max annyi a hiba, hogy a 3000 év miatt elveti az elméletet.

Akkor az első verzió van ezek szerint a Salamonis Gazettből, és a második a Skullcragból.
2012. augusztus 31. 19:42 | Válasz erre | #768
http://games.groups.yahoo.com/group/titan_rebuilding/files/

Elvileg itt elérhető, de én még nem szedtem le.

Amúgy egyetértek, akármi is legyen benne, nem sokat nyom a latban a többi forráshoz képest. (Ugye elvileg abból van, hogy Oldorannak hívják, apja Gerlekus, kereskedő-varázsló.)
2012. augusztus 31. 19:24 | Válasz erre | #767
A Lexikon egyértelműen származtatott anyag, azaz nem tekinthető kánonnak.

A webhelyek hiába hivatalosak, az ott felbukkanó anyagok egyértelműen \"theorycrafting\" kategória, azaz nem kánon.

Bármiféle modul ami a könyvek alapján íródott egyértelműen nem kánon, az ott megjelenő infók közül egyedül a teljesen új független infók tekinthetőek kánonnak.

Az olyanoknál mint pl. a regények, vagy AFF-kiadványok a kánon azért szól mindíg a játékkönyvek mellett mert a) a sorozat alapvetően játékkönyvekként indult és az is maradt b) a játékkönyvek mindíg előbb jelennek meg mint ezek a másodlagos cuccok.

A Salamonis Gazettről továbbra sem tudok semmit, de vélhetőleg másodlagos vagy harmadlagos anyag, így nem valószínű hogy bármi köze lenne a kánonhoz. Link esetleg a kiadványhoz?
2012. augusztus 31. 14:03 | Válasz erre | #766
\"The Zagor case is a rather difficult one though, as it depends upon what you classify as canon. Certainly any information derived from the original Puffin books and the Wizard reprints and new gamebooks is canon. But what about the d20 modules which contain lots of new information, much of it contradicting or not in keeping with the feel of the original books? And then there is the stuff from the Official FF website. This is where is gets really tricky. Do we treat issue 1 of the Salamois Gazette as canon? What about the unfinished and unpublished 2nd issue which nonetheless exists in part? And what about the Lexicon? And what about the little tidbits of detail which used to be placed here and there on the older version of the Official site? Much of this was done by Dave Holt, the former Warlock, who was replaced, and it\'s not clear whether he was just adding stuff willy-nilly to the site off the top of his head. So much of this stuff about Zagor probably has its origin in some of these sources but not others (especially the Salamonis Gazette?).\"
2012. augusztus 31. 13:55 | Válasz erre | #765
A Titannicán rendesen ki van írva, mi honnan van, bár gyanítom, hogy akkor nagyrészt fanfic az egész, nyilván a Skullcrag a hiteles forrás. Közben megkérdeztem egy ff fórumon, ott is azt írták, hogy a Titannica vélhetően részben vmi csóka agyszüleménye, tehát nem hiteles.

Lásd: http://fightingfantasy.wikia.com/wiki/Zagor_%28warlock%29
2012. augusztus 31. 12:52 | Válasz erre | #764
Nem azért hogy kötözködjek, de a zagor.hu lexikonában ennyi van megjelölve forrásanyagként:

\"Képzettségét tekintve elementalista varázsló, aki A Tűzhegy Varázslója, a Visszatérés a Tűzhegybe és a Zagor Legendája könyvek főellensége is. Más művekben is említésre kerül, például A Hóboszorkány barlangjaiban vagy A Pusztítóban.\"

A felsoroltak közül pedig egyedül a Salamonis Gazette új számomra, de arról viszont tudjuk, hogy nem része a sorozatnak.
Talán onnan származik ennek a bekezdésnek a tartalma?:
\"A Fangi Ellagrim Grimalkin szerint Zagor vezetékneve Oldoran, mely szülővárosának, Zengisnek az ősi nevére hasonlít, Goldoranra. Egy Gerlekus Zagor nevű Zengisi kereskedő-varázsló gyermeke volt, aki pedig Gallan Zagornak volt a dédunokája, aki így egyben Oldoran dédnagyapja is. Gallan varázslóként hatalmas vagyonra tett szert, és mivel szükségét érezte, hogy ezt megvédje, a Zagorok közül elsőként költözött be a Tűzhegybe.\"

Ami miatt érdekel, az az hogy a kánon-infók (l. The Zagor Chronicles 3: Skullcrag) szerint Zagor apja durván erős nekromanta volt, Zagor féldémonként született, Zagor egyik felmenője sincs megnevezve, és Zagornak nem ismert másik neve.

Tekintve pedig hogy a Titánon az idő lassabban telik mint Amarillián (egy titáni nap kb. 9 amarilliai évnek felel meg), a 3000 év nem jelent problémát, hiszen kb. 3000 év amarillián alig 1 év távollétet jelent a Titánról.
2012. augusztus 31. 08:04 | Válasz erre | #763
Ki van írva lábjegyzetbe minden infó után, hogy elvileg honnan van. A Zagoros cucc esetében ezeket a könyveket írja:
The Warlock of Firetop Mountain, Caverns of the Snow Witch, The Salamonis Gazette, The Trolltooth Wars, Skullcrag, Creature of Havoc, The Fighting Fantasy 10th Anniversary Yearbook, Titan - The Fighting Fantasy World, Return to Firetop Mountain, Legend of Zagor


Mondjuk a lap tetején ott figyel egy kis szöveg, ami egy kicsit elbizonytalanítja az embert:
\"Non-canon: This page is in full or in large part about non-canon information or a non-canon source of information.\"

Bár ezt nem vágom, hogy ez hogy került rá, meg hogy akkor tényleg hamis infókat ad az írás, avagy sem. Most már én is kíváncsi vagyok, hogy akkor mi van. Vagy ez arra vonatkozik csak, hogy helyenként nem ad pontos oldalszámot? Vagy a piros szavakra, amikről még nincs kész leírás?
2012. augusztus 30. 22:49 | Válasz erre | #762
Erre sajnos nem tudom a választ:(
De engem is érdekelne.
2012. augusztus 30. 21:21 | Válasz erre | #761
A titannica és a wikia.com ugyanaz a forrás mint a Zagor.hu lexikona.

A kérdés, hogy az ott lévő cikket honnan rakták össze, melyik játékkönyvből, vagy egyéb kiadványból. Mert én nem emlékszem az ott leírtakra, valamint az ott leírtak szöges ellentétben állnak mind a Tűzhegy varázslója játékkönyvvel, mind a The Zagor Chronicles regényekkel, de talán még a Titánnal is.
2012. augusztus 30. 20:56 | Válasz erre | #760
Dehogynem, viszont a te háeszedet akkor még nem olvastam.[smiley]wave[/smiley]
2012. augusztus 30. 19:38 | Válasz erre | #759
Mert én nem épp ahhoz adtam linket[smiley]falbav[/smiley]
2012. augusztus 30. 19:22 | Válasz erre | #758
Lehet, hogy nem teljesen így kell írni, de: Titannica.
2012. augusztus 30. 18:24 | Válasz erre | #757
Szerintem innen:
http://fightingfantasy.wikia.com/wiki/Zagor_%28warlock%29

Lábjegyzetben ki is van írva, mi honnan van.
2012. augusztus 30. 16:52 | Válasz erre | #756
Honnan a retekből szedi az infóit az \"Oldoran Zagor\" szócikk a Lexikonban?

Roppant kidolgozott, de totálisan légbőlkapottnak néz ki, így tényleg érdekel.
2012. augusztus 22. 15:42 | Válasz erre | #755
Vezérnek Kingpin van fordítva. :)
Látod milyen yo, h ilyen sok okos embert meg tudsz itt kérdezni? :)
2012. augusztus 19. 21:08 | Válasz erre | #754
Hát a Vezérből csak egy van :)
2012. augusztus 19. 09:15 | Válasz erre | #753
Köszönet a válaszokért.
A Leader-t én mondjuk kajakból Vezérnek fordítottam, nem pedig Vezetőnek :)

Az a nagy helyzet, hogy megkérdezni megkérdezheted, de perpillanat sajnos nem válaszolhatok. De előbb-utóbb ki fog derülni.

Csütörtökön tervez még valaki beugrani? Ha elengednek korábban melóból, negyed 5 körülre, ha nem, akkor negyed 6-ra eltekerek a Dungeonba.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. augusztus 8. 20:31 | Válasz erre | #752
Rosszul emlékeztem, nem a könyvekben szerepel, hanem csak a 2010-es rajzfilmsorozatban. Magyar könyveimben, füzeteimben nem láttam, h szerepelt volna bármikor korábban magyarul, ahogy átpörgettem őket, bár lehet csak nem voltam alapos.

Szal hatalmas meglepetésre:
The Leader = Samuel Stern - A Vezető...
Ennyi erővel egy angol-magyar szótárat is felcsaphattam volna. :)

FireFox:
Egyébként, ha szabad kérdezni mit fordítasz, amihez ilyesmik kellenek?
2012. augusztus 8. 08:14 | Válasz erre | #751
Pár apró kiegészítést tennék:
A kiadványok neveire hivatkozz nyugodtan az eredetire: Uncanny X-men, Strange tales, stb, a hivatalos kiadványokban is ezt szokták.

Quicksilver, nem Higany, hanem Higanyszál a magyarban,
Mr. Fantastic, pedig Nyílként fut.
Leadert este megnézem neked, az egyik magyar Avengers kötetben biztosan szerepelt, megnézem milyen néven.

A többi korrekt, vagy nem szerepelt magyarul.

Firefox:
Ha tényleg tutira akarsz menni, akkor menj fel a pokember.hu-ra, az a kingpin kiadó lapja, ott kérdezd meg uezt a fórumon. Na ott tutira yokat fognak mondani, vagy adnak segítséget, h mire fordíts vmit. Pl Jester szerintem nem szerepelt még magyarul, de a marvel+ nevű magazinban pont ilyesmik lennének, és ki tudja mit hoz a jövő, mi lesz még benne később, és akkor egyezzen majd már meg a tied a hivatalossal, ami még esetleg lehet. :)
© SzG
2012. augusztus 8. 06:44 | Válasz erre | #750
Hát a Titokzatos zóna gondolom megvan runneréknak (anno le lehetett tölteni innen szinte mindent ilyen közepes minőségű szkennelt változatban-PDF-ben, ez is mintha köztük lett volna), a BB-ből pedig elvileg nemsokára lesz egy \"hivatalos\" elektronikus változat (ha minden jól megy)... várd meg, amíg erre sor kerül. :)
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 7. 23:47 | Válasz erre | #749
Én is szeretnék segítséget kérni,ha lehet.A Titokzatos Zóna c.minijátékkönyvet honnan lehet letölteni?Az ominózusos BB.-t is szívesen letölteném,de lehet,hogy SzG.megorrolna érte,de azért hátha.(Bocsi,nem az üzlet rontása miatt kérdeztem a BB.-t.)

Üdv,és köszönettel:Dani
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 7. 21:41 | Válasz erre | #748
Flash ha jól tudom Villám fedőnéven is fut, elvégre elég gyors szuperhős. Van is egy rajzfilmem ahol Superman és Villám versenyt futnak a föld körül... A Shield-et pedig az Amerika kapitányban fordították pajzsnak (Ez egy szervezet), bár leginkább én is az angol verzióval találkoztam...
2012. augusztus 7. 21:30 | Válasz erre | #747
aminek megjelent magyar kiadásban:

S.H.I.E.L.D.
Dr. Bruce Banner
Summer – Cyclops => Summer - Küklopsz
Ben Grimm, the Thing => Ben Grimm, a Lény
McCoy – Beast => McCoy - Bestia
Chief Clancey O’Hara => szerintem ez a képregényben is volt, a név változatlan, a rang rendőrfőnök
Pietro Django Maximoff, Quicksilver => Pietro Django Maximoff, Higany
Flash
Marvel Super-Heroes <= ez nem név
Mr. Fantastic
The Human Torch => az emberi fáklya. Általában csak \"Torch\", azaz \"Fáklya\" néven fut.
Invisible Woman => láthatatlan nő
Uncanny X-Men <= nem név
Ice Queen => Jégkirálynő, Fehér Királynő (az előbbi a karakterneve, az utóbbi a rangja a Pokoltűz Klubban)

A többi nem jelent meg magyar kiadásban.
Ahol nem írtam \"=>\" ott az angol eredeti megegyezik a magyarral.
2012. augusztus 7. 20:20 | Válasz erre | #746
Oké, jobban belegondolva nem csak karakterek kellenek, hanem képregénycímek, szervezetek, miegymás. Mindenesetre nagyjából mind képregény, vagy legalábbis ilyesmi kötődésű. Hogy mennyire Marvel vagy DC vagy bármi egyéb, azt sajnos nem tudom megítélni. Némelyeknél triviálisnak tűnik a fordítás, lehet, hogy van, amit meghagytak angolul, nem tudom, nem értek hozzá. A biztonság kedvéért kábé minden itt van, amire szükségem lesz majd, ha vannak köztük trivialitások, annak örülni kell :)

Strange Tales (1965)
S.H.I.E.L.D.
Tomorrow Stories (1999)
Franky Lafayette aka Greyshirt
N’Kantu, the Living Mummy (1973)
The Man from U.N.C.L.E. (1964)
The Leader (from Incredible Hulk; 1964)
Mekon, Dan Dare (1950)
Chief Clancey O’Hara (1966, Batman tv-sorozat)
Dr. Bruce Banner
Summer – Cyclops, McCoy – Beast
Ben Grimm, the Thing
The Jester (Daredevil, 1968)
Pietro Django Maximoff, Quicksilver
Flash /Streak/ Gordon
Marvel Super-Heroes
Mr. Fantastic
The Human Torch
Invisible Woman
Firestorm (1984), Blythe Bonner
Uncanny X-Men, Ice Queen, White Queen

Más. Augusztus 21-én jelentkezek majd ismét, ergo akkor fogom tudni megnézni az esetleges választ, válaszokat. Addig, ha kérhetem, ne robbantsátok fel szegény oldalt :)
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2012. augusztus 7. 07:58 | Válasz erre | #745
Örülök neki. :D
Egyébként azért csúszik ilyen sokáig a dolog, mert van egy rész, aminek a megírására nagyon nehezen tudom rászánni magam (ez a főszereplő édesanyjának haláláról szólna elvileg, és elég megrázó lesz). Na mindegy, összekapom már magam tényleg, és megpróbálom még a héten befejezni ezt a bizonyos 3.0-ás (2.0-ás? Mondjuk inkább úgy, hogy 2012-es :D) verziót...
© Anry
2012. augusztus 6. 23:55 | Válasz erre | #744
Várom már a 3.0-ás verziót. Nekem nagyon tetszett a könyv és bár hosszú hónapokkal ezelőtt olvastam, mindig jó érzéssel gondolok rá vissza. :)
2012. augusztus 6. 16:24 | Válasz erre | #743
Így már világos!:D
© SzG
2012. augusztus 6. 11:58 | Válasz erre | #742
De, tulajdonképpen ez a harmadik változat lesz, de nevezhetjük 2.0-nak is, mert az első (a 2005-ös), az még csak egy elég kezdetleges verzió volt (amolyan \"piszkozatnak\" is felfoghatjuk :D), amit asszem nem is nagyon mutattam meg senkinek. Szóval az első rendes az a 2009-es volt, ez jelent meg könyv formában is ugye.
2012. augusztus 6. 11:52 | Válasz erre | #741
Véletlenül nem a 3.0-ás jön?
Mert ha jól tudom, ez a harmadik változat.
2012. augusztus 6. 11:38 | Válasz erre | #740
Hát ha minden yol megy, akkor nemsokára tényleg nem lesz olyan, aki nem olvasta... :)
Mail ment.
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021Következő oldalUtolsó oldal