Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324
© killmaster (Savanyúhas)
2010. szeptember 20. 08:09 | Válasz erre | #28
Névnapi ajándékként rendeltem neki egy könyvet a netről - kedvenc írójától - és valahogy a tiéd jobban tetszett neki SZG kolléga. Nagy szó ez, mert egy Robert Knight kötetről van szó, akit én is szívesen olvasok. Ettől függetlenül mindketten várjuk az új könyvedet SzG kolléga. Egyébéként a kjk könyvekhet vannak még kiegészítő könyvek is, ezek fordításáról mi lenne a véleményetek? Nézegettem egy-kettőt talán érdemes lenne lefordítani, ha lenne rá igény... (Gondolok itt Allansia-ra meg a Backsand-re, talán ezek is olyan Titán féle kiegészítők)
© SzG
2010. szeptember 20. 07:20 | Válasz erre | #27
Végül is van valami ebben a "azok fogják igazán értékelni a nyereményjátékos zagor.hu könyveket, akik az előzőeket is olvasták"-dologban, tényleg jobb, ha az ilyen kollégákhoz kerülnek.
Hát jó, reméljük tényleg lesz pár név a kalapban, mondjuk nem lenne rossz, ha inkább kétszámjegyű lenne a jelentkezők száma. :)

"Bár Szlobo kolléga könyvéből már volt egy példányom, de arra lecsapott unokatesóm"
Azta! Csak úgy a malaclopója alá süllyesztette? :D És vissza se akarja adni?? Mondjuk azérr ez jó jel, gondolom egész tűrhetőnek tartja vagy ilyesmi. :)

"Sőt az Angus Dewer folytatása(i) is.."
Az Angus Dewer egy magyar sorozat (volt), az írót pedig felhajtani gyakorlatilag lehetetlen, így a további könyvek kiadása sem jöhet össze sajna. Amúgy nagy kár, mert azok tényleg jók még a gyermekkorból kinőve is, sőt. :)
Mindenesetre ha valami hasonlóan újító, dark fantasys játékkönyvhöz lenne kedved, akkor ajánlom magamat. :D Pontosabban ezt:
www.darkjk.atw.hu
© Anry
2010. szeptember 19. 21:19 | Válasz erre | #26
Egy részem belül mindig gyerek marad, így én egyáltalán nem találom problémának a könyvek "gyerekességét". Kockák elő, füzet elő, térkép rajzol, halad-javítgat.. ez az igazi érzés.. :-)

Ha pedig megunok valamit, akkor egy kicsit szüneteltetem. Utána pedig újult erővel vetem bele magam. Ez eddig mindig bejött.. :-)

A Lone Wolf engem is érdekelne miután elfogytak az FF-ek. Sőt az Angus Dewer folytatása(i) is..
© killmaster (Savanyúhas)
2010. szeptember 19. 20:47 | Válasz erre | #25
Hát, ha nem, nem... Eddig is megoldottuk valahogy, ezután sem lesz vele gond. Egyébként a rejtvény számomra nem volt megfejthetetlen, négy válasz csuklóból jött, a többi persze könyvből. Tulajdonképpen emiatt nem rendeltem meg még az újdonságokat, én nagyon örülni fogok bármelyik könyvnek. Bár Szlobo kolléga könyvéből már volt egy példányom, de arra lecsapott unokatesóm, így nekem jelenleg abból sincs. A másik két nyereménykönyv is igazi csemege! Egy KJK könyv gyűjtőnek valóságos kincs. A könyvek állapotáról annyit, hogy nálam a Visszatérés a tűzhegybe című könyv lett kissé megviselt, a többivel semmi gondom, pedig forgatom őket eleget. Azért örülök, hogy más honlapok is kezdik felfedezni a zagor.hu weboldalt. Ezek szerint van értelme csinálni, van igény a könyvekre, és az új neveket elnézve még egy kisebb rajongótáborra is futja. Egyébként ha én készítettem volna a rejtvényt, valószínűleg jobban megdolgoztattam volna a "kalandorokat" kb úgy, mint a próbamesterek a Halállabirintusban. Egyébként csak gondoljatok bele, hogy ezeknek a könyveknek van egy eszmei értéke, ami valljuk be 10 névért szinte ajándék. Annak meg különösen, aki kedveli őket!
2010. szeptember 19. 19:43 | Válasz erre | #24
Ha innen nézed a dolgot, akkor persze teljesen igazad van. Nyilván nehéz, ha az ember nem olvasta a könyveket. Persze, hogy sokat kell most elolvasni, ha eddig bele sem nézett egyikbe sem. De itt most pont az lenne a lényeg, hogy olvassák el a műveket. Gondolom elég sokan letöltötték a fordításokat ilyen-olyan forrásból, néhányan vettek is belőle. Utóbbiak nyilván mind elolvasták a műveket (ha már pénzt adtak ki érte), és az előbbiekről is feltételezem ezt, elvégre mi másért venné a fáradtságot a leszedésükre, tehát elég sok embernek kellene, hogy legyen fogalma arról, mi van a könyvben. Innentől pedig már nem is tart olyan sokáig eljutni a megoldáshoz. Ha pedig nem olvasta el az eddig megjelent műveket, és még egy könyv megnyerésének esélyéért sem hajlandó rá, akkor úgy sejtem, a nyereménykönyvbe se nézne bele. Akkor már inkább olyasvalakihez kerüljön, aki az eddigi könyvekkel együtt ezt is fogja tudni értékelni. Azt azért be kell látni, hogy olyan kérdéseket azért mégsem tehettünk fel, mint „3 betű: … Turner, zenész,” vagy „2 betű: Eger közepe!” Egyébként annyira nem lehet nehéz, ha -- és bocsánat, itt most javítanom kell magam -- a 31-én este fél 10 körül feltett játékra 1-én délutánra már 4! helyes megoldás érkezett; ahogy runner mondta, „abból már lehet sorsolni.”
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2010. szeptember 19. 18:12 | Válasz erre | #23
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, itt is szóba kerül például a zagor.hu-s nyereményjáték (a hozzászólásokban, legaulul):

http://rizsszem.blogger.hu/2010/09/03/kaland-jatek-kockazat

Egyébként most újra megnéztem én is a kérdéseket, hát igen, pl. így fejből egyedül a 10-est tudom, a többiről lövésem sincs. :) Igaz, én nem olvastam mindegyik zagor.hu-s kiadványt, de hát ez nem is várható el minden, a nyereményjáték után érdeklődő kollégától.
Persze most már mindegy. Reméljük azért tényleg lesz pár jelentkező, és nem csak pl. három ember között kell kisorsolni a három könyvet. :D
© SzG
2010. szeptember 19. 18:01 | Válasz erre | #22
Ami a nyereményjátékot illeti, hát én több helyen is olvastam olyat (illetve páran mondták is nekem), hogy túl nehezek a kérdések, gyakorlatilag az összes zagoros játékkönyvet végig kell túrni a helyes válaszokért, illetve túl sok is van belőlük, így inkább kihagyják az egészet. Szóval még jó, hogy nem bonyolítottátok meg még jobban a dolgot, mert lehet, hogy senki se jelentkezett volna. :)
© SzG
2010. szeptember 19. 17:51 | Válasz erre | #21
Hát a Havochoz, Bajnokok próbájához, meg a Pusztítás maszkjaihoz képest kevésbé szadisták azok, amiket felsoroltam, igen. :) (A Démonlovagok persze kivétel, de ezt írtam is.) Meg nyilván nem csak az a lényeg, hogy mennyire szadista, na mindegy, nem akarom magamat ismételni. :) De hangulatilag, stílusilag, szerkezetileg az Elátkozott ház köröket ver a Pusztítóra pl. (Szerintem.)

Árdolgozás: hát hogy őszinte legyek, se időm nincs hozzá (írom az új játékkönyvemet, és azzal is marha lassan haladok, arra is több idő kéne), se türelmem. A Tűzhegy 1-el is rengeteget foglalkoztam, aztán így utólag mégse vagyok annyira nagyon elégedett vele... :) Arról nem is beszélve, hogy pl. a lapok a gerinc mentén (belül) elég keményen felgyűrődtek mindenhol, csak azért, mert letettem a könyvet a földre pár nap erejéig... (Gondolom a hűvösebb levegő vagy nem tudom mi miatt, mert már alapból nem volt jó a papír vagy a ragasztás, passz, de más, rendes játékkönyvet is letettem pont ugyanoda, és azoknak semmi baja.) Bár ez lehet, hogy csak nálam van így, nem tudom, de kissé necces, szét se lehet nyitni rendesen. :S Bosszantó. Szóval most egyelőre inkább a saját könyvemmel foglalkoznék, bocs.
© killmaster (Savanyúhas)
2010. szeptember 19. 16:00 | Válasz erre | #20
Méghogy az Elátkozott ház kevésbé szadista? Meg a többi amiket felsoroltál... Hát nehézségileg ott vannak a top 10-ben SZG kolléga. Na de ez nem az első eset, hogy eltérő véleményen vagyunk, remélem nem is az utolsó. Viszont ha már így vonalban vagy lenne-e kedved majd kicsit ráncba szedni a nyers forításunkat a Kard mesterét? Talán Runnert és Firefoxot kicsit tehermentesítenénk, bár több szem, több hibát vesz észre alapon, így is lesz benne, ami javításra szorul...
2010. szeptember 19. 15:51 | Válasz erre | #19
Már a legelején volt 3, azóta nem tudom, de szerintem aránylag sok. Talán túl sok is. Hiába mondtam runnernek, hogy ne csak a függőleges oszlopot kérje be, hanem a 10 részmegoldást is :)
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2010. szeptember 19. 15:44 | Válasz erre | #18
Nahát, hogy megélénkült a fórum! Ennek én is csak örülni tudok! Az általános csend talán abból is adódik, hogy nem igazán volt olyan téma, ami lázba hozta volna a rajongókat! Én személy szerint bőszen a Kard mestere fordításán dolgozom a kollégámmal, és örömmel jelenthetem kb. 55%-a már készen van a fordításnak, igaz javítanivaló akad benne bőven. A szerző nem spórol a lényegtelen részletek leírásával, nekem néha már kicsit soknak is tűnik. De ez az én véleményem, más nyilván másképpen vélekedik majd. Ami a magányos farkast illeti, hát ízlések és pofonok. Tényleg nem olvastam még csak a bevezető könyvet, nem estem tőle hanyatt. A mágus könyvekre inkább csak kíváncsi vagyok, de pénzt nem áldoznék értük. Egyébként Runner és Firefox nehéz keresztet vettek magukra, de úgy tűnik jól megállják a helyüket. Persze akadtak vitás kérdéseim mindkét féllel, na de mint egy nagy család törekszünk a legjobbra! Egyébként én azt kérdezném, ha ez publikus, kb mennyi helyes megfejtés érkezett a meghírdetett pályázatra?
© SzG
2010. szeptember 19. 15:30 | Válasz erre | #17
... A szabályrendszerük mondjuk borzalmas szerintem. :D

Na, de jót "floodoltam" megint. Ha lenne szerkesztés-gomb, akkor most ezeket is írhattam volna az előző hsz-be... :)
© SzG
2010. szeptember 19. 15:29 | Válasz erre | #16
... De mondjuk a mágusosok közül a 2. is eegész normálisnak tűnt, igaz, még csak belenéztem. :) De ahogy látom, inkább ezt a komolyabb, realistább, némileg összettebb nyelvcezetű HK-s vonalat próbálják vinni.
© SzG
2010. szeptember 19. 15:20 | Válasz erre | #15
Öhm, én arra gondoltam (lehet, hogy félreérthető voltam, nem tudom, most nincs is kedvem visszakeresni, hogy mit írtam :D), hogy a hagyományosabb, könnyedebb, inkább "mesésebb", kevésbé realista fantasy játékkönyvek nem jönnek már be, a "világmegmentősek", amikben a fejezetek átlaghossza 4-5 sor (vagyis összetett mondatok+normálisabb leírások meglehetősen szórványosan fordulnak elő bennük), és pusztán azért nehezek általában, mert tele vannak szörnyekkel-megszerzendő tárgyakkal-azonnali halálokkal. Ilyen Bajnokok próbája, Tolvajok városa és társai, nagyjából ezekre gondoltam. :) A komolyabb, darkosabb, újítóbb, kevésbé szadista jellegűek tetszenek, pl. Elátkozott ház, Haláltalizmán, Mélység rabszolgái, Démonlovagok (na jó, ez eléggé elszállt, ami a nehézséget illeti, de legalább a hangulata komolyabb + változatosabb azzal a rnegeteg helyszínnel :D). Meg persze ilyen Monarakh, Fenevad stb.-k. Szóval nem konkrétan a fantasy játékkönyvek nem kötnek le, mert ezek is azok. :)
Én meg nem vitázni akartam-akarok, csak válaszoltam. :)
2010. szeptember 19. 14:57 | Válasz erre | #14
SzG Üdv Neked is!
A műfaj nem a játékkönyv, hanem a fantasy! Akár KJK akár HK, mind a fantasy világában játszódik. Tehát max. ez nem köt le már.
Nem kötekedni akartam:)
© Kamo
2010. szeptember 19. 13:39 | Válasz erre | #13
[i]szerk.: ...nehéz játékmenet [b]ellenére[/b]...[/i]
© Kamo
2010. szeptember 19. 13:35 | Válasz erre | #12
SZG: Valóban nagyon furcsa még számomra is, de talán azért mondanám az egyik (!) legjobb könyvnek, mert a direkt nagyon nehéz játékmenet miatt is arra tud rávenni, hogy folytassam, vagy akár harmadszor-negyedszer is újrakezdjem olvasni. Ezért zseniális szerintem. Az Elátkozott Ház meg egyből nekem is eszembe jutott. (És mint említettem, lehetne még sorolni egy-két nagyon jót).
© Kamo
2010. szeptember 19. 13:32 | Válasz erre | #11
Bocsánat, nem értettem meg a mondatot: "LW-re szerintem lenne igény a 3-4. könyv megjelenése után." Az első részt még ált. iskolás koromban olvastam, anno nagyon megfogott, a többi részt meg ki sem adták itthon. De pont ezért nem is emlékszem a hibákra belőle (akkor ezek szerint egy esetleges fordítás előtt ezeket kellene kijavítani...). Mostantól én is runner-ként fogom megemlíteni Runner-t, ha már csupa kis betűvel szereti írni: A megszokás nagy úr, mint tudjuk.
2010. szeptember 19. 11:18 | Válasz erre | #10
A Múmia átkának végigjátszását felteszitek majd
valamikor?Képtelen vagyok végigjátszani de nagyon érdekelne a helyes út.Előre is kösz.
© runner
2010. szeptember 19. 10:36 | Válasz erre | #9
Igyekszünk mindketten, FireFoX (nagy FFX) és én, runner (valóban mind kisbetűvel /ez igy alakult anno/), hogy a hiányzó FF könyveket mihamarabb elkészüljenek.
Meg persze a többi forditó és segitő emberek is ezeken dolgoznak.

Valóban én veszem ki a nagy részét, jobban mondva már ketten, mert rengeteg segitséget ad, és dolgozik a könyveken FireFoX is.
Szóval ketten csináljuk igazán.
Nyomdában csak a gépeket kezelik, minden egyebet én csinálok, sőt volt mikor már én kötöttem a könyveket is.
A főhős Te vagy!
2010. szeptember 19. 09:39 | Válasz erre | #8
Nagyon el lettünk kényeztetve rengeteg könyv
rövid időn belül.Emlékszem a régi szép időkben
volt hogy fél évet is várni kellet az új KJK-ra
így esély sem volt hogy megunjuk őket.Másfajta
lapozgatós könyv eleinte meg nem is nagyon volt.
© SzG
2010. szeptember 19. 08:30 | Válasz erre | #7
"miért van az, hogy annyian ragaszkodtok nagy betűvel írni runner nevét?"
Gondolom mert az egy név-nicknév, azokat meg mindenki nagy kezdőbetűvel írja. :)
© SzG
2010. szeptember 19. 08:29 | Válasz erre | #6
Cock: hát ezzel én is így vagyok. Bár nem a "műfajt" (játékkönyvek) nőttem ki, ahogy írtam, csak inkább a KJK-t, meg a hozzá hasonló (hogy úgy mondjam gyerekesebb) lapozgatósokat. De azokat nagyon, és erre tényleg mostanság jöttem rá. :)
(Sajna még a Lidérckasstély se jött be, pedig ettől vártam a legtöbbet a még nem olvasottak közül, szóval ennyi. :D Nem azt mondom, hogy soha többé nem fogok FF-et olvasni, de asszem kissé háttérbe szorítom őket, majd max. néha átnyálazom a régi nagy kedvenceket és ennyi.)

Dr. Lecter: üdv itt is.
A Káosz fellegvárának egészen biztosan nincs folytatása. Annyi, hogy ugye ott a négy részes Sorcery, ami szintén ilyen hasonló hangulatú varázsolgatós dolog, illetve szerintem a Fellegvár továbbgondolása, de az ugye nem folytatás. :)
A legszívatósabb tényleg a Pusztító, bár hogy a legjobb-e... Hát aki élvezi, hogy minden 2. fejezetpontnál van egy instant halál, és ha csak egyszer is rosszul dönt, kezdheti újra, annak biztos bejön. Bár nekem nem csak ezzel volt bajom, hanem azzal is, hogy bár a téma alapvetően ultra horroros és dark (lenne), a szokásos gyerekes stílus, és KJK-s szerkezet agyoncsapja az egészet. De ezt már írtam itt valahol, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy nemnagyon jött be, inkább szerezd be az Elátkozott házat, sokkal komolyabb hangulatú, kiforrottabb anyag szvsz. :)
A Vérfarkasost nem olvastam, de kötve hiszem, hogy sok köze lenne a Monarakhoz vagy a Fenevad nyomábanhoz, tuti, hogy inkább ilyen akcióközpontú, hagyományosabb, "KJK"-sabb anyag.
Maszkokos problémára nem emlékszem, de szerintem übergagyi könyv, épp nemrég olvastam újra, és borzalmasnak találtam. :)
Ennek a topicnak amúgy nem nagyon értem a célját, ha valami kötetlenebb, általánosabb Csevej-féleség akar lenni, annak ott a korábban nyitott-használt "Játékkönyvekről általában", de mindegy. :)
2010. szeptember 19. 04:04 | Válasz erre | #5
LW-re szerintem lenne igény a 3-4. könyv megjelenése után. Beszéltem is már erről runnerrel, de amíg be nem fejezzük az FF-eket, addig nem látok rá sok esélyt, hogy érdemben foglalkozzon ezzel. Plusz szerintem az első könyvre sem ártana egy kisebb ráncfelvarrás.

Grafikát egyébként ő csinálja, mint ahogy a fóliázást is; nyomdában gondolom van valami ember, aki kezeli a gépet meg hasonlók, de nem tudom, hogy pontosan mennyi a tényleges segítség, amit nyújt, szóval a „keménymag” legjobb tudomásom szerint jelenleg 2 fő.

Tudtommal egyébként már itthon van, különben nem lenne ez a téma, úgyhogy szépen lassan talán meg fog jelenni az új könyv is :)

Kérdés: miért van az, hogy annyian ragaszkodtok nagy betűvel írni runner nevét? Eddig összesen talán 7-8 alkalommal láttam kis betűvel a fórumon.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Kamo
2010. szeptember 19. 00:29 | Válasz erre | #4
Én még mindíg nagyon oda vagyok a lapozgatós könyvekért. Hiába KJK fórum, meg egyebek, azért én azt mondom, hogy egy-két KJK gyengébb, és vannak HK-k, amik meg nagyon jók. Sőt, még az újabb M.A.G.U.S. lapozgatósok is tetszettek! Jómagam is írok jelenleg egy 400 fejezetpontos sztorit, de nem egy részből áll majd. Dr. Lecter kérdéseire, amire tudok, válaszolok:
-Káosz fellegvárának nincs folytatása tudtommal,
-A titok a Vérescsontnál csak annyi volt, hogy mindenki tudta, hogy létezik, de sokáig nem adták ki, mert előtte befejezték a sorozatot.
-A Zagor-os könyvek (és szerintem az összes KJK között is) legnehezebbik darabja a Pusztító! Nagyon szemétparaszt, és közben szinte letehetetlen könyv! Megmerem kockáztatni, hogy az egyik legjobb KJK lett (bár azért van jónéhány, amit most ide gyorsan felsorolnék)...

Amúgy Runner kb. szept. 26. után fog hazaérni, valamikor a hónap végén. Addig mindenki ezerrel fordít, a többiek (pl. én) meg már nem tudnak most mihez hozzászólni. Nem hinném, hogy a suli meg meló miatt nem olvasnának az emberek fórumot...
Hogy én is kérdezzek valamit: Lenne-e igény a Joe Dever féle Lone Wolf sorozat fordítására? Magamnak elkezdtem a második részt, esetleg jövő nyárig elkészülhetek vele, mert marha lassú dolog, főleg hogy a saját könyvemet is alakítgatom (szintén csak magamnak, nameg a szűk baráti körömnek).
Oh, még egy kérdés: Ha a Zagor.hu alatt nem egy embert (Runner) értünk, hány főből áll a készítők "keménymagja"? Hiszen mindíg köszönetet mondunk Runner-nak, meg a fordító(k)nak. Van egy plusz ember aki a nyomtatást, grafikát, egyéb pepecsmunkát még elvégzi?
© cock
2010. szeptember 18. 23:49 | Válasz erre | #3
Vagy ami esetleg kézenfekvőbb lehet az az, hogy páran kinőttük a műfajt már többször is. Engem már abszolút nem köt le a téma.
2010. szeptember 18. 21:41 | Válasz erre | #2
Hello

Nekem is lenne pár kérdésem: persze spoiler nélkül:)
-a Káosz Fellegvárának született e folytatása?
-mi volt az a "mítikus" titok, ami anno a rajongók körében volt a Vérescsontnál?
-a Vérfarkas üvöltése tényleg annyira fordulatos, mint amennyire mondják? Nincs átfedés a Monarakh titkával?
-szerintetek az eddigi megjelent Zagor-os könyvek közül melyek legnehezebbek, legérdekesebbek, legjobbak?
Jól emlékszem, hogy a Pusztítás Maszkjaiban Ifor Tynin-re úgy lehet rájönni, hogy Kevin említi, hogy fekete mágia áldozata lett?

Köszönöm a segítséget!
© Anry
2010. szeptember 18. 20:20 | Válasz erre | #1
Az én kérdésem annyi lenne, hogy hova lett mindenki? De a választ is tudom, beindult a suli meg a meló..
Üdvözletemet küldöm néktek! :-)
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324