Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal
© tzs
2010. október 8. 13:32 | Válasz erre | #78
...amit még ehhez hozzá akarok fűzni az az, hogy a témáékat is el lehetne rendezni, jobban átláthatóvá tenni pld. Lehetnének fő- és altémák is :)
© tzs
2010. október 8. 13:29 | Válasz erre | #77
Háh, az nem baj ha rockerek is vannak itt... :D
2010. október 8. 13:27 | Válasz erre | #76
Az igazat megvallva én a rockos metálos vonalat képviselném. Kedvenceim közé tartozik a Metallica (főleg a korai albumok - Kill 'em all, Ride the lightning, Mater of pupetts, stb), a SlipKnoT, Rammstein, Slayer, Motörhead, Iron Maiden, Anthrax. Náhanapján előkerülnek a klasszikus zenék is: Wagner, Mozart, Chopin, stb.
There's just two ways this can end, and in both of them, you die!
© tzs
2010. október 8. 13:21 | Válasz erre | #75
Sziasztok!
Nem volt ötletem, hogy hova írjak, ezért most ide írok, remélem nem baj.

Először is gratulálni szeretnék mindenkinek aki a könyvekkel kapcsolatos munkákban részt vesz! Ma kezembe vehettem a Múmia átka és a Tűzhegy varázslójának új színes kiadását. Elismerésem, nagyon jó munka! Tetszik...egyszerűen kurva jó, máshogy nem tudom leírni :) Szép igényes munka amit a zagor csapata prezentál a kjk könyvek rajongói számára!

A másik amiért írok. Korábban terveztem, hogy a saját portálomon nyitok egy fórumot a KJK rajongói számára, ez igazából elmaradt, de most ismét előhozom ezt az ötletet. Félreértés ne essék jó ez a fórum, de arra gondoltam, amennyiben van erre igény, szívesen "beállítanék" egy jobb kinézetű, szerkeszthető, saját ingyenes motorral rendelkező fórumot ezen téma rajongói számára. Ezt mivel saját domain-nel rendelkezik az oldal itt is meg lehetne tenni,így lehetőség lenne több dologra is amit pld az sg rendszere nem tud kezelni.
Amiről én beszélek az az ingyenes elég népszerű SMF fórummotor.
Mutatok pár példát ha esetleg valakit érdekelne ez a lehetőség:

http://tzsportal.com/index.php - saját portál

http://wuun.net/ - saját RtcW rajongói portál

http://smf-portal.com/index.php - nem saját, magyar portálközösségi oldal, ahol eme fórumotorról és a "ráhúzható" portál-módról kaphatunk információkat.
2010. október 8. 12:46 | Válasz erre | #74
Akkor én is bővíteném a listát. Általában ezeket hallgatom:
Filmzenék és ehhez hasonló zenék (pl. immediate music, two steps from hell), játékzenék (ebből elég nagy gyűjteményem van, főleg fantasy pc játékok zenéje), nigthwish, fairyland, paradise lost, hammerfall, eloy, jetro thull, epica, luca turilli, ilyesmik.
Ha valakit érdekel, akkor pár számhoz tennék linket is:
Fairyland (Rise of the giant):
http://www.youtube.com/watch?v=WEWr7IhmnNE
Two steps from hell (Heart of courage):
http://www.youtube.com/watch?v=ISzK6e237II
Játékzene (Knights of the temple 2 main theme):
http://www.youtube.com/watch?v=pS_9Gb_yCiM

Egyelőre ennyi, de kíváncsi lennék, mit gondoltok erről a háromról. Ha valakinek tetszik, esetleg linkelek be mást is.
© SzG
2010. október 8. 12:04 | Válasz erre | #73
Különben én Killmastert valahogy inkább metálosnak tudtam elképzelni. :D (Talán már csak a neve miatt is...)
© SzG
2010. október 8. 11:40 | Válasz erre | #72
És ha már szóba került a 80-as. 90-es évek zenéje, itt egy kevésbé ismert nsoztalgiablog, amin egy rakat régi nagy kedvenc megtalálható (igaz, főleg a 90-es évekből):
http://90es.blog.hu/
Én sok számot ezalapján tudtam beazonosítani, szóval nekem már megérte feltévedni rá. :) Nagyritkán mással is foglalkoznak amúgy, de a hangsúly a zenén van.
© SzG
2010. október 8. 11:36 | Válasz erre | #71
Érdekes téma. :) Én eléggé mindenevő vagyok, bár például a Killmaster által említett "lakodalmas techno" az nekem sem kenyerem... :) (Pl. Bunyós pityu, Fekete pákó, Sláger tibó, Fásy Ádámka és tsai. :D) Meg a fekete zenék, ilyen rep, rndb, reggi (ezt még azt se tudom hogy kell leírni :D), ezek se játszanak nálam. Meg a nagyon diszkós, monoton, pár ütemes zene se, vagyis az ilyen tipikus DJ-s dolgok, sterbnszki stb. Ja, meg a nagyon zúzós-hörgős metált se bírom elviselni, death-black, de a heavy se jön be igazán... (Hm, jobban belegondolva annyira nem is vagyok mindenevő. :D)
Amúgy amiket alapból bírok, azok inkább vagy valami finomabban elektronikus, kicsit sötétebb árnyalatú dolgok (ismertebbek közül nyilván alap a Depeche Mode), vagy darkwawe (szintén ismertebbek közül Cure), néha egy kis industeial (pl. Front Line Assembly), meg sok-sok ilyen kevésbé "kommersz", sötét középkori, melankolikusabb zene, Arcana, Dead Can Dance, Love Spirals Downwards stb., újabban főleg ilyesmik szólnak írás közben is (egy ideje már dark fantasyt írok). Korábban eléggé szerettem még a "hagyományosabb", rockosabb dark-goth zenéket, a Bizonytalanság börtönében idején szinte csak Evanescence, Lacuna Coil, Nightwish és társaik szóltak. (Mondjuk ezek néha még ma is előkerülnek, csak már nem olyan gyakran.) A kevésbé komor dolgok-műfajok közül meg szeretem a sima szintipopot is (pl. Pet Shop Boys), meg különböző népzenéket (ír-kelta-arab), és gyakran (főleg "útközben", amikor kevésbé akarok depizni) hallgatok egészen könnyed pop-rockot is, Stingtől a The Corrson át pl. Billy Idolig. Hangulatfüggő. :) Magyarok közül meg mondjuk Unique, Crystal, Ákos... de néhány különösen "elborult", partyzós pillanatomban (ilyen szökőévente egyszer van, főleg újabban, mert nem vagyok partiarc ugye) akár Kozmix is jöhet. :DD Ja és persze alapból szeretem én is a 80-as, 90-es évek nagy-nagy (rádiós) slágereit, elvégre ezeken nőttem fel. Ezekbe rengeteg minden beletartozik, a gagyi eropop-dance számokon át akár még ilyen beksztrít bójz-féle zenék is. :D
Filmzenéket így direkten annyira nem szoktam hallgatni, inkább a hasonló jellegű, fentebb már említett "sötét középkori" dolgokat. Kivétel persze van, pl. a Conan-filmek zenéje fantasztikus. :)
Kb. ennyi. :D
2010. október 8. 10:52 | Válasz erre | #70
80-as,90-es evek zeneje, van atfedes killmasterrel eteren, neha 1-1 pop szam tetszik, de sosem az egesz album (pl. Shakira, Tatu, Matisse,...). Kulonben meg trance,dance jellegu zenek, meg kinai meditacios zenek. Filmzenek kozul pl.: Karib tenger kalozai, Transformers, Bud Spencer filmek :)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. október 8. 08:12 | Válasz erre | #69
Ingoványos talajra léptél ezzel a kérdéssel Anry kolléga! De nem akarok kitérni a válaszadás alól, elárulom neked, miközben bőszen fordítok a 90-es évek legjobbjait hallgatom. (Whigfield, La bouche, Scooter, 2unlimited, Dr Alban, Ace of base) Persze meg vannak a 2000-es kedvenceim is legtöbbjük a dance kategóriából kerül ki. Zámbó Jimmyvel ki lehet űzni a világból, A lakodalmas techo-tól a frász kerülget, és néhány lassú zenétől eltekintve (mert akadnak azért jók is) nem hallgatok ilyesmit. A kedvenc filmzeném egyértelműen a Mortal kombat című filmhez íródott, azt lehetőleg minden nap megnézem egyszer a you tube-on! De kíváncsian várom a többiek válaszát is...
© Anry
2010. október 8. 07:51 | Válasz erre | #68
Kíváncsi vagyok annak nyomán, hogy van egy közös hobbink, ki milyen zenéket szeret.
Elő a farbával! :-)
2010. október 1. 20:39 | Válasz erre | #67
Lopakodo lelkek tenyleg szar, de a Csillaghajo nem olyan rossz. Otletes, kar, hogy nem csinaltak tobb ilyet. Kicsit hasonlit a Mezga csaladhoz, amikor Aladar mindig felrepul az urbe. :)))
© SzG
2010. október 1. 20:38 | Válasz erre | #66
Bocs, "Zoleeka", nem Zooleeka...
© SzG
2010. október 1. 20:37 | Válasz erre | #65
Kamo: de attól még belenézhetsz-olvashatsz, talán annyiból is el tudod dönteni, hogy érdemes-e komolyabban foglalkozni a könyvvel, meg beszerezni azt. :) (Amúgy én se szoktam gépen éapozgatósokkal játszani.)

Zooleeka: csodás, kösz.
2010. október 1. 20:31 | Válasz erre | #64
SzG: szerintem van Alien lapozgatos es meg sok minden mas,ami ide nem jott be: pl pokember,xmen,gyuruk ura,transformers,stb.
2010. október 1. 20:29 | Válasz erre | #63
Igazad van Kamo...de szerintem nem csak KJK konyvet nem elvezetes olvasni PC-en. HK-t barhol olvashatod, a legtobbje sajnos tre. :)
© Kamo
2010. október 1. 10:24 | Válasz erre | #62
Többször próbálkoztam már a gépen való lapozgatós-olvasásba. Annyira tré, hogy egy könyvet sem bírtam végigvinni. Sajnos csak a könyv formátumot képes befogadni az agyam, ha lapozgatósokról van szó. Ezért is szoktam mindíg megrendelni a Zagor.hu-s könyveket is. Annak idején próbálkoztam a HK-kkal is, de azt sem bírtam végigolvasni gépen.
© SzG
2010. október 1. 06:28 | Válasz erre | #61
Tényleg, le is lehet tölteni őket a szájtról, ez nekem eszembe se jutott... hát akkor valóban érdemes előbb ilyenformán "lecsekkolni" a két anyagot. :) Bár a tolakodó lelkeket én tényleg nem ajánlom, főleg így, a sokadik játékkönyv után. (Ha vki az elsők között olvassa, gyerekfejjel, akkor még talán élvezhetőnek-újszerűnek is tűnhet, de így...)
Hogy a KJK könyvek többsége dungeonban játszódna? Háát nem tudom. Az eredeti KJK-szériából talán ha négy-öt dungeonos van... De nem is feltétlenül a helyszíntípussal van gond, hanem a minőséggel. Dungeonosból is lehet (ne) hozni elvileg valami nagyon jót... Az új könyvem amúgy nekem is javarészt labirintusban játszódik (igaz, egyáltalán nem egy hagyományosabb, pl. Tűzhegy-félében) majd meglátjuk, nekem hogy sikerül. :)
Ja, ami még jó volt a zöldek közül, az a FEAR. :) Szuperhősös retro kaland, sok nyomozgatással, és asszem négyféle végigjátszási lehetőséggel, ugye. :))
© killmaster (Savanyúhas)
2010. szeptember 30. 21:13 | Válasz erre | #60
Kamo kolléga! Talán tölts le mindkét könyvet, olvass bele, és az alapján ítéld meg! A Csillaghajót én sem sztárolnám annyra, bár olvastam más oldalakon jó kritikákat róla, ízlés dolga! Szerintem ez a regény Jackson bácsi korai szárnypróbálgatása, meg is látszik rajta! Én is írtam hasonlót gyerekfejjel, sajnos már nincs meg a sztori... A lopakodó lelkekről annyit, hogy vannak benne jó ötletek, és pár poén is... Egyébként az eleje nem dungeonos, az egészen jó lett... Sajnos, mint minden könyven valóban vannak benne hibák, és talán klisésnek is tűnhet, de azért szódával elmegy. Ráadásul ne feledjük, ezek e könyvek a gyerekeknek íródtak (legalább is a többségük, ezért a nyelvezete is olyan amilyen. Egyébként a KJK könyvek nagy többsége tartalmaz dungeont, nem tudom, hogy ez miért lenne itt másképpen. Ha a könyv írója dolgozik még vele egy kicsit, egész jó is lehetett volna. Nálam a legnagyobb csalódást a Ketheri maffia okozta, én tökfej megrendeltem interneten. Nem kellett volna... De így, hogy runner volt kedves megosztani a többi Vénuszos kiadványt is, rájöttem, hogy ami nálam hiányzik, az az én gyűjteményembe nem is kell. A sci-fi-s vonulat, amúgy sem bővelkedik klasszikusokban. Talán az Égi fejedelem, de ott is csak néhány epizód tetszik, az egész egy nagy kavalkád. De hangsúlyozom, ez saját vélemény, a döntés a te kezedben van...
© SzG
2010. szeptember 30. 20:59 | Válasz erre | #59
Tényleg, konkrétan ALIEN lapozgatós nincs valahol külföldön? :D Vagy valami hasonló?
© SzG
2010. szeptember 30. 20:58 | Válasz erre | #58
Az Űr-orgyilkos nekem is tetszett anno a hi-tech dungeon, meg többféle lőfegyver, és egy-két elég eredeti ötlet-rejtvény miatt, meg asszem az volt az első sci-fi KJK-m. :) A többi már elég gyengének tűnt, pl. Ketheri maffia, Égi fejedelem, brrr. :S :D (Utóbbi ráadásul inkább paródia, ha jól emlékszem, de úgy rémlik, hogy ilyen se füle, se farka dolog, tán azt se olvastam végig rendesen.) Különben nekem alapból nincs bajom ezzel a stílussal, csak kár, hogy elég kevés valóban igényes szkifi-lapozgatós van, sőt, szinte egyről se tudok. :S Valami jó kis horroros, élienes dolgot pedig pl. szívesen olvasnék. :)
© Kamo
2010. szeptember 30. 20:05 | Válasz erre | #57
Én szeretem a sci-fi témájú könyveket, s bizony még az Űrorgyilkos is tetszett! Lehet, hogy akkor a Csillaghajót még beszerzem, de a lopakodósat nem. (Nem gyűjtő akarok lenni, csak a jó könyveket akarom magamnál tudni, s olvasni).
© SzG
2010. szeptember 30. 16:26 | Válasz erre | #56
Ja, és utóbbi tele van elütésekkel, meg mindenféle helyesíráési hibákkal (mint a későbbi Új Vénuszosok többsége). :S
© SzG
2010. szeptember 30. 16:25 | Válasz erre | #55
Szerintem annak nem sok jelentősége van, hogy mikor adták ki újra. :) A Csillaghajó amúgy is a 3. eredeti (Puffinos) FF volt, és az első sci-fi témájú, szóval lehet, hogy ezért is jelentették meg újra viszonylag gyorsan. Én amúgy egyszer kezdtem el, de valahogy félúton abbhagytam, vhogy elég laposnak tűnt, bár a részletekre már nem emlékszem. Az biztos, hogy elég erős Star Trek-nyúlás, különböző élienes bolygókra kell leteleportálni a csapatoddal (orvos, tudós stb.), szinte csak Mr. Spock nem bukkan fel benne. :)))
A Lopakodó lelkek tényleg borzalmas, sima földalatti dungeonban mászkálós cucc, de nagyon sótlan, ötlettelen, tiszta Jackson-Livingstone fanfiction az egész, mintha vmi sima rajongó dobta volna össze pár nap alatt, bármelyikünk jobbat ír ennél szerintem. :) Kb. olyasmi, mint a Sárkány szeme, vagy még gyengébb.
2010. szeptember 30. 15:33 | Válasz erre | #54
Csillaghajóról csak annyit mondanék, hogy az első újrakiadott könyvek között volt, megelőzve az országút harcosát, a haláltalizmánt, a szamuráj kardját, a múmia átkát, a varázstörőt, és hamarabb jött ki, mint a legendás FF60 vérescsont és a vérfarkas üvöltése. A hazai KJK rajongótábor tapasztalatom szerint eléggé előítéletes a sci-fi művekkel kapcsolatban. Nekem tetszett a könyv.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Kamo
2010. szeptember 30. 15:18 | Válasz erre | #53
Tényleg annyira rossz könyv az a Lopakodó lelkek.. nameg a Csillaghajó? Csak mert ez a két könyv hiányzik még, s nem mertem megvenni őket az előzőleg olvasottak alapján. Csillaghajót nagyon régen olvastam már, így nem rémlik, h. mennyire gagyi, a lopakodósat meg nem olvastam még sosem.
© SzG
2010. szeptember 29. 08:25 | Válasz erre | #52
Igen, végül is ezért szoktam inkább "interaktív regény"-nek nevezni. :)
© Kamo
2010. szeptember 28. 19:33 | Válasz erre | #51
Hú, tényleg, de benéztem ezt... Még most is keresgetnem kellett, hogy hol írtam ilyet. :-D az interaktív lemaradt, bár inkább regényesebb, mint a többi lapozgatós.
© SzG
2010. szeptember 28. 18:48 | Válasz erre | #50
... vagy "interaktív regény", ahogy a hátsó borítón, meg a bevezető címében is szerepel [smiley]beka3[/smiley]
© SzG
2010. szeptember 28. 18:46 | Válasz erre | #49
Játékkönyv inkább, nem regény. :))) De amúgy köszi!
© Kamo
2010. szeptember 28. 13:04 | Válasz erre | #48
Nekem nagyon bejött a Nekrós könyv, bár még nem végeztem vele, ahogy a Bizonytalansággal sem. Most már alapvető számomra, ha valaki a Ház-hoz hasonló könyvről kérdez, egyből SzG regényét említem/említjük meg.
© SzG
2010. szeptember 28. 11:49 | Válasz erre | #47
Bár ez az új, ez a Nekros-izé mondjuk valamennyire darkosnak tűnik, meg a farkasemberes is gondolom olyasféle (lesz). Esetleg próbálkozz meg azokkal.
© SzG
2010. szeptember 28. 11:39 | Válasz erre | #46
A Végzet erdején speciel 20 perc alatt végig lehet futni, szóval ezt a példát nem értem. :D Majdnem olyan rövid, mint a Fellegvár. Sztem ami hosszú, az a Varázsló kriptája, Démonlovagok, ilyenek.
Házhoz hasonló hangulatú zagosról, meg egyáltalán FF-ről mindenesetre én nem tudok, de erről írtam a másik topicban is.
2010. szeptember 28. 11:04 | Válasz erre | #45
Üdv
Van olyan Zagor.hu-s könyv, ami hasonlít hangulatában az Elátkozott házra, de több játékidőt igényel? Pl Halállabirintus vagy a Végzet erdeje.
© Kamo
2010. szeptember 26. 13:23 | Válasz erre | #44
Köszönöm a választ!
2010. szeptember 25. 03:36 | Válasz erre | #43
A levelek nem tartoznak szorosan a történethez, inkább csak ilyen extrák, amikre teljesen véletlenül, Zöld bácsi blogját olvasgatva találtam rá az utolsó előtti pillanatban. A háttértörténet említi meg őket, tehát történetileg akkor kell/lehet elolvasni őket.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Kamo
2010. szeptember 25. 03:23 | Válasz erre | #42
Én most olvasom a Nekromantát, amíg be nem fejezem, addig a Pusztító marad a best. De azért amikor még kisebb voltam, mint most, akkoriban a Találkozás F.E.A.R.-rel volt a kedvencem.
A Nekró-hoz adott leveleket a könyv előtt, vagy után, vagy közben kell elolvasni?
2010. szeptember 25. 00:38 | Válasz erre | #41
Az én nagy kedvencem a Nekró volt. Ugyan még nem jelent meg, de a black vein erős második helyes befutónak ígérkezik az alapján, amit eddig olvastam belőle.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Kamo
2010. szeptember 23. 23:50 | Válasz erre | #40
Olvasta valaki közületek Ian Livingston-tól a Darkmoon's Curse-t, nameg a többi részét a sorozatnak (asszem 4 részes)?
© Kamo
2010. szeptember 23. 10:58 | Válasz erre | #39
Kérdezni is akartam, csak előbb nyomtam rá a Mehet! gombra.
Kinek melyik könyv tetszett a legjobban a Zagor.hu-s kötetek közül (11 db-ból)?
Valamint ha az egész sorozatot nézzük, akkor melyik könyv tetszett a legjobban (KJK, KJV, FH, HK közül)?
© Kamo
2010. szeptember 23. 10:53 | Válasz erre | #38
De szeretnék én is hozzátenni valamit a munkátokhoz! Azon kívül, hogy megveszem a műveket, semmi egyébbel nem tudok hozzájárulni, mert ha én fordítgatni kezdenék, akkor egy-két évig csinálnám, ami ugyebár mindenkinél kiverné a biztosítékot. Ezért is a LW-nak a második részét csak magamnak kezdtem el fordítani, az is jó sok időbe fog telni, mire elkészül a nyersfordítása (nem tudok jól angolul). De ha mégis szüksége lenne egy zenészre a zagor.hu csapatának, akkor már valóban kollégák lehetnénk. :-D
2010. szeptember 22. 23:43 | Válasz erre | #37
Gondolom valami olyasmi lehet a dolog mögött, hogy van runner, aki a szerkesztést csinálja, meg vannak a fordítók, akik a fordítást csinálják, és így mindannyian egy nagy, boldog munkaközösséget alkotunk, ahol mindenki mindenkinek a "kollégája."
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Kamo
2010. szeptember 22. 22:57 | Válasz erre | #36
Ha Te mondod, FireFoX elvtársam! :-D Azt hiszem, túl nehéz kérdést tettem fel. :-D
2010. szeptember 22. 03:49 | Válasz erre | #35
Elvtársazni azért már mégsem lehet :)
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Kamo
2010. szeptember 22. 00:10 | Válasz erre | #34
Kérdésem lenne a következő:
Miért hívja mindenki úgy a másikat, hogy xy-kolléga?? Ez egy kicsit érdekes nekem. Megszoktam, hogy a kollégáim hívnak -ritkán- kollégának, de itt a fórumon miért alakult ez így ki?
2010. szeptember 21. 18:15 | Válasz erre | #33
Örülök, hogy sikerült "feldobni" a fórumot, pedig csak 5-öt kérdeztem:) Igaz, ettől eltávolodtunk.
Tudna még esetleg valaki hozzászólni a 3.-ik és 4.-ik kérdésemre?

SzG: a Csillagpróba tényleg jó volt, de csak akkor, most nem nagyon kötne le engem speciel. A Bajnokok Próbáját én annyira nem éreztem szadistának. Végtére, ez a Bajnokok Próbája! Nem küzdhetsz 6/6-os goblinok ellen. Főleg, hogy a Báró most még nehezebbre csináltatta, mert az utóbbit megcsinálták:)
Bár sajnos igaz, hogy az összes aranygyűrű megtalálásához kell egy kis szerencse. Plusz a fejezetek leírása is elég rövid:(
© SzG
2010. szeptember 21. 10:52 | Válasz erre | #32
Hát akkor attól tartok a nyakamon maradnak a Knight-könyvek. :( Na majd meghirdetem őket máshol is, hátha. Nekem egyébként egyedül a Holdfénytolvaj jött be az írótól, meg persze néhány korai HK... Tényleg, ha már itt tartunk, hogy lehet, hogy akkor a HK-k nem tetszenek neked-nem érdekelnek?? Azoknak vagy a felét ő írta egymaga... vagy erről esetleg nem is tudtál? :D

Arra, hogy szerinted "rengeteg újítással bír a BB", nem emlékszem korábbról, ezt szerintem nem mondtad eddig, de mindegy, örülök, ha így gondolod. :)

A Dune világa nekem is bejön, pl. a Dune 2-vel is jó sokat nyomultam anno, a filmeket is betéve tudtam (a könyveket ellenben eddig még valamiért nem olvastam, bár én se tudom, miért... hm, ezt is pótolni kéne már). Szóval kíváncsi leszek a Dune ihlette lapozgatósodra...

Ez a rangos-táblázatos-űrparancsnokos dolog ismerős, persze, a Csillagpróba c. könyvek voltak ilyenek. :) Jó dedósak mondjuk, de az elsőt, a Végzetek útvesztőit vagy mit rongyosra lapozgattam még a boldog általános iskolás éveim elején, asszem napköziben is azt olvasgattuk a többiekkel, meg órán pad alatt és ilyenek, szóval ehhez elég kellemes emlékeim fűződnek. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2010. szeptember 21. 09:41 | Válasz erre | #31
Hát szinte teljes a Robert Knight sorozatom, talán ha egy picit előbb szólsz... A Kucsum, a mocsok hiányzik még de digitálisan már az is meg van! Szeretek minden olyan könyvet, ami KJK vagy ahhoz hasonló és hát a BB pont egy olyan könyv, ami rengeteg újítással bír, de ezt nyilván már leírtam egyszer. Egyébként terveim között szerepel hogy megosztok pár saját írományomat is, csupán némi digitalizáslásra és némi átfogalmazásra szorulnak. Van egy, ami a jövőben játszódik és a Dune nevű játék ihlette. Annak idején voltak olyan játékok (Még a KJK korszka hajnalán), ahol a történetnek több végkimenetele volt. Feljegyezted a számot, ahol végződött a történet és hátralapoztál egy értékelő laphoz, ahol is kikereshetted milyen rangot kaptál. Ez az űrparancsnoktól a közlegényig terjedt, attól függően mennyire voltál ügyes. Hát ez a sci-fi történet is hasonló jellegű, de nem nélkülözi a dobókocka használatát! Van persze mindenféle más is, de erről majd legközelebb...
© SzG
2010. szeptember 21. 08:53 | Válasz erre | #30
Hűha! Jobbnak találta a BB-t, mint egy Robert Knight-könyvet? [smiley]ijedt[/smiley] Ez már aztán tényleg döfi. :)) Örülök, hogy ennyire tetszik neki, illetve hogy várjátok a következőt. Egyébként ehhez épp most kalapálunk össze egy borító-fáleséget, ha megvan, akkor majd esetleg felteszem az oldalamra, mondjuk a Háttérrel együtt, amolyan ízelítőként (ez a Háttér önmagában is vagy 10 oldal, szóval itt sem spóroltam a karakterekkel :D). A megjelenés persze még odébb van, az előző is évekig cszúzott, attól tartok ez se sokkal fog elmaradni amögött ebből a szempontból... :) (Na jó, talán de, legalábbis ezt tényleg nem akarom annyira elhúzni, bár mondjuk nem csak rajtam múlik.)

Tényleg, A Fekete vér megvan már nektek R. Knighttól? Mert épp itt figyel egy tökéletes állapoú példány, amit régóta el szeretnék már adni. :) Sőt, van egy Vörösszemű patkányom is, szintén az író úrtól, ezt is bagóért odaadnám, ha esetleg kéne nektek.


7 nevező: na, akkor oké, így már tényleg lehet majd sorsolni, nem az lesz például, hogy mindenki kap egy könyvet, csak azt kell eldönteni, hogy melyiket. :)
© runner
2010. szeptember 20. 09:47 | Válasz erre | #29
Jelenleg 7 megoldás érkezett eddig.
Amúgy aki megrettenne a 10 kérdéstől, annak javaslom, hogy próbáljon meg pár kérdésre választ találni, és a pár betűből azért már sejthető a megoldás.
Elég ugye a megfejtendő szót elküldeni!
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal