Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal
2012. június 9. 15:16 | Válasz erre | #528
Igaz, elírtam Szlobot, fontolgat.
2012. június 9. 13:45 | Válasz erre | #527
Tudtommal a rizsázás mindenhol negatívumnak számít, még a Vörös és feketénél is. (Különben nem vágom, miért gondolod, hogy \"mi\" szeretjük a Vörös és feketét, én speciel végig se olvastam, abszolút nem a stílusom. Eszmei mondanivalót sem keresek, valami vagy megfog, vagy nem.)
Poén, de éppen a kezdő íróknál tipikus hiba, hogy túlírnak valamit. De attól, hogy egy szöveg hosszú, még nem biztos, hogy rizsázós. (Lásd Angol-Magyar nagyszótár, vagy telefonkönyv. Mindkettő rohadt hosszú, de egy felesleges betű sincsen bennük.)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 9. 12:35 | Válasz erre | #526
Igen Sz.G kollégának is épp ezt róttam fel, hogy olyan hosszúak a fejezetpontok (véleményem szerint sokszor indokolatlanul is), mint az igazgató beszéde a tanévzárón! J. Green szövegei átlagban nem túl hosszúak, és ahol igen, ott van fordulat. Ez a lapozzunk át az olvasott fejezetpontot, sokszor ahhoz vezet, hogy koppansz egy idő után, mert egy információ morzsa kimaradt, és mint a dominó sor eldőlsz... A Vérfarkas üvöltésénél volt leginkább olyan érzésem, hogy sok a rizsa, és sokszor a mondatok mintha szét akarnának hullani. Se eleje, se vége... Erre vigyázni kell, mert a fantazy-irodalom szórakozást kell nyújtson. Ha eszmei mondanivalót keresek leakasztok egy vadnyugatos könyvet, (Karl May vagy Cooper valamely regényét) és azt olvasom. (Nektek ez kb a Vörös és Fekete... :-) Na persze egy kalandot nem lehet mindenkihez igazítani, jó példa erre a KJK sorozat, ebben is vannak jobb/gyengébb darabok, és mindenkinek más a jobb és a gyengébb!
2012. június 9. 09:52 | Válasz erre | #525
\"Ugye akik fixek lennének, azok Killmaster, Szlobo, Nimretil, és talán még én is\" - SzG kolléga még csak fontolgatja, ergo egyelőre nem tekinthető fixnek.

\"Amúgy nem vagyok igazán híve a túl sok karaktert tartalmazó kalandoknak\" - ezt úgy értsem, hogy nem szereted, ha túl hosszúak a szövegek, vagy az a rossz, ha túl sok a szereplő? Másrészt mi számít hosszúnak? Eleve a BB-ben is elég hosszúak a pontok, de pl. a Hét sárknykígyóban, vagy a Démonlovagokban (illetve az összes \"Green bácsis\" könyvben) is hemzsegnek a hosszú pontok.

\"Ha már harmadszor olvasod ugyanazt a 3 oldalas fejezetpontot\" - én egy fejezetpontot általában egyszer szoktam elolvasni, utána továbblapozok. Vagy van aki máshogy csinálja? [smiley]miaz[/smiley]
2012. június 8. 22:02 | Válasz erre | #524
Igen, te már rutinosabb író vagy nálam!
Sajnos olyat nem tudok írni, ami 200-as, ha eszembe jutna bármi is, azzal tuti, hogy a \"meglévőt\" erősíteném.
Ha pedig újra kell olvasnod egy hosszú könyvet, akkor pl: ne olvasd végig a már ismert fp-ket, esetleg csak pár villanásnyi részletet, úgyis tudod, hogy mi van benne.

Talán holnap már ír valamit ezzel kapcsolatban runner és Fox.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 8. 21:50 | Válasz erre | #523
Írj egy olyat, ami belefér 200 fejezetpontba! Egyébként én is úgy igyekeztem írni, hogy több választási lehetőség legyen, ahol úgy éreztem. De lehet ezzel trüközzni is, a 200 fejezetpont felérhet akár háromszázzal is. Amúgy nem vagyok igazán híve a túl sok karaktert tartalmazó kalandoknak, elveszi a kaland igazi ízét. Ha már harmadszor olvasod ugyanazt a 3 oldalas fejezetpontot, az író őseit fogod emlegetni. Illetve odaugrasz az utolsó sorhoz, és akkor közölhetsz bármit a kalandorral, nem fogja érdekelni. Persze lehet tíz választási lehetőség is minden fejezetnél, aztán foghatod a fejed, hogy lesz egységes az egész. Ezért kell az arany középút! Tudom, mert én is írtam már pár kalandot!
2012. június 8. 21:33 | Válasz erre | #522
Igen, de részemről azért nem mindenhol csak két választási lehetőség lenne. Másrészt pedig a sajátomat képtelenség 200-ra lecsökkenteni, akármennyire akarnám is.
Akkor már mindegy lenne, ha megírnám egy regénybe.
2012. június 8. 21:28 | Válasz erre | #521
Ha jól látom, akkor két vagy három kérdéses dolog maradt:

- fejezetpontok megkötése
- létszám
- nyeremény

Nyeremény biztos lesz valami, elvégre az előző három versenyző is külön füzetet fog kapni. Ezzel ráérünk még, egyenlőre legyen meg minden.

Létszám, szerintem most többen lennénk. Ugye akik fixek lennének, azok Killmaster, Szlobo, Nimretil, és talán még én is. Ez már eleve négy fő. De szerintem elég korrket hattáridőt javasoltam kicsit lejjebb, lenne még 3-4 fő. Sőt! Könnyen elképzelhető, hogy csatalkozik még Gery és Gyilkos Fűz is, az első nyertes is! Kíváncsi lennék, hogy milyen művel védené meg a címét...:P

Fejezetpontok megkötése, ehhez nem tudok többet hozzászólni, értelemeszerűen nekem az lenni a jó, hogyha korlátlan lenne, de ezzel valószínűleg egyedül vagyok.
Majd eldönti a vezetőség!

© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 8. 21:21 | Válasz erre | #520
200 fejezetpont az optimális! Lehet egy fejezetpont olyan hosszú, mint egy Mikszáth novella, és lehet másfél sor tömör halálcsapda. Ki-ki ízlése szerint válassza meg. Igen kellenek szabályok, enélkül nem megy! Én elhiszem hogy 800 fejezetpontból lehet olyan kalandot készíteni, amibe a legkeményebb kalandoroknak is beletörik a bicskája, de lásd Killmaster kicsit \"sűrített\" művét, elég ehhez 200 fejezetpont is. Sőt a zsűri besorolta a Terminátor-típusú művek közé. Én amúgy is azt szeretem, ha pörögnek az események, a kalandornak mindig akadjon dolga, és lehetőleg ne csak két választási lehetősége legyen... A másik két mű fele ennyire nehéz és darálós-típusú volt, de épp ez a műfaji sokszínűség az, ami élvezetesebbé teszi a versenyt. Az biztos, hogy könnyebb és több újítást tartalmazó kalanddal fogok nevezni, mert leginkább ezeket rótták fel nekem sok más egyéb mellett. De kapjon szót más is, én nekivágok az írásnak, aztán lesz, ami lesz...
2012. június 8. 21:18 | Válasz erre | #519
Úgy vagyok vele, hogyha egyszer rászánnám az időt, akkor csak és kizárólag úgy tenném, hogy normálisan \"kiírjam\" magamból a gondolataimat. Fogalmam sincs, hogy hány fps lennék. De minimum 400 szerintem.

Hosszúság, okés, meggyőztél, végül is én is írhatok akár három oldalas fejezetpontokat is:)

Na igen, ha csak az egyik kaland lenne 1000 fp-s, elég vastag Játékfüzet lenne:)
Ha tudnék olyat írni, akkor már biztos, hogy agyalnék rajta többet, és akkor 1100-asra hoznám ki, így rekorder lehetnék:D
2012. június 8. 21:10 | Válasz erre | #518
500-1000? Nem semmi! Én pont azt gondoltam, hogy amatőrként könnyebb egy kevesebb fp-s kaland. Gondolom olyan történetet célszerű kitalálni, ami elfér 200 pontban. Persze ha ragaszkodtok ahhoz, hogy akármennyi fp lehessen, felőlem mehet úgy is.

Azt értem, hogy amatőrök vagyunk, ezzel nincs is semmi bajom, csak annyit mondtam, hogy szerintem ebből nem következik az, hogy a fejezetpontok pár sorosak lesznek. Egy profi is írhat párszavas fp-t, és egy amatőr is összehozhat több oldalas fp-ket. Miért kéne keveset írnod azért, mert amatőr vagy? (Mármint nem Te, ez ilyen általánosítás, vagy miaszösz.) De lehet én voltam figyelmetlen, ez esetben elnézésedet kérem.

Saját könyv: gondolom egy 1000 pontos nem is nagyon férne el egy füzetben. Három meg aztán pláne nem. Mondjuk ezt úgyse mi döntjük el, szóval ezen még kár agyalni.
2012. június 8. 20:29 | Válasz erre | #517
Semmi baj, rosszul tudtam, akkor egyetértünk!

Fogalmam sincs, hogy hány fpset írnék, ez két okból írtam. Lehet, hogy lenne vagy 500-1000. Ha marad a 200-as megkötés, akkor biztos, hogy nem vágnék neki, nekem az nagyon kevés lenne:(
Egyrészről, ne érezzen nyomást az író, másrészről pedig ne menjen a kaland rovására a sűrítés. Úgy emlékszem Killmasternek is sáríteni kellett a Fekete Lovag kapcsán.
Persze, nehéz összehasonlítani, de ez legyen majd a zsűri dolga:)

Igen, elvileg a köv. Játékfüzetbe bekerül az a 3 kaland.
Azért csak szebb, meg jobb érzés, ha valakinek külön könyv készül a kalandjából!
Én legalábbis nagyon, de nagyon örülnék neki.

Valószínűleg abból gondolom, mint már írtam, hogy a legtöbben itt amatőrök vagyunk. Elég valószínűtlen, hogy 2 oldalas fejezetpontok lennének mindenkinél.
Természetesen senkit nem nézek le, illetve előfordulhat jó néhány résznél, de az egészhez viszonyítva szerintem elenyészően. Persze ha valakinek szófosása van...:D

2012. június 8. 19:47 | Válasz erre | #516
Beszélgessünk!
Nálam az egyetértés egy szó, nem értünk kettőt. (Bocs.)

A fejezetpontos megkötés azért is jó, mert elég nehéz egy 50 fp-s szösszenetet összehasonlítani egy 500 fp-s óriáskjkval. A megkötés ezelőtt is 200 fp volt, az elég reális, én amatőrként is lazán nekivágnék. [smiley]awink[/smiley] Amúgy Te mennyit gondolnál akkor optimálisnak? Mármint ha bármennyi lehetne, hány fp-set írnál?

Külön könyv: ha jól tudom, az első három belekerül egy füzetbe. Tehát nemcsak az első jelenik meg nyomtatásban. (Illetve úgy rémlik, az első versenynél ez volt a terv.)

\"de még ha írna mindenki egy 500 fp-s kalandot, akkor is javarészt rövidebb, azaz pár soros pontok lennének\" - :D Miből gondolod?
2012. június 8. 17:23 | Válasz erre | #515
Nyílvánvalóan kell a pártatlanság, egyet értünk.
Nálam az alapból ki van zárva, hogy a sajátomat pontozzam, igaz nem írtam ezt konkrétan, egyet értünk.
Ha választani kell, akkor választok az írás vs. zsűrizés között, kell a kompromisszum, egyet értünk. (Végtére is, attól független is leírhatom majd a véleményemet, ezért inkább az írás felé hajlok.)
Fejezetpontos megkötés kifejtését az 514-es háeszemben találod, nem értünk egyet.
Legjobb történet miért ne kaphatna külön könyvet? Ezt én úgy értettem, hogy szabadon meg lehet majd venni, aki áldoz rá, nem értünk egyet.

Eredmény: 3:2 arányban egyet értünk, ami jó testvérek közt is 60% Az már majdnem két harmados többség:)
A másik két dolgon még beszélgessünk!
2012. június 8. 17:18 | Válasz erre | #514
A fejezetpontos kérdésben nem nagyon értek még mindig egyet.
Azért valjuk be amatőrök vagyunk - kivéve talán Szlobot, mert hiába nem tanulta, van tehetsége hozzá, de még ha írna mindenki egy 500 fp-s kalandot, akkor is javarészt rövidebb, azaz pár soros pontok lennének.

A szabadon választott kiadványos ötlet nem rossz!

Még nem tudom, hogy benevezek e, mint író, egyenlőre megvárom, hogy megrendezésre kerül e, ha igen, és számomra jók a feltételek, akkor az eddigi egyik legnehezebb kalandban lesz részetek!
Persze csak ha végig tudjátok vinni...
[smiley]boxer[/smiley][smiley]violent[/smiley][smiley]hehe[/smiley]
2012. június 8. 14:52 | Válasz erre | #513
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 8. 14:17 | Válasz erre | #512
Na most azért néhány dolog a lelkes rajongókhoz. Aki zsűrizik az ne akarjon írni és fordítva, kell a pártatlanság. Nem szeretnék csak azért első lenni, mert magamnak adtam a legtöbb pontot! A hat mű még össze is jöhet, pláne ha hármat én írok más-más néven, aztán lehet találgatni melyik a legjobb. Kell a fejezetpont megkötés, mert a majdan megválasztott zsűri nem eposzokat akar olvasni, és nem is novellákat. Az meg hogy a legjobb történet külön könyvet kapjon helyből esélytelen, túl sokba lenne anyagilag... Egyébként a többi oké! [smiley]eljen[/smiley]
2012. június 8. 14:12 | Válasz erre | #511
Azért lehet a fejezetpont megkötés nem hülyeség. Szerintem legalább valamilyen megközelítő értékre azért szükség van.

Lenne egy jutalom javaslatom, bár lehet pofátlanság. Mit szólnátok ahhoz, ha az első három egy szabadon választott zagoros kiadványt kapna? Így az sem okoz gondot, ha amúgy olyat kapnál, ami már megvan.

Dr Lecter! Akkor te is fontolgatsz, mint SzG kolléga, vagy már számíthatunk a nevezésedre (mint író)?
2012. június 8. 14:03 | Válasz erre | #510
Eloptad a szövegemet, én is ezt akartam írni:D
Viccet félretéve itt vannak a javaslataim, véleményezzétek:
- legyen megrendezve, kezdete: júl. 1, határidő: dec.1
- legyen legalább 6 kész mű
- zsűriből is lehetne indulni (mert szívesen zsűriznék ismét, illetve kedvet is kaptam az íráshoz)
- az első három nyereményből részesül
- Titán világában játszódjon
- akármilyen meglévő (esetleg új) Titán szabályt lehessen alkalmazni
- fejezetpont megkötés pedig nincs!
- az első három helyezet munkája külön ki lesz nyomtatva
- esetleg az első helyezet munkája külön könyvben lesz kinyomtatva!

Mit szóltok ezekhez?
2012. június 8. 13:41 | Válasz erre | #509
Na jó, hát valakinek el kell kezdenie. :D Akkor én jelentkezem, amennyiben a következő feltételek teljesülnek:

1. Megrendezik a versenyt. :D
2. Van legalább 4 versenyző.
3. A határidő legalább 2 hónap.
4. Titán világán játszódó kjk, 200 fp, kjk szabályokkal, mint legutóbb.

Mondjuk abban igazad van Killmaster kolléga, hogy 3 versenyző elég kevés, az lenne jó, ha lennénk legalább 8-an. Remélem ez nem csak ábránd, csak van még 6 elkötelezett kjk fan a környéken.
Akkor eddig 2-en vagyunk, plusz SzG, a fontolgatás kimenetelétől függően.
© SzG
2012. június 8. 10:29 | Válasz erre | #508
Ja, most tényleg kissé spóroltam a karakterekkel. :D Kifejthettem volna bővebben is a véleményem.
Mindenképp támogatom az ötletet, az első pályázat is aránylag jól sült el, akadtak értékelhető művek, a fórum is kissé felélénkült, gondolom most sem lenne ez másként (illetve azért remélem, hogy ezúttal már több vállalkozó kedvű kolléga nevezne be, látva az előző \"sikerét\", és azt, hogy ha ügyesek, akkor nyomtatásban is megjelenhet a művük).
Ami a nevezést illeti, hát éppenséggel megfontolhatom a dolgot. :D Úgyis van egy ígéretes vázlatom, amiből KJK-t akartam írni.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 8. 09:33 | Válasz erre | #507
Beszélgettem erről Nimretil kollégával, én tutira benne lennék, mint író. Több jó ötletem is lenne, és hát papírra is vetném ezeket, ha ez a terv megvalósulna. Egyetlen akadályát látom csak, hogy nincs elég pályázó, aki benevezne egy ilyen megmérettetésre. Valljuk be 3 versenyző még nem igazán kiélezett versenyt tud csak összehozni. (Igaz a zsűrinek kevesebbet kellett olvasnia! :-) Igen, sok időt kell szánni rá, és néhány fanatikus rajongón kívül aligha olvassa majd más, de mégis meg lehet mutatni, van benned is annyi irói tehetség, mint más KJK könyv írókban. (Sőt lepipálhatod a HK és Mágus szerzőket is! Nekem már sikerült!) [smiley]hehe[/smiley]
2012. június 8. 08:29 | Válasz erre | #506
Ezt értsem úgy, hogy be is neveznél, vagy csak szimpatizálsz az ötlettel?
© SzG
2012. június 8. 06:00 | Válasz erre | #505
2012. június 7. 19:45 | Válasz erre | #504
Üdv mindenkinek!

Ti mit szólnátok egy második lapozgatósíró versenyhez? Elsősorban a \"veteránokat\" kérdezném, hogy újra ringbe szállnának-e, másodsorban azokat, akiknek most jött meg a kedvük. Végül, de nem utolsósorban Runnert és FireFoxot, hogy megrendeznék-e.
© AXE
2012. május 28. 14:24 | Válasz erre | #503
Sziasztok!
Elnézést kérek!Csak érdeklődni szeretnék,hogy nincs-e meg valakinek a Harcos Képzelet sorozat 45.könyvének A Rettegés Erdejének a térképe pdf-ben?Köszönöm!

E-Mail címem: baloghzoltan@gmail.hu
2012. március 27. 18:00 | Válasz erre | #502
ilyesmire gondoltam
2012. március 27. 15:04 | Válasz erre | #501
Tehát [url=http://zagor.hu/?oldal=lexicon&id=2]valami ilyesmit?[/url]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. március 27. 13:42 | Válasz erre | #500
olyasmire gondoltam mint a például: hibák a könyvben. kiír pár ellenséget a könyvből.
2012. március 27. 09:04 | Válasz erre | #499
Márminthogy?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2012. március 25. 22:02 | Válasz erre | #498
Nem lehetne olyan oldalt csinálni hogy ellenségek?
2012. március 6. 18:55 | Válasz erre | #497
A Tasks of Tantalon valóban megjelent kalandkönyv, de nem az alapsorozat lapozgatós könyvei közé tartozik, A4-es és feladványokat tartalmaz. Ezért nem került bele a zagor játékkönyvei közé. Mondjuk ha jobban megnézed, akkor a hagyományos kjk regények se kerültek bele a listába, pedig abból is akad legalább 7db(mert nem lapozgatósak).
elektronikus könyvre(pl. 495): nem volna egyszerűbb könyv állapotban beszerezni a kjk olvasmányokat? Legalább a lapozgatás élménye megmaradhatna! Ha meg eredetiben kéne könyv, nálam van angol és magyar is, amit pont olyanoknak adnék szívesen, akik szeretik a műfajt és tudnám, jó gazdihoz kerülnek a jövőben.
© [törölt felhasználó]
2012. március 6. 12:55 | Válasz erre | #496
2012. január 2. 20:31 | Válasz erre | #495
Sziasztok!
Valakinek esetleg jó minőségben megvan a Monsters - Out of the Pit (FF kiadvány) Word v. PDF kiterjesztésben?
2011. december 29. 17:00 | Válasz erre | #494
Újabb kérdés - ezúttal a fantáziátokat kell használni.

Milyen témájú/sztorijú kalandjáték könyvet tudnátok elképzelni arra a címre, hogy "City of Doom"?
2011. december 26. 20:20 | Válasz erre | #493
Megnéztem a FireFox által javított verziót, tehát a zagoros kiadást, és ott sárgahéjű gyümölcs szerepel. Tehát valószínűleg az egy fordítási hiba volt.
2011. december 26. 16:17 | Válasz erre | #492
Légy üdvözölve, brigittee :)

(nahát, lányok is lapozgatják a fántázi könyveket?)

Az én kérdésem: A Királyok Koronájában miféle tárgy az a "sárga bőr"? Hol lehet ezt fölvenni,vagy egyáltalán föl lehet-e? Akkor jött elő, mikor a könyv megkérdezi, mivel akarok elbánni az Álmatlan Kossal...sárga bőrrel, pergamentekerccsel vagy folyadékos üvegcsével.
2011. december 21. 22:17 | Válasz erre | #491
Sziasztok!
Új vagyok ezen a terepen, egy ismerősöm javasolta, hogy nézzek szét ezen a honlapon, és bevallom tetszik! :)
2011. augusztus 12. 02:37 | Válasz erre | #490
Szia!

Azért, mert a fenti oldal csak az eredeti, puffinos könyveket tartalmazza. Ebben a listában a Vérescsont a 60. könyv lett volna – ha kiadják. De nem adták ki, az 59-el véget ér az egész. A Vérescsont végül a Wizard első sorozatába (első újranyomás) került be 26. műként, illetve a második sorozatba (második újranyomás) a 8. helyre.

Hasonló okok miatt nincs benne a Sárkány szeme, a Vérfarkas üvöltése, a Nekromanta éjszakája és a Vihargyilkos sem. És szeretnénk, ha ez így is maradna, már ami a zagor.hu-s kapcsolatokat illeti.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. augusztus 11. 16:04 | Válasz erre | #489
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a Vérescsont című könyvet miért nem találom ezen az oldalon? (Angol címén kerestem,de nem találtam)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fighting_Fantasy
© KGB
2011. július 20. 20:20 | Válasz erre | #488
Na, akkor majd figyelek én is! :)
Ahogy látom, most a Hercegek viadala jön.
2011. július 20. 05:11 | Válasz erre | #487
Az utóbbi könyveknél ez így volt!
1-2 hét csúszási idő volt a nyomtatás és a netre felkerült pdf között, így bárki jelezhetett.
© KGB
2011. július 20. 01:15 | Válasz erre | #486
Örömteli, hogy továbbra is készülnek könyvek! Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy nyomtatás előtt lehetne-e olyat, hogy előbb letöltjük (mint pl. én is), átolvassuk mint valami "korrektor", és - több szem többet lát alapon - javaslataimat, javaslatainkat összegezve lehetne nyomtatásba küldeni a kéziratot.
Lehet, ez sokáig tartana, de talán megérné, mert szinte biztos, hogy így nagyon kevés lenne benne a hiba. Ha meg esetleg mégsem lennének jók, akkor legalább volt a javításra esély! :)
2011. július 3. 23:56 | Válasz erre | #485
Nezd meg a moziban. Mashol felesleges.
2011. július 3. 20:19 | Válasz erre | #484
Ezek szerint JG egy tehetséges író, még a szarból is tud várat építeni![smiley]buck[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2011. július 3. 19:58 | Válasz erre | #483
2011. július 3. 18:15 | Válasz erre | #482
az lehet, de a háttérszori, alapszituáció kb. egy b kategóriás farkasemberes filmnek felel meg. elég elolvasni a könyv fülszövegét.
2011. július 3. 16:49 | Válasz erre | #481
Nem olvastam még, de sokak szerint az egyik legjobb FF könyv...
2011. július 3. 16:42 | Válasz erre | #480
mondjuk a viszonylag új vérfarkasos könyvre se lehet ráfogni, hogy annyira újító lenne pedig azt már nem huszonévesen írta. [smiley]eplus2[/smiley]
2011. július 3. 16:39 | Válasz erre | #479
hát akkor erre rágyúrhatott volna még mert gyakorlatilag azon kívül, hogy holmi királygyilkosságról vagy trónbitorlásról van szó mind a kettőben én nem sok hasonlóságot látok. bár nem értem miért kellene egy FF-nek egy shékszpír műre épülnie, ez már önmagában is groteszk... szerintem a kiadónál se volt elvárás.
egyébként pl. a múmia átkának sincs valami hejde eredeti alapja szóval lehet, hogy nem is nagyon tudta volna sokkal különlegesebbé tenni a démonlovagokat. legalábbis úgy huszonvalahányévesen.

"a háttér nem hiszem, hogy annyival rosszabb lenne mint a legtöbb."
mondjuk ebben egyetértünk, a legtöbb FF-nek kritikán aluli a háttérsztorija sajnos. tisztelet a kivételnek.
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal