Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal
2012. június 18. 11:59 | Válasz erre | #628
Nekem aztán mindegy, max. nem indulok, nekem biztos, hogy nem lesz elég 2-3 hónap.
2012. június 18. 11:59 | Válasz erre | #627
A runner féle pontozás 1-10-ig van, nem 0-tól 9-ig.
Azért írtam, hogy nem csak a Titánon játszódhat, mert így szabadabb a kéz.
Díjazás, ha kell én úgyis kifizetném a sajátomat.
Én nem szoktam unni a háeszeidet.
Hollandok meg meg is érdemlik, hogy kiestek, pedig szeretem őket.
Egyszerűen nem az ő versenyük volt, jó is, hogy nem vették el fölöslegesen egy jobb csapattól a helyet. Majd 4 év múlva!
2012. június 18. 11:56 | Válasz erre | #626
Aki eddig fix, az Killmaster és te, Nimretil.
Szlobo és én még kérdésesek vagyunk - tudtommal, hacsak nem maradtam le valamiről.
Én a feltételekhez kapcsolódóan fogok indulni, vagy nem. Egyenlőre úgy néz ki, hogy nem:(
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 18. 11:51 | Válasz erre | #625
Részemről oké, bár 3 hónap nem biztos, hogy elég lesz. Legyen szeptember vége, de aki kérni szeretne némi időt, maximum 2-3 hét az élhessen ezzel a joggal. Nem szeretném ha valaki emiatt kimaradna... Azt sem bánom ha a zsűri nem három, hanem több tagból áll, már ha akad ennyi zsűritag, aki úgy érzi eléggé objektíven tud ítélni ebben a témában. A többiről pedig közösen állapodjunk meg, nem szeretném ha itt valami \"Killmaster megmondja a tutit\" hangulat alakulna itt ki...
2012. június 18. 10:54 | Válasz erre | #624
Még valami. Úgy látom, ez a dolog nem tiszta mindenkinek, de szerintem egyértelmű, hogy: RUNNERÉK NEM FOGJÁK KIADNI A SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ LAPOZGATÓSOTOKAT (ez mondjuk szerintem teljesen megérthető). Kérhetném, hogy ezt könyveljük el, és lépjünk tovább? Ha feltétlen kell könyv formában, akkor azt nekünk kell megoldanunk. Amúgy SzG már párszor célozgatott rá, hogy esetleg ő ebben be tudna segíteni. Mondjuk nem tudom, mennyire gondolja komolyan, de esélyesebb, mint a zagor.hu, akik NEM FOGJÁK. HA VALAMIT KIADNAK, AKKOR AZ AZ ELŐZŐ VERSENY HÁROM GYŐZTES ÍRÁSA LESZ, DE VSZ AZ SEM BIZTOS.

Másik, akkor kellene először itt egy összegzett kiírás, aztán, ha mindenki rábólintott, valaki bemásolhatja az út topicba.
2012. június 18. 10:48 | Válasz erre | #623
Legyen Szeptember végén! [smiley]awink[/smiley]
2012. június 18. 10:32 | Válasz erre | #622
Szep. vagy okt. vége miért nem jó? Ha valaki késztetést érez írni, addigra meg tudja tenni és még nyaralásra is lesz ideje, ha szeretne. Decemberben nemhogy kjk-t írni nem fognak az emberek, akik addig nem tették, de a zsűrizés is nehezebb lesz, mert kevesek fognak ünnep idején amatőr munkákat olvasgatni, hogy véleményezzék. El kell kezdeni a kiírást amint lehet, nem húzni és 3-4 hónap alatt össze lehet rittyenteni egy minőségi írást bárkinek, aki késztetést érez rá!
2012. június 18. 09:28 | Válasz erre | #621
Reggelt.

Azért akkor válaszoltam, nem pedig korábban, mert akkorra érett meg a döntés, de ezt írtam is.

runnernek kéretik nem küldeni ezzel kapcsolatban semmit, maximum nekem, ha majd ki szeretnétek tenni a műveket a fórum témájába, ahogy az például [url=http://zagor.hu/index.php?oldal=forum&tema=4427&p=0]Landschan Alapkönyvénél[/url] is látható. Tetszőleges formátumot ki tudunk tenni, de szerkesztést nem vállalunk. Ha füzet-formát szeretnétek, azt nektek kell megoldanotok.

Kész az [url=http://zagor.hu/index.php?oldal=forum&tema=4435&p=0]új téma[/url], javaslom, hogy az első hsz a versenykiírás legyen. Ez egy nekem küldött üzenet segítségével utólag is módosítható.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 18. 09:17 | Válasz erre | #620
Épp ezért gondoltam azt a díjazásnál, hogy ha a pályaműveket nem is adnák ki, (nekem digitális formában is megfelel a sajátom, sőt pár kalandom még egy-két füzet mélyén árválkodik), hogy legyen Zagor.hu-s könyvkiadvány a fődíj!(Remélhetően az idén is megjelenik még néhány könyv!) Szerintem akad a jövőbeli könyvek között is olyan, amit a nyertes már szívesen a polcán tudna, csak még nem készült el a fordítása... A versenyzők, mint nevezési díjat befizetnék ezt a szerénynek nevezhető összeget, amiből fedezhető lenne a könyv ára. Na nem mintha nem örülnék annak, ha könyv alakan látnám a történetemet, de be kell látni az oldal üzemeltetőinek is van épp elég feladata a jövőbeli kiadványokkal. (Hát még mennyi lesz, ha elkészülk végre egyszer a Sötétség tőreivel... [smiley]nevetes1[/smiley]) De hagyok helyet a többieknek is, egyébként Sang mint zsűritag (már ha bevállalja) ehhez mit szólnátok?[smiley]kerdes[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2012. június 18. 08:48 | Válasz erre | #619
Nem tudom lehet-e hozzászólnom, de a #611 mint kiírás jól hangzik.

A zsűrizéshez a #609 tök jó mankó, de inkább @killmaster #616-ban javasolt 2. pontja látszik használhatóbbnak.


A díjazásnál látom mindannyian saját kötetet szeretnétek, aminek kérdés a költsége egyfelől, amit a \"majd valahogy összedobjuk\" felkiáltással kell ránézésre majd összehozni egyfelől,
másfelől a kiadás összehegesztése, ami viszont biztosan a zagor.hu tulajait terhelné, így ha e mellett dönt a közösség, akkor meg kéne kérdezni szvsz őket, hogy tudják-e vállalni az ezzel járó herce-hurcát.
© SzG
2012. június 18. 07:39 | Válasz erre | #618
Jó, kössük ki akkor azt is, hogy csak a Titánon játszódó fantasyval lehessen indulni, gondolom ezzel úgysem lesz probléma, mindenki KJK-t fog írni, nem scifit vagy bármi mást (legalábbis úgy tudom, hogy pl. ti is klasszikus KJK-kalanddal készültök, ahogy én is). :)
Mondjuk legalább egy versenyző még tényleg nem ártana...
Én továbbra is a közönségszavazásos módszerre voksolok amúgy, bár ha találunk zsűrit (legalább 3 hozzáértőbb embert), akkor mehet kb. úgy a dolog, mint az elsőnél.
A díjazást pedig megoldjuk, ha kell, tényleg összedobjuk a pénzt egy közös, a legjobb műveket tartalmazó füzetre vagy könyvre, vagy akár megfinanszírozom én a dolgot egymagam, majd meglátjuk...
© SzG
2012. június 18. 07:34 | Válasz erre | #617
Ja, jó lesz így. Egyedül ezt a 2013-as első negyedévi határidőt nem értem, miért kell addig húzni? :D Nekem még az amúgy általam javasolt dec 31 is kissé túlzásnak tűnik, azért gondolom úgysem ilyen sok száz oldalas könyvekkel fognak nevezni a kollégák, egy \"minikaland\" vagy max. normál hosszúságú KJK megírására meg tényleg nem kell egy pár hónapnál, esetleg fél évnél több idő. Szóval szerintem legyen max. dec 31.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. június 18. 07:32 | Válasz erre | #616
A \"melós\" hétvégém után én is idefűznék pár gondoloatot.

1, Azért lenne jó, ha egységesen a Titánon játszódna a sztori mert egy sci-fi jellegű művet kicsit nehéz összehasonlítani egy hanyományos KJK könyvvel. (Pláne ha a bírák valamelyikének a sci-fi áll a szívéhez közelebb!) Vagy netán valaki a vadnyugatra helyezné át a történetét és egy Winnetou-fan ezt nyilván plusz pontokkal jutalmazná.

2, A zsűri pontozására én inkább a (Történet-játszhatóság-hangulat) hármast javasolnám, ahogy a Zagor.hu kérdőíveken szerepel. (0-9) intervallumban és persze néhány mondatos körítéssel karöltve, miért annyi az annyi. Nem kell a teljes részletekbe belemenő pontozás, mert ahogyan azt láthattátok az első versenykiírásnál néhány pont eléggé nehezen megítélhető volt. (Arról nem is szólva, hogy részemről vitattam is pár dolgot, na de ami elmúlt, arra fátylat kell borítani!)

3, Zsűri. Részemről okés a közönségszavazás is (Már aki veszi a fáradságot és el is olvassa a történeteket, nem csak szimpátia alapján szavaz.)

4, Nem titkolom az új kalandomban én is megpróbálom kicsit másképpen értelmezni az eddigi szabályokat, kicsit átalakítom, hogy jobban passzoljon a történetemhez, de nem vészesen, így kicsit szabadabb stílusban indulok. Tehát ha nekem szabad, nektek is, de azért nagyon ne rugaszkodjunk el az eddigiektől.

5, Díjazás. Hát az első helyezettnek mi is összedobhatunk közösen egy Zagoros könyvre valót, a jövőben (legalább is bízom benne), hogy megjelenik pár új kötet, amiből lehetne válogatni. Személyekre lebontva (már amennyiben lesz legalább 5-6 ember) ez eléggé szerény összeg lenne. Ugyan engem sem vet fel a pénz, de erre az ügyre tudnék áldozni ennyit!

6, Most már befezezem, mert nyilván unjátok ezt a sok süketelést, és miután a hollandok kiestek az EB-ről még szoorú is vagyok. [smiley]sir[/smiley][smiley]shakehead[/smiley][smiley]conf[/smiley]
2012. június 18. 07:04 | Válasz erre | #615
Jó, én rábólintok. Ha Killmaster továbbra is marad (amire azért jó esély van), akkor ezek szerint eddig 4-en vagyunk. Senki mást nem izgat a téma? Elvileg még legalább 1 tag kéne. Remélem azért a zsűrizők többen lesznek, mert így a végén több író lesz, mint olvasó...
2012. június 17. 22:01 | Válasz erre | #614
Oké, holnap visszatérünk rá.
Bár ha minden jól megy, úgy számolom, hogy nekem holnap Reiner Heydrich visszatér az élők sorába, ezért meg kell majd állítanom...

Jó pihenést!
© SzG
2012. június 17. 21:58 | Válasz erre | #613
Szerintem nagyjából jó lesz.
Na de már elég kómás vagyok, úgyhogy most csak ennyit, megyek húzni a lóbőrt (vagy mi a szöszt :D).
2012. június 17. 21:27 | Válasz erre | #612
Okés, örülök, de nézd át a harmadik pontot is!
Ma még visszanézek!
2012. június 17. 21:22 | Válasz erre | #611
3, szabályok/elvárások:

- a Vezetőség részéről: A versenynek tudunk helyszínt és keretet biztosítani, de sem a szervezésbe, sem a bíráskodásba nem tudunk beszállni, és hivatalosan támogatni sem tudjuk az eseményt. Tehát nem ígérjük, hogy lesz belőle füzet (az előző kalandok füzete is még lóg a levegőben), sem pedig nyeremény, (innentől kezdve saját személyes vélemény következik) annak azonban nem látom akadályát, hogy az elkészült kalandok kikerüljenek az oldalra, és tartsunk róla közönségszavazást.

- 2012 jún. 30-áig minimum 5 versenyző jelentkezik
- Határidő: 2013 első negyedévében kijelölt időpont
- ha egy mód van rá, akkor Titán világában játszódjon, de ha mindenáron más helyszínt akarsz, akkor nyugodtan használhatod
- ha egy mód van rá, akkor S.J. és I.L. Mesterek által lefektetett szabályokat alkalmazd, de ha akarsz valami mást, akkor használhatod nyugodtan
- ha érdemesnek találod a művedet arra, hogy könyv is készüljön belőle, akkor közönség szavazás alapján készülhet belőle könyv, ha egyöntetű vélemény születik, megvan a kellő voks és a T. Vezetőség is elfogadja
- nincs fejezetpont megkötés!

Ennyi.
Mint láthatjátok így valamennyire meg van kötve a kéz, de azért elég lazára hagytam sok esetben. Akár a szabályok, akár a helyszínt, akár a fejezetpontokat nézzük. A zsűrinek is felvázoltam 3 lehetőséget, sőt a határidőt is elég nagyra szabtam. Ki tudja kinek mi jön közbe, meg runnerék se legyenek túlterhelve, főleg ne decemberre. Hiszen ahogy látom:
- Pusztítás Tornya elég jól áll
- 3 Új-Vénuszos könyv új verziója nemkülönben
- Gonosz Kapuja, Sötétség fegyverei is haladgatnak
- időközben pedig kész lehet bármi más.

Természetesen alakíthatunk még rajta, de szerintem jól figyelembe vettem az eddieket, és egy korrekt, rugalmas rendszer született, amelyben remélhetőleg a lehető legkevesebb gond keletkezik majd.

Köszönöm a figyelmet!

Most pedig irány a foci!:D
2012. június 17. 21:17 | Válasz erre | #610
Részemről oké.
2012. június 17. 21:06 | Válasz erre | #609
Tehát akkor, itt lennének a javaslataim a 2.-ik Zagor amatőr íróverseny hez:

3 fő kategória van, amelyekről szót kell, hogy ejtsek, úgy mint:
- szabályok/elvárások
- zsűri
- zsúri osztályrendszere.

Minden más kérdés a szabályok/elvárásokba lesz beleírva.


Kezdem a legegyszerűbbel:

Zsűrizés: zsűrizni bárkinek lehet (írók azért elvakultak, nekik nem), egyetlen feltétel van csak, mégpedig egy normális, kellőképpen hosszú, értelmes és jól megfogalmazott háeszben ki kell fejtenie az álláspontját az adott művel kapcsolatbaan.
Ennyi.


- Zsűrizés szempontjai:
Itt három megoldás is lehetséges:

A, nincs semmilye pontrendszer vagy más, viszont a hozzászólásából egyértelműen ki kell derülni, hogy milyen a sorrend és MIÉRT az ami.

B, használjuk az előző verseny pontrendszerét, melyet most ide bemásolok:

háttértörténet: milyen jól adja meg az alaphangulatot

győzelmi pont: mennyire érezzük megfelelőnek a lezárást, mennyire vagyunk elégedettek a teljesítményünkkel

ellenfelek: megfelelően erősek-e, különleges támadásaik színesebbé teszik-e a kalandot, stb

részletgazdagság: helyszínek, találkozások leírása, mennyire érezzük magunkat ott a helyszíneken

hangulat: hozza-e a könyv azt az érzést, amit kell

újítások

történet: alapkoncepció eredetisége

választási lehetőségek: a jobbra-balra forduláson kívül ad-e egyéb lehetőségeket

nehézség

főellenség: van-e benne valami extra csavar, vagy simán csak le kell ütni, és kész

helyesírás, nyelvezet, szóhasználat

újrajátszási érték: érdemes-e nekiállni sokadszorra – vagy akár másodszorra – is a sikeres teljesítés után

feladványok-rejtvények

Tehát ezek a szempontok, 1-3-ig lehet pontozni őket, melyben 1 az átlagon aluli, 2 az átlagos és 3 a kiemelkedően jó. Ezen felül ki lehetett osztani 11 extra pontot, amelyet külön-külön, vagy akár egybe is oda lehet adni. Ha minden kötél szakad, akkor lehetett adni 0,5 pontot is, és a 0 pont se volt megtiltva.

C, használják a már korábban megírt pontrendszeremet, melyet most ide bemásolok:

Korábban már írtam a szempontjaimról, most bemásolom ide is: (nem fontossági sorrendben és kibővítve)


1, Háttértörténet - számomra azért fontos, mert megadja az alaphangulatot
2, 400-as pont - többnyire ez az utolsó pont, a történet lezárása
3, ellenfelek - erőssége, esetleg speciális képessége
4, részletgazdagság - jó, mert könnyebb beleélni magát az embernek, pl.: a barlang falát zöld moha lepi - van egy támpont
5, hangulat - élvezem e az olvasást, vagy nem
6, újítások - ez a mai könyveknél kötelező szerintem, pl: Múmia Átka mérgezés, Sardath Ostroma nyílvesszők
7, történet - nem feltétlen jó, ha mindig Titánt kell megmentenünk
8, választási lehetőségek - ne mindig csak annyi legyen, hogy balra vagy jobbra mesz
9, ánblokk - maga az egész könyv mennyire tetszett
10, kidolgozottság - történet, karakterek, helyszínek stb…
11, képek - megint csak emelik a színvonalat
12, kiadás - pl.: Új Vénusz kiadó Királyok Koronálya versus Zagor.hu akármelyik kötete
13, nehézség - ez szubjektív, de én szeretem a nehéz könyveket
14, figyelemfelkeltő szöveg - ez a hátsó borító szövege, nem a legfontosabb, de megteszi a hatását, ha jól megvan írva. Elismerem, hogy egy könyv borító szövegét elolvasva nem tudja megállapítani senki, hogy milyen lesz a könyv - ez alól csak a Káma Szútra a kivétel
15, főellenség - szerintem ez az egyik legfontosabb, hiszen ha végigküzdöttük magunkat szinte az egész könyvön, akkor ne egy 5/5-ös goblin ellen legyen a végső harcunk, hanem legyen normálisan kidolgozva és stílusa!
16, fejezetek hossza - ez is szubjektív, én szeretem ha legalább egy oldalas egy pont
17, fordítás, nyelvezet, szóhasználat - nem hiszem, hogy ezt indokolnom kell
18, újrajátszás, szívesen újrajátszanám e, vagy nem
19, ötletteség, erdetiség, értem ezalatt pl.: új ellenfél, vagy olyan \"fogás\", amit eddig még nem láthattunk
20, feladványok-rejtvények, természetesen ez is szubjektív, viszont a legtöbb könyvben nincs ilyen, ezért ha sikerül belecsempésznie valakinek, akkor már tett valamit a könyv sikeréért.

Mindegyik kategóriát 1-től 5-ig fogom pontozni, így a végén akár százalékban is ki lehet értékelni a könyvet.
Na már most, van néhány kategória, amit most átírok:

- Figyelemfelkeltő szöveg, ha nem nagy kérés, akkor azt szeretném kérni mindenkitől, hogy írjon egy olyasmit, amit a hátsó borítón lehet olvasni. Nem fontos, de két dolog miatt hasznos:
1, előszőr mindig azt olvassuk el
2, több pont

- Rajzok, kiadás: értelemszerűen ezt nem tudom pontozni, ezért úgy döntöttem, hogy a két legfontosabb kategóriának pontozását átrevidiálom 1-től 10-re. Ez a kettő pedig szerintem a hangulat (belefeledkezem az olvasásba, nem jutnak eszembe a sárga csekkek), és a történet.

Attól pedig, hogy csak 200 fp-s a kaland, nem kell elretteni, mert van rá jó példa, hogy lehet azt jól csinálni - Szlobo BB-je.


A maradékkal átmegyek egy másik háeszbe, biztos, ami biztos alapon.
2012. június 17. 21:05 | Válasz erre | #608
Köszi, át fogom nézni őket, csak pont most írom az ötleteimet a szabályokkal kapcsolatban.

Egyébként így elsőre tényleg jónak tűnik!
Rosszul látod, látok fantáziát a dologban, csak én vagyok hozzá suta:)

Runnerel kapcsolatban... a remény hal meg utoljára, hátha ha majd elolvassa valamelyiket, akkor azt mondja, hogy na igen, ez olyan jó volt, hogy érdemes lenne foglalkozni vele egy kicsit!
Még reménykedek, de tisztában vagyok vele, hogy erre nagyon kicsi az esély.
De úgyis hozzáállhatok, hogy vagy megcsinálja, vagy nem, így már 50%-on vagyok:D:D
Szerettem volna filozófia szakot végezni a fősulin, de lemondtam róla, mert sose lettem volna képes eldönteni, hogy aznap bemenjek, vagy nem.
Merre laksz?
2012. június 17. 20:56 | Válasz erre | #607
Közben variáltam a hsz-en, majd nézd meg. Pl. van segédlet a könyvkötéshez, bár úgy látom, nem látsz különösebben fantáziát a dologban. Azért legalább a képeket nézd meg, nekem tetszik az a könyv, amit próbaképpen kötött spd. (Amúgy őt is megpróbálhatod elérni, sztem még ott is esélyesebb vagy.)

Nem akarlak semmire se kapacitálni, én így csinálnám, ennyi. Arra, hogy runnerék nem fogják kiadni a könyvedet, csak azért nem fogadnék, mert úriember biztosra nem fogad.

Nyíregyen laksz? Jártam ott egy fél évet a fősulira. :D Akkor kb. 50 km választ el minket egymástól. Amúgy nekem fent van a listán ez a könyvkötéses dolog, de arra lehet még többet kell várni, mint runnerékre.
2012. június 17. 20:48 | Válasz erre | #606
Nem is most kell elvállalnia, hanem mikor meglesz majd, az is vagy fél év még:)
Nyíregyházán lakom amúgy, és nem tudok ilyesmikről, hogy lennének a közelemben.
Magamtól biztos, hogy nem tudnám megcsinálni.
2012. június 17. 20:46 | Válasz erre | #605
Én 99,99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem fogja elvállalni. Most legalábbis biztos nem. Ha tényleg nagyon akarod, akkor próbáld megoldani magadnak. (Ezt nem szekálásként mondom, csak tényleg arról van szó, hogy ez egy működő dolog, plusz sokkal értékesebb lesz számodra is a könyv.)

Amúgy én úgy emlékszem, hogy a fickó varrta a lapokat, akkor beszéltünk is róla, eleve valahogy az oszlopos fúró is szóba jött. De mindjárt megkeresem neked. Amúgy amire biztos szükséged lesz, az a fúró, illetve a satu. Ilyesmi van a környéken? Vagy merre laksz amúgy? Nálam valszeg minden megvan, ami kellhet, de nem valószínű, hogy belefér az időmbe, hogy csak ezért megtanuljak könyvet kötni.

Íme:

spd-nek hívják az ürgét, itt vannak a képek:
http://spidersoft.uw.hu/new/html/gallery.php?curr_dir=12

(Gondolom azóta jobban keni.)

Itt beszéltünk róla:
http://zagor.hu/index.php?oldal=forum&tema=4120&p=2#64
2012. június 17. 20:40 | Válasz erre | #604
Ahhh, megint tied a kerek háesz:)

Igen, írtam is az előbb, meg mintha egyszer itt is olvastam már volna.
Két dolog:
- viszont az íróknak is eléggé nagy dolog kitalálni, megírni, átellenőrzni, kipróbálni, letesztelni, átellenőrizni, átellenőrizni, stb...
- olyan megoldás lehetséges lenne akkor, hogy majdan azt is szavazással fogjuk eldönteni, ha valaki úgy gondolja, hogy érdemes lenne a saját művét kinyomtatni, és természetesen ki is fizeti, ezen felül pedig összegyűlik rá a megfelelő szavazat, akkor az könyv alakban is el fog készülni?
Szerintem, persze elvakult vagyok, de ez egy korrekt dolog, mert ami egyöntetűen jó, azzal érdemes foglalkoni!
Szerintem túlnyomórészt az itteniek jobban preferálják a könyvet, mint a pdf-t, végtére is úgy az igazi!

Vagy rosszul gondolom?
2012. június 17. 20:34 | Válasz erre | #603
Egyszer beszéltem vele ilyenről, de akkor azt mondta, hogy nem vállal ilyesmit.
Azóta nem tudom, hogy milyen véleményen van.
2012. június 17. 20:33 | Válasz erre | #602
Detto 601-es háesz:D
2012. június 17. 20:30 | Válasz erre | #601
Ok, ki fogom írni, csak Fox írta, hogy az első hozzászóló leírhatja a szabályokat.
Gondoltam engem kövezzetek meg ezért:)
Persze, hogy eddig is közösen beszéltük meg.
[smiley]eljen[/smiley]
© SzG
2012. június 17. 20:00 | Válasz erre | #600
Úgy emlékszem runnerék már leírták egy párszor, hogy nem vállalják a rajongók által írt könyvek megjelentetését.
Nyilván nem csak az anyagköltségről van itt szó, elég nagy meló nyomdakész állapotba hozni egy könyvet amúgy is, és van épp elég KJK, amivel vacakolniuk kell.
2012. június 17. 19:49 | Válasz erre | #599
Oké, nem is azzal van a baj, hogy megelégszel-e vele, hanem hogy runner elvállalja-e. Vagy ezt már megbeszéltétek?
© SzG
2012. június 17. 19:38 | Válasz erre | #598
\"Köszi az ötleteket, mikor majd kiírom, figyelembe fogom venni ezeket is.\"
Nem kell semmit \"kiírnod\", csak meg kell beszélni a szabályokat. \'Közösen.\'
Pl. írd le, hogy mi nem tetszik a listámból, vagy tegyél hozzá még valamit (ugyanez vonatkozik a többiekre is), aztán ha összeálltak a szabályok, és mindenki rábólintott, akkor ennyi, majd bemásoljuk az új topicba.
Bár mondom, szerintem felesleges túlbonyolítani, legyen játékkönyv (KJK), küldjék be még az idén, oszt kész. :)
© SzG
2012. június 17. 19:36 | Válasz erre | #597
Éspedig?
Nyugodtan leírhatod ide is a véleményedet, eddig is itt tárgyaltunk a témáról (új topic meg ki tudja mikor lesz).
Kis túlzással szerintem már ennyi szabály is sok (pl. szívem szerint én azt sem kötném ki, hogy a Titánon játszódjon, a lényeg az, hogy igényes játékkönyveket lapozgassunk, kit érdekel, hol játszódnak :D), felesleges túlzottan megkötni a pályázók kezét.
2012. június 17. 18:43 | Válasz erre | #596
Ezt az öteltet is figyelembe fogom venni:)
2012. június 17. 18:42 | Válasz erre | #595
Erre is fogok gondolni majd, csak legyen őj topic.
2012. június 17. 18:40 | Válasz erre | #594
Én még változtatnék rajta.
2012. június 17. 18:40 | Válasz erre | #593
Köszi az ötleteket, mikor majd kiírom, figyelembe fogom venni ezeket is.
2012. június 17. 18:38 | Válasz erre | #592
Írtam nimretilnek is, hogy nekem bőven megtenné a runner féle változat, nagyon korrekt munkák kerültek eddig ki a kezei közül!
2012. június 17. 18:36 | Válasz erre | #591
Köszi, hogy szóltál, erről a megoldásról még sose hallottam!

Nekem megfelelne runner is, mint \"kiadószerkesztő\".
Bár ez a bőrkötéses dolog új számomra.
És hol tudnám ezt megcsinálni?
© SzG
2012. június 17. 18:13 | Válasz erre | #590
Ja, ha rendes, kötött könyvről van szó, és \"mesterember\" csinálja, akkor oké, az nyilván jobb minőségű az ilyen-olyan ragasztott könyveknél. De én nem emlékszem rá, hogy itt kötött könyveket csinált volna bárki is. :D Kb. zagorszerűen készített cuccok rémlenek.

\"naná, mert nem szabad annyi lapot beletenni. :D Ha nem teszel bele túl sokat, akkor teljesen jó.\"
Ja, hát kérem, nem én tettem bele annyi lapot. :D (Meg nem én írtam ilyen hosszúra a könyvet. xD)
Amúgy ja, az első változatnál tényleg okés volt ez a sín-dolog, az még a mai napig egyben van. :)

Nem tudom, igazából lehet, hogy az lenne a legjobb, ha nem is lenne zsűri, csak feltöltenének runnerék az oldalra a kész pályaműveket, aztán minden fórumozó voksolhatna-értékelhetne, szóval gyakorlatilag egy közönségszavazáson dőlne el, hogy kik (k) a befutó (k). Úgyis gyakorlatilag a közönségnek-fanoknak készülnek az anyagok, nem a zsűrinek, döntsék el ők, hogy mi jön be nekik és mi nem, mit szeretnének pl. nyomtatásban látni. :D Meg így legalább a toborzással-meg mindenféle pontozásos rendszer felállításával se kellene vesződni. De persze ezt még át lehet gondolni.
2012. június 17. 18:04 | Válasz erre | #589
Még valami! A zsűrizés szempontjait írjuk már össze! Az előzőben pl. volt valami szabályújítás téren is, az meg elég hülyén nézne ki, ha valaki nem is rak be szabályt. :D Vagy én emlékszem rosszul?
2012. június 17. 18:03 | Válasz erre | #588
\"bár gondolom egyúttal kevésbé jó minőségű is\" - ezzel vitába szállnék, egy kötött, rendesen megvarrt könyv minőségben köröket ver a nyomdában készült ragasztottra. Ha van régi könyved, nézd meg, egyértelmű lesz a különbség.

\"nekem legutóbb már a második nap szétcsúszott az egész\" - naná, mert nem szabad annyi lapot beletenni. :D Ha nem teszel bele túl sokat, akkor teljesen jó.

\"December 31-ig tessék mindenkinek eljuttatni a pályaművet (mondjuk DOC formátumban) runneréknek\" - ööö... miért is? Nem a zsűrinek kéne először elküldeni? Sőt, akkor nyilván kell toborozni zsűrit is.
© SzG
2012. június 17. 17:09 | Válasz erre | #587
Összefoglalva (ez lehetne a konkrét pályázatkiírás is, már ha mindenki elfogadja az általam ajánlott \"játékszabályokat\"):

- A pályamű játszódjon a Titánon
- Legyen minimum 50 fejezetpontos (felső határ a csillagos ég)
- A szabályrendszer lehet a szokásos \"ügyesség-életerő-szerencse\", de akár teljesen új is, sőt, ha a versenyző úgy gondolja, akár mellőzheti is a szabályokat
- December 31-ig tessék mindenkinek eljuttatni a pályaművet (mondjuk DOC formátumban) runneréknek

Zsűrit majd később kerítünk. :D
(Vagy lehet \"közönségszavazásos\" rendszer is, ahogy tán firefox utalt rá, ezt majd még eldöntjük.)

Az első három (vagy csekély számú induló esetén mondjuk a legelső) pályázónak majd kitalálunk-kitalálok valami nyereményt... ez lehet ajándékkönyv, de akár nyomtatásban történő megjelenés is (füzet vagy könyv formájában, nyilván limitált példányszámban).

Ennyi.
© SzG
2012. június 17. 16:53 | Válasz erre | #586
Hát ami meg a versenyt illeti, szerintem semmi extra szabály-megkötés nem kell. Persze, nyilván játszódjon a Titánon, meg legyen valamennyire KJK-s stílusú-hangulatú, de kb. ennyi, se fejezetpontkorlátozás nem kell (már megbeszéltük, hogy miért, ugye: jó, azért 50 FP alá ne menjen senki, mert az már nem \"könyv\", és pl. 20-30 FP-ből már tényleg nem is lehet kihozni semmi értelmeset), se a szabályokba nem kellene beleszólni, ha valaki el akar térni a hagyományos ügyesség-életerő-rendszertől vagy csak ki akarja bővíteni, hát csak tessék, volt erre példa az FF könyvek között is ugye, meg aztán amúgy se hiszem, hogy a szabályrtendszer lenne a lényeg egy lapozgatósnál (sőt, akár konkrét szabályok nélkül is lehet teljes értékű egy könyv ugye ;) ).
Annyi, hogy meg kellene állapodni még egy határidőben (mit tudom én, legyen december 31, de felőlem előbbre is hozhatjuk pár hónappal), aztán ennyi, hadd szóljon. :D
© SzG
2012. június 17. 15:38 | Válasz erre | #585
Ja, nekem is rémlik egy ilyen ürge, aki házilag készített magának könyveket, de már elég rég nem láttam erre. Biztos olcsóbb, mintha nyomdába vinnéd (bár gondolom egyúttal kevésbé jó minőségű is), bár nem igazán csináltam még ilyet, szóval annyira nem tudok hozzászólni a témához. Ami viszont biztos, hogy ha rendes nyomdát keresel meg, hogy legyártass magadnak pár példányt a művedből, akkor 1: vagy elzavarnak (a legtöbb helyen minimum 50 példány nyomtatását vállalják csak be) vagy ha nem is zavarnak el, mert pl. digitális nyomdát keresel meg, akkor példányonként csillagászati, kb. 5000--8000 HUF körüli összegeket kell perkálnod (már ha tényleg ilyen alacsony példányszámot akarsz). Az esetleges egyéb költségekről (illusztrátor, borítókészítő, korrektor, tördelő) nem is beszélve. Szóval nem nagy biznisz. :D

\"egy ilyen kis sín, marhajól összefogja\"
Marhajóól? Hááát, erről azért tudnék mesélni... nekem legutóbb már a második nap szétcsúszott az egész, azóta se bírom rendesen összerakni, bár lehet, hogy csak én vagyok a béna, na mindegy. :D
2012. június 17. 15:27 | Válasz erre | #584
\"Létezhet e olyan lehetőség, hogy akinek lesz v. van fölösleges pénze, az megvásárolhatja a saját kalandját könyv alakban?\"

Régebben volt itt egy tag, aki a zagoros pdf-ekből készített saját kezűleg tetszetős, bőrkötéses könyveket. Nem tudom, a valóságban milyenek, de így képen nagyon jónak tűntek. Linkelt is valamit az illető arról az anyagról, ami alapján dolgozott, elvileg bárki meg tudja csinálni. Ha beéred 1-2 példánnyal is, akkor ajánlom figyelmedbe. Költsége nyilván így is lesz, mert ki kell nyomtatnod, gondolom kell bőrfedő, meg ragasztó, lapok, varrni is kell tán, de valószínűleg olcsóbban megúszod, mintha nyomdában akarnád elkészíttetni. Arról nem is beszélve, hogy minimális példányszámmal (ha jól tudom, de javítsatok ki, ha nem) nem éri meg a nyomdába menni.

A legegyszerűbb amúgy, ha kinyomtatod, és befűzöd egy ilyen papírösszefogó miazégbe, tudjátok, egy ilyen kis sín, marhajól összefogja, nem kell spirálozni vagy ragasztózni, könnyű lapozni, és baromira olcsó. Én ezt javaslom, a sajátommal is így oldottam meg annó, hogy lehessen papíron olvasni.
2012. június 17. 14:39 | Válasz erre | #583
Részemről is teljesen okés Fox válasza, de csak halkan jegyzem meg (mert csak nüanysznyi dolog), hogy szerintem az eddigi érdekelt személyek mind vannak olyan szinten, hogy ne lett volna annyi a válaszuk, hogy \"csak idevágtak...\"
És persze jobb egy igen vagy egy nem, mintha semmit sem reagáltok rá, egyetértek nimretilel.

Amúgy köszi, hogy megmutattad.


Létezhet e olyan lehetőség, hogy akinek lesz v. van fölösleges pénze, az megvásárolhatja a saját kalandját könyv alakban?

Nyiss egy topicot neki akkor, én pedig magamra válallom azt a szerepet, hogy lefektetem a szabályokat!

Előre is köszönöm
© SzG
2012. június 17. 12:00 | Válasz erre | #582
Ja, ami a zsűritagokat illeti, hát azért járnak errefelé hozzáértő kollégák (például most \"Vatos Kalandora\" ugrott be így kapásból, tőle mindig nagyon alapos, igényes kritikákat olvastam a KJK-könyvekkel kapcsolatban, de biztos vannak még mások is)... csak akad majd köztük néhány olyan úr, aki egyrészt nem indul a versenyen, másrészt szívesen vállalkozna az \"ifjú titánok\"/új írók műveinek értékelésére. :))
© SzG
2012. június 17. 11:50 | Válasz erre | #581
Felőlem. Úgyis a részvétel a fontos, meg a \"nemes versengés\", illetve az, hogy ugye minél több emlékezetes kaland szülessen, nem pedig hogy feltétlenül megjelenjenek füzet alakban, vagy hogy nyereménykönyveket kapjunk. :)
Akkor mondjuk tényleg nem ártana egy külön topic, 2. Zagor játékkönyvíró verseny vagy ilyesmi címmel, aztán közösen összeheggeszthetnénk a szabályokat a korábban már felmerült ötletekből.
2012. június 17. 11:06 | Válasz erre | #580
Részemről oké, én ilyen feltételek mellett is benne vagyok.

[i]\"A versenynek tudunk helyszínt és keretet biztosítani, de sem a szervezésbe, sem a bíráskodásba nem tudunk beszállni, és hivatalosan támogatni sem tudjuk az eseményt. Tehát nem ígérjük, hogy lesz belőle füzet (az előző kalandok füzete is még lóg a levegőben), sem pedig nyeremény, (innentől kezdve saját személyes vélemény következik) annak azonban nem látom akadályát, hogy az elkészült kalandok kikerüljenek az oldalra, és tartsunk róla közönségszavazást.\"[/i]
Ez egy abszolút korrekt válasz, szerintem senki nem sértődik meg, ha már akkor beírod, amikor megkérdeztük. Amúgy egy szimpla \"nem\" is jobb, mint ha válaszra sem méltatják az embert, de végül is most már mindegy.

Ti mit szóltok a dologhoz?
2012. június 17. 09:22 | Válasz erre | #579
Ha meg csak egy igent vagy nemet mondunk, akkor meg jön a „csak idevágtak egy választ, még arra sem vették a fáradtságot, hogy elmondják miért” című reakció. Egyébként #578 2. és 3. lehetőség vegyesen.

A versenynek tudunk helyszínt és keretet biztosítani, de sem a szervezésbe, sem a bíráskodásba nem tudunk beszállni, és hivatalosan támogatni sem tudjuk az eseményt. Tehát nem ígérjük, hogy lesz belőle füzet (az előző kalandok füzete is még lóg a levegőben), sem pedig nyeremény, (innentől kezdve saját személyes vélemény következik) annak azonban nem látom akadályát, hogy az elkészült kalandok kikerüljenek az oldalra, és tartsunk róla közönségszavazást.

Ha továbbra is neki akartok vágni, nyitok neki egy témát, és az első hozzászóló lefektetheti a szabályokat.

„kimentik a friss háeszeket”: Nem, a teljes adatbázist mentjük le. Érdekességképp ez így néz ki:
[img=http://zagor.hu/egyeb/zagorDB.png]db mentés[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal