Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Kérdezz – Felelek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal
2022. július 27. 16:48 | Válasz erre | #1164
Sziasztok!

Nem igazan talaltam megfelelo topikot, de mivel keres van benne, talan ide elfer. A lapozgatos gyujtemeset segitendo anno elkezdtem egy listat amiben az osszes valaha nyomtatasban magyarul megjelent mu benne van, leven nem volt akkor ilyen, meg most sincs mashol tudtommal (legalabbis ennyire teljes). Arra kernelek titeket segitsetek benne, van-e hiba, van-e ami hianyzik. SzG a mindenkori legnagyobb segitsegem benne, vele jutottunk el erre a pontra hogy kb. teljesnek es aktualisnak tekintheto, kiveve egyet (ami egy Tiszta Dili vagy hasonlo magazinban valo megjelenes, orkos-diakigazolvanyos-raketavetos, aki tudja melyik szamban volt ne habozzon :)). A lista inkabb megengedo, van benne par ami inkabb szabadulos-konyv, vagy ismeretterjeszto (pl. Geronimo Stiltonok, Ratka - Kalandos Hagyomanyok, stb.). Ezen kivul szerepelnek a nem lapozgatos, de szorosan kapcsolodo kiadvanyok (Titan, regenyek, stb.). Termeszetesen ehhez is johet komment, miket szednetek le aminek semmi keresnivaloja itt. Aki mashol reagalna es nem itt:

[url=https://www.facebook.com/zoltangal83]facebook messenger[/url]
[email]csuklyaspatkany@gmail.com[/email]

Es ennyi sok rizsa utan alljon itt a [url=https://bit.ly/jatekkonyvek]Lista[/url]!


Koszi mindenkinek aki szan ra idot es segit! :)

Eretnek

U.i.: Az a terv hogy idovel felkeruljon minden relevans az SzG altal szerkesztett [url=http://users.atw.hu/jatekkonyv/]Jatekkonyvtarba[/url] is, illetve ha valaha felnonek a gyerekeim, akkor szepen felvinni a [url=https://gamebooks.org/]Demian's Gamebook Web Page[/url]re is.
2022. február 12. 00:35 | Válasz erre | #1163
Én is elkészültem egy elemzéssel a Krampusz éjszakáiról. Én azérrt úgy látom, egy hajszállal finomabb voltam Szlobodnik kollégánál :)

[url=https://velemenyes.blogspot.com/2022/02/vissza-multamba-23-krampusz-ejszakaja.html]https://velemenyes.blogspot.com/2022/02/vissza-multamba-23-krampusz-ejszakaja.html[/url]
© SzG
2021. december 31. 20:17 | Válasz erre | #1162
"Á,ilyen eszembe se jutott,max ide,vagy vmi zagoros vagy általad meghirdetett pályázatra beküldeni. (OH 2)"
Akkor oké. :)
Én egyébként szerintem legfeljebb egy újabb Vindgardiás-pályázatot fogok meghirdetni, de ezt is leghamarébb 2023 környékén. :) Elvégre még van vagy 2-3 pályamű a 2020-as/2021-es pályázatról, amiket ki kellene adni...

"Én örülök,hogy felfutóban van ez az egész amit elindítottatok,mert tényleg önerőből,és hihetetlen lelkesedéssel csinálod"
Köszi, a lelkesedés az tényleg megvan nálam, de egyébként a többieknél, tehát például Branimirnál és Denkonál is. :)

"és úgy néz ki van/lesz eredménye"
Szerencsére valóban úgy néz ki. :) Kimondottan jól fogy a Karavánkísérők, persze ahhoz képest, hogy fantasy lapozgatós, meg hogy magánkiadás. :) Illetve a visszajelzések is pozitívak eddig, aminek természetesen szintén nagyon örülünk, és persze ez a folytatáshoz is kellő erőt ad. :)

"Kitartást,és sok ihletet-ötletet a könyvekhez! ;-)"
Köszönjük! :)
2021. december 31. 20:08 | Válasz erre | #1161
BÚÉK!

Karavánkísérők hogy fogy? 200-ból mennyi ment el?
2021. december 31. 19:23 | Válasz erre | #1160
Á,ilyen eszembe se jutott,max ide,vagy vmi zagoros vagy általad meghirdetett pályázatra beküldeni. (OH 2)

Így már világos,ha van rá kereslet akkor nyilván igényli a BB az újraformázást. Én örülök,hogy felfutóban van ez az egész amit elindítottatok,mert tényleg önerőből,és hihetetlen lelkesedéssel csinálod,és úgy néz ki van/lesz eredménye. Kitartást,és sok ihletet-ötletet a könyvekhez! ;-)
© SzG
2021. december 31. 18:43 | Válasz erre | #1159
Egyébként KJK fanfictiont (pl. Országút harcosa 2-őt) nem tudom, mennyire érdemes írni, mert az ilyeneket maximum a netre lehet feltölteni, "rendes" kiadás nem jöhet szóba a jogi problémák miatt. Persze ha neked ez nem is fontos, akkor hajrá. :)
© SzG
2021. december 31. 18:09 | Válasz erre | #1158
Köszi a kérdéseket, illetve az érdeklődést. :)

A Kristálytorony árnyéka egy pályamű, mégpedig a Karavánkísérők mellett a legjobb, legkiforrottabb, leginnovatívabb. :) (Egyébként a Karavánkísérők elején szerepel egy sorozatterv, és abban is fel van tüntetve a Kristálytorony árnyéka, valamint az is, hogy egy pályaműről van szó.)

A háromszínű borítóból szerintem nem lesz semmi, legalábbis a Vindgardia Hőseinél nem valószínű, elvégre mégiscsak egységes "dizájnnal" kellene rendelkeznie a könyveknek. :) De nem kizárt, hogy idővel indítok egy újabb sorozatot is (szerintem legkorábban 2023-ban), és lehet, hogy annál már nem fogunk-fogok ragaszkodni a fekete fehér borítóhoz. :)

A Bizonytalanság börtönében-ből gyakorlatilag "muszáj" egy új kiadás, hiszen már régóta beszerezhetetlen a könyv, pedig egyre többen érdeklődnek iránta. :) Egy változatlan utánnyomást viszont nem szeretnék belőle, mert így, 13 évvel a megjelenés után már azért elég "bénácskának" látom itt-ott a könyvet... Nem szívesen vállalnám fel így a Végzet Prófétái meg A Háromszemű visszatérése után ezt az ősrégi verziót a Bizonytalanság börtönében-ből. :) Meg egyébként is vannak benne konkrét hibák, elírások is stb. Szóval mindenképpp javítom a szöveget, illetve átszerkesztem és némileg ki is bővítem a könyvet - mondhatni készítek belőle egy olyan változatot, ami már így mai fejjel is elfogadható a számomra. Persze egyúttal már új illusztrációkat meg borítót is rajzoltatok hozzá szuper grafikus társunkkal, Juhász Ernővel, elvégre a régi képek szintén elég "kezdetlegesek". :)
Mondjuk igen, az a veszély azért fennáll, hogy nem mindenki fogja megvenni ezt az új változatot/kiadást a régi olvasók közül... De azért remélem, a többség csak beszerezi majd, elvégre tényleg sok újdonsággal fog szolgálni a könyv, mind a szöveget, mind a képi anyagot tekintve. De majd meglátjuk. Bukásra azért semmiképp sem számítok, mert tényleg viszonylag sok az új érdeklődő. :)
Konkrét folyatást egyébként nem tervezek, de van néhány hasonló stílusú félkész könyvem, idővel valószínűleg sikerül befejezni majd néhányat, illetve meg is jelentetni. :) Persze ez nem mostanában lesz; jövőre még főleg a Vindgardia Hősei-sorozattal szeretnék foglalkozni (illetve a BB új változatával).

Az új Jackson-Livingstone-művekről sajnos semmit sem tudok. :( Esetleg a Kaméleon Facebook-oldalán kérdezz rá a dologra, bár szerintem nekik se nagyon van még infójuk a könyvekről.

BUÉK! :)
2021. december 31. 16:12 | Válasz erre | #1157
Először is B.Ú.É.K. minden kalandornak!

SZG kollégához lenne pár kérdésem:
-Soltész Adrián: A Kristálytorony árnyéka (Vindgardia Hősei 4.) Ezt úgy kell elképzelni, hogy az egyik ismerősödet felkérted hogy írja meg, vagy esetleg ő ajánlotta fel ezt neked?

-Mennyire valószínű, hogy a korábban pedzegetett háromszínű borító megvalósul? (fekete-fehér-piros Sin City-s stílus)

-Isten őrizz hogy beleszóljak,de biztosan jó ötlet a BB 2.0? Már csak financiális szempontból is, sőt főleg abból. Nekem nagyon bejövős a BB de nem valószínű, hogy tudsz annyit bővíteni rajta, hogy még egyszer megvegyem. Ellenben egy 2. részt örömmel vennék. Mik az elképzeléseid konkrétan?

-Az új Jackson és Livingstone könyvekről lehet bármit tudni? Melyik világ? Kapcsolódik e korábbi történethez? Hány fp-os lesz?

A magam részéről nem ígérek semmit, viszont erősen elgondolkodtam azon, hogy én annak idején megírtam egy 200 fp-os Országút harcosa 2.-t, és lehet hogy kezdeni kellene vele vmit. Kérdés hogy mennyi időt emésztene fel, mert kb 14-15 évesen írtam és ceruzával egy spirálfüzetbe... Nyilván lenne rajta felújítanivaló bőven.

A másik project amin (nem)dolgozom egy történet szempontjából eléggé összetett, ám a klasszikus KJK szabályrendszert követő kaland lenne aminek a tervezete, és a háttértörténetének a 80%-a kész van, továbbá rejtvények, szörnyek stb, egy nagy része előkészítve. Ehhez esetleg lenne kedve valakinek csatlakozni? Akkor talán én is jobban ösztökélve lennék. (van egy self made térkép is hozzá, de hát az olyan amilyen, ugyanis én pálcikaemberből is hármast kaptam általánosban)

© Denko
2021. december 30. 19:58 | Válasz erre | #1156
Ettől féltem. Mondhatnám, hogy én szóltam előre (egyéb játékkönyvek topik, augusztus), de nem örülök, hogy igazam lett. Green-től többet vártam, az ismertetőt köszönöm.
2021. december 28. 18:12 | Válasz erre | #1155
Minden könyvet ki lehet adni, de kérdés, hogy a tempó és mennyiség oltárán cserébe feláldozzák a minőséget? A HK problémája is ez volt, sok könyvet gyártottak. Ha kevesebb készül jobb kidolgozással, akkor jobban járt volna mindenki (kiadó, szerzők és olvasók). A tartalmi problémákat nem érintve elég csak a külsőt megnézni: első könyv matt borítón (nekem még be is jött), aztán ne-ne fényes legyen, mert a rajongók biztos jobban kedvelik. Aztán a gerincen a betűméret is át lett állítva, mert nem elég látható. Ha az első könyvnél már készült volna véleményeztetés és próbanyomatok minőségre, akkor ezek a megjelenésbeli dolgok, már ott rendezhetőek lettek volna, így maradt menet közben. Ha tartalmi dolgokba is belemennék, akkor a hozzászólás hosszabb lenne... (Persze ízlések és pofonok, de mivel a Krampusz sztori nem FF, nem csak a borítón jeleztem volna és az eltérő könyvmérettel, hanem inkább a gerinc színében lenne más. Akár karácsonyi minta vagy más alapszín. Hisz ha készül még az ÁSZ könyvsorból más rész, akkor a polcon se keverednének össze az egyazon zöld színű gerincek. Bár, aki rajongó, talán nem is teszi őket egymás mellé. Mert bár egy kiadó itthon, de nem egy sorozat, és UK a kiadó is különböző!)
© SzG
2021. december 28. 13:53 | Válasz erre | #1154
Ja igen, ez nekem fel sem tűnt... mármint, hogy a két új könyv még odakint is csak ősszel fog megjelenni. Így tényleg elég bajos lesz kiadni őket magyarul még ugyanabban az évben. :)
2021. december 28. 13:37 | Válasz erre | #1153
A viharkristályt gyakorlatilag 14 hónapja ígérgetik, és még mindig sehol, a Krampusz is ~15 hónappal az első "bejelentés" után készült el. Az, hogy a két őszi könyvet még ugyanabban az évben ki akarják adni, önmagában teljesen hiteltelenné teszi az egész listát.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2021. december 28. 13:23 | Válasz erre | #1152
És akkor már álljanak itt azok a könyvek is, amiket a magyar írók terveznek kiadni 2022-ben:

Athor R. Chynewa: [b]Vadászat a Kriágra[/b] (fantasy játékkönyv, magánkiadás)

Gabriel Wayland: [b]Viszályok ideje[/b] (fantasy játékkönyv, magánkiadás)


Én pedig a következő három könyvet tervezem kiadni jövőre:

Molnár Géza & Szlobodnik Gábor: [b]Válaszúton[/b] (Vindgardia Hősei 3.)

Soltész Adrián: [b]A Kristálytorony árnyéka[/b] (Vindgardia Hősei 4.)

Szlobodnik Gábor: [b]A bizonytalanság börtönében[/b] (javított, átszerkesztett, kibővített változat)

Persze nem biztos, hogy mind a hármat sikerül kiadnom 2022-ben, illetve a sorrend is változhat... Meglátjuk. :)
© SzG
2021. december 28. 11:16 | Válasz erre | #1151
"Gyerekmese gyerekeknek"
Igen, csak ez még gyerekmesének is elég gyenge meg lapos szerintem. :) Ebben a kategóriában az Éjszaka az állatkertben meg A lidércerdő mélyén például sokkal igényesebb, ötletesebb, változatosabb. Mondjuk azokat nem is "futószallagra írták", mint valószínűleg a Krampuszt. :)

Egyébként az előbb tette közzé a Kaméleon a jövő évi kiadási tervet, igaz, egyelőre még csak egy Facebook-komment formájában. Idézem:


- az eredetileg tavalyra tervezett Viharkristály
- a Creature of Havoc
- Ian Livingstone új, 2022 őszére elkészülő könyve
- Steve Jackson új, 2022 őszére elkészülő könyve
- A Tűzhegy varázslója 2. kiadás
- Tolvajok városa 2. kiadás
- Tolvajok városa képregény
- Jonathan Green tavaly megjelent, 660 oldalas Drakulája
- és ha belefér, akkor egy Allansia bérgyilkosai 2. kiadás is


Tehát gyakorlatilag minden hónapban kiadnának valamit. :) Ez azért nekem kissé "merész" tervnek tűnik. Főleg úgy, hogy még drágábban kell majd árulniuk a könyveket az általános papírhiány miatt, tehát valószínűleg kisebb lesz az érdeklődés is. (Bele sem merek gondolni, mennyi lesz a "660 oldalas" Drakula; 10-12 ezer Ft?) Persze ők tudják.
© killmaster (Savanyúhas)
2021. december 28. 09:46 | Válasz erre | #1150
Látod SzG, ha én így adtam volna közre a Magányos Farkast, ahogy itt megemlítetted a Krampusz éjszakája kapcsán, mennyi logikátlanság és szerkesztői hiba van benne, na akkor én elsüllyedhetnék szégyenemben. De jó mélyre! Ráadásul a "színváltós banda" afféle KJK messiásként fel akarja támasztani a sorozatot, és ők a "hű de" hivatalos kiadók!
Nyilván előre lehetett dobozolni, hogy ez a télapós kaland olyan lesz, amilyennek gondoltam. Gyerekmese gyerekeknek... Amivel nincs baj, bár lehet a legfiatalabb korosztály már a Drakulára is rálegyint, mondván hogy pókember lazán kenterbe veri, vagy Batman ad neki vérátömlesztést!
Amikor futószalagra dolgozik egy író, bizony akadnak "gyengébb" darabok, de a hírnév és a gyűjtők szenvedélye kifuttatja azokat is. Ha a 90-es években a Backstreet boys a "Hopsz te zsigát!" énekelte volna el, azzal is befutottak volna a csajoknál, mert hát a külsőség és a hírnév visz mindent!
Azt sem tudom mit barmolt össze Halállabirintus címén "Mi Gyulánk", de ha a karácsonyi sztorit veszem alapul, talán jobb is. És akkor hamarosan érkezik a Viharkristály is, amit a gyűjtőkön kívül más aligha fog beszerezni.
Ráadásul mint írtad a kalanddal kapcsolatban az ár/érték arány nem igazán van egyenes arányban egymással. Persze lehet ez jó befektetés, hisz az antikvár KJK könyvek ára idővel szép pénzt hozhat!
© SzG
2021. december 28. 06:53 | Válasz erre | #1149
"Ilyen tempóval nem lehet igazán minőségi könyveket írni, meg utána még alaposan tesztelni/átolvasni is őket."
Persze azért kivétel mindig van. :) A Fighting Fantasy-sorozatba írt Green-könyvek például tényleg minőségiek, és látszik rajtuk az odafigyelés is. (Oké, a nehézséget azért nem mindig sikerült jól "belőniük", lásd például a Varázstörőt... :))
© SzG
2021. december 28. 05:48 | Válasz erre | #1148
Én nem találtam utalást erre a könyvben. De még ha a főszereplő álmodja is az egészet, az sem magyaráz meg mindent. Sok itt felsorolt dolog egyértelműen szerkesztési hiba (amúgy a legdurvább talán az, amit itt nem is írtam, csak a moly.hu-n, hogy a főellenséggel bizonyos esetekben meg sem tudunk küzdeni, mert több helyről is lehagyták az értékeit :S Ja és több helyről hivatkozás is maradt le stb.). Szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy össze lett csapva a könyv, és különösebb szerkesztői munka, sőt, tesztelés sem volt. Mondjuk ha igaz az, ami a könyv végén lévő rövid életrajzban szerepel, hogy Green eddig már több mint 70 könyvet írt, úgy, hogy közben antológiákat is szerkeszt, és még ki tudja, miket csinál, akkor ez nem is csoda... Ilyen tempóval nem lehet igazán minőségi könyveket írni, meg utána még alaposan tesztelni/átolvasni is őket. (Ez a hazai híres "könyvgyártók" esetén is látszik, például Nemere, Nemes...)

"iagazából a gyerek álmodja az egészet."
Ehhez még annyit, hogy nem csak az a gond ezzel a könyvvel, hogy jó pár hiba meg "furcsaság" van benne, hanem hogy pl. a játékmenet is nagyon egysíkú, ahogy írtam a moly.hu-n. Erre nem lehet magyarázat az, hogy esetleg csak álmodja a főszereplő az egészet. :)
2021. december 27. 22:17 | Válasz erre | #1147
Még nem olvastam, de a lenti eddigi tapasztalatokra (atvett szereplők, logikátlanság,h ogy nem tud kiabálni a házban lakóknak stb) az nem lehet magyarázata, hogy iagazából a gyerek álmodja az egészet.

Ezzel kb minden helyére kerülne: a többi szereplőt már látta más mesékben
Álmunkban meg sokszor tehetetlennek érezzük magunkat, nem tudunk menekülni-kiáltani stb.
© SzG
2021. december 27. 15:26 | Válasz erre | #1146
Köszi. :)
Egyébként úgy tudom, a legtöbb "csillagozást" (lájkot) kapott értékeléseket "hozza fel" a moly... A Kiskakukké is valószínűleg ezért került feltűnő helyre. :)
2021. december 27. 14:48 | Válasz erre | #1145
Kicsit sajnálom is Gyulánkat, hogy közepes könyveket tud csak kiadni. Szerintem váltania kéne, különben nem sokáig marad fenn a kiadója...
2021. december 27. 14:48 | Válasz erre | #1144
Elolvastam, szép igényes kritikát írtál róla :) Valamiért a Moly nem hozza fel a te reviewdat, pedig hasznosabb, mint Kiskakukké :D
© SzG
2021. december 26. 11:28 | Válasz erre | #1143
Tegnap este csak végigolvastam a könyvet... hát, nem sokat változott a véleményem róla. :) Talán a legvége, a Krampusszal való leszámolás még "elmegy", de egyébként összességében a magyarra lefordított leggyengébb Green-könyv (szerintem).
A moly.hu-ra írtam az előbb egy összeszedettebb értékelést, amiben kicsit a történetre meg a cselekményre is kitérek; akit érdekel, a következő linken elolvashatja:
[url=https://moly.hu/ertekelesek/5033809]Értékelésem[/url]

© SzG
2021. december 25. 16:42 | Válasz erre | #1142
"Köszi a "kedvcsinálót", azt hiszem megspóroltál nekünk pár ezrest :)"
Szívesen, bár nem feltétlenül ez volt a célom. :)
Lehet, hogy nem mindenkit zavarnak az ilyen "egyszer még ez van írva a könyvben, aztán meg pont az ellenkezője"-féle hibák, meg az életszerűtlen reakciók... illetve lehet, hogy más mindezek ellenére élvezni tudja a könyvet. Meg lehet, hogy a sztorit sem találná komolytalannak meg unalmasnak. :) Szóval azért nem mondom azt, hogy ne vegyétek meg... ki tudja, lehet, hogy tetszene nektek. Az mindenesetre biztos, hogy én bánom, hogy megvettem, főleg 5500 forintért (ugye 4000 a könyv még kedvezményesen is, a szállítás meg még 1500... ez is elég hajmeresztő egyébként). Mindegy, majd legfeljebb eladom vagy esetleg odaajándékozom az unokaöcsémnek. :)
2021. december 25. 16:21 | Válasz erre | #1141
Köszi a "kedvcsinálót", azt hiszem megspóroltál nekünk pár ezrest :) Legalábbis nekem biztosan. Pedig a koncepció érdekes, de a leírtak alapján még egy kicsit dolgozhatott volna rajta Green :)
© SzG
2021. december 25. 13:19 | Válasz erre | #1140
"Van két "különleges képesség" is, név szerint "Virgács és vajsüti" és "A Toll Hatalmasabb" amiket 3-szor fel lehet használni (néha kapunk extra lehetőséget is), ezek a történet menetébe hoznak kisebb-nagyok csavarokat, de nem mindíg érzékeltem igazán, hogy mennyire volt ezek felhasználása hasznos."
Nekem úgy tűnt, hogy hasznosak, pl. a harcokat szinte minden esetben el tudtam kerülni "A Toll hatalmasabb" képességgel. Nekem inkább az volt furcsa, hogy semmi utalás nincs arra, hogy miért rendelkezünk ezekkel a képességekkel (elvileg egy sima földi gyerekkel játsszunk).

Illetve az sem tetszett, hogy ebben a könyvben is elég sok máshonnan átemelt rész, sőt, szereplő van. Mondjuk a diótörő, a hókirálynő meg az ehhez hasonló mesefigurák még talán okésak, elvégre ezek tényleg régóta népszerűek és sok mesében szerepeltek már... de hogy még olyan újabb és egyedibb figurákat is beleírt Green, mint az óriás mézeskalácsfigura a Shrek-ből, hát ezt már azért gáznak éreztem.
© SzG
2021. december 25. 12:10 | Válasz erre | #1139
Tettem egy próbát a könyvvel, hát nem nagyon nyerte el a tetszésemet. :)
Tényleg szinte semmivel sem másabb, mint egy FF, még a szerkezete is olyan (például a fontosabb helyszíneket részenként kell átkutatnunk, úgy, hogy utána visszatérünk egy "csomópontba"). Viszont a sztori sokkal laposabb, unalmasabb az FF-könyvekhez képest, ráadásul alapból komolyan vehetetlen ez az egész "meg kell menteni a Télapót az Antimikulás, a Krampusz karmai közül, különben eljön a karácsonyi apokalipszis". Az már csak a ráadás, hogy egy szál pizsamában meg papucsban vágunk neki ennek az epikus kalandnak... Tényleg, mintha az Éjszaka az állatkertbent olvasnám. :( Ami pedig különösen zavaró, és valóban lehúzza a könyv színvonalát: nagyon sok a logikai hiba, önellentmondás és a mindenféle furcsa, életszerűtlen rész. Mintha nem csak Green nem olvasta volna át alaposan a könyvet, de még csak szerkesztő sem látta volna.
Konkrétan a következő hibákba és furcsaságokba futottam bele csak az első kb. 50-60 fejezetben:

98.
„valami hatalmas, de görnyedt alak kezd el lomhán, a zörgő láncait maga után vonszolva fel-alá járkálni.”
Honnan tudom, hogy egy „görnyedt” alakról van szó, amikor a könyv szerint "fejemre húzott paplannal" fekszem az ágyban? Így nyilván nem látok semmit...

420.
„Ide-oda csapódsz a kosárban, mégis csalhatatlanul érezni véled, hogy a házatok tetejére visznek éppen”
És miért nem próbálok meg kiszabadulni, vagy például segítségért kiáltani? Elvileg tele a ház emberekkel... Ennek ellenére csendben, mozdulatalnul tűröm, hogy elraboljanak. :(

215.
„Miközben a hálóköpenyedről havat sepregetve feltápászkodsz”
Szóval becsapódtam a hóba, mellettem meg ott egy ördögszerű lény (a krampusz), és akkor amikor magamhoz térek, az az első dolgom, hogy elkezdem leseperni a hálóköpenyemről a havat... Nagyon életszerű reakció, nyilván mindenki ezt tenné egy ilyen helyzetben, és csak a köpeny leseprése után kezdene el menekülni. :D

22.
Ez egy jó példa arra, hogy egyébként „fejezetpocsékolás” is van bőven a könyvben; ezt a három sort (hogy ha átfagytam, akkor odabent átmelegszem, és visszaírhatok magamnak 1-1 pontot) simán bele lehetett volna írni az előző fejezetbe, vagyis a 4-esbe (és tényleg jó pár hasonló van még). Persze akkor nem lehetne úgy eladni a könyvet, mint ami 100 fejezettel hosszabb egy Fighting Fantasy-lapozgatósnál...

310.
„Nem késlekedhetsz. Biztosra veszed, hogy a Szukkubusz máris úton van, hogy értesítse az ellenfeledet a hollétedről.”
Honnan tudom, hogy ez 1: Szukkubusz (eleve azoknak nem patás a lába szerintem), 2: hogy az „ellenfelem” kémje, és azonnal rohan, hogy „értesítse a hollétemről”? Még csak utalás sincs semmi ilyesmire a szövegben.

„– Északra kell menned, a hegyeken túlra – mondja a kovács.”
És mégis, miért? Mi van ott? Mit keressek? (A könyvben semmi utalás nincs erre.)

Egyébként az is komoly, hogy egy szál hálóköntös van rajtam, meg egy darab papucs, és bár ezt nyilván látja a kovács is (az egyik korábbi fejezetben írja is a könyv, hogy a tekintete megállapodik a papucsomon), mégsem ad például rendes ruhát meg egy csizmát, csak simán felküld a hegyekbe, a szakadó hóesésben... Ráadásul a könyv szerint nekem sem jut eszembe kérni semmi ruhát, holott épp azért jöttem be ebbe a kunyhóba, mert átfagytam odakint... ennek ellenére simán újra nekivágok egy újabb (és nyilván sokkal hosszabb) útnak, ugyanabban az egy szál pizsamában és papucsban. :D

256.
„A fagyos szél nem akar szűnni”
Az előző fejezetben arról volt szó, hogy (idézem): „hirtelen eláll a szél”... És nem volt rá utalás utána, hogy újra elkezdett volna fújni. :)

200.
„Csakhogy ismét feltámad a szél”
Az előző fejezetben (280) az szerepel, hogy „a szél szüntelen sírása által kísérve” haladunk... Szó sincs abban arról, hogy elállt volna a szél.

Később, ugyanebben a fejezetben:
„a szél elcsendesül”
Majd 3 sorral lejjebb:
„ráadásul széllel szemben állsz”
:D

401.
„Ugyanakkor a központi öregtornyot mintha tényleg kizárólag jégtömbökből faragták volna.”
Lejjebb, a választási lehetőségeknél (meg később is) már „központi erődként” hivatkozik az öregtoronyra.

148.
„A kályhában lángoló karácsonyi farakás”
Milyen az a „karácsonyi farakás”? :D

417.
Az „elementálok”
Korábban „tündérszerű lényekről” meg növénylényekről volt szó.

262.
Hú, ez az egész rész akkora... butaság. Most komolyan: a „jelenlétemtől” egy fél fokkal (szó szerint ezt írja a könyv, egy fél fokkal!) megemelkedik a jégkastély hőmérséklete (!!!!)... és ettől a fél foktól egy falidísz azonnal(!) megolvad... a törmelékek pedig pont ráesnek a két jéggólemre, és darabokra törik őket. Rég találkoztam ennyire életszerűtlen és erőltetett résszel lapozgatósban.

295.
Ebben a fejezetben van egy ilyen sor:
„A Hókirálynő jégviharrá változik”
Ennek ellenére a következő fejezetekben, pl. a 9-ben úgy ír a könyv a Jégkirálynőről, mintha emberi alakban lenne... a jégviharról pedig úgy, amit „megidézett”. :)

Körülbelül ennyi hibába és furcsaságba futottam bele, csak az első kb. 50-60 fejezetben. :) Nem sokkal később pedig abba is hagytam az olvasást, mert az említett lapos, unalmas játékmenet, a komolyan vehetetlen történet, és az idézett hibák, ellentmondások, logikátlanságok elvették a kedvem a folytatástól.
Inkább maradok Green Fighting Fantasy-könyveinél, ezt meg rakom is fel a polcra. Azért a Drakulával majd még megpróbálkozok jövőre, hátha az komolyabb, érdekesebb, igényesebb.
2021. december 25. 11:11 | Válasz erre | #1138
Hogy mennyire Green-es azt nem nagyon tudom megítélni, egyelőre ezen kívül csak a Stormslayert olvastam Greentől. Nehézségét tekintve, jó harctudás értékkel nekem másodjára sikerült végigjátszanom. Gyanítom, hogy nem csak 1 úton lehet sikeresen végigjátszani. Komolyabb rejtvénnyel nem találkoztam, egy rész van, ahol a meglátogatott szobákban van utalás számokra és ez kiad egy fejezetszámot. Térképet nem nagyon kell rajzolni, nincsenek dungeon-szerű részek. Viszonylag kevés tárgy, de annál több Kódszó van a játékban. Van két "különleges képesség" is, név szerint "Virgács és vajsüti" és "A Toll Hatalmasabb" amiket 3-szor fel lehet használni (néha kapunk extra lehetőséget is), ezek a történet menetébe hoznak kisebb-nagyok csavarokat, de nem mindíg érzékeltem igazán, hogy mennyire volt ezek felhasználása hasznos. A végjátéknál szerintem hiba is csúszott valahol a gépezetbe, sikerült valahogy a 220-as fejezetre eljutnom, ahol azt mondja, folytassam a harcot a Krampusz ellen, de úgy jutottam ide, hogy az előző fejezetekben nem kaptam meg a Krampusz harci értékeit, emiatt vissza kellett lapoznom és máshogy irányítanom a végső harcot. Újrajátszahtóságot tekintve, tervezem, hogy még egyszer végigjátszom, más útvonalat követve, mert az erdei részt most elkerültem, de az első próbálkozásom alapján gyanítom, hogy arra haladva is sikeres lehet a küldetés.
© SzG
2021. december 23. 17:22 | Válasz erre | #1137
"Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy tényleg simán elmehetne egy FF-könyvnek is."
Persze a karácsonyi téma miatt talán kilógna az FF-ből. Bár ki tudja... bőven nem csak klasszikus fantasy jelent meg ugye az FF-ben. :)

Mindenesetre az biztos, hogy én valami mást vártam. Például eleve azt hittem, hogy nem is lesz a könyvben rendes harcrendszer meg kockadobálás. :) Meg hogy regényszerűbb lesz a stílus, hosszabbak a fejezetek stb. Mindegy, ez van. :)
© SzG
2021. december 23. 16:25 | Válasz erre | #1136
Nekem is ma jött meg, hát... Eddig gyakorlatilag egy FF-könyvnek tűnik. A szabályrendszer például alapból szinte teljesen ugyanaz, annyi, hogy pontelosztás van az elején, meg kockák helyett lehet akár kártyákat használni. :) De pl. ugyanúgy két kockával kell megállapítani a támadóerőt, meg ugyanúgy 2-őt sebez mindenki, meg ugyanúgy kajától gyógyulunk, a próbák is ugyanolyanok... A fejezetek is ugyanolyan rövidek, mint egy átlagos FF-könyvben (8-10 sor, max. fél oldal átlagban), még a stílus-megfogalmazás is nagyon hasonló. :) Sőt, a szöveg formázása is, például a tárgyak neve nagy kezdőbetűvel van írva, a képességek dőlt betűvel stb. A sztori is eddig ilyen szokásos Greenes dark fantasynak tűnik, bizarr figurákkal, néhol elszállt ötletekkel, steampunk-elemekkel, bár mondjuk még nem olvastam végig. Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy tényleg simán elmehetne egy FF-könyvnek is. Hogy ez jó-e, nem tudom... én azért valami különlegesebbet vártam, nem egy gyakorlatilag FF rendszerű, felépítésű, stílusú könyvet, elvégre ez egy másik sorozat elvileg. :)
2021. december 23. 15:10 | Válasz erre | #1135
Köszi az infot. Még annyit árulj el, hogy mennyire Green-es? Nehéz? Vannak benne feladványok, kódok?
2021. december 23. 13:12 | Válasz erre | #1134
Számomra kellemes csalódás ez a könyv, nem vártam túl sokat tőle, aztán szórakoztatóbbnak találtam mint néhány hagyományos KJK könyvet. A harcrendszerben annyira nem tetszik, hogy a kezdeményezés folyton vándorol a játékos és az ellenfél között, nekem jobban bejött az egyszerűbb KJK-s harc folyamata. A történet különböző nemzetek karácsony folklórjának és a fantasynak egyfajta összegyúrt egyvelegében helyezkedik el, van itt minden: trollok, jó és rossz boszorkányok, Dér Jankó aki egy hobgoblin stb...
© SzG
2021. december 22. 14:25 | Válasz erre | #1133
Biztosan vannak benne harcok, mert szerepel a könyvben egy KJK-jellegű "szörnylap" is, olyan értékekkel, hogy "Harctudás", "Kitartás"... Mondjuk maga a könyv még nekem sincs meg, karácsony után fogom megkapni talán. Olyan sokat nem várok tőle egyébként, szerintem inkább valami tiniknek szóló dark fantasyféleség lehet.
Inkább a Drakulásban bízok, az azért komolyabbnak tűnik.
© Vikky
2021. december 22. 14:12 | Válasz erre | #1132
Gyulusék oldalán fent van az ismertető, illetve itt egy moly.hu-s link is: [url=https://moly.hu/konyvek/jonathan-green-a-krampusz-ejszakaja]Link.[/url]
Nem egy klasszik darab, nem hiszem, hogy lennének benne pl harcok a megszokott értelemben. Én rendeltem belőle egy példányt, majd teszek föl infót, ha megjött és más nem előz meg.
2021. december 22. 11:19 | Válasz erre | #1131
Erről a Krampusz éjszakájáról mit lehet tudni? Ez egy klasszik KJK jellegű könyv?
© timba
2021. december 2. 20:16 | Válasz erre | #1130
Rajongók szívét melengető lenne, ha a KJK-s könyveket kampányba rendeznék. Külföldön történt ilyen átdolgozása/kiadása a könyveknek?
© Ravnos
2021. november 25. 11:53 | Válasz erre | #1129
Szerintem csináltass, az a legegyszerűbb.
Már úgy is van tengernyi egyedi póló gyártó cég!
Nem nagyon nézik milyen képeket vagy írást akarsz/töltesz fel a pólóra.
© timba
2021. november 24. 18:16 | Válasz erre | #1128
Szívesen vásárolnék KJK témájú pólót. Tud-e valaki ilyen lehetőséget belföldön?
© cock
2021. november 19. 19:34 | Válasz erre | #1127
[i]Amikor a szolgáltatást az országában igénybe veszi, akkor adózik is belőle egyből[/i]

Hát ez az! Ezért gáz.

[i]Hogy a szállítási költséget a tételbe teszik az valóban inkorrekt[/i]

Miért az nem inkorrekt, ha rendelek magamnak valami mongol könyvet vagy tök mindegy.. valami egzotikus nyelven írottat pl. vietnámit vagy thait, amihez soha köze nem volt Magyarországnak semmilyen formában, de azért adóztassuk már meg.. Vicc.

[i]annyi lenne a kérdésem, hogy[/i]

Előbbit, újat. Mivel korábban is leírtam már, hogy a marketplace-es verziók túlnyomó részét egyáltalán nem szállítják Magyarországra. Amit dacból nem szállítanak, azt adóztatni se lehet. :)
2021. november 19. 15:24 | Válasz erre | #1126
Nekem szerencsém volt azzal, hogy az eladó továbbította nekem az emailt, amit a vámtól kapott, így online ki tudtam fizetni. Illetve levélként volt feladva (ezt mondjuk nem értem).
Postára menetellel nekem is volt ilyen tapasztalatom.
© van20
2021. november 18. 17:33 | Válasz erre | #1125
Cifra egy nyomorúság ez. Én ebay/UK könyvekkel jártam rosszul. Kifizettem az UK adót. Az eladó nem írta fel a csomagra se a telefonszámom, se az emailt, így nem fizethettem a vámkezelést neten, csak személyesen, ami persze jóval drágább. Persze a postás sem akar cipekedni, én menjek el a város másik végén lévő postára, ez is plusz idő, benzinköltség, parkolási díj. Bár könyvesbolt a feladó és könyvek voltak tartalomként megjelölve, de fizethettem még a 27% áfát is, mert gondolom mindent abba sorolnak be. Bónusz, hogy az egyik könyvet véletlenül kétszer tüntette fel az eladó a tételeknél, így persze arra dupla áfát fizethettem... Így kb. ki is jött a végösszeg a kétszeresére annak, amennyiért megvettem a cuccokat...

Asszem ez volt utolsó az EU-n kívüli könyvvásárlásom. [smiley]szomoru1[/smiley]

(És a csomagolás sarka a szokásos helyen kiszakadva, gondolom ez is átesett a "lopandó-e" ellenőrzésen, de mivel könyvek, így jöhetett tovább...)
2021. november 17. 13:01 | Válasz erre | #1124
Könyvre, ha UK veszed, akkor is 5% az áfa. Hogy a szállítási költséget a tételbe teszik az valóban inkorrekt, bár az is szolgáltatás, és arra nem 27%az áfa. Ráadásul azt igazából nem Te veszed meg, hanem aki feladja. Amikor a szolgáltatást az országában igénybe veszi, akkor adózik is belőle egyből.

Az amazon tekintetében annyi lenne a kérdésem, hogy egy az amazon által forgalmazott könyvet vettél, ami csak új könyv lehet. Vagy olyan könyvet is próbáltál, amit amazonon keresztül könyves cég forgalmaz, rajtuk keresztül értékesíti, és vagy új vagy jó állapotú használtként fut?! Talán nem tesznek különbséget, bár ki tudja...
© cock
2021. november 14. 00:12 | Válasz erre | #1123
Vagy egyszerűen megpróbálod Amazonról megvenni, ha ott van és akkor látni fogod, hogy hajlandó-e küldeni és ha igen, akkor mennyi lesz a végösszeg.

Nekem egyszerűen semmi hatásom nem volt arra, hogy mégis ki fogja kézbesíteni. Ahogy írtam is, fura volt a történet, mert azt írták megsérült, emiatt kézbesíthetetlen, aztán ment tovább a tracking history (csak két opció volt, egy olcsóbb, meg egy drágább szállítás, az olcsóbbat választottam) és egyszer csak jött egy e-mail, hogy Express One fogja kézbesíteni ekkor és amakkor és ott volt egy másik tracking history. Szóval majdnem órára pontosan tudtam mikor fog ideérni. És persze semmilyen +400 vagy +500 Ft nem volt.

Na mondjuk pár hónapja kíváncsiságból nézegettem az ebayes postaköltségeket.. annyit Amazonék is elkértek. De ha ezt még áfázzák, ráadásul nem IOSS-es eladó, akkor a könyvekre is megy a 27%, ami egy jogi nonszensz.
Könyvek áfájáról annyi rémlik, hogy mintha a németek emelték volna 5-ről 7-re, de magyar könyváfa emelésről nem tudok.
2021. november 13. 20:00 | Válasz erre | #1122
Igen, eBayről rendeltem UK-ből. Elég sok a vám, ráadásul itemenként kell fizetni (biztos van valami flat fee), ezért jobban jár az ember a fixáras cuccokkal: vagy megveszi, összevonatja a packaget az eladóval vagy ha ez nem működik, akkor ír az eladónak, hogy legyen szíves csinálni egy "package XY-nak" csomagot, amit gyorsan meg lehet venni, és olyankor lehet egy kicsit spórolni a vámon :)
2021. november 13. 17:12 | Válasz erre | #1121
Én eBayen keresztül rendeltem UKből és igen... Brutális, hogy mennyibe került ez a ki****tt vám... 12k... Elmehetnek oda, ahova gondolom...
© cock
2021. november 12. 19:27 | Válasz erre | #1120
Ja te még élsz?
Te tiltottál le facebookon. LOL Oka: ismeretlen. :DD
2021. november 12. 11:04 | Válasz erre | #1119
Választások előtt hitelből van keret a 13. nyugdijra. [smiley]buck[/smiley]

Sajnos a szállitást mindig is beleszámitották itthon a vámba, nem tudom máshol mi a gyakorlat. :( A lényeg, hogy minnél többet húzzanak le rólunk. Alibabáról már nem lehet ingyen rendelni, ugye?
2021. november 11. 20:29 | Válasz erre | #1118
Igen, ez van a BD-nél is, bár ők nem ezt a futárcéget használják.
De a MP szépen ki lett hagyva a dologból, bár azért a könyvek árában volt emelkedés.
Nemrég pedig még e-mail is jött tőlük ez ügyben:
"The final price you see in our checkout is the final price you will pay for deliveries to the EU and includes any applicable local sales tax, VAT and similar taxes, or any applicable import duties and taxes that we arrange to settle on your behalf.

If for any reason you are charged import duties or tax upon receipt of your order please contact us at help@support.bookdepository.com and and attach a copy of the charges so we can assist you as quickly as possible."
© cock
2021. november 11. 17:44 | Válasz erre | #1117
Na, akit érdekel, hogy mennyi az extra fizetnivaló a brit amazonos rendelés esetén. Mivel az 5%-ot előre kifizettetik, a könyvet meg az Express One Hungary futárszolgálattal küldik, semmit nem kell fizetni. Magyarul ügyesen megkerülik a Magyar Postát. Szerintem jogosan.
Amúgy 5 nap alatt ért ide.
© cock
2021. november 9. 14:28 | Válasz erre | #1116
Hát én ezt nem értem. Kiírta, hogy kézbesíthetetlen, de azért jön tovább, mert a tracking history ma is folytatódott. LOL
2021. november 8. 19:24 | Válasz erre | #1115
Szerintem pont emiatt az extra postaktg miatt hagyták ki őket.
Náluk free worldwide shipping van, illetve ez gondolom bele van azért kalkulálva a könyvárakba, de nekem is furcsa volt a szitu.


123456789101112131415161718192021222324Következő oldalUtolsó oldal