Zagor.hu
Zagor.hu fórum
A magyar Kaland Játék Kockázat könyvek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678910Következő oldalUtolsó oldal
2011. június 10. 22:27 | Válasz erre | #211
Valóban egy nagyon jó könyv!
Livingstone egyik legjobbja.
Azért a törpe barátunk segített az utazásban, de tényleg jobban ki lehetett volna használni őket.
Razaakot nem nevezném gyenge ellenfélnek a maga 12/20-as értékeivel. A Gargantisz meg maga a Halál Angyala, de szerencsére...[smiley]wink[/smiley]
Nekem nagyon tetszett a végén az a bizonyos kérdező.
© Gery
2011. június 10. 20:49 | Válasz erre | #210
Elolvastam az "A varázsló kriptája" című könyvet.

[spoiler2][u][b][meret=+10][color=red]NAGYON TETSZETT!!![/color][/meret][/b][/u]
Szerintem a Rakétás könyvek közül ez a legjobb.[smiley]eljen[/smiley]
Nagyon tettszett, hogy nem egyedül kellett végigcsinálni az egész könyvet, a vége felé már voltak társak. Igaz, hogy nem túl sok hasznuk volt, valahogy mégis sokat javítottak a könyv hangulatán.[smiley]vigyor4[/smiley]
A könyveben renget szám van. Sok szám van amiről az ember nem is hinné, hogy később még hasznát veszi. A megevett hobbit fülek mennyiségéről és a harci pöröly áráról nem gondoltam, hogy később még fontosak lesznek.[smiley]fejvakaras[/smiley]
A végén Razaak legyőzése az előzmények után nem volt nagy dolog, szerintem volt nehezebb rész a könyvben. De ettől függetlenül nagyon jó vége van a könyvnek.[smiley]arrow[/smiley]
A könyv első része Razaak kardjának megszerzéséről szólt. Csak úgy ki kellett venni a kardot a csontváz kezéből. Én nem ezt vártam. Azt hittem legalább hozzám szól a csontváz.[smiley]rinya[/smiley]
A könyvben halálpontokon nincs oda írva, hogy kalandod itt véget ért. Nem tudom, hogy ennek mi az oka. Nem mintha zavarna.[smiley]hawaii[/smiley]
Ha valami váratlan sérülést szereztem (megharapott egy patkány) a könyv azzal jött, hogy "ez a patkány egész Allansia vesztét okozhatja". Többször is előfordult a könyvben, hogy "Allansia elveszett" ez tettszett.[smiley]nevetes1[/smiley]
Egyszóval, mindenképpen megérte az árát.[smiley]fantasy-libra-21[/smiley][/spoiler2]
2011. március 4. 13:30 | Válasz erre | #209
Nem az volt, bár valamilyen szinten kapcsolódik egymáshoz a két dolog. :D

Szombaton szeretném befejezni, és megírni a véleményemet.
© SzG
2011. március 3. 17:28 | Válasz erre | #208
"Horrorból nekem eddig jobban bejött SzG könyve, mint az elátkozott ház"
Ezt örömmel hallom :)
Kíváncsi vagyok, mik azok a "nagyon zavaró" dolgok (remélem nem valami olyasmikről van szó, hogy pl. nem találtad meg a kínzókamrát, mert ez nem a könyv hibája, hogy úgy mondjam :))) ), majd tényleg írj ezekről a BB-s topisba. Köszi. :)
2011. március 2. 08:32 | Válasz erre | #207
Horrorból nekem eddig jobban bejött SzG könyve, mint az elátkozott ház, bár van benne pár dolog, ami nagyon zavaró volt benne (erről részletesen majd a megfelelő topicban nyilatkozok, ha lesz végre időm végig olvasni). Sokkal többet is ki lehetett volna hozni az Elátkozott házból. Az x irányba fordulok és garantáltan meghalok részekkel és a félelempontokkal sokat rontottak a dolgon (ki látott már olyat, hogy egy horror regény főhőse félelmében szörnyet hal?). Gondolom realisztikusabbra akarták ezzel faragni a könyvet, de nekem egy misztikus történetben nem fontos, inkább zavaró elem. Rádásul X maximális félelem pont még akkor is kell, ha kívülről tudod már a legjobb utat.
© Kamo
2011. március 1. 00:20 | Válasz erre | #206
Számomra így néz ki:
Horror: Elátkozott ház
Akció: Országút harcosa, vagy ha lehet nem KJK, akkor bizony a Kaliforniai visszaszámlálás
Fantasy: A mélység rabszolgái,nameg a Varázslat sorozat
Sci-fi: Égi fejedelem.
Nekem a Ketheri maffia is bejött, csak a vége lett kissé lapos. És akkor nem is emítettem a Találkozás F.E.A.R.-rel-t.
2011. február 28. 17:14 | Válasz erre | #205
Kérdezz-felek topic utolső pár FireFoxos hozzászólása és megoldódik a 3.-ik vers rejtélye!
© Ravnos
2011. február 28. 16:50 | Válasz erre | #204
A te szavaddal élve Balthazar ha dark fantasy, akkor Démonlovagok. Csak ne hagyták volna ki a magyar könyvből az egyik verset(igaz lehet csak az enyémből hiányzik)ezért a 378 bele vésődött az agyamba!

Ha horror akkor Elátkozott ház. Mert hangulatos,tekervényes és félhomályban elég izgalmas:).

Fantasyben a Pusztítás maszkjai mert sok érdekes ellenfél van és tetszenek Russ Nicholson rajzai. Meg persze az öreg a szekéren a nagy pusztában akit ha megtámadsz rád néz és hussss...isa por és homu, ezen nagyot nevettem anno!
Meg hát a tolvajok városa ezt azt hiszem nem kell részleteznem. Ide sorolnám még a Végzet erdejét és Hóboszorkányt, ezek vmiért nagyon kedvesek nekem! A Hóboszorkány azért mert több bajtársra is szerteszel.

A sci-fi könyvek annyira nem jöttek be! De a Varázslat könyvek annál inkább:D!
2011. február 24. 08:30 | Válasz erre | #203
Mivel megint leülepedett a fórum, feldobnék egy újabb témát.

Sci-fi, Horror, Akció vagy Fantasy?
Melyik a kedvenc stílusotok, és miért?

Számomra elég nehéz kérdés.
A fantasy az olyan alap dolog, inkább akkor tetszik egy fantasy játékkönyv, ha hoz valami értelmes újítást. Pl. Démonlovagok, Éjféli tolvaj. Fantasyvel indult a szerepjátékos pályafutásom, de kicsivel később a Cyberpunk (sci-fi közeljövő) lett a nagy kedvenc, majd egyre inkább a horror.

Az elátkozott ház nagy kedvenc volt addig, amíg a sokadik próbálkozás után futottam biztos halálba, egyszerűen azért, mert azon a ponton esélyt sem hagy a könyv.

Utána kattantam rá az Országúti harcosra, de az is csalódás volt. Egy kanyar nem abba az irányba, amerre a könyv akarja, és kifogy a benzin az út közepén. Nagyon idegesítő volt.

Próbálkoztam a sci-fi könyvekkel is, megvettem a Ketheri maffiát, de valahogy nem adta azt a hangulatot, amit ettől a stílustól várnék. A Robotkommandóval ugyan ez a helyzet, az Űr orvgyilkossal szintén.

Szóval a kedvencem inkább a dark fantasy, ami egyszerre nyújtja a horror és a fantasy élményt.
© Kamo
2011. február 8. 01:58 | Válasz erre | #202
Elírás a Kharé-ban??? Biztos ez? Nekem sikerült anno megcsinálnom ezt is... A lényeg a képen van, amit nem fordítottak le magyarra. (mindenki tudja szerintem, miről beszélek). A lényeg, hogy nekem sikerülni szokott a rituálé, csak mindíg keresztbe kell csókolni, s a legvégén a száját... ha jól emléxem erre.
2011. február 8. 00:39 | Válasz erre | #201
Az egyik sor megszerzésénél a feladványban van hiba, így nehéz összegyűjteni a versike 4 sorát, illetve a bálványcsókolás fejezetpontjainál is van kavarodás, elírás így nem lehet a magyar fordításban korrektül megcsinálni. A magyar Kharéban ezek a hibák sajna belekerültek, érdemes esetleg ceruzával javítani és úgy már szabályosan végigjátszható lesz.
© balee
2011. február 7. 22:03 | Válasz erre | #200
Nekem a legnagyobb kedvencem a Kharé, a csapdák kikötővárosa.
Életem első saját lapozgatós könyve, együtt kaptam a Titán lexikonnal, máig emlékszek rá, hogy mekkora örömet jelentett. Bár a kódra soha nem jöttem rá magamtól (kegyes->egyes ahhhh....), és a csókrituálét sem sikerült megcsinálnom (ez valakinek sikerült?) imádtam minden fejezetpontját.

A későbbi könyvekből a Hóboszorkány barlangjai, a Tolvajok városa és a Káosz fellegvára jöttek be leginkább, az okát nem tudom, talán a híres főellenfelek miatt.

A labirintusos könyveket én nem annyira csípem, engem nagyon idegesít, hogy elrontasz egy elágazódást és azzal már el is buktad a játékot.
2011. február 7. 01:38 | Válasz erre | #199
Ha sci-fi, akkor egyértelműen a Lázadók Bolygója. Jó háttérrel és hangulattal.
© Kamo
2011. február 7. 00:11 | Válasz erre | #198
Hangulat alapján nekem a Pusztító, Mélység Rabszolgái, Szamuráj kardja a csúcs. A varázslat! sorozat meg egyértelműen nagy-nagy kedvenc. Sci-fi KJK-k közül meg az Égi fejedelem, meg a Találkozás F.E.A.R.-rel viszik a prímet. HK-k közül meg a Shiwo és a Monarakh, valamint az Arcnélküliek jöttek be hangulatilag legjobban.
2011. február 6. 20:03 | Válasz erre | #197
A tűzhegy volt az első könyve a két alapítónak, érthető, hogy gyengébb lett sajnos. Amúgy nekem se a kedvencem.
2011. február 6. 19:54 | Válasz erre | #196
Én is szeretem, ha van lehetőség varázsolni, vagy képesééget, képzettséget használni a könyvekben.

Nekem azért esett a legjobb hangulatú könyv esetén a Halállabirintusra a választásom, mert azokat az ősrégi, labirintusban bolyongó szerepjátékoknak, fantasy filmeknek a hanguatát idézi, amiknek a hatására beleszeretem a fantasybe.

A Tűzhegy varázslója egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Nagyon szájbarágós volt. Állandóan olyan hangulatot keltett, mintha 14 év körüli korosztálynak készült volna, közülük is azoknak, akik még soha nem találkoztak fantasy könyvvel.

A Hóboszorkány barlangjai is tetszett, bár a bejárathoz vezető utat nem szeretem végigolvasni. Csak szivatós részek egymás után. Kivéve a prémvadász meglopását. Inkább átlapozom ezeket.
Ugyanígy vagyok a Bajnokok próbájával. Van, akinek kifejezetten tetszik a az arénaharc, én abban is átlapozok a labirintusig.
© killmaster (Savanyúhas)
2011. február 6. 15:40 | Válasz erre | #195
Hangulat és borító alapján nehéz besorolni egy KJK könyvet. Nekem bejöttek nagyon a Kaland-Játék-Varázslat könyvek, holott a borítójuk nem lett olyan ütős, mint némelyik KJK könyvnek vagy Zagoros kiadványnak. Nyilván aki a komorabb könyveket kedveli az úgy is a Halállabirintusra, a Nekromanta éjszkájára vagy a Farkasember üvöltésére fog voksolni, aki pedig a könnyedebb stílust kedveli az inkább a Skorpiók mocsarát vagy a Tűzhegy varázslóját választja. A sci-fi vonalban nálam az Országút harcosa, illetve a hagyományos stílusű könyvek között a Rémület útvesztője. Azért is jók ezek a könyvek mert itt mindenki megtalálhatja a maga kedvencét! Lehetsz félelmet nem ismerő hős, egyszerű tolvaj, vérszomjas szörnyeteg, de akár vakmerő kalóz is. Engem persze a varázslatok nyűgözte le általában. Egy sikeres varázslat életet is menthet...[smiley]nyes[/smiley]
2011. február 6. 15:10 | Válasz erre | #194
Hangulat alapján egyértelműen a Halállabiritus, Hóboszi, Varázsló Kriptája.
"2.-ik" körös a Rémület, Vértengerek és a Szamuráj.
2011. február 6. 15:06 | Válasz erre | #193
És hangulat alapján melyik könyv a kedvenc?

Nekem a Halállabirintus. Bár nagyon dühítő, hogy olyan dolgok miatt buko el, hogy nem a bal, hanem a jobb oldali ajtón megyek be, vagy mert nem esek bele a csatornába. A hangulati elemek mégis ott sikerültek a legjobban szerintem.
2011. február 6. 14:59 | Válasz erre | #192
Na igen! A Lopakodónál sokkal jobb lett volna, ha így adták volna ki. Ami még nagyon tetszik a Haláltalizmános, de az lett a Nekromantának, aminek így látatlanba nagyon örülök.
© Kamo
2011. február 6. 00:33 | Válasz erre | #191
Így már értettem. :-D Tetszenek az alternatív borítók is, amiket runner készített a régi könyvekhez (mint pl. a Lopakodó Lelkek-hez). Jó volna úgy beszerezni őket.
2011. február 5. 17:45 | Válasz erre | #190
Ha jól emlékszem a Haláltalizmánban van a tolvajok céhe - de lehet hogy keverem és nem úgy hívják - mikor meglátogatom tucsevet és társait.
A halál szolgáit meg összesen gondoltam, pl.: csontváz a tőrrel, van valami lovas lidérc is benne.
Tehát a darkosság a hangulathoz tartozik. Remélem így érthető.
© Kamo
2011. február 5. 16:30 | Válasz erre | #189
Egyet értek, azonban nem vágom, melyik könyvek a Tolvajok Céhe, s a Halál szolgái???
2011. február 5. 14:45 | Válasz erre | #188
Nekem speciel a Haláltalizmán borítója azért nem a szíves csücske, mert a számomra teljesen hangulatú, mint a könyv. A borító kicsit darkos. Igaz a könyv is! Azonban a vége felé, már sokkal inkább fantasy, pl.: dinoszauruszok, sárkány stb. Ami darkos az a Tolvajok Céhe, meg a Halál szolgái.
Tolvajok városának borítója inkább egy vízió. Szerintem jobb lett volna, ha magának a városnak egy részét ábrázolná, ahogy épp járkálunk benne.
Rémület útvesztőjének pedig tényleg szépen megrajzolt a borítója.
© Kamo
2011. február 5. 12:36 | Válasz erre | #187
Érdekes, miért nem tetszett mondjuk a Haláltalizmán, vagy a Tolvajok városa? Országút harcosa nekem nem bántja a szememet, bár valóban szerintem sem a No1. Skorpiók mocsara és Rémület útvesztője ellenfelet ábrázolnak, utóbbi viszont elég szépen ki van dolgozva. A Pusztítás maszkjaiban meg az az utálatos dolog szerintem, hogy a borítón kívül nincs a könyvben megmutatva, hogy hogyan néznek ki. Ha pedig a leginkább nem oda illő borítóképet akarjuk, akkor természetesen ott van a Fenevad nyomában. Mai napig nem értem, miért kellett ezt így elrontani. De erről már volt szó a HK-topicban.
© Kamo
2011. február 5. 12:30 | Válasz erre | #186
Húúú, bizony a Titán-ra nem is gondoltam, pedig tényleg az egyik -ha nem a- legjobb borító. Látom, azért ott van az 5-ös listán három zagor-os. ;-)
2011. február 4. 18:54 | Válasz erre | #185
1. Elátkozott ház (régi)
2. A nekromanta éjszakája
3. Vérescsont
4. Titán
5. Vihargyilkos
2011. február 4. 11:43 | Válasz erre | #184
Zagorosokról nem tudok nyilatkozni, hamarosan pótolom!:)
Magyar kiadásokról: Országút harcosa, Skorpiók mocsara, Rémület útvesztője, tolvajok Városa, Haláltalizmán, Végzet erdeje és a Pusztítás maszkjain kívül mindegyik tetszett.
© Kamo
2011. február 4. 10:50 | Válasz erre | #183
Újabb kérdésfelvetés:
Kinek melyik könyvborító tetszett a legjobban?
Melyik borító adta vissza a leginkább a történet hangulatát?
Főként a magyar nyelvű könyvek érdekelnének, melybe természetesen a Zagor.hu-s KJK-k is beletartoznak.
© Kamo
2011. február 3. 17:53 | Válasz erre | #182
Szerintem ez vicces. Engem nem zavart még meg. :-D
2011. február 2. 20:47 | Válasz erre | #181
eléggé zavaró, hogy kettő Steve Jackson van és mindkettő játékkönyveket ír, ráadásul ugyan abban a sorozatban.
2011. február 2. 20:31 | Válasz erre | #180
Ez a Steve Jackson az amerikai. Ő írta még a Robotkommandót és a Mélység Démonait is.
2011. február 2. 20:30 | Válasz erre | #179
A skorpiós Steve Jackson írta a Robotkommandót és A Mélység Démonait is.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. február 2. 20:25 | Válasz erre | #178
Hogy érted, hogy nem írt több könyvet? Szóló könyvre gondolsz? Szerintem azt is írt. Meg készített egy halom társast is. Vagy te a másik Steve Jacksonra gondolsz?
2011. február 2. 18:28 | Válasz erre | #177
Nekem az egyik kedvencem A skorpiók mocsara. Volt benne varázslat, térképrajzolás, többféle útvonal, többféle küldetés, sokféle befejezés. Szóval ez a Steve Jackson is nagyot alkotott. Kár, hogy nem írt több könyvet.
2011. február 2. 13:16 | Válasz erre | #176
Mint elődeim is vallották az éjféli tolvajnak elég jó feelingje van. A zagor legendája is tetszett, bár voltak benne kisebb hibák. Szerintem a TOP1 az mégis csak az Angus Dewer sorozat. :)
2011. február 2. 11:37 | Válasz erre | #175
A Kígyófészekben tetszett, hogy lehet férfi, vagy női karaktert indítani, és ez hatással van (igaz nagyon minimálisan) a történet szövegére. Jobb ilyenre pazarolni a fejezetet, mint halálpontokra :D
2011. február 2. 11:29 | Válasz erre | #174
Nekem a Harcos Képzelet sorozat Nagy Férefutam és Árnyékvilág könyvében tetszettek a választási lehetőségek.

Volt 5 választható faj és két kaszt (harcos és varázsló).

© Kamo
2011. február 1. 20:09 | Válasz erre | #173
Nekem azok a könyvek a kedvenceim, melyek valamivel újítani próbálnak, vagy egyediek a szabályok. Nagyon tetszett a Szamuráj kardja, bár ez volt az első könyvem, ezért elfogult lehetek vele szemben. Találkozás FEAR-rel is nagyon tetszett, a szuperképességek miatt. Az Országút Harcosa vs. Száguldó Harcos versenyben nekem utóbbi tűnik összetettebbnek, de az előbbinek valóban Mad Max feeling-je van, ami miatt nem tudnám rosszabbnak mondani. Joe Dever könyveit meg amúgy is nagyon szeretem. Szerintem jó ötlet J. Green történeteiben az, hogy ha valami fontosabb dolog történik, egy kódszót kell felírnod, bár nem nehezíti meg a csalást -de nem is ez a célja.
2011. február 1. 10:35 | Válasz erre | #172
Az Éjféli tolvaj képzettségei nekem is tetszettek, bár amiket választottam teljesen haszontalannak bizonyultak lopakodás nélkül.
Nekem az Országút harcosa nem tetszett annyira, pedig szeretem a Mad Max filmeket. A Kaliforniai visszaszámlálás valahogy jobban tetszik, a böködős módszer ellenére (mondjuk én 10 oldalú dobókockát használok helyette :D ).
© killmaster (Savanyúhas)
2011. február 1. 10:30 | Válasz erre | #171
Nálam bejött nagyon a Rémület útvesztője, kicsit varázslóvá válhatsz, de azért a kardodra kell támaszkodnod! Ötletesek a Szamuráj kardjában felsorakoztatott képességek, bár a nevekkel helyenként bajban voltam... Nekem szimpi volt az Éjféli tolvajban választható képességek is. A történet második felében ezeket kellett bőszen tesztelni. Az Országút harcosa pedig egyedi darab ebben a sorozatban. Sok benne az újítás, bár hasonlósága a Mad Max 2-vel szinte adja magát. Jó az ha a történet tartalmaz újításokat, de azért mint mindennel, ezzel is csínnyán kell bánni. Ha túl összetett a játék, az a történet rovására mehet...[smiley]smile[/smiley]
2011. február 1. 10:02 | Válasz erre | #170
A Sorcery nem igazán betárazós, elvileg minden varázslatot ismersz, csak javasolja a könyv, hogy első próbálkozásra ne próbálj meg a legfontosabbaknál többet megjegyezni.

a Zagorban sajnos egy peches szerencse tulajdonságdobás azonnal eldönti a játék kimenetélét, ezért ott csalni kell kicsit. A varázsló pedig nekem életképtelennek tűnt, mivel általában 2-3 ellenfél jön egyszerre.
2011. február 1. 09:06 | Válasz erre | #169
Nekem a fent említett Démonlovagos képzettségválasztás az abszolút favorit eddig.
A Zagor legendája karakterválasztása is nagyon jó lett volna, csak tényleg elrontották:S
Tetszik még a Steve Jackson féle Sorcery-s betárazós, főleg, hogy fejből kell varázsolni!
2011. február 1. 08:49 | Válasz erre | #168
Üdv!

A sok pangó topic láttán kissé elszomorodva, és egyúttal felbuzdulva rajta elindítanék egy témát, hogy legyen valami könnyed beszédtéma a munkaidő rövid, levegővételnyi szüneteiben.

Kérdés? Nektek melyik típusú könyv a kedvencetek, és miért?

Értem ez alatt a speciális szabályokat (pl. az átváltozás pontok a Vérfarkas üvöltésében), a varázsló történeteket (abból is az Ép-ből varázslósat és a "betárazós"-nak nevezett, előre összeválogatott típust), karakterválasztási lehetőséget (Zagor legendája), speciális sci-fi FF szabályokat (ezeket 10 emberből 9 kakinak tartja, de azért megkérdezem), vagy a hagyományos alapszabályokat.

Nekem személy szerint a "betárazós" varázslatok szabálya jött be eddig a legjobban. A Zagoros karakterválasztás is tetszett, csak szerintem annyira rosszul oldották meg, hogy egy szerencsétlen dobás elég hozzá, hogy garantáltan esélytelenül indulj.
A démonlovagos szakértelemválogatás is nagyon bejött, főleg, hogy a történetben található mellékszálak másképp alakulnak a képzettségeidtől függően, nem csak a szörnyaprításban segítenek.
2010. november 2. 13:25 | Válasz erre | #167
Igen, mindenben igazad van. Hogy a válaszom egészének ironikus volta teljesen elkerülte a figyelmedet, és képes voltál egy-két dolgot komolyan venni belőle, az egy dolog, nem baj, így jártam. Már a te fórumodon is megállapodtunk abban, hogy nem tudunk közös nevezőre jutni, mert te épp úgy lenézel engem, és mindent, amit csinálok, ahogy szerinted én lenézem a körülöttem lévőket. Mindezek mellett én igyekszem besegíteni, ahol csak tudok, akinek csak tudok, te ezzel szemben idejössz, és kielemzed, hogy miért teljesen rossz minden, amit én meg runner csinálunk, és aminek egyébként eddig 12 lefordított játékkönyv az eredménye, melyből 4-et teljes egészében magaménak mondhatok, és ez, lássuk be, sehol nincs az általad vizionált összeshez képest.

Nem teljesen világos számomra, hogy most mégis miért szívózol még mindig. Mit akarsz elérni? Az érdemi vitának 161-ben harakirivel sikerült véget vetned.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2010. november 2. 13:23 | Válasz erre | #166
"Hát, én néha azért szívesebben olvasgatom Zoleeka „tartalmas-értékes fél soros” hozzászólásait"
Hát ha éppen nem "floodol", vagy mit csinál, szóval nem bombázza tényleg két szavas, építőnek általában neheten nevezhető hsz-ekkel a fórumot (egymás után többel is), és nem netmájerkedik mondjuk a BB topicjában vagy máshol, akkor én is szívesen olvasom őket (na jó, ez azért így ebben a formában persze túlzás, inkább úgy fogalmaznék, hogy ímmel-ámmal átfutom őket). Ilyen mindenesetre elég ritkán fordul elő, ahogy a fórumos tevékenységét látom. :P

"mint a te öt kilométereseidet"
Miért, mostanábáan elég rövidre fogom, főleg ami az itteni megnyilvánulásokat illeti. Igaz, ez mondjuk azért lehet főleg, mert nem igazán vagyok "partiképes" ebben a témában itt alant például, szóval nem is nagyon tudnék miről körmonmdatokat, meg a "háború és béke"-terjedelmét megközelítő megnyilvánulásoakt idekörmölni (ez a szerencsétek amúgy). :D
© cock
2010. november 2. 12:41 | Válasz erre | #165
[i]aztán mindet beszkenneltem[/i]

Dehogy mindet, én úgy gondoltam, hogy csak azt, ami éppen fordításhoz kell vagy szar minőségben lett mások által beszkennelve.

[i]nagyképű alak vagyok[/i]

Hát ebben van igazság. :) Meg úgy állítod be magad, mintha te valami mártír lennél, aki runnerrel karöltve egyedül "mentette meg" a hazai "játékkönyvipart".

[i]én akarom elkészíteni az összes fordítást, hogy röhöghessek a markomba[/i]

Hát mit ne mondjak eleddig nagyon így fest a dolog.

[i]És igen, előre dolgoztam, megvolt minden bemutatott fejezetpont fordítása, és csak megtévesztésből tettem úgy, mintha épp akkor gépelném be a dolgokat.[/i]

Örülök, hogy végre beismered. [smiley]taps[/smiley] Így kicsit azért hitelesebbnek tűnsz.

[i]azt sem tudom, mi az, mi fán terem[/i]

Ahhoz képest hogy sose hallottál róla egész véletlenül pont a jó helyeken írtad a szót nagybetűvel. Ez is csak úgy rád ragadt mi? :D Ezek után már azon se csodálkoznék, ha neked soha életedben semmit nem kellett volna tanulni, mert minden csak úgy rád ragadt. [smiley]nevetes1[/smiley]

[i]Játékkönyv-sablont sem írtam soha, és a gyerek email címe is csak kamu.[/i]

Mindenesetre én nem lennék akkora bunkó, hogy ha van egy játékkönyves latex tervezetem és más is készített ilyet, akkor a sajátomról nagyban kussolnék, nehogy már véletlenül kiderüljön mit alkottam és esetleg mással is megbeszélhessem a dolgot kicsit részletesebben. Mondjuk amúgy sem a rugalmasságodról vagy híres.

[i]A fórumra betett tex-jeid meg pdf-jeid pedig egyszerűen csodásak[/i]

Jól van ironizálj csak, de az egodból is visszavehetnél, mert cseppet óriási, bár egy Übermenschtől mi mást várhat az ember... [smiley]violent[/smiley]

[i]A youtube valójában a legtutibb hely a sehol máshol meg nem lévő zenék és klippek leszedéséhez.[/i]

Van jobb tipped Mr. Tökély? [smiley]kerdes[/smiley]

[i]Részemről a téma lezárva[/i]

Aha, tehát úgy érzed, hogy tökéletes vagy minden szempontból, tudsz gépírni, gyorsírni, phpben, C#-ban programozol perfektül, egy LaTeX doksi összedobása neked meg se kottyan bármi legyen is az, ezenkívül úgy mellékesen hobbiból fordítgatsz is játékkönyveket, amit persze véresen komolyan veszel, mert hát sietni kell a "kiadással" a pórnép már várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön.
Aztán most megint jól megaszontad a magadét és részedről ennyi, a másik fél meg károghat akármit. Igazi sportember vagy hallod-e. :D

Te valójában egy másokat lenéző, tudálékos agytröszt vagy, a tevékenységeid által az egod meg az egekbe szökött. Ha ezt a három dolgot sikerül lefaragnod, akkor lehet, hogy több embernek leszel szimpatikus, bár mivel nálad ez jellemhiba, így aligha fog változni a dolog. Meg aztán nem is lennél hajlandó megváltozni, mivel élvezed, hogy fürödhetsz a dicsőségben. A többiek meg jól asszisztálnak ehhez.
Persze lehet, hogy itt a fórumozók nagy többsége imádja ezt a fajta mentalitást, modort, stílust, amit te képviselsz. Hát egészségükre.

Én meg most azért vagyok egy nagy f***kalap, mert ezt MERTEM szóvátenni? [smiley]guluszem1[/smiley]
2010. november 2. 00:40 | Válasz erre | #164
Oké, most világosodtam meg. Ezzel kellett volna kezdened.

Valójában megvettem súlyos tízezrekért az angol könyveket, aztán mindet beszkenneltem, csak egy szemét alak vagyok, aki senkivel nem akarja megosztani azt, amije van. És éppen ezért nem is fogom feltölteni sem rapidshare-re, sem megaupload-ra, sem sehova máshová. Sőt, valójában meg vagyok győződve róla, hogy én rendelkezem Magyarországon a legnagyobb elektronikus JK-gyűjteménnyel, mert én olyan nagyképű alak vagyok, és csak szemétségből nem osztom meg azt senkivel, mert én már csak ilyen vagyok.

Félreértettél, a lehetőséget nem neked ajánlottam fel, sőt igazából senki másnak sem, én akarom elkészíteni az összes fordítást, hogy aztán megtarthassam őket magamnak és röhöghessek a markomba.

Nem, sajnos nem ismerem a layout.spellcheck.Default = 0-t, én ilyen kis szerencsétlen vagyok, aki a GUI-n állítgatja még a dolgokat.

Nem, valójában fogalmam sincs mi akár a gyors, akár a gépírás, csak nagyzoltam. Amúgy a videón sem én gépeltem. És igen, előre dolgoztam, megvolt minden bemutatott fejezetpont fordítása, és csak megtévesztésből tettem úgy, mintha épp akkor gépelném be a dolgokat.

Valójában nem hogy nem foglalkoztam soha LaTeX-el, azt sem tudom, mi az, mi fán terem. Nem vagyok tisztában az úsztatott és nem úsztatott ábrák fogalmával sem, csak olyan jól hangoznak leírva. Játékkönyv-sablont sem írtam soha, és a gyerek email címe is csak kamu.

A függőleges, sőt, bármely más pozíció is változhat. A fórumra betett tex-jeid meg pdf-jeid pedig egyszerűen csodásak, bocsánatodért esedezem, hogy eddig nem vettem figyelembe őket.

A youtube valójában a legtutibb hely a sehol máshol meg nem lévő zenék és klippek leszedéséhez.

Remélem, a fenti válaszok megfelelő elégtétellel szolgáltattak a kis lelkedet válaszaim miatt ért megpróbáltatásokért cserébe. Részemről a téma lezárva, megyek vissza nem-vérfarkas-üvöltését nem-fordítani nem-a-közösség-számára.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2010. november 2. 00:32 | Válasz erre | #163
A rapidshare 10 letöltésig vagy 30 napig hajlandó tárolni a file-t, szóval kösz, de nem. Elmész bármelyik nagyobb torrentoldalra, fél percet gondolkodsz a keresőszón és letöltöd az egészet, ráadásul még gyorsabban is, mint ahogy rapidról szedhetnéd.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2010. november 1. 23:43 | Válasz erre | #162
Firefox, rakd fel a rapidshare-ra azt a 800 megat kerlek. :)
Első oldalElőző oldal12345678910Következő oldalUtolsó oldal