Zagor.hu
Zagor.hu fórum
1 – Démonlovagok
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (1)
Kisebb Spoilerek.

Nekem a DL az egyik kedvenc lapozgatósom, JG nagyon odatette!

Azt hiszem, hogy az egyik legmegosztóbb könyv ez. Vagy szereti valaki, és akkor nagyon, vagy nem. Sokak szerint túl nehéz lett a könyv, mert rengeteg benne a nehéz harc. Ez így is van, de szerintem még átlagos 9-10-es ügyességgel is bőven kijátszható - persze kell hozzá némi szerencse is. A titok mindössze annyi, hogy normálisan végig kell játszani a könyvet, mert ha elég ügyesek vagyunk, akkor a kaland folyamán rengeteg olyan segítséget kaphatunk, ami nagymértékben hozzájárul a végső sikerünkhöz.

A kaland abszolúte epikus és nagyívű, mondhatni klasszikus darab. Az író inspirációja a Machbeth volt, ez erősen is érződik rajta. Rengeteg helyszínen járhatunk, ami biztosítja azt, hogy alig lesz egy perc nyugalmunk is. Akik szeretik a lovagkort, azok egyből meg fogják szeretni ezt a könyvet. A történet is klasszikus, le kell győznünk a holtából feltámadt gonosz boszorkánymestert, melyhez párosul "egy kis" éhínség, járvány, miegymás - már egy jó kis darkos feelinget adva ezzel. Ez viszont ne tévesszen meg senkit, az egész FF közösség egyet értett abban, hogy Belgaroth az egyik legkeményebben ellenfelünk az egész sorozatból! Aki szereti a rejtvényeket, az sem fog csalódni a könyvben, lesz benne része. De még mi az hogy! Úgy gondolom, hogy az egyik legötletesebb rejtvény e történetben foglal helyet, persze ennek mindenki járjon utána:) Ami még jelentősen hozzáad az egészhez, azok a kaland elején választható speciális képességek, amelyeket elég sűrűn fogunk alkalmazni.
Többet nem szeretnék róla írni, mert akkor csökkenne az élvezeti érték, ezért azt tanácsolom, hogy aki még nem játszotta végig, sürgősen kezdjen neki.

Egyszer mindenképpen kötelező!
hr
© Uhu
2020. szeptember 18. 13:29 | Válasz erre | #57
Ajánlom lehetőségként megoldani a KJK Somee-n, úgy gyorsabban haladhatsz és visszatölthetsz állást is. http://kjk.somee.com/Catalog.aspx
Ezen a módon sikerült a helyes utat megtalálnom - plusz többektől segítséget kapni az elf dárda megtalálásához -, így legalábbis nem éreztem a részemről igazgalanul nehéznek. Igaz, én mindenféle játéknál szeretem a nagyon nehéz, de kellő türelemmel, gondolkodással, kitartással megoldható nehézséget (de a véletlenszerű kockadobálástól függő kritikus eseményeket nem...).
Most sikerült megvennem a Zagor-os verziót, úgyh alig várom, h időm legyen és belevágjak a színes-szagos, könyv alapú, dobálós kaland változatba!
2017. szeptember 4. 20:35 | Válasz erre | #56
Mindig jó érzés az egyik kedvenc könyvemről ilyen jókat olvasni. [smiley]wink[/smiley]
Persze megvannak a maga hibái, de hát kb. az összes könyvnek ugyanúgy. Ha esetleg érdekelne egy végigjátszás, ami kicsit segít a könyvben, akkor a korábbi 11-es háeszemet ajánlom figyelmedbe.
2017. szeptember 4. 18:24 | Válasz erre | #55
A Zagoros Démonlovagok topikjában volt egy kérdés erről a könyvről és ennek kapcsán újra végigjátszottam a Szukitsos verziót (az van meg könyv formájában).

Ez sokkal jobb, mint amilyenre emlékszem! Rendkívül hosszú és bár továbbra is igazságtalanul nehéz (csalás nélkül még nem vittem végig) a helyes úton járva, helyes képességeket választva és a sok erősítő tárggyal felvértezve azért sokkal jobb eséllyel indulunk harcba. Dehát persze sokat kéne játszani csalás nélkül, hogy egyértelmű legyen mik ezek a képességek :)

A hangulat és a leírások nagyon jók, teljesen belehelyeznek a kaotikus, középkori Vaskövesd világába.

A kaland maga nagyon hosszúnak tűnik és nagyon sok helyszínen járhatunk, nem is értem, hogy hogyan fér bele ez 400 fejezetpontba. Vagyis talán mégis értem... Bár nehéz a könyv azért JG itt nem a különlegesebbnél különlegesebb halálpontok sokszorosításával töltötte ki a helyet. Továbbá egy üdítő felfedezés, hogy a Livingstone-nál (és másoknál is) megszokott rosszfelé kanyarodsz és vége típusú helyzetek teljesen kimaradtak a könyvből.

A kulcsmomentumok nagy részét persze már ismertem, így sok újdonság nem ért. Viszont az egy tök jó felfedezés, hogy LEHET már információkat/utalásokar kapni az elejétől folyamatosan az áruló kilétére illetve az Aelfgar fontosságára. Az ember olyan könnyen átsiklik a Háttértörténetben és máshol is megemlített színesítő, de fölöslegesenek tűnő információkon, mint pl. Sir Rhyaddan a kereszteslovag viselt dolgain. Pedig mindegyik Aelfgaros titok környékén megemlítésre kerül a neve.

Sajnos persze a tervezési hibák ott vannak, szerintem a rontott ügyességpróba végtelenül buta ötlet egy olyan könyvben, ahol ennyi 12-es ellenfél van és úgyis mindenki nagy ügyességgel vág bele. De ide lehetne sorolni a végtelen szerencsepróbákat is, amiken szintén sok múlik.

Ugyanaz a téma mint a Varázsló Kriptájánál... a nehézségtől gyakorlatilag játszhatatlanná válik a KJK-sorozat egyik legizgalmasabb könyve. És ezért mindenki csalásra van kényszerítve. És ha már csalsz, akkor meg olyan mindegy, hogy 3,5 vagy 7 káoszlovaggal harcolsz EGYSZERRE :) Mintha JG maga se gondolta volna komolyan, hogy valaki megpróbálkozik csalás nélkül és még inkább megfejelte a nehézséget.
2016. július 11. 15:25 | Válasz erre | #54
Nyilván a fórumozók 99%-a kívülről fújja a könyvet,de azért szólok hogy spoiler jön!

Nemrég fogtam neki újra ennek a klasszikusnak mert rég játszottam vele. Úgy,hogy a végigjátszás is ott van a könyvemben összehajtva végszükség esetére,még úgy is sikerült elcsesznem már a majorságban... A tündérrúnás-kriptafedeles trükktől nem sokkal marad el a rozsdító. Egyrészt nem feltétlen lelünk rá ha csak a vadkanra összpontosítunk másrészt azt komoly szívatásnak tartom,hogy amikor megszerezzük, a 266-os fp-on KIFEJEZETTEN úgy írja,hogy majd ha használjuk páncélos ellenfél ellen akkor így meg úgy használható. Mivel ugye rohadtul nem erre kell használni ezt én szándékos félrevezetésnek tartom. Ettől függetlenül még mindig top3-as nálam is és a legösszetettebb kjk amit valaha olvastam. Rozsdító ügyben mi a véleményetek?
2016. január 3. 11:38 | Válasz erre | #53
Igazán nincs mit, örültem, hogy segíthettem :)
Amúgy meg igen, nem könnyítette meg a dolgunkat, de szerintem is nagyon jó könyv, nekem az egyik kedvencem.
© tger81
2016. január 3. 06:58 | Válasz erre | #52
Kedves Dr Lecter! Nagyon köszönöm a segítséget. Erre az eletben nem jottem volna ra. Ez a J. Green egy igazi szemét, de a konyv nagyon jo lett.
2016. január 2. 13:14 | Válasz erre | #51
Okés, nagyon szívesen! :)
Aki esetleg nem játszott a könyvvel, azoknak közlöm, hogy nagy Spoiler van készülőben!

Tehát, a kulcs:
Még Assartban megtalálhatod egy lovag sírját a kriptában, a képen lesz a hangsúly: http://www.zagor.hu/index.php?oldal=kep&album=114, ez a 214-es pontnál van. Ha megfigyeled, akkor a kőtáblán tünde rúnák vannak, olyanok amikkel korábban már találkozhattál Lein erdejében. A vadkanvadászat során lehet megtalálni az utat, keresd a hős Candraz szobrát, ott lesz az Aranysárkányos pajzs. Ha jól emlékszem, akkor csak úgy lehet, ha elrontod az ügyességpróbát. Az alapján le kell fordítani a szöveget és kijön a : NJOLC, ami ugye Nyolc.

Itt az angol szöveg:

Ever onward through the land
In the shrine, the spear to find
Great was his hope when he espie,
High up on a barren peak,
The Templar Shrine that he did seek.

Sajnos a rúnák hibásak voltak és előfordult, hogy egy rúnára több betű is jó volt, ezért nehezebb volt lefordítani :D

Ha jól emlékszem, akkor valami olyasmi volt a magyar szöveg, hogy:

Napnyugatra, mindig egyre,
Jött közelebb fel a hegyre,
Ott fenn épült jámbor helyre,
Lüktető szíve vezette,
Csoda dárdát ott meglelte.
© tger81
2016. január 2. 12:44 | Válasz erre | #50
Szia! Háromszor olvastam at de vhogy nem tudok rájönni. Ha leírod, azt megkoszonom.
Ui: A vegigjatszasnal olvastam par dolgot. Ha nem dobsz 3-at es nem mesz el a molnarhoz, akkor sincs semmi gond, mert a masik uton is vegigjatszhato csalas nelkul.
Ui2: A vegigjatszasnal levo szamoknal van egy kis hiba: Ha a kardot megszerzed, akkor kifutsz az időből.
Ui3: A hibajavitasban van egy hiba: A feltételezés, hogy van lampank nem hibas, hiszen a piacon vehettunk.
© tger81
2016. január 2. 12:34 | Válasz erre | #49
Szia! Háromszor olvastam at de vhogy nem tudok rájönni. Ha leírod, azt megkoszonom.
Ui: A vegigjatszasnal olvastam par dolgot. Ha nem dobsz 3-at es nem mesz el a molnarhoz, akkor sincs semmi gond, mert a masik uton is vegigjatszhato csalas nelkul.
Ui2: A vegigjatszasnal levo szamoknal van egy kis hiba: Ha a kardot megszerzed, akkor kifutsz az időből.
Ui3: A hibajavitasban van egy hiba: A feltételezés, hogy van lampank nem hibas, hiszen a piacon vehettunk.
2016. január 1. 15:44 | Válasz erre | #48
Szia! Az egész sorozat közül, szerintem pont az az egyik legötletesebb és legnehezebb puzzle :) Sokáig én sem jöttem rá gyerekkoromban, csak csalással tudtam végigvinni. Ha gondolod szívesen elmondom, de ha rám hallgatsz, akkor nekiállsz végigvinni megint a könyvet és megpróbálsz szemfülesebb lenni [smiley]wink[/smiley]
Ezt csak azért mondom, mert úgy lenne az igazi élmény, ha magadtól sikerülne rájönni.
© tger81
2016. január 1. 14:34 | Válasz erre | #47
Sziasztok! En most olvastam el a konyvet, es egy kis segitseg kellene. Azt ertem, hogy jon ki a 3 es a 7 is, de hogy jon ki a 8? Egyszeruen képtelen vagyok rájönni. A tobbi rejtvény nem volt nehez, de ettol megőrülök...
2015. április 30. 18:27 | Válasz erre | #46
Ja és persze a képen az ékírást is át kell hozzá alakítani.
2015. április 30. 18:25 | Válasz erre | #45
De hogy ne csak okoskodjak. összedobtam egy verset nektek.

Közeledett fel a hegyre,
Egyre mindig Napkeletre,
Telak lépteit vezette
Templomosok szent helyére.
Ősi dárdát ott meglelte.

Cseréljétek ki a 378-at 372-re. És így már megfejthető lesz a Tündérdárda rejtélye.[smiley]awink[/smiley]
2015. április 30. 18:03 | Válasz erre | #44
Az igazi bravúr az lett volna a fordításnál, ha a Tündérdárda balladánál nem marad benne a NJOLC. Bár tudom, hogy ahhoz kellett volna írni egy új verset oda, meg az oldalszámot kicserélni.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. április 21. 16:58 | Válasz erre | #43
Még egy apróság, amit véletlenül fedeztem fel, és talán többeket érdekelhet. Honnan jöhetett a vudvuz név, mint teremtmény? Természetesen itt is egy angol kifejezésről van szó, ám a könyv eredetijében (wodewose) néven szerepel, de ez is csak egy röpke szójáték Mr.Green részéről, hogy ne tűnjön azonnal szembe a dolog. Az eredetije valószínűsíthetően a woodwose = egy mitikus szörny, melyet a modern ember elődjének véltek a középkori Európában. Amolyan erdei neandervölgyiek, akik az erdőben találtak élelmet és ott telepedtek le. Ha az ember kicsit elmélyed a középkori hitvilágban ehhez hasonló dolgokra bukkanhat. Mindenesetre ennek legalább van tudományos alapja.
2012. szeptember 3. 21:09 | Válasz erre | #42
Köszönöm Killmasternek a kifejtést,valóban nem bonyolult így leírva.:)
Kár hogy nem volt olyan lehetőség,hogy \"Ekkor előveszed a tarisznyádban lapuló szarvasagancslikőrt,és megkínálod vele az alkimistát. ... Fél óra,és a hatodik likőr után,már magától dalolja neked Sir Rhyaddan balladáját,és még zongorázik is hozzá!\" Elátkozott házban jóság a púpost leitatni pl ;)

Ami pedig a kobzosokat illeti,tényleg van némi hasonlóság a PM-val ami ráadásul az egyik kedvenc könyvem,de ettől függetlenül biztos nem én voltam az egyetlen aki nem azt választotta elsőre.Azért pl az sem akármi hogy a rozsdítót meg kell tartani a legvégéig,különben bukta.És tele van ilyennel az egész. Mármint hogy egy apró félrenézés,és jó napot.
2012. szeptember 3. 20:18 | Válasz erre | #41
Meg onnan is rá lehet jönni hogy a kobzosokat kell meghallgatni,hogy a Cleeve birtok egy icipicit Hever Birtok nyúlás a Pusztítás maszkjaiból,és ott is a kobzosokkal tulajdonképpen rokonítható bárd mondja meg a tutit![smiley]nevetes1[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. szeptember 3. 16:16 | Válasz erre | #40
Akkor egy kis matek az alkimista feladványához. Látható, hogy kis számokkal kell dolgozni, próbálgatással is gyorsan el lehet jutni az eredményhez, de nézzük tudományosan a dolgot. Jelöljük minden ismeretlent egy-egy betűvel (üveggömbe zárt párlat P); (Harmat Lein erdejéből ez a lombik a rajzon H); (Vulkáni hamu V); (Kénkő K)

Írjuk fel az egyenleteket a rajz alapján. Látható, hogy 5 egyenletet tudunk felírni, nézzük melyek ezek.

(1) 2V+K+H=19
(2) H+V+K+P=17
(3) 2P+2K=16
(4) 2H+P+V=16
(5) 3K+V=22

Játsszunk az ismeretlenekkel! 3. egyenletből kiemelve 2-őt, és osztva vele azt kapjuk P+K=8; amiből következik a második egyenletbe ezt visszaírva H+V+8=17 így H+V=9. Használjuk fel ezt a két összefüggést az első egyenletben. Így az alábbi kifejezést kapjuk: 2V+(8-P)+(9-V)=19 Rendezve az egyenletet kijön, hogy V=P+2. Már közeledünk a célhoz. Immáron nézzük az 5. egyenletet! Tudjuk, hogy K és V ismeretlen kifejezhető P-vel így az alábbi egyenlet jön ki! 3*(8-P)+(P+2)=22 Rendezve és megoldva az egyenlet P=2, így már a többi ismeretlen is kiszámítható: K=6; H=5; V=4.
Ismerve az összetevők súlyát ki kell találni mi kerül a jobb alsó négyzetbe: H+K+V+?=20 azaz 15+?=20 ?=5 No melyik bír 5 egység súllyal? Hát a Harmat! Ennek alapján a hiányzó két szám: 21 és 13 melynek összege 34... Lehet persze többféle úton is megoldani, én így csináltam. De ha jobban szereted a mátrixokat azzal is megoldható a dolog!
2012. szeptember 3. 14:34 | Válasz erre | #39
Hát untass csak nyugodtan,mert érdekel :) Mivel az éretsségi már több mint 10 éve volt,elfelejtettem pár dolgot. És arra is kíváncsi lennék,hogy a vízre hogy jövök rá?
Nos igen a Pusztítót egyszer elkezdtem,de rájöttem hogy nem munkahelyre való,így nem erőltettem,de nemsokára pótolom ;)
2012. szeptember 3. 13:04 | Válasz erre | #38
A szavak visszafelé írásának semmilyen funkcióját nem találtam, szerintem is teljesen fölösleges volt.

A vízzel nem kell foglalkoznod, elég csak a számokkal, amúgy nagyon egyszerűen ki lehetett találni a próbálgatással is. De ha már megvan a szám, akkor könnyűszerrel ki lehet következtetni a vízet is belőle.

Szerintem nem olyan nehéz könyv a harcok tekintetében, amolyan felső közép kategória.
De nagyon örülök annak, hogy tetszett![smiley]wave[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2012. szeptember 3. 12:05 | Válasz erre | #37
Hát az alkimista feladványát nem azzal a módszerrel kell megoldani, ahogyan leírtad, mert ugye ki kell derítened a hiányzó elemet és a két kérdőjellel jelzett sor értékét. Hallottál-e az elsőfokú egyenletrendszerről? Nos ha igen, hát bizony azzal kell megoldani, illetve van a próbálgatás, és a mátrix-jellegű megoldás, de nem akarlak untatni ezzel. A szavak fordítva leírása egy kis trükk volt az író részéről, a Zagor.hu-s kiadásokban már rendesen leírt kódszavak szerepelnek, pont azért, mert semmi értelme titkosítani! Bármilyen hihetetlen is, nekem elsőre a kobzosok játéka tetszett, mert a többi olyan szokványosnak tűnt, na de egy népi zenekart hallgatni, hát ilyen még nem igazán volt KJK könyvben! Ja és elég összetett a Pusztító is, ott aztán van mit dekódolni, meg egy rakat szivatás és halálcsapda vár rád. Írtam is valahol, hogy S. Jacksonnak valahol elgurult a gyógyszere a könyv írása közben...[smiley]bee1[/smiley]
2012. szeptember 3. 10:52 | Válasz erre | #36
Sokadszorra is kezembe vettem,és bár most már ismertem,és mégcsak kockával sem dobáltam,még így is nehéz.A myrtonos rész nagyon király lett nekem az az egyik kedvencem,de ami utána jön az embertelen.Nem elég a 11-12-es ügyesség az ellennek,még ha ez meg az van akkor 3 pontot sebez,és ha ez meg az van akkor te csak egyet,és ha éppen reggeli után vagy akkor vonj le még 4 ée pontot,mert miért ne...
Viszont valószínű hogy ennél összetettebb kjk-t még nem írtak,ezt el kell ismerni.

Pár kérdés ami megfogalmazódott bennem: [spoiler]
-Van annak valami értelme (funkciója) hogy a gyilok,molnár,hitszegő stb szavakat fordítva kell leírnom?
-Pyretees feladványának van vmi extrája? Mert én annyit csináltam hogy összeadtam a sorok végén lévő számokat,és kivontam belőle a két meglévő oszlop számainak összegét.Ez ennyire egyszerű volt vagy más a megoldás? És arra nekünk kell rájönni hogy a víz hiányzik,vagy mi csak a számmal törődjünk?
[spoiler]
Ami bosszantó hiba számomra hogy ha megcsinálunk egy külön feladatot akkor is ugyanott vagyunk időben mintha nem. Erre azért figyelhettek volna.
A ballada megfejtése az egyik legnagyobb a kjk-k törénelmében! Emlékszem amikor egyszercsak odanéztem ahová kell,és szinte megállt a szívem! :D Az első versszak megszerzése eléggé szivatós,mert ugyan ki gondolna arra? A nehézsége miatt nem tartozik a legkedvesebb könyveim közé,de közvetlenül mögöttük van.© killmaster (Savanyúhas)
2012. április 19. 09:22 | Válasz erre | #35
Konkrétan a története nekem is nagyon bejön, jó a dinamikája, ügyesen felépítette J.Green, de beleesett egy csúnya hibába, mégpedig abba, hogy szinte végigvihetetlen szabályosan a küldetés. Az ellenfelek Terminátor típusúak lettek a vége felé, a harmadik vers megszerzése túl furmányos lett, túl nagy szerepet kapott a lovaglás és a lándzsavívás. (itt a bajnok káosz lovag miatt kénytelen vagy ezt is kitanulni), és még számos apróság melyre most nem térnék ki... Összességében kaptunk egy egészen jó kalandot, sőt épp az eleje megtévesztően egyszerű, ami aztán fokozatosan nehezedik. Az alkimista feladványa az egyik legtutibb rejtvény, amivel Kjk könyvben találkoztam, na de ezt a véleményt a matematikát nem igazán kedvelők (középsuliban én is olyan voltam...) nem biztos, hogy osztják. Picit ha korrektebb a magyar fordítás, és belejavítottak volna itt-ott a történetbe, az csak az előnyére vált volna a könyvnek. Így is azért megjárja, de nálam nem fér be a top 10-be!
© Ravnos
2012. április 19. 08:58 | Válasz erre | #34
Hát én csak annyit szólnék hozzá, hogy szerintem kár ezt a könyvet szétcincálni! Én 2000-ben vettem meg és addig még csak hasonló KJK-sem jött ki(na jó a Varázsló Kriptája talán). Szerintem az egyik legrészletekbe menőbb könyv. Rengetek az 1 vagy 2 oldalas pont, mert szánták rá az időt,h kidolgozzák, és ez meg is látszik! Nem mondom, hogy ez a legjobb KJK-á, de hogy Ian-nak és Jakson-nak közösen nagyobbat nem sikerült alkotnia az biztos. Szóval ne akarjuk átverni magunkat azzal, h keressük a hibákat ebben a könyvben, mert úgy jó ahogy van! Szerintem ez a könyv mindenkinek nagyon jó KJK élményt nyújtott! Csak olvassatok vissza az előző írásomra, és rájöttök, \"h basszus tényleg\"!
2012. április 16. 22:18 | Válasz erre | #33
Hoppá!

Megnéztem az eredeti szöveget.
Első mondat és így tovább: (persze csak ha jól fordítottam)

Ha a Harcértéked valaha is 0-ra, vagy az alá megy, lapozz a 207-re. (jegyezd ezt fel)

Ha az ellen Harcértéke 2-re, vagy az alá esik, lapozz a 149-re.

Most pedig ha nálad az előny, lapozz a 149-re.

Ha a sereged van hátrányos helyzetben, 67.

Az utolsó kettő nyílván arra utal, hogy vagy te, vagy az ellen nyerte meg az első kört.
Tehát a második lehetőség a bibi.

Talán írói hiba!?
2012. április 16. 21:34 | Válasz erre | #32
Erre én is gondoltam...egy másodperc törtrészéig!Mert így viszont a 207-re nem tudsz lapozni!Ill.2-re sem tudod verni őket![smiley]nevetes1[/smiley]
A könyv egy újabb fejtörője![smiley]nezze[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 16. 20:20 | Válasz erre | #31
Én is úgy gondolom, hogy ami lényeges megbeszélni való volt, azt kiveséztük.
Megnéztem és elméletileg úgy logikus, hogy ha a seregedet megfutamítják, azaz elveszted az első harcfordulót. Hiszen az az előtti választás szerint: ha a sereged az első harcfordulóban győz...

Szép is a magyar nyelv:)
2012. április 16. 20:15 | Válasz erre | #30
A kriptánál ez nálam is alap kezdőérték:)
És sajnos TÉNYLEG nincs garantálva még úgy se a győzelem!:S
2012. április 16. 15:53 | Válasz erre | #29
Lényegében minden csalás ami eltérés az adott könyvben leírtaktól,ha az ott megfogalmazottak teljesen egyértelműek!
Ilyenformán a kezdőértékeid önkényes meghatározása is az!Persze csalás és csalás között is van különbség,vannak fokozati eltérések.Az előbb említett kezdőértékek önkényes beírkálása azért nem annyira durva esetenként,mint pl.egy hiányzó tárgy elsumákolása,vagy a kockaforgatás,stb.Én pl.A varázsló kriptájánál lazán 12/24/12 értékekkel kezdek!Ezek alatt nincs is értelme nekifogni,a siker viszont még így sem garantált!Hasonló kaliberű könyveknél szintén gond nélkül manipulálom valamelyik vagy ha szükséges az összes kezdőértékemet,máskülönben szabályosan játszok!Ha mégsem,számolom mennyit és mekkorát csaltam,de ez ritka!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 16. 15:41 | Válasz erre | #28
Ezt a témát úgy gondolom telesen kiveséztük(jól kiolvastam a könyvet a-tól z-ig emiatt,pedig már vagy 3éve nem volt eddig a kezemben).És ez most mind a 3 utóbbi hozzászólásodra válasz volt!
Egyetlen kérdésem maradt csak,a 184-es fejezetpont értelmezése!A harc megvívása rendben;ha az embervadak úgy vernek el,hogy az első fordulót nem te nyered,lapozz a 207-re;a következő két utasítás több mint valószínű egymást kizáró alapon:vagy egyből te nyered az első fordulót és lapozz a 149-re,vagy nem te,de ettől független 2-re vered az embervadakat,és eztán lapozz a 149-re!De hogy jutsz a 67-re?

Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 16. 14:12 | Válasz erre | #27
Na ez egy jó kérdés!
Én pl. régen sokszor csináltam a Hóboszinál, hogy mikor meghalt az ork (borítókép), amiket rajta láttam, elpakoltam:)
2012. április 16. 14:11 | Válasz erre | #26
1, Kokatrisz: na ez tényleg rosszul van megfogalmazva. De én inkább afelé hajlok, hogy csak akkor kell a leheletétől tartanunk, hogyha megsebzett. Máskülönben miért jegyezték volna meg, hogy a szokásos 2 épt sebzi?
2, kígyók: szerintem 4-et ha nincs ellenszer, és 2-őt ha van, semmi plusz 4. Viszont azt is írja, hogy minden alkalommal, mikor megsebeztek, innom kell ellenszert, különben 4-et sebeznek.
2012. április 16. 14:03 | Válasz erre | #25
Valszeg írói hiba, hogy megfeledkezett Lángsörényről. Szerintem túlélte, nagyon ajánlom neki, mert az egyik kedvenc karakterem.

Igen, abszolúte érthető és meg is értem az álláspontodat.
Szerintem ez szimplán csak mindenkinél más.
2012. április 16. 14:01 | Válasz erre | #24
356: na igen, ez vagy írói hiba, vagy fordítói. De az mégiscsak segítség, persze ha megengedett, hogy -1 sebzést szenvedhetek el.
160: írtam, hogy a szöveg annyit mond, hogy csak kortyolok belőle, ezért már tudom, hogy gyógyító hatású ital. De ha ez zavar vkit, akkor lehet úgy is, hogy veszek Havalokban egy olcsó gyitalt és kevesebb kaját ezáltal.
185: igaz, Cadavert elfelejtettem, ott a pont. HA jól emlékszem, akkor azt a mínusz támadóerőt kompenzálja az, ha elpusztítom a lélekharangot.

Minden mással egyet értek:)
© [törölt felhasználó]
2012. április 16. 12:24 | Válasz erre | #23
2012. április 16. 12:10 | Válasz erre | #22
Hasznos és informatív volt!Ahogy lentebb is írtam,veled jó erről a könyvről témázni mert felkészült vagy belőle!
Arra abszolút nem számítottam hogy egy komplett végigjátszást beírsz!
Akkor még néhány kérdés,amivel kapcsolatban várom a véleményed:a kokatrisszel való harcnál,a külön dobások csak akkor számítanak ha megsebzett,vagy körönként ettől függetlenül is?(-ez nem teljesen egyértelmű)
2.Az ez előtti összecsapásnál a kígyók 4-et sebeznek,ha nincs ellenszered.2-őt eleve+4-et,vagy szimplán 4-et ha nincs ellenszer,és 2-őt ha van?
Egyelőre ennyi.Ha esetleg feltűnik még valami írok!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 16. 12:01 | Válasz erre | #21
Alapvetően nem problémám sem a lopás,sem a sablonok használata!Ezeket is lehet nagyon is tetszetősen tálalni!Ennél a könyvnél ez számomra nem az igazi,csupán erről van itt szó!Nyilván egy szintén hangulatos újítás egyfajta plusszt ad az összértékelésemhez,de nem egyedül ez a döntő!

De mi történt Lángsörénnyel?Vagy azt már gondoljam hozzá?Csak nem elszippantódott ő is?

Az utolsó kettő bekezdésedre egyben válaszolok!Amiket leírtál nem vitatom,a fantasy önmagában még tág halmaz,sokminden belefér(het)!A lényeg pont ebben van hogy sokminden,azaz vannak külön fantasy alkategóriák!És még csak az sem baj ha a földi történelemből merít(amúgy is szeretem a törit)!A Démonlovagok ezek alapján szintén fantasy,tény,de nem azonos jellegű pl.a Livingstone-Jackson félékkel!Ők ha nyúltak is a földi történelmi kultúrákból,mitológiákból önállóvá,sajátossá,egyedivé tudták azt tenni,a Démonlovagok pedig nem egyedi!Túl földi,túl kelta!Sir-ök,keresztek,egyéb egyértelműen felismerhető dolgok!Jó ez önmagában,csak szerintem nem illik a Titán világába!Annak valahogy más a hangulata,ahogyan írtam is,nem ilyennek képzeltem el Vaskövesdet a korábbi leírások alapján!Erre persze jogosan írhatod hogy ez más könyvek esetében is fenáll(pl.A skorpiók mocsara,Vértengerek,A szamuráj kardja,A pusztítás maszkjai,A mélység rabszolgái),de valahogy ez itt domborodik ki legjobban,és lehet hogy ez az előítéletem már eleve negatívan árnyékolta be ezt a könyvet,amiért nem sikerült kellően megkedvelnem.Remélem érthető mire gondolok?!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 16. 11:41 | Válasz erre | #20
Nyugi,nem vettem/veszem a szövegeidet beszólásnak!Ez egész egyszerűen egy szimpla eszmecsere eme könyvvel kapcsolatban,ahol megosztjuk véleményeinket egymással!Persze a netes kommunikáció rákfenéje hogy a puszta betűk olvasása,mindenféle egyéb gesztusok nélkül zavaró lehet és kelthet az emberben némi gyanut hogy esetleg efféle \"beszólogatásokról\" lehet szó-pláne hogy sokan tényleg erre használják az ilyen fórumokat-de esetemben ilyesmiről indokolatlanul nincs szó!Többek között azért is írkálok néha ide mert úgy tűnik ebből a szempontból egészen kultúrált társaság gyűlt itt össze!(Lehet hogy ez a KJK-k pozitív hatása az ember személyiségére nézve?[smiley]awink[/smiley])
Bízok benne hogy ez a felállás a jövőben sem romlik le!
Veled meg kimondottan jó erről a könyvről beszélgetni,mert kedvencedként profi vagy benne,minden zegét-zugát ismered,így olyan dolgokra hívhatod fel a figyelmemet ami esetleg nekem nem tűnt fel!
Ráadásul én nem vagyok merev változtatni az álláspontjaimon,ha valóban jó érvet hoz fel bárki pl.arra nézve hogy miért is jobb ez a mű mint gondolom!
Nade a kérdésekre kitérve:356-logikusan így van,de a szöveg ezen a téren nem egyértelmű!Ha úgy van ahogy írod,ami nem ténylegesen fegyver azt mindenki maradéktalanul elviszi,így a molnárnál mindenkinek lesz sisakja,és az ott feltett kérdés eleve értelmét veszti!Érted mire akarok kilyukadni?Mellesleg a legtöbb holmi sokat nem segít ezek közül.
160-ha nem iszod meg nem derül ki hogy gyógyító folyadék,és ilyen alapon hogy itathatod meg haldokló bajtársaddal?Ha pedig megiszod,ezt már nem tudod megitatni vele!Nálam nem ezt jelenti a játékosrutin,ez szimpla csalás,ha még nem is nyom akkorát a latba.
193-szerintem kb.közepes fejtörő.Rejtvényújságokban is vannak ilyenek,abból pl.rá lehet készülni.
185-a pókiszonnyal a kápolnában,ill.előtte egy kicsi hátrány Cadaverrel szemben is!Nézz csak utánna!
378-igazad van!Szerintem sem kell ezek után hozzászámolni!
306-én nem kértem a segítségét,pedig úgy tűnik jobb lett volna,mert nagyobb az előnye mint a hátránya!Megintcsak jogos!
313-nekem ez volt a legegyszerűbb,annyira egyértelmű volt hogy a nagyobb számok a velük szemközti kisebbek 6-ossal szorzásai!Hát kinek mi!
És végül eme definíciódat felfedve értelmet nyert a dolog!Szóval nehéz a könyv,de sokadjára/kiismerve már mégsem annyira mint pl.A varázsló kriptája!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 15. 15:29 | Válasz erre | #19
Köszi, igyekeztem - kell az összetartás - és szívesen, tegnap úgyis ráértem. Remélem, hogy hasznos és informatív volt.

Természetesen továbbra is várom a véleményeket!
2012. április 15. 15:28 | Válasz erre | #18
Ezzel kapcsolatban egyetlenegy dologra térnék ki, amely magába foglalja a \"lopást\" is, ami amúgy lehet tisztelgés is, vagy fantáziatlanság, vagy csak \"segítség\". Utóbbi kicsit morbid, de pl a 4 Káosz Kentaur egyféle segítség, mert szinte tuti, hogy átkerülsz a másvilágra, így nem kell tovább gürizned, és még mindig marad újdonság a későbbiekre:D

Nekem tetszik a 400-as pont:)

Amire pedig kitérnék: de csak röviden, tömören és érthetően, legalábbis remélem.

Fantasy: nekem ez egy olyan dolog, amely nem valós, csak kitaláció, egy teljesen érdekes, és bizonyos szemszögből nézve, egy elvont világ. Gyakorlatilag szinte az összes esetben már fantasy az, amelyben ork, sárkány, vagy hasonló szerepel.

Nem tudom, hogy melyik volt az első ilyen, (talán Conan, vagy Hobbit), de arról az író nem tehet, hogy rengeteg esetben a közép-, illetve ókorral és mítoszokkal hozták kapcsolatba, legalábbis ami az ábrázolást, illetve megvalósítást illeti. Pl.: várak.
Ezért személy szerint én még a sci-fit is fantasynek tartom, csak az űrben játszódik:)
Nekem teljesen rendben van, hogy középkorias.

peace
2012. április 15. 15:21 | Válasz erre | #17
Na tehát, elsőször is köszi a kifejtést!:D
Másodszor pedig, van némi ellenvetésem!
Bár hozzáteszem, hogy nem beszólok, vagy ilyen alapon, egyszerűen én más aspektusból nézem a dolgokat:)

Igen, elég kcsg dolog a négy speckó képesség, nekem harmadjára vagy negyedjére jött ez ki, ezeken már nem választanék, nekem nem kell a szelleműzés.

356: szerintem meg csak a fegyverekre vonatkozik, hiszen ott van mint speciális képesség. Azokat színesíti. Ez inkább szerintem amolyan segítség az író részéről.

160: szerintem nem egészen sarkítás, inkább csak játékos rutin, ha nem hangzik nagyképűen, ez viszont írói hiba, az ilyenre figyelni kell. Más néven kiskapu.

193: a fejtörőn azért siklottam át, mert azt vagy tudja vki, vagy nem. Annyira nem nehéz, hogy józan paraszti ésszel ne lehessen kiszámolni. Az ilyenek arra vannak, hogy érdekessebbé tegyék a könyvet. És bárkit meg lehet kérdezni, ha esetleg nem megy, őgyhogy ha egy kicsit lazán fogalmazok, akkor még pozitív szociális szerepe is lehet életünkben. (Tudok egy-két jó fejtörőt, így tapasztalatból mondhatom, az emberek szeretik. Persze ki melyiket!)

185: azért hagytam ki, mert:
1-álmos voltam:)
2-végül is ezen az útvonalon csak a Kápolnában volt vele gond, de az nem éppen egy nagy harc.

378: nem, akkor már nincs nálam a hervasztóvíz, Éjtövist nyírtam ki vele. Persze lehet, hogy figyelmetlenség az író részéről, hiszen úgy is fel lehetett volna tenni, hogy \"használtad e a hervasztóvízet\", vagy a \"hervasztóvíz használata\"

306: elszámoltad, Lord Haris Juvar emberei is velem vannak... még:) Így már 14!

313: engem itt anno az ábra zavart meg!

A végére pedig: én olyat sose mondtam, hogy nem BRUTÁLIS, csak azt, hogy szerintem van nála ezerszer Brutálisabb, pl.: Varázsló Kriptája! Ott még támadóerőt se nyerhetünk, Razaak pedig...

Én, amikor arról beszélek, hogy nehéz e a könyv, akkor a sokadszori újrajátszásra gondolok, de természetesen aláírom, elsőre szinte lehetetlen végigjátszani, de még másodjára is, legyen akárki akármilyen rutinos!
2012. április 15. 13:00 | Válasz erre | #16
Nem mellesleg pedig:kösz szépen ezt a gyors és precíz választ amit itt lentebb leközöltél!Ezt nevezem!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 15. 12:27 | Válasz erre | #15
Jöjjön folytatásként a könyvkritika,szépen sorban mindenre kitérően!
A borító:első pillantásra igényesnek tűnhet;szépek a színek,jópofa a lila árnyalataival megalkotott háttér,és az abból hatásvadász módon kiemelkedő,azonnal a tekintet vonzó nagy vörös dög,a hátán szintén vicsorgó kék kecskefejű humanoiddal,de jobban megfigyelve azért kiderül hogy cseppett gagyi is a mű!Rosszak a mozdulatok ábrázolásai,hibásak az arányok,és ezzel együtt mesekönyv hatást keltően bugyuták a háttéralakok!Az ábra a könyv egy jelentős eseményét mutatja be egyébként(lásd 184-es fejezetpont!).
Teljesen rossznak nem mondható,de kiemelkedőnek sem!Közepes!
A belső illusztrációk-szintén ugyanezen alkotótól-dettó!30 nagy méretű és 6 kisméretű kép van,de ezek kb.3/4-e nem kiemelkedő és/vagy stílustalan,hangulattalan!(Bár a könyv dícséretére legyen mondva a 30 képből 25 szépen végigköveti a fő vonalat,a kis képek pedig szintén a történet egyes elemeiből villantanak föl!)
Maga a közeg:lehet egyedül vagyok a véleményemmel,de szerintem ez a kora középkori brit stílusú közeg nem illik a Titánra,főleg nem Óvilágra,pláne nem Kakhabad mellé!Egyszerűen nem klasszikus fantasy!Vaskövesdet-amiből itt Vérkrétakő lett-nem ilyennek képzeltem a Titán alapján!(Ki az aki igen?)Nálam ez az egész sokat nyom a hangulaton a fentebb említett képekkel együtt,amelyek szintén ehhez az érához igazodnak,de középszerűségükkel nem képesek emelni a szinten![smiley]szomoru2[/smiley]
A háttérsztori és maga a kaland:a háttér amellett hogy alapsablon szerintem egész jó lett!Komolyan!Az elején még a fentebb írtak ellenére is egészen hangulatos az egyszerű \"nyomd le a főgonoszt\" sztorit ebbe a vihar által nyílt térkapus keretbe helyezni!Sőt,maga a kaland is egészen Wendefordig,ha nem is a legjobb,egészen okés!Onnantól már hullámzik a színvonal!A Cleeve Majorság és a vadászat eléggé nyúlásízű(bár tény hogy kicsit felspékelve),kísértetiesen hasonlít A pusztítás maszkjaiból Hever uradalmára!A Havaloki út gyilkosai pedig A varázsló kriptája orkjaihoz!
Havaloknak sincs semmilyen íze;sablon dolgok(vásártér)keverednek némi,tűrhető saját ötlettel(Furcsa fickó és haverjai),és szintén de ja vu témákkal(alkimista+a tesztje=a kharéi bölcs;a zsoldos bérlés=A halál seregei).
A gonosz papok szektájának likvidálása az egyetlen jobb húzás Havalokban!
Két út vezet tovább!A tévúton egy groteszk Robin Hood banda támad be,a helyesen pedig egy akasztott lich.Elég gyenge szerintem mindkettő!Az éjszaka Ezüstpengéjű Torrinnál mondjuk egynek nem rossz.Bár így meg kimarad a boszi,ami épp a könyv ízesebb pillanatai közé tartozik!Ennox sablon,de elmegy.A kokatrisz ill.a banshee is egyfajta nyúlás-tipikus kelta mesék gyakori szereplői-bár ebbe a közegbe passzolnak,úgyhogy ezek kivételesen nem jelentenek problémát,sőt viszonylag ízesen vannak a történetbe helyezve!Igaz a Banshee tévúton,és az utánna következő kentaurok már nagyon nem passzolnak a közegbe!(A hóboszorkány barlangjai,de ez már csak kukacoskodás részemről!)Assart és Myrton hoznak egyfajta hangulatot,de nem eredetiek különösebben ezek sem!Annál inkább egy agyatlan trancsír harcsorozat ez a szakasz!
Carass tévút!Van egyfajta hangulata az itt folyó harcoknak,ill.a \"Diótörő\" kiiktatásának,de ez sem a legjobban kihasználtan,mivel még az előzőnél is agyatlanabb trancsír az egész lényegében!Az Aelfgar megszerzése-bár szintén egy szivatássorozat-elmegy!Bár az elfek itt is kicsit a Pusztítás maszkjait idézik![smiley]beka2[/smiley]
Ahogy a visszatéréskor a dombi óriás is(+szintén A varázsló kriptája).Ütközet Harnwotchnál!Egy kis Halál seregei,egy csipetnyi szivatással,trancsírozással...Mit mondjak,az egész kalandot végigkísérő eszméletlen sok harc(vagy 85-90%-ban mind módosítva)nem éppen hangulatfokozó számomra.Inkább az ellenkezője!88 különféle harc a könyvben!Ez már nem enyhe túlzás!Tipikusan amatőrhiba amúgy!(OK,nem kell mindet végignyomni,de akkor is,szinte ezekből megírni egy könyvet...)
A tévút \"fűzembere\" bár szintén kelta mitológiai nyúlás,hangulatosabb lenne,de ugye ez mellékszál(és roppant szivatós!).
Caer Skaal ötlettelen szivatáshalmaz!Itt már csak az a lényeg hogyha végigkínlódtad magad eddig az egyébként kivételesen hosszú(és ezért fárasztó)fejezetpontokon,minél előbb bepusztulj!
Vasevő?=X Livingstone könyv.
[smiley]unalmas[/smiley]
A végső összecsapás viszont ismét egy jobb pillanat,annak ellenére hogy végtelenül szemét!A befejezés pedig ismét visszaesik!Nem tetszik a 400-as pont,az egy dolog hogy egy kicsit gejl,de mi történt szegény,hű Lángsörénnyel?
Egynek elmegy a mű,de férfiasan bevallom,sokszor elcsodálkozok nagy népszerűségén!Annyira szerintem nem nagy durranás!(Ha valamit kihagytam volna majd pótlom!)
10/6
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 15. 11:23 | Válasz erre | #14
Alapvetően jó a végigvitel,de nálam azért akad némi kivétel,úgyhogy most csak ezekre térnék ki!
Kapásból szemét módon indít a könyv a speciális képességekkel,hiszen nem mindegy melyeket választod(nem úgy mint pl.A szamuráj kardjában),némelyiknek semmi haszna,viszont egy-kettő hiánya bizonyos esetekben végzetes!100% hogy a választottjaid többszöri próba után lettek meg,ezekről elsőre lehetetlen tudni(de még többedjére sem biztos)!Könnyű könyv?Így indít?[smiley]ejnye1[/smiley]
Én egy kivétellel tértem el a tieidtől,azaz szent csapás,hadvezetés,lovaglás OK,de negyediknek a szelleműzést reálisabbnak tartom!Lásd orgyilkos tőr!Jobb az elején megszabadulni tőle,de más esetekben is hasznos,amíg nincs olajad!
És a kérdéses pontok!356-az itt felsoroltak nyilván nem mind egy az egyben fegyverek,de annak kezelendőek,szóval egyedül a sisakot tudod elvinni!Ha más is kell,marad a kardod!Legalábbis nem teljesen egyértelműa magyar fordítás jelen esetben.
274-óriási szívatás a Pusztítás Maszkjai nyomdokain(amiből speciál rengeteget nyúl eme mű,de erről később!),és szintén tönkre is teheti az egész kalandot már itt az elején!
160-ez sarkítással használható fel a későbbiekben a lovagnál,nem tartom teljesen szabályosnak,de ez persze még jelentéktelen az összképet tekintve!
30-bizony,bizony,ez sajna megengedhetetlen hiba!Ennél a könyvnél kötelező a magas induló ügyesség,itt meg rontanod kell rá![smiley]mf3[/smiley]
193-vicc!Kell az arany,amit aztán visszaad.Játéktechnikailag persze logikus,bár életszerűtlen hogy ezek után már lőttek a piacolásnak,szóval ez is egy enyhe szivatás!
Nem mellesleg itt azért van egy közepesen nehéz fejtörő,amin szépen átsiklottál!Te lehet kilogikáztad a megfejtést,de szerintem a többség-főleg a 9-15 évesek akiknek alapvetően írodott-nem fogja tudni kiszámolni!És ugrot is az egész kaland!
41-itt azért még nagy eséllyel lesz egy fight!
185-de szépen kihagytad ezt is!Ez semmi más az író részéről mintegy megag..iség!Egyszerűen esélyed sincs ezt elkerülni,de a könyv vissza-vissza tér rá Templomosok Kápolnájának befejezéséig hogy megszivasson vele!
378-na igen,a könyv legnehezebb fejtörője!
368-nem 7 az a 3 pont?Vagy nincs nálad a hervasztás itala?Az mintha kellene valamire emlékeim szerint.
280-nono,ezt kihagytad!Bár tényleg ez egy könnyű menet![smiley]awink[/smiley]
306-itt csak 10 pontod van!5+3+2;nem kicsit necces!
149-gratulálok az író realitásérzékének,és elfogulatlanságának!
296-ugyancsak!
313-ha még a könnyebbek közé tartozik is,azért ez is egy fejtörő amin a megoldás múlik!
És innentől nem is részletezném!Egy eszelős szívatáshalmaz a végére,rengeteg necces próbával!A könyv 26 halálpontjából csak 14 Caer Skaalban van!(A többi meg majdnem mind közvetlenül előtte,az embervadakkal való összecsapásnál!)
Tegyük hozzá hogy bár írtad hogy az egyedüli nehézséget az általad leírt útvonal alapján csak a kockadobások jelenthetik,azokból akad jócskán,zömük döntő jelentőségű!A könyv sokszor szívat olyan felkínált lehetőségekkel,amelyek szimpla átb...ások!Vagy nincs értelmük,vagy később életbevágóan fontos lenne a már (f)elhasznált cucc!És végül,te se,én se elsőre bukkantunk rá a helyes útvonalra!
Te szereted ezt a könyvet,kedvenced,nincs ezzel semmi baj,de miért nem vallod be hogy ez a kaland simán BRUTÁLIS?
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. április 15. 06:08 | Válasz erre | #13
Persze, hogy így van:)
Akkor vedd elő, porold le és játszd végig.
© SzG
2012. április 15. 06:04 | Válasz erre | #12
Hú, hát én ehhez már annyira nem tudok hoszzászólni, rég játszottam vele. :) De ha legközelebb nekeisek, akkor majd lecsekkolom a végigjátszásodat is.

Amúgy:

\"Úgy gondolom, hogy ezzel a módszerrel az egyedüli nehézséget csakis a kockák jelenthetik, minden más korábban említett kizárva.\"
Hát ez minden könyvnél így van. :D Ha egyszer tudod, hogy merre kell menni, hol vannak a fontos cuccok és a csapdák, akkor már csak a kocka jelenti a nehézséget... de ugye nem mindegy, hogy mennyi idő kell az otpimális útvonal megtaláláshoz, mennyit szívsz vele. :) És a Démonlovagokban igenis nehéz megtalálni ezt az utat, ahogy pl. a Varázsló kriptájában is, nyilván ezért is mondjuk, hogy elég nehéz könyv (na meg az izmos szörnyek és húzós próbák miatt is).
2012. április 14. 23:22 | Válasz erre | #11
Spoiler!

(Elnézést, de sajnos véletlenül törlődött, így újra kellett írnom, ezért tartott eddig:D)

Természetesen szólok, hogy nagyon sok múlik a kockán is! De szerintem ez a legoptimálisabb útvonal. Úgy gondolom, hogy ezzel a módszerrel az egyedüli nehézséget csakis a kockák jelenthetik, minden más korábban említett kizárva. Persze ha valakinek nem jó a memója:)
De ez is orvoslva lett ezen háesz által.

ÉP- 23 volt, 9-es ügyességgel és 12-es szerencsével. Utóbbiról annyit, hogy azzal van elcseszve, hogy nem egyenletesen lehet visszanyerni, azaz először vagy 6-7 próba, és utánna lehet visszaszerezgetni őket.

Az első létfontosságú kérdés a négy speckó képzettség.
Papiból csak a szent csapás kell, mert:
- sokszor segít legyengíteni az ellent, és sokszor ügyességet is von le, nő az esélyünk
- titkos tanok kiváltható szerencsével
- kapcsolateremtés és szelleműzés kiváltható egy itallal

Harciból ami alap az a fegyverismeret, abból is a dárda. Régebben buzogányos voltam, lévén többet sebzek, hamarabb véget érhet a harc, nőnek az esélyeim. DE! Aelfgar megszentelt így kiváltja a kardom és csak nívósabb:D
Ami kötelező az a lovaglás, hiszen ebből nagyon sok próba van és nem mellesleg Belgi Bajnoka az egyik legkeményebb harcunk, ahol eleve hátránnyal indulunk, nem kell azt tetézni.
Nyomkövetés teljesen fölösleges.
Marad a célzás és a hadvezetés, én inkább az utóbbira szavazok, majd elmondom később az okát.Igaz a célzás segíthet az utolsó dobásnál, nem éppen kellemes pont ott elrontani a dárdadobást.

Tehát: szent csapás, fegyverismeret-dárda, lovaglás, hadvezetés.

1
57
255-mivel itt szűzek vagyunk, ezért ez már rögtön egy necces harc, és itt nem lehet 3 sebzést semmissé tenni, mint a Varázstörőben
356-ez egy trükkös rész, hiszen azt írja, hogy max. két fegyver lehet, de nekünk egyik sem kell, csak az utolsó négy, melyek nem fegyverek:)
Páncélkesztyű csak a feeling miatt, a sisakról pedig később. A mellvasnál és griffpajzsnál szerintem nem érdemes tökölni a számolásnál, mert kiegyenlítik egymást, ami a lényeg: MÍNUSZ 1 SEBZÉS!!!
80
197
348
200
75
43
211
285
317
134-színesítés
268-detto
362
102
26
99
166
392-színesítés
166
274-itt meg kell lennie a 3-nak,
111
74
187-na itt figyel be a sisak
25
354
160-ezzel lesz egy trükk
377
49
147
325
281-rafinált író utolsónak kínálta fel a helyes lehetőséget:)
40-varjús pajzs középen fent befigyel:)
258-érdemes a szerencse miatt rááldozni, meg amúgy is nemsokára visszajön
125
385
87
250
266
8
291
30-sajnos ezt is elcseszte az író, mert rontani kell, kár, hogy egy ilyen apró figyelmetlenség csökkenti a könyv értékét
112-aranysárkányos pajzs kötelező
55-később jön a miértje
353
256
86
365
352
312
394
46
17
288
82
38
293
3
156
121-visszajött a három arany:)
241
334
367-színesítés
248-ha jól számolom, akkor 26 aranyunk van, de 10-et meg kell belőle hagyni! Ami kötelező, az Ziridian Amulettje a szerencse pontok miatt és a Szentelt Olaj - ez váltja majd ki a szelleműzést. 26-10=16-11=5, azaz plusz öt kaja
193-na ezért kellett a 10 arany, 4 a hervasztóra és 6 a megvilágosodásra, amely segíthet majd 1 szerencspontot megvédeni Sir Connornál a vége felé, mikor közli velünk, hogy a varjúra figyeljünk. Na már most ez is egy válaszút, mint korábban a hadvezetés, vagy a célzás. A szerencse pont megóvást felhasználhatjuk majd Belginél, viszont ha megspóroljuk a hat aranyar, akkor plusz kajánk lehet, mely az épben nyújthat segítséget, erre mindenki érezzen rá, hogy éppen milyen napja van a kockákkal:P
227
34
139
53-egyik kedvenc képem, és Tony Hough tehetségge is megmutatkozik, nézzétek meg a fenti szurkólokat, meghalsz b@zdeg, k.@nyád, stb--- Mintha egy fradi-diósgyőr meccsen lennék:)
117-na az előző harcnál annyi van, hogy érdemes kivételesen észben tartani a mínusz/plusz támadóerőket, hiszen 1-et levonhatunk tőle, így sose lesz 22 a te.-je!!!
314
188
328
387
62-nehéznek tűnik a harc, de nem az, mindenki matekozzon
152
45
77
93
172
307
83
41
287
89
185
219
283
65
283
181
85-fontos fp, hiszen kiválthatjuk a törpe mellvasunkat és így nyerünk 1 támadóerőt, nem mellesleg, továbbra is mínusz 1 sebzés, azért is szeretem a korábbi havaloki piacnál inkább a megvilágosodás italált megvenni, hiszen a legtöbb ellenfél így csak 1-et tud sebezni, gyógyulni meg sok helyen lehet
19
310
115-itt csak a leheletük okozhat fejfájást
24
150
73
126-itt függ, hogy mit dobtunk korábban a főpapnál, nekem legutóbb pókiszonyom volt
300
27-igaz, hogy olvastunk róla, de mivel a tükörre nem érdemes két szerencse pontot áldozni, meg nincs is, ezért nyakazzuk le
168
332
148
224-na itt az egyik korábban említett trükk, hiszen máskülönben az 5-re kell lapozni, ahol fölöslegesen épt vesztünk
eredményfüggő, nekem ez volt legutóbb 275-ugye, ugye a Lovaglás már megint:)
31
195
234
31
215
31
381
337-színesítés
94
376
289
243
109
304
361
214
131
243
391
320-a harmadik segítség a harcban, még egy támadóerő plusz, vagy mínusz
391
42
270
116
56-voltbenn részem, kétszer is
199
249-szentelt olaj befigyel
374
308
378-örökérvényű kedvenc, hogy hogyan jutottunk el idáig
267-na az előbb az volt a trükk, hogy nyugodtan használhattuk a molnárnál megszerzett fokhagymás italt, hiszen ott azt írta, hogy csak kortyoltunk belőle, ezért is nem kellett rá külön költeni Havalokban:)
72
37
136
315
278
324
76
368-7-4=3, nem nehéz nagyot dobni
280
33
245
330
366
222
58
286-hurrá, az utolsó segítségünk, még egy támadóerő plusz/mínusz, ezáltal mindenkinek max. 9-es ügyessége lesz, de még mindig eggyel kevesebbet sebződünk, ahogy Fehér Gandalf mondta:\"Hope is kindled.\" Mikor meggyújtották a jelzőtüzeket. Feléledt a remény, vagy ilyesmit jelent
344
395-\"miértje\":)
23-jééé, megint Lovaglás:)
10
173
306-most sem jön rosszul a hadvezetés
184
149-ez azért még így is kemény lehet
236
35-hmmm, anno szép kis meglepi vót
302
322
340
326
386
247
331
110
242
296-na eljött az egyik legkeményebb harc!, bizony jól jönnek a bónuszok, és a lovaglás is, de így is le kell vonnunk a lándzsa járatlanság miatt pontot, ezért jó, ha minél hamarabb kiüjtök a nyeregből, úgy már sokkal könnyebb a harc
351
142
167-csúnya gonosz írü nagyon ügyesen felkínálja a rozsdítót használatra, pedig nem is itt kell:)
294
329
47
240
198
335
313
6
70
212
372
100
54-na itt jól jön a megv. itala
122
14-emlékszem mennyi idő telt el míg rájöttem, hogy visszafelé értelmes szót kapunk:)
14
29-már megint jól jött a szent csapás:)
290
129
196
229-na ez az egyik, ha nem a legkeményebb harc, kivéve, ha hatost dobunk... és megint a szent csapás segít!
138-14-es Becsületünk ellen mit akar?:D
219
79... talán nem kell mondanom
162-ez is kemény harc, de itt segíthet a nehezen megszerzett szerencsénk is, illetve minden egyéb
251
360
127
176
120
333
396...lovaglás ismételten jó:)
11-itt a legrosszabb elbukni:S
és a hőn áhított 400!

Ugye így már nem is volt olyan nehéz?:D


Annyi kérésem lenne, már ha lehet, hogy írja le mindenki a véleményét erről az útvonalról, mert kíváncsi vagyok, hogy sikerült e új dolgokat mondanom nektek!

Köszönöm!
2012. április 14. 21:40 | Válasz erre | #10
Ha gondolod, akkor várj meg, most kezdem írni.
Viszont nem EGYSZERRE, ez fordítási hiba! Külön-külön:D
Pont egy ilyen létfpntosságút rontottak el az amúgy igen kiváló fordítók!
Igaz, külön-külön is nehéz!
© SzG
2012. április 14. 21:32 | Válasz erre | #9
Ja, ezt már én is írtam, hogy brutál, illetve hogy nem értem, miért tartod könnyűnek-közepesnek, na mindegy. :D
Én asszem sose tudtam szabályosan végigvinni, és nem csak azért, mert húszmillió tárgyat-infót-verset stb.-t kell összeszedni itt is, és tele van instant halállal, hanem mert a kockától is sok minden függ, főleg a végén, pl. a főszörnyet és a lovagjait (akikkel EGYSZERRE kell megküzdeni, ha jól emlékszem) szinte lehetetlen leverni. Ezt már más is írta amúgy, gyakorlatilag mindenkinek meggyűlt a baja velük, ahogy láttam. :D
2012. április 14. 19:46 | Válasz erre | #8
Ok, akkor megcsinálom a saját vázlatomat, hogy mit is gondolok én optimális útnak. Majd fel is teszem, valszeg még ma.
De remélem, hogy sikerül bebizonyítanom, hogy annyira nem is brutál!