Zagor.hu
Zagor.hu fórum
3 – A Ketheri Maffia
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (3)
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Nekem tetszett ez a nagy hájas maffiavezér-féleség a borítón, de vele nem találkozunk a játékban, úgyhogy érdekes az ottléte. A mögötte lévő bolygófelszínen viszont kalandozhatunk.

[b]Illusztráció[/b]
Szerintem Nik Spender munkái szörnyen gyengék. Nem mondom, van egyfajta hangulatuk, de legtöbbször inkább röhögőgörcs tört rám egy-két képet látva. A kígyóistenség (132.) például olyan, mintha egy 12 éves gyerek rajzolta volna. Azt tudnám mondani, hogy vannak nagyon rossz, és vannak kevésbe rossz munkák a könyvben.

[b]Háttértörténet[/b]
Adva van egy Aleph Cygni nevezetű rendszer, és azon belül is a Kether nevezetű bolygó, mely a galaxis kábítószerközpontjaként lett hírhedt. Az egész űrszektor úgy ahogy van a velejéig korrupt, ezért küld minket oda a Galaktikus Államszövetség hogy kinyomozzuk az egészet, megtaláljuk és felszámoljuk a bandát.

[b]Eredetiség[/b]
Egészen eredeti. Ilyen nyomozós krimi-szerű játék nincs túl sok.

[b]Kihívás[/b]
Kifejezetten könnyűnek mondanám, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy semmiféle elengedhetetlen tárgy, kód, kulcs nincs a kaland folyamán. Harcok is átlagos sűrűséggel vannak, és ahhoz is nagyon bénának kell lenni, hogy teljesen elakadjunk a nyomozással. Egyedüli problémát pénzünk (itt tekának hívják) mennyisége jelenthet, nagyon nézzük meg, mire mennyit költünk. Például egy megvesztegetés során felajánlhatunk 1000, 2000 vagy 3000 tekát is, de mindhárom esetben ugyanahhoz az információhoz jutunk. A gond ezzel a későbbiekben fog jelentkezni, mert ha elfogy a suska, nem tudunk például űrhajót bérelni, és akkor kalandunk véget is ért. A játék során amúgy nem lehet plusz pénzt szerezni.

[b]Főgonosz[/b]
Két főgonosz van, a banda két vezére. Az első Zera Gross, akinek undorító figurája (egy rohadófélben lévő dagadt nőről van szó) nekem tetszett, míg a másik B. "Puskás" Babett egy nagyon szimpla figura, semmi extra nincs benne. Egyikük sem igazán meghatározója a műnek.

[b]Rendszer[/b]
A hagyományos harc mellett vívhatunk tűzharcot is tűzfegyverekkel, és ha az űrben támadnak meg minket, űrhajócsatára kerül a sor. Ehhez meg kell határoznunk Energiapajzsunk és Fegyverzetünk erősségét is (érdekes módon ez utóbbinak nincs rubrikája a kalandlapon). Van még két irányított rakétánk is, melyekkel azonnal elpusztíthatunk egy ellenséges hajót (összesen tehát kettőt), ez azért jó nagy könnyítés a játékban. Kapunk még 4 Egészségtabbletát (1 darab 6 Életerő pontot ad vissza), és 5000 tekát.

[b]Hangulat[/b]
Azzal kezdeném hogy több alkalommal tapasztaltam, hogy el van írva a fejezetszám, ahova lapozni kell. Például a főbiztosnál (346.) ha szóba akarunk elegyedni vele nem a 263-ra kell lapozni, ahogy írja (értelmetlenül folytatódik a szöveg), hanem a 268-ra. Ez azért elég durva hiba egy lapozgatós játékkönyvnél. Aztán még egy nem zavaró, de poénos hiba: a 63-as résznél két szerzetes támad ránk, bár a rajzon épp négyen húzzák elő a tőrüket. Na mindegy… Még egy vicces rész, amikor a kígyó-istenség versben ad nekünk tanácsot, hol kéne folytatnunk a nyomozást ("a vámhivatalban lennél helyeden"), hát ez már tényleg nevetséges volt. És ha már itt tartunk, kérdem én: miért vannak a játékban mindenféle szörnyek? Hogy ők honnan származnak, arról semmiféle magyarázatot nem kapunk. Véleményem szerint itt fölösleges volt berakni őket, meg kellett volna őrizni a 'reál-fantasztikum' világot.
A hangulat azonban tényleg megvan, a korrupció és a félelem kézzelfogható jelenségként van jelen. Főleg azok fogják élvezni akik szeretik a klasszikus krimiket, mert itt minden tipikus jelenetben részt vehetünk: megvesztegetés, fenyegetés, merénylet, autós üldözés, stb. Ami talán kicsit visszatetsző, hogy az ügy nem túl bonyolult (bár lehet, hogy ennél bonyolultabbat már nem bír el egy kaland-játék könyv), és hogy a befejezés nagyon egyszerű, nekem nem okozott elégtételt, mert túl szimplán sikerült elérni. Vagy kinyírjuk Babettet halál könnyedén, vagy még könnyedebben egyszerűen felrobbantjuk az egész űrállomást, ha megszerezzük a detonációs kulcsot.
Értékelés: 5 / 10
Mindig úgy gondoltam, hogy a KJK rendszere a középkori történetekkel működik a legjobban. Nem tudom, miért érzem így, ez van. A könyv rendben van, de van néhány hiányossága. A Ketheri Maffia már csak eredetisége és újszerűsége miatt is említést érdemel. Kicsit kilóg a többi közül azzal, hogy egy sci-fi univerzumban játszódik, az űr közepén, és az a feladatunk, hogy felszámoljuk a helyi szervezett bűnözői társaságokat. Bár a történet maga elég érdekes és a nyomozós rész is elég jól lett megszerkesztve és megírva, sokat ront a megítélésen a végső ellenfél rendkívül gyenge volta. Érdekessége azonban, hogy két sikeres befejezése is van a történetnek. Mindent összevetve átlagos a könyv, a sci-fik között azonban a jobbak között van. Chapmant ezen munkájáért a szokásosnál nagyobb dícséret illeti meg.
Egy jövőbeli kábítószer-ellenes nyomozó vagy, aki megpróbál beépülni a hírhedt Puskás Babbet csempészbandájába, hogy megsemmisítse azt.

A Ketheri Maffia egyike annak a maroknyi KJK könyvnek, ami félreteszi a megszokott kardos-varázslós sémát és a messzi jövőbe, a galaxis egyik távoli szegletébe kalauzol minket. Nem éri el sem a [i][url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=23]Lázadók Bolygójának[/url][/i] magasságát, sem pedig az [i][url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=22]Égi Fejedelem[/url][/i] mélységeit, mindent összevetve azonban igen kellemes olvasmány. A kaland nyomozós része nem rossz, bár a környezet lehetett volna egy kicsivel kidolgozottabb. Egyszeri olvasmánynak mindenképpen elmegy.
hr
2018. június 7. 19:35 | Válasz erre | #36
Jelentem lecseréltem a bilincs képét.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2018. május 26. 01:35 | Válasz erre | #35
A bilincs a színe miatt úgy néz ki mintha nem is szereztük volna meg. Csak mondom.

[spoiler2]50(n Ü fail) 377 374 391(379)[/spoiler2]
2017. augusztus 29. 17:05 | Válasz erre | #34
Nekem pont az egyedisége miatt jön be nagyon ez könyv. Minthogy azt már páran előttem is írták, nem az a szokásos "középkori fantasy", több tucat szörnnyel és egyéb lénnyel. Az ellenfelek is nagyrészt emberek vagy gépek, nem az van, hogy a Kether bolygón lépten-nyomon életveszélyes, amorf űrlényekkel kerülünk összeütközésbe, ami nekem külön megkönnyebbülés volt. Persze azért a maffia központjában van egy pár ilyen...
Ráadásul ki ne akarna drogspecialista, "űrnemzetközi", nem mellesleg 1-es számú ügynök lenni? :)
A szerző fogalmazása is bejön, helyenként amolyan "találóan viccesre" veszi a figurát. Pl.: "A gép nem vesztegeti az időt azzal, hogy közölje veled, nem találtad el a helyes választ. Erre onnan jössz rá, hogy azonnal tüzet nyitott. Lapozz a 97-re." :)
Persze azért egy-két apró hiányosság szerintem is van benne, azért mindenképpen csak ajánlani tudom ezt a könyvet.
2016. április 27. 08:46 | Válasz erre | #33
A könyv első fele, kétharmada tányleg emészthető, a vége, amikor mész a rejtekhelyre, az lett kicsit összekapva! :(
2016. január 25. 09:28 | Válasz erre | #32
Ebbe a kalandba valószínűleg sohasem mélyedtem el volna alaposabban, ha FireFoX nem teszi fel az oldalra a játszható könyvek közé.
Ennek köszönhetően viszont mégiscsak átrágtam magam rajta, és kijelenthetem igencsak alaposan.
Maga a sztori tény hogy nem egy alapmű, elsőszámú kedvencem sem lett, de mindent összevetve mégiscsak kellemes csalódást okozott!Egy jobb közepes nyomozgatás, ami bár a KJK sorozat egy óriási kakukktojása, szerintem kár kihagyni.10/6
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2015. december 13. 14:40 | Válasz erre | #31
Na ez a történet igazán kellemes meglepetés volt számomra. Még kamaszkoromban olvastam és ez volt az első sci-fi környezetben játszódó KJK, ahol kifejezetten tetszett a történet felépítése. Ez a nyomozós háttérsztori a Satophil-D drogkereskedelemmel kapcsolatban szerintem nagyon jó. Általánosságban bejön nekem ez a stílus, amikor még elsőre nem is tudod hova fog kilyukadni a történet.

Maga a nyomozás szerencsére nem túl kötött, rengeteg párhuzamos ág van, nagyon sokféle módon el lehet jutni a megfelelő információkhoz. De persze el is lehet rontani, a hősködés például egy csomószor bajt hoz csak a fejedre. Nagyon jó hangulata van az egész történetnek. Zera Gross egy fasza gonosz, habár talán kissé elcsépelt a gonosz, kövér, középkorú maffiózónő karaktere - legalábbis már pár helyen találkoztam hasonlóval.

Ráadás: ha jól emlékszem ebben a könyvben van az Antares-rejtvény is - hát nekem nem kellett plusz információ, hogy megfejtsem :) Emiatt is adtam egy pluszpontot a történetnek :)
2013. március 6. 16:51 | Válasz erre | #30
Nem létezhet...csaltál, vagy túl gyorsan olvasol. :)
2013. március 6. 00:10 | Válasz erre | #29
Sziasztok !Létezhet, hogy ezt a könyvet hamar végig lehet vinni ? Túl \"gyorsan\" jutattom el Babetthez, egyedül a szobákon volt nehézkes átjutni....[smiley]action[/smiley]
2013. február 4. 17:53 | Válasz erre | #28
Sajnos nincs sok alap KJK konyvem nemetul, viszont ez meg van es tegnap el is kezdtem olvasni, csak hogy gyakoroljam a nyelvet. :) Ismet raebredtem, hogy a nemet nyelv csodas, a hosszu szavak es 3-4 soros mondatok. :) De orommel konstataltam, hogy megertem a szoveget. :)
2013. január 1. 05:43 | Válasz erre | #27
Erre ráhibáztál mert bizony sokkal jobban szeretem könyvből olvasni és köszönöm szépen a segitséget akkor a Fear és a Fenevad után utánanézek.És elnézést az offért.
2012. december 31. 22:42 | Válasz erre | #26
Igen, a Fear-t meg a Fenevadot beszerezheted online. Ha tudsz angolul, akkor a Sherlock szeria nekem is megvan. Nem olyan rossz az, csak nem annyira hosszu es osszetett, mint a masik ketto.


Ha szereted gyujteni es kezbe fogni a konyveket, akkor erdemes beszerezni a ket F betuset. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 31. 21:12 | Válasz erre | #25
Tölts le az oldalról a Feart-t, a Fenevadat tőlem is megkaphatod digitálisan, Sherlock meg mehet a kukába. Vécépapírnak túl kemény...[smiley]crazya[/smiley]
2012. december 31. 21:04 | Válasz erre | #24
Ugyan nem engem kérdeztél, de jó szívvel mondom, hogy egyértelműen a Fenevad lesz a befutó.
2012. december 31. 20:33 | Válasz erre | #23
Zoleeka, ha választanom kéne a kétnyelvű Sherlock Holmes a F.E.A.R. és a Fenevad nyomában között te melyiket ajánlanád legjobban ?

Sajnos nincs annyi pénzem hogy mind 3at megvegyem sőt azt se tudom biztosra hogy egyáltalán kapok-e valahol.
2012. december 31. 20:12 | Válasz erre | #22
Vegulis a magyar MAGUS konyvek is nyomozosak, es nem olyan rosszak, mint a HK. HK (Harcos Kepzelet) sorozatbol a Fenevad nyomaban nyomozos, vagy a Sherlock Holmes sorozat,amibol magyarul csak 1 jelent meg (ketnyelvu, egyik oldalon a magyar a masikon az angol szoveg talalhato).
2012. december 30. 22:13 | Válasz erre | #21
Áhhh nagyon szépen köszönöm mindenképp befogok szerezni belőle egy példányt[smiley]vigyor0[/smiley]
© Enzo55
2012. december 30. 11:46 | Válasz erre | #20
Találkozás F.E.A.R.-rel.
2012. december 29. 20:40 | Válasz erre | #19
Nekem kifejezetten tetszik a nyomozós rész és mivel én nagy rajongója vagyok a témának tudtok esetleg KJK-n vagy más sorozaton belül mondani nekem nyomozós lapozgatóst ?
2012. július 25. 18:44 | Válasz erre | #18
Kösz a linkeket!Pont ezeket nem ismertem,de láttam már hasonlót(aztán lehet hogy ezeket is,csak már nem emlékszek rájuk konkrétan),szóval tudtam róluk!Az alábbi szövegemben úgy értettem az annot,hogy a KJK sci-fik idején,1985-ben és környékén,a linkelt könyvek pedig 90-es évek végiek,2000 elejeiek!
Próbálni viszont nem próbáltam őket,mivel kb.sejtettem amit csak megerősítettél:\"nem olyan jók\"!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. július 25. 17:03 | Válasz erre | #17
Nekem a Maffiabol az elso fele tetszett, az izgalmas volt, a masodik resze kicsit ellaposodott. :( Neha azert jo olvasni 1-1 scifi-t is. Csillaghajo alaptortenete is erdekes, de kar, hogy az a legrovidebb mint kozul. Csillagkozi fejvadasz is jo. Az Egi fejedelmet regen olvastam, de az akkor nem nagyon tetszett. En tobb MadMax konyvet szivesen olvasnek: Joe Devernek volt a 4 kotetes Szaguldo Harcosa, amibol magyarul csak az utolso jelent meg, meg Steve Jackson 2-nek volt a Car Wars cimu 6 konyvbol allo sorozata.
2012. július 25. 16:57 | Válasz erre | #16
Van SW lapozgatos konyv, de nem olyan jok...es hasonlok gondolom azert nem keszultek mert Lucas elegge odafigyelt a jogokra.

http://www.gamebooks.org/show_item.php?id=672

http://www.gamebooks.org/show_item.php?id=6004

http://www.gamebooks.org/show_item.php?id=2356
2012. július 24. 19:43 | Válasz erre | #15
Nagyjából ebben a témában egyet értünk úgy látom!
Csillagok háborúja mánia;csak azzal a féle sci-fivel nem próbálkozott be anno senki!Vagy ha igen,akkor nekem nem tűnt fel,mert azzal való azonosságot,vagy csupán hasonló hangulatot sehol sem véltem felfedezni!
De valószínűleg jobb is ez így!Filmnek jó volt,lehet hogy szerepjátéknak is okés,nem tudom,de játékkönyvként szerintem nem működne!Elméletileg persze így is ki lehetne hozni élvezhetőre,de ahhoz nagyon profi író-illusztrátor páros kellene!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. július 24. 18:57 | Válasz erre | #14
Tagathatatlan igazi sci-fi kaland, aki szereti az ilyen (z)űrös dolgokat, annak tetszeni fog, nos akinek nem, az az én véleményemet osztja. Én sokallanám az a 10/5 pontot, nem ér ez a kaland ennyit. Már amikor S.Jackson előjött a Csillaghajóval, várható volt, hogy lesznek még ilyen jellegű kalandok. Azt hiszem ez a könyv a sorozat leggyengébb darabjainak egyike, bár akad rosszabb is. Nyilván, ha nekem kellene sci-fi témájú kjk-t írni, (megjegyzem ilyet sosem írtam ezelőtt, illetve volt egy, de az inkább az országút harcosára hasonlított, és Gáborcity 3000 címmel futott szűk baráti körömben. Megjegyzem azért nem osztottam meg veletek, mert a lakóhelyemen játszódik a történet, és a benne szereplő nevek is kis falunk lakói, így aligha tudnátok ezt igazán értékelni), azért legalább színleg hasonlítana valamiféle fantazy kalandra. Na de ugye a nyocvanas évek elején tombolt a Csillagok háborúja mánia, akkor az volt a trend, mint ahogyan a mai fiatalok a farkasemberes-vámpíros sztorikat kedvelik jobban. Van is a polcomon egy példán ebből a könyvből, de ritkán nyitom ki. Talán úgy 200 év múlva már ér annyit, mint amennyit kiadtam érte én balga...[smiley]crazya[/smiley]
2012. július 24. 14:34 | Válasz erre | #13
Hoppá!Nem \"valyon\" hanem \"vajon\"!
És akkor már ha így kielemeztem a könyv képeit,megragadnám az alkalmat magának a könyvnek a kielemezésére is!
Ez rövid lesz!Egyetlen egyszer játszottam végig,kb.úgy 4 évvel ezelőtt!Annyira nem jött be hogy nem is emlékszem semmire sem belőle!Sejthető hogy mennyire tetszett!Azóta meg valahogy nem volt hajlandóságom hogy újra elővegyem,így nehezen is írhatnék most reális kritikát róla.Egy biztos,a 10-es skálámon maximum 5pontot érhet így el,bár az a valószínűbb hogy inkább alatta maradna!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. július 24. 09:44 | Válasz erre | #12
Nem akarok vitába szállni mert ugye ízlések és pofonok,de szvsz ez a leggyengébb könyvek egyike ha a \"művészeti\" részeit vesszük!A borító is egy gyengébb darab(össze sem lehet hasonlítani pl.a Halállabirintuséval!),de az még úgy ahogy elmegy kategória,viszont a belső képek mindegyike eszméletlenül gyenge!Talán egyedül pont a 166-os fp.háromlábú szörnyetege tűrhetőbb ábra,de a háttere annak is nagyon béna!Kíváncsi is lennék valyon mely képek sikerültek csinosan,szépen?
Ugyanis tényleg csak vonalak,körök,sötét foltok vannak a sokszor nem egyenletesen kitöltött ábrára szánt területeken!Az árnyékolástechnika itt nem létező fogalom,és az itt-ott felbukkanó (ember)alakok is sótlanok,nulla hangulattal,ahogyan majdnem mind fegyvert szegez rád!Némelyik általános iskolás gyerek jobbakat rajzol!
(Csak néhány ábra vegyesen-a teljesség igénye nélkül-hogy szerintem mi a jó,hangulatos illusztráció:Halállabirintus-szinte mind,de pl.326-os fp.;A hóboszorkány barlangjai-itt is szinte mind,pl.88-as fp.;A gyíkkirály szigete-ez is zömmel okés,pl.139-es fp.)
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. július 23. 19:07 | Válasz erre | #11
Mar reg jatszottam vele, de szerintem feltunik a dagadt maffiafonok.
2012. július 23. 14:29 | Válasz erre | #10
Borító:
Attól eltekintve hogy a rajta látható dagadt maffiafőnök sehol nem tűnik fel a könyvben, jól sikerült, vagányul néz ki!

Grafikák:
Hasonlítanak a többi sci-fi témájú lapozgatós könyvéhez: szögletesek, a gömbölyű formák eléggé ritkán fordulnak elő benne, azonban csinosan, szépen sikerültek – a kígyóisten alakja viszont röhejesen bénán lett összefotosoppolva.

Történet:
Földtől távoli galaktikus birodalomban vagyunk szövetségi nyomozók, az Aleph Cyngi rendszerben. A Kether bolygó környékéről kábítószert terjesztenek egyesek, a rendőrség tehetetlen. Menj oda, nyomozd ki a főkolomposokat, és pusztítsd el a szervezetet! Ilyen nyomozós kalandjáték-könyvből igen kevés van, úgyhogy egyedinek hívható.

Nehézség:
Egyszerű könyv. Egyetlen olyan alkalom sincs, hogy „add össze a számokat és találd ki, hova lapozz”, vagy más hasonlóan rejtjelezett továbbjutási pont, úgyhogy ha elég sokat szimatolunk, hamar végigjátszhatjuk. Kötelező tárgy nincs, és mivel viszonylag egysíkú a nyomozás, elég nagy kunszt elbukni a feladatot. Egyedül a zsetonmennyiségre kell vigyázni (ebben a könyvben „teka” a hivatalos pénz – hát, elég inflációs ahogy elnéztem,de még mindig jobb mint az Országút harcosának a hitelpénze), ugyanis nem kapunk túl sok manit, és az a kevés is igen hamar el fog fogyni. Erős ellenfelek abszolút nincsenek, űrhajó harcból jó, ha 3 van, és itt is vannak lőfegyvereink.

Főellenség:
A maffia két főnöke: Zera Gross, egy rusnya, keléses, bibircsókos zsírdaganat nő, meg „Puskás” Babbet, egy teljesen átlagos, dzsigoló kinézetű hapsi. Tök könnyű megverni őket.

Ami tetszett:
Itt is eltértek a hagyományos harc-rendszertől, van űrhajó-harcra lehetőség lézerágyúkkal, pajzsokkal, és az országutas kalandhoz hasonlóan itt is vannak szuperrakétáink, egy lövés, egy halál. Használhatunk lézerpisztolyt meg lézerpuskát is, de a „finom hazai” közelharc is megmaradt azért. Ez a nyomozósdi elég élethűre sikeredett – az egész bolygó úgy ahogy van, korrupt, mindenkit vesztegetni kell, szaglászni, utánajárni…hehh, gyakorlatilag olyan, mintha a bolygórendszer függetlenítette volna magát a birodalom többi részétől, barátunk szinte egy sincs. Van autós üldözéses jelenet is, á lá Országút harcosa, vannak űrbázisos részek, lehet holdfelszínen is sétafikálni zéró gravitációban, és most először találkoztam vákuum általi halállal sci-fi kalandjáték-könyvben. Ami tetszett még, az a szereplők beszédmódja – a gengsztereknek sikerült elég „gengszteres” dumákat adni anélkül, hogy trágárrá vált volna a mű.

És ami nem:
Kicsit…hogymondjam…túl egyszerű a dolgom. A vámosok, a rendőrök, és úgy egyáltalán, mindenkinek a beszédéből nyilvánvalóvá válik egyből, hogy mesterkedik valamiben. És mivel másodjára már az elejétől fogva tudjuk, ki a két főkolompos, nem is nagyon van értelme újból elővenni a könyvet. Az űrhajóharc meglehetősen vérszegényre sikeredett…ahhoz képest, hogy micsoda nagy dérrel-dúrral beharangozták a könyv elején, hogy fú, itt lehet űrcsatázni is, alig van benne részünk, és azt a keveset is simán letudhatjuk rakettával. A két főellenségnél ugyanez a helyzet – „Puskás” Babbettel meg se kell verekedni, egyszerűen felrobbanthatjuk az egész űrállomást, kész-passz.
Zera Grossnál meg pont az ellentéte megy – annyira nyilvánvaló, hogy ő a hunyó, de a könyv mégse engedi hogy letartóztassuk, még csomót kell szőrözni, nyomozgatni. Egy okos rendőr ilyenkor mit csinál (oké, tudom hogy ilyen csak a mesében létezik)? Letartóztatja valamilyen alapos gyanúval, és vizsgálati fogság, ezt kellett volna tenni itt is, nem pedig maszatolni, meg kerülgetni X fejezetponton keresztül. Mire eljutok odáig hogy megküzdjek vele, elévül a bűncselekménye…
A szörnyek megint egy olyan dolog, ami nem tetszett ebben a műben. Egy sci-fi kalandkönyvben mit keres kígyóistenség, meg háromlábú monszta, meg tapogató csápok amik szájjá változnak át (enyhén Another World-szaga volt). Miért kell teljesen irreleváns, fántázi dolgokat pakolni egy sci-fi műbe?
Van azonban sokkal komolyabb baj is, a fejezetszám nem stimmel. A 346.-ról például nem 263-ra kell lapozni, hanem a 268-ra. Ez igen csúnya dolog, mert így kb. végigvihetetlenné válik a kaland, ha a játékos nem csal. A könyv befejezése pedig eléggé erőteljesen hajaz a Pusztítás Maszkjai kétsoros fináléjára…jó ebben a könyvben három sor :$ bocsánat bocsánat…
2012. április 2. 15:14 | Válasz erre | #9
2 és a 3 szót rosszul írtam
2012. április 1. 16:46 | Válasz erre | #8
amúgy sincs fogalmam kiírta azt amit az előbb írtam. Most vettem észre.
2012. március 22. 15:46 | Válasz erre | #7
Kódszótárat is mellékelj légy szíves! De ha csupán kipróbáltad, hogy tudsz-e írni, akkor gratulálok, mert SIKERÜLT!
2012. március 22. 14:26 | Válasz erre | #6
zwhwhwhwjdb
2012. március 22. 14:25 | Válasz erre | #5
zwhwhwhwjdb
2012. január 6. 20:44 | Válasz erre | #4
Na, azert a nyomozos resz jo, csak a masodik fele lesz gagyi.
© Gery
2011. december 24. 19:53 | Válasz erre | #3
Alig van benne játék.... [smiley]nezze[/smiley]
Kockadobás alig van benne és harcok nagyon bénák. [smiley]wilting[/smiley]
Történet is gagyi. [smiley]gun[/smiley]
2011. december 24. 16:35 | Válasz erre | #2
Csatlakozom:)
Hogy a legrosszabb e, azt nem tudom, de hogy az egyik legrosszabb - minden tekintetben -, azt biztosra veszem!
© CatDog
2011. december 24. 13:36 | Válasz erre | #1
Az egész sorozat legrosszabb része, vele együtt a legselejtesebb képekkel is. Többet nem igen lehetne hozzá tenni...