Zagor.hu
Zagor.hu fórum
58. könyv: Farkaséhség
BejelentkezésElfelejtett jelszó
2021. december 22. 08:15 | Válasz erre | #41
Végigjátszva nekem nagyon tetszett. Egyszerű, szórakoztató, ráadásul emellett fordulatos is, bár annyiszor nem fogom végigjátszani mint a Szamuráj kardját, a Gyíkkirály Szigetét vagy a Száguldó Harcost (4. kötetét).

A cím ellenére (ami szerintem nagyon rossz választás) ötletes és kellemes csalódás a játék. Köszönjük a munkátokat!

Hark
© FeroxX
2021. május 3. 18:15 | Válasz erre | #40
Továbbra is tartom, hogy a könyvek illusztrációit is kéne pontoznod! :D

De jó lett a kritika!
2021. május 3. 14:33 | Válasz erre | #39
Már itt is van róla az első kritika :)

https://velemenyes.blogspot.com/2021/05/vissza-multamba-20-farkasehseg.html
2021. április 21. 22:30 | Válasz erre | #38
Valóban megér egy áttekintést az, hogy a rajongói írásokból készült kötetek (40,47,51,55,57,58) mennyire alapoznak a nosztalgikus helyszínekből adódó elemek használatára. Illetve ezen túlmenően szándék tekintetében mennyire igyekeznek pluszt tenni e mellé, végül miként és milyen hatékonysággal érvényesül olvasás során.

Sikerül-e például a korábbi vagy klisés elemek mellé új, meglepőbb dolgokat is beilleszteni?! Megvan-e a plusz "fűszer", ami feldobja a kaland "menüt"?! Egy példát az érthetőség miatt: A Haláltalizmán 182. fejezetében egy kísérleti szörnnyel zárnak össze minket. Egyedi, váratlan húzás, a kaland üde színfoltja. Aki olvasta a sztorikat, nyilván már tudja hol sikerült, hol kevésbé. Aki olvasta, megírhatja, hogy könnyű kaland volt-e, és megtalálta-e a némi pluszt a nosztalgiafaktor mellett.
© runner
2021. április 12. 13:54 | Válasz erre | #37
Végre elkészült a [i]Farkaséhség[/i].
Fent van az oldalon, illetve előrendelhető.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 31. 11:41 | Válasz erre | #36
A Pókok mestere kicsit idősebb kiadásban, de a fogadtatás még a régi... Összességében nekem tetszik az ábra, talán még egy-két pókot elbírt volna a kép, de magát a mestert én is így képzelem el. Nem egy barátságos figura az biztos...
© runner
2020. december 31. 09:05 | Válasz erre | #35
[b]Végh Dániel[/b] egyik új illusztrációja:

[center][img=https://zagor.hu/egyeb/Farkasehseg_23.jpg]https://zagor.hu/egyeb/Farkasehseg_23.jpg[/img][/center]

Ezzel már 23 kép elkészült a könyvhöz.
A főhős Te vagy!
2020. december 11. 01:36 | Válasz erre | #34
Bocs elnéztem a farkas éségre gondoltam, de rosszra kattintottam, azt hittem mindig a megjelent az utolso.
dum spiro spero!
2020. december 10. 21:29 | Válasz erre | #33
Hol láttad a rendelési lehetőségét? Én nem találom a könyvrendelés opcióban...
2020. december 10. 19:39 | Válasz erre | #32
Na végre rendelhető :)))
Ennek van köze bármilyen korábbi kjk könyvhöz?
dum spiro spero!
© Denko
2020. augusztus 21. 20:16 | Válasz erre | #31
"A Gyíkkirály és a Halállabirintus rajongói írásoknál szerintem jobb lett a kaland"
Értem,köszönöm.(Ha nincs benne függönylabirintus,az nálam már plusz pont.)Egy rajongói kalandtól szerintem nem rossz a közepes minőség,elvégre nem írhatja meg mindenki A Végzet Prófétáit/Viszályok idejét.
2020. augusztus 21. 19:05 | Válasz erre | #30
Egy kaland anélkül is szórakoztathat, hogy teljesen új dolgok lennének benne. Ráadásul ez mindenkinél más és más.
Vegyük például azt, hogy az Allansiában is hadsereget irányítunk, mégis szórakoztató volt a Végzet prófétái, bár tény, hogy utóbbiban azért más szabályokkal. Magára a nosztalgiára építeni sem jelenti biztosan, hogy xar valami, de tény hogy gyakran így akarják ledugna az ilyesmit a torkunkon (lásd az új SW trilógia, ami még történetileg is tele van problémákkal, az új elemekről, mint pl. "űrlovaglás" ne is beszéljünk; viszont a Trollfog meg bejött, pedig az is erősen épített erre).
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 21. 18:47 | Válasz erre | #29
Felvetésedre válaszolva nem kell ahhoz feltétlenül Bakó szolgálatában állnunk, hogy megszerezzük a Pókok mestere, és a Farkasok mestere amulettjét! Őket likvidálhatjuk büntetlenül! Amúgy a 400. fejezet pont az, amiből azt feltételezem, hogy ez előzmény kaland, de erről részletesebben írtam lentebb. A Gyíkkirály és a Halállabirintus rajongói írásoknál szerintem jobb lett a kaland, de messze nem hibátlan! Nosztalgia van benne bőven, és ha magyarul is elolvasom nyilván még jobban el tudok mélyedni benne, de közepesnél jobbnak nem mondanám. Igaz, mindenki mást vár el egy kalandtól, én szeretem ha jól elszórakoztat!
© Denko
2020. augusztus 21. 17:29 | Válasz erre | #28
Értettem amit írtál,csak rosszul öntöttem formába a gondolataimat.

Szerinted ez egy előzmény történet,mert az eredeti könyvben megölhetjük a mesterek egy részét,itt viszont él az összes.Erre válaszoltam,hogy nincs egyetemes kánon.Pl.,ha egy könyvben szerepel Malbordus,akkor nyilván A rémület útvesztője előtt játszódik kronológiailag,mivel ott muszáj kinyírni Malbordus-t.Itt viszont szabadon értelmezhető a dolog,az összes mester életben lehet a Skorpiók Mocsara eseményei után is,attól függően,hogy milyen útvonalon mentünk.Ha lett volna a könyvnek hivatalos folytatása,amiben az áll,hogy Bakó szolgálatában állva elintéztük a mesterek nagyrészét,akkor egyértelműen kijelenthetjük,hogy a Farkaséhség a SK előtt játszódik.

Nyilván nem akarom látatlanban véleményezni,pláne leminősíteni a kalandot,csak érdekelne a véleményed.Szerinted ez a könyv is olyan,mint A Gyíkkirály visszatérése/A Halállabirintus Bajnoka?Vagy ezektől jobbnak tűnik?
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 21. 16:14 | Válasz erre | #27
Denko picit félreértetted a hozzászólásom! Nem folytatása, hanem egy úgynevezett előzménye a Skorpiók mocsarának. A Farkaséhség szerintem abban az időintervallumban játszódik, mielőtt a főhős megkapja a rézgyűrűt, és elindul a mocsárba kalandozni. Azt tudom mondani, hogy olvasd el először a kalandot, aztán majd véleményezd. Lehet neked jobban bejön majd. Több dolgot is furcsállok a kalandban, de még csak az angol verziót láttam, lehet a magyar kiadás kicsit jobb lesz. Amúgy én örülök minden magyar verziós kalandnak, csak hát annyi jó zagoros kötet elolvasása után a kalandor elvár egy bizonyos szintet. Ha pedig ez nincs meg, (mert hát erre is volt már példa), akkor bizony várnia kell egy újabb kalandra! Vagy nekiáll egynek és lefordítja...
© Denko
2020. augusztus 21. 14:42 | Válasz erre | #26
Előzménytörténet?A Skorpiók mocsarának nem volt folytatása,így kánonról nem beszélhetünk.A történet három féleképp is végigjátszható,attól függően,hogy ki a patrónusunk,ha a jót/semlegeset választjuk,akkor nem muszáj a Mesterekkel konfrontálódni.[spoiler]Kivéve a Pókmestert,de őt ki lehet kerülni.[/spoiler]
Ez a könyv is olyasmi,mint A Halállabirintus bajnoka?(Én bajom,de nagyon nem állhatom,ha ugyanazt kapom sokadszor is.)
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 19. 14:53 | Válasz erre | #25
Amiért én konkrétan előzmény kalandnak vélem [spoiler]az a 400. fejezetpont, ahol is, ha a google fordító jól értelmezte (no meg talán én is) találkozol azzal a tündérrel, aki a varázsgyűrűt osztja, csak itt a barbár hősünk nem kéri. Ráadásul ha belegondolsz, a Skorpiók mocsarában végezhetsz jó néhány mesterrel, és hacsak nincs feltámadás, akkor ők már alulról szagolják az ibolyát. Itt a Farkaséhség kalandban az író vigyázott arra, hogy egyik mester se haljon meg. [/spoiler] Itt konkrétan [spoiler2]különösen a kaland végén megkapjuk a mocsár jó részét, csak annyiban más, hogy farkas testben vagyunk. Ugyanúgy elrepül velünk a sas, a skorpiók is elzárják az utunkat, talán csak a mocsár északi részébe nem jutunk el.[/spoiler2] Nincs baj azzal, ha valaki ihletforrásként használja a korábbi kalandokat, Green is ezt tette a Múmia átka kalandjában. De azért ott volt egy határ. Itt meg picit elszaladt a ló. A főhős véleményem szerint lehetett volna barbárosabb, aki előbb üt aztán kérdez, de itt még gondolkodásra is késztetik olykor... Ráadsául szerintem a barbár íjász ritka mint a becsületes kereskedő!
2020. augusztus 19. 11:34 | Válasz erre | #24
Én nem nevezném előzménykalandnak, mert a Skorpiók Mocsarához csak a helyszín és néhány ismerős karakter miatt van köze.
A nosztalgiafaktor valóban erős, de azért nem annyira, mind mondjuk Livingstone-nál mostanában. Éppen csak annyi van benne, hogy olvasás közben legyen egy 'hoppá, vele már találkoztam' jóérzés az olvasóban. [smiley]eljen[/smiley] Bár a Vértengerekből nyúlást én is túlzónak tartom, az a rész egyértelműen csak arra jó, hogy meglegyen a 400 fp. Viszont elég sok egyediség is van a kalandban ahhoz, hogy ellensúlyozza a nosztalgiázást.
És hát lássuk be, egy rajongói kalandnál előre borítékolható, hogy visszaköszön néhány ismerős helyszín vagy karakter, mert az amatőr írókat gyakran ezek ihletik meg. Illetve jelen műnél még Conan is ihletforrás volt. [smiley]nyes[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 19. 10:21 | Válasz erre | #23
Alapvetően én is azért olvastam bele, mert kíváncsi voltam, milyen is ez a "barbáros" kaland, és milyen lesz a végkicsengése. Senkit nem akarok befolyásolni előre, olvassa el mindenki, aztán véleményezze! Ha nem ismertem volna a Skorpiók mocsarát, akkor egy átlagos kalandnak mondtam volna, mert azért így is vannak benne számomra kissé "kaland idegen" fejezetpontok. Az, hogy az író épít kissé a nosztalgia faktorra még nem is lenne baj, de itt a kaland jó része erre építkezik. (De akad itt néhány ismerős rész a Vértengerekből, a Mélység rabszolgáiból, némi hasonlóság akad a Vérfarkas üvöltése kalanddal is, és biztosan találnék még pár apróságot, ha alaposabban belenézek.) Viszont ami saját ötlet benne, az még nekem is tetszett! (kis túlzással persze...) Ahogy kivettem a történetét, ez kevéssel a Skorpiók mocsara előtt játszódik, tehát afféle előzménykaland! Van benne egy jópofa feladvány is, azon még kicsit töröm majd a buksim, ha meg lesz a magyar verzió. Meglepő módon a google fordító jól bírta a szöveget, a türelmetlen kalandoroknak ezt ajánlom. Ezzel persze nem lebecsülném a fordítói munkásságot, magamról tudom, milyen is az, amikor hitelesen próbálod visszaadni az eredeti szöveget. Néha nem is olyan egyszerű...
© Denko
2020. augusztus 18. 18:51 | Válasz erre | #22
Én mindenesetre kíváncsi vagyok.Az eddigi rajongói könyvekből kettőre tudom azt mondani(Drumer átka/Álmok erdeje),hogy szerintem egész jól sikerültek.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 17. 09:57 | Válasz erre | #21
Kíváncsiságból, és mert még nem jelent meg magyarul a kaland (mert hát biztosan van rajta mit dolgozni) beleolvastam az angol verzióba. Arra gondoltam, hogy valamiféle "üsd vágd nem apád" típusú kaland lesz, és kiderült, hogy ez bizony egy olyan rajongó írás, mely klasszikusokat idéz, (szerintem nem is a legjobban).
[spoiler]Ez a történet a Skorpiók mocsarát vette alapul, és bizony számtalan szereplő felbukkan benne. A háttér történetből megtudjuk, hogy tőrbe csaltak bennünket, és keresztre feszítés vár reánk. Alvezérünk jól kiröhög, mi pedig biztosan be is végeznénk, ha nem járna arra a Farkasok mestere. Miért éppen ő? Mert a házikója közel van a mocsár széléhez, és bár nem emberkedvelő fajta, minket megszán, sőt még segít is, ha jó fejek vagyunk. De ami ezután jött, hát... Elmegyünk Láphatár városkájába és itt informálódhatunk, mi a célja alvezérünknek. Én felkerestem Vasöklűt, aki valamiféle titkos arénát működtet, és mert jól harcoltam kaptam infót és pénzt. Ezek után már csak mosolyogva lapozgattam a sztorit, és ismerős nevek és teremtmények köszöntek vissza. Félek ez is kicsit olyan lesz, mint a Gyikkirály visszatérése, hogy kevés eredetiség és sok másolat köszön majd vissza. Vannak persze kódszavak, (láttunk már ilyet is...), meg nyilván kóborolhatunk kicsit a mocsárban, és ez esetleg némi nosztalgiával tölthet el minket, de szerintem ez kevés lesz ahhoz, hogy elmondhassam de jót kalandoztam ismét. (Ja még a mocsári orkokkal is szót értettem, jó fejek voltak, azt mondták húzzak el!)[smiley]hehe[/smiley][/spoiler]
© Denko
2020. július 28. 19:48 | Válasz erre | #20
Elnézést,én nem voltam elég egyértelmű.

Tarzan: Igen,pont az a bajom,hogy az eladhatóság felülírja a ...Mindent.Én,mint közönség meg csóválom a fejem.

Olvastam erről egy régi cikket:

https://oriblog.blog.hu/2010/01/04/a_popcorn_filozofiaja

Bocsánat az OFF-ért,a továbbiakban maradok az eredeti témánál.
2020. július 28. 18:41 | Válasz erre | #19
Őszintén szólva nem esett le, hogy a figurára értetted, és nem az őt körülvevő atmoszférára. Howard műveiben Conan valóban nem egy izomagyú barom, aki általában ágyékkötőben pózol, hogy az izmait mutogassa. De a vásznon (és a képregényekben) így jobban el lehet adni. (Csak zárójelben, mert már nagyon off: a filmekben Tarzan figurája is kb ostoba majomként van beállítva, ellentétben a könyvekkel.)
© Denko
2020. július 28. 16:35 | Válasz erre | #18
Értem a poént,de te is tudod,hogy nem erre gondoltam.Howard szerette Conan figuráját,szerintem önmaga idealizált változatát látta ebben a pre-szuperhősben.(A többi szereplő úgyszólván mellékes,a "női karakterek" szimplán a hős jutalmát jelentik,az ellenség gonosz/puhány és általában varázsló,etc.)Arra céloztam,hogy szerintem nem tetszene neki Conan degradálása.Az ő történeteiben a barbár általában láncinget hord,és okos/ravasz fickó,nem kizárólag az erejére támaszkodik.Vörös Szonya(eredeti nevén),össz-vissz egyetlen novellában szerepelt,amíg valaki rá nem jött,hogy Howard nevével el lehet adni.
A filmet igyekszem inkább elfelejteni.Azt még Morricone zenéje sem tudta megmenteni.
2020. július 28. 15:34 | Válasz erre | #17
"Ha szegény R.E.Howard tudta volna, hogy ábrázolja majd a hőseit az utókor,(Vörös Szonja láncbikiniben/Conan ágyékkötőben)lehet hamarabb lesz öngyilkos."

Ha ezzel arra céloztál, hogy Vörös Szonja láncbikiniben túl van öltözve, akkor igazad van. [smiley]hehe[/smiley] Elég régen olvastam a Conan-műveket, de emlékeim szerint Howard leírásaiban a női szereplők még ennyi ruhát sem viselnek, max egy pókhálóselyemből készült tunikát. Szóval a Conan-képregények szerintem hűen visszaadják, hogy Howard mit akart láttatni (szó szerint [smiley]crazya[/smiley]).
A Vörös Szonja film viszont tényleg ultragagyi. Brigitte Nielsen frizurája szerintem már akkor is közröhej tárgya volt, amikor a film készült, de a nagyszájú ázsiai kisgyerek karaktere a böszme szolgálójával végleg alacsony szintre süllyesztette az egész 'alkotást'.
© Denko
2020. július 24. 16:03 | Válasz erre | #16
Sikerült,máris kedvem lenne lehentelni a csávót.[smiley]eljen[/smiley] :)
© FeroxX
2020. július 24. 10:14 | Válasz erre | #15
A középen szereplő figura Saul a főellenség, szóval nem akartam túl idealizáltra venni az alakját. Kellően ellenszenvesnek kell tűnnie :))
© Denko
2020. július 23. 20:49 | Válasz erre | #14
Báti László Gábor: Kösz a címet.Tudom,hogy a filmben is volt,de azzal nem igazán vagyok kibékülve.Kedvelem Schwarzenegger-t,de utálom az L.Sprauge de Camp féle Conan-t.

FeroxX: Engem a barbáros sztori nem zavarna,csak az a Gagyiwood-i sztereotip ábrázolás.Ha szegény R.E.Howard tudta volna,hogy ábrázolja majd a hőseit az utókor,(Vörös Szonja láncbikiniben/Conan ágyékkötőben)lehet hamarabb lesz öngyilkos.Talán részben ez az oka,hogy lenézik/kamaszfantáziának tekintik a műfajt.

LXII Salamon: Én azt hittem,éppen fogást vált a nyélen.(Mondjuk,a karjai valóban nyápicak egy kicsit.)
2020. július 23. 18:24 | Válasz erre | #13
Az a barbár nagyon bénán fogja a képen a csatabárdot... Csoda, hogy el nem ejti. [smiley]axe[/smiley]
© FeroxX
2020. július 23. 09:38 | Válasz erre | #12
Nem kell félni, szerintem tök jó a könyv :) Nem ilyen barbáros tesztoszteron szagú a story.

Van egy baromi nagy csata szekció benne aztán azt akartam megjeleníteni a borítón, de valóban a barbáros Frank Frazetta képek és Chris Achilleos csatajelenetes illusztrációi inspiráltak.

2020. július 23. 07:51 | Válasz erre | #11
Az a "Szülessen boszorkány!" című sztori volt, de ezt a megfeszítősdit az első Conan filmben is felhasználták.
© Denko
2020. július 22. 21:34 | Válasz erre | #10
Volt egy Conan történet,ami ugyanígy kezdődik,sajnos elfelejtettem a címét.(Nem akarok senkit plágiummal vádolni,csak említem.)
Borító:Nem vagyok a téma szakértője(sőt!),de úgy sejtem,valami efféle akart lenni.

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/conan_skeletons.jpg

Szeretem a Conan történeteket(a Howard által írtakat),de ez az ágyékkötős erőember dolog mindig is zavart.Nekem a HK széria eleje ugrott be a képről,remélem ez a könyv jobb lesz.
© SzG
2020. július 22. 20:53 | Válasz erre | #9
Nekem abszolút bejön a borító, szerintem nagyon jól hozza ezt a klasszikus sword & sorcery feelinget (a fülszöveg alapján ugye maga a könyv is ilyennek tűnik). Egyedül a főszereplő barbár furcsa számomra, mintha egy cseppet "nőies" lenne... de lehet, hogy csak én látom így. :) Amúgy tényleg szuper. Kár, hogy még hónapokat kell várni a könyvre. :(
© killmaster (Savanyúhas)
2020. július 22. 14:38 | Válasz erre | #8
Ahogy olvasom, a könyv írója alighanem Conan rajongó lehet, (egyébként én is bírom ezeket a sztorikat, és olvastam jó párat közülük!) Ettől eltekintve, ha ez egy jól megírt történet lesz, lesz benne elég misztikum és harc, azt gondolom még jó dolog is kisülhet belőle. A borító nem győzött meg, valahogy az összhatás nem az igazi, de vannak itt nálam nagyobb szakértők, majd leírják ők is hogyan látják ezt. Valahogy a könyv címe alapján azt gondoltam, megint valami vérfarkasos sztorit kapunk, (alkonyat után szabadon...) de talán barbár hősünk nem fut össze efféle ellenfelekkel. Sőt talán ez a bibliai nevű Saul alvezér sem legyőzhetetlen ellenfél, egy kellően szerencsés kardcsapással végezhetünk vele. Aztán majd meglátjuk esetleg szövetkezett-e valamiféle más hatalommal.
© runner
2020. július 22. 11:05 | Válasz erre | #7
FeroxX elküldte nekünk a könyv borítóképét, így már az Előkészületben lévő könyveknél megnézhetitek a könyv borítóját.

Illusztrációkból jelenleg a fele készült el.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2019. december 16. 14:10 | Válasz erre | #6
Köszi az infót! Igazából a kialakult helyzet miatt kérdeztem, de így meg vagyok nyugodva.
2019. december 16. 10:58 | Válasz erre | #5
És ti fogjátok kiadni vagy Gyula? [smiley]banplz[/smiley]

Egyébként ez tök jó hír, kíváncsian várjuk.
© runner
2019. december 15. 18:09 | Válasz erre | #4
Sajnos FeroxX csúszásban van.
De folyamatban, ahogy lesz borítókép, majd kiteszem, és ha jönnek az illusztrációk, azt is majd jelzem a százalékkal, hogy állunk.

Közben Árnyak közül fordítás is elkészült, és Báti László már küldött jó pár illusztrációt, szóval azért haladunk.

Türelmet kérünk...
A főhős Te vagy!
© Vikky
2019. december 14. 18:24 | Válasz erre | #3
Ezzel mi a helyzet? Napolva lesz vagy folytatva?
© Grimmy
2019. október 28. 02:02 | Válasz erre | #2
Azért hátha még karácsonyra összejön, nem? Jó kis ajándék lenne. :)
Mindenesetre hajrá. [smiley]eljen[/smiley]
© runner
2019. október 27. 20:44 | Válasz erre | #1
FeroxX készíti ugye az illusztrációkat a könyvhöz, és hamarosan lesz majd borító kép is.
Viszont csúszásban vagyunk, és idén már nem fog sajnos elkészülni a könyv.

Ám utána is lesz könyv, az [i]Árnyak közül[/i].
Szintén Bacsa Gábor fordítása (már a végén tart).
Báti László készíti az illusztrációkat.

Szóval jövőre is várhatóak azért kalandok...
A főhős Te vagy!