Zagor.hu
Zagor.hu fórum
58. könyv: Farkaséhség
BejelentkezésElfelejtett jelszó
2023. augusztus 10. 09:59 | Válasz erre | #42
Nemrég játszottam végig a történetet. Alapvetően tetszett volna a koncepció, ha a kedvenc lapozgatós-könyv mellékszereplőmből(!), vagyis (az eredeti Skorpiók mocsarában szereplő) Farkasok mesteréből nem csinál egy aljas, gonosznak mondható karaktert(!!!).
Az egyébként valóban mogorva, a- és antiszociális jellegű és agresszivitásra hajlamos Farkasok mesteréről nem szabad elfelejteni, hogy a rézgyűrű nem melegedett fel a jelenlététől. Emellett lehet rá barátságvarázslatot alkalmazni, ami a kifejezetten gonosz Pókok mesterénél nem működik. Vagyis a Farkasok mestere nem egy gonosz karakter(!!!). Márpedig ezt a farkassá változtatás történetet egy nem gonosz varázslóról nehéz elképzelni. (Tudom a Végzet erdejében volt egy ilyen opció, de ott megtámadtuk Yaztromót) Ezek után, még jó, hogy nem a Békák mestere talált ránk :-)
Emellett a könyvből az derül ki, karakterünk meglehetős ellenszenvnek örvend a többi mocsárlakó körében. A többi varázsló és az erdőkerülő (A SM-ban talán ő volt a csavargó) sem igazán kedvelik. Ha nem gonosz karakter (márpedig a SM-ban nem az), akkor miért utálják ennyire őt?
Az utolsó pontban foglaltakhoz -amennyiben az Skorpiók Mocsara játékosát ábrázolja- annyit fűznék hozzá, Bakót egyszer szolgáltam, hogy kipróbáljam ezt a játéklehetőséget is. Egyébként mindig Vasöklűt, vagy Selatort szolgáltam, sokszor együtt a kettőt. Emellett tudom, hogy divat manapság a szivárványos zászló, de köszönöm jól érzem magam a saját nememben(!) Amúgy meg érdekelne egy kb 9-es ügyességű amazon mit kezd majd a 11-es ügyességű, gonosz varázslatokat nem nagyon toleráló, nála jóval erősebb Farkasok mesterével?!

2021. december 22. 08:15 | Válasz erre | #41
Végigjátszva nekem nagyon tetszett. Egyszerű, szórakoztató, ráadásul emellett fordulatos is, bár annyiszor nem fogom végigjátszani mint a Szamuráj kardját, a Gyíkkirály Szigetét vagy a Száguldó Harcost (4. kötetét).

A cím ellenére (ami szerintem nagyon rossz választás) ötletes és kellemes csalódás a játék. Köszönjük a munkátokat!

Hark
© FeroxX
2021. május 3. 18:15 | Válasz erre | #40
Továbbra is tartom, hogy a könyvek illusztrációit is kéne pontoznod! :D

De jó lett a kritika!
2021. május 3. 14:33 | Válasz erre | #39
Már itt is van róla az első kritika :)

https://velemenyes.blogspot.com/2021/05/vissza-multamba-20-farkasehseg.html
2021. április 21. 22:30 | Válasz erre | #38
Valóban megér egy áttekintést az, hogy a rajongói írásokból készült kötetek (40,47,51,55,57,58) mennyire alapoznak a nosztalgikus helyszínekből adódó elemek használatára. Illetve ezen túlmenően szándék tekintetében mennyire igyekeznek pluszt tenni e mellé, végül miként és milyen hatékonysággal érvényesül olvasás során.

Sikerül-e például a korábbi vagy klisés elemek mellé új, meglepőbb dolgokat is beilleszteni?! Megvan-e a plusz "fűszer", ami feldobja a kaland "menüt"?! Egy példát az érthetőség miatt: A Haláltalizmán 182. fejezetében egy kísérleti szörnnyel zárnak össze minket. Egyedi, váratlan húzás, a kaland üde színfoltja. Aki olvasta a sztorikat, nyilván már tudja hol sikerült, hol kevésbé. Aki olvasta, megírhatja, hogy könnyű kaland volt-e, és megtalálta-e a némi pluszt a nosztalgiafaktor mellett.
© runner
2021. április 12. 13:54 | Válasz erre | #37
Végre elkészült a [i]Farkaséhség[/i].
Fent van az oldalon, illetve előrendelhető.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2020. december 31. 11:41 | Válasz erre | #36
A Pókok mestere kicsit idősebb kiadásban, de a fogadtatás még a régi... Összességében nekem tetszik az ábra, talán még egy-két pókot elbírt volna a kép, de magát a mestert én is így képzelem el. Nem egy barátságos figura az biztos...
© runner
2020. december 31. 09:05 | Válasz erre | #35
[b]Végh Dániel[/b] egyik új illusztrációja:

[center][img=https://zagor.hu/egyeb/Farkasehseg_23.jpg]https://zagor.hu/egyeb/Farkasehseg_23.jpg[/img][/center]

Ezzel már 23 kép elkészült a könyvhöz.
A főhős Te vagy!
2020. december 11. 01:36 | Válasz erre | #34
Bocs elnéztem a farkas éségre gondoltam, de rosszra kattintottam, azt hittem mindig a megjelent az utolso.
dum spiro spero!
2020. december 10. 21:29 | Válasz erre | #33
Hol láttad a rendelési lehetőségét? Én nem találom a könyvrendelés opcióban...
2020. december 10. 19:39 | Válasz erre | #32
Na végre rendelhető :)))
Ennek van köze bármilyen korábbi kjk könyvhöz?
dum spiro spero!
© [törölt felhasználó]
2020. augusztus 21. 20:16 | Válasz erre | #31
2020. augusztus 21. 19:05 | Válasz erre | #30
Egy kaland anélkül is szórakoztathat, hogy teljesen új dolgok lennének benne. Ráadásul ez mindenkinél más és más.
Vegyük például azt, hogy az Allansiában is hadsereget irányítunk, mégis szórakoztató volt a Végzet prófétái, bár tény, hogy utóbbiban azért más szabályokkal. Magára a nosztalgiára építeni sem jelenti biztosan, hogy xar valami, de tény hogy gyakran így akarják ledugna az ilyesmit a torkunkon (lásd az új SW trilógia, ami még történetileg is tele van problémákkal, az új elemekről, mint pl. "űrlovaglás" ne is beszéljünk; viszont a Trollfog meg bejött, pedig az is erősen épített erre).
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 21. 18:47 | Válasz erre | #29
Felvetésedre válaszolva nem kell ahhoz feltétlenül Bakó szolgálatában állnunk, hogy megszerezzük a Pókok mestere, és a Farkasok mestere amulettjét! Őket likvidálhatjuk büntetlenül! Amúgy a 400. fejezet pont az, amiből azt feltételezem, hogy ez előzmény kaland, de erről részletesebben írtam lentebb. A Gyíkkirály és a Halállabirintus rajongói írásoknál szerintem jobb lett a kaland, de messze nem hibátlan! Nosztalgia van benne bőven, és ha magyarul is elolvasom nyilván még jobban el tudok mélyedni benne, de közepesnél jobbnak nem mondanám. Igaz, mindenki mást vár el egy kalandtól, én szeretem ha jól elszórakoztat!
© [törölt felhasználó]
2020. augusztus 21. 17:29 | Válasz erre | #28
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 21. 16:14 | Válasz erre | #27
Denko picit félreértetted a hozzászólásom! Nem folytatása, hanem egy úgynevezett előzménye a Skorpiók mocsarának. A Farkaséhség szerintem abban az időintervallumban játszódik, mielőtt a főhős megkapja a rézgyűrűt, és elindul a mocsárba kalandozni. Azt tudom mondani, hogy olvasd el először a kalandot, aztán majd véleményezd. Lehet neked jobban bejön majd. Több dolgot is furcsállok a kalandban, de még csak az angol verziót láttam, lehet a magyar kiadás kicsit jobb lesz. Amúgy én örülök minden magyar verziós kalandnak, csak hát annyi jó zagoros kötet elolvasása után a kalandor elvár egy bizonyos szintet. Ha pedig ez nincs meg, (mert hát erre is volt már példa), akkor bizony várnia kell egy újabb kalandra! Vagy nekiáll egynek és lefordítja...
© [törölt felhasználó]
2020. augusztus 21. 14:42 | Válasz erre | #26
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 19. 14:53 | Válasz erre | #25
Amiért én konkrétan előzmény kalandnak vélem [spoiler]az a 400. fejezetpont, ahol is, ha a google fordító jól értelmezte (no meg talán én is) találkozol azzal a tündérrel, aki a varázsgyűrűt osztja, csak itt a barbár hősünk nem kéri. Ráadásul ha belegondolsz, a Skorpiók mocsarában végezhetsz jó néhány mesterrel, és hacsak nincs feltámadás, akkor ők már alulról szagolják az ibolyát. Itt a Farkaséhség kalandban az író vigyázott arra, hogy egyik mester se haljon meg. [/spoiler] Itt konkrétan [spoiler2]különösen a kaland végén megkapjuk a mocsár jó részét, csak annyiban más, hogy farkas testben vagyunk. Ugyanúgy elrepül velünk a sas, a skorpiók is elzárják az utunkat, talán csak a mocsár északi részébe nem jutunk el.[/spoiler2] Nincs baj azzal, ha valaki ihletforrásként használja a korábbi kalandokat, Green is ezt tette a Múmia átka kalandjában. De azért ott volt egy határ. Itt meg picit elszaladt a ló. A főhős véleményem szerint lehetett volna barbárosabb, aki előbb üt aztán kérdez, de itt még gondolkodásra is késztetik olykor... Ráadsául szerintem a barbár íjász ritka mint a becsületes kereskedő!
2020. augusztus 19. 11:34 | Válasz erre | #24
Én nem nevezném előzménykalandnak, mert a Skorpiók Mocsarához csak a helyszín és néhány ismerős karakter miatt van köze.
A nosztalgiafaktor valóban erős, de azért nem annyira, mind mondjuk Livingstone-nál mostanában. Éppen csak annyi van benne, hogy olvasás közben legyen egy 'hoppá, vele már találkoztam' jóérzés az olvasóban. [smiley]eljen[/smiley] Bár a Vértengerekből nyúlást én is túlzónak tartom, az a rész egyértelműen csak arra jó, hogy meglegyen a 400 fp. Viszont elég sok egyediség is van a kalandban ahhoz, hogy ellensúlyozza a nosztalgiázást.
És hát lássuk be, egy rajongói kalandnál előre borítékolható, hogy visszaköszön néhány ismerős helyszín vagy karakter, mert az amatőr írókat gyakran ezek ihletik meg. Illetve jelen műnél még Conan is ihletforrás volt. [smiley]nyes[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 19. 10:21 | Válasz erre | #23
Alapvetően én is azért olvastam bele, mert kíváncsi voltam, milyen is ez a "barbáros" kaland, és milyen lesz a végkicsengése. Senkit nem akarok befolyásolni előre, olvassa el mindenki, aztán véleményezze! Ha nem ismertem volna a Skorpiók mocsarát, akkor egy átlagos kalandnak mondtam volna, mert azért így is vannak benne számomra kissé "kaland idegen" fejezetpontok. Az, hogy az író épít kissé a nosztalgia faktorra még nem is lenne baj, de itt a kaland jó része erre építkezik. (De akad itt néhány ismerős rész a Vértengerekből, a Mélység rabszolgáiból, némi hasonlóság akad a Vérfarkas üvöltése kalanddal is, és biztosan találnék még pár apróságot, ha alaposabban belenézek.) Viszont ami saját ötlet benne, az még nekem is tetszett! (kis túlzással persze...) Ahogy kivettem a történetét, ez kevéssel a Skorpiók mocsara előtt játszódik, tehát afféle előzménykaland! Van benne egy jópofa feladvány is, azon még kicsit töröm majd a buksim, ha meg lesz a magyar verzió. Meglepő módon a google fordító jól bírta a szöveget, a türelmetlen kalandoroknak ezt ajánlom. Ezzel persze nem lebecsülném a fordítói munkásságot, magamról tudom, milyen is az, amikor hitelesen próbálod visszaadni az eredeti szöveget. Néha nem is olyan egyszerű...
© [törölt felhasználó]
2020. augusztus 18. 18:51 | Válasz erre | #22
© killmaster (Savanyúhas)
2020. augusztus 17. 09:57 | Válasz erre | #21
Kíváncsiságból, és mert még nem jelent meg magyarul a kaland (mert hát biztosan van rajta mit dolgozni) beleolvastam az angol verzióba. Arra gondoltam, hogy valamiféle "üsd vágd nem apád" típusú kaland lesz, és kiderült, hogy ez bizony egy olyan rajongó írás, mely klasszikusokat idéz, (szerintem nem is a legjobban).
[spoiler]Ez a történet a Skorpiók mocsarát vette alapul, és bizony számtalan szereplő felbukkan benne. A háttér történetből megtudjuk, hogy tőrbe csaltak bennünket, és keresztre feszítés vár reánk. Alvezérünk jól kiröhög, mi pedig biztosan be is végeznénk, ha nem járna arra a Farkasok mestere. Miért éppen ő? Mert a házikója közel van a mocsár széléhez, és bár nem emberkedvelő fajta, minket megszán, sőt még segít is, ha jó fejek vagyunk. De ami ezután jött, hát... Elmegyünk Láphatár városkájába és itt informálódhatunk, mi a célja alvezérünknek. Én felkerestem Vasöklűt, aki valamiféle titkos arénát működtet, és mert jól harcoltam kaptam infót és pénzt. Ezek után már csak mosolyogva lapozgattam a sztorit, és ismerős nevek és teremtmények köszöntek vissza. Félek ez is kicsit olyan lesz, mint a Gyikkirály visszatérése, hogy kevés eredetiség és sok másolat köszön majd vissza. Vannak persze kódszavak, (láttunk már ilyet is...), meg nyilván kóborolhatunk kicsit a mocsárban, és ez esetleg némi nosztalgiával tölthet el minket, de szerintem ez kevés lesz ahhoz, hogy elmondhassam de jót kalandoztam ismét. (Ja még a mocsári orkokkal is szót értettem, jó fejek voltak, azt mondták húzzak el!)[smiley]hehe[/smiley][/spoiler]
© [törölt felhasználó]
2020. július 28. 19:48 | Válasz erre | #20
2020. július 28. 18:41 | Válasz erre | #19
Őszintén szólva nem esett le, hogy a figurára értetted, és nem az őt körülvevő atmoszférára. Howard műveiben Conan valóban nem egy izomagyú barom, aki általában ágyékkötőben pózol, hogy az izmait mutogassa. De a vásznon (és a képregényekben) így jobban el lehet adni. (Csak zárójelben, mert már nagyon off: a filmekben Tarzan figurája is kb ostoba majomként van beállítva, ellentétben a könyvekkel.)
© [törölt felhasználó]
2020. július 28. 16:35 | Válasz erre | #18
2020. július 28. 15:34 | Válasz erre | #17
"Ha szegény R.E.Howard tudta volna, hogy ábrázolja majd a hőseit az utókor,(Vörös Szonja láncbikiniben/Conan ágyékkötőben)lehet hamarabb lesz öngyilkos."

Ha ezzel arra céloztál, hogy Vörös Szonja láncbikiniben túl van öltözve, akkor igazad van. [smiley]hehe[/smiley] Elég régen olvastam a Conan-műveket, de emlékeim szerint Howard leírásaiban a női szereplők még ennyi ruhát sem viselnek, max egy pókhálóselyemből készült tunikát. Szóval a Conan-képregények szerintem hűen visszaadják, hogy Howard mit akart láttatni (szó szerint [smiley]crazya[/smiley]).
A Vörös Szonja film viszont tényleg ultragagyi. Brigitte Nielsen frizurája szerintem már akkor is közröhej tárgya volt, amikor a film készült, de a nagyszájú ázsiai kisgyerek karaktere a böszme szolgálójával végleg alacsony szintre süllyesztette az egész 'alkotást'.
© [törölt felhasználó]
2020. július 24. 16:03 | Válasz erre | #16
© FeroxX
2020. július 24. 10:14 | Válasz erre | #15
A középen szereplő figura Saul a főellenség, szóval nem akartam túl idealizáltra venni az alakját. Kellően ellenszenvesnek kell tűnnie :))
© [törölt felhasználó]
2020. július 23. 20:49 | Válasz erre | #14
2020. július 23. 18:24 | Válasz erre | #13
Az a barbár nagyon bénán fogja a képen a csatabárdot... Csoda, hogy el nem ejti. [smiley]axe[/smiley]
© FeroxX
2020. július 23. 09:38 | Válasz erre | #12
Nem kell félni, szerintem tök jó a könyv :) Nem ilyen barbáros tesztoszteron szagú a story.

Van egy baromi nagy csata szekció benne aztán azt akartam megjeleníteni a borítón, de valóban a barbáros Frank Frazetta képek és Chris Achilleos csatajelenetes illusztrációi inspiráltak.

2020. július 23. 07:51 | Válasz erre | #11
Az a "Szülessen boszorkány!" című sztori volt, de ezt a megfeszítősdit az első Conan filmben is felhasználták.
© [törölt felhasználó]
2020. július 22. 21:34 | Válasz erre | #10
© SzG
2020. július 22. 20:53 | Válasz erre | #9
Nekem abszolút bejön a borító, szerintem nagyon jól hozza ezt a klasszikus sword & sorcery feelinget (a fülszöveg alapján ugye maga a könyv is ilyennek tűnik). Egyedül a főszereplő barbár furcsa számomra, mintha egy cseppet "nőies" lenne... de lehet, hogy csak én látom így. :) Amúgy tényleg szuper. Kár, hogy még hónapokat kell várni a könyvre. :(
© killmaster (Savanyúhas)
2020. július 22. 14:38 | Válasz erre | #8
Ahogy olvasom, a könyv írója alighanem Conan rajongó lehet, (egyébként én is bírom ezeket a sztorikat, és olvastam jó párat közülük!) Ettől eltekintve, ha ez egy jól megírt történet lesz, lesz benne elég misztikum és harc, azt gondolom még jó dolog is kisülhet belőle. A borító nem győzött meg, valahogy az összhatás nem az igazi, de vannak itt nálam nagyobb szakértők, majd leírják ők is hogyan látják ezt. Valahogy a könyv címe alapján azt gondoltam, megint valami vérfarkasos sztorit kapunk, (alkonyat után szabadon...) de talán barbár hősünk nem fut össze efféle ellenfelekkel. Sőt talán ez a bibliai nevű Saul alvezér sem legyőzhetetlen ellenfél, egy kellően szerencsés kardcsapással végezhetünk vele. Aztán majd meglátjuk esetleg szövetkezett-e valamiféle más hatalommal.
© runner
2020. július 22. 11:05 | Válasz erre | #7
FeroxX elküldte nekünk a könyv borítóképét, így már az Előkészületben lévő könyveknél megnézhetitek a könyv borítóját.

Illusztrációkból jelenleg a fele készült el.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2019. december 16. 14:10 | Válasz erre | #6
Köszi az infót! Igazából a kialakult helyzet miatt kérdeztem, de így meg vagyok nyugodva.
2019. december 16. 10:58 | Válasz erre | #5
És ti fogjátok kiadni vagy Gyula? [smiley]banplz[/smiley]

Egyébként ez tök jó hír, kíváncsian várjuk.
© runner
2019. december 15. 18:09 | Válasz erre | #4
Sajnos FeroxX csúszásban van.
De folyamatban, ahogy lesz borítókép, majd kiteszem, és ha jönnek az illusztrációk, azt is majd jelzem a százalékkal, hogy állunk.

Közben Árnyak közül fordítás is elkészült, és Báti László már küldött jó pár illusztrációt, szóval azért haladunk.

Türelmet kérünk...
A főhős Te vagy!
© Vikky
2019. december 14. 18:24 | Válasz erre | #3
Ezzel mi a helyzet? Napolva lesz vagy folytatva?
© [törölt felhasználó]
2019. október 28. 02:02 | Válasz erre | #2
© runner
2019. október 27. 20:44 | Válasz erre | #1
FeroxX készíti ugye az illusztrációkat a könyvhöz, és hamarosan lesz majd borító kép is.
Viszont csúszásban vagyunk, és idén már nem fog sajnos elkészülni a könyv.

Ám utána is lesz könyv, az [i]Árnyak közül[/i].
Szintén Bacsa Gábor fordítása (már a végén tart).
Báti László készíti az illusztrációkat.

Szóval jövőre is várhatóak azért kalandok...
A főhős Te vagy!