Zagor.hu
Zagor.hu fórum
54. könyv: A Halál Kapuja
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456Következő oldalUtolsó oldal
© Grimmy
2018. április 9. 22:40 | Válasz erre | #102
"leginkább a jómagam nyugalmának megőrzése érdekében nem reflektálok egyes-személyemet érintő kommentekre."
Szerintem nem a "személyedet" szoktuk "érinteni a kommentjeinkkel", hanem a rajzaidat, sőt, ezt nagyjából biztosra veszem.

"-A Veszedelmek Kikötőjének újrarajzolási projektje során, az első, vázlatos skicc lett ízekre szedve, ez a végső verzióba nem is került bele, illetve cserélve lett egy másik beállításra."
Igen, de azért nem történt "gyökeres változás" (hogy téged idézzelek) pl. a kidolgozottságot illetően, és a többi kép is nyilván nagyjából ugyanolyan szintű.

"De alapjában véve én olyan sok negatív megnyilvánulást nem olvastam."
Volt néhány szerintem, meg igazából biztos olyan fórumozók is voltak, akik direkt nem írtak semmit, mert azért nem olyan hálás dolog negatív visszajelzést írni valaki munkája kapcsán, főleg ha zagoros, és ingyen meg szabadidejében rajzolgat (én se szívesen írom most ezeket a sorokat amúgy). Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy senkinek sem tetszettek a képeid, nyilván biztos sokaknak tetszettek-tetszenek... de jó pár embernek meg biztos nem.

"ha a rajzaim egy Fanfictionba elmennek, talán egy hivatalos FF könyvet sem csúfítanak el olyan nagyon. Ez meg az én véleményem."
"Nagyon" nem, ilyet talán nem is írtam... de igen, azért én (!) egy hivatalos FF könyvbe nem tettem volna be a rajzaidat. Miért? Mert nyilván ezeknél egy Russ Nicholsonnal, John Blacnheval, Martin Mckennaval stb. kell "versenyezned"... mármint ugye a hivatalos könyvekben az ő rajzaikat szoktuk-szerettük meg, és ezek után tényleg kissé kidolgozatlannak hatnak a képeid, és az összhatást, illetve az élményt is befolyásolják.
Fanfictionnál más a helyzet, mert azokat sosem illusztrálták első vonalbeli illusztráctorok (sőt, általában nem is illusztrálta őket senki). Meg azért ott a szöveg minősége sem feltétlenül "elsővonalbeli". Tehát egy "amatőr" munkához megfelelőek-elégségek az "amatőr" illusztrációk, egy profi munkához/hivatalos kiadáshoz szerintem többnyire nem elegendőek.
2018. április 9. 21:58 | Válasz erre | #101
Na, megtaláltam végre. Emiatt jöttem vissza. Karomvad öt (valójában három, de mindegy) variációban (kattintás után nagyobb lesz):
[url=http://zagor.hu/egyeb/karomvad.png][img=http://zagor.hu/egyeb/karomvad.png]Karomvad[/img][/url]
Nyilván ez is ízlés kérdése, és lesz majd azért jobb minőségben is belőle. Az alsó kép az out of the pit-ből való, annál jobb a scholasticos verzió, de a Pusztítósoknál gyengébbnek érzem.

Azért vitázunk, mert vitázni jó.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 9. 21:57 | Válasz erre | #100
Nos, mint azt tapasztalhattátok, nem igazán vagyok aktív a fórumon, leginkább a jómagam nyugalmának megőrzése érdekében nem reflektálok egyes-személyemet érintő kommentekre.

Most viszont pár dolgot szeretnék megjegyezni:
-Már korábban is jeleztem hogy nem vagyok grafikus, csupán egyszerű műkedvelő, aki leginkább a saját örömére rajzolgat. És ez azóta sem változott, nem végeztem el időközben ilyen irányú iskolát, tanfolyamot, gyakorlásra vajmi kevés időm marad, más szóval gyökeres változást ne várjatok a képekben-már ha még lesznek egyáltalán-mert ez sajnos nem megy ilyen simán.
Erre mondtam anno hogy szóljatok runneréknek, keressenek más illusztrátort ha én nem felelek meg, van itt pár profi aki engem csuklóból lenyom vizuális téren, biztosan bevállalnák a többi könyvet helyettem.
-A Veszedelmek Kikötőjének újrarajzolási projektje során, az első, vázlatos skicc lett ízekre szedve, ez a végső verzióba nem is került bele, illetve cserélve lett egy másik beállításra. De alapjában véve én olyan sok negatív megnyilvánulást nem olvastam. Ha szerinted rosszabbak a képek mint az eredetiek, ezt OK elfogadom, ez is egy vélemény, bár ha a rajzaim egy Fanfictionba elmennek, talán egy hivatalos FF könyvet sem csúfítanak el olyan nagyon. Ez meg az én véleményem.
Ferox belépésével végre lett más illusztrátora is a zagor.hu-nak, akire még én személy szerint kíváncsi lennék, az pl. Celebrau, ők bizonyára szebb és jobb képekkel tudnak előrukkolni e téren.
© Grimmy
2018. április 9. 21:55 | Válasz erre | #99
Szöveg: oké, az jó. :)

A linkelt kép mutatós, bár igazából túl fényképszerű, vagy olyan, mintha valami nagyon élethű animációs filmből/játékból lenne kilopva... szerintem ez is KJK-idegen, ha már itt tartunk, de ne kezdjünk el ezen is vitázni. :D
© Grimmy
2018. április 9. 21:45 | Válasz erre | #98
"nem értem, miért kell játszani az értetlent."
Én meg azt, mi a túrónak vitázunk ezen egyáltalán, főleg ha azt mondod, hogy egyértelműen azért lettek lecserélve ezek a pajzsosak, mert nem illettek volna a többihez. Én pont ugyanezt írtam már az elején is. Annyi, hogy nekem ezek a pajzsosak nem tetszenek, nem tartom őket "rendes" könyvborítónak, túlzottan nagy a keret és túl kicsi a kép ugye, furán mutatnak. Maximum valami videójátékhoz vagy esetleg szerepjátékhoz tudnám elképzelni őket, bár talán azokhoz sem. Na mindegy.
2018. április 9. 21:44 | Válasz erre | #97
Amennyire lehet, igyekszek szöveghű maradni. Volt, ahol belenyúltunk a veszedelmekbe: több fejezetpontot is összevontunk, hogy nyerjünk néhány üreset, ahol kijavítottunk néhány hibát az eredeti könyvből (pl. ha nem tudsz egy adott nevet, akkor ne emlékezz már rá, ha nincs nálad pisztoly, akkor ne takarítsa meg a boltos, csak mert golyót veszel). Szóval legalább az eredeti marad.

Amúgy meg kell hagyni, csinál jó képeket a csávó: [img=https://www.this-is-cool.co.uk/wp-content/gallery/vlado-krizan-sketchbook/sketchbook-sci-fi-concept-artwork.jpg]vlado krizan[/img]Kár, hogy scholastic nem fizeti meg rendesen / nem ad neki elég időt. Ezt nem érezném kilógónak a KJK sorozatból.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2018. április 9. 21:05 | Válasz erre | #96
A végéről lemaradt valami olyasmi, hogy amúgy mindegy, nyilván meg fogok venni a továbbiakban is minden Zagoros-dolgot, és persze nem kötekedni akarok, csak ahol vállalható hivatalos képek vannak, ott szerintem (de nyilván nem csak szerintem, mert más is írta ugye) nyugodtan lehetne használni az eredetit. Az, hogy esetleg kicsit eltérő stílusú lesz a végeredmény... nem hinném, hogy gond, nem kell feltétlenül mindegyik lapozgatósnak úgy kinéznie, mint az 1989-es Halállabirintusnak. :) Meg inkább legyen valami kissé "eltérő stílusú", mint rossz vagy pontosabban "nem kellő színvonalú".
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 9. 20:58 | Válasz erre | #95
"Bár akkor amúgy nem tudom, miért kellett mindenáron lecserélni őket, főleg pl. egy olyan képre, ami gyakorlatilag egy másik, már kiadott könyv borítója (a Haláltalizmáné ugye)."

Azért kellett, mert ez Killmaster egyik korszakalkotó ötlete volt, és lám a többségnek bejött, sőt kifejezetten jónak találta. Az eredetije, hát valahol a gagyi és a tingli-tangli szint között tanyázott a rajongók szerint. Szerencsére voltak ötleteim melyeket Runner szinte azonnal meg tudott valósítani, és volt olyan is, melyre várni kellett pár évet! Egyébként itt a jó ötletekre mindenki vevő, persze olykor kicsit győzködni kell a másikat, mert nem megy minden elsőre... [smiley]hammer261[/smiley] De sokszor másodjára sem!
© Grimmy
2018. április 9. 20:56 | Válasz erre | #94
"Gondolom nem állok távol az igazságtól, ha azt mondom, hogy ha ugyanezt a démonnőcis képet McCaig festette volna meg a saját stílusában (ami ugye azért olyan, mert olyan technikát használ amilyet), akkor a fél zagor.hu maga alá h*gyozott volna örömében."
[smiley]eplus2[/smiley]

***

Amúgy akkor ha jól értem, ennél a könyvnél így már semmi sem lesz eredeti... sem az illusztrációk, sem a borító, de talán a szöveg se teljesen (bár lehet, hogy csak Killmaster szokott fejezeteket összevonni meg átírni, és itt nem lesz ilyen).
Még véletlenül sem akarok egy platformra kerülni az Sz. Gyulával, mert a "munkásságát" nevetségesnek és néhol károsnak tartom, de ez már így tényleg kissé furcsa, gyakorlatilag mindent lecseréltek-átdolgoztok már lassan, csak azért, mert nem tetszik nektek. :) Ráadásul ez azért nem is mindig sül el jól, gondolok itt a Veszedelmek kikötőjére, amiben az újrarajzolt képek rosszabbak voltak az eredetieknél, sőt, inkább lerontották a könyvet (már elnézést... Egy fanfictionhoz tényleg jók BLG rajzai, ahogy már írtam, de itt azért mégis egy hivatalos FF-könyvről, ráadásul egy Livingstone-könyvről van szó. Ezt amúgy más is írta annak idején, nem csak én).
2018. április 9. 20:52 | Válasz erre | #93
@Celebrau: Megmondtam, hogy részemről vége a borítóelemzéseknek, nem értek hozzá és bármennyire is próbálom kifejezni, amit mondani akarok, vagy nem érted, vagy direkt félreérted.

H*gyozni nem hiszem, biztos vagyok benne, hogy itt senkinek nincsenek ilyen problémái. De nem kell megállni McCaig-nél. Fel lehet arra a listára venni nyugodtan pár másik embert is: Brian Williams, Chris Achilleos, David Gallagher, Duncan Smith, Ian Miller, Jim Burns, John Blanche, John Sibbick, Les Edwards, Martin McKenna, Peter Andrew Jones, Rodney Matthews, Terry Oakes, Tony Hough. Szerintem bármelyikük jobbat tudott volna összehozni a saját stílusában.

@Grimmy: Vitathatatlan, hogy borító. És ha egymás mellé teszed a pajzsos könyveket, akkor jól néznek ki. Mindegyik más egy kicsit, de látszik, hogy összetartoznak, szépek, színesek, és van a közepükön egy-egy menő kép. Ha a kezdettől ez lett volna a koncepció, nekem bejött volna. Ettől függetlenül a KJK sorozatba nem passzoltak bele, oda nem voltak "teljesen jó borítók", emiatt lettek lecserélve. De ezt te is tudod nagyon jól, nem értem, miért kell játszani az értetlent.

A sietséget én sem értem, még bele fog telni két-három hónapba, hogy bármi is történjen. Addig nyugodtan ráért volna.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2018. április 9. 20:26 | Válasz erre | #92
Firefox:
Jó, mindegy, majd Celebrauval darabokra szeditek meg kielemezitek a képet, ha akarjátok, engem ez annyira nem érdekel, meg nem is vagyok annyira otthon a technikai dolgokban. Nekem egyszerűen nem tűnik úgy, hogy "Garfieldes" lenne a Halálkapujás kép, és kész, ez van...

"A pajzsszerű keret miért ne lenne teljesen jó borító?"
Csak. :D
Mert legalább a 3/4-e keret kb., egy ilyet meg ne nevezzünk már "teljesen jó borítónak". Bár mondjuk ez ízlés kérdése, úgyhogy végül is mindegy, te nevezd akkor "teljesen jó borítónak". Bár akkor amúgy nem tudom, miért kellett mindenáron lecserélni őket, főleg pl. egy olyan képre, ami gyakorlatilag egy másik, már kiadott könyv borítója (a Haláltalizmáné ugye).

"Most kivételesen örülök, hogy runner mindig rohan, és már ki vannak nyomtatva a borítóképek [smiley]nyes[/smiley]"
Hűha. :D Mondjuk a sietséget amúgy nem értem, hiszen még meg sem jelent hivatalosan a könyv, ha jól tudom.

Szerkesztve: bocsánat, 4 napja megjelent. :D Valamiért április 10 vagy 12 rémlett.
2018. április 9. 19:18 | Válasz erre | #91
[quote]Nekem a kék háttér gradiense meg a macsek egészének narancssárga gradiense is eléggé szembetűnő és markáns hasonlóság, és ilyet nagyon nem látok a trollfogon.[/quote]

Tehát az, hogy a kék háttér előtt lévő alakon több a részlet, mint Garfield-on, az mindegy...

[quote]Ha nem látod a minőségi (és itt szeretném ismét kiemelni, hogy nem technikai mélyelemzésről beszélek, hogy kontúrozott vagy sem, hogy flat colours vagy nemtommiennekazellentéte, csak egyszerű laikusként ránézek a három képre) különbséget a gyíkkirály, a szamuráj meg a démonnőci között...[/quote]

A #81-nél stílust írtál, nem minőséget.

De a technika egyébként sem hagyható figyelmen kívül, mert része a stílusnak. Gondolom nem állok távol az igazságtól, ha azt mondom, hogy ha ugyanezt a démonnőcis képet McCaig festette volna meg a saját stílusában (ami ugye azért olyan, mert olyan technikát használ amilyet), akkor a fél zagor.hu maga alá h*gyozott volna örömében.
2018. április 9. 18:45 | Válasz erre | #90
Talán majd valami rövidet írok, de nem ígérek semmit, mert nem nagyon van időm.
2018. április 9. 18:23 | Válasz erre | #89
Én vétkem.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 9. 18:15 | Válasz erre | #88
A borítóvitába nem akarok beszállni, de a háttértörténetben a 'tejhatalmú' szót javítsátok 'teljhatalmú'-ra, mert a két szó egészen mást jelent. [smiley]vigyor3[/smiley]
© runner
2018. április 9. 17:40 | Válasz erre | #87
Megrendeltem az összes új könyvet 1,5 hete.
Külön küldik őket.
És ma persze az első ami megjött az [i]A Shamutanti dombok[/i]...
A főhős Te vagy!
2018. április 9. 09:14 | Válasz erre | #86
A trollfog hágót sokkal kidolgozottabbnak, precízebbnek, részletdúsabbnak látom. A kapu inkább elmaszatoltabb, pacásabb, mint amilyen a garfield is. Nem azt mondom, hogy nincsenek rajta részletek, de messze nem olyan kidolgozott, és mintha elkészülte után le lett volna öntve egy vödör vízzel. Nekem a kék háttér gradiense meg a macsek egészének narancssárga gradiense is eléggé szembetűnő és markáns hasonlóság, és ilyet nagyon nem látok a trollfogon.

A pajzsszerű keret miért ne lenne teljesen jó borító? Már csak azért is, mert azok valóban borítók voltak, míg ez a lenti kép nem az. A miniatűr pedig egy kicsit túlzás. És teljesen igazad van benne, a pajzsosok nem olyanok voltak, mint a klasszikus FF borítók. De még ezzel együtt is jobban el tudom őket fogadni, mint ezt, mert hiába teljes oldalas (és azért nehogy már úgy tegyünk különbséget, hogy mi klasszikus KJK borítókép és mi nem, hogy teljes oldalas rajz vagy sem), ez a rajz még annyira sem olyan, mint a klasszikus borítók voltak. Ha nem látod a minőségi (és itt szeretném ismét kiemelni, hogy nem technikai mélyelemzésről beszélek, hogy kontúrozott vagy sem, hogy flat colours vagy nemtommiennekazellentéte, csak egyszerű laikusként ránézek a három képre) különbséget a gyíkkirály, a szamuráj meg a démonnőci között - ha mindenképp kötözködni kell a háttérrel, még ott is látszik, hogy a gyíkkirály hátterével azért valamivel többet foglalkoztak -, azzal nem tudok mit kezdeni. Ezek a képek inkább egy képregény borítójára valóak, nem egy KJK könyvére.

De részemről a téma lezárva. Most kivételesen örülök, hogy runner mindig rohan, és már ki vannak nyomtatva a borítóképek [smiley]nyes[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2018. április 8. 17:13 | Válasz erre | #85
"csak azt felejted el, hogy a nekrónak és a vihargyilkosnak is volt teljesen jó borítója"
Én úgy tudom, nem volt "teljesen jó borítója" egyiknek sem... csak egy pajzs-szerű keret, aminek a közepén volt egy miniatűr rajz. Ez így nyilván nem egy "rendes" borító, legalábbis nem olyan, mint a klasszikus FF/KJK borítók. Épp ezért is kerestetek egy "rendes", egész oldalas rajzot. Ehhez az újhoz viszont ugye alapból van egy ilyen...

A linkelt képekhez: továbbra se értem, miért lenne "Garfieldes" az új könyv borítójának stílusa (bár ezt más sem érti, ahogy látom). Teljesen más a kidolgozás, illetve a technika is, ahogy Celebrau is írta. Amúgy szerintem is mindhárom kép különbözik egymástól, de ha már választanom kellene, hogy melyikre emlékeztet jobban a Halál kapujás rajz, akkor a Trollfog-hágósat mondanám. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 8. 14:37 | Válasz erre | #84
Alapvetően a könyv borítója, amit elsőként és másodikként vonultatott fel Runner, mindkettő korrekt, és miután a történetet még nem ismerem, de ha a Halál kapuiról van szó, azt bizony így képzelném el én is. A gyári borító, az a csecsemő korosztálynak szól, azok még mindenre vigyorognak, ami egy kicsit színes. Akadt persze néhány más kaland aminek már a borítója sem igazán tetszett, mégis biztosan akadt volna itt olyan olvasó, aki szentségtörésnek vélte volna, ha az eredetiek módosulnak. Azt viszont továbbra sem értem, mit keres még mindig ez a Krizan nevű fazon a belső grafikusok között, mert olyan rajzát még nem láttam, amit egy kicsit is méltatni tudtam volna ebben a témában. (Pedig nem csak egy kalandot ábrázolt már ugye...!) Sőt magáról a kiadóról is meg van a véleményem, szerencsére mi rajongók a megszokott "zagoros" minőséget kapjuk kézhez. [smiley]eljen[/smiley]
2018. április 8. 13:30 | Válasz erre | #83
Tőled nagyon szívesen olvasnék egy korrekt elemzést az összes KJK könyv borítóábrájáról, és belső illusztrációjáról!Illetve a különböző KJK művészekről való véleményedről is.Igaz a két téma nagyban átfedi egymást.Érdekelne ki(k)nek a munkáit tartod kiemelkedőbbnek, és az is hogy miért?Szóval, ha esetleg időd engedi, írhatnál ezekről!Megköszönném, és talán még tanulnék is belőle.

Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2018. április 8. 12:45 | Válasz erre | #82
[quote]Miután sikerült elvonatkoztatni a témától, a stílus inkább a garfield borítóhoz áll közelebb, mint a trollfoghoz.[/quote]
Kétféleképpen nézve sem.
Ha a technikát nézzük, akkor a Trollfog és a Garfield egyezik (képregény = kontúros rajz + flat colours + gradiens) és a Halál kapui lóg ki (digitális festmény, kontúrok nélkül, kicsit vektoros hatással).
Ha a stílust, akkor pedig a Garfield lóg ki, mert az jócskán leegyszerűsített, stilizált, míg a másik kettő nem. Elég csak az anatómiát megnézni.

Az alsó háromnál megint nézőpont kérdése, mert mindhármat ki lehet hozni kakukktojásnak: a Szamuráj kardjának van háttere, a Halál kapui vektoros hatású digitális festmény, a Gyíkkirály meg sokkal aprólékosabb, mint a másik kettő...
2018. április 8. 10:43 | Válasz erre | #81
Ez így nagyon jól hangzik, csak azt felejted el, hogy a nekrónak és a vihargyilkosnak is volt teljesen jó borítója, amit csak azért cseréltünk le, mert nekem, vagy "vagy bármely más olvasónak-rajongónak nem tetszik". És ha már itt tartunk, a veszedelmeknél is a puha fedeles verzió mellett kellett volna maradni, mert az volt a sorozatba passzoló verzió.

Ami a borító stílusát illeti, nézzünk hármat:Miután sikerült elvonatkoztatni a témától, a stílus inkább a garfield borítóhoz áll közelebb, mint a trollfoghoz.

És akkor bónusz kérdés: stílusilag melyik a kakukktojás?


You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2018. április 8. 07:58 | Válasz erre | #80
Tudom, hogy voltak már olyan könyvek, amikhez netről kerítettetek képet, viszont azokhoz nem volt volt rendes, hivatalos borítókép. (Eleve ezért kellett keresni hozzájuk valamit ugye.) Ehhez az új könyvhöz van rendes, hivatalos, egész oldalas borítókép, ami ráadásul egész korrekt színvonalú is. Nem értem, miért ne lehetne ezt használni. Oké, kissé képregényes, és? A képregényes-vonal nem áll olyan távol a KJK-tól, több könyvben eleve képregény-beütésű illusztrációk vannak, és nem csak a FEAR-ban, pl. Russ Nicholson meg John Blanche képei is képregényes-beütésűek szerintem (jó, másabb stílusúak nyilván, mint ez a borító, de mindegy, "képregényesek"). "Garfield" és társai amúgy nem tudom, hogy jönnek ide, ehhez a borítóhoz, ez egy abszolút fantasy stílusú rajzolt kép, vicsorgó női démonnal, kardokkal, koponyákkal stb. Sem stílusában, sem témájában nem "Garfieldes" szerintem, utóbbiban főleg nem. Amúgy ezt a figurát én nem találom "röhejesnek" sem. Egy démonról/ördögről van szó ugye, miért ne lehetnének szarvai? Az, hogy te milyennek képzeled el, végül is mindegy (már bocs), az író nyilván ilyennek képzelhette el, mert különben nem ez került volna a borítóra. Csak azért, mert neked vagy bármely más olvasónak-rajongónak nem tetszik, nem hiszem, hogy le kellene cserélni vagy át kellene rajzolni.
2018. április 7. 21:13 | Válasz erre | #79
Igen, a kaput Ekrator linkelte be valahonnét, semmi köze a könyvhöz, viszont (a címből kiindulva) úgy érzem, passzol a könyv hangulatához. A sztoriban szereplő tényleges kapuhoz egészen biztosan nem fog (hacsak nem csalok majd valamennyit a fordításnál, hogy passzoljon, de nem szeretek ilyeneket csinálni).
Álmok erdeje (hangulatos), rettegés háza (szintén hangulatos), kígyóemberek birodalma (nem a legjobb, de nem találtunk sajnos jobbat), halállabirintus bajnoka (passzol a sztorihoz) - egyik sem a könyvhöz készült, mindet csak találtuk.
A nekro éjszakája még rosszabb, az a haláltalizmán wizard-os borítója lett (nem passzol a sztorihoz, de jó a hangulata).
A vihargyilkoshoz véletlenül bukkantunk rá erre a képre, ráadásul (ha jól emlékszem) rajongói munka (viszont nagyon jól passzol a könyvhöz).
És akkor már csak poénból is, Vénusz-sor: királyok koronája, halál seregei, lopakodó lelkek, csillaghajó, űr-orgyilkos - szintén egyik sem a könyvhöz készült. Hogy mennyire jók vagy nem jók, azt mindenki ízlése szerint szabadon eldöntheti.

Azt mondod, a kapu túl komor, és mintha videojátékhoz készült volna. Az első felével egyetértek, a második felét el tudom fogadni, hogy így gondolod, én inkább valami dark fantasy, vagy akár ravenloft könyv borítójának képzelném el. Azonban személy szerint röhejesnek találom a kedves fel-faág-szarvazott nőszemélyt ([spoiler]gondolom vele beszélgetünk a démon hordás részletben, ami alapján inkább valami [url=https://3.bp.blogspot.com/-yDjNOohdgDo/WsP8uhqLEAI/AAAAAAAABnY/Lm5BoHid-gwz-4PRP4_YozrQhu3TVzH1QCLcBGAs/s1600/Ulrakaah%2B-%2BQueen%2Bof%2BDarkness%2B-%2Bby%2BKalman%2BMikorka.jpg]Kalman Mikorka[/url]-féle lényt jobban el tudok képzelni[/spoiler]), másrészt pedig mintha valami garfield-komolyságú képregény borítója lenne (csak hasonlítsuk össze a trollfog háború borítójával, óriási a különbség).
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2018. április 7. 19:40 | Válasz erre | #78
De az első, amin a kapu van, nem is ehhez a könyvhöz készült, csak a neten találtátok, nem? Mintha ezt írtátok volna korábban valahol.
Amúgy ez az új szerintem is jobb. Lehet, hogy képregényes, de akkor is kájékásabb... az első (a "kapus") valahogy túl komor, amúgy meg olyan, mintha valami videójáték borítója lenne, pl. valami Diablo-szerű játéké. :)
2018. április 7. 17:19 | Válasz erre | #77
Mert a Veszedelmeknél az eredeti ratyi volt, persze hogy a keményborítós került felhasználásra. :D
Itt viszont nekem jobban tetszik ez a második. Az első se rossz, persze, de hiába képregényes, szerintem jobban passzolna.

Aztán majd eldöntetik valahogy...
2018. április 7. 16:52 | Válasz erre | #76
Túl képregényes. A mi verziónk jobban passzol a sorozatba, a veszedelmeknél is a keményborítós verziót használtuk fel.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2018. április 7. 16:12 | Válasz erre | #75
[smiley]catch-hit-with-chair[/smiley]

Ehhhhh. Kellett neked megtalálni az eredeti teljes borítóképet.
Azt hittem nincs olyan.

Persze már ki lett nyomtatva a könyv összes borítója.

Hát így most mi lesz??? [smiley]falbav[/smiley]

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/ahk_kjk_uj.jpg]http://zagor.hu/egyeb/ahk_kjk_uj.jpg[/img][/center]

A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 7. 14:12 | Válasz erre | #74
Találtam egy képet ebből a híres könyvből, ez a Krizan nevű fazon továbbra sem lesz a kedvenc grafikusom, viszont a színes kép az tetszik, mely a démonok anyját ábrázolja, de ugye az meg nem lesz benne a könyvben... Itt a link, nézzétek meg ti magatok is!

http://officialfightingfantasy.blogspot.hu/2018/04/the-gates-of-death-competition-winners.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
© runner
2018. április 6. 19:05 | Válasz erre | #73
Rövid kaland lesz... [smiley]hehe[/smiley]
A főhős Te vagy!
2018. április 6. 19:02 | Válasz erre | #72
Elég rossz fénykép az eredeti, sok szöveg lelóg róla, és nincs még megerősítve, hogy ebből a könyvből lenne, de...

[spoiler]... Nos, akkor megmutatjuk ennek a kis semminek, ennek a söpredéknek, milyen is a mi vendégszeretetünk, rendben van, drága gyermekeim?

A nő rád nevet, kacagása mintha a fejedben visszhangozna. Két kezével a magasba emeli két kardját, teremtményei közben körülötte vihognak, üvöltenek és vonyítanak.

- Megadom neked ajándékba a halált - mondja a nő, mire a démonserege feléd indul. Rengetegen vannak, és még többen ömlenek feléd minden irányból a barlangjáratokon át. Ezt a csatát nehéz lesz megnyerned.

Jegyezd fel a Démon Horda harcértékeit:

Démon Horda ÜGYESSÉG 400 ÉLETERŐ 800[/spoiler]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 5. 23:09 | Válasz erre | #71
Ajaj... Már van egy ilyen vélemény is: "I think they skipped play testing this book? Multiple infuriating loops that go nowhere except back on themselves and make you revisit characters that are dead/killed by you!"
2018. április 5. 21:34 | Válasz erre | #70
Köszi! Beadtam a csatlakozási kérelmemet. [smiley]awink[/smiley]
Ekrator dela monda!
2018. április 5. 20:31 | Válasz erre | #69
FB-n, a Fighting Fantasy (and other gamebooks) csoportban. Pal Togue április 3-i hozzászólását kell keresned, a kép a kommentek között lesz.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 5. 18:57 | Válasz erre | #68
...

A képet hol posztolták?
Ekrator dela monda!
© Anry
2018. április 5. 16:40 | Válasz erre | #67
Nézzétek a jó oldalát, legalább mindkét arc borotválkozik.. :D

Amúgy tényleg botrányos. És ezek hogy támadnak? Mivel húzzák hátrafelé a "viselőjüket"? Vagy csak köpködnek? Szegény ork vagy nem tudom mi! Nem irigylem.
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 5. 11:00 | Válasz erre | #66
Ellenfelünk neve Seggarc ügyesség 8 életerő 12. Seggarc csúnyán beszél, és akkor is igen hangosakat szelel, ezért hacsak nincs nálad Leesha csilingelő csipkés bugyogója, amit ráhúzhatsz, le kell vonnod magadtól 3 ügyesség pontot ennek a csatának az alkalmára. Ha ismered a seggre pacsi játékot, adj 1-et támadóerődhöz, mert ellenfeled nem ismeri. Ha esetleg van a birtokodban egy üveg Ork sör, ellenfeleddel megitathatod, aki segg részeg lesz tőle, így nem kell vele megküzdened. Ha ezek után mégis azt reméled, hogy ebben a kalandban lesz egy normális rajz, akkor jól seggre ülsz, mert ez nem neked, hanem a mai tízéveseknek szól..[smiley]action[/smiley]
© FeroxX
2018. április 5. 10:29 | Válasz erre | #65
Hát ez baromi méltatlan az FF-hoz az biztos :/ :(...

Szívesen rajzolnék hozzá "zagor"-os kiadásos rajzokat, de ha jól tudom dolgozik már valaki rajta.

Az biztos, hogy ennél mindenképp csak jobb lehet. Port of Peril-ben alapvetően korrektek voltak a rajzok szerintem még ha a stílus nem is tetszett feltétlen, de ez alapján úgy néz ki ez a tag inkább visszafejlődik.
© Grimmy
2018. április 5. 07:23 | Válasz erre | #64
Elég egyértelmű, hogy az ott nem fanzőrzet, hanem "szösz", ahogy Celebrau írta. Ettől még a kép undorító... meg szerintem szar is, ilyet egy minimális rajztudás birtokában mindenki tud rajzolni.
2018. április 4. 21:48 | Válasz erre | #63
Igen, de ők ezt a stílusra, az ábrázolásmódra értették.
Mielőtt megint elkezdődne az illusztrátor szapulása, elismétlem, hogy ő egy megrendelést teljesített. Kapott egy brief-et és megfestette.
Itt az író a hunyó, aki a történetbe írta ezt a figurát. Illetve Jackson-Livingstone, akik meg rábólintottak (ha egyáltalán van még effektív közük a dologhoz, nem tudom milyen szerződésben állnak a kiadóval).

De amúgy egy ilyen seggarc tényleg jobban megfog egy mai gyereket, mint a klasszikus kjk-k generic fantasy rajzai.
2018. április 4. 21:39 | Válasz erre | #62
Az a fanszőrzet nem fanszőrzet, ugyanúgy mint a jobb könyöknél sem három szőrszáll áll ki. Az egész kép tele van ilyen stílusból/technikából származó “szöszökkel”.
Segg pedig már volt.
2018. április 4. 21:14 | Válasz erre | #61
Április 3-án lett posztolva a kép, úgyhogy szerintem komolyan.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 4. 20:59 | Válasz erre | #60
Hát (még ha "háttal" nem kezdünk mondatot) igen, mindig van feljebb. Meg persze lejjebb. Azért még ezen tudás birtokában is meg tudnak olykor lepni... Ezt tényleg komolyan gondolják??
© runner
2018. április 4. 19:37 | Válasz erre | #59
...ott állsz a Halál Kapui előtt.
Mit teszel?

Nyomsz egy Instát? Lapozz az 52-re.
Posztolod fészre? Lapozz a 123-ra.
Levarrod az ajtóban álló Elf gádzsit? Lapozz a 322-re.
A főhős Te vagy!
© runner
2018. április 4. 19:33 | Válasz erre | #58
Hogy is mondták az írók?
"Ezek a borítók és illusztrációk állnak összhangban a mai tizenévesekkel..."
A főhős Te vagy!
2018. április 4. 19:14 | Válasz erre | #57
Nem teljesen értem, hogy ezt most hogy gondolták... Az első KJK könyv seggel és fanszőrzettel... Sajnos (?) egyelőre nincs összefirkálatlan verziónk.

[img=http://zagor.hu/egyeb/gatesofdeath/faces.jpg]arcok...[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2018. március 30. 18:37 | Válasz erre | #56
Frissítve az Előkészületben oldalon.

[url=http://zagor.hu/?oldal=elokeszuletben&konyv=100]http://zagor.hu/?oldal=elokeszuletben&konyv=100[/url]
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 30. 18:11 | Válasz erre | #55
A felvezető szöveg tetszik, a borítók meg ízlés dolga... Én azért bízom Runner varázslatos képességeiben, hogy ettől ő százszor szebbet kreál, de legalább harminckilencszer szebbet! A belső grafikákról annyit, hogy már látom lelki szemeimmel, ahogy Zagoros grafikus(ok) dolgozik/dolgoznak, hogy az olvasók elégedettek legyenek, már aki persze, de a többség biztos! Még van pár nap a könyvmegjelenésig, addig is bizakodunk a legjobbakban! [smiley]fantasy-35[/smiley]
2018. március 30. 17:30 | Válasz erre | #54
Na, ez egy sűrű nap. Van hátsó borítónk is. És megerősítették, hogy a belső illusztrációk ugyanolyan stílusúak maradtak, mint az előző 6 könyvben.

[quote]Elég bátor vagy, hogy szembeszállj a Káosz teljhatalmú királynőjével, aki a Halál Kapuinak túloldalán válik egyre szörnyűségesebbé?

Szörnyű pestis terjed Allansiában, mely borzalmas, démoni teremtménnyé változtat mindenkit, akit megfertőz. A Láthatatlan Városba kell utaznod a füst-olaj ellenméreggel, az út azonban veszélyekkel teli, vadállatok állnak lesben minden kanyar után. Senkiben sem bízhatsz, a pokoli átok bárkin megfoganhatott…[/quote]

[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/gohback.jpg]hátsó borító[/img]
[img=http://zagor.hu/egyeb/ujborito/gohfront.jpg]első borító[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. március 30. 09:29 | Válasz erre | #53
Én FB-n láttam meg őket, és még nem sikerült eljutnom a forráshoz, úgyhogy gyorsabb voltál. Sajnos a halál kapuihoz nincs teljes verzió, pedig arra is kíváncsi lettem volna. A középső három viszont egész jól néznek ki.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal123456Következő oldalUtolsó oldal