Zagor.hu
Zagor.hu fórum
54. könyv: A Halál Kapuja
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal
2018. április 12. 14:26 | Válasz erre | #143
Egyetértek, már csak a cím miatt is a kapus borító a jobb :)
2018. április 12. 14:14 | Válasz erre | #142
Jól néz ki a démonnő, de a kapu az tényleg egy rohadt brutál para kapu kép. Legyen az a borító.
© dan
2018. április 12. 00:42 | Válasz erre | #141
Én már álmomban is Halál kapui-boncolást látok.Remélem,azért ez is elkészül végre-valahára,néhány,pl.MF pdf-fel egyetemben.
Üdv:dan
Ui.:Ezentúl csak és kizárólag olyan pdf-eket vagyok hajlandó olvasni itt,amiket csak és kizárólag pocak(bocs,runner)készített,fordított,illusztrált,stb.Na,ugye milyen rátarti vagyok?
© runner
2018. április 11. 23:19 | Válasz erre | #140
Holnap este várhatóak a többi könyv "csodás" képei.

Remélem felkészültetek:

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/gyikkiraly.jpg]http://zagor.hu/egyeb/gyikkiraly.jpg[/img][/center]

[smiley]hehe[/smiley]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. április 11. 23:15 | Válasz erre | #139
Hát ez nagyon gáz.

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/maszatol.jpg]http://zagor.hu/egyeb/maszatol.jpg[/img][/center]

Csak a szkenneléshez fogtam a könyveket,. de a borítókon a feketével írt írok nevei összefogták a kezem, meg össze is maszatoltam a könyvek borítóját.
[smiley]zavart2[/smiley]
A főhős Te vagy!
© dan
2018. április 11. 23:08 | Válasz erre | #138
És nem hagyják ABBA!Szólt a holló,soha már!The Queen-őfelsége,a királynő.
Üdv:dan
2018. április 11. 22:45 | Válasz erre | #137
Igen, hiányzik sajnos a következetesség az alkotóból/brandből. A hivatalos siteon Queen of Darknesst írnak, vagy Mother of Demonst ... Queen of Chaost a hátsó borítón kívül nem is láttam még sehol hivatkozásként; bár a könyvben tuti, hogy többször is említésre kerül majd Ulrakaah, valószínűleg az ott használt forma lesz az igazán mérvadó.
2018. április 11. 22:22 | Válasz erre | #136
Az 54-es hosszászólásban van a könyv hátsó borítója, ott káosz királynőjeként hivatkoznak rá.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 11. 22:14 | Válasz erre | #135
Van pár ellenpélda, amikor a kaland és a borító köszönőviszonyban sincs egymással, és mégis így jött ki a gyárból, de még a Zagor.hu-n is... Annak örülök, hogy van választási lehetőség, ki-ki belátása szerint voksoljon! Megköszönöm Runnernek a könyv képeit, csak kerekedett a szemem. Ez tényleg a juj kategória, de vannak itt nálam nagyobb szakértők, majd kielemzik ők! A gyári térképet, ahol a kaland játszódik feltétlen turbózzátok fel, mert arra ráfér, a többi meg új grafikusért kiált! Amikor átfutottam a képeket egy ABBA dal jutott eszembe: Mamma mia! [smiley]vigyor3[/smiley]
2018. április 11. 22:12 | Válasz erre | #134
A 'démonnő' nem csak egy szörny a könyvből - ő maga Ulrakaah, The Queen of Darkness. A Zagoros fülszövegben úgy szerepel, hogy a Káosz királynője, de gondolom nem véletlenül fordítottátok így.

A belső illusztrátor (Vlado Krizan) ábrázolása:

[img=https://1.bp.blogspot.com/-8zWMTjnASHE/WsPgUTfEuMI/AAAAAAAABms/Gtcbeuv-XkQxpnVWFE-s7uwxU0e2zlP1QCLcBGAs/s400/Ulrakaah%2Bby%2BVlado%2BKrizan.png]Ulrakaah - VK[/img]

A borító illusztrátor (Robert Ball) ábrázolása:

[img=https://2.bp.blogspot.com/-E9VaVM9B5SY/WsPglHhlVlI/AAAAAAAABmw/ihgJNASiBRE9e88XlpJqr4UoDvpf77tVgCLcBGAs/s400/Ulrakaah%2Bby%2BRobert%2BBall.jpg]Ulrakaah - RB[/img]
2018. április 11. 21:52 | Válasz erre | #133
"Mert fontos a borító is, de alapvetően nem az határozza meg egy jó könyv hangulatát!" Ez így igaz, azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindig az a legjobb, ha mind a borító, mind a könyv tartalma szimbiózisban van. Jóhiszemű leszek, és úgy gondolom, hogy a lenti szavazás arra irányul, hogy melyik illik jobban a könyvhöz, nem pedig arra, hogy kinek melyik tetszik jobban. Mondjuk lehet el kellene halasztani ezt a kérdést, és vagy várni, vagy keresni néhány hiteles forrást azzal kapcsolatban, hogy akkor most hogyan is sikerült ez a kaland...
© runner
2018. április 11. 21:46 | Válasz erre | #132
Nem kell sokat várni, mert itt vannak a képek:
[url=http://zagor.hu/?oldal=kep&album=2012]http://zagor.hu/?oldal=kep&album=2012[/url]
(belépve kell lenni a Fórumban, csak akkor láthatóak!)

Holnap majd a másik 5 könyvé is várható...
A főhős Te vagy!
2018. április 11. 21:40 | Válasz erre | #131
Igazán sajnálom, ha félreérthető volt a kommentem, bevallom gondoltam is rá, hogy az lesz, és átjavítom (meg hát neten amúgy is nehezebben tud olykor átjönni), de reméltem, hogy nem így lesz. Még egyszer bocsi, de egyáltalán nem kötekedni, vagy személyeskedni akartam!

Alapvetően én mindenki véleményét tiszteletben tartom, még ha nem is értek vele egyet.

És köszi a hosszabb kifejtést is! Pár dologra reagálnák:

"komolyabb-komorabb hangulatot kölcsönöz a címnek kihangsúlyoznám a CÍM szót" Ezzel ebben a formában egyetértek, azonban nem egyszer volt már olyan a történelem során, hogy a cím köszönőviszonyban sem volt a belső tartalommal, és voltaképpen csak egy jól hangzó marketing volt az egész. Adódik a kérdés, hogy mi a Zagor.hu célja egy-egy ilyen könyv kiadásánál, 100%-ban letükrözni az eredetit, vagy megtartani a KJK jelleget/esszenciát, de ha szükséges, akkor belenyúlni? Nekem a második tűnt fel eddig, erre példa pl. a Veszedelmek Kikötője is. De mondhatnám az Éjféli Tolvajt is.

" Az hogy mi volt a múltban példaképp skandálva nem értem hogy kapcsolódik ehhez a szavazáshoz kb szerintem annyira mint a démon csaj egy halál kapuhoz" Egyrészt úgy kapcsolódik, hogy azok, akik a Démonnőre szavaznak, ők feltehetőleg úgy gondolják, hogy legyen a hagyománytisztelőbb, úgymond klasszikusabb borító, míg akik a Kapusra, azok gondolom a modernebb felfogást szeretnék látni. Azzal sincs semmi baj mondom, csak nyilván az egy másik vélemény. A dolog második részére reagálva meg: És a Vérvad hogy kapcsolódik a Halállabirintushoz? Egy szörny/ellenség a könyvből. Az Alakváltó hogy kapcsolódik a Végzet Erdejéhez? Egy szörny/ellenség a könyvből. És akkor a Démonnő hogy kapcsolódik a Kapuhoz? Egy szörny/ellenség a könyvből.
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 11. 21:30 | Válasz erre | #130
Egy kicsivel jobbnak találtam a Kapu képet, mert bár a Démonnő is jól mutat, a második kép részletgazdagabb! Mindkét borító vállalható, az eredetinél sokkalta jobb és ez lényeges. Az más kérdés, hogy jelentek meg már itt olyan kalandok, melyek borítója nem a "legszerencsésebb" volt, de ugye akkor épp nem volt túl sok választási lehetőség! Talán a betűtípus és a betűszín lehetne kissé más, na de nem akarok mélyen belemenni ebbe, nyilván volt egy koncepció evvel kapcsolatban, ki vagyok én, hogy még ebbe is beleszóljak... A belső grafikákra leszek még kíváncsi, no nem a Krizan fazonéra, arról már van támpont, sokkal inkább a feljavított képekre. Mert fontos a borító is, de alapvetően nem az határozza meg egy jó könyv hangulatát! [smiley]felkialtas[/smiley]
© Tyla
2018. április 11. 20:19 | Válasz erre | #129
Én nem értem mi a gond a véleményemmel, nem személyeskedtem fikáztam senkit és nem is más írásához fűztem hozzá a mondandóm kiforgatva azt mint egyesek. A kapus kép a hozzá illő, komolyabb-komorabb hangulatot kölcsönöz a címnek kihangsúlyoznám a CÍM szót itt nem a könyvnek mivel nem olvastam mai napig nem is halottam róla. Jó a démon csajszis kép senki nem mondta hogy rossz csak újfent megismételném a kapus jobban illik a címhez, a készségfejlesztő játékokban a piros szót a piros színhez társítjuk lehetőség szerint de ez lehet csak az én buta logikám ott van a kék a zöld meg sok egyéb szín amihez társíthatjuk természetesen más is ugyan olyan jó csak nem hozzá illő. Az hogy mi volt a múltban példaképp skandálva nem értem hogy kapcsolódik ehhez a szavazáshoz kb szerintem annyira mint a démon csaj egy halál kapuhoz. Épp ezért lehet valóban valami vicces rajz figura a borítón tök mindegy igazából mit teszünk rá ha csak az a lényeg jól nézzen ki legyen egy színes pillangó fogazott véres kardot lóbálva páncélban. De hogy okot is adjak a kötekedésre hát legyen szerintem a démon csajszi egy retró amigás játék reklámjába jó 21. század hahó... persze ízlések és pofonok. Még egy apróság a stílus és maga a téma fogalma néhány fejben össze keveredett ezeket válasszuk el,azon oknál fogva hogy az írásokból az tűnik ki nekem rengeteg itt a szakértő aki mindenhez ért és mindent jobban tud és a profik sohasem tévednek vagy hibáznak. És borítóról jut eszembe ha valaki eladná a zagoros halál seregeit örömmel megszabadítom tőle, még mielőtt valaki megkérdezné miért nem jó az eredeti a válaszom mert nem tetszik a borítója :) További szép és kellemes estét mindenkinek!
2018. április 11. 19:19 | Válasz erre | #128
Gratula hozzájuk! :)
Miért van az az érzésem, hogy a következő hatoshoz megint új borító design fog társulni?
2018. április 11. 19:16 | Válasz erre | #127
"a démon nős nem ide illő max egy ellenfél ábrázolása kép a könyvön belül."

Mert nem volt még ilyen a múltban? Halállabirintus, Tűzhegy estébé estébé...

Amúgy végigjátszottad a könyvet? Valóban komoly hangulatú? És a Démonnőcis kép miért nem lehetne komoly hangulatú? Szerintem a maga módján az is komor hangulatot áraszt, csak másabb stílusú.
© runner
2018. április 11. 19:12 | Válasz erre | #126
Hát jó. Akkor legyen!

[center][b][color=red]JÁTÉK:[/color][/b][/center]

[center]Április végéig készítsetek minél poénosabb borítóképet!
Nem kell Photoshop-os, lehet simán valami egyszerű programmal összevágott.
A beérkezett képeket felteszem majd, és utána lehet szavazni itt a Fórumon.
Akié a legtöbb szavazatot kapja, az nyer egy [i]A Halál Kapui[/i] könyvet (a győztes borítóval, nem a viccessel [smiley]buck[/smiley]).[/center]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. április 11. 19:05 | Válasz erre | #125
Megérkeztek a könyvek.

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/s_books2.jpg]http://zagor.hu/egyeb/s_books2.jpg[/img][/center]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. április 11. 19:04 | Válasz erre | #124
[smiley]wow1[/smiley]
A főhős Te vagy!
2018. április 11. 18:22 | Válasz erre | #123
A viccem a gomb után, csak erős idegzetűeknek ( Remélem, működik a SPOILER gomb ) .

[spoiler]
[img=http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/11/704AHK_vicc.png]a halál kapui[/img]
[/spoiler]

És mostmár abbahagyom, tényleg. ( Egy időre )
© Tyla
2018. április 11. 18:18 | Válasz erre | #122
A kapus kép a hozzá illő, komolyabb-komorabb hangulatot kölcsönöz a címnek misztikus és horrorisztikus is egyben, a démon nős nem ide illő max egy ellenfél ábrázolása kép a könyvön belül.
2018. április 11. 17:54 | Válasz erre | #121
VICC következik!
- Nem lehetne-e a Gárfield a Halálkapus könyv címlapján?
VICC off
és bocsi [smiley]vigyor5[/smiley]
2018. április 11. 17:48 | Válasz erre | #120
( "Nem annyira hangos" vélemény )

Hahó!

Most az egyszer kivételesen tetszenek az új-eredeti borítók is, de csak a teljesrajzosak. A keretezettek nem nagyon. ( A Mantikór egészalakosan sem tetszik. ) Lásd még 30-as hozzászólásomat.
Ezzel a könyvvel kapcsolatban: Jó a halálkapus is, de egy kicsit jobban tetszik a démonnőci. Talán egy kicsit lehetnének halványabbak vagy fakóbbak a színek, de ez természetesen csak szubjektív vélemény ( teccik-nemteccik ) . Szavaztam is a démonnőre.

DE tulajdonképpen bármelyikkel jelenik meg, jónak tartom.
2018. április 11. 15:51 | Válasz erre | #119
Például [url=http://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4140&p=1#336]itt[/url]. Tovább nem kerestem.

Nem kell hozzászólás, a leadott szavazatok is ugyanúgy emberhez vannak kötve, különben nem tudnád meggondolni magad később.

Ez csak akkor lesz megtorpedózás, ha az jön ki, hogy többen akarják a kaput, akkor viszont máris nem a kapu lesz a megtorpedózás, hanem a démonnő a(z immáron sikertelen) megtorpedózási kísérlet. Egyébként is kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak azok, akik nem annyira "hangosak" a fórumon.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2018. április 11. 13:52 | Válasz erre | #118
"Grimmy, még egyszer előjössz ezzel a zöldséggel"
Maximum egyszer jöttem elő ezzel eddig, amikor volt a szavazás, NAGYON vezetett az Álmok erdeje, meg a topicban is mindenki azt írta, hogy azt szeretné olvasni... aztán egyik pillanatról a másikra "felzárkózott" a Gyíkkirály, úgy, hogy amúgy a topicban egy-két emberen kívül senki sem jelezte, hogy a Gyíkkirályt szeretné olvasni. Ez azért eléggé "gyanús" volt.

"Elmondtam már nem egyszer, hogy nem lett manipulálva a szavazás."
Bocsánat, de én egyetlen ilyen "magyarázatra" sem emlékszem. Hol volt ilyen?

"Nem voltak jelek, maximum az, hogy neked nem tetszett az eredmény."
Voltak "jelek", ahogy írtam, legalábbis tényleg furcsa volt, amikor a szavazás végefelé hirtelen elkezdtek "ömleni" a szavazatok a Gyíkkirályra.
Azt meg, hogy "nem tetszett az eredmény", nem tudom értelmezni. Semmi bajom nem volt az eredménnyel, azért sem, mert végül az Álmok erdeje győzött, amire én is szavaztam. A rengeteg "váratlan szavazat" nem tetszett a Gyíkkirállyal kapcsolatban, vagyis csak furcsállottam.

"Nem lehet új felhasználónevet regisztrálva hozzászólni?"
De lehet, de nyilván van IP-szám stb., amit le lehet ellenőrizni, ha mondjuk gyanús lenne valami, például ha tömegével bukkannának fel teljesen ismeretlen, aznap regisztrált illetők, és mind ugyanarra szavazna.
De persze ha a sima szavazásnál is meg lehet ezt tenni, akkor jó.

"Úgyhogy eddig nem akartam, de most már csak azért is írok ki rá szavazást."
Megtisztelő, hogy csak miattam írsz ki szavazást, vagyis csak azért, mert én jeleztem, hogy nem kéne. :D
Bár nem értem, mire jó ez most már, amikor már úgy tűnt, hogy a kérdés eldőlt... ugye rengetegen beírták, hogy az újat szeretnék, és 'elég komolyan meg is indokolták', valamint runner is már lecserélte a könyv borítóképét az oldalon... eléggé úgy tűnt, hogy akkor az új borító lesz. Erre akkor most az egész meg lesz "torpedózva" egy szavazással. Na mindegy. :)
2018. április 11. 13:15 | Válasz erre | #117
Grimmy, még egyszer előjössz ezzel a zöldséggel, és te is kapsz egy km-éhez hasonlóan megtisztelő címkét. Elmondtam már nem egyszer, hogy nem lett manipulálva a szavazás. Nem voltak jelek, maximum az, hogy neked nem tetszett az eredmény. Miért nem lehet megérteni?

A lenti gondolatmeneted meg teljesen kisiklott. Mégis hogyan lehetne kiszűrni hozzászólással, hogy valaki többször szavaz? Nem lehet új felhasználónevet regisztrálva hozzászólni? Vagy ezt most hogy gondoltad? Csak nehezíti az összeszámolást. Aki véleményt akar mondani, az egyébként is mondhat véleményt. Aki meg csak szavazni akar, annak egyszerűbb két gombot megnyomnia.

Úgyhogy eddig nem akartam, de most már csak azért is írok ki rá szavazást. Grimmy, neked meg megelőlegezem a szavazatodat.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2018. április 11. 12:22 | Válasz erre | #116
Akkor jó lesz emberek az eredeti képpel?
Minden stimmel a borítóval?

Valaki talál még hibát, az jelezze, köszi.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2018. április 11. 07:06 | Válasz erre | #115
Szerintem is jobb az eredeti borító. Mert EREDETI.
© Grimmy
2018. április 11. 07:02 | Válasz erre | #114
Örülök, hogy már gyakorlatilag mindenki az eredeti borítóképre voksol. :) Amúgy igen, a színvilága is jó, passzol a logóhoz meg a hátsó borítóhoz, ahogy BLG is írta.
A fórumos szavazás nem biztos, hogy annyira jó lenne egyébként, mert igen könnyen lehet "manipulálni" egy ilyet, egy kissé "gátlástalan" fórumozó akárhány szavazatot leadhat a választott könyvre-borítóra... annak idején a "melyik könyvet fordítsuk le következőnek" kapcsán is voltak olyan jelek, hogy egy illető többször szavazott imádott Gyíkkirályára, csak hogy ellensúlyozza a mi egyéb szavazatainkat. [smiley]buck[/smiley] Tehát most is simán lehet, hogy végül mégis a régi borító győzne, hiába tűnik úgy most, hogy gyakorlatilag mindenki az újat szeretné.
Ha feltétlenül szavazást akartok, akkor esetleg úgy is meg lehetne oldani, hogy itt, ebben a topicba kellene leadni a szavazatot egy komment formájában. Így egyrészt talán a véleményét is jobban kifejtené mindenki, másrészt meg mivel minden szavcazathoz külön profil, IP-szám satöbbi tartozna, nyilván jobban ki lehetne szűrni az esetleges "trükközőket". [smiley]buck[/smiley]
© Zak
2018. április 11. 00:24 | Válasz erre | #113
Bár tetszett a fekete kapus borító is, de így, hogy van teljes méretű original képünk, én is a démon csajszit látnám szívesen a borítón. Sőt, ha az eredeti belső illusztrációk is bekerülhetnének a zagoros kiadvány végére, a boldogságom teljes lenne. (Ez az alternatíva megemlítésre került már a Veszedelmek kikötője esetében is, ám végül nem került megvalósításra.)
2018. április 10. 16:19 | Válasz erre | #112
Most már az új borítókép látszik, igen - mikor a hozzászólást írtam még a régi látszott nálam.

Talán annyival mindenképpen szerencsésebb az új borítókép, hogy egy figyelemfelkeltő karakter (személy, szörny vagy akármi) szerepel rajta csakúgy, mint a klasszikus 80-as és 90-es években. Hiszen még Az Elátkozott ház borítójára is került egy szarvas démon, pedig ott maga a ház volt a fókuszban ...
© runner
2018. április 10. 16:06 | Válasz erre | #111
Mert a böngésződ cache-ből tölti be.
Nézd meg ezt:

[img=http://zagor.hu/kepek/thumb100.jpg]http://zagor.hu/kepek/thumb100.jpg[/img]

...és ha a régi, akkor CTRL+F5, frissítsd és már jó lesz.
Illetve pár nap után biztos frissül.
A főhős Te vagy!
2018. április 10. 15:06 | Válasz erre | #110
A fórum főoldalon az '54. könyv: A Halál Kapui' mini-borítójaként még a régi változat látszik továbbra is.
2018. április 10. 15:03 | Válasz erre | #109
Szerintem ez a kék-sárga színkompozíció még a logóhoz és a hátsó borító színéhez is jobban passzol...nekem is ez a verzió jön be jobban, bár a kapus kép sem volt rossz.
© runner
2018. április 10. 14:31 | Válasz erre | #108
Gonosz módon ki is cseréltem már a képeket az Előkészületben oldalon. [smiley]hehe[/smiley]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. április 10. 14:17 | Válasz erre | #107
Hajlanék az elkészült borítókra, ha már ki lettek nyomtatva, de mivel én se szúrtam ki és "tejhatalmú" lett a borítón (már javítva van itt az oldalon), így a borítók kukában landolnak.
Kértem FireFoXot, hogy tegyen ki a hétre szavazást.

Amúgy mivel van eredeti borítóképünk, így én is arra szavazok, mert amikor van kép, tényleg azt szoktuk használni.

Amúgy most nézzétek át légyszi, hogy jó-e a borító.
Remélem más hiba már nincsen rajta.
A főhős Te vagy!
© FeroxX
2018. április 10. 13:59 | Válasz erre | #106
Huhh.. Ezt nem éreznéd kilógónak? Könyörgöm ez csurig van nyomva fotó textúrákkal. Mi sem áll távolabb a KJK borítók stílusától, mint a fotómanipuláció. :)

Nekem is tetszik az eredeti Halál Kapuis borító kép. Én azt javasolnám a random netről levadászott helyett. Egy hangyányit tényleg képregényesebb az átlag KJK borítónál, de bőven van annyira kidolgozott meg fantasy beütésü, hogy müködjön.

És ahogy írták mások is a képregényes behatások nem állnak annyira messze a KJK-tól amúgy sem. Nekem ami egyből eszembejut az az Országút Harcosa belső illusztrációi, totál retro képregényesek.

Jonathan Green: You are the Hero könyvében van is egy barmi jó kép. Ian McCaig-el is rajzoltattak egy teszt képet az Országút Harcoáshoz, egy olyan jelenetről ami a végleges könyvbe is bekerült a másik illusztrátortól végül (shotgun os nő), és ott gyönyörüen látszik, hogy milyen hatalmas a stilusbeli különbség. Szándékosan stílusbelit írok, mert szerintem mindkét kép tök jó a maga módján.

Plusz eleve, ha van jó hivatalos borítókép akkor semmi indokát nem látom, hogy ne az legyen. Kivéve, hogy Runner már berendelte a másik képpel a nyomdától [smiley]circling[/smiley]
2018. április 9. 22:57 | Válasz erre | #105
[quote]Azért vitázunk, mert vitázni jó.[/quote]
[quote]Megmondtam, hogy részemről vége a borítóelemzéseknek...[/quote]

Akkor mégsem azért vitázunk, mert jó...

[quote]...nem értek hozzá és bármennyire is próbálom kifejezni, amit mondani akarok, vagy nem érted, vagy direkt félreérted.[/quote]

Valóban nem értem. Én csak azt látom, hogy ismét laikus és szubjektív vélemény alapján lett kikiáltva, hogy mi a minőség.
De tök mindegy, mert még egyszer: stílusról volt szó, nem minőségről, vagy hogy melyik alkotó fest jobbat.
© Grimmy
2018. április 9. 22:50 | Válasz erre | #104
Ja, így már értem, köszi. :)

***

Firefox: egyetértek, szerintem is a Pusztítósak a legjobbak, meg "legklasszikfantasysabbak"... az "újgenerációs", Scholasticos meg a második legjobb. Most ezen így hogy fogunk vitázni? [smiley]eplus2[/smiley]
2018. április 9. 22:41 | Válasz erre | #103
[quote]...túl fényképszerű...[/quote]
Azért mert photobashing, azaz fotókból van összevágva, összedolgozva. Jellemzően Concept art-hoz használt technika, a kép is valami mood paintingnek tűnik.
© Grimmy
2018. április 9. 22:40 | Válasz erre | #102
"leginkább a jómagam nyugalmának megőrzése érdekében nem reflektálok egyes-személyemet érintő kommentekre."
Szerintem nem a "személyedet" szoktuk "érinteni a kommentjeinkkel", hanem a rajzaidat, sőt, ezt nagyjából biztosra veszem.

"-A Veszedelmek Kikötőjének újrarajzolási projektje során, az első, vázlatos skicc lett ízekre szedve, ez a végső verzióba nem is került bele, illetve cserélve lett egy másik beállításra."
Igen, de azért nem történt "gyökeres változás" (hogy téged idézzelek) pl. a kidolgozottságot illetően, és a többi kép is nyilván nagyjából ugyanolyan szintű.

"De alapjában véve én olyan sok negatív megnyilvánulást nem olvastam."
Volt néhány szerintem, meg igazából biztos olyan fórumozók is voltak, akik direkt nem írtak semmit, mert azért nem olyan hálás dolog negatív visszajelzést írni valaki munkája kapcsán, főleg ha zagoros, és ingyen meg szabadidejében rajzolgat (én se szívesen írom most ezeket a sorokat amúgy). Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy senkinek sem tetszettek a képeid, nyilván biztos sokaknak tetszettek-tetszenek... de jó pár embernek meg biztos nem.

"ha a rajzaim egy Fanfictionba elmennek, talán egy hivatalos FF könyvet sem csúfítanak el olyan nagyon. Ez meg az én véleményem."
"Nagyon" nem, ilyet talán nem is írtam... de igen, azért én (!) egy hivatalos FF könyvbe nem tettem volna be a rajzaidat. Miért? Mert nyilván ezeknél egy Russ Nicholsonnal, John Blacnheval, Martin Mckennaval stb. kell "versenyezned"... mármint ugye a hivatalos könyvekben az ő rajzaikat szoktuk-szerettük meg, és ezek után tényleg kissé kidolgozatlannak hatnak a képeid, és az összhatást, illetve az élményt is befolyásolják.
Fanfictionnál más a helyzet, mert azokat sosem illusztrálták első vonalbeli illusztráctorok (sőt, általában nem is illusztrálta őket senki). Meg azért ott a szöveg minősége sem feltétlenül "elsővonalbeli". Tehát egy "amatőr" munkához megfelelőek-elégségek az "amatőr" illusztrációk, egy profi munkához/hivatalos kiadáshoz szerintem többnyire nem elegendőek.
2018. április 9. 21:58 | Válasz erre | #101
Na, megtaláltam végre. Emiatt jöttem vissza. Karomvad öt (valójában három, de mindegy) variációban (kattintás után nagyobb lesz):
[url=http://zagor.hu/egyeb/karomvad.png][img=http://zagor.hu/egyeb/karomvad.png]Karomvad[/img][/url]
Nyilván ez is ízlés kérdése, és lesz majd azért jobb minőségben is belőle. Az alsó kép az out of the pit-ből való, annál jobb a scholasticos verzió, de a Pusztítósoknál gyengébbnek érzem.

Azért vitázunk, mert vitázni jó.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. április 9. 21:57 | Válasz erre | #100
Nos, mint azt tapasztalhattátok, nem igazán vagyok aktív a fórumon, leginkább a jómagam nyugalmának megőrzése érdekében nem reflektálok egyes-személyemet érintő kommentekre.

Most viszont pár dolgot szeretnék megjegyezni:
-Már korábban is jeleztem hogy nem vagyok grafikus, csupán egyszerű műkedvelő, aki leginkább a saját örömére rajzolgat. És ez azóta sem változott, nem végeztem el időközben ilyen irányú iskolát, tanfolyamot, gyakorlásra vajmi kevés időm marad, más szóval gyökeres változást ne várjatok a képekben-már ha még lesznek egyáltalán-mert ez sajnos nem megy ilyen simán.
Erre mondtam anno hogy szóljatok runneréknek, keressenek más illusztrátort ha én nem felelek meg, van itt pár profi aki engem csuklóból lenyom vizuális téren, biztosan bevállalnák a többi könyvet helyettem.
-A Veszedelmek Kikötőjének újrarajzolási projektje során, az első, vázlatos skicc lett ízekre szedve, ez a végső verzióba nem is került bele, illetve cserélve lett egy másik beállításra. De alapjában véve én olyan sok negatív megnyilvánulást nem olvastam. Ha szerinted rosszabbak a képek mint az eredetiek, ezt OK elfogadom, ez is egy vélemény, bár ha a rajzaim egy Fanfictionba elmennek, talán egy hivatalos FF könyvet sem csúfítanak el olyan nagyon. Ez meg az én véleményem.
Ferox belépésével végre lett más illusztrátora is a zagor.hu-nak, akire még én személy szerint kíváncsi lennék, az pl. Celebrau, ők bizonyára szebb és jobb képekkel tudnak előrukkolni e téren.
© Grimmy
2018. április 9. 21:55 | Válasz erre | #99
Szöveg: oké, az jó. :)

A linkelt kép mutatós, bár igazából túl fényképszerű, vagy olyan, mintha valami nagyon élethű animációs filmből/játékból lenne kilopva... szerintem ez is KJK-idegen, ha már itt tartunk, de ne kezdjünk el ezen is vitázni. :D
© Grimmy
2018. április 9. 21:45 | Válasz erre | #98
"nem értem, miért kell játszani az értetlent."
Én meg azt, mi a túrónak vitázunk ezen egyáltalán, főleg ha azt mondod, hogy egyértelműen azért lettek lecserélve ezek a pajzsosak, mert nem illettek volna a többihez. Én pont ugyanezt írtam már az elején is. Annyi, hogy nekem ezek a pajzsosak nem tetszenek, nem tartom őket "rendes" könyvborítónak, túlzottan nagy a keret és túl kicsi a kép ugye, furán mutatnak. Maximum valami videójátékhoz vagy esetleg szerepjátékhoz tudnám elképzelni őket, bár talán azokhoz sem. Na mindegy.
2018. április 9. 21:44 | Válasz erre | #97
Amennyire lehet, igyekszek szöveghű maradni. Volt, ahol belenyúltunk a veszedelmekbe: több fejezetpontot is összevontunk, hogy nyerjünk néhány üreset, ahol kijavítottunk néhány hibát az eredeti könyvből (pl. ha nem tudsz egy adott nevet, akkor ne emlékezz már rá, ha nincs nálad pisztoly, akkor ne takarítsa meg a boltos, csak mert golyót veszel). Szóval legalább az eredeti marad.

Amúgy meg kell hagyni, csinál jó képeket a csávó: [img=https://www.this-is-cool.co.uk/wp-content/gallery/vlado-krizan-sketchbook/sketchbook-sci-fi-concept-artwork.jpg]vlado krizan[/img]Kár, hogy scholastic nem fizeti meg rendesen / nem ad neki elég időt. Ezt nem érezném kilógónak a KJK sorozatból.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2018. április 9. 21:05 | Válasz erre | #96
A végéről lemaradt valami olyasmi, hogy amúgy mindegy, nyilván meg fogok venni a továbbiakban is minden Zagoros-dolgot, és persze nem kötekedni akarok, csak ahol vállalható hivatalos képek vannak, ott szerintem (de nyilván nem csak szerintem, mert más is írta ugye) nyugodtan lehetne használni az eredetit. Az, hogy esetleg kicsit eltérő stílusú lesz a végeredmény... nem hinném, hogy gond, nem kell feltétlenül mindegyik lapozgatósnak úgy kinéznie, mint az 1989-es Halállabirintusnak. :) Meg inkább legyen valami kissé "eltérő stílusú", mint rossz vagy pontosabban "nem kellő színvonalú".
© killmaster (Savanyúhas)
2018. április 9. 20:58 | Válasz erre | #95
"Bár akkor amúgy nem tudom, miért kellett mindenáron lecserélni őket, főleg pl. egy olyan képre, ami gyakorlatilag egy másik, már kiadott könyv borítója (a Haláltalizmáné ugye)."

Azért kellett, mert ez Killmaster egyik korszakalkotó ötlete volt, és lám a többségnek bejött, sőt kifejezetten jónak találta. Az eredetije, hát valahol a gagyi és a tingli-tangli szint között tanyázott a rajongók szerint. Szerencsére voltak ötleteim melyeket Runner szinte azonnal meg tudott valósítani, és volt olyan is, melyre várni kellett pár évet! Egyébként itt a jó ötletekre mindenki vevő, persze olykor kicsit győzködni kell a másikat, mert nem megy minden elsőre... [smiley]hammer261[/smiley] De sokszor másodjára sem!
© Grimmy
2018. április 9. 20:56 | Válasz erre | #94
"Gondolom nem állok távol az igazságtól, ha azt mondom, hogy ha ugyanezt a démonnőcis képet McCaig festette volna meg a saját stílusában (ami ugye azért olyan, mert olyan technikát használ amilyet), akkor a fél zagor.hu maga alá h*gyozott volna örömében."
[smiley]eplus2[/smiley]

***

Amúgy akkor ha jól értem, ennél a könyvnél így már semmi sem lesz eredeti... sem az illusztrációk, sem a borító, de talán a szöveg se teljesen (bár lehet, hogy csak Killmaster szokott fejezeteket összevonni meg átírni, és itt nem lesz ilyen).
Még véletlenül sem akarok egy platformra kerülni az Sz. Gyulával, mert a "munkásságát" nevetségesnek és néhol károsnak tartom, de ez már így tényleg kissé furcsa, gyakorlatilag mindent lecseréltek-átdolgoztok már lassan, csak azért, mert nem tetszik nektek. :) Ráadásul ez azért nem is mindig sül el jól, gondolok itt a Veszedelmek kikötőjére, amiben az újrarajzolt képek rosszabbak voltak az eredetieknél, sőt, inkább lerontották a könyvet (már elnézést... Egy fanfictionhoz tényleg jók BLG rajzai, ahogy már írtam, de itt azért mégis egy hivatalos FF-könyvről, ráadásul egy Livingstone-könyvről van szó. Ezt amúgy más is írta annak idején, nem csak én).
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal